Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sz.zs.
őstag
Ahogy bbuffy is írja: A pid lehet, hogy azt mutatja, hogy 2 perc után meleg a gép, de ettől függetlenül ugyanúgy
kellillik várni 20 percet, mert a fejnek, karnak is át kell melegedni, nemcsak a víznek és a bojlernek.
Ha ezt nem várod meg akkor tuti hőhiányos lesz a kávé. -
Cathfaern
nagyúr
Szendivel én se értek egyet, de azért az tény, hogy a csapvíz ásványi anyag tartalma elég alacsony. Pl. itt helyben kemény víz van, ehhez képest literjében kálcium 91 mg, magnézium 26 mg.
Megiszol mondjuk egy nap 2 liter vizet, az 56 mg magnézium. Kb. 200g hús (nyersen mérve) tartalmaz 58 mg-ot. 100g földimogyoró 168 mg-ot.
Kálciumra hasonló, ha eszel bármi tejterméket, akkor a kálciumbeviteled sokszora lesz a vízből bevittnek. De kálcium ajánlott napi beviteli mennyisége 1000-1200 mg. Szóval azon se fog sokat segíteni azt amit beviszel vízből. És mégegyszer, ez egy relatív kemény víz (18.8), ha ennél lágyabb, akkor az még kevesebb lesz.
És ugye azzal számoltam, hogy csak csapvízet iszol, ha már valami üdítőt, abban alapból szűrt víz lesz, nem csapvíz, így még kevesebb lesz a folyadékból bevitt ásványi anyag mennyiség.És igen, emberek vígan eléldegélnek olyan vízen, aminek literjében 2.2 mg magnézium, meg 5.6 mg kálcium van: [link]
-
-
nem, mert egy gúlában van a kávé középen, de mielőtt húzok egy teljes kört, egyszer odaütöm a szűrő alját a pulthoz, ettől az egész lejjebb megy bő fél centit. utána ezt simítom, de így már nem jön ki, igazából a gúla közepét oszlatom el a szélei felé egyenletesen.
talán egyszer levideózom, nem mintha ez valami fontos dolog volna, egy darálópodkeszt biztos hülyét kapna, ha meglátná. én csak eloszlatom a szajrét és tömörítek, nekem ennyi elég, amúgy megbízok a robur őrleményében és nem gondolkodom tovább.
-
Ram:rez
újonc
Dehogy nincs! Monnyuk a Pepco nem jutott volna eszembe, egyszer beszédültem, nem jöttem lázba, el is felejtettem, hogy van ilyen. Megnézem azt is délután, köszi!
Üveget én a Mömaxban láttam, de elég gagyinak tűnt, Ikeában szintén, ott ráadásul csak egy féle volt, mintha az Auchanban lett volna többféle szólóban és szettben is, csak nekem az kiesik, így nem néztem utána jobban.
-
Bazsee71
őstag
Biztos nem fogok annyival korábban kelni, hogy itthon ihassam meg a kávémat.

Annyit teszek az ügy érdekében, hogy párom kapja először a kávéját tejjel, utána hagyom megint beállni a GC-t, aztán jövök én.

Hami33: Akárki akármit mond, ezek szervizigényes gépek. Ha már automata, akár irodába, akár vendéglátó helyre, akkor inkább egy felújított, garanciális Jurát vennék, amihez szükség esetén bármikor van alkatrész és szerelő.
-
jolti
senior tag
-
fragolától tudsz venni atom pontos tampert, de ha rám hallgatsz, rögtön egy maroktampert veszel. igen, drágább, de egy életre le van tudva a kérdés (és a hibás tömörítések. évek után és relatíve jó kézügyességgel sem tudtam 100%-os tömörítéseket csinálni).
szimplából nekem lm volt anno, jó volt, de akkor ugye még egy tamper kell, esetleg még egy kar, még egy kifolyó. egy ideje mi már csak duplázunk, nincs sok koffein egy ilyen duplában sem.
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)