- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
td
senior tag
Két tapasztalatot osztanék meg.
Nekem legutóbb olyan volt, hogy amikor ki akartam próbálni a LEAD MJPEG kodeket, és csináltam profilt, indítottam a felvételt, kiírta, hogy Failed to use codec. Leokéztam, aztán mégis felvett valamit, nem tudom, mivel kódolva, de a VirtualDub azt írta ki a File Information alatt, hogy YUY (vagy YUV) 4:2:2. Hang is volt rendben, szóval feldolgozható volt az anyag, fél perc kb. 170 MB. Érdekes.
A másik a harántcsíkozódás a képen, bizonyos csatornán, esetleg csatornákon. Azt vettem észre, hogy ha a bill+egér+USB+távirányító kábelköteget mozgatom, akkor halványul-erősödik. Szóval úgy tűnik, valahogy az okozza. Hülyét kaptam, amikor egyszer tök tiszta volt a kép, máskor meg zajos, és nem tudtam kideríteni, hogy mi a fenétől. Úgy tűnik, ezzel kéne csinálni valamit, de eddig akárhogy mozgattam, valamennyi csík, ha csak egészen halvány is, mindig volt. -
td
senior tag
bzoley!
Néztem az oldaladat. Nincsen problémám vele (legalábbis remélem), de miért nem javaslod a Nero 6.3.x.x-et? Az mit rak fel, ami nem kóser? -
td
senior tag
Hellósztok!
Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy megnyitottam pár db. korábban, 2-pass-ban divx-be kódolt file a virtualdub-mpeg2-vel, és ilyenek a képkockák:
[link]
Ez mi? Valami el lett cseszve? Mert ha mindnél ilyen lenne, akkor azt mondanám, hogy biztos a 2-pass-osokat így tudja megnyitni, de nem, mert van néhány, ami normális.
Van, akinek 6-ból 1 lejátszó vitte, nálam mondjuk ''minden''.
A másik, hogy van-e lehetőség MPEG2 croppolására vmilyen progival, újratömörítés nélkül. A Ulead Video Studio tud smart renderinget, de abban nincs ilyen lehetőség, max. levagdosás az anyag elejéből és végéből. Nem tudom, jól sejtem-e, hogy van esély erre, mert ugye ha pl. 1 makroblokknyit vágok le fentről, az még tán megvalósítható. Legalábbis mintha rémlene valami ilyesmi.
[Szerkesztve] -
td
senior tag
Hm., valami érdekes ''összeakadás'' néha nekem is szokott lenni. Futott a jDictionary (ez egy Java szótár progi, és induláskor amúgy mindig ''ugrik'' egyet a képernyő), és elindítottam a PVR-t. Erre vízszintesen megnyúlt a kép, de nagyon, és egy csomó minden kilógott a képről. Függőlegesen is nagyobb lett minden, de a tálca és az ikonoka helyükön maradtak. Az egérkurzor hatása kicsit jobbrább esett annál, mint ahol a mutató volt. Tehát olyan jó 7-8 centivel...
A progi bezárása után minden visszaállt.
De már olyan is volt nemrég, hogy VirtualDub futása közben bezártam a PVR-t, erre a műsor hangja még ment. És nem lehetett kilőni. Próbáltam, hogy újraindítom a PVR-t, és aztán megint kilépek belőle, de nem segített. Kijelentkeztem, és még ott is ment!Aztán a bejelentkezés alatt is végig. Szóval vannak ilyen dolgok.
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #3647 üzenetére
Ez bejött! 1.5.10-es Vdub-MPEG2-őt használtam, most kipróbáltam az új 1.6.15-öset. És semmi gond, bele lehet seek-elni. Tehát nem az ötös DivX-ben volt a hiba.
Ez az új verzió egyébként kicsit jobban fogja a gépemet, bár a memóriával (amikor már van betöltött videofile) takarékosabb. -
td
senior tag
válasz
tototos #3649 üzenetére
Nekem meg pont a hozzáadott cuccal volt gond, bár azt nem tudom, hogy a driverrel vagy a progival-é, vagy esetleg mindkettővel. Lehet, inkább az utóbbival, mert amikor felraktam egy új drivert, akkor még gáz volt, és csak amikor új PVR-t is installtam, javult meg. Ez már több, mint egy éve. Azóta megy.
Kopp-kopp.
Mindenesetre akkor valami régi drivert használsz ezek szerint, én viszont az újakra lennék kíváncsi, melyik a megbízható. :-/ Viszont egyelőre mindegy, nem fogok DTV-t telepíteni, mert először lecsekkolom daa-raa ötleteit. -
td
senior tag
válasz
#65675776 #3630 üzenetére
Akkor nálam is ilyesmi lehet, amikor nem vesz fel hangot. Ezt korábban már említettem: gép bekapcs, PVR indít, és elsőre nem vesz fel hangot, ill. már felvétel közben sem hallatszik semmi (pontosabban visszahallgatva azért valami alapzaj van, de ezt csak fejhallgatóban lehet hallani). Felvétel stop, új indít, hang van. És onnantól végig van, de bizonyos esetekben megint nincs (pl. kb. akkor, ha bezárom a PVR-t, majd újraindítom, vagy ha bezárom a tálcán lévő Wizardot - pontos összefüggést még nem találtam). Viszont volt olyan, hogy nem volt hang, ki-be pipálgattam a Capture Audiót (ideges voltam
), és ''megjavult''.
Ami a DivX-et illeti, szerintem is a legnagyobb esélye a kodekhibának van, ez tipikusan olyan probléma. De gondoltam, hátha nem, és már volt valakinek ilyen gubanc. -
td
senior tag
válasz
#65675776 #3598 üzenetére
Nincs a wikivel semmi gond, nem azért mondtam. Hanem a problémám nem on-the-fly, hanem utólagos, kétmenetes, bidirectional encoding esetén lép fel, és csak a kb. 15 percnél hosszabb anyagoknál. Ezeknek az utolsó kb. egyharmadába nem lehet beleseek-elni, pontosabban bele lehet (MediaPlayer), de a kép nem ugrik oda, csakis a hang. Az MPlayer-nél még ennyire sem megy, ott egy jobbos után egyből a végére ugrik és leáll. Azóta is efelejtettem megnézni a VirtualDubbal a lekódolt videót, de gyanítom, hogy a keyframe-ek hiányoznak abból a részből, és ez okozza a problémát.
-
-
td
senior tag
Hellósztok!
Bocs, hogy itt kérdezem meg, de úgyis PVR-es mpeg2-őkről van szó, úgyhogy gondoltam, belefér. Szóval DivX-szel (5.0.2) tömörítettem be a felvett anyagot, és kiválasztottam a Use Bidirectional Encoding-ot is (amúgy jobbnak tűnik ezzel a minőség). Namost egy olyan 15-20 perc fölötti anyagnál már nem tudok beleseek-elni a végébe (kb. utolsó harmad). Néztem a keyframe-beállításokat, ott nem lehet semmi értelmeset buherálni. De akkor mitől van? A rövidebb videók rendben vannak. -
td
senior tag
válasz
DigitXT #3226 üzenetére
Én is pont erre gondoltam. Nekem alaplapi cucc van, és ha futott, ha nem a sound manager-e, Rainbow Six (WinXP) közben néha átkapcsolt visszhangzásba. Nem mondom, sokkal vérfagyasztóbbak lettek az üvöltések, de engem baromira zavart, a fejem szétment tőle (fejhallgatóval).
-
td
senior tag
Aki DTV-t használ, meg tudná mondani, hogy a teletextet hogyan kezeli? Mert a PVR, tudjuk, külön ablakot nyit. Kíváncsi vagyok, megoldották-e azt, hogy pl. feliratosan nézni lehessen egy adást, mint a TV-ken is. De pl. a tv2 spéci teletextje sem működött (működik?) rajta.
-
td
senior tag
Kicsit összecsaptam. Nah... Elfogadják a magyar verziódat, mert úgy gondolják, hogy biztos jó lesz. Megírják a progit, aztán kiadják rendes tesztelés nélkül, mert úgy gondolják, hogy ''biztos jó lesz''. Ennyi bugot programban én még nem is láttam! De talán ez a DTV, amit most annyira nyomtok... egyszer lehet, kipróbálom. Most azonban inkább nem kísérletezem, mert jelenleg nagyjából jól megy a cucc.
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #2006 üzenetére
Na várjál, azt hiszem, rosszul írtam, félreérthetően. Tehát Win2000+SP4, és viszi az mpeg2-őt (csak éppen kiírja azt a rizsát). Felraktam a PowerDVD-t, és eleinte nem volt gubanc, de most ''hirtelen'' MP-vel nem megy a lejátszás, ahogy fent is írtam. Gyanús, hogy elcseszett valamit, de akkor miért nem egyből jelentkezett a baj? És miért reklamált előtte a MP, ha simán viszi a videót, látszólag kodek nélkül is? Nagy kérdések ezek...
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #2003 üzenetére
Nem, mivel nincs otthon netem. Két hete felraktam a PowerDVD-t, és eleinte nem volt gond, de most egyszercsak (semmit nem telepítettem) már nem viszi a MediaPlayer az MPEG2-őt. Egész pontosan, elindul, de nincs hang, és 100%-ra fogja a procit! Aztán rövid idő elteltével megáll a lejátszás, és nem reagál semmit a MP, Task Managerrel kell kilőni.
Azt meg nem értem, hogyha nincs mpeg2 a winben, akkor hogyan tudta lejátszani:(A hibaüzenet rendben, azt vágom, hogy mit jelent, csak ugye ez a lejátszás dolog...)
-
td
senior tag
Kérdés: nektek a MediaPlayer nem szokott kiírni olyat, hogy ''Unable to download appropriate decompressor'', amikor az MPEG2-profillal felvett anyagot megpróbáljátok lejátszani? Mert nekem igen, bár utána viszi hanggal együtt, szóval nem értem igazán a dolgot.
Csak Xvid, Divx, ac3, mp3 van fent, tehát no codecpack. Meg amit a Winfast felrak. -
td
senior tag
Na én közben megnéztem, és most épp megy a felvétel DVD profilban, optimal quality-ben (6000kbps). Igaz, először sosem vett fel hangot... Aztán egy nappal később ugyanúgy ment, mint mindig: első indításra nincs hang, másodikra már (általában) van.
Ja, és nem tudom, ki írta, hogy távrecsegő nélkül nem lehet semmit sem kezdeni vele, de én mindig anélkül használom.
Egy kérdésem lenne most. Keresgéltem a neten, hátha találok egy frekvenciaszűrő filtert Vdubhoz, mert az az interferenciagond még mindig nem szűnt meg (lásd [link]), és gondoltam, utólag is le lehetne valahogy szedni. De semmi siker.Nem tudjátok, létezik egyáltalán ilyen?
-
td
senior tag
Igen, a váltottsoros mód azt jelenti, hogy az egész kép ''fűrészes'' lesz, nemcsak bizonyos helyeken, mint azon a képen is. Tehát az ott tényleg valami mellékhatás lehet.
A Filter menüpont is le van tiltva Direct Stream Copy módban, egyébként is vigyázni kéne szerintem, hogy mennyit vágsz le belőle, hogy azok a ''blokkok'' vagy mik, amikben kódol egészben megmaradjanak. Mellesleg az MPGE2 kodek csak a PVR-hez használható, azt úgy telepíti a cucc, tehát az abba való újrakódolás nem fog menni. Mondjuk nincs is értelme, egy divx/xvid kevesebbet foglal ugyanlyan minőségben (a bitrátát kell figyelni). Fekete sáv zizikkel nekem is van felül, elég tróger munka szerintem a régebbi driver/PVR. -
td
senior tag
Teljesen érthetetlen...
Ezért is kérdeztem korábban, hogy rakott-e fel valaki PowerDVD-t, vagy Ulead VS70-et, mert kb. akkor kezdett el nekem vacakolni. Persze ez nem nyilvánvaló, inkább csak én kezdtem el gyanakodni jobb híján ezen. De most is fent van a Ulead, és a jelenleg fent lévő driver és PVR jó. -
td
senior tag
És is sokat szívtam ezzel, egyszercsak elkezdett frame-eket dobálni. Drivert cseréltem, az nem segített, felraktam még egy új PVR-t, azzal jó lett, azóta hozzá sem mertem nyúlni. Majd megnézem a verziószámot, ha érdekel. Csak a vicc az egészben az, hogy a CD-n hozzáadott cuccokkal eleinte tök jól ment, és egyszercsak, néhány hónap eltelétvel, elkezdte ezt a lassulás dolgot, és XP újrahúzás után nem is lett újra jó ugyanazzal a körítéssel.
Kérdeznék valamit. Te milyen PicVideo kodeket használsz? Én eddig csak fizetőset találtam. -
td
senior tag
Jó kis oldalt linkeltél. A szellemkép ellen az árnyékolt kábelt javasolja, a csíkozásra pedig valamilyen rádiósugárzást mond, tehát elvileg még a mobil-átjátszó is lehet a ház tetején, de nem zárja ki, hogy a gép belsejében valami, ugyanis fejhallgatóban szoktam sistergést, meg egyéb hangokat hallani, amikor pl. elkezd vinyóról tölteni, vagy csak dolgozik a proci.
-
td
senior tag
Darálóról nem tudok
(daa-raa-ló? bocs!), viszont panelben lakom, és van egy mobil átjátszó a tetőn. Köszi a linket, szét fogok ott is nézni. Amit pedig a TV-ről írtam, ott valóban nem ilyen, de nem tökéletes ott sem. Nem vagyok benne biztos, hogy a gépben zavarhatja valami - a linkelt fórumban lévő képen sincs ennyire durva csíkozás a képen. Próbáltam olyat, hogy a másik szobában a videóról lehúzom, de nem segített, úgyhogy csak valami külső dolog zavarhatja, ahogy mondtad, interferencia, mert ez tényleg szabályos mintázat. A kábelnek lehet olyan sérülése, ami ilyet okoz?
-
td
senior tag
Nekem is vannak gebaszok a képpel, de nem mindegyik csatin. Nálunk elég keményen le van osztva a jel, de azért megkérdezném, hogy tuti attól van-e ez a jelenség (mert adónként más a jelenség):
Két ViaSat3-as, ez a legrondább csati (TV-re kötve nem ilyen!):
[link]
[link]
VOX:
[link]
BBCWorld:
[link]
[link]
Engem leginkább az utóbbi idegesít, mert onnan szoktam felvenni. Tiszta szívás ez az átlós csíkozódás! Néhány csatornán még olyan szellemkép-féleség is van, tehát jobbra egy kicsivel eltolva megjelenik az eredeti kép alig láthatóan. -
td
senior tag
ddt: van pl. megaupload.com (250MB limit), vagy yousendit.com, itt nem tudom, mennyi a limit, de gyorsabb a letöltés jóval
daa-raa: engem is érdekelne egy ilyen file-formátum ismertetés részedről, vagy valami jó kis tutorial a neten.
Nem emlékszem már, kinek volt itt még olyan, hogy felvétel közben érezhetően elkezdett frame-eket dobálni a PVR, de eszembe jutott, hogy mi van, ha a Ulead VideoStudio7 okoz valamilyen galibát. Nálam fent volt, igaz, akkor már dobált a gép, amikor feltettem. Ám azután volt XP reinstall, plusz PVR install és VS7, na akkor hajigált megint, de amióta felraktam egy új drivert és PVR-t (májusban), megszűnt a hiba. Persze volt/van más (csatornák elfelejtése, hangot nem rögzít elsőre, csak másodikra stb.). Ezeket csak azért írom, hogy esetleg megtalálhassuk a hiba okozóját. -
td
senior tag
válasz
Alberech #1742 üzenetére
Abból lehet csak gond, szerintem azt írhatták, hogy az alaplapokon csak egy audio csati van a legtöbb esetben, és akkor választanod kell, hogy a CD/DVD-ROM-ot vagy írót kötöd rá, vagy a tunert. Nálam is van ilyen probléma, bár CD-t nem szoktam gépen hallgatni. Őszintén szólva nem is tudom, talán csak a drágább deszkákon van 2 audio csati (pinhead angolul).
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #1706 üzenetére
Persze, átrendeztem, de az most lényegtelen. Csak azért írtam, remélem, világos volt, hogy ennek ellenére onnan tudtam az eredeti sorrendet, hogy az elnevezések végén otthagytam az eredeti sorrend szerinti helyet (erre volt pl., hogy ''CH28''). Tehát, ha mondjuk a királyi legelsőre a hatodik volt, akkor így nézett ki a neve: ''m1 - CH6''. És utána akárhova is tettem át, mindig tudni lehetett, hogy mi volt az eredeti helye.
-
td
senior tag
Ne kavarjunk itt a számokkal!
Szóval egyszerűbben: benyomtam az adaptive-ot, és egy bizonyos sorrendben hozta be a csatikat, ahogy azok a frekvenciatartományban is megjelennek. Tehát ahogy a szolgáltató nyomja. Most újabban, amikor a hiba után megint hangoltam, már más sorrendben hozta be őket. Ennyi, semmi több. -
td
senior tag
válasz
#65675776 #1699 üzenetére
Nem, félreértesz. Persze, hogy a csatik neve a frekihez van rendelve. De: végigmegy, behangolja, és pl. a Vox van az 1-esen, a 2-esen a következő, és így tovább. Amikor nevet adtam egy csatinak, akkor bennehagytam azt is, hogy pl. ''CH28''. És most nem ugyanoda kerültek az újrahangolásnál. Tehát nézem, ott van a sorban az X-edik helyen egy csati, aminek előkeresem az előző nevét, és abban ''CH<Y>'' van. Nem probléma, t.képp. lényegtelen dolog, de gondoltam, jelenthet valamit.
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #1681 üzenetére
Azóta valamilyen csoda folytán újra tudta hangolni a csatikat hétvégén. A fene se érti ezt!
Egyébként nálam úgy voltak elnevezve a csatik, hogy pl. ''RTL Klub - CH28'', s az utóbbi azt jelentette, hogy melyikre tette be eredetileg. Namost ebből aztán kiderült, hogy most egész máshol állnak a sorban, mintha megváltozott volna a csatornakiosztás. De ez nem lehet, hiszen a TV-inken minden rendben, nem volt semmi gáz. Szóval már ezt sem értem, hiszen (elvileg?) szépen sorban megy végig a frekvenciatartományon, és teszi be a csatikat... -
td
senior tag
Na hellósztok megint!
Most azt produkálta a cucc, hogy bekapcsolom a PVR-t, és se kép, se hang. Csak feketeség és sistergés. Virtual VCR-rel bejönnek a csatik, úgyhogy megnyugodtam, nem a kártya ment gajjra. Auto fine tune, újrahangolás nem segített. Valakinek volt már ilyen?
Az persze megy, hogy VCR-rel behozok egy csatit, kilépek, aztán PVR, nadehát ez így nem igazán pálya nekem. -
td
senior tag
válasz
#65675776 #1567 üzenetére
A hozzáadott MPEG2 video és MP2 hang kodeket használom, tehát nem egyből tömörítve. Kipróbáltam VirtualVCR-t is, 640x480 mjpeg-be nem bírt rendesen felvenni, csak 320x240-be...
A VirtualDub-bal meg valahogy olyan körülményes, eleve a hangolás is. A DScalernek úgy tudom, irtó nagy a gépigénye, bár ha lehet ''butítani'', talán egyszer megér egy próbát. Majd meglátom. De az egy vicc, hogy a hozzáadott ilyeneket csinál! És igen, persze hogy megnéztem a pipát a ''capture audio'' mellett! -
td
senior tag
válasz
Vigneau #1560 üzenetére
Jótól kérdezed!
Bekapcsolom a gépet, PVR indít, felvétel benyom, és nincs hangja. Persze a felvett anyag visszajátszásakor sem, szóval ellenőriztem mindent, mielőtt írtam. Jó, autoplay-ből kilép, új felvétel, nincs hang. Autoplay kilép, új felvétel, van hang... Aztán utána megint nem volt! Besz*rás!
Van, amikor másodszorra már van hangja indítás után, de hát ez tényleg röhej! Basszus, és még mondta valaki, hogy mennyivel jobb, mint a Pinnacle. Persze, hiszi a piszi! Ezek a csingcsongék azt hiszik, annyiból áll tunerkártyát csinálni, hogy vesznek egy tunert és rányomják egy kártyára, aztán írnak valami kis progit, és nesze nép.
És akkor még hol vagyok attól, hogy VHS-archiválás! Tömörítetlenben nem is bírt a gépem folyamatosan felvenni, pedig mondták, hogy kéne bírnia... -
-
td
senior tag
válasz
Vigneau #1526 üzenetére
Hát ami eddig volt, annak meg nem működött a WFFM-je. A driver amúgy a júniusi volt akkor is, és most is.
PVR-csomagokból milyen dátumúak vannak amúgy, nem tudod? Én két letöltő oldalt is láttam, az egyiket pár hónapja linkelte valaki ide. Onnan szedtem le a drivert, és PVR-t is találtam akkor. A zip file-ban azonban októberi cuccok vannak, dátumok alapján legalábbis. Pedig úgy töltöttem le mint ''legújabbat''. -
td
senior tag
Ja, jut eszembe. A hozzáadott audiokábel kontaktos volt, én meg mit össze nem szenvedtem a fejhallgatóval, azt hittem, annak van már megint valami baja!
Néha elszállt a jobb oldal. -
td
senior tag
válasz
Vigneau #1438 üzenetére
Namost a legújabb driverrel és PVR-el (nemtom, azóta jött-e ki újabb, nem is figyeltem) olyan galiba van (inkább a PVR hibája ez), hogy néha nem vesz fel hangot! Még nem tudom biztosan, mitől jön rendbe, attól, hogy kiveszem a pipát, leokézom, majd visszapipálom, vagy attól-e, hogy újra elindítom a Winfast Wizardot (ezt mindig ki szoktam lőni a tálváról), de ez nagyon nem tetszik.
Ráadásul most csinálja néha, hogy a felvett mpeg2 visszajátszásakor csak egy sima zöld semmit ad be, és olyankor eléggé le is van fogva a gépem valamiért...
De ez utobbi mostanában ritka, kopp-kopp. -
td
senior tag
válasz
Vigneau #1418 üzenetére
A driver nekem sem lehet túl jó (2004. nov). Ugye volt az a problémám, ami másnak is, hogy elkezdett nagyon dobálni felvétel közben. Kicseréltem a drivert, és nem lett semmi. Viszont amikor felraktam ezt az új PVR-t (ami kinyírta az FM-et), akkor meg a felvétel lett folyamatos...
Ajánlották még nekem, hogy a hivatalos chip-drivert használjam, amit a Conexant csinál. Esetleg megérhet egy próbát.
Nem tudod, külön (3rd party) FM-progi létezik hozzá? -
td
senior tag
Hmm... érdekes. Felraktam nemrégiben a legújabb drivereket, és ugyanúgy belassult felvétel közben. Most vasárnap frissítettem a PVR-t is, megküldtem egy viszonylag hosszú (kb. 7-8 perces) felvétellel, és frankón ment (javasolt fps: 25.001 - el sem akartam hinni!).
Most Win2000prof-om van, integrált SP4-el, és mint mondtam, ezen is volt belassulás, néha elment a hang felvétel közben, és egyszer itt is zöldre váltott a kép a felvétel visszajátszásakor. A frissítések megoldottak valamit.
Egyébként nektek is azt írja ki a MediaPlayer, hogy ''unable to download codec'', amikor mpeg2-őt akartok visszajátszani? Nálam igen, és ennek ellenére lejátssza. -
td
senior tag
Ejj, basszus, de azt 320x240-ben vette fel. Pedig be is állítottam 640-re. Kipróbáltam hát az utóbbiban, de ultragagyi lett (mjpeg), szórta a frame-eket rendesen. Ráadásul nem is deinterlace-elt a felvétel.
Tényleg, ez a kari most tud deinterlace-t hardveresen, vagy az csak csúsztatás a dobozán? -
td
senior tag
Kipróbáltam a VirtualVCR-t (ingyenes!), és tök jól vett fel, igaz, ott az mpeg2 nem használható, helyette így mjpeg-et alkalmaztam. Az viszont úgy nézem, jóval több helyet foglal. Végül is mindegy, mert aztán megy majd divx-be.
Amúgy is azt javasolták nekem, hogy veszteségmentessel vegyek fel, s deinterlace-t is csak utólag csináljak, úgy szebb lesz az eredmény (nomeg a 2-pass renderingtől is).
Csak a hangolás egy kínszenvedés ezzel a VVCR-el. Meg az IUVCR-rel is - valami Tuner properties ablakot csalogat elő (úgy nézem, azt a driver nyújthatja), amin tök lehetetlen a scannelés. -
td
senior tag
Egy kérdésem viszont lenne. Ti milyen drivert használtok jelenleg?
Nekem a hozzá adott van, és már csak arra tudok gyanakodni. Ha újat teszek, hogy csináljam? Simán install, vagy legyen előtte uninstall is? Csak azért kérdezem, mert ugyebár a device manager-ben három WinFast cuccost is lehet látni (crossbar, TV tuner, capture device), és kérdéses, hogy akkor mennyit is szedjek le közülük... -
td
senior tag
Nos, a 2003 alatt kegyetlenül dobált, pedig az oprendszer működése olyan volt, mint az XP, játszani is lehetett rendesen rajta.
Egyszer előfordult, hogy a felvett anyagot megnyitva lezöldítette a képet ''valami'', merthogy MediaPlayer-ben is ugyanaz történt - szintén csak addig, amíg a WinFast meg volt nyitva, illetve ugyanúgy megfogta a gépet. MediaPlayer ezúttal az ''error downloading codec'' hibaüzenetet is kiírta induláskor.
És a poén most jön, ugyanis Win2000SP4 alatt IS dobál, lassú, szarabb, mint elsőre volt a sima XP-n. Ki érti ezt!?
Meg egyéb problémákat is produkált, pl. a configban a csatikat felfelé mozgatva csak a nevük ment fel, a beállítás nem, újabban a pipák is eltűntek, ill. már eleve úgy kezdődött, hogy a cfg file-ok átmásolása után nem volt se kép, se hang.
Zöldítés 2000 alatt (még?) nem volt. -
td
senior tag
Hülyének néztek?
Nincs kodekpakk, csak egy divx és egy xvid. A zöldítés egy új dolog, a sima XP-n nem csinálta. De a frame-dobálás ott is jelentkezett. ''Alapból SP1A-s'' XP-n ugye ez a zöldítés volt, de nem is mindig, plusz dobált.
Ahogy mondani szoktam, most ugrik a sz*r a vízbe, mert ki fogom próbálni 2003-mal is, sőt, tán felrakok egy SP4-es Win2K-t is, ha úgy hozza a sors. Őszintén szólva nem tudom, mi akadhat mivel, vagy milyen driver gond lehet, de a gépem már csak nem lassú hozzá. Meg mondom, eleinte tök jól ment minden.
Egyszer próbáltam sima aviba rögzíteni, de az nagyon rossz volt, túl soknak bizonyult az adatmennyiség - vagy a proci, vagy a vinyó nem bírhatta. Esetleg valami mjpeg-gel is meg lehetne próbálnom.
[Szerkesztve] -
td
senior tag
Hétvégi élményeim a WinFast karival és a hotfix-es dx9.0b-vel...
Dátum: 2005.03.27., vasárnap
13:38 - Bekapcsolom a gépet
13:40 - Elindítom az első felvételt - szaggatni kezd egy idő után. Leállítom, elkezdi visszajátszani, de kilépek a lejátszásból
13:50 - Újabb felvételt indítok, jóval hosszabb, mint az előző (7-8 perc). Nem szaggat, stop után visszajátszás indul, majd felhasználó által leállít.
Néhány perccel később megpróbálom megnyitni WinFasttal a felvett anyagok egyikét, de azonnal zöldíti a képet, hangja van, de akadozik, s a gépet (vagy csak a WF-ot) is lassítja, alig bírom leállítani a lejátszást. Másik anyagggal dettó. Megnézem MediaPlayerrel is, azzal is csak zöld. Jó, kilépek a WinFastból, majd egy újabb duplakatt a TC-ben, és lám, a videó megy. WF újra elindít, videó megnyitható, frankón játssza.
Újabb próba - lássuk, mit mond a VD-MPEG2! Első anyagra javasolt fps valami 24,1 körül, másodikra javasolt: majdnem kerek 25! Tehát tképpen nem dobált. Az első videó így gyakorlatilag használhatatlan, legalábbis, ha át akarom nyomni divx-be. Mellesleg a VD-MPEG2 ugatott is a megnyitásakor, hogy valami ellentmondásos infók vannak benne (már nem emlékszem, mit írt ki a kis ablakban).
Kicsit később épp az eventlogban kotorásztam, s figyelmes lettem egy bejegyzésre: The WFIOCTL service was started. Időpont: kb. 13:41! Namost, gyanús volt a név, és megnéztem: a WinFast könyvtárban lapul a WFIOCTL.sys nevű file... Hát én nem tudom, hogy ezt indítja-e mindig az első felvételnél és azért lassul be, de tény, hogy:
- a második simán ment
- viszont hónapokkal ezelőttről van két egymás utáni felvételem, és mindkettő dropped frame-s, illetve ugyanazon a ''platformon'' (semmi reinstall stb. nem volt előtte) korábban (még a kari megvétele után) tök sima felvételek lettek, persze mind ''mpeg2-good quality''-ben.
Namost azt mondtam, le az SP1a-s XP-vel, nézzük a 2003-mat... majd elválik, mi lesz. A korábban már említett két cfg file-t bemásoltam a winfast dirbe, a csatik így egyből meg is vannak. Eleinte türkiz színű, vibráló csík volt alul, full screenben nem, de olyan 10 perc elteltével eltűnt... Ki érti! Fel még nem vettem vele, majd leírom a tapasztaltakat. Viszont most a WF kari CD-jéről raktam fel a DX-et, és láss csodát balek, DirectX9.0b!
Ja, és ezúttal is az ''update newer drivers only''-t választottam, amikor a Media Player Codecs-et rakta fel, illetve furcsa dolog, de telepítés közben a Windows úgymond ''megtalálja'' a karit, majd eltűnik a Wizard, és csakhamar feljön egy olyan ablak (system notification-be, jobbra lent), hogy mittudomén ''The device wasn't installed properly. This might cause the hardware to operate incorrectly.''
Na, erre eggyel korábban azt találtam ki, hogy XP install előtt kiveszem a karit, és majd utólag rakom be, dehát mint írtam feljebb, nem lett jobb.
Talán írok egy levelet a tajvaniaknak, hogy mondják már meg a frankót, mert ez így gáz nagyon.
-------
Ami pedig a Te problémádat illeti...
A virtualdubban lehívod a video menüt, és ott van egy frame rate... pont, s a megnyiló ablakban látni fogod. -
td
senior tag
Honnan vetted, hogy F1-et veszek fel?
Egyébként abból is akartam... de most olyan brutál dobálás volt, hogy VirtualDub-ban 24,2-es fps-t javasolna 25 helyett... szűz XP-n (6-7 perces video). Tavaly felvettem egy 16 perces anyagot, ott is elkezdett lassulni, de nem dobált annyit, mert a javasolt ráta ~24,7 volt.
Megnéztem... Hát b*ssza meg a ló, naná, hogy DX9.0b! Ezt adták a videókarihoz. Felraktam a hotfixet. Majd most kiderül, mi lesz.
(Egyébként utánanéztem, és azt írja a videohelp, hogy: PAL régiós tunerkarik esetében 2K és XP alatt megszűnik az input jel, ha DX9.0b van fent. Nekem ilyen nem volt, viszont fentebb írtam, hogy visszajátszásnál - nem mindig egyből - lezöldíti a képet a WinFast, sőt, a MediaPlayerben is volt gond. Utóbbi ráadásul mindig azt írta ki az mpeg2-őn való dupla katt után, hogy ''loading... error downloading codec... playing'', és elkezdte a lejátszást, de akadozott (is). Ma nem volt vele semmi gond.)
Neked milyen volt eredetileg? És azt tudod-e, hogy a WinFast dobozában milyen DX9.0 volt? Mert én ugye nem onnan tettem fel, mint mondtam.
IUVCR-t most nem tudom fejből, de írd be keresőbe, több helyen is fent lehet. -
td
senior tag
petyus_: lehet azt. Csak a Wizardnak kell futnia (ld. tálca!)
sly11: eszembe jutott még, hogy DirectX9.0b-nél van valami bug, ami érinti a tunerkarikat. Ezt a videohelp.com-on olvastam. Azt viszont nem tudom, nekem milyen DX9.0-m van, azt nem írja ki a rendszer. Telepítéskor sima 9.0-át láttam.
Van hozzá hotfix is. -
td
senior tag
Nekem is pont ezt csinálja! Én sem tudom, mitől. Defragoltam, de nem számít. Egyszer csak ledarabosodik. Van, amikor a felvételben nem lesznek eldobott frame-ek, csak az élő kép megjelenítés rossz, de általában mégis az előbbi van.
Szerintem meg lehetne próbálni pl. IUVCR-t, vagy valami mást a PVR helyett. Ja, és nekem MPEG2 good quality-ben csinálja (bár nekem 1800+-om van 256MB rammal). -
td
senior tag
Hi!
Van valaki, akinek UPC-n bejön az Europa Europa ezzel a karival (meg PVR-el)? Mert nekem nem. Illetve, ha a videót próbálom UHF-en behozni (adaptive scanning-gel), akkor nincs hangja, csak sistergés.
Vélemény, tapasztalat? -
td
senior tag
Újratelepítettem az XP-t, most a sima helyett SP1A-s van. Felraktam a videokari drivert, majd a DX9-et, majd a WinFast Entertainment Centert.
Felvenni felvesz most a cucc, de lejátszásnál másodszorra tiszta zöldre vált a kép (PVR, MediaPlayer), van, amikor elsőre is. Volt, hogy csak zöld lett a kép, mintha valami fóliát raktak volna rá.
Kérdésem az lenne, hogy ez most valami galiba, vagy inkább csak az XP csinálja (még nincs regisztrálva - ez az a netes baromság, van rá 30 napom.)
MPlayerrel nem volt gond, ezért az utóbbira gyanakszom. -
td
senior tag
Most már sikerült is, de nem azzal a sz*rral. A hozzáadott Uleaddel kijelöltem egy részt, és nem a save trimmed video-t, hanem a share/video/same as original project-et kellett választani, SmartRenderrel.
Természetes, hogy elvileg és gyakorlatilag is ennek mennie kell. De 1: a béna virtualdubmod (és az ''mpeg2-only'' verzió sem) tudja ezt megcsinálni (ha már mpeg2 támpgatás van benne, akkor miért nem tudja azt is direct stream copy-ban átnyomni?), 2: kipróbáltam a sync-elős módszert, de nem ment, ami érthető is (és mostanában eleve a kivágott rész nem azzal a hang-résszel kezdődött, amivel kellett volna...)
És tutira a frame-eket dobálta el, hiszen akkor a virtualdub nem írná ki, hogy 24.669-el lenne egyforma hosszú a hang és a kép (hanem 25-tel). Amúgy meg egy XP1800+ nem lehet kevés, amikor az mpeg4-et is vitte 1MB PCI-vel...
Azt meg tudnád-e esetleg mondani, hogy ez az újramuxolás mit takar, mit ''csinál'', mivel lehet megcsinálni?
Thx. -
td
senior tag
Én nem tudom az eredetit beszinkronizálni. Csak le lehet játszani pl. MP-vel, PowerDVD-vel, úgy, hogy akadozik ugyan (mert hiányoznak képkockák), de legalább szinkronban van a kép és a hang. És mondom, a sync to audio nem működik, de hát hogyan is működhetne, hiszen miből kéne tudnia, hogy mely részeknek kell összeilleniük.
A kivágott anyag mindig keyframe-mel kezdődik, ennek ellenére meghülyül 1 perces kivágásnál. Az agyamra megy!
A 25.000 fps-re már reagáltam, az nem lehet jó, hiszen kevesebb képkocka esetén így hamarabb véget ér a video. 24.669-nél nem. De ott meg csúszik.
A leválasztós megoldás hogy nézne ki elviekben? Szétvagdosom a hangot, és valahogy variálok a lejátszási sebességen? Vagy egyben az egészén? -
td
senior tag
Ühüm, csak most nekem az a gond, hogy nincs is hova kiterjeszteni. Egy keret van csak abban a szürke téglalapban (jobb klikk asztalon/preferences, settings/advanced és akkor a driveren belül az nView-s rész).
Szóval eleve itt elakad a dolog. Átvenni meg azért akarom (és nem hiszem, hogy nagyon romlana a minőség), mert eldobott jópár képkockát a gép felvétel közben, és emiatt csúszik a kép és a hang. Az eredeti mpeg2 lejátszható jól, de mivel csak egy része kell, ezért azt ki kell belőle vágni. És ott már csúszás lesz, vagyis egy sima virtualdubmodos ''Change FPS so that audio and video length matches'' nem elég. (Egyébként nem igazán értem, miért nem tudja egyszerűen kivágni, változatlanul az eredetiből, hogy jól lejátszható legyen, illetve hogy az eredeti miért játszható le jól a hiányzó képkockák ellenére).
Ezért kéne újra felvenni, a jól lejátszható mpeg2-őből. Persze félő, hogy a lejátszás+felvétel együtt már ugyanúgy kihagyott frame-eket eredményezne, hiába venném lejjebb a felvételi beállításokat (pl. hang nuku).
Próbáltam, hogy max. 1 perces egymás utáni darabokat vágok ki, mert azokban még nincs észrevehető csúszás, de a VDM úgy látszik, képtelen erre, mert mindig későbbről kezdi a hangot (7 perces rész kivágásánál semmi gond nem volt).
Szóval szívok, és próbálkozom. -
td
senior tag
No lenne egy kérdésem. Van ugye egy videóm, mpeg2-ben, tele dropped frame-ekkel. Ezzel sehogy sem jutok dűlőre. Kitaláltam, hogy a videokari Svideo-kimenetét rákötöm a WinFast bemenetére, és felveszem újra az anyagot (lehetne persze előbb VHS-re is). Ez működik szerintetek? Ma összekötöttem a cuccost, és nem volt kép.
Tudom, hogy a videokari-driverrel (nekem: Omega, kari: 5700-E) ezt meg lehet oldani, de nekem mégsem ment. Először is: vagy ''Analogue'' vagy ''TV'' választható display-nek, és valamiért csak ''Single'' adható meg, Dual nem (tehát kettőt nem akar kezelni). A ''Detect Devices'' nem segít.
A megoldás természetesen abban állna, hogy lejátszom valamivel az mpeg2-őt, kinyomom TV-outra, és ezzel egy időben fel is veszem PVR-el. -
td
senior tag
Basszus ez a VirtualDubMod nem villant ám minden téren! Azt akartam, hogy mpeg2-ből kivágok egy részt, és simán direct stream copy-val lementem. Hát közölte, hogy aviba/oggba vagy abba a harmadikba nem lehet menteni, mert nem kompatibilisek. Ami persze érthető, de a listából muszáj kiválasztani egyet a fentiek közül. Gáz.
-
td
senior tag
Biztos az interlace miatt van, nálam is olyan PVR-ben. Az interlaced képet azért találták ki anno a tévékhez, hogy a mozgások finomabban legyenek, legyen átmenet - én így tudom. Bár ha jóval nagyobb frekvencián működne, valószínűleg a teljes frame-megjelenítés is sima mozgást ''rajzolna'' ki. A monitorod meg hiába megy 75/85/x Hz-en, a bejövő jel akkor is csak 50Hz/interlaced.
-
td
senior tag
A hangot az alaplapi cucc veszi fel.
Szóval mentsem le az eredetit direct stream copy-val 25-re és a felajánlottra is? Mert utóbbi mondom, hogy 24.669, ugyanis nyilván olyan sok kockát dobott el (ez felvétel közben is érződött; ami csak azért érdekes, mert 1: vinyót defragoltam 2: az elején sosem csinálja, mindig később kezdett lassulni a felvétel közben).
És most egy már felvett anyaggal kell bűvészkednem, kivágni belőle egy 7-8 perces részt, szóval kicsit szívás. Ami meg végképp érthetetlen, hogy miért van az, hogy 1 percet vágok ki és mentek le fps-csökkentéssel, és a kész anyagban a hang kb. 10 mp-es ''előnnyel'' indul. Bugos a VirtualDubMod? Mert ilyen szakaszok összeillesztéséből szerintem jó végeredmény születne. -
td
senior tag
Talán igazítani kell az antennán, kicsit elfordítani pl. Esetleg a kábellel is lehet gond. Nekem a Viasat3 jön elég gyatrán képileg (rosszabb, mint nálad a mtv), de a hangja sztrereó. És ez kábeltv, ráadásul a tévéink tisztán behozzák.
Az is lehet, hogy túl sok felé osztottad már szét a jelet.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest