Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehet, ez még a végén minőségjavulást fog hozni a drága visszaküldés miat
Bár nem tudom mi lesz a kamu 2tb meghajtókkal, amiket pont így rendelhettünk itthonra (meglepő, de 17-ből 1 tényleg 2tb volt, a többi ára meg visszajött)
-
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
Mert versenyelőnyben van. "ingyenvisszaküldős" opciót nem kell fizetnie, illetve a vásárlót se kell potenciálisan visszaküldésre kényszerítenie, így több vásárló megy hozzá, mint akinél kötelező visszaküldeni a hibás árut.
-
llaszlo
veterán
válasz
arnyekxxx #12 üzenetére
Nekem volt ilyen. A fotón egyértelműen látszott, hogy el van törve és használhatatlan. Nem akartam bajlódni a visszaküldéssel, de a temus ügyfélszolgálat ragaszkodott hozzá. Nem robottal beszélgettem. Valami 800 Ft-ost cucc volt, még tavaly. Szerintem többe került nekik a visszaküldés, mint maga az áru.
De amit nem értek, hogy volt amikor ugyanígy hibás volt a termék és mégsem kellett visszaküldeni, ráadásul jóval drágább is. Pont kb egy hete. Végül kiderült, hogy mi a hibája és könnyen orvosolható volt. De addigra a pénzt már visszakaptam.
Volt ami végül a kukában kötött ki, mert nem kellett elküldenem.
Tehát már többször is megtapasztaltam, hogy nincs logika abban, hogy mikor és mit kell visszaküldeni.
-
WiZARD
addikt
Vagy csak szerződés kérdése.
Szoktam apró csomagokat küldeni külföldre rendszeresen.
Fedexxel közvetlen elmebeteg drága volt (40-80k nagyságrend), fürgefutáron keresztül rendelve meg már vállalható összeg lett (8-10k).
Aztán megkeresett fedexes üzletkötő, hogy látják rendszeresen küldök, nem akarok-e közvetítő nélkül. Persze. Csinált fiókot, kaptam egyedi árat, ami még mindig rosszabb volt mint közvetítőn keresztül. Szóltam hogy ennek semmi értelme, szétette a kezét, hogy ez van, túl kicsi vagyok.
Aztán ~2 évvel később valahogy mégis elkezdtek olyan árakat adni, hogy már nem érdemes közvetítőn keresztül intéznem. -
azbest
félisten
Plusz a szabad kapacitásokat valsz töredék áron meg tudják venni, mert a futár autója akkor is jár az útvonalon, ha csak minden második háznál kellene megállnia. Ezért van, hogy némelyik régióban egyik futár, másikban másik futár hozza jellemzően, de nem mindig.
Egyébként még a magyar postánál is van tömeges küldés, amikor zsákkal lehet x darab levelet feladni, egyedi áron.
-
ViZion
félisten
"Nem hiszem hogy a csomag küldők nekik olcsóbban dolgoznak."
De igen. Ott konténer/ládaméter hely van fixen.
Itthon is van ilyen, pl. FedEx-el akarsz küldeni egy kis dobozt, azt mondják, h 25k németbe. Egy másik logisztikai cégnek meg ott van fix helye, amit fizet akkor is, ha üres. Ők erre adnak Neked egy 10k ajánlatot és a FedEx futár jön érte ugyan úgy, de a szla nem tőlük jön. Mindenki boldog. Mondjuk Kínás viszonylatban nem lehet nagy árrés, de nem hiszem, h bukóra dolgoznak, inkább az lehet, h a többi csomag vastagon van árazva. -
kilua
senior tag
Én meg arra lennék kíváncsi hogy kínának mekkora költség lehet házhoz küldeni 4ezer forintnyi terméket ingyen. Nem hiszem hogy a csomag küldők nekik olcsóbban dolgoznak.
-
subset
senior tag
Még az EU-ba is sokszor elég borsos áron lehet csak küldözgetni...
