Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adok azért annyi tiszteletet a czucznak, hogy picit kiismerem, mielőtt véleményt mondok. első egyébként megdöbbentő, hogy egyrészt mennyire primitív szerkezet (az a fűtőszál a tartály alatt, hát tényleg nagyanyám villanyrezsója
), másrészt, hogy a sok forgatva záródó ilyen-olyan komponense milyen okos zsuga. mint valami óra vagy nem is tudom. 
-
levytee
csendes tag
Nekem ebből a miliőből a gumipókos ajtózár nagyon ismerős.

ez már szenvedély(betegség)

-
And06
aktív tag
szerintem neki nincs szüksége heti 3 kávéhoz még egy Gaggiára sem! egy brikka egy valamire való bolti téglával etetve, plusz egy french-press tejhabositónak köröket ver az instantra, és őrlő nélkül megvan 15ezerből. persze a minőségi kávét nem lehet megúszni, ez nem kérdés. és nem lesz igazi eszpresszó/cappu sem, de nem is ez a cél.
pár héttel ezelőtt tettem fel képet a nyaraláson bolti konzervből csinált brikkás kávémról. szerintem neki pont megfelelne egy ilyen szett.
-
-
soldier2
őstag
válasz
Gery20
üzenetére
Úgy van, ahogy Debsa írta, annyit fűznék hozzá, hogy ha nem cél a kávézós kappucino, akkor egy jobb kotyogó (akár a Bialetti brika) és egy daráló (pl graef cm 702) jó alapanyaggal elég lehet (+ pár ezerért egy french press nevű eszköz a tejhabnak). Ha nem akarsz a habbal szöszölni, akkor Bialetti mukka express (nem mokka, az más) is jó, szüleimnél évek óta helytáll. A darálót megúszni viszont nem lehet, és a minőségi kávét (abból is szemes) sem. (Esetleg darálónál kotyogós mellé jó lehet a DeLonghi kg 79, 89 és hasonlók, de ha feljebb lépnél az kidobott pénz, míg a graef javítható, és espresso gépek belépő szintjét is kiszolgálja.
-
Gravity1234
tag
válasz
Gery20
üzenetére
Szia!
Engedd meg hogy en a sajat tapasztalatom es igeny/elvarasom osszam meg veled.
Teljesen hasonlo volt az en esetem is. Ami szerintem a technikai parameterek mellett fontos, hogy mennyire vagytok kenyelmesek, es tenylegesen hanyszor fordul elo, hogy vendegeket is szolgalnatok ki.
Azert hangsulyozom ezt, mert en eldontottem es letettem a voksom az eszpresszo mellett, (es flat white, ami gozolt tejes) de en szeretem az egesz koriteset, a pepecselest, viszont a kozel 1 ev alatt amiota csinalom, tobb olyan rokon, ismeros is volt aki bar elismerte hogy isteni volt a kave, de o nem tudna ezt csinalni, mert megkivan egy kavet es 2 perc mulva inni is akarja es lehet hogy egy nap 3-4-et is iszik.Ez fontos szerintem, mert ha picit is olvasgattal itt a forumon akkor az eszpresszo gepeknek kell 15-20 perc bemelegedni es tovabbi legalabb 5 perc ket csapolas kozott a homerseklet miatt, valamint ha 100-150 ezres kategoriaban nezelodsz akkor a tejgozoles miatt tovabbi akar 10 perc hogy "visszahuljon" kavekeszitesi hofokra gozoles utan, tehat nem egy "kenyelmes" ipar inkabb szoszmotolos, preciz, inyenc ugyanakkor sok lehetoseget ad az izek felfedezesere. Erdemes meggondolni, mert ehhez parosul meg az orlo ami ugyancsak fontos es igy (vegigjartam tavaly ev vegen) 100 alatt nem uszod meg.
A sokak altal ajanlott Gaggia gepeket mar tavaly ev vegen kivontak MO-rol a forgalombol, nem kapni csak a 2015 verziot amit senki nem ajanl itt. Illetve ha nem banod akkor gondolkozhatsz hasznaltban.
Ezen tul van tobb fele kave keszitesi eljaras erdemes azokba is belelesni, kiprobalni esetleg kavezokban, de meg egyszer mondom a fenti dolog szerintem fontosabb mindenfele technikai parameternel, akarod e ezt vagy sem.
A tejgozoles is mint maga a kavekeszites kulon mufaj, en az altalam valasztott (Lelit Anna) geppel maximalisan elegedett vagyok, mondjuk azt hogy 50-50% ban iszom flat whiteot es eszpresszot -
debsa
csendes tag
válasz
Gery20
üzenetére
A kávégép, csak egy gép....
Minél többet vezetsz, annál jobb vagy ha az a célod hogy jó akarsz lenni...
Elöbb kis robogó, aztán pár év múlva már dobogó.A kávénál ugyanígy van.
Ahogy te is mondtad a nescafénál minden jobb lehet.Sokan kezdték amugy gaggia-val, majd léptek tovább.
A kávéd minöségét meghatározza
- a gépparkod (gép &örlő)
- a tudásod
-a vized
-mennyire friss kávét tudsz beszerezniSok függ attól mennyit tudsz rászánni
Saeco poema 30 rancillio silvia 700€, ecm v rocket 1600€, la marzocco gs3 6500€....
Ue a szitu az örlövel.
Amennyit a gépre szánsz +50% az örlöHa belépö szintü élményre vágysz az kb 100-150e be fog fájni elsöre
Pidelt gc, és mondjuk egy graef örlö
Utána már jöhet a jó kávé. a jó mi öségü ugyanannyi mint a nescafé 12-15.
6-8e alatt ne is költsél rá, mert az alatt csak polcos minöséget, azaz minöségtelenséget fogsz kapni...Szerintem... a többiek meg cáfolják, ha máshogy látják.
-
Gery20
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, tőletek mint tapasztaltaktól. Kávéfőző vásárlás előtt állok. A párommal ketten használnánk az esetek 90%-ában és legtöbbször csak hétvégén lenne használatban a gép. Mind a ketten tejjel isszuk a kávénkat, úgyhogy nem a tökéletes eszpresszógépet keressük

Szerintetek ilyen "kevés" használatra mit érdemes venni? Egy kotyogós kávéfőző megfelelő minőségű kávét főz?
Jelenleg leginkább instant kávéval oldjuk meg a minimális szükségletet (az esetek felében pedig elmegyünk kávézni) így ezt szeretnénk kiváltani (és ennél gyakorlatilag bármi jobb lenne)
Előre is köszönöm!
-
debsa
csendes tag
válasz
pacuha69
üzenetére
Köszi a gyors választ. Igy fogok tenni. Bár ez még az eljövendö projektjeim része....
Túl gyorsan pörög, pedig imádnivaló, de igy esély sincs rá, hogy az ember szépen dolgozzon vele sajnos.
Tipikusan a pörgös helyek darálója, belököd alá a kart mire gondolsz egyet már viheted is tömöriteni.
Nem véletlen hogy az m1 már lassabb...
Változnak az igények, változik a technika.... -
pacuha69
csendes tag
Szerintem működési elv szempontjából ugyan olyan motor van a Mythos-ban is mint például a Mazzerekben,
egyfázisú aszinkron motor. Ezeknél szerintem csak a frekvencia váltó az egyetlen megoldás a fordulatszám változtatására. Amivel én a Majoromat leszabályoztam, azt egy próba erejéig rákötöttük egy Mythos-ra, és működött. Nem olyan tartományban mint a Majornál, de működött. A mythos-nál valószínű a nyomógombos indító-időzítő elektronika zavart be, és ezért nem lehetett lejjebb vinni, mert bizonyos frekin már be sem kapcsolt. Ha közvetlenül a motorra kötöttük volna, akkor semmi gond nem lett volna. -
jolti
senior tag
-
csak az utolsó 1 perc számít egy (pláne német) ebay-es liciten, ami előtte van, az 100%-ban lényegtelen. a variót meg ne bánd, egyáltalán nem ér 120-150e ft-ot, nézd meg, hogy milyen darálók keltek itt el és mennyiért az utóbbi időben. azért a mazzer major például egy űrhajó a varióhoz képest...
-
debsa
csendes tag
Üdv néktek koffeinben fürdö lelkitársaim...

Tudja valaki hogy milyen motor van a Mythos-ban? Azaz pontosítom a kérdést. Lehet a motorját fázisvágásos telj/ford szabályzóval lassítani? Túl gyorsan pörög... a mythos1 klasszisokkal lassabb nála
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen a daralo meg a gc kb,mondjuk azon csodalkozok, hogy a vario csak a felet eri,de az a rengeteg kiegeiszto azert nem keves penz.ott van meg az igenyes pult( nekem rohadtul bejon) a knock box, feneketlen kar, tamper, tejkionto, silvia gozcso, szurok ( bar nem tudom milyenek) mondjuk ennyit nem adtam volna erte, es igen hulyeseg volt linkelni, csak utolso orakban dontottem el hogy licitalok... Az utolso 3 percig vittem is volna

-
-
-
Ábi
tag
-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
-
tariattila
veterán
mindenkinek sok jó kávét az új darálókkal!
jól látom? már csak Toobee Compak-jának szabad a keze?

nekem is hiányzik egy kisebb kézi ami azért eszpresszóképes, normálisan csapágyazott...
ez a zassenhaus max. brikkához jó... -
mgy
senior tag
Pici ez a szcéna, egy apró kavics is ekkora hullámokat kelt.

Anya gyorsan elfogadta, félt egy kicsit a "hozok egy nagyobb gépet a piros helyett" mondatom után. Kap a Major egy konyha-kompatibilis színt, aztán teljes lesz az öröm. -
looser
addikt
Felraktak ma egy pár hetes Iberital Challenge-et a Jófogásra, 25-ért (garanciával!) nagyon megéri szerintem.
-
kaligula
tag
Eladó két igen jó PODos gépem. Egy Euromatik és egy Dal Tio.
http://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=bc6496e5176729af07ec7f54c6f742ee -
Toobee
veterán
Az utolsó motoros darálóm is gazdát keres, egy Compak K6 személyében. Én vagyok a második tulajdonos, a gyári késeit is megtartottam, de ettől függetlenül kapott újakat. Nem egy lerúgott vendéglátós példány. Csak ilyen La Scala-s, közös kép van róla, de szerintem a lényeg látszódik. 70.000 Ft-ért vihető.

-
Gravity1234
tag
Az a baj, hogy a mult heti, bontast kovetoen altalam jonak gondolt beallitasokkal (16g, 25-28 sec alatt 45-50ml, 89 fok, 5-6 sec kornyeken indult meg), adta a kiindulasi alapot amivel elkezdtem kerdezoskodni, mert nem talaltam azokat az izjegyeket amiket sokan mondogatnak errol a fajtarol, plusz nekem tul feher volt a lefolyas mar 10-12 sec utan.es a crema is a tobbi kavehoz kepest.
Erre jott az, hogy valoszinu alulkivonatolt es hogy varjak vele, mert ez specko fajta es a porkolest kovetoen ne nyissam meg azonnal. A feheredes meg kb osszhanguan az hogy ennel a fajtanal ok, ez ilyen.
Most vartam vele, majd egy hetet es az elozoek tukreben, egy (lathato) kattintasnyival finomabbra allitottam az orlot.
Igy kaptam ma reggel a 16g, 25-28 sec alatt eppen csak 40ml, lemerve merlegen 35g, lefolyasat tekiintve kb 10 sec korul indult meg csepegve, majd 15 korul kezdett el szepen vekonyan folyni. Itt is a szokasosnal hamarabb feheredik, de ez tovabbra is akkor elfogadhato mert ez ilyen fajta. Crema nem nezett ki rosszul, bar a feheredesbol adodoan kozel sem az a gyoponyoru csokibarna, inkabb arany szinu.A mult heti es a ma reggeli kozott nem tudok atmenetet, mert az orlom ilyen beosztasokkal megy, 1 kattintasnyit mentebb finomabbra (hacsak, ezt nem tudom, az orlo akkor is allit ha maga a tarcsa fizikailag nem ugrik arrebb, de az allito tekerokevel tudok finoman csavarni)
Az allaga, lefolyasa nem volt rossz szerintem, nekem az izevel vannak hianyerzeteim. Kifejezetten savas/savanykas volt, viszont a duplat elfogyasztva utana kifejezetten keresu utoize. Es ezt az eddigi egyik kavenal sem ereztem ilyen markansan. Mind a Choco, mind a Get up, Java mix, de meg a Guatemala is kellemesebb volt.
Hofokkal fogok jatszani akkor, bar most ha azt mondod 89-en megeghet a crema, akkor ha feljebb teszem mondjuk 92-re akkor mi lesz?....

-
válasz
Gravity1234
üzenetére
próbáld meg, hogy gyorsítod a lefolyást, hőfokból meg nézd meg picit magasabb és picit alacsonyabb értékkel is. krema meg tud égni, ha nem hallottál róla, akkor is

-
debsa
csendes tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Attol is függ hogy ki és milyenre pörkölte.
Az íz az 6 alapíz (édes, sós, keserü, savas, unami, zsír)
Amire te gondolsz azaz aromaAz aroma az íz és az illat együttes megjelenése az agyban.
Nem tudom h milyen gépen és milyen értékkel csapolsz, ha küldesz videt, v youtube linket szivesen megnézem.
Az alábbi leirás a 15%os sulyveszteségü pörkölésre vonatkozik (2.reccs már a hütötálcában megy végbe), 19g örlemény a 17g-os dedikált szüröben.
9baros nyomásnál és vibra szivattyúnál 9-11mp az elsö csepp megjelenése, 32-35g 25mp-nél, zárás után 6-7mp nyomáskiengedés még további 8-10g ami tapasztalatom szerint az espressoszabványnakmegfelelö lefolyás.
Tds méröm még nincs, de igy a szökülés 2-3cseppnyi, ugyhogy valszeg átmegy a SCAE izsgán....
mondjuk át is ment 
Ha az ize elöbb savas és utólag keserü, alapul véve a 89C-ot, inkább azt mondanám hogy alacsony a höfok és túlkivonatoltad.ez lehet idö, v örleménynagyság. Ha adsz több infot, akkor talán tudok pontosabbat mondani is.
-
Gravity1234
tag
válasz
verti1
üzenetére
Irok ide most egybe az elozo hozzaszolasokhoz:
- Van PID, 89-re allitva csapoltam (mehetek feljebb)
- Megeg a creama, nem tudom nem hallottam meg ilyet,(89-en megegne?) de az osszes tobbi 3-4-5 fele kave amit eddig probaltam ilyen hofokon ment, talan egy magasabban sosem ereztem hogy megegne. Megprobalom kulon csapolva az iz vegett, erdekes otlet.
- Merem az aranyokat persze, 16g kavebol most (a mult heti hozzaszolas alapjan, miszerint aluloldott volt, akkor 25-28 sec alatt jott lett 45-50 ml) csapoltam ma 28 masodperc alatt 40ml-t, lemerve 35g. ennel nem orolnem mar finomabbra, igy is mar kozel 10 sec korul indult el a lefolyas.en is azert rendeltem mert nagyon jokat irtak rola, de meg nem erzem ezt rajta sajnos es keresem az okot.
-
verti1
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Én PID nélküli GC-vel ittam nemrég Malabart. Két héttel a pörkölés után bontottam. Tömény csoki volt, semmi keserű íz. Utóízre mokkás volt. Nagyon finom kávé szerintem, de finomabbra kellet az átlagnál darálni és marhára rögösödött.
-
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Probaltad alacsonyabb magasabb fokon? Jellemzoen nalam arabikak 90 felett erzik jol magukat. Persze kerdes neked hogy van a pid. De a vilagos krema altalaban aluloldottsag vagy alacsony ho. Merted az aranyokat???
-
prandris
tag
Elkészült az én kávésarkom is

-
válasz
Gravity1234
üzenetére
nem csak a krema ég meg nálad? úgy értem, hogy alapvetően alacsony hőfokon készül a shot nagyobbik része (ezért maradnak savak, amit te savanyúnak hívsz), de az elején a krema megég (az meg jó keserű)? próbáld ki, hogy a shot első negyedét-harmadát külön csészébe csapolod és hasonlítsd össze a kettőt.
-
Gravity1234
tag
Monszun Malabar:
Akinek van/volt vele tapasztalata, izeben az a csokissag amit sokan emlegettek mikor jon ki, amikor kortyolgatod, vagy amikor mar lenyelted es az utoize marad meg?
Ma reggelt csapoltam egy ujat (mult het szerdai porkolessel varva), allitottam az orlemenyen is, mert picit alul oldott volt nehany hozzaszolas alapjan.
A lefolyas most szerintem ok, crema szep volt, feheredni tovabbra is hamarabb feheredik mint mas kavek (de ahogy irtatok ennel a fajtanal ez ok lehet)Az ize erdekelne, mert most 89 fokon csapolva, amikor kostoltam kifejezetten savanykas (joval savanykasabb ize volt mint egy Choco -nak vagy Get up-nak), pedighat pont azert vettem mert odakat zengett sok ember hogy milyen csokis ez.
Az utoize, fogyasztas utan 1-2 masodperccel viszont szinte keseru.Megintcsak azokkal amiket eddig probaltam (Choco, Get up, Java, gGuatemala) osszehasonlitva eddig ez kozel sem olyan kellemes.
Velemenyek?
-
debsa
csendes tag
Egyébként van valakinek tapasztalata, hogy mekkora légmozgás kell hozzá, hogy kivigye a hártyát a dobból a hottop-nál, vagy más dobos pörkölőnél?
az ipari (ppl kuban, sanfrancican, coffeetech, stb....) gépeken ahogy láttam/olvastam 100W-os ventik vannak. ezek teljesítménye az átmérő fv-e. 125ön 700-900m3/h
sajnos nekem még full állásban is marad benne a hártyából, de a korcolt bekötést még nem próbáltam, az is igaz...
azon agyalok, hogy lehet hogy a konstrukcióból adódoan nem jön ki az összes chaff, de mondjuk a RAF-1 modnál nem írták le hogy mennyi marad a tálcában, csak azt hogy hátraszívja.
a normál gépeknél az elszívás a bedobó garatból történik, azaz menet közben, nem a lyuggatott dobon keresztül kell kiszívni, hanem a fix dobból, a fix airflow mellett...ma este volt egy kis időm tesztelgeni a gépet és elemezni.
55% fűtési teljesítménynél 0% ventivel a hottop 203/211 (bt/et) teljesített
30-35% venti-ig ez közel változatlan maradt
45%nál stabilizált esés következett be 199,5/209C-ra és ott is maradt
50%-nál azonban nem állt meg az esés és folyamatosan 2-3C/p értékkel vitte el a hőt
úgy tűnik még játszanom kell vele sokat....
viszont beleolastam az artisan-ba, és úgy tűnik át fogok rá váltani, tudása messze meghaladja a roastlogger-ét.
-
debsa
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Pityu! jól értelmeztem? 8perc? milyen gépen pöriztek? gázos, mekkora a btu-ja és a charge?
-
debsa
csendes tag
válasz
verti1
üzenetére
én ezeket használom már kb másfél éve, mármint tightpac-ot. ebbe mennek az 1hetesnél régebbiek. húzós az áruk, de bp-en forgalmazzák senkáruik andrisék a barista hungary-ben. volt idő, amikor szó volt arról, hogy el kezdem forgalmazni, de mást dobott a rulett, úgyhogy egyenlőre ők vannak.
kapucziner jani bá és szeged amúgy ugyanonnan szerzi be a zacsikat. találtam egy bp-i céget, majd rásasolok az emailjeim között, hogy milyen áron adták a zacsikat.
sajnos mo-n nincs még senkinek technikája ahhoz, hogy 3rétegü zacsit hegesszen, legalábbis fél éve még nem volt. nem emléxem a zacsigyár nevére, de valahol itt a környékünkön vannak, ők tervezték idénre a gyártósor telepítést, de róluk sem igazán tudom, hogy hogyan állnak vele.
ha meglesznek az árak, szívesen posztolom őket. -
tariattila
veterán
hogy bepörögtek a darálók a háttérben

-
Xabi78
aktív tag
Én is sokat rendelek a Paciffictól, de a kilós zacsik mellett mindig elcsábulok egy-egy 250es SOra, hol ezt, hol azt kóstolom meg, és azok a zacsik szerintem nagyon jók, szelepesek, vastagok, masszívak, simítózárasok, simán lehet kávétárolásra is használni őket később.
paljoc: nem tudom, befér-e a cuccaid közé, de egy eredeti olasz 3 személyes kotyogóra vevő lennék. Árukapcsolással rendelnék kávét is, amikor hazaérsz, úgy egybe lehetne csomagolni. Akár előre is utalnám a kotyesz árát.
Tariattila: jahh, én is kapkodom a fejem, hónapok óta bújtam az aprót a megfelelő darabra várva, aztán bánatomban vettem egy Catlert, erre beesik egy vörös Mazzer. Mondjuk nem bántam meg a Catlert, szuper kis daráló.
-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Nem bolti kavet iszok. Csak mivel nem jarok pesten mostanaban csak pacificktol rendeltem, onnan is kilosat+ kapuczinertol, ahol szinten nem igazan jo a zacsi. Aztan valamibe szet kell osztani a kavekat. En is el szoktam osztani a 250gt 2-3ba. De mar nem tudom mert Multkor elajandekoztam jopar zacsit kaveval mert feleztem valakivel es jofejsegbol nekik is szelepes zacsiba adtam
-
Illesvik
csendes tag
Iberital Challange, otthon használt, 2013 év végi gyártású. 28e.
[kép]
Privit írj ha érdekel.Köszönöm
-
soldier2
őstag
Tényleg nem értem. Iszod a bolti kávét, és pénzért veszel zacskót, mert nem akarsz postára költeni. Miért nem költesz inkább postára, iszol jó kávét, és zacskód is lesz.
U.I. Ha magadnak pörkölsz, akkor elnézést, arra nem vonatkozik amit írtam (bár ez esetben sem értem, ha bejött a spicy, néha bűnbe eshetsz nem ?
) -
Ábi
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jól értem? 210 fölé nem is mész a pörköléssel?
-
debsa
csendes tag
Kávéja válogatja, de az ökölszabály a 7-14.
Azaz kb a 7.napon éri a csúcsot, és jó egy hétig oké, utána kezd hanyatlani.
Malabar ezzel szemben jó 2 hét után is full dioxidos volt, dupla crema, ami pillanatok alatt össze is esett. Kb 3hét után állt össze szépen, de addigra meg már alig volt...
Mondjuk azóta sem pörköltem, talán majd mostanában fogok. -
Atesz 666
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
-Áá ebben a közösségben inkább hanyagoljuk ezt a témát.
-Én már több mint 4 éve fogyasztok kapszulás kv-t idő és költség hatékonyságból,de ahogy ezt a topikot olvasom itt nagyon le van nézve a kapszulás kv rendszer.
-Ezért kérdeztem rá hogy van-e kimondott kapszulás kv topik.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, nem kevés az egy négyzetméterre jutó gépek száma. Baromi jól néznek ki. Ha elmentek a vendég gépek, jöhet egy Gene
, úgyis közel az ablak. A gumipók nagyon tetszik, mindig tanul az ember.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
van aki azt se tudja mit csináljon a sok zsákkal és van aki meg kirakja a konyhafalra