- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
ArGab
őstag
2.0.2.5 végre tölthető: [link]
Ace Ventura: Nálam ugyan másfajta Genius webcam van, de csak annyi jelentkezik, hogy minden progi alapértelmezettként a tunerra áll rá, annak a képét használja, és át kell állítanom kézzel a kamerára. Ha nem ez lenne a gond, kicsit részletezhetnéd, mi a hibajelenség.
mod: minden progi alatt a Skype-ot és a webcam saját progiját értettem.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Looserke #4674 üzenetére
Kétlem, mivel XP 64-bithez készült, de őszintén szólva fogalmam sincsen. Ha jól tudom, az x64-es Vista digitálisan aláírt, kompatibilitási teszteken átment drivereket fogad csak el.
mod.: szerintem próbáld ki, ha él már a Vista ellenőrzési rendszere, biztosan sikít. Ha nem, akkor simán mehet is vele.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Mégsem ez lesz az, csak valami fatális véletlen lehetett. Mikor délután próbálgattam, a Wizard kilövése után többször is sikerült készenlétbe rakni a gépet és visszahozni, azután mikor manuálisan megint elindítottam már nem sikerült, megint lefagyott visszatérés közben.
Viszont most már megint nem megy, és most hiába lövöm ki, sőt, már a kártyát is letiltottam az Eszközkezelőben, de nem javított semmit sem. Így viszont megint ott tartok, hogy nem tudom, mi lehet a hiba oka. -
ArGab
őstag
Pontosan így.
Amiután kilőttem, és úgy próbáltam ki készenléti állapotból visszahozni, gond nélkül visszatért. Viszont mikor fut a Wizard, akkor a vinyók felpörögnek, a billenyűzeten a ledek felvillannak, de a monitor már nem kapcsol be, hanem meghal az XP. Itt meg már csak a reset segít. Már feltettem a régebbi .92-es DTV-t is, de így is megvan a gond. -
ArGab
őstag
Akinek a DTV 2.0.1.94-es verziója van fent kipróbálná-e nekem, hogy működik-e a készenléti állapot, amikor fut a Wizard?
Nálam ugyanis visszatéréskor nem kapcsolja be a monitort, hanem teljesen kifagy, de csak akkor, amikor a Wizard fut a háttérben. Most még kipróbálom a .92-est is, mert régebben nem volt ilyen gondom. -
ArGab
őstag
Ha jó képet néztem, akkor az AGP felöli 3. és 4. PCI-nál van egy fehér csatlakozó (pontosan ugyanolyan, mint a tuneren, csak ott fekete). Lásd itt: [link]
A kábel egyik felét a tunerbe dugod, a másikat az alaplapra, ebbe a csatlakozóba. Nálam úgy szól rendesen a sztereó (bal balra, jobb jobbra), ha a csatlakozókat ugyanarról az oldalukról nézve (pl. a kiugró része felől) nem színhelyesen, hanem átellenesen van csatlakoztatva a piros és fehér vezeték. Remélem érthetően írtam. -
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
válasz
horvathkrisz #3435 üzenetére
Már van is.
Lehet nézni a két MTV-t meg a Dunát, Budapesten és Kab-hegy vételkörzetében. Most nyáron osztják ki a frekvenciákat az országok között, és ha végre a Parlament is elfogadja az új Médiatörvényt, akkor indulhat be a tényleges kiépítés. Olyan 6-8 multiplex várható (multiplexenként 5-6 csatorna), azaz valahol 25-42 csatorna között lesz majd (egy multiplexet a hordozható DVB-H-nak akarnak fenntartani). Legvégül a földfelszíni sugárzás 2012-ben teljesen leáll. -
ArGab
őstag
válasz
littleNorbi #3178 üzenetére
Esetleg leírhatnád, melyik programra gondoltál.
bzoley: köszi, jó tudni. Én nem nagyon szoktam használni, csak a simában van külön Audio menü, és azt nem láttam itt soha.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Zolaash #3175 üzenetére
Lényeg, csak tömören:
Video/Filters menüpontnál lehet a különböző filtereket beállítani, pl. a kép átméretezése érdekelhet szerintem (resize).
Kodeket beállítani a Video/Compression-nél lehet tetszőleges kodeket beállítani (a Video-n belül a Full Processing mode beállításnál kell lennie, hogy tömöríthess át a videót).
A szerkesztés úgy megy, hogy a progi alján lévő csúszkával mozoghatsz a videóban, akár képkockánként is (bal-jobb nyíl). Ha ott állsz pl. a kivágandó elején, akkor az Edit/Set Selection Start pontban tudod a kijelőlendő rész elejeként definiálni. Ugyanígy megadhatod a kijelőlendő érsz végét, és a kijelölt területettel utána játszadohatsz. (kivágás, stb.)
A hangot ha jól tudom PCM-ben rakja a kép mellé, külön nem lehet beállítani a progiban ezt a részt. Viszont utána a VirtualDub-bal ezt már könnyen be lehet tömöríteni. Ott majd a Video-n belül a Direct Stream Copy-t kell választani (így a videóanyagot csak simán másolja), és a hangot kell Full Processing-re, és be kell állítani a Compressiont az Audio menüben. -
ArGab
őstag
Magyarul szerintem elég kevés lesz. A WinFast DTV magyar (thx. to bzoley), és MPEG2-be igazán jól tömörített nálam eddig mindig, kép-hang szinkron is jó volt. Ha közvetlen MPEG2 a cél, a WinDVR-t is sokan dícsérik, csak nálam régebben nem igazán ment a csatornák belövése.
Ha valami más formátum kellene, akkor a VirtualDub nálam kifogástalanul működött, és a PVR-rel és DTV-vel ellentétben még mindig tökéletesen tartotta a 25fps-t és a kép-hang szinkront is (mondjuk a DTV-vel eleve nemigen szórakoztam). Kicsit összetett a felvétel előtti beállítása, de ha valaki egyszer megcsinálta, hamar menni fog utána. -
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
válasz
Zolaash #3057 üzenetére
Azon a beállításfülön találod a progiban, ahol a többi hangbeállítást is el tudod végezni (például Audio Out meg Audio Recording Line azt hiszem), és Recording Volume néven lesz talán. Az előbbieket jól adtad meg amúgy? A hangerőt tévénézés közben tudod vezérelni a programból?
Alaplapinál legnagyobb valószínűséggel Zenei CD-re, vagy CD-re kell állítani őket, mert az egy alaplapi hangcsatlakozót általában így hívják.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Zolaash #3054 üzenetére
Kodekpakkot levenni nem egyszerű, az ACE meg különösen ragaszkodó jószág. Nekem kezdeti időszakban több tuneres érdekességet is okozott. Most a K-Lite Codec Packot (nem a Mega, hanem a sima) használom, de még ott is kiválogatom, hogy mi az ami kell. Ebben talán van olyan funkció is telepítéskor, hogy leírtja a korábbiakat.
Valamint azt is figyelembe kell venned, hogy nem feltétlenül tudsz mindenbe tömöríteni, amit a listában látsz. Milyen formátumokba nem tudsz amúgy rögzíteni? Például MP3-as hangot sosem tudtam rögzíteni, csak sima PCM-et. Ha már hangnál járunk, látsz ott a beállítások között egy kis csúszkát, amivel a felvételi hangerősséget lehet állítani. Az merrefelé van? Elég hangkártyafüggő, majd jól be kell állítani, hogy elég hangos legyen, de ne torzuljon a hang. -
ArGab
őstag
Pedig szerintem hasznos dolog, a legjobb XP-s feature. Volt már párszor, hogy egy ilyesmi gixernél csak visszaállítottam és kész is volt. Most is csak a házim befejezésére vártam, különben tegnap megcsináltam volna már a többi kísérlet után.
Mostanság meg DriveImage-el is le szoktam menteni a rendszert, szóval szükség esetén 20 perc alatt egy teljesen kész telepítést vissza tudok tölteni. -
ArGab
őstag
Újraindítottam kb. tucatszor (leállítással is). Újratelepítettem a hangdrivert, nem segített. Újraraktam a teljes alaplapi csomagot, szintén semmi. Új leadtek drivereket tettem fel, szintén semmi. A könyvtárat is minden alkalommal letörölgettem, sőt, még a Registryben is kitörtöltem minden bejegyzést, ami Winfast vagy DTV tartalmú volt. De még mindig fennáll a probléma. Bár vsz nem a jó regeket találtam meg, mert az összes beállítást megjegyezte, csatornakiosztás, nevek, színbeálíltások, mindent.
daa-raa: eddig nálam is segített mindig az újraindítás, mert néhány alkalommal már előjött, amióta DVT-t használok. Különösen az utóbbi két-három verziónál, előtte talán nem is volt ilyen hibám.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Nos lenne egy komoly gondom DTV-vel. Feltettem az újat, és ez fogadott a beállításoknál:
Ami üres, ott nem lehet mit kiválasztani. Egyszerűen nem lehet kezelni vele semmilyen hagbeállítást. Hiába tettem vissza a régebbit is, ott is ugyanez fogadott. -
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
Szerintem megéri keresgélni Expertet.
A honlapon egy olyan szerepel, hogy TV2000 XP FM, de ehhez nincsen távirányító, nem jár hozzá videószerkesztő. Régi, BT878 chip van rajta, ennek gyengébb a képminősége (azt nem tudom mennyivel), monó a hangja, meg van rajta sztereó FM rádió. -
ArGab
őstag
Színt, meg ilyesmiket lehet a beállításokban a 3. fülön állítgatni (vagy valahol ott, de elég egyértelmű lesz).
Tömörítés, hát jót kérdeztél. Kis méret általában gyenge minőség, a jó minőség meg nagy méret. A kompromisszumos megoldásnak a legegyszerűbb az MPEG2 használata, de azért ez is simán megeszik 2 óra felvételhez 4-5 gigát. Próbálgasd ki, hogy a 1 perc felvétel mennyit foglal, meg milyen minőségű, abból már nagyságrendileg lehet következtetni. A progi amúgy tetszőleges kodeket tud használni, amit feltelepítesz a gépre. -
ArGab
őstag
Először driver, progi csere a legújabbra. Keresés Germany beállítással. Lehet az is, hogy rosszul kezeli a hangot (valamelyik újabb PVR-ben ez állandó hibajelenségem volt egy időben), ezt az S-sel tudod váltogatni.
Mindezek mellett is előfordulhat ez a hiba. Otthon ha megveszek sem tudom úgy beállítani, hogy jó legyen. Ha Germany-vel kerestetek, akkor a sztereó csatikat jól felismeri, de a videó nagyfrekis jelén és az M1-en súg, mást nem csinál. Ha máshogy keresek, pl Hungary PAL/B talán, akkor minden monó lesz, de szól rendesen. -
ArGab
őstag
Én kipróbáltam valamikor régebben tévén, és működött. DE Ati kártyával, és csak úgy volt hajlandó menni, hogy a tévét Elsődleges kijelzővé tettem, a monitor pedig Másodlagos lett. Hogy ilyesmiket nV-nél hogyan/hol állíthatsz, azt meg nem momdom.
mod: újraértelmeztem a kérdésed, és ha kiterjesztett asztalt használsz két monitorral, akkor passzolom, az más probléma lesz.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Nos, a centert tévénézésnél szerintem nem fogod tudni beüzemelni. Zenehallgatásnál is plusz kell hozzá, Winamphoz lehet olyan plugineket letölteni, amik hatcsatornásra keverik fel a hangot, szerintem ezeket kellene kipróbálni.
A felejtős probléma nálam is jeletkezett, hiába volt bepipálva a digitalizálás, ha használtam valami más bemenetet, tuti elfelejette (pl. Skypehoz mikrofon), hiába maradt bent a pipa a Mixerben, de néha szerintem még enélkül is kikapcsolt. Azóta már Audigy 4 van, ezzel nincsen ilyen probléma, és itt a CMSS 3D fel is kever minden sztereó hangot és bemenetet többcsatornásra. Csak ajánlani tudom. -
-
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
Egyszerűen azért van, mert simán továbbítja az analóg beérkező jelet az analóg kimenetre a hangkártya, felkeverni viszont csak akkor tud, ha digitális jellel dolgozik. Pl. SoundStormban van olyan funkció, hogy bemenet digitalizálás, ekkor tudja klónozni a hátsókra is a hangot, illetve a különböző hangzásbeállítások is csak ekkor működnek.
-
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
válasz
istifatfater #2807 üzenetére
1. Sajnos ez mostanában gyakran előforduló hiba. Megteheted, hogy Adaptive keresésnél kimásolod a listát, és a sima keresésnél a hiányzókat utólag manuálisan hozzáadatod. /Tipp: az újabb verziókban van csatornalista export, import. Esetleg megpróbálhatod, hogy Adaptive keresés után rögtön kiexportálod, majd utána vissza, de nem tudom pontosan miket ment ki, és nem jön-e elő utána újra a hiba./
2. Másik verziójú PVR esetleg?
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
torzsa007 #2759 üzenetére
Hagyd ki az Adaptive-ot, és Germanyre állítsd. Esetleg érdemes kilopni egy képet az Adaptive-val megtalált csatornák listájáról, és amit sima kereséssel nem hozna ki, így egyszerűbben hozzáadható.
Esetleg javaslom a WinFast DTV-t, ott még senkinek sem jött elő ilyen gond tudomásom szerint.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Nem feltétlenül. Szoftveresnél digizés közben nem ajánlatos dolgoztatni mással a gépet, mert könnyen beszaggathat felvétel közben. Hardveresnél szerintem nem lehet ilyen gond, mert nem a procit használja elsősorban. De mivel HW-essel még nem volt tapasztalatom, ezt azért nem mondom biztosra.
-
ArGab
őstag
WinFast TV2000 XP Expert: csak és kizárólag analóg tunerje van.
WinFast DTV2000 H: az analóg tuner mellé kapott egy digitálisat is a földi sugárzású digitális adások vételéhez. Ezzel nem mész sokra jelenleg, mivel van Budapesten és Kab-hegy körzetében MTV+M2+Duna. Azonban később már lehet, hogy hasznosabb lesz, de ki tudja mire épül ki rendesen a rendszer. -
ArGab
őstag
válasz
Rapidus #2609 üzenetére
Nem nagyon. Ha a DTV-t teszed fel, akkor kb. ezeket kell csinálnod: beteszed a kártyát, a Winnek feltolod a drivereket, majd telepíted a progit. Az analóg tuner kezeléséhez egy kicsit trükközni kell, a linkelt oldalon is jelzett - bal alsó - gombbal kell átkapcsolni a progit. Ha ez megvan, akkor már csak azt kell beállítanod, hogy melyik hangbemenetre kötötted a hangkábelt (Audio Out Control Line és Audio Recirding Line). Ha ezek is megvannak, akkor válaszd ki Germany-t, és állítsd át Adaptive módra a keresést, és így kb. minden tévécsatornát meg fog találni.
Ha az FM-et is szeretnéd használni, akkor kell egy kis registry átirogatás is, mert a Wizard, ahonnan a tálcáról indíthatod, rossz könyvtárban keresi. [link]
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
És még egy hiba: 1280*1024-es felbontás esetén teljes képernyőn nem tartja meg a 4:3-as képarányt, hanem nyújtottan jelenik meg.
-
ArGab
őstag
Tegnap este körülnéztem én is. Az FM a DTV-vel is feltelepül, meg a Wizard is. Gondolom ezért is fut nálam az utóbbi, miután a PVR-t uninstalláltam. Azonban a Wizard már nem indítja el az FM-et, csak a DTV-t. A WFDTV könyvtárban a WFFM.exe és WFWIZ.exe néven vannak.
A Teletext is megvan, de ez már a Common könyvtárban, WFTXT.exe néven. -
ArGab
őstag
FM, teletext nincsen. Utóbbit én soha nem is használtam, arra ott a net. Előbbihez meg sosem volt tökéletes vétel.
Felvételnél nálam 2 felé bomlik a dolog. Nagy ritkán vannak azok a felvételek, amik kiírásra kerülnek DVD-re, ezekhez csak és kizárólag a VirtualDub+PicVideo+TMPEGEnc triót használom. Időigényes, de jó végeredményt ad. A PVR-rel és sajnos a DTV-vel is az a gond, hogy nem tartják a 25fps-t felvételnél. Ráadásul nálam legalább fél éve szétcsúszott a kép és hang minden PVR-es felvételnél, kodektől függetlenül.
Másik a felveszem, megnézem, letörlöm kategória. Erre tökéletes az MPEG2 felvétel, gyors, kis helyigényű, emellett jó minőségű. Erre jó a DTV, mert itt legalább a hang-kép szinkron megmarad (gyorsan le is kopogom).
-
ArGab
őstag
Pontosan, nevezd át LANGENG.dll-re.
A többi meg kb. így van, ahogy írtad. Nekem mostanában nagyon sok kis bug (elfelejti a PAL beállítást, sistereg a hang, sztereó helyett monó hang a Nicam csatornáknál, szétcsúszó kép/hang még MPEG2 felvételnél is, ugyanitt kellemetlen blokkosodás, stb.) jött elő a PVR-ben, ebben viszont eddig semmi.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
czazsoo #2517 üzenetére
Az aktuálisan legfrissebb driver és PVR itt érhető el: [link]
A DTV eredetileg digitális tunerekhez készült, és mellékesen már működik ezekkel is. A Penene által adott linken megtalálod, hogy tudsz váltani analóg módra, ezután már ugyanúgy használható, mint a PVR (minden beállítás, csatornakeresés, stb.)
mod: az egyszerűség kedvéért a bal alsó sarokban (a kikapcsológomb alatt) kell kattingatnod, amíg nem vált át a tunerra.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Szerintetek ez hogy van? Uninstalláltam a PVR-t, mert jobb a DTV. Ez sajnos megkavarta a DTV-t is, ezért le kellett szedni, majd újratelepítettem. Most meg kint van a Wizard ikonja, és ha a PVR-re kattintok, betölti a DTV-t, de az FM már nem működik.
-
ArGab
őstag
válasz
czazsoo #2508 üzenetére
Ez az miatt van, hogy nem keresi végig a tartományt. Esetleg javíthat, ha Germany beállítással kerestetsz. Megteheted még, hogy kiírod a frekvenciákat, és a sima keresés után kézzel beírod a hiányzókat.
Esetleg a legújabb PVR-ben volt már csatornalista exportálás is. De nem tudom, hogy ezzel egy visszaimportálás után nem jeletkezik-e újra a probléma (azaz milyen beálíltásokat ment ki a csatornák mellé).
Vagy megpróbálhatod használi a WinFast DTV-t (lásd egy oldallal ezelőtti hozzászólások között). Ezzel eddig minden ilyen idegesítő vonás távol maradt.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
Nem, procit dolgoztatja. MPEG2-be állítólag képes az újabb dobozos változat hardveresen tömöríteni, de ez nem egyértelmű pontosan.
Pl. ha letöltöd a DivX kodeket (azt a változatot, amivel tömöríteni is lehet, nem csak lejátszani), akkor ezt a szoftver kezeli, és a gyáriak mellett sajátként beállítható ilyen profil. -
ArGab
őstag
Megy ez olcsóbban is pár helyen, itt 12k körül írták pár napja.
Benne van a kártya mellett távirányító, ehhez az infrakábel, hangkábel, egy videóbemenet-elosztó (a kártyán lévő egyedi bemenetet osztja S-video, Composite és sztereó hangra), FM-antenna, Ulead VideoStudio és Movie Factory. -
ArGab
őstag
Dscalerben tényleg rengeteg ilyen van. Nekem a legnagyobb gondom nem is a képpel, hanem a hanggal volt. Folyton állítgatni kellett, mert ha jól emlékszem vagy a monó csatornák nem szóltak, vagy a nicam sztereók a beállítástól függően.
A DTV-nek semmi köze sincsen ehhez, így ilyen szintű állítási lehetőség sincsen benne. Kb. azokat lehet csak állítani, mint a PVR-ben, de az idegesítő bugok nélkül, valamivel egyszerűbben.
A felbontást szerintem nem nagyon van értelme állítgatni. -
ArGab
őstag
A Dscaler teljesen függeten ezektől, még anno a régebbi BT8x8 alapú kártyákhoz készült, majd idővel bővült a tudása folyamatosan.
Nálam volt fent, de nem igazán jött be. Kb. jól mondtad, nem túl felhasználóbarát. De nyugodtan tedd fel, próbáld ki, hátha bejön.
A WinFast DTV meg gondolom az új digitális kártyákhoz készült. A 2.0.1.71-ben állítólag már jó a felvételprofilok készítése is. Ezt egyelőre csak ajánlani tudom.
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Elektromos autók - motorok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest