Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mufi
senior tag
válasz Keresztapper #61094 üzenetére
Szia,
köszi a választ. Ez a Fiorenzato Bricoletta E61 HX mennyire ajánlott ebben a kategóriában ennyiért?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Bazsee71
őstag
Most akkor írjam, hogy a K30 kés is vadállat módjára pörgeti a kávét? 18g max. 4s (de majd egyszer lemérem, mert lehet kevesebb), és még a kis tölcsér fölött is képes ellőni, ha olyan az alapanyag.
Mondjuk az biztos, hogy 0,5-1 kiló kávékat nem tolnék át rajta egyben, de nálam nincs is ilyen üzem.
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #60103 üzenetére
UPDATE: A késtartó forgórésszel együtt felszabályozásra kerül, illetve új csapágyak kerülnek a gépbe. Természetesen ez a megadott árat nem befolyásolja. Október közepéig biztosan Ballószögön tartózkodik, addig a leírtak szerint kérhető fényezés.
Árak:
- daráló electronic villa és babtartály nélkül: fix 120e Ft
- daráló electronic villával és babtartállyal: fix 130e Ft
- fényezés fragolánál (ha még ott lesz a daráló): fehér színre 20e Ft, egyedi szín ezen felül +1-2e Ft -
gpbenedek
csendes tag
Jó reggelt!
A minap arra gondoltam, hogy jó volna egy receptgyűjtemény szerűség, amiben az otthoni tapasztalatainkat gyűjtögethetnénk arról, hogy milyen paraméterekkel készítjük az eszpresszónkat.
Nyilván mindenkinek más picit a preferenciája, az otthoni cuccról nem is beszélve, de azt remélem, hogy a táblázat segítségével hamarabb megtalálhatjuk a hozzánk kerülő kávé optimális készítési paramétereit, illetve mi magunk is visszakereshetjük a korábbi jegyzeteinket.
Ha van kedvetek, nézzétek át. Az űrlap/form alján található a gyűjtő táblázat linkje.
A táblázatba írni nem tudtok, csak a formon keresztül vihető be adat. A táblázatban két sheet/oldal is található, az elsőbe kiemelt információk vannak, a másodikban a teljes beérkező adatállomány.Hogyan készíted az eszpresszót?
https://goo.gl/forms/cylSAIEnM8JeoRKv1Én most éppen filterezek, úgyhogy tőlem csak később várható bejegyzés
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Az egy ilyen gép Ma én is letoltam egy kg-t a HG1-el anyósnak. Az utántöltés vitte el az idő 3/4 részét. Nem erre lett kitalálva, de azok a robur kések harapnak piszkosul. Igaz kb 15-20 percembe került, de melegedést nem tapasztaltam. Viszont a motor a munka végeztével kért egy sört
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #61085 üzenetére
most kért meg anyafej, hogy daráljak le nekik a melóhelyre fél kiló kávét. odaálltam, megnyomtam a gombot, ledarálta a francba a robur, külösebb visongás, küzdés, bármi nélkül, pillanatok alatt. szóval, most éppen tojok a k30 késre
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Sinisi
senior tag
Dettó. Most 10L-es kannából itatom a gépet. Így látom, hogy mennyi az annyi amennyi még hátravan az újratöltés szükségességéig :-). Cserébe viszont nem szép látvány... Gondolkoztam is, hogy lerakom pult alá de akkor ott leszek ahol a part szakad, hogy nem látok rá rendesen... Bár így még akkor sem maradnék víz "nélkül" olyan sűrűn mint a gyári tartállyal. (Azt azonban nem próbáltam, hogy az Ulka 1-2 méteres mélységből felkapná-e a vizet.)
-
Bazsee71
őstag
Barista Eszköz Piac FB csoportban Gastroback 42639 45k, Catler CG 8030 50k. Már ha van még merszed.
-
Bazsee71
őstag
válasz GAgyiXyXy #61081 üzenetére
Régebben én is jártam párszor a Hét Kávézóban, tök jó hely, Lucky Capet ittam ott. A Kék Elefántra a még különlegesebb kávék miatt "szoktam át", piszok jó savas-gyümis italokat ittam ott. Egész hónapban én sem bírnám, de mostanában egyre nagyobb igényem van rá (ehhez pedig eddig jó társnak bizonyult a K30 kés). Ami éjjel-nappal menne az a PY Yirga.
A2-ben még akkor ittam kávét, mikor Arcaffé volt az őrlőben, azért betérnék újra, mert nagyon jó hely (próbáltuk az ételeket is).
Dockban is voltam többször, ahogy láttam ott annyit tudnak a kávéról hogy savanyú meg nem savanyú, a produktum iható, de nem dobtam hátast. Viszont a málnás gofrit bátran ajánlom.
Szerk.: a géped pedig a legjobb kezekben van, élmény lesz a PID, meglátod.
jolti: Én egy év alatt sem tapasztaltam ilyet.
Parci: Holnap Warqee!
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Nekem siman csak szetszakadt anno kb fel ev utan. Aztan valtottam nordara mert nekem barnult is tole a viz.
Amugy a vegen mar en is kancsoba lagyitottam sotet helyen. Sztem igy jobb merz biztos hogy mindig lesz lagy vized mert en hajlamos voltam elfelejteni feltolteni a viztartalyt aztan reggel csak pislogtam hogy kavezok[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Bazsee71 #61061 üzenetére
Most, hogy a gépem Fragolánál tuningolódik, én is nyakamba vettem a várost presszóért, na meg előkerült a kis brikka is. Jól visszalazítottam a darálót és hajrá. Azért hiányzik már a szilviám nagyon....
Pénteken még brazil volt a kék elefántban. Én csak presszót iszom, próbálom felfogni a világos pörikből készült presszók ízvilágát. Eddig nem győztek meg, azaz az említett brazilból már iható volt, a savanyú mellett már látszott valami. A héten már másodszor voltam ott, az első az nagyon savanyú volt nekem, mindent elnyomott.
Így tettem a 7kávézóval is. Teszt a lelke mindennek. Ott egy whitelabelcoffee etióp ambela volt csapon. Féltem tőle, de kellemes meglepés ért. Illata, íze gyümölcsös, nekem a meggy jutott eszembe róla (majd meg is nézem, mit kellett volna éreznem ). De a savanyú íz nekem itt is jelen volt, bár korántsem annyira bántóan, mindent elnyomóan mint a brazilnál. Kérdeztem is csajt hány fokon jött le, azt mondta 92,5.
Egyre jobban meg vagyok győződve róla, hogy hibás az ízlelésem, túl érzékeny vagyok a savanyúra (a keserére is), így nekem valahol a világos és a közepes között félúton pörkölt kávékra kell hajtanom, azokból is az alacsony savtartalmú kávékra.Próbálom majd a kedvencemet kimaxolni ha kész a full tuning, a hőfokkal is játszani kicsit. Kb. 5-6 kilónál tartok az indiai monsooned malabar kávéból. Minden színéből tettem félre, várom.
Még korábban az A2-ben próbáltam ugyanezt kávét és prökölést, ott 88 fokot mondtak és ez a savmentes kávé olyan citromlé volt (nekem), hogy csuda. Nekem itthon a pid nélküli szilviámon fantasztikus jó volt, ismeretlen hőfokon.
Egyébként ez is jó brikkába, de vigyázni kell vele, mert a cremacunami megviccelheti az embert Főleg ha nagyon friss a pöri és pcit több a víz."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Mi a
véleményetek erről a gépről?
65K-ért lehetne most megvenni. -
jolti
senior tag
Járt már úgy valaki közületek, hogy az Oscar vízlágyító zacskó eresztett' ?
Most vettem egyet próbából, alapos mosás után bele dobtam a tartályba, két nap kb. egy tartály víz és amikor vettem ki, hogy újra töltsem vízzel, azt
láttam, hogy a kevés víz alján -mintha homok szemek lebegtek volna- az Oscar úszkált.
Néztem a zacsit, de nem láttam rajta szakadást, így azt gondolom, hogy a nagyon apró szemek átférnek a zacsi szövetén.
Most átraktam egy vizes kancsóba és ott lágyítok. -
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #61072 üzenetére
ehhez nem kellett volna az egész kotyogót beáztatni... szétszeded a súlyszelepet, aztán átfolyatsz rajta tersonetet fejjel lefelé, illetve a tetejét, amit leszedtél, külön, szintén fejjel lefelé lehet tisztítani vele.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
vendingo
veterán
Ma tersonetbe áztattam a brikkát, mert már alig jött le a kávé. Most frankón üzemel, de elég jól oxidálta a külsejét, full opálos lett.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
John3:16
csendes tag
Has Bean Etióp Guji adja rendesen
20-->40 gr, 20 mp előáztatás, 40 mp csapolás
édes, gyümölcsös íz, virágos illat
[kép] -
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #61067 üzenetére
A magyar kávés cégek közül Kalmárnak legjobb a sajtója
Bazsee: nem annyira kemény drog, hogy árulni is tilos legyen a vízoldékonysága viszont pocsék (ezért is rövid hatású, de ennek az összefüggésnek a kifejtésébe nem mennék bele)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #61061 üzenetére
Filter+N2O. Ez érdekes, annál is inkább, mivel egy vízben kifelyezetten pocsékul oldódó gázról van szó, beszipkáztatása meg illegális. - időközben látom válaszoltál. Egy próbát megér, bár inhalálni állítólag jobb
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Képem nincs, de nitro kávénak is hívják. Itt egy videó, indulásnak megteszi.
Szerk.: Októberben egy Man vs Machine rendelés?
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Most, hogy a Kék Elefántban végre vettek egy drágább gépet (bár még mindig nem pár milliós, szóval rezgett a léc), így ismét betértünk. Sajnos semmi szegedi jellegzetességet nem tudtak felvonultatni, így be kellett érnünk presszónál egy CasMo salvadorival, illetve filternél egy La Cabra etióppal. Húztuk a szánkat, de ha már ott voltunk, akkor ittunk is valamit.
A doppio hozta a kötelezőt, a lányok felhőt kértek (filter+N2O). Utóbbi szerintem fantasztikus, jövő nyárra biztos kedvenc lesz otthon. Illetve nálam eddig kimaradt, így most ittam egy ET-t. Jó kis ital, de nekem túl édes volt a tonik miatt, maradok a felhőnél.
-
veterán
A minap megérkezett a P&Y koffeinmentes kávé, 1 kilót rendeltem kapásból. Nem vagyok szakértő, csak műkedvelő, de azért el kell hogy mondjam, kellően finom ez a típus is. Amit észrevettem, hogy hagy a nyelven egy masszívabb keserű utóízt, ezt a Get Up-nál nem éreztem.
Mindenesetre, ez korántsem zavar annyira, mintha savanyú íz maradna a szájban, ezért azt hiszem, nem ez volt az utolsó koffeinemntes P&Y rendelésem! Ma körbekínáltam az ismerősöket, mélyen hallgatva róla, hogy ez mentes kávé, senki nem szólt semmit,szóval azt hiszem, átment a teszten! ;-D
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
Az Imat Luxal lehet úgy őrőlni egyébként, hogy ha csak szakasoan kapcsolom be, a motor viszonylag alacsony fordulatszámon marad. Bár ennél a kis teljesítményű kacatnál ez nem számít sokat gondolom, de azt vettem észre, hogy így nem vágja ki a babtartályba a szemeket, hanem alul az őrlőfejek között egyszerre egyenletesebben van elosztva a kávébab. Így kicsit gyorsabban darál le 25g kávét. Nyílván, ha tele lenne a babtartály, lenyomná a szemek súlya az őrlőbe a kávét, és ez fel sem merülne.
Na mindegy, midnenesetre ezt érdekesnek találtam.
A Rhino kéziőrlővel is azt vettem észre, ha nem függőlegesen tartom, nem ér kávébab egyenletesen mindenhol hozzá a tárcsákhoz. Egyrészt így lassabb, másrészt a Rhino őrlőfejek amúgy is kotyognak belül. Tehát az őrlemény konzisztenciája még rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
Aha, na az nem vészes akkor. Kíváncsian várom, hétfőn hozza az Edigital.
Mondjuk a kavebab nedvesitesevel az Imat Luxbol 2-3 enyhe pofonnal kijon 1-2 tizedgrammra minden.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Esetleg a Lelit William, a drágábbik változat emlékeim szerint tudja. (Nem, nem kaptam sem mailt, sem privátot, se semmilyen emlékeztetőt, csak a nemréguben gazdát cserélt használt William ugrott be, annál volt ilyen lehetőség)
Van itt sík és kúptárcsás is. Ha használt is játszik, akkor Mazzer Mini E, Fiorenzatonak is van ilyen biztosan. ami talán hasonló ár lehet, meg Fragolának is biztosan van ötlete, hogy mi van még 200k alatt használtan.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
celf
őstag
Szóval a CM702-ről tudtok ilyet? Mintha írták volna korábban, hogy van ez vele.
Megrendeltem a korábban írt edigitalos akció keretében (köszi 8nemesis8 a tippet),és az Imat Lux-al most tesztelgetni, hasonlítgatni fogom. De mivel az Imat fokozatmentes, és nem presszózok itthon, szerintem a Graef fog maradni végül. Bár már az asszony is megbékélt a kis Imat "ipari" külsejével.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Van aminél időre tudsz állítani, pl a Catler kis darálóba ilyen. De ez csak akkor pontos, ha viszonylag jelentős mennyiségű bab van a tartályban. A Baratza sette 270w modell már súlyra mér, de elég sok rosszat olvasni róla és itthon vsz nem is elérhető. A Varionál azt hiszem szintén állítható az idő. 100k körül mást nem tudok, de ettől lehet, hogy van.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mufi
senior tag
-
Csápájev
őstag
Meghalt Surda
Azaz az őt alakító Ljubisa Samardzic szerb színész.
81 éves volt. -
-
senior tag
válasz prandris #61034 üzenetére
Én nem írtam, hogy mocsár ízű, de ettől még nekem nem nagyon nem ízlik....ha ilyet kéne innom, inkább leszoknék a kávéról. Az asszony, akinek tényleg majdnem mindegy - mert telelocsolja tejjel - is csak ennyit kérdezett, hogy "mijezaszaaar?!" De ilyeneken kár is vitatkozni, hiszen mindenki maga dönti el, hogy számára mi az, ami vállalható és mi az, ami nem
És most megyek horgászni[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
celf
őstag
Nem emlékszem pontosan, de a CM702 csinált olyat, hogy elállítódik az adott fokozatról őrlés közben?
-
celf
őstag
na megvotl a Zürichi trip.
számítottunk rá, hogy drágaság lesz, de amikor ki kell pengetni a 3 ezer forintokat 1-1 itthon max 6-700 Ft-ba kerülő dologra..
Viszont sikerült eljutni 1-2 kávés helyre. Digitalnomad forumtárs tovább irányított még kint élő kávés ismerőséhez, meg megkérdeztem a google-t is, de az valahogy nehezen dobott létező, müködő című helyeket.
lényeg: ha Zürichben jártok akkor MAME
Bent csak 2db EK őrlő van, és vagy 12 féle kávé, többek között Coffee Collective prökölőkből.
Mivel ilyen nagy a választék, ezért a presso nem hiszem, hogy díjnyertes lenne, (kértem egy dupla valamilyen kenyait és nem volt a legeslegjobb amit életemben ittam) de egyébként a csaj nagyon pro volt, kedves meg jófej, és a hely azért szerintem fullos teljsen.Ami szimpatikus volt, az a hozzállás, hogy bármilyen kávét csinálnak, abból a maximálisat ki akarják hozni. Meglepő, de ez egyáltalán nincs így minden újhullámos kávézóban. Kivéve talán az Espresso Embassyt. Megtalán mostmár 1-2 másik helyet.
Mindegyik kávé fixen 5 frank. Mindegy, hogy filter, tejes, alternatív tejes (utálom ezt a szót), dupla vagy szimpla shot. Ez is bejött teljesen. Főleg miután korábban mindenféle szar kávét ittam más helyeken a városban 6-7 frankért.
Még képEgyéb helyek:
Cafe Grande
Rohadt sokan voltak, es nem csak kavezo, hanem bar is. Ket fele kavebol lehetett valasztani. Egy sotetebbol es egy vilagosabbol.
kertunk 2 egyforma dupla presszot, es az enyemen alig volt crema, a masik meg egesz pofasan nezett ki. Annyira nem voltam elragadtatva.Aztan jartunk a Henriciben, ahol egy szenne porkolt de amugy jol elkeszitett pressohoz volt szerencsem.
Aztan meg egy ket helyre elvetodtunk, de azok nem igazan emlitesre meltoak.
[ Szerkesztve ]
-
prandris
tag
válasz sz.zs. #61030 üzenetére
Az ára valóban megmosolyogtató, de az hogy szörnyű szerintem túlzás. Egyéb okok miatt most én is rávetemedtem, félve raktam a kosárba. De kellemeset csalódtam, sokkal rosszabbra számítottam. Már másodjára raktam az aldis kosárba ezt a kávét. Valóban nem izgalmas, de ha mocsár ízű lenne tuti kisobtam volna (csak PY gyümölcsösebb kávéit ittam előtte, meg majd fogok is ha vége a "válságnak") 18,5g-ból csapolok 34-36g-t, alacsonyabb hőmérsékleten, 8-9 másodperc után csöpögősen induló lefolyással 35-38 másodpercig. Testes kávé erősen savas lecsengéssel, semmiképp nem mocsaras nekem. Már érzem, hogy unom, nem izgalmas az tény, de ha az árára gondolok semmiképpen nem volt rossz vétel. Szerintem kezeljük a helyén az 1000Ft-os kávét, egy nap próba után erős ez a kijelentésed
(tuning gc, mazzer sj evo késsel)[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz Toobee #61031 üzenetére
múltkor egy 70/30-ast iszogattam... néha elég jókat sikeredett belőle DE állandóan ott volt az a bántó 'R'ontás
amitől a 100A-s érezhetően totális elcseszett pörkléseim is jobban esnek... (pedig az se egy felemelő érzés...) ilyenkor rájövök, hogy a robusztánál azért jobban szeretem -
adp
őstag
-
Nimda
addikt
válasz soldier2 #61008 üzenetére
A magyar használati nem írja, h mekkora adagot lehet egyben ledarálni, de azért nem fekszem rá a gombra, tartok szüneteket.
Wolfy999 igen, érzem a különbséget, de a párom nem érzi sajnos.Majd ha beruházok egy presszóképes gépre, na majd akkor lesz ízorgazmus
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Legyen egy kis On is:
Ez a mostani pacific yirga eleg fullos, epres-milka, pici ananaszos edesseggel, mostanaban nem ittam ilyen jo edes kavet ennyi penzert!
Fp-ben is probaltam es nem rossz ( jobb mint a munkahelyi kapszulas)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #61025 üzenetére
ez már nem is céla, ez már cékla. atcékla
mostantól, ha bárminél drágább cuccot ajánl valakinek, lehet szólni a usernek, hogy át van verve. ha meg majd cékla jön azzal, hogy igen, de ez minőség, kéremszépen... nos, akkor lehet berakni a patrick stewart-féle facepalm fotót.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Csápájev
őstag
Szüretivel azért én is érzem a fokozatos cm70 határait, 11en alig jön le, 12olön túl gyors.
Tamperelessel hiába játszom. -
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #61018 üzenetére
kitörölte lagoon hirdetéséből a linkeket az eladó gépéről a fórumból, mert "nem csinál forgalmat a ph-nak"
(egyrészt, sosem lesz tizedannyi pénzünk sem, mint az avixnek. másrészt, olyan kevés látogatónk sem, szóval ha van is reklám, az inkább innen megy oda, célám! nekem kéne aggódni )
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
az adja a kavart, hogy én kávézom vagy hat éve, az eleje óta paljoc kofikkal, de egy ideje saját pörikkel, viszont kisfogyasztó vagyok. így vannak emlékeim mindenféle korszakokból, holott közben paljoc egy játék gene-ről rendes nagygépre váltott, profilozik stb. stb. megtévesztő, amikor én a "régi" choco madness-re hivatkozom, mert az már mindegy is.
ami most van, az számít, azt meg megmondta a főnök: a cm-hez képest a spicy italy világosabb pörkölésű. ittam ilyen újfajta cm-et, nekem az már füstös volt. ez a spicy ízlik nagyon.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
HÁZIGAZDA
paljoc spicy italy: még mindig jókat húzok belőle. picit talán még így is sötét nekem a pöri, nagyon csokis a kávé a fűszerek kárára, de savak szépen vannak. úgy is mondhatnám, hogy ezt az élményt adta nekem anno a choco madness (mielőtt el-mgy-sedett ). és mindenképpen bőven hozza azt, hogy szívesen iszom, örülök, ha eljön a reggel és végre lehet megint cibálni egyet belőle.
persze tudom, ez csak légkaraté, nem osztanak szavazati jogot pusztán azért, mert valaki félévente rendel 10 mikrogramm kávét a mestertől.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
KMT
addikt
válasz sz.zs. #60985 üzenetére
Köszönöm. Ismerem ezeket. Úgy gondoltam, ahogy az eredeti kérdező kérdése is szólt, hogy milyen bolti kávét javasoltok. Ha rendelek, akkor persze hozzá tudok tenni egy getup/velencei/rome-ot, csak ez mostanában nem aktuális.
Amit bolti kisebb kiszerelést találtam, azok meg többnyire 100% arabikák. -
bajtokarpi
őstag
válasz Bazsee71 #61011 üzenetére
Szia!
A géppel együtt vettük a kávékat, tegnap lettek kibontva. Az egyiknek gyors záros a csomagolása, a másiknak a zacskóját duplán visszahajtva, és úgy lezárva tároljuk. A PinUp Espresso 85% arabica, 15% robusta (ez gyengécske még a legerősebb fokozaton is finomra őrőlve, nekem inkább víz ízű egy kicsit), a másik az Iboo szemes az 50% arabica, 50% robusta. Az utóbbi lényegesen testesebb, erősebb ízt ad, jobb a crema is, de nincs meg az átmenet, amit pl. a Saeco gépnél láttam (mondjuk annál nincs túlvariálva, mert egy Lidl's szemes kávéval készítik a kávét, és esküsznek rá).
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
Bazsee71
őstag
válasz bajtokarpi #61010 üzenetére
Nem tudom milyen irányba állítottad, de első körben a javaslatom: emeld bátran a hőfokot, az őrlést állítsd a lehető legfinomabbra (be azért ne fulladjon), a kávé mennyiségét pedig maximumra.
Egyébként ugyanazt a kávét próbáltátok? Mert egy robuszta kávé, vagy robusztás blend olyan kremát tol, hogy a kanál megáll rajta, de meginni gyötrelem. Egy arabika lehet kevesebb kremát ad, de sokkal ihatóbb.
Még egy kérdés: látom a gép tegnapi, de a kávékat mikor vetted/bontottad meg, illetve hogy tároltad?
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Jura Impressa C5 kávégépet. PinUp Espresso, Iboo szemes kávét vettünk hozzá. A problémám az, hogy nem eléggé érzem krémesnek a kávét. Állítottam örlés finomságot, örlemény mennyiséget is, kávé erősséget is. Egy Saeco Talea Touchot láttam, hogy az ,hogy főzi a kávét, ott mondhatni meg volt a krémesség, a C5-nél ezt nem érzem. Szerintetek mi lehet a probléma? Hozzáteszem nem vagyok kávéguru, csupán szeretem élvezni a kávézást.
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
-
soldier2
őstag
Ha annyit nem bír, akkor megette a cica az egészet, nem ér az egész egy ócska garast. Arra azért vigyázz, hogy 250g egyben ledarálva nem ennek a darálónak való. De ezt biztos írja a használati is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
addikt
nekem egy cm800-as van most már 1 éve. van egy olyan sanda gyanúm, hogy 4-5 évig nem lesz vele probléma. a 700-ast nem ismerem, de a 800-ast érdemes takaritani legalább havonta egyszer alaposabban, mert képesek elmászni a tűrések a műanyag állitótárcsánál. a kések, nem tűnnek valami drága, magas minőségű acélnak, de a kávé nagyon lassan csorbitja sztem. idővel kiderül. én akkor akarom cserélni, amikor már érezhetően használhatatlan lesz eszpresszózni. havii ~1 kilót tolok le a torkán.
:)
-
Nimda
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest