Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Kapucziner akcióban rendelt valaki Honduras Santa Barbara SHG-t? 6400 Ft/kg áron elég ütős vétel volt. Két duplán vagyok túl, jó cuccos.
-
adriankoooo
senior tag
Melyik Paljoc koffe kompatibilis az Iwakival? Kipróbálnám, de kávét nem szívesen váltanék.
-
excalibur36
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
nem volt vékony a ceruza, amivel az árát írták...
-
Deadzone41
őstag
-
kaligula
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Én a te darálóidat már megvettem volna, de amit akkor nem írtam - off topic -, hogy most Csehországban vagyok, a darálókat a barátom venné meg Ukrajnában
... szóval inkább nem zaklatok senkit a macerámmal. A Rossi úgy jött képbe, hogy anno a te gépedet ajánlották, az eladó darab pedig újszerű. De lehúzva. Az Euréka is tetszik, ha jól látom, lapos 60mm őrlőművel (kb 50 ezer lenne).
Közben egy Dal Tio főzővel gyarapítottam magam, e mellé keresek egyenlőre darálót, amit vagy a géppel együtt tovább lehet adni, vagy megtartható nagyobb gép mellé is. -
Toobee
veterán
RR45 szerintem meg egy Ascaso szintjet se hozza orlemenyminosegben. En is hanyagolnam, bar abban az 1 evben meg megvolt, azert jol elvoltunk, de az a 48-as tarcsa nagyon karcsu. De ne kelljen mar megint magamat ajanlani, pici penzert ott az Obel-em, meg a Wega max-om is, ami gyakorlatilag egy Compak K6
sikerult szereznem egy szinte uj K6-ot, aztan inkabb a Wega-tol valok meg. -
-
kaligula
tag
Köszönöm mindenkinek a darálós hozzászólását. Most újra kissé elbizonytalanodtam, ebben még kérném a véleményeteket: hasonló árban új Greaf 800(802), vagy inkább használt (Mazzer Jolly, Cunill, Rossi RR45, Eureka mdm) kerüljön egy otthoni konyhapultra? A régebbi hozzászólólások már eléggé elbizonytalanítottak.
-
adp
őstag
kapuciner velenceibe mennyi robi lehet? nem éreztem benne az ízét de kb 20-30%-ra tippelek
de amúgy nagyon bejövős nekem ez a kávé csokibomba, és marha jó áron van
elsőre marha jó dupla ristrettót húztam 
-
jveres
csendes tag
Én eddig 3:30-ra hoztam ki, most kipróbáltam ~3:00-al és csökkent az a zavaró mellékíz (hívjuk Kalita íznek), amit minden egyes kávénál kiéreztem. Sajnos már régi a kávé, így az eredeti ízek vesztek el. Rendelek frisset és megnézem a ~3:00-at, aztán pedig a 4:00 felettit, hogy mi jön ki.
A szakirodalom egyébként 3:00-4:00 között javasolja -
kaligula
tag
Üdv!
Mit gondoltok, Graef-ből melyik darálót lenne érdemes újonnan megvásárolnom, ha max egy évre tartanám meg? Vagy milyen őrlőt ajánlanátok most boltból vásárolni viszonylag alacsony áron kezdeti presszózáshoz egy kis rézkazános géphez? -
paljoc
tag
Shakerato, 5 jegkocka, egy dupla yirga /epres :-))/, 3 kanal barna cuki, osszeraz shakerben, 2 adag finomsag lesz belole!:-)
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Jelentem mától Nordázok...

A G'Roby tól vettem házhoz szállítással (990). Ami meglepett, hogy a futár az egész cuccot felhozta a másodikra és be a lakásba... azt mondta, hogy neki ez hozzá tartozik a munkájához...
Mielőtt feltöltöttem a gépem Nordával, előtte csináltam egy citromsavas vízkőtelenítést (egy hónap használat után vízlágyítóval). ami meglepet, az az, hogy az első 20 perc utáni víz kieresztéskor a tálba folyó víz nagyon halvány kék színű volt..., a második eresztés már nem volt olyan. -
Surda-
őstag
Tonic-espresson kívül tudtok még könnyen elkészíthető, hideg, nyári, kávés italt?

-
Deadzone41
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bocs, hogy belevau, de próbáltad, hogy felöntöd x gramm vízzel, majd egyből kevered? [link] Erre gondolok.
-
mgy
senior tag
Urak,
vettem valami apró alkatrészt a kávébolthun, s hogy meglegyen a minimális rendelés, beraktam a kosárba két régi szép emlék kávét. Nos az egyikből kb. 20 dekát, a másikból pontosan egy csészét sikerült elfogyasztani. Nagyon másfelé járok már, mint pár éve, pedig nagyon ragaszkodnék a gyökerekhez, s utasítom el zsigerből a savanyú eszpresszót.
Szóval van egy két hete vett, azonnal porciózott (az érintetlen részek fagyasztóban tárolva) Pellini no 9-ből kb. 80 deka, illetve egy ma felbontott Veronesi Superbar átadó. A bolti áruk 6e illetve 5e forint, odaadom a kettőt együtt 6-ért, ha valaki szeretné.
Bp., Dunapláza környéke jó nekem, de csak jövő héten. Addig a kávékkal együtt megyek a fridzsiderbe.
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
én azt vettem észre, hogy bekeseredik ha 2.5 perctől hosszabb az egész. mondjuk én kisebb aránnyal dolgozok általában 9-10g kv és 170-180g víz. de késő du. van hogy csak 6.5-7g kb de én mindig az 1:18 ra törekszem, mondjuk nekem v60 van. A keserűség lehet a cm702 egyenletlensége miatt? az a baj legnagyobb fokozaton van, de lehet még ez is apró, de ha meg kiveszek egy alátétet a presszóm nem lesz jó, filtert meg ritkán iszok
felöntés ugyanaz mint a tied általában kv2*-esének megfelelő víz 25-30mp-ig aztán fokozatosan a többi 2 percig és még hagyom 30mp-t lecsepegni így az egész 2.30
-
Toobee
veterán
-
soldier2
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Írj rá Kávékalmárra. Lehet, hogy tud csinálni egyet (58 mm-es biztosan van neki.
-
jolti
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Elmész egy esztergályoshoz és megcsinálja.
Csak a méreteket kell megadnod.
Esetleg egy kinyomtatott fotót nem árt, ha magaddal viszel, úgy egyből megérti mit is akarsz. -
jveres
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én pont most ittam egy kávézóban és valóban kiváló!
Te hogy készíted a Kalitát? Leginkább a felöntés menete érdekelne -
tommyx
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Milyen eszközzel készíted?
-
meander
tag
Sziasztok,
Azt tervezem, hogy a major-hoz 3D nyomtatnék ABS-ből karba adagoló tölcsért, amit lekrómoztatnék. Ez nyilván csavarozva van, a ház meg földelve. Elkerülhető így szerintetek a statikus töltődés? Láttok esetleg egyéb gondot?
Kössz
Ákos -
fragola.6035
aktív tag
Nano Challa - casmo filterhez nagyon komoly. Csak nemrég óta filterezek, de nekem eddig ez a legjobb.
-
-
excalibur36
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
felső rész átmérője pedig 67mm (az előző hsz.-ben elírtam)...

-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni...

Szükségem lenne egy ilyen szűrőmagasítóra.
A "gyártójával" már felvettem a kapcsolatot, de külföldi munka miatt nem tudja elvállalni az elkészítését.
67mm.-es szűrőm van (Lelit Anna) teheát ehhez kellene a méreteket igazítani. ( úgy gondolom, hogy az egész magassága 30mm. lehetne, a felső rész átmérője pedig 57mm.)
megtudná nekem ezt csinálni valaki?
A segítséget előre is köszönöm!
-
soldier2
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Az, hogy mi hol para, a körülmények szabják meg. Ivóvízben tényleg nem nagy ügy, de idővel az alut megeheti, azért is mert a zárt tartályból nem tud elszökni a felszabaduló co2 - a szénsav nagyon gyorsan bomlik CO2-re és vízre, a CO2 meg nagyon rosszul oldódik vízben. Én nem savaznám havonta, kéthavonta a gépem, az fix.
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
A Catlernek van Pesten szervize, vagy csak Törökbálinton?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Milyen géped van? Alu kazánoshoz pl. nem ajánlott a kancsós víz, illetve a 2-3 havonta citromsavazás sem.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Illesvik
üzenetére
Catler CG-8030? Paljocnak egészen jó tapasztalatai vannak vele. Én az elődjét használom, ami a kések tekintetében ugyan az, és nagyon szeretem. Az utód modellben pont olyan képességeken javítottak, ami az enyémből hiányzik. Pölö az adagolás pontosabb állíthatósága.
-
bluesfan
tag
Aki esetleg K6-ban gondolkodik, egy telefont lehet, hogy megérne:[link]
-
Gravity1234
tag
A viz temahoz annyit tennek hozza, hogy nekem egy kave szervizes emberke azt mondta, hogy a viz kemenysegetol sokban fugg mennyire vizkovesedik egy gep.
Altalanossagban, ha kemeny a viz, akkor akar 3-4 hetente is javasolt citromsavazni.
3 ezer Ft korul lehet venni vizkemenyeg merot (nem PH), es az amit mutat szamokban aszerint o azt mondta 7-8 kemenysegi foknal, vagy a felett havonta citromsavazzak, 7-8 kemenysegi fok alatt eleg 2-3 havonta.En sima egyszeru szurokancsot hasznalok es vettem egy ilyen merot, legalabb leteszteltem valoban mit csinalnak ezek a kancsok.
Megmertem a csapvizet nalunk, kozepesen kemeny volt, ha jol emlekszem 7-8 korul.
Utana lemertem a kancso altal szurt vizet es komoly 2-3 kemenysegi fokkal kevesebb lett, szoval valoban szurnek, en ezek tukreben 2-3 havonta citromsavazok. Persze a gepbe nem latok bele, de bizom benne, hogy a szerelo tanacsa alapjan amit mondott ez igy megallja a helyet.
Udv,
G. -
Ábi
tag
Gera for president!😎
-
kaligula
tag
Kávés fórum ide vagy oda: ungváriként Csehországban eb meccsen magyar válogatottat így játszani látni: 100% elit arabica!
-
Illesvik
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Következő lépcső mondjuk 80 táján?
-
mclord
aktív tag
X. kerben ott van , még az jutott eszemben , hogy a clearwaterről van tapasztalatok, az mennyire vízkövesedik ? (én is a kettő között vagyok CW bekötése / Norda 30db bevásásrlás)
-
bl4ze
veterán
válasz
excalibur36
üzenetére
Hol, honnan rendelted a Norda-t kiszállítással ?
Akár priviben is jöhet, thx !
-
kaligula
tag
válasz
kaligula
üzenetére
Ha nem volt elég a Saeco-s gőzteljesítmény, akkor nem lesz elég a GC-sem szerintem. Lehet tejhabot készíteni bármivel, kis acélkazános géppel, termoblokkal, még blenderrel is csináltam már... Ha a cél egy sűrű, mikrobuborékos tejhab, akkor oda kell a nagyobb kazán - ez az én tapasztalatom.
-
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor is, ha tudod, hogy nem fokozatmentesíthető? Nem tudom mekkorák a fokozatok a nagyobbik Graefen, de a 702 kb az Imat szintje, és ott elég nagy lépcső van a fokozatok között.
-
excalibur36
senior tag
No annyian mondjátok, hogy mennyire jó ez a Norda, hogy most bevásároltam belőle (pénteken szállítják ki)
Remélem, hogy jó lesz...
Eddig vízlágyító patront használtam, ami a papírja szerint 70l. vízhez elegendő, a mi kb 25 teljes feltöltés és kb 3 hónap... de több helyen olvastam, hogy ezeket egy hónapnál tovább nem érdemes, szabad használni, mert megtelepedhetnek benne, rajta különféle bacik, amik betudnak jutni a szervezetbe....
A Nordával ilyen nincs, csak kibontok egy üveget, beletöltöm a tartályba és kész. Ráadásul az olvasottak szerint még a vízkövesedés is szinte kizárt...
-
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezt nem tudtam, de jó hogy mondod!
-
PJónás
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi!
Ajándékba lenne amit holnap adnánk át és az edigitálban csak 802 es van raktáron amúgy én is 702 est venném a jobb ár-érték miatt! -
PJónás
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Új lenne mind a kettő!Én úgy olvastam, h nem fokozatmenetes az Imat!Csak át lehet alakítani Iberital alkatrészekkel!
-
soldier2
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Fokozatos az Imat, kb 5000 ft-ból fokozatmentesíthető.
Fragola: 20-30k-ból nincs alternatíva, és keveset is buksz vele, ha továbblépnél. Persze a műanyag fogaskerekek miatt gyorsabban elkopnak, használtan nem árt ha ismered az előéletét. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ezek a lux klónok szemmel láthatóan ütnek, sok még újonnan is. Csak átvizsgálás után venném meg, vagy még úgy se.
-
-
PJónás
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik lenne a jobb választás!
Imat Lux vagy Graef 802???Köszi!
-
srácok, van egy oscar műgyantás zacsim. hogyan tudom sóval regenerálni? nevetséges áron mérik egyébként, semmi kedvem ennyit fizetni érte, a használata ugyanakkor kényelmes.

-
Wolfy999
tag
A közeljövőben tervezek zöld kávét rendelni innen. Pest közelében érdekel valakit egy társulás, hogy többen osztozzunk a szállítási költségen?
-
Wolfy999
tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Nordával kevesebb lesz a vízkő, nem kell mellé a vízlágyító, sem a forralás. De azért időnként szerintem azzal is érdemes vízkőtleníteni. Mondjuk fél-egy évente. Gép és vérmérséklet határozza meg a gyakoriságot.
Egyesek szerint a kávé is finomabb vele. Eszpresszónál ezt szerintem nehéz letesztelni, de filterrel erről elég sokan beszámoltak, hogy mennyivel finomabb mint csapvízzel. -
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Víz témában kezdek egy kicsit összezavarodni....
Valaki írja le már nekem, hogy miért jó, jobb a Norda víz a kávéfőzőbe.
Ha ezt használom, akkor nem kell vízkőtelenítenem a gépet, mert nem lesz az, illetve nincs szükség a vízlágyító szűrőre sem? -
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
édesanyám ügyesen leamortizálta az automata gépet, a kapszulásoktól meg pont 2 hónapja szabadultam meg. Így most kellene valami a GC mellé, hogy feleségem is tudjon reggel egyedül kávézni.
Nem olvastam egy hónapja a fórumot, így nem tudom mi a felhozatal, de valami jó ár/érték arányú POD nem tűnt fel mostanában (a BAT nagyon tetszik, de más is jó volna)? Esetleg egy darálós jobb minőségű automata is szóba jöhet, de ilyen ugye nem nagyon létezik.Ha esetleg valakinek lenne eladó felújított POD-os gépe, keressen meg legyen kedves!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Philips LCD és LED TV-k
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Autószerelők, autószerelés
- Peugeot, Citroën topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
... szóval inkább nem zaklatok senkit a macerámmal. A Rossi úgy jött képbe, hogy anno a te gépedet ajánlották, az eladó darab pedig újszerű. De lehúzva. Az Euréka is tetszik, ha jól látom, lapos 60mm őrlőművel (kb 50 ezer lenne).
sikerult szereznem egy szinte uj K6-ot, aztan inkabb a Wega-tol valok meg.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
Bernd Storck!