Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- iPhone topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
adamssss
üzenetére
Valószínűleg a "jó kávé" nem mindenkinél ugyanazt jelenti. Lehet, hogy ami neked jó, az másnál a közepeset sem üti meg. Ettől még lehet jó az a kávézó.
De ha a darálót tényleg 1.5 millióért vették, akkor jó nagy hülyék.
A Facebook oldaluk viszont elég igénytelen. Ez alapján egy minőségi kávét kereső ember inkább elkerüli.
A Mokarabia kávéval, b. steiner kristóffal, és az angolul kiírt bölcsességekkel inkább egy jó sznob helynek nézem. -
bacskait
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Ez teljesen olyan volt, mint egy reklám. A 92,2 fok, mint előírt hőmérséklet meg .....

Ja, és az összesen 100e körül érő főzőmmel és őrlőmmel a tapasztalatlanságommal és hozzánemértésemmel együtt is sokkal jobb eszpresszót készítek itthon, mint rengeteg kávézóban milliós géppel.
A legtöbb helyen már csak tejjel/tejszínnel bírom meginni az eszpresszónak nevezett löttyöt. Ennyit a géppark áráról. -
Itt mindenki volt ebben a kavezoban, vagy mi van veletek? Csak negativ hangnem...
Eszmeletlen jo a kave. A vilag szinte minden reszen voltam, ahol nem a rosszabbik helyekre mentem, es allitom h itt nagyon jo nem csak a kave hanem altalanossagban minden. -
-
Ha valaki jó kávét szeretne inni az látogasson el Balatonfüredre az Ezüsthíd kávézóba.[link] Tonino Lamborghini darálóval, és géppel főznek kávét, 92,2 fokon, ahogy az elő van írva.
Én még máshol nem láttam olyan kávézót, ahol ilyen géppel készítik a kávét. Ha tud valaki akkor ne tartsa magában!
Amúgy az árak: daráló: 1,5 millió forint, főző: 20 000 euro.

-
And06
aktív tag
hátha érdekel valakit: azóta is ezt az autogrilles kimbot iszogatom. normál lefolyással PID szerinti 85-86fokon a legjobb. felette keseredik. ristrettonak nekem nem izlett, mivel szintén könnyen befigyel a kesere (persze nem Molinari szinten, de azért jobb a békesség.) a jó beállitásokkal egy jó bárkávé lesz, tulajdonképpen mint az autogrillben
17€ volt a kiló az kb 5700HUF, ezért az árért szerintem nagyon jó. -
gubabela
senior tag
válasz
Gigi01
üzenetére
Mérd meg hány gramm az amit iszol. Átlag 75-175mg található 100ml italban, de függ az elkészítés módjától és a kávé fajtájától is. Ha nem akarod, hogy túl sokat vigyél be, akkor számolj a legnagyobb mennyiséggel (175).
(#42180) looser :
Nálam is mindig változó, de ha az elkészült ital finom és a lefolyás is jó akkor ne foglalkozz vele. -
Toobee
veterán
válasz
Gigi01
üzenetére
Pont ezt irja a kollega, hogy nem mindegy mit iszol
Az sem mindegy, hogy milyen eljarassal keszited. Sot, szerintem a kulonbozo szajiz szerint elkeszitett eszpresszok sem egyformak ugyanabbol a kavebol. En peldaul 17 grammbol nem nagyon szeretek 20-22 grammnal tobb kavet leengedni, aki meg az 1:2 arany alkalmazza, abban biztos tobb van. -
looser
addikt
válasz
gubabela
üzenetére
Köszönöm a válaszod. Igazából egyszer túl sok, egyszer kevesebb, van, hogy száraz a pogi. Nem tudom, mit csinálok másképp.
(#42177) Gigi01: volt itt pár napja egy vidi a Budapest Baristas-ról, na az a srác pl. azt mondta egyszer, hogy ő napi 7-8-at betol és gondolom nem szimplákat :-)
-
Gigi01
őstag
Kíváncsiság végett,a szakértők szerint,kb. hány adag brikkával lefőzött kávé mondható egészségesnek egy fő számára?Ittam egy 2-es főzetet 4-után,most 8 után,meg majd ebéd után jön egy.Ez kb. a hétvégi adag,hétköznap csak ebéd után egy főzet.A héten már tesztelem a Lidl-s kávét.

-
bl4ze
veterán
válasz
excalibur36
üzenetére
Kávékorzón nézd még.
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Kóstolta már valaki a Molinari Rosso kávét?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Szyszko
üzenetére
Korábban már beszámoltam róla, szerintem érdemes betérni oda is.

-
vicces
addikt
leugrottam ma az edekaba. volt kávé bőven. de főleg az iparik. és találtam még egy manufakturától is. die mainzer kaffeemanufaktur a kv olyan papirzsacsiban van mint amiben régen adták a zsemlét kb. persze lezárva és szeleppel. szavatossági idő változó, de a legtöbb tasak ez év októberig/novemberig szólt. hát nem lehet már friss kv. a kutyának sem kell úgy néz ki. és a legtöbb kv robusztás keverék. valamint előre ledarálva. hát nem tudom, hogy miféle kv pörkölő üzem lehet ez, de nem fogok tőlük sohasem venni. ami frissebbnek tűnt mert még majd 2 évig tartott a szavatossága és csak arabica volt benne és rá volt valami izvilág is hazudva... na azok a tasakok is le voltak mind darálva..

úgyhogy vettem illy espressot. 2018 áprilisig áll el. még sohasem ittam ilyet, de már régóta izgatja ez a konzervdoboz a szemeimet.
gusto morbido van ráirva.
remélem ennyire nem lesz rossz/morbid az ize. csak tudnám vajon hány fokon húzzam? -
Szyszko
tag
Sziasztok
S.O.S Szegeden hol is van ujhullamos kávézó?? Volt rola szo korabban
-
gubabela
senior tag
-
looser
addikt
Valaki tapasztalt már olyasmit (GB van nálam), hogy a csapolás leállítása után még folyott némi víz? Leállítom, kiveszem a poharat, félreteszem, leveszem a kart (kb. 5-6 mp eltelik) és még folyik némi víz. Ez megáll a pogi tetején is (naked, 18g őrlemény). Lehet a háromjáratú hibája?
-
Koszonom a tanacsokat.
Tegyuk fel megveszem ezt az imat Lux-ot. Emelle milyen fozo kellene?
Koszi
-
Surda-
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
adamssss
üzenetére
saecom gyenge pontja egy műanyag fogaskerék. aki próbálja a KV erősség határát, annak simán ledarálja a fogakat. ez ilyen. szerviz kérdésemre, hogy egy újonnan 200rugós iparinak csúfolt gép miért csinál ilyet, aszonta, hogy vigyáz a motorjára. aztán meguntuk, és apróért eladtuk. nem érdemes javitgatni, ha hasonlóan erős KVt akarsz, mert mindig tönkre fog menni.
-
Sziasztok!
Cappuccino es presszo kave fozesehez keresek megoldast. Keret: 100 000 ft.
A mostani Saeco automata csoda 2 eves es 6x volt szervizben, szoval automata egybe gepet nem szivesen vennenk.Amit elvarunk: legyen megbizhato, ne kelljen evente szervizbe vinni.
Minoseget adjon, foleg presszo tekinteteben.
Tudjon tejet "habositani"
Naponta max 3-4 fozes.Elore is koszonom a segitseget.
-
Surda-
őstag
Menengic -et ivott már valaki?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
jól hangzanak, beszéljünk majd!

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
púpozáshoz már sikerült belőni, talán a hőfokot is, mégis marha vizes a kávé, de próbálkozom majd teljesen friss pörivel is.
-
bajnokpityu
félisten
autómatákhoz hasonlítsd, úgy korrekt. espresszo sűrűség esetén a legjobb, de lehet vele ristretto sűrűséget is készíteni. képes akár 5 cseppet is lefőzni egy adagra, még azt is kiszenvedi magából.
meg úgy állítsd be az őrlemény mennyiségét, hogy kicsit púpozzon. úgy kerül bele 6-7g, tehát ha 18-20g környékét iszol, akkor eleve minimum dupla kellene belőle.
és nem a gőzcsapon engedi a nyomást normális esetben.
amúgy az enyémben pid nincs, viszont OVP, és a szivattyús fűtés igen. mármint az anyáéban, ő használta, amig át nem szokott a ranciliora. most meg éppen várja az új tulajt.
42154: nem üzemszerű az ennyire vizes kofé. legalább az elején normálisan sűrűnek kéne lennie.
-
verti1
tag
Veszprémben ismer valaki jó kávézót? Hova érdemes menni?
-
válasz
kukacmolnar
üzenetére
arra gondoltam, amikor túl finom az őrlemény mondjuk vagy ilyesmi. a legelső csapolásomra semmi sem jött a kávé kifolyón és víz jött a gőzcsapon.
-
válasz
simi.esp.28
üzenetére
nem is kérdeztem még, most először van nálam ilyen zsuga. megpróbálok majd még játszani a pid paramétereivel, bár jó lenne kifolyó vízhőt mérni valahogy, mert így kicsit vakrepülés.
-
simi.esp.28
csendes tag
Van a kazánon egy 4-es menet, nincs oda semmi csatlakoztatva oda ragasztottam be a szondát. Kb benyúlik 10milire a kazánba, ezt találtam kb megfelelőnek.
Nem sok közöm van amúgy ezekhez az automatákhoz, Dávidnak csak jófejségből vállaltam el hogy összerakom a gépét, amit szétrobbantva alkatrészeire egy ládában hozott el, meg érdekelt hogyan néz ki egy ilyen gép belülről.

Fragola több ilyen gépet látott, ő nem mondta el hol lenne a tuti hely a szondázásra?
-
nekiálltam az acquavivának. tényleg a gőzcsapon át engedi el a túlnyomást? jól összepisilte a pultot

jópár kávét ellőve sikerült belőni a kellő kávémennyiséget, hőfokot, vízmennyiséget, a végeredmény viszont így is egy vizes pisi. egyelőre legkevésbé sem meggyőző, bár a központi egysége tetszik, azt okosan és egyszerűen oldották meg. a kávé (paljoc black choco) sajnos elég öregecske már, megnézem majd friss szajréval is. de egyelőre csak annyit hiszek el a gépnek, hogy bírja a gyűrődést, jó kávét még közel sem láttam.
ami a pid-et illeti: simi, hol van pontosan a szonda?
-
vicces
addikt
nééé, a gép a képen még épp fűtött. egyébként nem tudom hány fok kellene neki. holnap 90-en próbálom. az első főzet jónak tűnt, de később esett le, hogy nem takaritottam ki a yirgát és lehet azért éreztem egy kicsit hasonló izűnek. ma délután már rendes kv izű kávé volt. teljesen el vagyok keseredve, mert már nincs finom kávém.
esetleg valamit ajánlanátok amit a nagy üzletláncokban érdemes venni. lavazza, segafredo ilyesmire gondoltam. tudom, a segafredo az nem jó, csak /rossz/példának irtam.
egyébként az őrlőt hülyesség tartály nélkül használni. csak az összehasonlitás miatt szedtem le a fénykép miatt.
a tartállyal is lehet 1-1 adagokat őrölni, viszont nem szórja szana-szét és nem kell a biztonsági kapcsolóval pöcsölni. beleboritasz x grammot amennyi éppen kell, leőrlöd és kávézol. majd legközelebb megint igy jársz el.
egyébként én most feltöltöttem, mert sejtettem, hogy hulladék lesz a kávé, aminek mindegy, hogy a babtartályban van vagy a szelepes zacsiban, vagy esetleg a fagyóban.
különben illatra egész jónak tűnik ez a müller féle etiópiai. a következő hétre végigpróbálom több hőfokon aztán meglátom.de az biztos, hogy muterral hozatok paljóc kvt.
-
levytee
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Fragola mester! Egy ilyen roto átalakítás, szerinted mennyibe fájhat? Mondjuk egy szíp szálcsiszolt dobozba építve.:-)
-
kaligula
tag
Egy kis faragás és soha többé zörgő Ulka...
-
levytee
csendes tag
Nem nyomtam bele semmit semmibe
.
Van egy rögzítő csavar az eredeti babtartályhoz azt betekertem és egy nem használt tamperem (amúgy az pont patent átmérőben) és a csavaron támaszkodik fel.A pohár se esett lejjebb, a kések előtt a babtartály alatti garat beszűkül, így azzal se volt gond. Nem tudom más darálónál ez , hogy van, nekem a Nanon működött.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Köszönöm a bizalmat és igyekszem is, hogy megfeleljek, DE azért azt nem merném kimondani, hogy az én találmányomról lenne szó.
Igazából nem is az OCD/ONA volt az első ilyesmi, már a Mahlgut is csinált korábban hasonlót. Az enyém igazából a felületkiképzésben és az állíthatóságban különbözik ezektől, de ugyan arra a problémára reflektál, csak más forma / felület segítségével. Persze azt nem tudom megítélni, mert nincsenek mások által készített hasonló eszközök a birtokomban, hogy az enyémmel elérhető eredmény mennyiben különbözik a többiétől.
Minden esetre dolgozom gőzerővel, hogy az általam elvárt minőségben, de megfizethető áron elő tudjak állítani pár darabot, mert úgy tűnik, lenne rá érdeklődés.

Izgalmas dolog ez, és nekem mindenképpen újszerű is.
-
Kazasi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az kegyetlenül sok, de ha te mondod...
Köszi a választ! -
ronin s8
senior tag
-
Kazasi
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már roto szivattyús Gaggia New Babyvel? Belefér vajon a villanymotor + pumpa a lábrészbe? Élőben még csak rezgő szivattyút láttam, képeken kicsit nagynak tűnik a villanymotor. Tudom, hogy aránytalanul magas befektetés a gép árához képest, de elgondolkodtam rajta. -
vicces
addikt
válasz
Surda-
üzenetére
van 3 járatú szelep.

kb 2-2,5 kiló kvt főztem már le a géppel, de ezen ma nagyon meglepődtem és kicsit meg is döbbentem. egyébként a gyári rancilio dupla kosárból csusszant igy ki.
néha előfordul, hogy letömöritem a kvt és leforditom a kart, hogy a felesleges kv leszóródjon a karról és kiesik az összes kv belőle. ma is igy jártam az új kvval.
-
vicces
addikt
járt már igy valaki?
:
eléggé meglepődtem.
épp elfogyott a paljoc féle yirgacheffe - és a get up is már rég
- pont az új kvt lőttem be holnap reggelre a darálón és ez lett az eredmény 
egyéként a végére már a graefot teljesen le kellett csavarnom 1-es fokozatra, hogy ne 1 liter jöjjön le a 25 másodperc alatt. asszem 7-esről indultam.
most ilyen kvt: találtam a helyi pörkölőtől. 2018 áprilisig jó. gondlom akkor 2016 áprilisában csomagoltak le és remélhetőleg pörkölték is. izre tényleg stimmel az etiópia, de lényegesen gyengébben érezni a gyümölcsös izeket. gondolom ez a korából adódig. kb 4 hónapos, de csak ma bontottam fel.
:a bal a német-etióp a jobb paljoc féle utolsó ~15 gramm. kb egyformára vannak pörkölve.

és az eredmény:

már csak azt nem tudom hány fokon eresszem neki
ja, és fröcsög mint a disznó, látszik a csészén is. nincs naked karom, de kifolyó nélkül használom a gyárit, mert a dupla kifolyó túl széles a csészéimhez. a lyuk pedig túl nagy hogy lássam hogy folyik vagy épp fröcsög össze-vissza.anyám jön szeptemberben látogatni. biztos hozatok vele még pallyotz kvt.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Microsoft Excel topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Revolut
- További aktív témák...
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- DJI Mini 5 Pro Fly More Combo + 1éves care
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

remélem ennyire nem lesz rossz/morbid az ize. csak tudnám vajon hány fokon húzzam?

.

- pont az új kvt lőttem be holnap reggelre a darálón és ez lett az eredmény