Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Lehet tudni, hogy mit csinált vele?Jól működik, de nem tudom mennyi alátéttel jött.
Ha ennyire szedem szét, mint amit az útmutató is ír, hogy alátétezzem akkor is küzdelmes összerakni?baker_: Igen tudom, de meglepő, hogy ugyanolyan forrásból valakinek 1 valakinek 2 vagy éppen 3 alátéttel érkezik. Ki érti ezt?

angelside77: Köszi, próbálom felfogni. Jól értem, hogy amit utángyártottat vettél és az eredetit full ugyanaz volt? Az eredetit is reszelni kellett?
-
gubabela
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Nálunk nincs norda, èn è-aquát használok.
-
Lefty
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
En jelenleg oscaros csapvizzel nyomom

-
SierraFox
tag
A Norda több forrásból kapja a vizet és több helyen palackozzák. Itthon általában a legmagasabb (Daggio) forrásból származó változatot forgalmazzák, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy egy-két cég hoz be másik típust is belőle.
-
adp
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Nestle vera meg jo presszora
-
tariattila
veterán
biztos elfogyott a magasabb rétegekből a sok barista miatt... mélyebbről szivattyúzva meg már nő az ásványianyag tartalom...

erre semilyen Norda nincs... kellene valami alternatíva amit be lehet szerezni de fogalmam sincs melyik lánc melyik vize lenne alkalmas.... ki mit használ (ahol nincs Norda)?
-
adp
őstag
Ez mekkora vicc mar hogy instan kell irni

Sz.zs: ez erdekes mert elvileg ez valami forrasviz
-
sz.zs.
őstag
Állítólag megváltozott a Norda víz ásványianyag tartalma??!! [link]
-
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi!
Írtam is nekik egy emailt. -
norby_42
aktív tag
Hátha:
keresek Pharos, esetleg Lido darálót. -
Bazsee71
őstag
Lehet egy kérdést megér nála, hogy mondjuk a W401 profilját valahogy át tudja-e ültetni erre a méretre. Állítólag az volt az alap az EK43-verő SSP kés megalkotásánál is. Ott a fordulat is 1400 rpm.
jolti: Sajnos itt is az Insta a nyerő...értem én, hogy menő, de nem erre találták ki.
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Leírhatnád a menetét, (akár privátban is), mert nekem is lassan kell a Macapban cserélni a késeket és érdekelne. Vagy, ha legközelebb rendelsz és emberi áron lesz akkor betársulnék, a postát meg elosztva. Feltéve, ha jók lesznek a tapasztalatok.
Néztem a honlapot én is Djboriska írása után, de értelmezhetetlen katyvasz volt az egész honlap a számomra. Bár csak mobilról néztem de mindig elküldött mindenfelé, bármire kattintottam, aztán meg el is felejtettem. -
Bazsee71
őstag
Hűha, azért itt még koránt sem erről van szó. Tényleg javaslom mindenkinek, hogy olvasson egy kis Darálót, egyből helyére kerül itt minden.

Tudom miről beszélsz, én szerencsére nem, de baráti körben jutottak idáig hifivel, az értelmesebbje vakteszt után vissza is adta a szuperkábelt (pedig nála külön áramkör volt már a villányóráról a hifinek).CM702 után egyértelmű előrelépés volt a Major, és ugyanilyen egyértelmű volt a K30 kés is. Semmi vudu nincs ebben.
Az SSP meg drága, mert nem nagyüzem, de ahogy látom, igen minőségi a munkájuk, és többek véleménye, hogy a kiszolgálás is rendkívül korrekt.
A Major kés kép alapján pedig közelebb van a ZM-hez, mint a gyárihoz. De kérésre egyedi profilt is legyárt, én tuti a meander által említett Peak vagy EK43 hasonmást kérnék.
De per pillanat egy állítógyűrű lenne a legjobb a HC-hoz, a DPD-nek sikerült elintéznie.

-
Rush77
aktív tag
válasz
von toth
üzenetére
Hát mivel a keret nem lesz túl nagy ezért próbálok olyan max 60ért egy GC-t lőni és utána rendberakatni. Aztán apránként tuningolni. Csak az egészben az a nehézség, hogy fél éves gyerek mellett lassan halad a spórolás. Amúgy ami igazi cél lenne az egy Silvia de ahogy haladok arra sztem 2 éven belül nem lesz keret
-
-
jó, azért a mazzer más eszközökkel és más méretben termel, mint ez az új garázsizé. evidens szerintem, hogy nem tudják ugyanannyiért adni. meg mérvadóbb akkor már a k30 kés árát nézni és ahhoz viszonyítani. úgy amúgy persze egyetértek, figyelni kell, hogy mi mennyit ér, reális-e 700-1000 dollár egy motor nélküli darálóért stb.
-
And06
aktív tag
parci, meander:
a tápkábeles hülyeség úgy jön ide, hogy egy gyári mazzer kés kb 50$, ehhez képest a "hifi" kést 250ért adják (állitólag, ezt irta valaki). az elhifisedést úgy értem, hogy egy termék (a kés, de lehetne bármi) árának az égvilágon semmi köze sincs a tervezési, előállitási, stb költségekhez, az egyetlen beárazási tényező a vélt/valós hangminőségbeli (őrleményminőségbeli) javulás.
amúgy nekem semmi bajom a "hi-end" tápkábellel (ide bármi más komponens neve behelyettesithető), még a különbséget is meghallom
a baj a már fent emlitett árazással van, azaz ezzel sincs baj, aki szerint megér 2kilót egy kábel, vegye, csak szomorú lennék ha a kávézás is ezirányba menne el -
meander
tag
ja persze. Számomra semmilyen haszna nincs, hogy 1t babot tud darálni, nem vagyok kávézó. Meg ha kávézó lennék sem biztos, hogy annyira érdekelne. De ha hoz egy másik profilt és azt rögzíthetővé teszi a darálómra az már érdekes. Önmagában még ettől sem kell megőrülni, mert lehet hogy semmire sem jó. De ha mutatna egy újragondolt ZM kést, ami magasabb tds-t ér el és leírja egynéhány ember, hogy ez milyen nagyon tuti, na az már izgatná a fantáziám. De felőlem lehet bármi más 83mm-ben. Major kése egyébként van, amin valamit biztosan módosít, de még nem jöttem rá, hogy mit. Ha csak a gyártási pontossága jobb az nem annyira izgalmas, de ha a peak kése lenne átokoskodva az már izgalmas lenne

-
kozsy18
tag
Kerem valaki tegyen vilagossagot a fejemben, mert egy ideje nincs alkalmam napi rendszeresseggel itt olvasgatni.
Ez az SSP, amit annyira emlegettek annyit takar, hogy jomunkasember egy CNC reszelovel jobba varazsolja a gyari bicskak elet, majd egy kis TiN/TiC-ot PVD-zik a tetejere, hogy tartos is legyen? -
válasz
meander
üzenetére
válasszuk ketté az anyag/bevonat módosításokat (azonos profillal) és a tök másik késprofilt. ez utóbbi egy másik daráló, lehet jobb és rosszabb is. az előbbi inkább tápkábel vonal, ha már muszáj ezt a hasonlatot használni, ott azért igen nehéz lehet kikóstolni a különbséget (talán picit máshogy melegszik és máshogy kopik)
-
meander
tag
Egyetértek. Tudtommal az SSP SJ kése valamilyen K30 ráigazítás Mazzerre. Ha ez igaz és a Mazzer finom állítása illik a késhez, akkor én is érdeklődnék. Jelenleg ezekkel a pimpelt darálókkal olyan 2000EUR körüli masinákig érünk fel (erősen szubjektív véleményem).
Az EK késen állítólag tudott előrelépést elérni a kóreai srác, ugyanígy egy ZM késért megremegnék most én is... -
nem örülök, hogy kiforgatjátok a szavaimat. ha egy másik profilú kés kerül a darálóba (ami egy motorral forgatott tengely + kés), akkor az egy másik daráló. ha egy super jolly-ból egy k30-at lehet így csinálni, akkor kevés érv van amellett, hogy ne lépje meg az ember.
nem is értem, hogy hogy jön ide a tápkábeles hülyeség

(meg hogy mire gondol a tápkábellel az egyszeri hifista, amikor a tápkábel előtt jön vagy 50 méter rézkábelen a delej a házba, előtte meg km-eken a magasfeszültségen. bizonyára értelmes dolog kicserélni ezt a hosszú, egybefüggő, csokikon, biztiken és egyéb nyalánkságon át vezető vezetéket az utolsó 2 méterén, még az erősítő előtt. de ez itt off, és nyilván megint én vagyok helikopter, mert kétségbe vonok valamit, amire nincs logikus magyarázat, úgyhogy le is ülök magamtól)
-
soldier2
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
Ott is jelezted? Nem vagyok gyakori vendég, de ha a környéken járok mindig benézek, és rosszat még nem kaptam.
A zuglói Memoriesban jártál mostanában? Egy időben jó volt, aztán sorozatban adták a citromleveket, alulkivonatolt löttyöket, így egy ideje hanyagoltam őket, de örülnék ha találtak volna egy jó baristát.Ssp: attól én sem félek, hogy elkopik a robur kés. Ha jól emlékszem 800 kg-ra szavatolja a gyártó, az nálam 80 év
. Mgy ha akkora előrelépés lenne egy új kés, hogy én is kiérezném akkor vsz belevágnék, de vakon biztosan nem. Egyelőre a Hifis új gépére gyűjtöm a zsebpénzt 
-
mgy
senior tag
-
Csápájev
őstag
Sokan dicsérték, úgyhogy útba ejtettem ma Győrben Kapuczinert. Hát nagyon felejthető kategória volt az espresso...
-
And06
aktív tag
kezd "elhifisedni" ez a kávés szakma, már várom, hogy mikor fogja valaki kikóstolni a tápkábelt az őrlőn (még ha hifiben ki is lehet hallani). lehet nekem kéne elkezdeni árulni 10-50e/m-ért az újhullámos tápkábeleket
esetleg lesz majd egy csúcsmodell is 100ezerét

-
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Remélem a koffeinrandi előtt megérkezik.
(HC pedig már a csomagtartóban, nagy az öröm.
) -
válasz
fragola.6035
üzenetére
nálad rögtön ki fog derülni a tutiság, mert van sok tapasztalatod a heycafé+k30 kés párossal, aminek a szintjét hozni kéne. kíváncsi leszek!
-
soldier2
őstag
válasz
hifis50
üzenetére
Az élményfaktor csökkenését az újdonság iránti lelkesedés pótolja. De cefetül kell húzni az biztos, ha több vendég jön akkor meg különösen fárasztó lehet. Egyelőre arra gyúrok, hogy ne teljesen random legyen a nyomásprofil. A tömörítést is szoknom kell, a Palmtamp elkényelmesített, annyira félre ment az első tömörítés, hogy szabad szemmel is jól látszott. Szét is habverőztem az egészet, másodjára jobb lesz.
-
-
L4D1K
őstag
Sziasztok,
Ajándékba kaptam egy kilónyi Dallmayr kávét [link], de sehogy se boldogulok vele. Daráláskor tömbösödik, játszani kell vele, hogy használható legyen a végeredmény.
Ízre meg borzasztó. Dohos, égett, kellemetlen ízű valami folyik csak le, tejjel is alig iható kategória.
Úgy tudom nem egy rossz márka neki, ezért van bennem az, hogy vmit nagyon elrontok. Van itt vele tapasztalata vkinek?
-
soldier2
őstag
Én os így vagyok vele. Épp bejáratódott a kés, nem matatom.
Tegnap elhoztam a Hifis adapterével 58mm-esre tuningolt Strietmant. Egyelőre sok tapasztalat nincs, de az biztos, ha ilyet használnának a baristák, akkor kidobóra nem lenne szükség (KFC-nél lehetne futni vele egy kört
). Egyelőre egy nyomásprofilt tudok vele, teljes erőbedobással kezdve elérem a 9 bart, majd gyorsan fárad a karom, a fél perc végére örülök, ha 6 bart tartom
. A Spicy Italy viszont finom lett igaz eddig is az volt. -
Rush77
aktív tag
válasz
jansky1
üzenetére
Én egyszer próbáltam úgy 2-3 hónapja. Elég is volt. Presszót nem tudtam belőle csinálni. Brikkával vállalható volt de semmi több. (a felét oda adtam anyósomnak a kotyeszba. Mondjuk a sárga tchibohoz képest jó).
Most az aldiban beleszaladtam a Cafe de Colombiaba. Háááát szén mindegyik. max kotyesz.
3 fajta van. sztem tök ugyanaz mind 3 (ugyanolyan nagyon sötét olajos cucc).
A papíron közepes mondjuk még nem ihatatlan presszóként. De most beizzítom a brikkát amíg meg nem jön a tt8020.Más. Gondoltam az aldis csoda után kipróbálom a PJ féle Yirgat presszónak.
Meglepő volt, hogy a pomiával egy csak nagyon enyhén savanyú dolog jött ki ráadásul megvoltak a gyümölcsös ízek igaz nem túl dominánsan de epret véltem felfedezni benne. Mondjuk az is tény, hogy ez csak egy próba volt és nem fogom ezzel a géppel elpazarolni az ilyeneket. Tartom az olaszos vonalat amíg meg nme veszek egy normális gépet.
Már alig várom a januárt. Terveim szerint addigra meglesz a keret rá és mehet a licit ebayen

-
válasz
soldier2
üzenetére
én nem vágok bele semmibe, a roburban új kés van, nincs az az isten, hogy azt piszkáljam. már csak azért sem, mert nem is világos, hogy csinálnak-e bármit a roburhoz és ha igen, az miben különbözik a gyáritól.
de a k30 profilos jolly kés izgalmasan hangzik, ott azért van tere a fejlődésnek szerintem. a majornál dettó, valami menő málkőni profil, oszt hadd szóljon

-
soldier2
őstag
Filóztam én is eajta, aztán elengedtem az ötletet egyelőre. Azért ha belevágsz ne tartsd vissza a tapasztalatokat. A hírek szerint szebb, jobb, finomabb, tisztább, szárazabb, buztonságosabb érzés
uralkodik el rajtad, ha a velük készült kávékat iszod.Janszky1 többnyire frissen pörkölt kávékra esküszünk, de az általad leírt jelenség ott is jól ismert, a pörkölt kávé elég gyors öregedési folyamata okozza, ami nagyon felgyorsul bontás után. Ezért a zacskó vége rosszabb minőségű mint az eleje már 250g-os zacsi esetében is. Megfelelő módon tárolva (100-200g, szelepes, több rétegű zacskó, esetleg kis üveg (pl bébiételes, mézes stb) lényegesen lelassítja a folyamatot, az általad említett kávé esetében vsz nem fogod észrevenni a lassú hanyatlást így.
-
jansky1
senior tag
Nem tudom issza-e még valaki az aldis kávét. Már egy ideje ezt fogyasztjuk, legutóbbi akciónál vettem 3 zacskót, de ezek ízre sokkal kevesebbet adnak, mint a korábbiak. Más nem vette észre?
-
gyerekek, erről az ssp késes dologról lehet tudni valamit bővebben? ha jól látom, csinálnak mindenfélét, nincs is egy normális lista, ahol látod, hogy mik vannak. vagy van? a k30 profilos jolly kés például milyen lehet? majorhoz csinálnak-é valami spéci zsugát? instán még robur késről is láttam képeket, de nem derült ki, hogy miféle cucc az.
-
von toth
tag
Ebben maximálisan igazad van-Poemiát soha többet. De az Aroma azért össze van rakva, főleg a korai példányok. Én a klasszikus 58mm-es Gaggiás, Renekás, egérfarokban szűkülő, etiópon-filozofáló vonalon azért meditálok még, hogy kisüvegbe porciózás, fagyasztás és egyéb esőtánc elhagyásával vajon van-e értelme belevágni, főleg úgy, hogy alapból ezzel a rendszerrel is boldog vagyok.
-
Bazsee71
őstag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Nálam az elején csöpögött a Rancilio kar, aztán járt fragolánál, azóta nem tapasztaltam. Mondjuk nem is gőzöltem vele azóta egyszer sem. Kérlek ne kérdezd meg, hogy akkor miért cseréltem le.

8nemesis8: Ha jól működik, akkor szét ne szedd! Ha nem sikerül jól vissza rakni az alsó kést, akkor utána küzdhetsz, mint malac a jégen.
-
8nemesis8
veterán
válasz
simi.esp.28
üzenetére

Abból a feléből, ami a gépbe megy, ugye? Akkor szerinted ezt is jó lehet megvenni?
Olvastam, hogy volt aki itt cserélte ezt a Rancilio kart a GC-ről és utána csöpögött neki. Talán a tömítés hiánya?Rush77 (63307): Nincs tolómérőm, ami nagy hiba, most rendelek is egyet kínából
Viszont sikerült lemérni, egyenlőre nincs prioritásban, de rajta vagyok ezen is.baker_: Ez így végképp érdekes. Ma lehet szétkapom és megnézem az enyém alatt mi van! Te is edigitalból vetted vagy más a forrásod?
-
adp
őstag
válasz
von toth
üzenetére
A masik baj az hogy az egesz konstrukcio egy szar, megveszed es 1-2 even belul meghal, jobb esetbe garis, rosszabba dobhatod ki mert nem biztos hogy megeri vele foglalkozni. amennyiert megveszed vehetsz egy regi gaggia baby-t vagy evot ami meg nem fog meghalni meg egy 5-10ev mulva sem, es ezerszer komolyabb cucc
-
zsolti04
csendes tag
-
jolti
senior tag
Ceado E37 Z - zero retention - Az új darálója.
0%vizeletpangó visszatartással. Elég komolynak néz ki, gondolom az ára is. Nem is mondta meg a csaj, hogy mennyi, ha jól értettem szerény tudásommal. -
Bazsee71
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ezt vettem, erről a fajtáról csak jót olvastam. Meglátjuk mit tud, remélem a munkahelyi hétköznapokat megoldja. A töltését nem fogom túlzásba vinni, eszkábálok valami tölcsért és kész.
adp és von toth: Kívülállóként értem amit írtok, és szerintem a saját módján mindkettőtöknek igaza van. Aki fanatikus, annak más a presszó, de az is tény, hogy ezek már azért igencsak konvergálnak hozzá, főleg ha a klasszik olasz vonalat vesszük alapul. Ha az irodában ilyen masina lenne, akkor biztos használt CM702-est vadásztam volna, mint hogy tölthető kapszulát vegyek.

-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Vigyázz, nekem a tölthető kapszula szétb@szta a főnököm gépét a melóhelyen... mondjuk az enyém rozsdamentes volt, nemtom a tiéd milyen?!
-
von toth
tag
Szerintem a citromízű nyalatnyi újhullámos baromság van messze a presszótól, ezért erősen javallom ne vitatkozzunk ízlésekről (meg tényekről) mert anélkül hogy védeném ezt a poénka dolgot-hiszen én is imádkoztam, hogy refund legyen a vége amikor szervizben volt-annyit hozzátennék, hogy egész jó eredményeket lehet vele elérni. Mondjuk jobbat mint egy brikkával meg mukkamakka társaival. A tanulói görbét persze megtöri egy ponton és erős közepesnél nem lehet vele jobban tolni(hiszen maga a rendszer limitált) , de ez az erős közepes sok embert kiszolgál, valaki feljebb sem lép. Pl én is használtan inkább veszek egy aromát mert nekem ez a szint elég. Nem fogok százezres darálót venni meg fagyasztgatni és ezeket a tárolási és darálási pontatlanságokat ez a rendszer jól kikorrigálja. Természetesen nem az a cél hogy egy széttuningolt Rancilioval összevessük, mert almát körtével ne hasonlítsunk össze.
-
adp
őstag
válasz
titusz248
üzenetére
nyilván nem... ezért írtam, hogy ennyiért nincs semmi, és utána írtam hogy ennyiért mi van ami amúgy használható
Bazsee71: jaa de ugye itt a használt nem opció, amúgy meg, a jó pod se olcsó sajnos...
az alap nespresso kapszulák amúgy botrányos szarok, de komolyan, a szarvasival finomabbat főzők frissen darált kávéból -
Bazsee71
őstag
De a Brikka meg a kézi daráló kifutja. Most nagyon prüszkölök, de ha nem lenne ott a pulton a GC, akkor lehet én is eltekergetném reggelente. Viszont most már nagyon unom, a Skertont legalábbis.
ESE pod meg használtan bejöhet ennyiért, egész jó gépek is futottak ebben az árban. Kapszulás meg még olcsóbban is, de hát ezek ugye...
Amúgy bent az irodában most olaszból hozott Carraro kapszulákat próbálgatok, 750 Ft volt 10 db. Ízre teljesen rendben van, viszont az alu zárás leválik a kapszuláról, elég idegesítő. De olyan szinten, hogy némelyik feltapad a kiszúró tüskékre. Először észre sem vettem, csak azt, hogy utána már nem tudta áttolni a vizet.
De lesz próba tölthető kapszulával is, itthon van már a 4. generációs fajta. Csodát nem várok, de bentre nem viszek gépet, a szarvasinál meg csak jobb lesz. -
adp
őstag
az már kicsit idejétmúlt, hogy 30ért akármit is kapsz...én átírnám inkább 50-60-ra
sqpp: ennyiért újban semmit nem kapsz, még egy gagyi poémiát sem, ami messze van a presszótól.
egyébként ha szóba jön a használt akkor a jófogáson van egy gaggia evolution, attól lentebb semmit se! -
And06
aktív tag
pedig ott van: "milyen gépet vegyek 30ezerig" [link]
TLDR:
"Akinek ez nagyon sok,annak a kotyogós Bialetti Brikkát szokták ajánlani (ez nem presszókávé ízvilág,de jobb,mint a sima kotyogós) illetve E.S.E. podos kávéfőzőket vagy kapszulásat, melyek ugyan megosztják az embereket, de szerintem arra jók,hogy reggel gyorsan főzzünk velük egy közepes kávét." -
sqpp
őstag
Skacok, egy átlagos sima használatra lévő kávégépet tudnátok ajánlani?
Árban olyan 25k lenne max! Néztem az összefoglalót, de nem igazán tudom mit kéne, ajándékba lenne karira

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. A Spicy Italy viszont finom lett igaz eddig is az volt.