Aktív témák
-
Marvin02
csendes tag
2 hete vettem egy WinFast TV2000 XP Expert kártyát, de felvételnél akadozik, és bagyon csúszik a hang, illetve már hang sincs, mert ma egyik pillanatról a másikra elment. Kikapcsoltam a cuccost, néhány perccel később ismét bekapcsoltam, és már nem volt hang. A csúszás bajomra az eladó azt mondta, hogy telepítsek új drivert, de a ''legfrissebb'', amit találtam az 2004-es volt. Tud valaki segíteni?
-
ddt99
tag
Ok, értek mindent. Akkor elmondom részletesebben, de már csak holnap... Addig írd meg lécci, milyen a géped, és pontosan milyen beállításokkal vettél fel eddig a PVR-ban. Javaslom azt is, hogy olvass vissza 50-100 hozzászólást ebben a fórumban, mert kicsit korábban írtam egy hosszabbat az interlacing-deinterlacing problémáról, azt nem árt, ha nagyjából érted, mert fontos kérdés, ha minőséget akarsz.
-
ddt99
tag
Szia,
annyira azért nem vagyok régi, csak amennyire tudtam, utánajártam a dolgoknak, mikor kezdtem...
#1 tipp: ha szar a forrásanyag (jel), akármit csinálsz, úgyis szar lesz a végeredmény isDe komolyan, nem írtad, milyen minőségben jön az adás. Kiváló? Jó? Elmegy?
Én amúgy Picvideo-val (17-19) és PCM-mel veszek fel, mert nincs elég helyem sem a tömörítetlen avi-hoz, sem a Huffyuv-hoz, de a picvideo nagyon gyors, sosem dob frame-et nálam, és nagyon jó minőségű a képe is. Avisynth-re összeraktam egy alapscriptet (deinterlace, crop, temporal és spatial noise, chroma noise, sharpen, resize, a sorrendet nem tudom fejből), ami a legtöbb esetben teljesen megfelel, nem nagyon kell vacakolni vele, legfeljebb a denoise filtereket variálom néha. Ezt nyomom Vdubba, ott a hangot vagy sima mp3-ba, vagy Lame-be, hangulatfüggő
Fontos az is, hogy interlace-ben vegyél fel, utólag deinterlace-eld (de csak ha nem akarod később tévére kirakni a képet), és az sem mindegy, milyen filtert használsz hozzá. Miután utánaolvastam a dolognak, én ezért álltam le a Vdub beépített deinterlace filtereinek használatával, mert Avisynth-ben vannak sokkal jobbak. Ha simán csak blend-del vagy bob-bal csinálod, gyakorlatilag a függőleges felbontás felét eldobod...
A Divx helyett szerintem inkább az Xvid-et próbáld meg, VBR-ben és 2 pass-ban, ha van hozzá elég erős géped és türelmed. Lassabb a Divx-nél, de jobb is. Én nem nagyon írok CD-re filmet, ezért kicsit szabadabban méretezhetem az anyagokat, de olyan 1500-1700-es bitrate a jellemző. Az én tapasztalataim szerint az Xvid elég érzékeny a képméretre, ezért mindenképp legalább 8-cal, de ha lehet inkább 16-tal osztható méreteket válassz.
Fontos még - és erről általában nem szoktak sokat beszélni - hogy nemcsak a kódolás minősége látszik meg lejátszáskor, hanem az is, milyen dekodert használsz a filmnézéshez, és milyen beállításokkal. Én pl. azért nem használok ffdshow-t, mert gyors ugyan, de nálam kockázik nagyon, és nem volt kedvem az 1000 opcióját végignyálazni. A lejátszáshoz jó a Divx és az Xvid is, de ha mindkettő fenn van, a merit-rendszerben úgyis a Divx fog előrepofátlankodni
Nagyjából ennyi, de ha van konkrét kérdésed, megpróbálok válaszolni. -
eziskamu
addikt
Szerintem az direkt a hang képességében butított változat lehet, amúgy meg hanyas az a windvd? Mert asszem abból is több féle is megfordult már a mellékelt cd-ken a kártya alverziójától függően. Használj mplayerc -t (media player classic) az hátha tudja, valamint ingyenes, és együttműködik a winfast pvr-hez mellékelt mpeg codecekkel. (bár az is lehet hogy pont a telepített windvd miatt nem fog menni a több csatis hang mert az ő codecjeit fogja használni.) Ja és csak 1-2 mega max vagy még annyi se.
[Szerkesztve] -
bloodree
csendes tag
hat
a DRÁJVER mizériáwal nincs mit kezdni ecceruen fostrágya
nekem proci, alaplap! és vga cserét ugyanúgy csinált:
1. nyuw pci exköz
2.felteszi ugyanazt a deivert ami fent volt
3.muxik full(~99%)
ace mcp től jóhogy behülyül
a VeeDubos trickkel nyomom a recordot.
***éljen a VeeDub*** -
bzoley
veterán
Eddig semmiilyen trükkre nem volt szükségem, ezért túl részletesen le sem tudom írni. Max. annyi, hogy a DirectX-nek fenn kell lennie(8.1-9). Driver telepítés egymás után, majd a PVR és kész. Egyszer volt olyan, hogy Valami Ulead okosságot nem rakott fel frissítéskor és egyáltalán nem akart elindulni.
Régebben xvid-be rögzítettem, hogy egyszerűbb legyen később feldolgozni az anyagot, de az utóbbi időben csak azért veszek fel valamit, hogy később meg lehessen nézni és ehhez újabban csak a DVD-profilt használom(720x576). A minőség így is jó, viszont van még kb.30% CPU más feladatokra. Csúszással szerencsére eddig nem volt gondom. -
debgay
csendes tag
Szeretném megkérdezni, hogy a rádió adás (winfast FM) felvételhez kéri a program a ''Cannot open audio recording device'' hibaüzenettel nem akar felvételt játszanbi. Sajnos a winfast szoftverek igen érzékeny más kodek programokra, nekem pl. az ace megacodek pack 5.9 és 6.1 verzióját lefagyásokkal, valamint szabálytalan művelet kiírással honorálja. Ti mivel vesztek fel rádióadásokat, illetve a problémát hogy sikerült megoldani?
Köszi: debgay -
LukE
veterán
config/audio in vagy out line-t allitsd be arra, amire ra van dugva a kartyabol kijovo hang kimenet. Valszeg aux, vagy cd.
szerk: viszont nekem is lenne 1 kerdesem: timeshift-et nyomok, es a progi szepen osszeomlik. Felvetel, lejatszas, meg ugy altalaban minden muxik, csak ezzel van baj.
[Szerkesztve] -
Gui
csendes tag
-
somé
őstag
Nekem semmi probléma vele,most próbáltam megint.A PVR-ben nem állítottam semmit,csak kijelöltem az AVI-t.Utána Dr.DivX,simán ''beolvassa''.
Ha ez segít:nálam nincs fent csak azok a codekek,amiket a tunerkari drivere feltett,valamint külön tettem fel a DivXPro 5.1.1-es codeket.Más nincs fent. -
somé
őstag
''Az egyszerűen kezelhető szoftver számtalan lehetőséggel rendelkezik: elsődleges funkciója a betöltött filmek átalakítása (mpeg 4 támogatással rendelkezik), vágása és lejátszása, valamint tetszőleges beviteli eszközökről történő filmek digitalizálása és tömörítése. Dr. DivX indítását követően a főképből válasszuk ki az elérhető négy főfunkciót: videók átalakítása, készítése, digitalizáló ellenőrzése és hardver keresése. A csomagban megtaláljuk a DivX Pro legújabb változatát.''...''Igen egyszerű program: elég megadni neki az állomány helyét, valamint a kívánt méretet, minőséget és a célállomást, aztán máris indulhat a kódolás. Természetesen a profibbaknak is készültek beállítások, amelyeket néhány gomb megnyomásával elő is csalogathatunk. Érdekes vonása a programnak, hogy a videobemenetről is tud közvetlenül DivX-be kódolni, sőt kezeli a digitális kamerákat is. ''
-
SVG
csendes tag
Sikerült közben a videostudio7-el 10 megára tömörítenem,remélem jól csináltam.MPEG1 -et választottam,352x258(25fps).Végülis le tudom játszani és a kiterjesztése mpg lett.Ügyes vagyok?
Gyanús, hogy túl könnyen ment!Viszont a dr divixet még mindig nem tudom használni.Szerinted az jobb? -
somé
őstag
Tömörítheted,de akkor már elég rossz lesz a minőség,mivel eleve tömörített az MPEG II is.Ha visszaolvasol,valahol van írva,hogy legjobb,ha tömörítetlen AVI-ban veszel fel (nagyon sok hely kell a vinyón,próbáld ki 1 perccel,nézd meg mekkora helyet foglal)és utána tömöríted,amekkorára akarod,amilyen minőségben például a remek Dr.DivX programmal.De kísérletezhetsz a beállításokkal,mindegyikhez alkalmazhatsz saját profilt,egyéni bitráta beállításokkal..olvass vissza)
Ja és csak elvétve veszek fel,de utána úgyis letörlöm.Azért vettem,hogy ne menjen külön a tv,mikor mindig a gépnél ülök
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Audio Device
nincs választási lehetőséged,gondolom az alaplapi van írva)
Audio-Out Control Lineitt válaszd az Auxot,/Auxiliary/)
Audio Recording Line:Analog Mix(Line/CD/Aux/TAD/PC)
Nálad lehet hogy nem pontosan így szerepel,a lényeg,hogy aux benne legyen.
Capture Audio:pipa kell Master Stream:Audio
Record Volumeedd legalább 85-re.Mert ha lejjebb van,a felvétel visszajátszásánál nagyon gyenge lesz a hang.Ezen kívül amikor veszel fel a PVR-rel,hangot adj rá,mert ha leveszed a hangerőt,akkor is gyenge(halk)lesz a felvétel(nálam).
Válts át FM-re.A rádió panelon jobb egérgomb,válaszd a Configuration menüpontot.
Itt is állíts mindent értelemszerűen aux-ra.De lehet hogy nem kell,mivel a PVR-ben oda állítottad.Azért nézd meg.
Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest