- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
alfonzo
csendes tag
válasz
viktorx #1067 üzenetére
Akkor még egy kis segítség:
Nyugodt szívvel ajánlom a Ulead cég termékét, a már említett movie factoryt
Bővebben: link
Itt megtalálod a a 30 napos full trial letöltését, a dokumentumot.
Ezzel a progival tudsz digitalizálni a tv kártyáddal mpegben, szabványos formában (még az állandó bitráta i sműködik), következő lépcsőben meg is tudod vágni az anyagot, akár korábbiakat is tudsz hozzátenni, majd utána menüvel vagy annélkül meg tudod írni a DVD-t, vagy ISO-t stb. Még slide showt is tudsz készíteni a képekből zenével vegy nélküle stb. Nézd meg biztos fog tetszeni.
Még egy link, ami szerintem alaptézis:
És a neten keresve rengeteg írást olvashatsz. -
ddt99
tag
válasz
viktorx #1067 üzenetére
Remélem, nem voltam félreérthető, mert még véletlenül sem akartam megbántani senkit. A tanulási szándék MINDIG tiszteletre méltó, még ha ez esetleg patetikusan hangzik is. Csupán arra céloztam, hogy a kép és hang felvétele, tömörítése, lejátszása, kiírása, konvertálása, a különböző formátumok, codec-ek, filterek, stb. olyan komplex témát alkotnak, amit nem lehet egyik napról a másikra még alapszinten sem elsajátítani - nem véletlenül foglalkoznak egész site-ok és terjedelmes fórumok kizárólag ezzel a témával.
Persze nem kell mindenkinek mindent tudó szakértővé válnia - magamat sem tartom annak - ahhoz, hogy viszonylag jó hatásfokkal tudja használni a tv-kártyáját, de azt is hazugság lenne állítani, hogy a mai tunereket bárki, bármilyen képzettség nélkül mindig gondmentesen tudja majd használni. A cél persze a gyártók részéről ez lenne, vagyis úgy állítani be a dolgot, mintha ezek ''bolondbiztos'' kártyák lennének: csak meg kell nyomni a gombot, és a másik végen kifolyik a tejjel-mézzel folyó Kánaán, de ez, sajnos, legfeljebb részben igaz (mint az az efféle fórumokon olvasható hozzászólások nagy számából is látszik).
Na, ennyit a szikár tényekről, de hogy legyen valami íze is ennek a hozzászólásnak, érdekességként akkor már elmondom azt is, hogy ez az egész interlace (félképes) dolog tulajdonképpen az 1930-as évekre vezethető vissza, vagyis a tévé születésének idejére. Akkor ugyanis még nem volt elég jó a technika ahhoz, hogy annyi frame-mel - mondjuk 50-nel - dolgozhassanak, amennyire az emberi szemnek a folyamatos mozgás illúziójához szüksége van, ezért találták ki, egyfajta ősi ''tömörítési módszerként'' ezt a félképes megoldást. Ami a maga idejében valóban zseniális ötlet volt, mára viszont, a szabványok természetének köszönhetően, itt maradt nyűgnek, zavaró tényezőnek, visszahúzó erőnek. Pont úgy, ahogy Bill Gates hülyeségét is a mai napig szenvedjük, amikor anno nagy okosan kijelentette, hogy egy számítógépnek sosem lesz szüksége 640K memóriánál többre...
Hát, ennyit mára a tudomány és a technika újdonságaiból... -
alfonzo
csendes tag
válasz
viktorx #1062 üzenetére
Írhatnékom van
Az emberi szem az egy másodperc alatti 25 képváltás (képkocka stb) esetén nem látja folyamatos mozgásnak, hanem érzékeli a váltást (villódzást).
Azért, hogy ne kelljen kétszer anyyi képkockát alkalmazni, becsapják az emberi szemet azzal, hogy a 25 képkockát 50-szer villantják fel úgy, hogy mindig csak egy fél képet mutatnak meg (egy képkockának mindig csak a páros vagy páratlan sorát) (interlace). Az emberi szem ezt már folyamatos mozgásnak érzékeli és elméletileg nem is veszi észre a villódzást.
A váltott sorok úgy helyezkednek el mint egy fésű, azaz mint két fésű, amit a fogakkal szemben összetolsz. A tv-n nézve az ilyen anyagot tökéletesnek látod. Mihelyt monitoron nézed érzékeled ezeket a ''fésüket''
Nézd meg a cipő sarkát, illetve a nadrágot. Ez főleg gyors mozgásnál zavaró.
Erre vannak szűrők (de-interlace, ''fésű szűrő'' stb. elnevezéssel).
Egyébként az, hogy tv-n nem látod, azaz nem zavaró nem jelenti, hogy nem káros. Ezért vannak az un. 100 Hz-es tv-k, ahol már nem 50 villantás van hanem 100. Gondolj bele, ha monitorodon 60 Hz-et állítasz be majd kiesik a szemed, ellentétben a 100 Hz-el, ami igen kellemes. -
alfonzo
csendes tag
válasz
viktorx #1061 üzenetére
Ha avi-ba rögzítesz (mint teszik sokan itt a fórumozók között), akkor lényegtelen.
Ha mpeg-ben veszel fel, akkor a tömörítésnél elméletileg kiválaszthatod, hogy a bitráta állandó legyen, vagy a képtartalom függvényében változzon.
Hiába választod az állandó bitrátát, a program ugyanúgy változóban vesz fel, mintha azt választanád. (Más szoftvert, pl ulead movie factory-t használva rögzítéshez minden rendben van).
Amennyiben a felvett anyagot ''simán'' visszajátszod, akkor nincs semmi gond.
Problémát az jelent, ha meg akarod vágni a változó bitrátájú anyagot (pl. eleje, vége le, reklámok ki), mert az esetek többségében a hang (a képhez viszonyítva) elcsúszik.
Másik eset: a felvett anyagot ki akarod írni video DVD-re. Ezt egy un. author progival tudod megtenni (ez készíti el az mpeg-ből a szabványos DVD szerkezetet).
A gond, hogy a leadtek encodere nem szabványos mpeget készít (szerintem), azaz a kulcskockákat nem az előírás szerint alakítja. Ebből adódik, hogy az erre kényes szerkesztők elhasalnak. (De ez már egy másik történet, a tv kártya használatával nincs összefüggésben, ezért nem is fárasztanám a topic társakat ezzel). -
alfonzo
csendes tag
válasz
viktorx #1055 üzenetére
Szia!
Nincs mit
Egyébként nem kell tartanod semmitől. Hála a Leadteknek, nagyon jó a támogatás (mások tanulhatnának tőlük).
A szoftverük alapból tudja a magyar nyelvet, ez vonatkozik a használatira is, és nem csak tudja és adják hozzá, hanem a neten bárki számára elérhetővé teszik. Ez pláne akkor volt hasznos nekem, amikor még csak szemezgettem vele (használati letölt és olvas, így már vásárlás előtt van rálátás és kisebb a feketeleves esete).
Még egy jó pont a gyártónak, hogy eléggé napirenden van a frissítés (2-3 havonta újabb szoftver stb.) és még a korábbiak is elérhetők.
A leírás egyértelmű, egyedül ezzel a fránya területi norma beállítással (de csúnyára sikerült) van gond. Nekem (földi vétel) nem jó a német, hanem pl. belgium kell, csak így működik a nicam stereo.
Illetve még egy negatívum: nem lehet mpeg-ben állandó bitrátával felvenni.
Összegzésként azért nagyon jó véleményem van a termékükről! -
ddt99
tag
válasz
viktorx #1056 üzenetére
Hát ez kedves tőled, köszönöm a lehetőséget...
A ''váltottsoros anyagok átalakítása'' a deinterlace-t jelenti, kissé bükkfanyelven. Vagyis van saját deinterlace filtere, bár az én tapasztalatom szerint ez csak a display-re vonatkozik, a felvételre nem, illetve mpeg1/2 esetében talán arra is, de azzal én nem sokat foglalkoztam.
A ''nyelv kiválasztása'' nem a program nyelvére vonatkozik itt, hanem az ország kiválasztását jelenti, és ezzel azt állítod be, hogy milyen norma alapján keressen tv-adókat a program. Magyarországot sok helyen még mindig Secam-nak gondolják a driverek/programok írói, holott a valóságban PAL-B, ezért jobb Germany-t állítani be, ezzel biztosan megtalálod az adóidat és a hang is rendben lesz. -
alfonzo
csendes tag
válasz
viktorx #1051 üzenetére
pvr magyar használati:
expert angol használati: Bővebben: link
A lényeg a PVR használatia, az expertes inkább szórólap (hasonló adatokkal mint a doboz)
[Szerkesztve] -
ddt99
tag
válasz
viktorx #1051 üzenetére
Ok
Nem tudom, milyen drivert adta hozzá, de inkább húzd le a Leadtek taiwani oldaláról a legfrissebbet driverből is meg PVR-ból is. Valahol lejjebb van link is...
A használati utasítás tényleg gyatra, magyar meg nincs, de ez legyen a legnagyobb bajA monitor 10-ért szerintem több mint jó.
Sok sikert -
ddt99
tag
válasz
viktorx #1048 üzenetére
Szia, és én kérek még egyszer elnézést ezért az erőszakos kioktatásért. És azért maradjunk a tegeződésnél, ha nem bánod
Az USB-s verziónak egy komoly előnye lehet a PCI-ossal szemben, mégpedig épp az az interferencia, amit már említettem. Egy átlagos számítógépházban elég szép mennyiségben vannak jelen elektromágneses- és rádióhullámok, és ezek a tunerek sajnos elég érzékenyek az ilyesmire (ezért is van a kártyán maga a tuner egy kis fémdobozban, ami ezektől védi, vagy legalábbis igyekszik védeni). Mindebből nem következik, hogy nálad is lesz ilyesmi, csak az, hogy nem kizárt. Az USB-s viszont ugye gépen kívül van, úgyhogy ott sokkal kisebb rá az esély.
A másik ügyben sajnos nem tudok semmi okosat mondani, nem vagyok képben használt monitorokkal kapcsolatban. De ha 10 éves, akkor, attól tartok, túl sokat nem remélhetsz érte...
(Megnéztem az árlistát, amit említettél, a bruttó 12,5 nagyon korrekt ár, Pesten ennél kb. 5 ezerrel drágább a legtöbb helyen.) -
ddt99
tag
válasz
viktorx #1037 üzenetére
Nem akartalak rábeszélni, de szerintem jól döntöttél
Ha problémád lesz vele, vagy valamit nem tudsz, kérdezz nyugodtan, akár itt, akár emailben (megtalálod a profilomban) - egy feltétellel. Ne vedd személyeskedésnek, mert semmiképp sem szeretnélek megbántani, de azzal, hogy magyarnak születtél, az egyik legszebb nyelv birtokába jutottál akaratlanul is, és ebben a nyelvben a ''csumi'', ''gari'' és ''koli'' szavak olyan torz és nyomorult csökevények, amiktől nekem mindig elfacsarodik a szívem, főleg ilyen töménység esetén. Nem akarok hosszan papolni Arany Jánosról, Kazinczyról vagy József Attiláról, inkább idézek egy részt egy könyvből, amit bizonyára te is ismersz.
Fekete István: Tüskevár (részlet)
Gyula nem rajongott a rákért, és nem is kívánta, amíg meg nem kóstolta, de amikor a vajpuha, omlós első falatot lenyelte…
– Gergő bácsi, ez nagyon jó!
Mondtam, ugye? Majd megetetjük azt a Bélát is.
– Bütyököt?
– Azt. A Bélát.
– Mi csak Bütyöknek hívjuk.
– Tudom, de nekem nem az.
– Nagyon jó gyerek, meglátja, Gergő bácsi.
– Elhiszem, de… – és Matula csak egy mozdulattal jelezte, hogy a bereknek is megvan a maga tartózkodó illemszabálya. Itt nincs erőltetett komázás se le, se fel. Itt nem esnek egymás nyakába az emberek még temetésen sem, nem gázolják át a barátkozás érzékeny bozótját az első napon, nem közelednek egymáshoz hangos csörtetéssel, nem rohannak le senkit, de nem is lehet őket lerohanni. Itt mindennek, minden valóságnak neve van, értelme, jelentősége és ideje; itt nem becéznek, és nem rövidítenek le semmit, és ha valaki a szilfából szűcsit, a szárcsából szárcsikát és a kunyhóból kuncsit csinálna, Matula jól megnézné és – sajnálná.
– Szögény… hogyan beszél…
És Tutajos ki nem mondott tétova gondolatainak legmélyén megérezte, hogy ha egy reggel Matula azzal keltené, hogy:
– Gyuszkó, ébredjen, mert felkelt a napcsi… – hát ijedten nézne rá, hogy megbolondult-e, s közben kicsit utálkozna is. De nem, ez nem is lehetséges! -
ddt99
tag
válasz
viktorx #1014 üzenetére
Ennyiért adják mostanában, én is kb. ennyiért vettem. Egyébként: Bővebben: link, ha össze akarod hasonlítani az árakat.
Szerintem nincs különbség a régiek meg az újak közt. Ha van panasz, az legtöbbször a hanggal kapcsolatos, de az esetek többségében vagy rosszul dugják össze a kábelt, esetleg rossz driverrel próbálkoznak (könnyű a neveket elkeverni az Expert és a Deluxe verzió közt, ugyanakkor különböző chipsetes a kettő), vagy más hasonló gond van, de általában nem a kártya a hunyó hanem a user. Olyan hardver cuccot én még nem láttam, amire valaki ne panaszkodott volnaÉs persze biztos van pár hibás is, de a Leadtek azért elég megbízható márkának számít.
-
ddt99
tag
válasz
viktorx #1012 üzenetére
Szívesen
A hangról: a tv-kártyát, ha majd megkapod, a hozzá adott átkötőkábellel kell csatlakoztatnod a hangkártyádhoz. Általában az aux-ra, ritkábban a cd-in-re szokták kötni, és értelemszerűen a mixerben és minden más tv-vel kapcsolatos programban eze(ke)n a csatornákon kapod majd a hangot. A hangkártyáddal nem kell csinálnod semmit, ha pl. 5+1-re van konfigurálva most is a windowsban, akkor a tv hangja is úgy megy ki majd. (De ugye nem kell mondanom, hogy ez nem igazi 5+1, csak szétosztja az tv-jel eredeti monóját ill. sztereóját - csatornától függ - minden hangszóróra.)
Igen, a két kártya összedolgozik. Mivel a tv-kártyának nincs saját audio-tunere, csak átpasszolja a hangot a hangkártyádnak, igazából minden hanggal kapcsolatos dolgot az végez. Éppen ezért - mivel két különböző eszköz együttműködéséről van szó, amelyeknek elvben ugyan azonos az órajelük, a gyakorlatban viszont nem teljesen - szoktam ajánlgatni mindenkinek, hogy a master stream-nek az audio-t állítsa be a Winfast PVR-ban (ha ez most kínaiul volt, ne aggódj, majd ha megjön a kártyád és installálsz mindent, megtalálod, mire vonatkozik ez.)
Nekem amúgy még a tiédnél is régebbi SB Live! Value-m van, úgyhogy szerintem nem lesz gondod. Ha lesz kérdésed, tedd fel nyugodtan, vannak itt jópáran, akik talán tudnak majd segíteni, de persze az sem baj, ha olvasgatsz visszafelé, mert nagyon sok kérdés és nagyon sok válasz elhangzott már, és senki sem grafomán a fórumon -
ddt99
tag
válasz
viktorx #1008 üzenetére
Szerintem nincs vele semmi komoly baj, sőt, miután láttam egy PCTV Pro-t a múltkor, nálam azt kenterbe veri. Két dolgot jó tudni: egyrészt ez egy softwaresen tömörítő kártya, tehát egy 300-as cerkával nem érdemes erőlködni vele, másrészt a telepítése kicsit trükkös lehet, de ez sem olyan vészes. A mono/stereo dolgokkal kapcsolatos kérdéseidre: természetesen a mono bejövő jelből nem csinál sztereót, de persze kirakja a monó hangot is több hangszóróra, és szerintem a szterót is x+1-re, de mindez inkább a hangkártyádon múlik, hiszen ennek a kártyának ugye nincs audio-tunere...
Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest