Hirdetés
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
Eladó 58mm IMS szűrő 1 csészés "THE SINGLE" 7.5 G H20.5 MM.
Nem az én világom, gyakorlatilag csak kipróbált.
Esetleg cserélném a 12 grammos verzióra.
Ára 4e forint

-
Rush77
aktív tag
Visszaállt a világ rendje.
Most sikerült egy nagyon jót (sőt megkockáztatom az eddigi legjobbat) főzni a Choco-ból.
Úgy látszik tényleg én balf@szkodtam el a dolgot.
Bár még mindig nem tudom megmagyarázni miért történt az elmúlt pár nap szerencsétlenkedése.
Kezdem azt hinni, hogy köze lehet ahhoz hogy mennyi ideig melegszik a gép előtte mert mindig bekapcsolás után teszek veszek, dolgozok stb... aztán van, hogy fél óra is eltelik mire odajutok, hogy megcsináljam. Most meg kb 15p volt max. Bár mindig kiengedek egy kis vizet a gépből mielőtt neki esek.
Most 16g -> ~35g -> 25s.
Jött a masszív csokis, mogyorós íz amit eddig megszoktam ettől a kávétól és semmi keserűség.
-
Illesvik
csendes tag
Üdv!
Néztem a dobozon, hogy lejárt a Tersoclean szavatossága. Használható vagy vegyek újat?
Üdv V.
-
titusz248
csendes tag
Tegnap nagy várakozást megelőzően végre ittam Yirgát. (ez volt az első alkalom). Kb. egy hónapos pörkölés és elég sötét, olajos szemek. Első próba 92fok, 18.5g > 36g--mal probáltam, kb. 35mp, az elég töményen savas lett de nem citrom. Másodjára 91fok, 17.5g > 36g-mal kb. 35mp, első izlelésre nagyon finom barack aztán a többi izlelésre valahogy eltűnt de még mindig nagyon kellemes volt. Reggel 92fok 17.5g > 36g ez kb 25 sec volt és teljesen jellegtelen
Fene se érti. Sajnos elég nagy a hőingadozás 92 fokról lemegy 88ra is, a héten megpróbálok beszerezni minden alapanyagot a rézcsőtuninghoz. -
soldier2
őstag
Ha valami 54ft-tól is kapható, ne várd el ennyiért a csúcsminőséget
. Rossz volt persze, ez nem vitás, de van ennyiért is (volt).A 110-130 ft-os kategóriában volt pár ihatóbb, de annyira jók nem voltak. Mondhatni 54-180 ft között kipróbáltuk ami szembe jött, de nekem nem ízlett egyik sem. De mivel hallgattam a fórumozók véleményére így használt gépet vettem, és fél év kísérletezés után ugyanannyiért adtam tovább, mint amennyiért vettem, és nyertem egy kis tapasztalatot. -
soldier2
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Sehol nem kapsz lidlben, spárban kapszulát, de ingyen házhoz jön, ha eleget rendelsz. Sparba sem járok mióta a Tesco házhoz jön. Martellom nem volt, de fél éve kipróbáltam 3-4 kapszulát egy Media Marktban, és rossz volt, nem kicsit. Lehet, hogy van jobb, de szerintem a gombnyomásos kávézás alja a Martello. Ettől még neked bejöhet, ezen nem fogunk vitatkozni.
Amikor kipróbáltuk a podot a munkahelyen (ami szintén nem jött be) lehetett kapni 54ft-ért podot. Kapszulát nem láttam ennyiért.
Az automatával meg elfogult vagyok (meg különben is kiaz aki rajtam kívül wdtzik az automatában is) de leírom sokadszorra is, egy AM Aquaviva paljoc kávéjából körbeveri a podos kávék közül mind a 20+ félét amit próbáltunk, otthonra ennek ellenére nem kéne. Ez van, munka nélkül nincs finom kávé, csak kevésbé szar. -
Sinisi
senior tag
válasz
von toth
üzenetére
Úgy olcsóbb, hogyha meghekkelem a kapszulát?
-
sz.zs.
őstag
válasz
angelside77
üzenetére
Március óta és szinte egyáltalán nem gőzölök.
-
soldier2
őstag
válasz
von toth
üzenetére
"Kapszulából sokkal többfajta van, mint ese podból" ez még csak megközelítőleg sem igaz. Még a Nespresso géphez sincs annyiféle kapszula üint ese pod. Nem erőlködik egyikkel sem, és a gép is sokkal tovább bírja mint a kapszulás. A Martello meg a kapszulások legalja, de legalább olcsóbb.
-
von toth
tag
válasz
bacskait
üzenetére
Nekem is ese podos, tudod hány boltban lehet kapni ese podot? Csak költői kérdés volt.
Ha presszó közeli élményt akarnak irodába, akkor az aldis martello vagy mi a neve gépet szoktam ajánlani. Kapszulából sokkal többfajta van, mint ese podból.
Illetve korrigálom nézeteimet, mert akármilyen párnával elmegy egy ese pod feltétes gép, csak nem lesz hozzá szabványos, lehet hogy többet erőlködik a gép vagy folyni fog a tömítéseknél. Ha ezt bevállalja akkor olcsóbban jön ki. Egyszemélyesnél én is párnával használom a poénkát.
-
sz.zs.
őstag
válasz
angelside77
üzenetére
Nekem semmi bajom a Cafelat-os szilikonnal

-
angelside77
tag
Hali!
Gyári kartömítést szeretnék venni a Gaggia Baby-be, csak a Cady-Trade-nél tudok?
Jelenleg Expoly-s ~200 Ft-s tömítésem van, de ezek 2-3 hónap után megadják magukat sorba, elkezedenek ereszteni. Esetleg más opció?
A Cafelat-os szilikont dicsérték itt egy időben, de utána arról sem írtak biztatót.
-
Toobee
veterán
Vazze', egy jó hobbi sincs amit csak úgy élvezni tudnék a szépségéért

-
Bazsee71
őstag
Próbálja menteni az irháját, most kivette a tesztcsomagból a Kapucziner kávé(ka)t. De a lényegen már nem változtat, még ha szeretné sem.
Számomra a legelkeserítőbb mégis az, hogy János itt van, olvassa a fórumot (rendszeresen belép, nyílt titok), és nulla a reakciója az egészre. Ha neki ez így rendben van, ez a cégfilozófia, akkor egy lapon említhető Bélával (és ez nem dicséret, kedves János).Nem egy kollégám rendelt már a Kapuczinertől, ment be a győri boltba kávéért az ajánlásomra. Most majd szépen lebeszélem mindegyiket, van korrektebb pörkölő a tarsolyban.
-
jolti
senior tag
Az a teszt' semmi más csak marketing fogás.
Csak a vak nem látja.
Az első tesztben, ha jól emlékszem 1, a következőben 2, aztán a 6-ból már 3 avx-es kávé... Na ne... ( Mondjuk e sorok után ide a rozsdás bökőt, hogy csökkenni fog ez a tendencia. )
Meg ilyenért kivenni Adp-t a tesztelők közül.
-
bacskait
tag
Nem vagyok nagy ismerője a témának, de szerintem kérdezd meg Kaligula-t (http://rovidkv.reblog.hu/), olaszpresszo.hu -n Károlyt. Esetleg fragola-nak lehetnek még tapasztalatai, de ebben nem vagyok biztos.
Kaligula szokott felújítani ilyen gépeket és Károly is próbált már többet is.
Az itteni és az index-es fórumon is van pár gép amit mernek ajánlani.
Az irodában nálunk egy Nemox van. -
bacskait
tag
Irodába -szerintem- a legjobb egy e.s.e podos gép.
1. Kinek milyen pod tetszik, azt rendel. (Nálunk szoktam rendelni 3-5 félét a kollégáknak havonta, így elosztjuk a szállítást)
2. Nem állítgatják össze-vissza, mint egy darálót.
3. Kisebb helyet foglal el, már ha van akit zavar, hogy van bent egy gép is.
4. Kis karbantartásigény
5. Elég nagy pod-választék
6. A 60k-s keretbe bőven belefér egy jó állapotú használ, átnézve isSzerk.
Nálunk mindenki rendel magának, aki akar kávézni. Nem mondom, hogy nem szoktam egy-egy olyan kollégát meghívni egy kávéra aki nem ebben az irodában van, de nem járnak rá. -
bl4ze
veterán
Kicsit nem nézem a fórumot és megy (tovább) az AVX-adp flém...
Ami továbbra is megdöbbent :
"Elég sok új kisebb pörkölő üzem viszont ott nagy eséllyel nem fog teszteltetni, mert a Korzón ezért fizetni kell, de nálunk ingyenes.
Majd ezek a cégek eldöntik, hogy melyik csapatot választják.
Nálunk szinte ugyanaz a gárda már az indulás óta és még jönnének újak. Ahogy nézem a másik csapatnál 1 év alatt jó pár tesztelő megfordult."Tudja nagyon jól Béla, hogy sosem kellett tesztelésért fizetni, soha SENKINEK - de ő továbbra is terjeszti a nyilvánvaló hazugságait.
Ilyenkor hol van BURN28 - és hol van a beharangozott Béla diktatórikus vonala nélküli "szép új világ" amit beígért az AVX-KVX-ről ?

-
Bazsee71
őstag
Pedig a mostani hiteles és rendkívül független avix tesztből biztosan erre is fény derült volna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Parci: Eddig kíváncsi voltam rá, mert egy napon érett, friss paradicsom lehet finom édes, de cukrozatlan paradicsomlevesből olyannal még nem találkoztam. Így már nem annyira vonz.
-
adp
őstag
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
külön van, bazinagy hátsó szellőzőnyílással, elég eltéveszthetetlen a hangja. bekapcsolod, akkor még semmi, darálsz, aztán amikor abbahagyod, elindul és onnantól megy. ha nem is ordít, de hangos, na

-
adp
őstag
Pacificaffe - Kenya Gicherori
ilyet ivott már valaki? tényleg paradicsomos? mert akkor nem hangzik túl jól -
tomci
csendes tag
Én hasonló cipőben voltam, vettem egy hario minit és egy bar 14-t (nem nyomásfokozós karral), 20-ból megvolt az egész és nagyságrenddel jobb presszót ittam (megkockáztatom, ha a szörfözéssel sikerült eltalálnom a jó hőfokot, sok kávézónál is jobbat), mint a céges La San Marco 105-sön (amit megvett a cég, de a beállításra nem költött, annak örültek, milyen jó, hogy 10 sec. alatt megvan a presso...). és persze nem Tchibo familyt tettem bele, mint az exmunkáltatóm
. -
Ijk
nagyúr
Kicsit túlmegy a 60k-s kereten. Egyébként már csak a gép van meg.
Itthon akarom először próbálgatni, aztán bevinném irodába ahol jelenleg nincs épkézláb kávé. Van egy Dolce Gusto kapszulás, az ilyen tejes cuccok egész jók, kávék meg szarok. Szerintem.
Még a 60k-t is sajnálom oda, de remélem hogy azért már belefér valami épkézláb kombó. -
válasz
ronin s8
üzenetére
pedig a siralomvágó/ranolder nagyon jó. horror áron persze, annyit nem ér.
amúgy meg abban tuti egyetértesz, hogy ha valaki tisztában van a honi realitásokkal, akkor kb. utolsó helyen fogja a jó bort a füredi borfesztiválon/bódésoron keresni, az is a sav. blanc-ok között...

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
nem értem a kérdést. fölösleges az otthoni daráláshoz, akkor jó, ha nekiállsz perceken keresztül non-stop darálni. viszont van hangja (hogy mi az a "hangos", az egyénfüggő).
-
soldier2
őstag
válasz
pacuha69
üzenetére
Te ezt kihagytad. A Foundation kategóriás Kolumbia presszó pörköléssel. Lehet félreérthető voltam, zenélt ez is nagyon szépen, csak ma reggel valamiért gyorsan jött le, pedig tizedgrammra azonos mennyiség, palmtampos tömörítés miatt azt sem hibáztathatom, és nem csatornásodik. A kávé meg adagonként fagyasztóban, tehát szellőztetve sincs. A fene sem érti.
A filterre pörköltekből egyértelműen az etióp jött be jobban, nem volt rossz a másik sem (Santa Teresia, Costa Rica), sőt, de jobban ízlett az olcsóbb etióp (utána a Darálót hallgatva hallottam, hogy Dewláéknál is elmaradt az ováció a Szent Teréz esetében). Most már csak presszó pörkölés van a fagyóban, az kitart még másfél hétig ha nem kettőig. -
pacuha69
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Melyik volt amelyik nem zenélt? Nálam már a másik, a Santa Teresa van terítéken. Egy fokkal jobban ízlik mint a másik. Nagyon tisztán hozza azt a lágy barackos ízt, majd a végén meg a vérnarancs fanyarságát-. Viszont ez már nem szereti ha túl hosszúra húzom. 50-60 másodperc összesen max.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
jé, ezexerint a royal motorja nem hűtött. na, nem mintha ez jó volna a céla-féle menőzésen túl bármire, inkább qrva idegesítő, hogy hangos

amúgy meg a fehér a király, gyönyörűek lettek!
-
Ijk
nagyúr
60k körül milyen darálót és presszot tudtok ajánlani?
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Na köszi!

Most jók a kávék, nem szabad engedni a megalómániának.

-
Bazsee71
őstag
Ugyan, másnak még jól jöhet ez a leírás.

Parci: Ne bánd, mert tök jó kis gép ez, de a Mazzer az Mazzer. Megremegtem kicsit, mikor fragolánál megláttam a fehérre fényezett Royalt. Az basszus...áhh.

Szerk.: Azért a HeyCafé marad, praktikus kis jószág. Amitől nem Mazzer, az a műanyag talprész, a krómozott műanyag keretes kijelző, meg az ahhoz párosuló gombok. Hangra, járásra, erőre mindezek ellenére nagyon rendben van, a menetes rész kotyogása is nulla. Egy kis optikai tuning viszont kelleni fog.

Szerk2.: Én még várom a pofont. Majorral is megvoltak a zseniális hullámok, majd jöttek azok a shotok, amik jól arcon töröltek. Ezen a szinten ilyen ez a popszakma.

-
leKri
újonc
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ezt benéztem! Mondjuk teljes mértékben az én hülyeségem. Amit leírtál természetesen világos, és köszönöm. Rendszeresen csinálom. Másra gondoltam zsíroldás alatt. Azt hittem a vakszűrőzés és a vízkőoldás mellett van még +1 folyamat amit nem csinálok. De akkor ezek szerint nincs. Zsíroldás=vakszűrővel tersonettel való öblögetés! De hogyan is kerülne zsír a bojlerbe...!?
Ezt teszi ez a vasárnapi munka céges kv-val :S -
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Na megvolt így a második kör is. Most nyílt ki igazán ez a kávé, fantasztikusan savasra/édesre sikeredett. Hozzá sem nyúlok a szetthez, ma elfogy ez a 100g-os tasak.
Mondjuk azzal még mindig bajban vagyok, hogy a csomagra írt ízjegyeket azonosítsam. Gondolom ahhoz érdemes lenne filterezni egyet.Megnéztem, ez is filter pörkölés (Brenda Pinzon / Kolumbia).
-
Rush77
aktív tag
-
Bazsee71
őstag
Na erre nem gondoltam.

Videót nem tudok, de én így csinálom:
1. Víztartály feltölt.
2. Fél kávéskanálnyi tersonet a vakszűrőbe, 6-7 másodpercig járatom a szivattyút, majd lekapcsolom.
3. 15 perc után megint elindítom a szivattyút 6-7 másodpercre, leállítom, majd leveszem a kart, elöblítem.
4. 2-3. lépést ismétlem 3x.
5. Kiengedek 1 dl vizet a gépből, majd vakszűrőzök, ezt még 3-4x, majd megtörlöm a fejet mikroszálassal és kész.Expolygonnál is Danettinél is vannak erre a célra készült szerek.
-
leKri
újonc
válasz
Bazsee71
üzenetére
Tejhabosításhoz, gőzöléshez azokhoz a típusokhoz, amelyeknél van gőzcsap. Beteszed a vakot, és a kazánba öntesz egy kevés vizet, kupak ráteker és bekapcs. Vársz és kis idő múlva jön a gőz
Tetején a bizt. szelep kiengedi a felesleget. Egészen "korrekt" módon lehet használni, de elég macerás.Bazsee71 zsíroldózásról tudsz linkelni hasznos, használható anyagot? Sosem csináltam még, így esedékes lesz lassan. Van jó tipped zsíroldóra? Előre is köszönöm!
-
soldier2
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
A gép is másképp találhatja el (itt azért több fokos a hőmérséklet kilengés) és a kávé is öregedhet. A mérleg hiánya lenne a legkézenfekvőbb magyarázat, de az a lefolyási időn azonnal látszódna.
Bazsee: nem volt éles, fel sem merült bennem, csak a felfokozott fórumos hangulat miatt igyekeztem a félreértés lehetőségét elkerülni
Azért remélem pár nap múlva visszatér az élet a normál kerékvágásba. -
sz.zs.
őstag
Brikkával még soha nem sikerült olyan jó, zamatos kávét főzni, mint ma reggel a Kolumbiai szüreti gyümölcskávéból. Talán a Columbia supremo hasonló volt, de ebben volt valami plusz
Még az asszony is azt mondta, hogy "hmmmm😋"
Bazsee71: hát nemtom, mert GC vel továbbra is kicsit üresnek érzem ezt a kávét...
-
Bazsee71
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Akkor is felütheti a fejét ilyesfajta keserűség, ha már zsíroldózást kíván a masina (nehogy a hideg zsíroldóval, vagy hasonló vegyszerrel ess neki).

Erről jut eszembe: párom szüleinél a Szarvasi tartozékai között találtam vakszűrőt is. Az minek?!
sz.zs.: úgy látszik a hidegfront meghozta jótékony hatását. Ennyit számít a légnyomás, páratartalom, külső hőmérséklet.

-
Rush77
aktív tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Ha kicsit élesre sikeredett a válasz, akkor bocsi, szuper ez az eszmecsere, enélkül nincs finom kávé.
Jveres szerintem nagy dobásra készül, mert még nem érkezett meg a videó. 
Egyébként itt már elvéreznék a nyomásszabályozó nélkül, fantasztikus hogy fragola mit ki nem hoz ezekből a gépekből.
Rush77: Ezek után merjem azt mondani, hogy az sem kizárt, hogy éppen egy picit sötétebb lett ez a kör paljocnál?

-
Rush77
aktív tag
válasz
von toth
üzenetére
Szia.
a kart innen rendeltem.
Nekem szerencsém volt, mert a tesóm meg tudta venni nekem mert ő kint volt Amerikában egy kis ideig és hozzá tudtam rendelni.
Az biztos, hogy tisztességes kávét lehet vele csinálni csak ki kell ismerni a mikéntjét a dolognak.
Bár teszem hozzá, hogy valami zavar támadt az erőben mert most valami nem stimmel mióta pénteken megbontottam a Choco madness-t.
Tuti, hogy én nézek be valamit mert a kb 8 adagból csak 2 sikerült normálisan a többi meg keserű lett (pedig nem nagyon változtattam semmin).
Lehet, hogy pár tized gramm kávé +- ennyit számít
(még nem érkezett meg a tizedpontos mérleg).
A lefolyás hasonló (~16g -> 35g -> 25-27mp).
Víz ugyanaz (laica kancsó + Oscar)
CM702 ugyanúgy 6os fokozat (5nél fullad, 7nél gyors)
Szerintem vagy az van, hogy a +- pár tized g ennyit számít vagy én erősödtem meg
és ami érzésre ugyanolyan tömörítés az már nem ugyanolyan.A másik téma meg kaptam ajándékba egy ismerősömtől egy CasMo Warqee-t.
Kipróbáltam a V60-al és eszement jó. Egészen finom őszibarack íz meg egy kis fekete tea beütés. Viszont bármilyen kávét is csinálok V60-al mindnek paradicsom illata van viszont az ízek meg nagyjából stimmelnek.
Ki érti ezt
-
peestike
senior tag
hardcore userek ne olvassák, nem a profi szintről van most szó.

kotyogósról írnék, hátha valakinek hasznos lesz. 2014-től egy hónappal ezelőttig 3 személyes forever miss moka kávéfőzőt használtunk itthon. 2 darabot amortizáltunk le. az új szerzemény a bialetti moka express lett. a kettőt összehasonlítanám csak. a kávéfőzési szokások maradtak, hétköznap a reggeli kávé jött le, hétvégente napi 3 főzés. kávéfelhozatal széles skála, szemes, de leginkább a téglák. mindkettőről elmondható, hogy, ha előmelegített az aljában a víz, akkor jobb a kávé, frissen darálva szintén (kézi daráló van itthon). mindkettőre igaz, hogy, ha nagyon apró a darálék, akkor a szelep az oldalán kinyit, gőzt kifújja. konyhai mérlegen mérve a kávéfőzőket a bialetti 22 grammal több, vagyis több benne az anyag.
valamiért sokszor kifújt a tömítésnél a forever, bialetti jobban zár (szilikonzsírral sosem próbáltam rásegíteni). folyamatosan a gyári tömítések vannak használatban. bialettit meghúzom, teljesen jó. a bialetti tetőfogantyúnál, ha fő a kávé, akkor többször vízcsepp jelenik meg, gondolom a gőz "átmegy" a réseken és lecsapódik, kicsit bosszantó. csavarhúzóval próbáltam jobban meghúzni, de esélytelen. forevernél nem volt ilyen gond. bialetti aljában, a szelep alatt van körben egy bemarás, hogy meddig is töltsük vízzel. maga a kidolgozás, az öntött alu minősége bialettinél jobb (2016-os gyártás, made in italy elméletileg), nincs annyi hiba az aluban. érdekes, mert az első forever jobb volt ebből a szempontból, mint a második. összesítve talán a bialetti kicsivel jobb kávét főz ugyanabból a kávéból, de lehet csak placebo.
aki kotyogót keres az alsó kategóriában és csak próbálgatni akarja a kávéfőzést, akkor lehet jobb elsőre a forever, olcsóbb. megbánni nem bántam meg a bialettit, tetszik a végeredmény. remélem, aki ilyeneket néz, keres és olvassa segítek vele. -
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fene se érti. Sajnos elég nagy a hőingadozás 92 fokról lemegy 88ra is, a héten megpróbálok beszerezni minden alapanyagot a rézcsőtuninghoz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)