Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Illesvik
csendes tag
Üdv!
A Catler 8030-ba mekkora az örlőmű?V.
-
levytee
csendes tag
Én 140k adtam a f4ért. Szerintem nagyon jó vétel volt ez, de tuti a barista magyar bajnok valamiért nem ezt használta és csak eladta,inkább ez ami érdekes lehet,hogy miért? Mi volt ami maradt és használatban volt? Az se kizárt ,hogy ezt csak promoba kapta volna? Egy "újarc" gondolatai....
-
-
jolti
senior tag
Gratula, ügyes vagy!
Én is vettem egyet tavaly, egy 262 W-os motorral, használtan.
Egyszer egy ultimate coffee monstert szeretnék majd.
Talán az pont az Ecm fél lityis bojlere pont jó lesz hozzá.
Meg majd a gőzszekcióra is kitalálunk valamit.

Parci nagy gratula a darálóhoz!!
Szerintem ezzel már te révbe értél!Most adtam postára a Babymet!
Sír a szívem!
-
soldier2
őstag
[link] Androidosok előnyben, megérkezett az első Ujhullámos kávézók alkalmazás ami a budapesti helyeket foglalja össze. Nem teljes még, de a többség már rajta van.
-
Gravity1234
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Joo de te 82-on ittad

En a Chocot, Spiceyt, Get up-ot mindharmat 87-88-en ittam, azon izlettek leginkabb.
Ez is most akorul van kezdesnek, de lehet emelek rajta akkor.
Crema nem feher, azt azert nem mondtam, csak az elozo harom szep, barnahoz kepest lathatona vilagosabb. -
soldier2
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Sokkal világosabb crema nem jó, ha rendben van a lefolyás akkor emelj a hőfokon 2 fokonként. A chocot is magasabb hőfokon készítetted mint pl én

-
Gravity1234
tag
Choco Madness, Get up, Spicey Italy utan, tegnap megbontottam egy Guatemala San Miguel (SO-t) Paljoc mestertol, hogy belekostoljak a "masabb" izvilagba.
Egyelore 2 dupla espresso es 1 flat white-on vagyok tul, 89 fokon a PID, 25 mp lefolyasra belove duuurvan.Mindenkepp savanykasabb mint az elozoek, de egyelore en mas izjegyeket nem tudok kivenni.
Crema az elozo haromhoz kepest nagysagrendekkel vilagosabb amit nem tudom, hogy jogos e, vagy valami meg nem jo.... -
soldier2
őstag
[link] - azbesztet szórhattak szét a ligetben - biztosan volt néhány Cremina a pult alatt, és nem tudták mire jó.
-
-
válasz
tariattila
üzenetére
ha az otthoni használatát meg bírom szokni, akkor olyasmi lesz ez, mint a dc: az út vége

-
adp
őstag
Korzon van fent egy la pavoni professional luso 130 ert
-
vicces
addikt
fél 5-kor toltam egy dupla eszpresot pedig délután már nem szoktam. de mikor hazaértem rámentem a gépre mint a narkós a cuccra. nem tudom, hogy a kávét kellene dicsérnem vagy a gépet, de most úgy érzem, hogy nagyon jó nekem. anyám megkapta a senseot. ő is nagyon boldog most vele.. dehát ő szarvasin szocializálódott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az örlőt /graef 800/ kéne kicsit megvariálnom, most hogy már 3 fajta kv is van itthon. a kiömlője túl magasan van és nem is a kvkosár közepébe köpi a kávét. gondoltam a joghurtos pohár-tuningra de az nem túl elegáns. jah, és a babtartályt is likvidálnám egy kisebb max 15 gramm babhoz passzoló beöntőre. egyébként az örlőműben ha a tartály jobban meg van töltve simán megmarad csak lent a késeken de már a tartály alsó zárja alatt egy duplára valónyi kávé. csak beönteném a megfelelő mennyiségű babot és csak azt örölném le. jelenlegi állapotában ez nem túl praktikusan megy csak...ááá mindegy! majd idővel.

-
soldier2
őstag
válasz
levytee
üzenetére
Arra gondoltam, ha már otthon kézi daráló van (ami nem logikus) akkor legalább utazósnak is kézit veszek, hiszen az már túrázáshoz is jó lehet. Gondolkodtam vagy 2 percig a Lidon, de az nagyon overkill. Lehet mégis veszek egy hariot, aztán lesz ami lesz, legfeljebb tuningolom. Hogy szitálni a brikkához nem fogok, abban biztos vagyok, annyit nem ad

Surda: - ez nem jó hír. Régen jártam a kornyéken, de ha ott voltam a kozelben mindig betértem Rakétáshoz egy kávéra.
Parci: gratula. Majd írd meg milyen az előző darálóhoz képest (Jolly késes Mini volt?)
-
Surda-
őstag
Most látom, hogy bezárt az Extraction

-
gubabela
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Én munkahelyen brikkázok. Jó volt hozzá mindig is a mill, csak az upgrade+szita még ezen is javított. Pár napja sikerült véletlenül egy annyira jót főznöm vele, hogy én is meglepődtem. Rendesen érezni lehetett a gyümölcsös ízt és nem csak a mű hab volt a tetején, hanem rendes crema. Szerintem friss darálással sokkal jobb eredményt érsz el, mintha előre ledarálnád és úgy vinnéd magaddal.
-
gubabela
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Nem kell megcsinálni feltétlenül, már a dobozból kivéve is használható brikkához, de jobbá tehető. Sajnos nem tudok ebben az árkategóriában jobbat (pláne, ha fontos a hordozhatóság). A szita azért kell, mert daráláskor nagyon apró szemcsék is kerülnek a darálmányba és a brikka szűrője nem elég finom, hogy kiszűrje ezeket, lehet zacc a csészében.
-
gubabela
senior tag
-
soldier2
őstag
válasz
becsa96
üzenetére
Forgókésest semmiképp. 10-15 k körül már vannak kúpos orlőművel darálók (Delonghi kg 79, 89 és hasonlók) nekem olyan volt, sajna eladtam, így hasonló cipőben járok így nyaralás előtt. Lehet veszek egy Mini Millt.
A téglához képest egy jó friss kávéval jelentős különbség várható. -
becsa96
csendes tag
Sziasztok!
Bialetti Brikka Elite mellé milyen darálót érdemes beszerezni?
Kerülni kell ezeket az 5-6000 Ft-os egyszerű "kávé darálókat" és érdemes lenne inkább beszerezni egy Hario Mini Millt?
Mennyire fontos a daráló, érezhető előrelépés lenne a bolti téglák után a frissen darált kávé?
-
Ábi
tag
Már magában az őrlő is a tophoz tartozik, a tapasztalt tulajjal való beszélgetés a ráadás lehet!

Egy utólagos frekvenciaváltóval verhetetlen fordulatszám állítós mindenevő.
Már csak kíváncsiságból is érdekelne, hogy muzsikálna a Pharos mellett. Már csak egy kis kavics kéne... -
soldier2
őstag
-
Bazsee71
őstag
Megnyugtatlak hogy nem könnyebb.
Mondom ezt egy GC - CM702 párossal. Ugyanúgy neked kell kitapasztalni mindent, a többiek beállításaival semmire nem mész. Ha ez a megfontolás, akkor inkább tartsd meg a Gastrot, és használd nyomásfokozós kosárral. Különben kezdheted az egész mókát az elejéről, és ezzel a hozzáállással az új szettől is búcsúzni fogsz pár hónap múlva. -
mufi
senior tag
Persze fiúk, ezzel nincs semmi gond. Viszont. Azért csak könnyebb belőleni a kávét olyan gépekkel amiket a nagy többség hanszál/használt, mint egy olyannal amilyen nincs minden konyhában...és bár nem tagadom...hülye vagyok ehhez perpillanatban...

-
paljoc
tag
Na erre való a nyomásfokozós szűrő amit küldök, pontosan erre az esetre amit most kifejtettél. Szerintem.
Pont annak találták ki, aki nem tudja, nem akarja, nem érti vagy nem is akarja megérteni ennek az állítgatási "macerárának" a mikéntjét, fontosságát.
Viszont azzal a kofi sose lesz olyan jó, mintha tudná, akarná, értené és akarná is megérteni, sőt ideje is lenne hogy megtanulja a gép/daráló páros helyes használatát, beállítását. -
mufi
senior tag
válasz
paljoc
üzenetére
...nem kell máris rosszra gondolni ha hiányzik pár infó...az mindenesetre biztos, hogy én k*rvára belefáradtam abba, hogy hajtakozni kell pár tömítőgyűrűért meg több száz km-t utazni, hogy találjak valakit aki megnézne - nem is ezzel van gond, hogy elvinni, hanem, hogy nekem nincs meg a folyékony kapcsolat és ha esetleg valami gebasz lenne, akkor hónapokat kellene várni mindenre...
Kicsit elment tőle a kedvem, nah...azt viszont el kell mondani, hogy tényleg kísérletezni kell vele - amire nekem nincs időm.
Túl sokat utazgatok, ezért inkább megveszek egy másik használt darálót/gépet ami van itt a többségnek, azok mondanak egy "kb" beállítást és akkor már kevesebbet kell próbálgatnom...tudod, hazaérsz, aztán csak egy jó kávét innál, megcsinálod, majd mikor iszod azt mondod, durvábbra kellett volna őrölni...aztán hazaérsz legközelebb addig más kávét töltöttek a gépbe, és még van benne, más beállításokkal..nem vagyok egyedül és mivel én vagyok ritkábban otthon ezért nekem kell alkalmazkodni... -
paljoc
tag
Talán az adhat okot a félreértésre, hogy a hozzászólásokból tényleg az derült ki anno, hogy nem találsz szerelőt meg nem az igazi a gép, nem csinál jó kávét, meg nem küldi a Catler cuccokat hozzá, aztán további info nem nagyon volt, hogy végülis rendbe lett rakatva, ezért volt furcsa a hirdetés szövegezése, ahol meg magasztalva vagyon a masina.
A dolog lezárása amúgy végtelenül egyszerű: én amondó vagyok hogy vegye meg Blaze topictárs gyorsan, ha valami baj lenne vele mégis, akkor ott van az a segítőkész paljoc, az jóban van a Catlerrel, majd intézkedik!

-
mufi
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
A gép fizikailag tökéletes állapotban van, ezt garantálom. Átnézettem, kitisztították. 2 tömítőgyűrűt kellett kicserélni rajta, az egyik a kifolyónál levő nagy fehér színű tömtőgyűrű. Ebayről rendeltem mindent, eredeti gastroback alkatrészek amit igazolni is tudok bárkinek bármikor.
Kinek mi a tökéletes? Itt sokan kukacoskodnak, hogy mi az ami jó és mi nem jó. Megfelelő kávémennyiség, megfelelő kávé, prlési finomság - igen, tökéletes kávét csinál és kapucsínót is. Pont.
*most mire ez a sz*rrágás itt egyébként?
-
Toobee
veterán
-
kaligula
tag
válasz
tibi970307
üzenetére
Én az EP kapszulás készülékeket sem vetném el.
-
Ábi
tag
Nem lenne Pharosom, kigyúrt felsőtesttel
, ezen elgondolkodnék:
Compak k10wbc -
kk831228
addikt
-
soldier2
őstag
válasz
tibi970307
üzenetére
Linkeld majd a választott gépet, vannak nagyon jók, de gyengébb konstrukciók is. Ha sokan vagytok, és nagy a szórás az egyéni kávéfogyasztásban, és az átalánydíjas fizetés nem megoldás, az automata nem jó (értékelhető eredményt csak jó kávéval ad), a podos gép bírja a strapát, pod meg van olcsó és jó is, bár a két halmaz nem metszi egymást.
-
Deadzone41
őstag
A 20grammos VST belefér a GC karba?
-
weinmaker
őstag
válasz
tibi970307
üzenetére
Nekem van egy profi ese podos gépem eladó ha gondolod. Irodában is tökéletes. A kávékorzõn fent van a hirdetés.

[link] -
Bazsee71
őstag
válasz
tibi970307
üzenetére
ESE podos gép tökéletes lenne ilyen célra. Mindenki veszi magának a "párnákat", és azzal megy a géphez. Nálunk korábban ez ment Nespresso kapszulás géppel, csak az drága, meg szerintem elég rossz is.
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Munkahelyre kellene egy lehetőleg automata kávéfőző. A probléma az, hogy van olyan, aki valószínűleg egy nagy bögrébe 2-3 adag kávét főzne és egy adagként fizetné ki. Ezért az érdekelne, hogy van-e olyan megoldás, hogy mindenki visz magának kávét és csak egy adag kávét tesz a darálóba. Vagy ha esetleg bármilyen más ötlete van valakinek, akkor azt is szívesen meghallgatnám!
Köszönöm,
Tibi -
paljoc
tag
Nem konkret szemelyre gondoltam, de teny hogy van ilyen, aki nem azt mondja hogy nem erzi vagy nem tudja ugy elkesziteni h kijojjenek ilyen izek, hanem egyszeruen azt mondja h ez hulyeseg. Engem ez amugy nem zavar, de ettol fuggetlen orulok ha valaki meg tenyleg csípőből felsorolja es tenyleg ugy van. Azt is eszrevettem hogy a lanyok/felesegek/asszonyok feltűnően jok ebben sok esetben!:-)
-
paljoc
tag
válasz
vicces
üzenetére
Elégedett asszony minden pénzt megér!;-) Màr csak azèrt is örülök annak amit írsz, hogy nem olvasta a honlapot ès íz alapján ugyanazt elmondta ami ott írva vagyon, mert bizony a mai napig vannak akik kétkedve fogadják a leírásokat és érdemi információ helyett "be ill. félrebeszélésnek" tartják azokat. Néha jólesik egy kis független visszaigazolás ismeretlentől!:-)))
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Autós topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Arc Raiders
- Elektromos cigaretta 🔞
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), roppant kíváncsi vagyok rá!

, de előbb-utóbb csak-csak. a k10-et azért elsősorban magamnak vettem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)