- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
törölt tag
Miután javasoltátok, szanaszét ütögettem a távirányítót, persze nem 20 kilós kalapáccsal hanem finoman odaütögettem minden oldalát a székem karfájához. A távirányító megint működik.
Ha valakinek az alapprogival olyan gondja van a TV-nél, hogy sok csatorna sistereg, akkor tényleg érdemes kipróbálni más progit is. Nálam a iuvcr nagyon szépen behozott minden csatornát, és nincs egyiken sem sistergés, pedig előtte a PVR-en 20-ból legalább 10 sistergett hang helyett. Kár hogy nem freeware. -
törölt tag
-
törölt tag
Azt elfelejtettem, hogy egy leosztás van a házban, a forrástól, és mindkét helyen szép a kép. A honnan én szedném az már a leosztás. A távolság max 10m a forrástól, a leosztástól 3-4m.
-
törölt tag
Sziasztok!
Hát igen. Az oprendszert egyébként még nem mondtam. Én win2k-t használok sp4-el és a többi frissítéssel.
Egyébként a napokban fogom odaadni egy ismerősömnek, hogy ő is tesztelje le hogy nála mi történik, meg megpróbálom még azokat a dolgokat amiket írtál.
Nálam semmiféle codec pack nincs fenn a gépen, csak amit a tv kárty a progija pakol fel, de az uj PVR fagyizik.
A kártya modeljét elvileg a hozzá kapott használati útmutatóból lehet megállapítani. A különbségek a kártya hátlapján lévő csatlakozók számából és milyenségéből adódik. Ez nálam csak azért lenne kérdés, hogy akinek jól megy az milyet használ, mert akkor vele lehetne a teljesen azonos darabról értekezni.
Ja és ami még érdekes. Ugyanilyen kártyáról mint az enyém, láttam már a neten keresgélve fekete távirányítóst is. Az enyém fehér, persze ez semmit nem jelent elvileg.
Ha jól emlékszem, bár nehéz felidéznia több mint 700 hozzászólást, valaki mintha említett volna valami jelerősítőt is ha valaki hozzú, vagy leosztott kábeltv jelet használ. Ha van ilyen akkor valaki erről is felvilágosíthatna. Nálam ugyanis a kép sehol sem szép, van de nem tiszta, több esetben a hangon erős sistergés van, és nem tudom, hogy hol lehet ezeket finomhangolni.
Köszi! LeeFer -
törölt tag
Az én ''szemétkupacom'' egy Abit NF7-S rev 2-es alaplap, AMD 2500+ Barton, 2×512Mb 400Mhz Samsung, ha csak a főbb paramétereket írom le. Szóval azthiszem ez talán megfelelő.
De ne higgye seki hogy személyeskedésnek veszek egy hozzászólást, hisz itt sok segítőkész ember van, és ez jó dolog. De azt hiszem a negatív tapasztalatok is segítséget jelenthetnek.
Egyébként én nem nagyon erőltettem más progikat a sajátján kívül. Az eredeti amit a hozzá adott lemezről raktam fel az jól működik. A readme-ben 2004/08/02 dátummal van jegyezve. A honlapjukról leszedett új driverekkel és a PVR progival például rendszeres a leakadás.
Ha e mellé valaki feltesz mást is könnyen lehet hogy az eredeti PVR már nem fog működni. Az én gépem nemrég volt túl egy újratelepítésen, és az ACE-t nem is raktam fel rá, tehát az sem tudott esetlegesen bekavarni.
Arról például senki nem írt még azthiszem hogy neki melyik Model van ebből az expert kártyából?
A másik, hogy milyen gond lehet az, hogy egyszer megy a távirányító egyszer nem? -
törölt tag
Előre kérek elnézést mindenkitől akit meg fogok bántani a következő mondataimmal. Igaz ez csak a saját véleményem de ez a kártya, pontosabban az Expert Model 3-as típusa egy talán eddigi vásárlásaim egyik legrosszabbjának bizonyult.
Hardvernek ennyi buktatója, és problémája már messze fölötte van minden határnak. Folyamatos összeütközések, kiakadások, nem megfelelő működés, különböző TV kezelő programok egymást összekavarják, újratelepítés sem mindig megoldás, max teljes registry takarítással.