Majd meglátjuk ez hogy fog menni -
arnyekxxx
veterán
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
Február végén küldtem utoljára vissza ingyen alis rendelést mert problémám volt a cuccal.
-
ViZion
félisten
Ha a visszaküldést fizetik (Ali igen, küldik a címkét), akkor nekem mindegy...
Most is volt refundom, elég volt nakik a fotó, ahogy korábban is. Ezekre a párezres cuccokra aránytalanul sok lenne a visszaküldés. -
WiZARD
addikt
Na meg gondolom a vevői oldalról is megvolt, hogy vesz valami olcsó szart, ha jó akkor örül neki, ha nem akkor visszakéri az árát. 0 kockázat
Ez átfordul majd oda, hogy ha nem jó akkor a vételi ár szokszorosáért kell visszaküldeni, így inkább meg se rendeli a user.
(ami nem biztos hogy baj, mert ennyivel csökken az ökológiai lábnyom - ennyivel kevesebb felesleges szarság lesz gyártva+szállítva világ túloldaláról+kidobva) -
Alusky
senior tag
Naná, amikor egy kamu jajj nem működik benyögés után megtarthattad a terméket meg még az árát is visszautalták, nem csak pár leleményes ember használta ezt ki, hanem tömegesen. Ott meg már átbillent az egyensúly és olcsóbb a visszaküldött termék szemetével kínlódni, mint a hamis jelentésekre mindig visszautalgatni. Várható volt, hogy vége lesz, igazából az csoda, hogy eddig bírta.
-
Samott
addikt
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
Nem kell a szemetet kezelnie. Veszel egy par szaz forintos bizbaszt, es ha az visszajut tobb macera van vele mint ha levesz egy masikat a polcrol. Neki se eri meg.
-
Nem lepődnék meg, ha ezzel rendszer szinten éltek vissza és most ezzel bezárják ezt a kiskaput.
-
Én az egyik csomagom meg se kaptam, így nehéz lett volna visszaküldeni. Remélem ilyen esetben nem az lesz mint itthon, hogy a futárcégre mutogat az eladó.
-
Grg
tag
Valahol érthető, DE: ha az Aliról rendelek egy bizbaszt 4568Ft-ért, akkor elég vicces ha pl. a magyar postával 5780-ért tudom visszaküldeni Kínába a cuccot...
Ha már, akkor tessék szépen egy helyi "gyűjtőközpontot" létrehozni, ahova belföldi díjjal vissza lehet küldeni, aztán onnan majd mehet vissza.
Vagy ténylegesen lehessen ingyen visszaküldeni a terméket.
De persze ha meg elkeveredik akkor úgy is mindegy.Amúgy meg, akkor majd ezentúl azt kell játszani, hogy nem is érkezett meg a csomag, persze ez sem mindig megy, de volt már, hogy nem azt küldték amit kellett volna, ezt jelezve jött a küldjem vissza, stb., majd miután ez drágább lett volna, töröltem a jelzést, és újraindítottam, nem kaptam meg az árut címszóval, amit meg elfogadtak...
-
kriszpontaz
veterán
Ja, vicces amikor a visszaküldés költsége a rendelt termék árának a 10x-ese. Most Aliról beszélek, ott nincs ingyen vissza posta.
-
A visszaküldés nélküli visszatérítést egyébként azért találták ki, hogy a vásárlók és az eladók is előnyös helyzetbe kerüljenek bizonyos rendeléstípusok esetén.
Kíváncsi volnék, ez az eladónak miért előnyös. 🤔 -
kilua
senior tag
Elvileg "ingyen vissza lehet küldeni, de akár anélkül is vissza adják a pénzt" Eddig sem értettem miért, szóval jogos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it A források szerint a gyenge gazdaság miatt írták elő ezt a lépést.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Apple iPad Air 5 64GB,Használt,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest