Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jól néz ki. Kartömítésből ezt használod?
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia Classic. [link]
-
Surda-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nespressokat szedtél már szét?
Anyámnak van egy krups nespresso[link]ja,ha nem macerás nekiállnék kicsit kipucolni.
Csak nem tudom mi az,ami levehető és mi az ami törik azonnal
-
verti1
tag
Köszi mindenkinek a választ. Akkor szerintem félévente fele töménységben elég lesz a vízkőtelenítés. A tersonet-es vakszűrőzésnél leszeditek a felső szűrőt vagy nem? A kart és a szűrőket is érdemes egyúttal tersonetezni minden vakszűrőzésnél?
-
levytee
csendes tag
Tersonetet mivel lehet kiváltani? még nem tudtam venni.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
+1 Én is Nordázok és kb. fél évente, évente elég vízkőteleníteni.
Felsőszűrő Tersonet stb. pedig mehet neki napi 3 kávénál hetente, 10 naponta.
-
fragola.6035
aktív tag
-
verti1
tag
Sziasztok!
Nordával használva milyen gyakran érdemes vízkőteleníteni a gépet? Elméletileg nem sok vízkő képződhet. Három-négyhavonta elég? Olyat is olvastam, hogy elég fele dózissal csinálni. Van valakinek olyan tapasztalata, hogy szétszedte a kazánt mondjuk egy év után, hogy mennyi vízkő képződött? Vakszűrőzni mennyi időnként érdemes? Erről is eltérőek a vélemények...két hetente, havonta? A gép egyébként egy GC és napi három kv.
Köszi
-
weinmaker
őstag
A tej zsírszázaléka nem számít, kizárólag a fehérje

-
looser
addikt
(#40974) adp: húú, hát tényleg :-))
Egyébként egy rakat videót megnéztem a témában, itt is olvastam, de akkor nincs más, gyakorolni kell :-)(#40976) Gravity1234: Tehát a másfél százalékos, 120 Ft-os, Tej márkájú UHT izével nem fog menni? :-)) Ma cseh sörfeszt lesz a program, de holnap tesztelgetek majd egész nap. Így fogom csinálni, ahogy leírtad.
-
Gravity1234
tag
válasz
looser
üzenetére
En Flat whiteot iszom sokat es ahhoz i ugye micro foam kell a gozolesnel. Sok gyakorlas nalam igy most mar szinte mindig jol sikerul hab nelkul.
En amit csinalok:1) beteszem a hutobe a tejkiontot mikor elkezdem a kavet csinalni (1-2 perc alatt szepen lehul)
2) hideg tej, min 2,8%
3) amikor elkezdem gozolni, akkor az elso 2-3 masodpercre csak eppen hozzaerintem a cso aljat a tejhez, igy sok gozt, levegot nyom be be es habosit rajta egy picit (csak amennyi kell)
4) Ezutan pedig beljebb eresztem a gozolo csovet, de csak annyira hogy meglegyen a forgo, orvenylo tej es ne adjon hangos sipolo hangot.
Ezzel fejezem be addig amig az aljara tett kezemnek nem lesz mar tarthatatlan forro.Amit igy kapok az szep selymes, csillogo kremes allag.
Osszerazogatod, ha kell leontesz belole a tetejererol es kesz a szuper kremes tej. -
looser
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Ez zavarbaejtően gyönyörű, annyira, hogy be is állítom háttérképnek :-))
Más. Nem tudjátok, van-e jelentősége a 3 lyukú gőzcső végződésnek? A Babyre rá lett applikálva egy SR cső, azt hittem, ügyesebb leszek vele, de igazából forró tej + kemény hab, nem pedig az a tejkrém, amit latte-hoz kell... :-/
-
Toobee
veterán
Én is iszogatom a rendelésünket
Ez épp Peru Amarello Organic, kicsit féloldalas kioldódással. Ettől függetlenül kellemesek a savak, semmi bántó nincs benne, bár ebben az árkategóriában ittam már jobb kávékat is.

-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Mar el is fogyott csak kivancsisagbol irtam

Nekem eddig ebbol es a spicybol sikerult itthon szamomra legfinomabb presszokat kesziteni. Cukor nelkul eddig itthon nem nagyon fogyasztottam presszot, de igy is csuszik.Amugy semmi extra nincs benne tomeny csokibomba. Aki szereti a csokisat sztem a legjobb ennyiert. Semmi banto veglet izt nem ereztem. Egyszer probaltam 90 fok alatt kesziteni de ott jott elo kis savassag, viszont azt felontottem tejjel es nagyon kellemes izt mutatott. De amugy ezt a blendet sztem kar tejjel elrontani.Ma foztem a jubileumibol mert meg azt rendeltem, de eddig meg az nem lett olyan jo mint a velencei.
-
Gravity1234
tag
válasz
soldier2
üzenetére
En most a Get Up-ot kostolom, Paljoc mestertol, csak hogy lezarjam a nagy harmast amit ajanlottal meg anno. (Choco, Spicey, Get Up).
De vettem tole egy Guatemala San Miguel-t, is hogy belelessek valami mas izvilagba.A Get Up-ban zsenialis mennyire kremes, dus cremas a kave, imadom. Az Ize is kellemes.
-
adp
őstag
Multkor szo volt a kapucinerek velencei gondolasok kedvencerol. Rajuk irtam ezt irtak:
Fő vivői a csokis íz világú Brazil Daimond,Costa Rica Tarazzu,Honduras,Santa Barbara,és Guatemalai Antigua.
30% India Kapy Royal robusta kávét tartalmaz . Erről tudni kell hogy a legjobb robusta kávék között tartják számon, és ebből is a drágább mosott változat van benne. A Termő hely is 850 m magasan van. Ezért nem érzed ki a vietnami robustát , mert általában az olcsó ár végett ezt használják.Azert ez eleg jol hangzik az arahoz kepst. Ha azt nezzuk hogy egy ezres csak
-
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi, egyszerű Delonghhi bar14-em, amiből mostanság ott is jön víz ahol nem kéne
(pl alul, az illesztéseknél, stb.) Vízkőtelenítve van elvileg, más nem nagyon történt... Van valakinek ötlete mi lehet? Vagy próbálkozzak szervízzel inkább, aztán meglátom mennyire gazdaságos az esetleges javítás... Köszi. -
kaligula
tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
ez bizony tényleg jó vételnek tűnik
-
TörökSzabi
csendes tag
Sziasztok!
Vegye már meg valaki ezt a frankó ESE POD-os gépet:
http://kavekorzo.hu/index.php?option=com_ads153&task=show_ad&id=242&Itemid=451 -
kaligula
tag
Egyszer véletlenül vettem Senseo párnákat. A karos podos Tecnosystememmel hasonlóan jártam velük, mint te: vagy körben folyt ki, vagy szinte egyáltalán nem. Nem tudom, mi lesz a poemiával, de szerintem a szabvány Ese le fog jönni, csak nem lesz az igazi magához képest az sem. Egy direkt podos gép más tészta.
-
Illesvik
csendes tag
GB-re milyen IMS felsőszűrő a jobb 35 vagy 200-as?
Üdv V.
-
kisgyerek85
senior tag
Daffni2:
Elvileg minden feltöltésre szánt információ megtalálható.
Ha többet szeretnél megtudni, vagy észrevételed van, kérlek email-en jelezd.fragola.6035:
Olyan helyet nem tudok említeni neked ,ahol az ízesített (aromázott) kávét meg tudod kóstolni.
Ahol beülhetsz egy jó kávéra és tőlünk származik, pl.
Cafe Zenit - Bp. Dohány u.
Musikum - Bp. Múzeum u. -
Wolfy999
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Én meg hozzátettem az én válaszomat a saját tapasztalataim alapján. Van ezzel valami baj?
-
Wolfy999
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Szerintem a tömörítést nem érdemes nagyon túlmisztifikálni. Inkább az egyenletes eloszlatásra érdemes fókuszálni. Ha az rendben van, akkor egy a szűrőhöz elég pontosan passzoló tamperrel egy gyors tömörítés után gyönyörű lefolyást tudsz produkáni.
Ezt a videót érdemes megnézni a témában.
Waxos, ha felraknál egy videót egy nyitott karos lefolyásról (vagy akár az egész előkészítésről is), akkor gyorsan kapnál tanácsot, hogy mit fejleszthetnél még. -
excalibur36
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
a Shoopban található kávék milyen kávéból vannak?
-
soldier2
őstag
Nagyon más az ese és a senseo pod, de szvsz ha a senseo nehezen folyik le, akkor az ese,ami lényegesen tömörebb, egyáltalán nem fog árfolyni. De ese podot csak podos géppel érdemes készíteni, az ilyen extra szűrők jó eredményt nem adnak.
ESE podot nagy boltban nem találsz (esetleg az illy podot, ha árulják). Webshopokból lehet sokfélét venni, a Baristaszaküzletben akár egyenként is vehetsz több mint 10 félét.
-
Toobee
veterán
válasz
Gravity1234
üzenetére
A kocogtatas nem szerencses szerintem. Inkabb be kell ruhazni egy egyenesfalu szurobe, meg egy lali.hu-fele pergtamp klonba.
-
Gravity1234
tag
En miutan az ujjammal elegyengedtem a kavet, hogy sima felulet legyen, a tomoritovel nyomok rajta egyet, nem tul erosen, majd finoman megkoccantom a szuro oldalat hogy a szelen fennmaradt sav leessen, ezutan tomoritek megint, egy felkort leirvva most ugyelve arra hogy szemre egyenes legyen a tomorito es a szuro pereme es a vegen megporgetem hogy minden apro kis maradek szep sima legyen. Utana megforditom a szurot, kiszorom belole ami kihullik, korbetorolgetem es mehet.
Nalam (7 honapja ez a technika) egeszen kivalo kavekat kostoltam mar. Szamomra talan a legfontosabb, hogy ahogy a ket ujjammal lenyomva tomoritek, egyenletes legyen, mert az elejen hajlamos voltam "csak" arra koncentralni hogy milyen erovel tegyem ezt, es utana lattam hogy ferde, mert valamelyik ujjamnal erosebben nyomtam.
En soha nem mertem hogy hany kiloval kell nyomni, rajottem az eppen aktualis orleshez kepest, de ha megis valami viszonyitas kene, akkor semmikeppen sem fekszem ra izombol. -
Livio
tag
Sziasztok!
Van egy Saeco Poemia gépünk, ami ugye ESE podot is tud használni. Sajnos csak senseo pod van otthon, de ha azt belehelyezem (nem csak ráteszem, nem lóg ki a karból), akkor vagy a kar mellett folyik, vagy ha megtépem a kart akkor csak csepegve fő le.
Hibás az adapterszűrőm, vagy ennyire eltér a senseo és az ESE, és ESE-vel jó lesz?
Miből tudja a user, hogy ese podot vesz a boltban? (csak az ese feliratos kávé alkalmas, vagy a podosok többsége?) -
waxos
csendes tag
Egy kis segítség kellene tömörítéshez a tapasztaltabbaktól. Az őrleményfinomság, a lefolyás ideje úgy tűnik már megvan, az egérfarok is egyre ritkábban táncol, viszont wdt ellenére is a zaccpogácsa egyik szélén kissé csatornásodik, ezért a tamperelésre gyanakszom. Nálatok mi vált be tömörítésnél? Egyáltalán mi a helyes technika? Csak felülről, vagy van aki körkörösen tömörít? Egy lépcsőben, vagy van aki előtömörít? Szóval nektek mi vált be?
-
bl4ze
veterán
Decaf téma: igen, P&Y-nél is előfordul , hogy van nagyon jó Santos decaf-ja Nem folyamatos a készlet, kérdezzetek rá. Nagyon jó kávé, ajánlom !
Igen, volt, hogy a maradékot mixeltem egy kis Sandalj Water Decaf-fal, az a kávé önmagában nekem gyengusz volt, így kellett egy kis blendelés.
Ellenben a Sandalj Espresso Blend (decaf) egy nagyon jó alapanyag.
Szóval ajánlom P&Y művektől kóstolásra a Santos decafot, aki koffeinmentes kávét is inna.

-
looser
addikt
Valaki esetleg nem ismeri Pestszentlőrincen a Szarvascsárda térnél az 50-es villamos megállójában lévő kávézót? Ma mentem Expolygonba és már jómúltkorában láttam, hogy többféle SO kávét hirdetett, szívesen bekaptam volna egy duplát nála, de le volt húzva a roló...talán majd máskor.
-
levytee
csendes tag
Volt szerencsém french press-sel kóstolni a frei tokiói csokis-málnát és a manhattani kókuszt is. A kókusz még csak-csak, de a málnás nagyon nem jött be. Valahogy azt az ízt éreztem a számban, mikor az ízesített ( ha jól emlékszem cherry-s) pipadohányból pipáztam, még kiscsikó koromban, menőségből. Aki azt szereti annak be fog jönni, nekem anno az se jött be. Mentem fogat mosni a kávé után.
-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Nekunk a kokuszos frei nagyon bejon. Nem surun de evente 1-szer veszek. Jo mondjuk en kokusz fan vagyok,nagy mennyisegben tolom a kokuszos dolgokat...Es kapucsinonak nagyon kiraly. Ennek mas erteke van mint egy py, kapuciner, pacific stb stb friss kavenak
Viszont errol az oldalrol mar csak azert sem rendelnek semmit mert botranyos gagyi a webaruhaz. Sehol egy ertelmes leiras egy rendezett termek lista.
-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Laci, dobtam privátot, kérlek majd nézz rá, ha időd engedi. köszönöm
-
Surda-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
szakadok a röhögéstől a leírásokon 
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A leírásokon én is jót mosolyogtam, valami ütős cucc lehet a háttérben. Elképzelhető, hogy rendelek majd, anyósék Szeretik az ízesített kávékat, nekik a Frei kávé az Isten. És ha már házon belül lesz, akkor lehet, hogy kipróbálom.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Nem kóstoltam, de nem is tervezem. Esetleg, ha Zoltán Hugyecz valami vendéglátóhelyet elárul, ahol megkóstolhatom. De a leírások, a csomagolás, stb. alapján nagyobb összeget rá mernék tenni, hogy szemét. De ettől még lehet rá nagy igény, mert a Bravosra is van.
Azért legalább ízjegyeket vannak a leírásban, pl. ez a vonatfütty izgalmasan hangzik. Még soha nem éreztem egy kávén a vonatfüttyöt.
"Különleges pörkölésének köszönhetően illata egyedi, érezni, hogy ez valami más, valami új. Hosszú füttyszó kíséretében a vonat elindul, arra a különleges útra, amelyet az elegancia, a dinamizmus és a változatosság jellemez."Inkább abból a cuccból vásárolnék, amit az ember szívott, miközben ezeket a leírásokat készítette.
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kóstoltad? Mert ha nem, akkor így kapásból leszemetezni valamit az nem ér. Az, hogy az itt kialakult közösség nem szereti az ízesített kávékat, és hogy nem illik bele a mi kis közönségünk által vizionált jövőképbe az ok, de ettől még nem feltétlenül szar. Van rá igény, és vsz ezt is lehet jobban csinálni mint az átlag (nem mondom, hogy jobb, mert nem kóstoltam, de lehet, hogy az. Olyan ez mint amikor az átlag netes troll lesznobozza az átlag kávékedvelőt, anélkül, hogy valaha is kóstolt volna a sarki pék kávéjánál külömbet). Ahogy Daffni2 is írta, jó lenne nekünk egy kicsivel több információ.
-
Daffni2
addikt
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Remélem a kávékról több információ is lesz. Milyen pörkölés stb.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Remélhetőleg a szervizelést jobban csináljátok. Szemétből van éppen elég. Bár biztos megveszi ezt is valaki. Pl. pár napja vettem az aldiban egy Zimbo császárszalonnát. Ma bontottam fel és a kutyatálban landolt, annyira szar.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az összes ízesített kávé aromákkal vannak ízesítve. Én nem vagyok híve neki, de néha érdemes bepróbálni. Narancs pl. nagyon finom. A chilibe egyszer kóstoltam egy kortyot és elég is volt belőlle, bár aki az erős paprikát is erős paprikával eszi annak biztos ízleni fog

(mielöbb tisztázom, hogy cégünk pörköléssel és kávégépek üzemeltetésével, szervizelésével is foglalkozik. Na én az utóbbi munkakörbe tartozom. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Pl. az Ír krémlikőr ízesített kávé mivel van ízesítve?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bocsáss meg! Magyar vagyok!
Mivel így vittek fel a rendszerben (ha végigpörgeted akkor láthatod) , ezért itt is így írtam ki. Ennyi.Toobee: Jeleztem a problémát és javítva lesz, ez 200grammosra vonatkozó ár.
-
Toobee
veterán
válasz
kisgyerek85
üzenetére
1550 Ft-ért adtok neked 1 kg Etióp kávét, ha ezt megrendelem?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
válasszátok légyszives a Zoltán Hugyecz nevet.
A magyar nyelvben az első a vezetéknév, utána a keresztnév. Tudtad?
-
vicces
addikt
az lehet hogy ahogy öregszik a kávém úgy kell egyre finomabbra állitani az őrlőt?
vagy az őrlőm megy tönkre? -
kisgyerek85
senior tag
Megnyílt a webshop-unk!
4 éve foglalkozunk kávépörköléssel, mától már magánszemély is vásárolhattok nálunk.
Üzletkötőnél válasszátok légyszives a Zoltán Hugyecz nevet. Köszönöm!
CoffeeRetro -
looser
addikt
Tudtok ajánlani koffeinmentes szemes kávét, ami Budapesten boltban is elérhető és max. 5-6e Ft/kg az ára? Csoki, karamell, mogyoró, dió, kókusz, vanília vonal, semmi gyümölcs, max. csonthéjasok :-D
Robis blendek is jöhetnek, sőt... -
Bazsee71
őstag
Én inkább a nagy fordulatszámra fognám. Kalitához én át is álltam Hario Skertonra (aminek sokkal egyenetlenebb a produktuma, mint a CM702-esnek), looser fórumtárs ötlete alapján pedig motorizáltam egy Lidl-s csavarbehajtóval.
Mióta ezzel őrlök, azóta nálam nem jelentkezett az a kesernyés mellékíz.Nagyon gondolkodom rajta, hogy ősszel beruházok egy Pharosra. A tapasztalt fórumtársakat kérdezném, hogy szerintük filterre mennyire alkalmas, illetve mennyire időigényes/macerás espresso és filter finomság közötti átállítás?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Már dolgozom a saját megoldásomon, de az első éles darab még hiányosságokat mutat. Ha készen leszek, beszámolok.

-
bluesfan
tag
Akkor úgy tűnik, az enyém valami spéci darab, mert max. tizedmillimétereket kotyog a beállított fokozaton. Én még a kritikus helyeken fúrtam plusz lyukakat a a gyáriak közé, így fél fokozatot is tudok állítani. Kizárólag azért gondolkodom a cseréjén(esetleg), mert a mérete otthonra túl van a hely és tolerancia küszöbön.
-
mgy
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Bármelyik filteres, bár nekem a Kenya jön be leginkább hidegen (is).
Gyorsan csorgatok is egyet, ha már...
-
bluesfan
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Nem tudom, mitől ilyen fekete bárány itt az RR45. Én most ilyet(is) használok, de semmi bajom az őrlemény minőségével. Előtte Iberitalt és Ascaso Minit is nyúztam, szerintem a Rossi őrleménye nagyságrenddel jobb mindkét kis kúposnál(ami ugyan az az őrlőmű). A Rossi tárcsája egyébként 64 mm-es.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(pl alul, az illesztéseknél, stb.) Vízkőtelenítve van elvileg, más nem nagyon történt... Van valakinek ötlete mi lehet? Vagy próbálkozzak szervízzel inkább, aztán meglátom mennyire gazdaságos az esetleges javítás... Köszi.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szakadok a röhögéstől a leírásokon
..sejtettem, csak be kellett kérdeznem. ma reggel már megint harmadszorra főztem kvt, mert elsőre elég németes lett az espresszóm