Szóval erről ennyit. Ha szerencsém van, akkor van esélyem egyezkedni az üzletben azzal, hogy a távirányító a nálam eddig töltött napok alatt eddig egy napot volt hajlandó velem együttműködni.
Jól nézze meg mindenki hogy mit vesz meg. -
törölt tag
Sziasztok!
Nos. Azt hiszem ezt a dolgot berakom a velem megtörtént x-akták közé. Ma bekapcsolatam a gépem. A távirányító még mindig nem reagált. Aztán gondoltam foglalkozom egy kicsit a kártya többi dolgaival. Elkezdtem próbálgatni a videoról való capture-t próbálgatni. Egyik alkalommal nem a videó távirányítóját fogtam meg hanem a tuner kártyáét, és csak reflexből rányomtam a hangerő gombra, mire az reagált.
Na ennyi. Fogalmam sincs mi történt. A lényeg hogy működik.
Egyébként ma végigolvastam a fórumot az elejétől a végéig. Így most azt tudom mondani, hogy a nagy számú hozzászólásokból csak töredék része tartozik a fórum témájához. Én próbáltam egy kigyűjteni az infókat egy fájlba. Lehet érdemes volna ezt valahol közzétenni, bár mindenképpen szükséges lenne előtte hozzáértőknek is megnézni.
Üdv! LeeFer u.i: Természetesen azért köszönöm a reagálásokat. -
törölt tag
Sziaszok!
Mivel az előző hozzászólásom túl nagy terjedelműre sikeredett (igaz talán volt valami értelme is) ezért mégegyszer rákérdeznék a problémámra:
Mi leeht a gond, hogy a távirányítóra semmit nem reagál a tv kártya. Driverek, progik fennt vannak, kis ikon a bal alsó sarokban szintén van, elem jó, a távirányító vevője jó helyre bedugva.
Lehetséges hogy kell valami infra port vezérlő, vagy ilyesmi?
Köszi előre is! Üdv! LeeFer -
törölt tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Leadtek Winfast TV2000 XP Expert kártyát. Azt azért tudni kell, ugyan nem tudom, hogy ez szóba került-e már, hogy ebből a típusból létezik Model 1, Model 2, Model 3 és Model 4.
Akinek ilyen kártyája van, az gondolom tudja mi a különbség a három között. Sajnos én már csak miután megvettem akkor tudtam meg hogy 4 változat létezik.
Az enyém az a fajta, aminek hátul 4 csatlakozója van. FM antenna, kábel TV vagy antenna, AV line-n (ez az egyik oldalon egy s-video, jobb-bal hang ,és videó lengőaljzatokkal /sárga-fehér-piros/, a másik oldalon a tuner kártyába menő átalakító), valamint a távirányító érzékelőjének a csatlakozója. Ez egyébként a Model 3-as.
Nekem sajnos az egész nem jól indult. Elég nehezen tudtam beszerelni a kártyát,de ez nem a kártya hibája. Amikor ez nekezen összejött, akkor feltelepítettem a hozzá adott 3 db lemezből (olvastam már 4 lemezest is) a drivereket, és a progikat.
Jött ez az aux-os összekötős dolog. Nekem Abit NF7-S alaplapom van. Mivel ezen van alaplapi hang, nem tartottam hangkártyát szükségesnek. Emiatt a tuner kártyát kizárolag csak az alaplapi egyébként cd/aux csatlakozóra tudtam csatlakoztatni. Odáig már nem mentem el hogy ezt az egycsatlakozót lehet-e váltogatni, az alaplapon, hogy mikor legyen cd és mikor aux, de mindenesetre a hangot akkor lehetett a lejátszóprogikkal állítani, ha cd line volt a forrás.
Összekötöttem videoval és a kompozitos megoldással jó is a dolog, van felvételnél hang és kép is.
Nem kötöttem kábeltévére még, és a rádiót is csak a hozzá adott antennával próbáltam, de az is működik. Helyi adók sztereóban is.
Azt viszont baromira nem értem, hogy a távirányító miért nem működik? Jó helyre van dugva, mert nem is lehet rossz helyre dugni, és az elemeket is megnéztem, kipróbáltam vadonat újakkal is.
Elnézést a terjedelemért, de talán tanulságos lehet az esetem.
Mi lehet a gond?
Üdv!
LeeFer
Aktív témák
Hirdetés
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -45% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest