Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
-
bzoley
veterán
Szerintem máshol kell keresned a hibát. Hardverütközés persze előfodulhat néhány gépen, de a szoftvert rendesen kihegyezték erre a feladatra. Ha valami sűrűn előforduló hibáról lenne szó, arról már tudnánk.
IIIstIII:
Itt még nem nagyon olvastam ilyen jelenségről.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Mégsem ez lesz az, csak valami fatális véletlen lehetett. Mikor délután próbálgattam, a Wizard kilövése után többször is sikerült készenlétbe rakni a gépet és visszahozni, azután mikor manuálisan megint elindítottam már nem sikerült, megint lefagyott visszatérés közben.
Viszont most már megint nem megy, és most hiába lövöm ki, sőt, már a kártyát is letiltottam az Eszközkezelőben, de nem javított semmit sem. Így viszont megint ott tartok, hogy nem tudom, mi lehet a hiba oka. -
-
-
-
-
-
-
Nos, hang egyáltalán nincs felvétel közben.
Még mindig...
A formátumokról: nekem mind1 hogy milyen, csak lenne már valami. Szóval képformátum van, ami megy, de nem mind. Egyelőre ez nem zavar. Ha már hangnál járunk, látsz ott a beállítások között egy kis csúszkát, amivel a felvételi hangerősséget lehet állítani. Az merrefelé van? Lehet, hogy nagyon láma vagyok, de ezt a kérdést nem igazán értem?!
Vezérlőpult/Hangok és audioeszközök/Hang/Hangfelvétel
Minden maxra van állítva, de nagy lóf@sz az egész... Ha a videó hangját rákötöm arra a csatira, amit a tunerhez adtak (S-video+kompozit(RCA)), akkor van hang. Erősen, tisztán szól. De visszajátszásnál néma. Gondolom ez nem vonali bemenet, azt az alaplapi csatik valamelyikére kell kötni. Ezt is próbáltam. Nagyon halk, zúg, és visszajátszásnál így sincs hang. Próbáltam úgy is, hogy a hangot a line in helyett a mikrofon csatijába dugtam, és a felvételi forrásként is a mikrofont választottam ki. De semmi.Elfogytak az ötleteim.
Lehet, hogy valami kib@szott vudu átok van rajtam?
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Az f*sza. Nem találkoztam még ilyennel. Töröld a wfdtv mappát(bár ott sok beállítás nincs).
Esetleg hangzsuga újratelepítése. De lehet, hogy csak egy sima újraindítás is elég. Nincs más ötletem.
Lord S.
500mb nem is olyan sok, nálam kicsivel több, mint duplája, 10 perc 500 mega. De ahogy a kérdés el szokott hangozni, a minőség a lényeg(elfogadható méretben). Valóban lehet alacsonyabb bitrate-tel felvenni a kisebb méret érdekében, de állításoddal ellentétben a minőség, a bitrate csökkentésével szinte négyetesen fog romlani. Hasonló méretben (~150-200mb/m) elfogadható minőséget elérni szerintem max. két lépésben, vagy olyan beállítással lehet, ami nem alkalmazható real-time felvételre a sebessége miatt.
Ha szeretnéd a felvételt megőrizni, inkább magasabb bitrate-tel rögzítsd(Mpeg-2, 7-9000kb/s) és utólag tömörítsd kisebb méretre. Annak minőségét meg ráérsz kikísérletezni
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Asszem a DTV is közreműködik a dologban. Van egy olyan elem a beállítások között, hogy:''Sound Card Type''. Ha auto-ra, vagy Audigy-re állítom, akkor finomabban jön a hang. Ha a nem létező C-Media-ra, akkor marad az egyszerűbb hangváltás.
Azért annyira nekem nem jön be ez az effekt, túl lassú -
bzoley
veterán
Valahol igazad van
Főleg, hogy nem is szerepel az adóim között m1,m2, ~tv.
De szeretem kipróbálni az érdekes dolgokat, ezért is van két Expertem.
És ha jó árban el tudnám passzolni, még nyernék is minőségi cserével, csak elég lusta vagyok még hirdetni is, nemhogy arra várni, hogy elkeljen, szóval asszem egyelőre maradnak
Hati:
Szólni fogok.
Válasz a sheduler-problémára:
Hi Zoltan,
Thanks a lot.
I confess there's such a problem on ''Analog Only'' capture card.
We will fix it soon in version 2.0.1.84.
And once we fix it, I will send you a copy immediately.
Thank you so much.
Alec -
Füleske
addikt
Nem tudom jól értem-e a dolgot , amiről beszéltek , de nekem így van megoldva : van az alaplapi hangkari , annak a csatlakozója 2 fele van osztva. Az egyik fele a genius ht 5.1 hangrendszer 5.1 bemenetére , a másik meg a sztereo bemenetére van kötve. Ha 5.1 - et hallgatok (dvd , 5.1 -es zene cd) , akkor átvátok az előlapján az 5.1 bemenetre , ha sztereo - t hallgatok (mp3 , tv , sima zene cd stb.) akkor a sztereo bemenetre váltok. Így a tvnézéskor is szól minden hangfal. Az jackdugó elosztó olyan 200 Ft.
-
ABE
őstag
Aha, szóval egy Audigy 4-gyel tévézés közben is tudnám az összes hangszórót használni? Jelenleg a C-Media kártyával az egyetlen gondom TV-zés közben jelentkezik. Megnéztem, az Audigy 4 OEM változatban 13.000 körül kapható. Nem tudom, megérjen-e ennyit nekem, mert ennyibe volt maga a tuner is...
-
ABE
őstag
Nnnna! Köszönöm a tanácsokat. Beüzemeltem a C-Media kártya helyett az alaplapi hangkártyát, és műxik rajta a bemenet digitalizálás. Így már mindjárt jobb a TV-zés.
De... Két problémám van még a hangkártyával: sehogy sem sikerült magszólaltatni (se TV nézésekor, se zenehallgatáskor) a középső hangszórót. Hogyan lehetne aktiválni? C-Meidával ment. A második, hogy a Winfos leállása után a mélynyomót mindig kikapcsolja az NVMixer. Hogyan lehet belőni, hogy ne kelljen mindig újra és újra aktiválni?
Köszi előre is! -
Jamyka
csendes tag
Lehet rosszul fogalmaztam.
Szétesik alatt azt értettem, hogy nem áll össze normálisan a kép. PAL beállításnál teljesen ''normálisan''? nincs kép, mivel, ha jól tudom a sorfrekvencia nem stimmel.
A gépen a saját gyári drivere van fenn.
Megfogadom a tanácsodat, megprobálom a legújabb driverrel! -
IIIstIII
senior tag
Nekem olyan gondom volt hogya miket megtalált csatornákat azok eltűntek aztán rájöttem hogy vannak a kis kék meg piros ikonok és amelyiken piros van csak azokat jegyzi meg.
De most egy másik gondom van: amikor megvettük kb 1 éve akkor rendesen használtam a távirányítóját. de volt egy két költözés és nem használtam. most meg mikor akarom használni nem működik. azt gondoltam hogy biztos az elem merült le de vettünk feltölthetőt fel is töltöttük de így se jó. az érzékelő rendesen be van dugva látható helyre van felragasztva de nem működik. mégha 2cmre van tőle akkor se jó. sztetek mi lehet a baj? -
penene
őstag
Úgy emlékszem PVRnál nem volt ilyen, de lehet csak nem figyeltem fel rá, nem sokat használtam.
Van még 1 problémám.
Feltettem új hangkártya drivert adudigy2zs karihoz, és azt vettem észre, hogy csatorna váltáskor pattog 1et a hang, nem pedig csöndben vált... Ez tipikusan olyan hiba, hogy valszeg összeakad a hangdriverrel ugye? Tehát nincs rá mód, hogy valamelyest kézzel javítható legyen.
Úgy emlékszem előtte ilyen nem volt, hanem szépen csöndben váltott. -
penene
őstag
wizard, DTV, FM megvan.
a WFTT-t akkor este átírom a common könyvtárra a regben! (ha megtalálom a reg bejegyzés nevét)
Köszi!
Lenne 1 problémám:
tegnap vettem észre hogy egyedül a TV2nél felül kb. 1 miliméteres sávban a '' nincs adás '' hangyái vannak... de megnéztem, csak ennél az adónál... ez szolgáltatás hiba nem?
ill. még egy valszeg hasonló kérdés:
pl. TV2nél vettem észre, hogy valamelyest színváltós a kép, tehát ugrál a szép színes, és picit fakóbb színes között... ez mire vezethető vissza, jel gyengeségre, vagy egyéb?
földhurok leválasztót már iktattam közbe, sokat segített.. -
penene
őstag
Aha értem!
Nálam az FM kimondottan jó volt.... és felüdülés volt hallgatniSzóval grr...
Majd még meglátom...
Mostanába egyiket se használom, nincs időm TVt nézni se.....
Amúgy mind2 szimpi, a TV nézés közbeni képminőség a döntő nálam, de én úgy láttam, hogy közel azonos a kettő.......
vagy ti tapasztaltátok, hogy a DTVnek jobb a képminősége?
mintha nekem is úgy tűnne, hogy picit jobb, de igazán nem tudom eldönteni.. mindenesetre szép volt, amit láttam a monitoron. -
penene
őstag
Aha, akkor magyar nyelv ok...
Viszont FMről, és teletextről lemondhatok akkor jól láttam? (2 percet használtam a progit, megtaláltattam vele csatikat, meg néztem a képminőséget, meg keresgéltem ezeket...)
Igen, az viszont előny, hogy az apró bugok nem jelennek meg... Főleg ha mondjuk jól lehet felvenni TVből... Bár én anno vizsgálgatva Capture topicokat nem az MPEG2őt láttam javasoltnak TV felvételnél, hanem a Pcvideo MJPEGet, v. a veszteségmentes JPEGet... És valszeg ha vennék fel olyat, amire azt akarom, hogy minőségi legyen, akkor így fogom, nem MPEG2vel... (mert azt újratömöríteni már úgyse lehet)
Ezeknél is bugos a PVR? vagy ezt nem próbáltátok? -
penene
őstag
Igazán perpill nálam is az a probléma (hasonló), hogy uninstalláltam PVRt, felraktam DTVt, akkor ott nem tudtam keresgélni csatit (azóta megtudtam, hogy kell analógra átállni), na de mivel akkor ezt nem tudtam uninstalláltam DTVt is, fel PVRt, és most a PVRem el se indul, csak a splash screen jön be.. szóval vmi nagyon meggajdult
Mindenesetre ha ma hazamegyek, PVR uninstall, és DTV újra fel.. és remélhetőleg bejön, utána átnyomom analógra és nyert ügy...
Biztos vmi szemét bennemaradt regben, és emiatt nem megy a PVR, remélem a DTVt ha visszarakom újra elindul... -
-
bzoley
veterán
Már tegnap este sok apró hiba előkerült, mindjárt kijavítom.
Úgy néz ki, egyelőre nem lesz könnyebb nyelvet választani:
1. Language selection is supported in the DTV mode only.[link]
Meg rákérdeztem a 768*576-os felvétele is.
2. 768x576 will be supported. Stay tuned.
Ezzel viszont nem tudok mit kezdeni.
Hétközben a kíséletek közben volt, hogy már a systray-ről is Winfast DTV-nek indult a progi, csak hiába váltottam csatornát, maradt ugyanaz. -
penene
őstag
kipróbálom mindkettőt.
viszont akkor a PVRt uninstallálom...
Ha a DTVvel megy az analóg is, ráadásul kényelmesebben, szebb képpel...
DTVben vannak beépített filterek, meg deinterlace interfacek??
Mert Dscalerben van 1 rakattal, ráadásul mind állítható, szal eléggé profinak tűnik.
gondolom hasonló található DTVben is, csak eleve adottság, és nem lehet állítgatni..
Van 1 haverom, ő a Dscalerre esküszik, asszondja tökéletes.
De amint Bzoley képét láttam, nekem spec. az is tökéletesen megfelelne, nem hinném, hogy olyan óriási a különbség.. bár jeltől is függ, valszeg nekem kell a földhurok leválasztó, aztán ha utána is gagyibb, akkor jel erősítés, stb...
na mind1.
köszi!! -
bzoley
veterán
Jah, nekem is a 2.10-es van meg. A korábban említett verzióval még nem találkoztam.
Tetszik nekem is a felvétel minősége. Sehol semmi blokkosodás. A felvételhez csináltam egy külön színprofilt, kicsivel több kontraszttal, nagyobb színtelítettséggel és egy hajszállal kisebb fényerővel. Ha lehet, így mégjobban tetszik a végeredmény.
Az új PVR-ekben nem volt időm kitapasztalni, de tetszik a csatornák gyorsabb sorbarendezése. Megfogok egyet, vagy egy csoportot és oda húzom, ahova akarom. Korábban egyesével kellett végignyomkodnom a listán őket. -
bzoley
veterán
Jó kis progi ugye?
Csak Daa-raa-nak fekete pont jár érte a piros mellé, mert ha nem vagyok elég szemfüles és nem kérdezek vissza, akkor eltűnik a süllyesztőben
Nem reklámozta eléggé
Ha minden igaz, akkor elmész ide:[link] és itt talász Winfast DTV_53, 55, 1007.exe-t. Hogy melyik verziózámot viselik azt még nem tudom. Ha eddig, ahogy daa-raa jelezte, csak 53 és 55 vlt, akkor a 1007 egész friss lehet.
Sajna itthon letölteni nem tudom, úgyhogy csak találgatok. -
penene
őstag
Jaaa, hogy ilyen is van?
Én direkt kerestem... de asszem múltkor ezeket beállítottam, csak most nem szenvedtem vele azzal, hogy úgyis szólRecord meg még távoli
De akkor elvégzem, köszi!!!
Amúgy mire érdemes dugni a hangot a hangkártyán, mind1? Nekem most CD-INen van, de van még pár lehetőség elvileg... de ha jól láttam az megfelelő, sokan használják. -
penene
őstag
okés, holnap rájuk telefonálok, hogy megtörtént-e a telepítés..
Mert én csak nagyongagyi jelet tapasztaltam
De megcsinálom így, hátha!
És mivan ha ennyire gagyit ad?? a netemet már szabotálták, 1.5 hónapig 2mbit helyett 512, volt balhé , már majdnem felbontottam szerződést, de hirtelen jó lett... -
penene
őstag
Persze!
Megvettem a kábelt, van 2 vége is... Nem létezik hogy ekkora trutyit adnak.... nem lééétezik...
Germany ok!
Akkor mit javasolsz? Adaptive keresés, auto fine tunenal??
kézzel hogy lehet utánahangolni? nekem nem nagyon engedett.... csak beírhatok megahertzet...
Kipróbálom majd az 5 méteressel is akkor... csak az nem ér el, csak ha kihúzom majd a gépet, és légvonalban
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Őőő, nemár!
most vettem Média Martkban 2*esen árnyékolt, igaz 10 méteres koax kábelt, Hama.
Meg vettem egy 5 méterest is, de az rövid!!
Neee, hogy ez legyen a baj...
Az a baj, hogy nincs TVm, hogy azon is teszteljem a kábelt..
Honnan vegyek minőségi kábelt?? (már 2k forintom elúszott akkor ebben...gr.)
Oké, Germany beállítás, érdekes!!És ott van PAL, meg ilyenek, mit kell?
És hogyan? van olyan adaptable search, vmi lassabb...
meg van a fine tune..
az gyorsan végigrohan a csatikon, hogy keressem??
[Szerkesztve] -
penene
őstag
köszi a kódolási tanácsot, meg fogom fogadni! (ezt is) Főleg apukám kazijánál, mert ott tényleg maximális minőséget akarok.
Viszont akkor kell vegyek egy új vinyót
valami jó gyors SATAsat veszek, csak nem tudom melyik a megbízható márka, OFFtopicolva tudnátok súgni 1-2őt amin jól megy a tömörítés tutira bírja a percenkénti 4-500 megát? végülis kapcsolódik a témához is
És akkor azt hiszem kész is vagyok.
Már úgyis akartam venni vinyót, mert a céges gépben eddig csak vinyó nincs -
Rönó
tag
-
vassbalazsak
csendes tag
Köszi a választ!
Még nem tudtam rendesen átnézni.
Az FM-et (a saját kis ''T'' - zsinórját) átdugtam a mini-hifibe, amiről a gép hangja is jön.
A kábelen lévő rádiót nem tudja ''kiszedni'' abból az egyetlen koaxból?
Egyébként úgy van, hogy a rendes televízió mögött jön ki a falból a kábel, és egy T -elosztó a gépbe is hozza.
Nem ''kavar be'', hogy s-vhs-en (nem a tunerén, hanem a régi tv-out-on) keresztül megy videojel a tv-hez, mint másodlagos képernyőhöz - ilyen szemponból?
Előre is, meg utólag is köszönöm! -
törölt tag
A rádióadókat megtalálja akkor is, ha nincs csak TV kábel rádugva. Abban viszont egyetértek, hogy a bejövő jellel van valami probléma.
Mkay: Ez gyakorlatilag minden PC-s tunernél így van. TV-n azért nem látod, mert az simán elmossa. Egyébként a félképfrissítéses rendszer van a dolog hátterében.
[Szerkesztve] -
Antik
csendes tag
Sziasztok!
ArGab köszi a linket, az Adaptiv keresés kivételével talán már menni fog a dolog. Az előbb tévedtem, a drv-ek fájlnevei általában wf88....-tal kezdődnek, kivéve a legújabbat, ami cx88...tal. Alegújabb pedig érdekes módon nem csak 3 féle fájlt(capture, tuner, crosbar)tartalmaz, hanem 5 félét. Na ezt a drv-t hogyan installingolja fel az ember, amikor a kártya saját drv lemeze sem rakja fel tudtommal a töblet 2 valamit. Azt sem értem, miért a hirtelen névváltás?
A most felrakott drv-vel a progi viszont(20050610 dátum) nem irja ki, hogy a csati sztereo stb. A cx88...-os drv-vel pedig kiirta. Most akkor hogy is van ? Lehet, hogy a wf88...-as drv nem sztereo? (még meghallgatom fülhallgatón is, úgy jobban hallani a két csatit, csak nem lelem a cuccost).
Most felraktam a legújabb progit, azzal is megy úgy tűnik, csak a drv-vel lehetett gond.
Szóval mindenkinek köszia segítséget, a kari gyártási évét még megkisérlem kisütni
BUÉK!!! Meg minden jó mindenkinek!!! -
Antik
csendes tag
Köszi a választ!
Minden országgal, amit eddig itt a fórumon javasoltatok(magyar, német,ír(ez tuti rossz volt)). Kössz a linket, már le is töltöttem. Még ezt kipróbálom, utána jön a rendszer újratelepítése, mert a WXP is elég satnyán rakta fel magát, bár attól még működnie kellene a TV-nek. Olyan dolgok jelentek meg az XP-ben amiket még életemben nem láttam. Belépéskor is és kilépéskor is stb..Ezt azonban nem a TV kari okozta, csak a Windows néha igencsak önálló életet él)
Most a net is bekrepált rajta...
Szóval kipróbálom a drv-t azután jelentkezem. Egyébként nem tudjátok , hogy a kártyának hogy kellene kinéznie? Szeretnék látni egy a közelmúltban vásárolt WF200XP Expert kártya képet. Az is ezsembe jutott, hogy lehet nem is pontosan az a kari van a dobozban, mint aminek kellene. A tuner részén 2003-as dátum van. Sajna másutt nincs dátum. a dobozon pedig szerepel, hogy jack hangkimenet van rajta(lehet, hogy csak a belsőre gondolnak?), az enyémen csak belső van. a progik újak, a többit nem tudom... -
Antik
csendes tag
Köszi Asegítséget!
Én eddig mindenféle meghajtót kipróbáltam, amit eddig találtam és a kártyához valónak tűnt. Legalábbis annak volt irva. Ti melyik drv-t használjátok?
A PVR progi közül letöltöttem a legújabbat, de nihdegy volt neki.
A drv-k közül kétfélét találtam. Az egyik cx88... -tal kezdődő fájlokat tartalmaz,., a másik pedig wf88....-tal kezdődőeket, ebből csak egyet találtam a Leadtek honlapján. Ez utóbbi a legújabb dátumú, 2005.11.28., ha jól emlékszem. a többi 2005.06 és talán 2005.10. -havi lehet, had ne nézzem meg pontosan.
Ezenkívül lehet, hogy a DirectX okozza a gondot? mosta a 9.0c van fent, teljesen frissen letöltve. Kódek nincs installálva, csak amit az install magának fel akar tenni.
Fontos e, hogy a drv-k telepítésénél milyen sorrendben mennek fel?
Capture, Tuner, Crosbar?...Vagy valamelyik esetleg nem kell?.
Az imént hozzászóló baj-társnak csak annyit, hogy ha oem csomag volt és nem volt benne infra csati, akkor mielőbb vigye vissza az AQUA computerhez, elég normálisak szoktak lenni, biztos kicserélik, vagy előkerül a hiányosság...
Én is az Aqua-ban vettem a karit, de dobozos volt csak a magyar PVR leírás nem volt benne), meg úgy látom kimaradt a mgond nélkül működni fogok is.
-
td
senior tag
Igen, a váltottsoros mód azt jelenti, hogy az egész kép ''fűrészes'' lesz, nemcsak bizonyos helyeken, mint azon a képen is. Tehát az ott tényleg valami mellékhatás lehet.
A Filter menüpont is le van tiltva Direct Stream Copy módban, egyébként is vigyázni kéne szerintem, hogy mennyit vágsz le belőle, hogy azok a ''blokkok'' vagy mik, amikben kódol egészben megmaradjanak. Mellesleg az MPGE2 kodek csak a PVR-hez használható, azt úgy telepíti a cucc, tehát az abba való újrakódolás nem fog menni. Mondjuk nincs is értelme, egy divx/xvid kevesebbet foglal ugyanlyan minőségben (a bitrátát kell figyelni). Fekete sáv zizikkel nekem is van felül, elég tróger munka szerintem a régebbi driver/PVR.
Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest