Keresés

Aktív témák

• alfonzo

csendes tag

Akkor tartom a frontot, míg jönnek a többiek :)

Rádió antenna:
    Nekem, mint említettem földi vételem van. Sima tv antenna a tetőn. Ezen keresztül jön a rádió is. Azaz nincs bedugva az URH antenna aljzatba semmi, ha csatlakoztatom a huzal dipólt, akkor csak ront a helyezeten. De a puding próbája az evés. (igaz nekem USBII-e sváltozat van, annál így jó)

Movie Factory 3 SE:
    Az tökéletes! Annál újabb csak az olyan verziójuk, ami kezeli a dolby digital-t, de Nálad ez nem érdekes. Műsor menükhöz tudsz még letölteni témákat az ulead oldaláról, de ráérsz később is.

Borító:
    Ebben nem tudok bővebben segíteni, az író progiknak (nero is) van borító szerkesztőjük, de jómagam corel-al készítem.

Szellemkép:
    Gyors mozgásnál (a váltottsor miatt) fellép a ''fésüsödés'', erre van bent egy szűrő, hogy ez ne legyen zavaró. Attól függ, hogy ez milyen minőségű. Szerintem nem valami jó. Nekem is egyik problémám, hogy gyors mozgásnál mintha szédülnék, úgy ''elmosódik a kép''. Próbáld meg (ha kell másik progival) felvenni úgy, hogy interlaced legyen, azaz a rögített képet ne szűrje. Számítógépen nézve (ha a lejásztó program nem szűr), akkor csúnya, de tv-n nézve jó lesz. Máshol is azt javasolják, hogy ha tv-re készítesz anyagot, akkor ne filterezd, mert úgy jobb képet kapsz.

Hibernálás:
    Ez nálam sem működik. Igaz csodálkoznék is, mivel szoftver tudtommal nem képes kikapcsolt rendszert indítani. Azért nem lenne rossz!
    Szerk: Vannak alaplapok, maiknek a biosában be lehet állítani az adott időben történő indítást, Igaz macerás, de ha ragaszkodsz a hibernáláshoz egy lehet az egyik lehetőség.

[Szerkesztve]

• alfonzo

csendes tag

válasz viktorx #1067 üzenetére

Akkor még egy kis segítség:
    Nyugodt szívvel ajánlom a Ulead cég termékét, a már említett movie factoryt
    Bővebben: link

Itt megtalálod a a 30 napos full trial letöltését, a dokumentumot.
    Ezzel a progival tudsz digitalizálni a tv kártyáddal mpegben, szabványos formában (még az állandó bitráta i sműködik), következő lépcsőben meg is tudod vágni az anyagot, akár korábbiakat is tudsz hozzátenni, majd utána menüvel vagy annélkül meg tudod írni a DVD-t, vagy ISO-t stb. Még slide showt is tudsz készíteni a képekből zenével vegy nélküle stb. Nézd meg biztos fog tetszeni.

Még egy link, ami szerintem alaptézis:

És a neten keresve rengeteg írást olvashatsz.

• alfonzo

csendes tag

válasz viktorx #1062 üzenetére

Írhatnékom van :)

Az emberi szem az egy másodperc alatti 25 képváltás (képkocka stb) esetén nem látja folyamatos mozgásnak, hanem érzékeli a váltást (villódzást).
    Azért, hogy ne kelljen kétszer anyyi képkockát alkalmazni, becsapják az emberi szemet azzal, hogy a 25 képkockát 50-szer villantják fel úgy, hogy mindig csak egy fél képet mutatnak meg (egy képkockának mindig csak a páros vagy páratlan sorát) (interlace). Az emberi szem ezt már folyamatos mozgásnak érzékeli és elméletileg nem is veszi észre a villódzást.
    A váltott sorok úgy helyezkednek el mint egy fésű, azaz mint két fésű, amit a fogakkal szemben összetolsz. A tv-n nézve az ilyen anyagot tökéletesnek látod. Mihelyt monitoron nézed érzékeled ezeket a ''fésüket''

[kép]

Nézd meg a cipő sarkát, illetve a nadrágot. Ez főleg gyors mozgásnál zavaró.
    Erre vannak szűrők (de-interlace, ''fésű szűrő'' stb. elnevezéssel).

Egyébként az, hogy tv-n nem látod, azaz nem zavaró nem jelenti, hogy nem káros. Ezért vannak az un. 100 Hz-es tv-k, ahol már nem 50 villantás van hanem 100. Gondolj bele, ha monitorodon 60 Hz-et állítasz be majd kiesik a szemed, ellentétben a 100 Hz-el, ami igen kellemes.

• alfonzo

csendes tag

válasz viktorx #1061 üzenetére

Ha avi-ba rögzítesz (mint teszik sokan itt a fórumozók között), akkor lényegtelen.

Ha mpeg-ben veszel fel, akkor a tömörítésnél elméletileg kiválaszthatod, hogy a bitráta állandó legyen, vagy a képtartalom függvényében változzon.
    Hiába választod az állandó bitrátát, a program ugyanúgy változóban vesz fel, mintha azt választanád. (Más szoftvert, pl ulead movie factory-t használva rögzítéshez minden rendben van).

Amennyiben a felvett anyagot ''simán'' visszajátszod, akkor nincs semmi gond.
    Problémát az jelent, ha meg akarod vágni a változó bitrátájú anyagot (pl. eleje, vége le, reklámok ki), mert az esetek többségében a hang (a képhez viszonyítva) elcsúszik.
    Másik eset: a felvett anyagot ki akarod írni video DVD-re. Ezt egy un. author progival tudod megtenni (ez készíti el az mpeg-ből a szabványos DVD szerkezetet).
    A gond, hogy a leadtek encodere nem szabványos mpeget készít (szerintem), azaz a kulcskockákat nem az előírás szerint alakítja. Ebből adódik, hogy az erre kényes szerkesztők elhasalnak. (De ez már egy másik történet, a tv kártya használatával nincs összefüggésben, ezért nem is fárasztanám a topic társakat ezzel).

• alfonzo

csendes tag

válasz viktorx #1055 üzenetére

Szia!

Nincs mit :)

Egyébként nem kell tartanod semmitől. Hála a Leadteknek, nagyon jó a támogatás (mások tanulhatnának tőlük).
    A szoftverük alapból tudja a magyar nyelvet, ez vonatkozik a használatira is, és nem csak tudja és adják hozzá, hanem a neten bárki számára elérhetővé teszik. Ez pláne akkor volt hasznos nekem, amikor még csak szemezgettem vele (használati letölt és olvas, így már vásárlás előtt van rálátás és kisebb a feketeleves esete).

Még egy jó pont a gyártónak, hogy eléggé napirenden van a frissítés (2-3 havonta újabb szoftver stb.) és még a korábbiak is elérhetők.

A leírás egyértelmű, egyedül ezzel a fránya területi norma beállítással (de csúnyára sikerült) van gond. Nekem (földi vétel) nem jó a német, hanem pl. belgium kell, csak így működik a nicam stereo.

Illetve még egy negatívum: nem lehet mpeg-ben állandó bitrátával felvenni.

Összegzésként azért nagyon jó véleményem van a termékükről!

• alfonzo

csendes tag

válasz viktorx #1051 üzenetére

pvr magyar használati:

expert angol használati: Bővebben: link

A lényeg a PVR használatia, az expertes inkább szórólap (hasonló adatokkal mint a doboz)

[Szerkesztve]

• alfonzo

csendes tag

válasz Gábris #1024 üzenetére

Üdv!

M1: 631,25 Mhz
    TV2: 767,25 Mhz
    RTL Klub: 495,25 Mhz

Az ország beállítás: Belgium
    Nálam így szól stereoban (Nicam) ill. rendben van a többi hang is.

Egyébként nekem USB II-es van. Földi vétellel. A hang és a kép tökéletes, tiszta.

Korában írtam, hogy néha megakad a kép (dobálja a kockákat).
    Két gépen is próbáltam (P4 2,6 Ghz, 800 HT, igaz a vinyó 4.200-őn pörög, ui. laptop, a másik egy asztali AMD Athlon 2100+, a vinyó egy gyors jószág).

Az érdekessége, hogy nem mindig akad.

• alfonzo

csendes tag

válasz ddt99 #990 üzenetére

Köszi a válaszodat.

Eddig az audio volt megadva. Az eredeti anyag mindig jó volt. A probléma ott kezdődik, hogy mihelyet megvágom az anyagot, úgy már elcsúszik a hang. Egyébként némely programmal vágva akkor is elcsúszik a hang, ha a hardveres tömörítőmmel veszek fel változó bitrátával. Ezért szoktam állandóval felvenni, ott semmi gond. No meg azért mert változó esetén egy gyors képváltozásnál bekockásodhat.
    Azzal, hogy nem lehet állandóval felvenni (hiába azt választom ki) a fenti gond csak az egyik. A másik, hogy szerintem (nem véletlenül) csak egy ilyen kiherélt kodeket lehet encodoláshoz használni, ami ráadásul nem is szabványos anyagot eredményez (GOP). Az így készített anyagot (master stream>audio) mihelyt újrakódolom elcsúszik a hang (most kipróbálom úgy is az átkódolást, hogy a m.s.>video), de ez az átkódolás már vicc :)) (minek, ha eleve mpeg, csak a gop miatt).

Végül is ez csak azon borult ki nálam, hogy secam-os anyagot kellett digiznem és kiírni DVD-re. Pal-oshoz szerencsére van egy hardveres kütyüm, ami viszont secam-ot nem tud (nem is baj) .

Végül én is rákényszerültem, hogy divx-be rögzítsem és átkonvertáljam (de az ilyen többszöri tömörítéseket nem szeretem).

• alfonzo

csendes tag

Sziasztok!

Korábban (942) alatti hozzászólásra tudtok-e válaszolni

''[942]
    Felvettem a PVR-el (bitráta állandóra állítva), majd egy authoring progival akartam dvd-re feltenni, mire közölte, hogy a GOP túl nagy. Mondom sebaj, egy próbát megér. Az eredmény: az elején kb. 4 sec, a végén (úgy 1 óra 20 perc után) kb 14 sec-es hangelcsúszás.
    Jobban szemügyre véve az mpeg fájlra azt mondja, hogy változó bitrátájú.
    Próbáltam másképpen és más gépen is, mindig változóra készítette. Az anyag használhatatlan. Simán lejátszva minden oké. Kipróbáltam külső progival, amikor nem a leadtek által szállított eszközöket használta, akkor már constans volt és használható.

Nektek a PVR-el sikerül állandó bitrátával rögzíteni?''

Ezzel csak az a baj, hogy a kártyával mpeg-ben felvett anyag változó bitráta miatt nehezen feldolgozható (legalábbis nekem) a hangelcsúszás miatt (vágásnál).
    Így kénytelen vagyok divx-ben felvenni és konvertálni.

• alfonzo

csendes tag

Újabb gondom van!

Felvettem a PVR-el (bitráta állandóra állítva), majd egy authoring progival akartam dvd-re feltenni, mire közölte, hogy a GOP túl nagy. Mondom sebaj, egy próbát megér. Az eredmény: az elején kb. 4 sec, a végén (úgy 1 óra 20 perc után) kb 14 sec-es hangelcsúszás.
    Jobban szemügyre véve az mpeg fájlra azt mondja, hogy változó bitrátájú.
    Próbáltam másképpen és más gépen is, mindig változóra készítette. Az anyag használhatatlan. Simán lejátszva minden oké. Kipróbáltam külső progival, amikor nem a leadtek által szállított eszközöket használta, akkor már constans volt és használható.

Nektek a PVR-el sikerül állandó bitrátával rögzíteni?

Előre is köszi!

• alfonzo

csendes tag

válasz ArGab #916 üzenetére

[quote=''ArGab'';]
    És a megoldásra csak most, a legújabb PVR feltelepítése után sikerült rájönnöm.
    [/quote]

Szia!

Ez érdeklne, mert nekem is az az egyik gondom, hogy néhe akadozik a kép (inkább ficcen :) . ez nem csak felvételnél. Múltkor direkt visszatöltöttem egy korábbi ghost-ot és akkor nem csinálta. Mihelyt frissítettem az xp-t (windows update) valamint a norton antivírust (sok mindent variált) utánna megint akadozott. Másik gépen néztem ott tökéletes volt.

A gép egyébként egy P4 2,6 Ghz, tehát nem azzal lesz a gond (meghát korábbi winnel ment rendesen)

Tehát mire sikerült rájönnöd?

• alfonzo

csendes tag

válasz ddt99 #909 üzenetére

Köszi!
    Már ez is kielégítő.
    Ugyanis amióta megjelent ez az opció azóta egyik pvr verzióban is ugyanilyen hibás az osd. Én mást nem vettem észre.
    Azt olvastam, hogy valami windosos dolgokat használ, de mivel én nem vettem észre változást (kivétel, hogy valami nem működik megfelelően), inkább részesítem előnyben az osd-t. azért megkérdezetm, hátha valami minőségi dologról lemaradok.

Egyébként már nem lepődök meg, hogyha valami windosos dolgot használ, akkor az nem működik tökéletesen. :O De ennyire az már sok (pláne, hogy azóta megjelent pár frissítés a pvr-hez is). :)

Azét köszi!

• alfonzo

csendes tag

Az osd tökéletesen működik, azonban mihelyt bepipálom az use VMR9-et már csak felvillan egyet és annyi.
    Nektek is így van?

Ha nem, akkor szerintetetk mitől lehet?
    Mire jó ez az opció, van valami minőségi előnye?

• alfonzo

csendes tag

Sziasztok!
    Korábban többen kérdezték, hogy hol tárolja a csatorna beállításokat.
    Engem is érdekelt a dolog, ezért rákerestem.
    Nem véletlenül kell időnként újra telepíteni a windows, mert lelassul.
    Ez is a registribe karcol és uninstal után is otthagyja a szemetet (mint sok progi).

A beállításokat a [HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\ alatt találjátok.

pl. rádió csatornák: HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFFM\Channel\Data

színbeállítás:
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFTV\MyColor]

Jó mazsolázást.

Üdv.

alfi

Aktív témák

Hirdetés