Aktív témák
-
alfonzo
csendes tag
Üdv!
M1: 631,25 Mhz
TV2: 767,25 Mhz
RTL Klub: 495,25 Mhz
Az ország beállítás: Belgium
Nálam így szól stereoban (Nicam) ill. rendben van a többi hang is.
Egyébként nekem USB II-es van. Földi vétellel. A hang és a kép tökéletes, tiszta.
Korában írtam, hogy néha megakad a kép (dobálja a kockákat).
Két gépen is próbáltam (P4 2,6 Ghz, 800 HT, igaz a vinyó 4.200-őn pörög, ui. laptop, a másik egy asztali AMD Athlon 2100+, a vinyó egy gyors jószág).
Az érdekessége, hogy nem mindig akad. -
ddt99
tag
Izé... A HD-k ilyen üzemmódokban mehetnek: ATA 33, 66, 100, 133 iletve a legújabbak SATA-sok. De a 160-as vinyód nem lehet nagyon régi, úgyhogy annak kéne tudnia az ATA-100-at legalább. Azért nézd meg a Device managerben az IDE/ATAPI controller alatt, és esetleg a BIOS-ban is.
Azért furcsállom, mert nálam mindenben framedrop nélkül vesz fel, amit próbáltam, vagyis Mpeg2-ben, Huffyuv-val és Picvideoval (mindegyik max felbontás). Directburn-nel nem kísérleteztem, mert nincs cd-íróm, mpeg1 meg elég gyenge minőség. A kártya biztos, hogy tudja ezt, a géped elég erős hozzá, tehát valami konfigurálási hibának kell lennie. Megpróbálhatsz egy defrag-ot is a vinyón, ártani biztos nem fog.
Majd írd meg lécci az USB-s Leadtekről a tapasztalataidat csíkozódás ügyben, érdekel. -
ddt99
tag
A videóm tunerjén keresztül nálam is sokkal gyengébb a csíkozódás - mostanában már csak így veszek fel vele -, de azért teljesen nem tűnik el, és a jel minősége is rosszabb. A dipolt még nem próbáltam, úgy gondoltam, úgysem lehet vele elég jó minőségű vételt produkálni, de lehet, hogy megnézem valamikor.A frekvenciákat nem tudom, de a neten biztos fenn van valahol...
A géped biztos hogy elég erős a felvételhez, úgyhogy valami más gond lehet. A vinyód elég gyors? Milyen üzemmódban megy (ATA)? A rendszervinyóra veszel fel, vagy különállóra? (bár nálam a C-re is gond nélkül vesz fel) Pontosan milyen beállításokkal próbálkoztál? -
ddt99
tag
Végre egy sorstárs!
Igen, UPC-s vagyok, sőt, csellista is, vagyis együtt jön a kábelen a necc meg a tévé. Nálad is?
Egyébként meg már az agyamra megy ez a dolog, nem mintha nem lehetne együtt élni vele, de én sajnos maximalista típus vagyok, és nem bírom, ha valami nem működik tökéletesen...
A gyanúsítottakról: én a vinyóra eddig egyáltalán nem gondoltam (SATA nálam nincs), Firewire-em egyáltalán nincs, az Ethernet még lehet, ráadásul nálam az integrált. Legújabban a már videókártyára is gyanakszom
Abit NF7 + FX 5200 + Athlon 2500+ +3 vinyó.
Azért tudnál valahogy mutatni vagy küldeni egy mintát te is? Csak hogy összevethessem a kettőt, és végre láthassam másnál is ezt a szart. -
ddt99
tag
@Gábris
Kösz a választ. Az izolátor-próbálkozáson sajnos már rég túl vagyok, nekem sem oldotta meg a problémát (viszont legalább most már nem ráz az antennakábel, az is valami)
Leadtekék az elmúlt 2 hétben nem dolgoztak, kínai újév van... Kb. mostanában lendülnek majd bele megint.
@Mindenki
Kínomban belinkelem újra azt a kisméretű avi-t (4MB), ami a rohadt csíkjaimat demonstrálja. Itt van: Bővebben: link Hátha valaki ráismer, és meg tudja mondani, mi okozza (söröket fizetnék neki). Ami eddig kiesett, mint lehetőség: isolátor, táp, bármelyik ventillátor a gépben, másik slot, másik konnektor. Ami maradt: vga-kártya, bejövő jel, valamelyik áramkör az alaplapon, kommunisták.
@DopeBob
Szia. Nézegess vissza a topikban, volt már ilyesmiről szó többször. Nézd meg esetleg ezeket is:
http://forum.hwsw.hu/index.php?s=8668caac662cccf2cc0be078dbbe95eb&showtopic=31577
www.doom9.hu
www.doom9.org (angol)
http://www.digitalfaq.com (angol)
www.100fps.com (angol)
Kulcsszavak, amiket érdemes keresni: Huffyuv, Picvideo, Xvid, VirtualDub, Avisynth
Konkrét kérdések:
1. Reklámok kivágása: a Virtualdub kiváló erre (bár ha jól sejtem, eddig mpeg2-ben vettél fel, amit a Vdub nem tud megnyitni, csak egy módosított változata, a VirtualdubMpeg. BTW lebeszélnélek az mpeg2-ben való felvételről, ha fontos a minőség.)
2. Hangcsúszás: tedd a master stream-et audio-ra a PVR-ban. Ha még így is csúszna kicsit, Vdubban az is megoldható. Volt erről is hozzászólás korábban, keress vissza kicsit. -
ddt99
tag
Igen, hasonló nálam is...
BTW ha már kiderült, hogy te is UPC-s vagy: nálad nincs véletlenül MINDEN adónál egy nagyon halvány, de azért észrevehető vízszintes csíkozódás? Valami olyasmi, mintha egyfajta fesz-ingadozás lenne a kép alatt. Verbálisan kicsit nehéz leírni, de van egy kisebb felvett mintám is, ami meg tudnék mutatni - persze csak akkor lenne értelme, ha nálad is jelentkezne hasonló, mert akkor esetleg köze van a UPC-s jelhez. Képtelen vagyok rájönni, mi okozhatja, és külön idegesítő, hogy egyébként kiváló a kép, csak ezt az egy szart kéne kigyomlálni belőle valahogy
(Ja, feltételezem, hogy ha a tv-t a UPC-től kapod, akkor a net hozzáférésed is chello, ami csak azért érdekes, mert ugye egy kábelen jön a kettő. Tudom, hogy elvben nem lenne szabad zavarniuk egymást, de egy dolog az elv, és egy másik a gyakorlat) -
prímajani
csendes tag
Műanyag dobozba raktam. Kb 5 cm átmérőjű műanyag gyógyszertári fedeles tégelybe. A doboz alját és tetejét kifúrtam, beleraktam 1-1 db F csatlakozó fogadására alkalmas aljzatot és 1-1 db 150 pikofarados kondenzátort forrasztottam a két aljzat külső részére és közepére. Erre csatlakoztattam a bejövő és elmenő antennakábel F csatlakozóval megszerelt végeit. Ennyi az egész. A műanyag dobozt nem árnyékoltam le. Az eredmény szinte tökéletes.
-
Gábris
csendes tag
Mivel csak egy választ kaptam, ezért nem értem senkit sem zavar a felső csík.
Írtam a Leadteknek ime a válasz - ez azért elég szegénységi bizonyítvány a részükről:
Dear Sir,
About the stripe issue, if you burn the file to DVD player for viewing on a TV then there is nothing you need to do. If you intend to view them on a PC then you will have to crop them using Video editing software or during transcoding using TMpegEnc or simular.
Please kindly try below:
TMPGenc (advanced settings) allows you to select the area you wish to encode. There are plenty of guides on it if you can't figure it out.
http://www.tmpgenc.net/
Hope this helps you.
Best regards
Leadtek Service
Marketing Department, Leadtek Research Inc. -
Gábris
csendes tag
A felső sor csíkozottságára még nem érkezett válasz, sajnos a felvételen is látszik.
Próbáltam DVD-t rögzíteni, de az eredmény elég rossz felbontású, a csíkos morze jel látszik és a felvétel akadozik. Már az .mpg fileban. Miért akad? A vas erős, a processzor nincs leterhelve.
Egyébként minden működik, a távirányító is!. A képernyőn levő hangerőszabályzó sáv (egér görgő) néha megbokrosodik. rendszertelenül.
Lehet, hogy visszaviszem, mit vegyek helyette? -
Daywalker
addikt
Van, de mindegyiknek van valami baja. DScaler, ChrisTV, Intervideo WinDVR 3. Ezekkel az a baj, hogy nem tudod használni a távirányítót (nekem legalábbis nem sikerült), és a legnagyobb baja, hogy nem tudod sorbatenni a csatornákat. Viszont messze szebb képük van, mint a winfast PVR-nek...főleg DScaler és WinDVR üt nagyon
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest