Hirdetés
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Őrlő filterre téma

Jelenleg Timemore C2-vel tolom, amivel bár meg vagyok elégedve, azért erősen érzem már a határait. Szóval gondolkozok a váltáson.
Árban lélektani határ 100.000 környékén van.
Kézi őrléssel elvagyok, 20-30g-nál többet úgyse őrlök egyben, az meg nem tétel ezekkel.
Presszóra őrlés nem igazán szempont, rajtam kívül senki se inna eszpresszót, magamnak meg nem fogok beruházni felszerelésre hozzá.Ahogy nézegettem három nagy esélyes van ebben a kategóriában:
- Comandante C40. Nem ragoznám túl, de ahogy látom eléggé felment az ára? Nem nagyon találok itthon 75k alatt (és nem találtam ahol egyértelműen raktáron lenne, tehát lehet az még több is... ), topicban láttam 60k körüli árakat is.
- Kinu M47. Ahogy olvastam Simplicity alá nem szabad menni, az pedig már erősen a lélektani határon van, ha nem felette
- ARCO coffee grinder. Ugye tapasztalat még nincs vele... viszont még mindig van early bird 150 usd-ért, ami nagyon baráti (gondolom EU-n belülről jön, tehát nincs ÁFA / VÁM). Állítási módja pedig nagyon tetszik, sokkal jobban, mint a Comandante-é. A kérdés, hogy mennyi az esély arra, hogy valamiért jelentősen rosszabb lesz a fenti kettőnél? Ahogy olvastam a topicban valószínűleg ugyanaz a kés lesz benne, mint a Kinuban, tehát hacsak valamit nagyon el nem rontanak, akkor a végeredmény olyan nagyon rossz nem lehet... vagy tévedek? (az nem probléma, hogy júniusban jön, annyira nem rossz azért a C2 se)Esetleg van más ami szóbajöhet és kihagytam? Automata őrlők terén nem vagyok képben, az is szóbajöhet, ha hozza ezek szintjét és árban hasonló... de erősen kétlem, hogy lenne ilyen.
Esetleg valakinek eladó C40 vagy M47?

-
Végre a konyhapultra került az "új" örlő. Még bőven a bejáratási időszaka alatt vagyunk de az már most látszik hogy a presszó tartomány sokkal tágabb mint a Graef 800-on. Az örlemény is konzisztensebbnek tűnik de nincs Kruve így ezt csak érzésből mondom.
Súlya elég mazzeres. A kés is nagyon hasonló (64mm 3luk) csak pont ellentétes a forgás iránya ha jól tudom.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem is ez lesz a titka. Amennyire tudom a szelepek azért nem zárnak 100%-osan a befele irányban. Ez épp elég lehet, hogy problémát okozzon ha nem "szokványos" körülmények között vannak használva (értsd: fagyasztó).
Mondjuk kíváncsivá tettél, jövő héten érkezik egy adag Roastopustól, kipróbálom majd ezzel a módszerrel
(eddig 250g-osával fagyasztottam, majd kiengedve elhasználtam, 7-9 nap alatt elfogy nálunk úgyis annyi)Tök más, hátha mást is érint: soproni Kultúrpresszó amíg a lezárások tartanak nem tart filter kávét, csak espresso alapú italok vannak.
-
looser
addikt
Sziasztok, valaki Budapesten át tudna nézni egy Gaggia Babyt? A kazán alsó részén oldalról folyott ki ma némi víz amikor megdöntöttem és a sajnos nem emlékszem, hogy a hangja eredetileg milyen volt, de az is mintha fura lenne. Régebben egy forrasztás lepattant, amikor a begyógyult kartömítő gumit próbáltam kiszedni, de csere után tökéletes volt. A jósnőm szerint egy macska rohant át az árnyékomon, de a főzővel kapcsolatban nem tudott segíteni. Ha nincs is gondja, örülnék, ha egy mester átnézné. Természetesen nem ingyen. Pides, rézkígyós darab.
Üdv
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Zen42
üzenetére
Pont ez nálam is a gond, hogy ha a fagyasztóba, ha a hűtőbe tárolom a KV-t a saját zacsijában, akkor a kiveszem-kimérem-visszateszem idő alatt gyakorlatilag tönkremegy a KV. Az illata és az aromája is eltűnik, és ízben is gyengébb lesz sokkal. No Frost-os hűtőnk van nekünk is. Ugyanezt érzékeltem én is, hogy 3 nap alatt elvész így az aroma, és a 4. napon már szinte ihatatlan a KV. A frissen bontott zacsiból a 2. napi kiméréskor teljesen más íze van a KV-nak. A porciózás, fagyasztás megoldotta ezt a problémát?
-
bl4ze
veterán
Ma a Toszkán Jolly utolsó shotja után újabb "helyi" kávé jön, a firenzei Mokaflor "Oro"
Már egy ideje nem ittam, remélem továbbra is olyan jó mint volt 
-
Toobee
veterán
Elkészült a 9Barista naked karom. Még Kalmárnál, de majd én is tesztelem hamarosan. Tadamm készít hozzá színben harmonizáló maroktampert és disztribútort. Azt hiszem, kész az utazós szett. Ja, egy IMS szűrőt is vettem.
-
sz.zs.
őstag
Korábban volt már itt szó szeletelőgépekről. Szerintetek ilyesmi régi Quickmilleket meg szabad venni?
[link] -
Zen42
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Bevallom nagyon elcsodálkoztam azon amit írtál. Véletlenül nálad nem nagyon száraz a lakás levegője, vagy / és valami "no frost" típusú mélyhűtőd van?
Nekem a mélyhűtővel való ismerkedésem anno úgy kezdődött ahogy írtad, saját zacsi ki, majd be. Emlékszem, hogy a kávé remek illata napról napra egyre gyengébb lett. Az első három nap volt a legdurvább. A kávé ízében beállt változásra már nem emlékszem csak arra, hogy nagyon vertem a fejem a falba ennek kapcsán és átálltam a porciózásra. -
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi neked is a tippet.
-
Crondore
tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Igen, tudom, ismerem - nem véletlen hogy nem tőle van a kínai őrlőm. 🤪Ja a cenzúra nálam is kiverte teljesen a biztosítékot - igaz csak erkölcsi, etikai és morális vonalon.
-
-
Crondore
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Szerintem - személyeskedés nélkül - összekeversz valakivel, bár csak az alá lehet adni a lovat aki felül rá. Nem tudtam érdekel-e valakit egyáltalán itt ez a minőség és alternatíva. Ittam egy nagyon jó santost vele, jobbat mint a cm702vel(ez lehetne az újdinság varázsa is de, du még 2szer bizonyított) és ezt akartam megosztani. Mivel volt aki rákérdezett utánna adtam több infót is ahogy az időm engedte. Nincs itt semmi niche killer, meg ilyesmi, szó sem volt róla, az is lehet, hogy a világosokon elvérzik, vagy összemossa a kelleténél jobban az ízeket ki tudja? Pénteken hoztam haza, az is lehet, hogy 3 nap után megadja magát ezért írtam annyit róla amit tapasztaltam. Szerintem, ahogy olvasom elég érzékeny vagy erre a kínai témára, de ez belőled fakad, gondolom a te problémád at sem kívánok venni belőle. Azonban szegedi lokálpatriótaként a szegedizés annyira nem tetszik... elnézést ha ennek hangot adok. Ez nekem a te kinai vonalad!

-
Crondore
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, kimondottan adangonkénti őrlésre vettem, ilyen szimpala 10-12g - osokat húzok elsősorban - fontos volt, hogy a pangó kevés legyen - ez eddig bejött. Időzítőnek nem sok értelmét látom, mint ahogy az sem érdekel, hogy az elején van egy kijelző.
Az volt az első, hogy szétszedtem, 😎 nagyon sűrű/finom a mente vagyis lapos a menetemelkedése, elég sokáig tart kiteketni. Sorjával nem találkoztam pedig az jelemző erre a árszintre meg töbnyire a kínai cucokra. Kések jónak tűnek laikus szemmel, igaz nem 3 csavaros, hanem 2 csavaros felfogatásúak nem tudom ez jelent - e valamit, szemre nem kóvályog a tengely de gondolom jelenteni ez sem jelent semmit.
Finomabb a lépésköze a cm702-nél jóval.
Santossal néztem ott egy racsni állítás olyan 2s lefolyási időkülönbséget jelentett kb.
Ahogy így nézem olyan 2-5 közötti rész lesz a presszó ez olyan 12-15 klikk lehet. Ez nekem elégnek tűnik.
Világosakat nem igazán iszom, de van itthon a fagyasztóba pacamara, majd holnap megkóstolom. -
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Mostanában ezt az SSR-t használom.
De nekem a Fotekkel sincs semmi bajom. Foteket a hestore.hu-ról tudsz venni. -
brumi1024
veterán
Félig off: számomra teljesen meglepő módon telefonról mobilnetről (álló) autóból sikerült egy Monolith Flat előrendelés. Indul a hosszú várakozás.

-
Gery0505
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a tuningolt GC-ban hogyan kell kivenni a tágulási tartályt, hogy kiöntsem belőle a vizet? Ki kell szerelni a gépházból az egész kazánt, és csak úgy lehet leszerelni, vagy ki lehet tekerni így is, hogy benne van?
-
gyerekek, mégegyszer feldobom a bwt kontra aktív szén + ioncserélő témát. a fél topik bwt-zik, próbálta a másik vonalat is? tudom, hogy SoundON próbált mindent is, ez egy plusz pont a bwt mellett, de szívesen meghallgatnám mások tapasztalatait is.
kicseréltem a csaptelepet (duplafenekű mosogató mögött egy élmény volt, nem is tudtam, hogy beférek egy 10 cm széles helyre
), de még nem bontottam fel a közel 50e ft-nyi bwt cuccost, amit amúgy <10e ft-ból kirakok a normál cuccokból. -
zolnagy
őstag
Van nálam egy pidelt gép, amiben tönkrement a Fotek SSR.
A tünet az, hogy az AC rész akkor is zár, ha a DC fele nem kap jelet.
Gondoltam kicserélem, mert még tavaly rendeltem 2 db-t tartaléknak, de az elvileg új relékkel ugyanez van. Már azt hittem velem van a baj, de kipróbáltam a GC-ben levőt, és az így működik, ahogy kell, azaz az AC érzékelőit csak akkor zárja, ha a DC jelet kap.
Szóval így igencsak megingott a bizalmam a Fotek iránt, meg viszonylag gyorsan is kéne, tehát nem Kínából. Sharp SSR-t használtam régebben, ilyet: [kép] , de Fragola írta/mondta régebben, hogy abból is sok a selejt.
Na most, ki mit ajánl? Amiket találtam itthon és nem aranyár:
1. [link]
2. [link]
3. [link] (ez már húzósabb ár) -
WiZARD
veterán
A Oneeleven által favorizált Pentair vízkezelőről van bárkinek infója/tapasztalata? (akár BWT-vel szemben)
-
válasz
Crondore
üzenetére
Az ára jó. Tudsz vele adagonként őrölni?
A lapos kések állíthatósága mindig kérdés ilyen olcsó cuccnál. Gondolom nem piszkáltad el rögtön
de amúgy ez fontos pont...
Más: haverkodás a VST-vel. Nagyon más, mint az IMS. Egyelőre több, mint egy egész értéknyivel (1.1.2->1.0) finomabbra kell állítani a Phoenixet elfogadható lefolyáshoz (17,5g 40s 40ml) és így kesernyés a végeredmény, bár alatta érzem, hogy intenzívebbek az aromák. -
Mano66
senior tag
Valakinek egy dizájn kézi daráló!!!
-
vicces1
aktív tag
válasz
Crondore
üzenetére
Pedig de. elég érthető volt.
Semmi lényegi infó, csak hogy "nichekiller kínai"
Ja azért bocs, fogalmam nem volt, hogy tényleg szegedi vagy.
Örülök, hogy világbajnok feketeribizli, stb. cremabajnok az őrlő.
Megtudhatunk róla valami érdemi hitbeli ragaszkodás mentes információt is?Mi volt az ára + költségek +szállítással együtt?
-
Crondore
tag
válasz
bl4ze
üzenetére
Honnan máshonnan: https://www.aliexpress.com/item/4000307993858.html?spm=2114.12010612.8148356.14.43b16284rw09Px Lengyelektől 3 nap alatt itt volt, kuponnal és váltással lehet faragni az árból még.
Ausztráloknál ilyen néven és áron fut : https://alternativebrewing.com.au/product/precision-gs7-coffee-grinder/
Bemutató róla: https://www.youtube.com/watch?v=BipZ6dVXMvE - aránylag korrekt és helytálló.
Ami durva, hogy jóformán nincs hangja. Igaz nem fokozatmentes, de nem akkora a váltás a clickek között mint a cm702 -nél. Számomre teljesen oké presszóra, de én elég kezdő vagyok igaz elég elszánt.

Majd teszek fel róla videót, hogy a hangját lehessen hallani, de simán beszélgetek mellette, mig a cm702 mellett kiabálni kell.
Teljesen alumínium házas, a kijelző környékét leszámítva. 5,5 kg, bitan erősnek tűnik a motorja, vizezni kell a statikusság miatt, meg kell rá a pumba mert különben benyel simán 2-3g-ot, amúgy oké. Van elvileg hozzá pumpás hopper 15 rugóért... de jó nekem a mosogató pumpa is...
260 -ért.Olyan 11g-ot 10-12mp alatt öről le.
Majd hosszútávon kiderül...

-
Crondore
tag
Mivel tudom, hogy a többség oda van a kínai csodákért, megszeretném osztani a legújabb szerzeményemet. Bebrahiztam egy ilyet 60mm - es csodát.
Egyelőre tipikusan ks pörkölésekkel estem neki, de még így bejáratlanul is simán lelépi cm702-t. Crema több, ízek intenzívebbnek tűnnek. 😎 Egyelőre nem érzem akkora melléfogásnak. Az eszkábált 250Ft-os pumpámmal 0,1g marad bene vissza. Majd azt is meg fogom írni ha megbántam... 😎
-
SnakeHUN
csendes tag
válasz
public NMY
üzenetére
Érdemes beszerelni manometert?
-
mjxb90
csendes tag
Sziasztok,
Úgy tudom a Graef őrlő (CM 702 és társaik) alkalmas lehet kotyogó/filter kávé készítésnek megfelelő szemcseméret őrlésére is. Ti milyen fokozaton próbálkoznátok ez ügyben? A durvább szemcseméret felé érdemes próbálkozni?
-
Hali!
Verőcén, Nagymaroson tudtok jó szemeskávé beszerzési helyet?
Előre is köszönet! -
-
Toobee
veterán
válasz
Zen42
üzenetére
Nekem akkor valami ufó mélyhűtőm lehet, mert pont így csinálom, de semmi baja, pedig a filter pöri elég kényes állat. Annyi, hogy dupla záras zacskóba rakom a szelepesen kívül, meg nem tökölök vele, max 1 percet tölt a hűtőn kívül. Ami a darálóba megy, az mondjuk kettőt. Van több éves kávém is, amit így iszom, néha készül belőle egy kontroll főzet, bár már csak 1-2 adag van belőle. Ha érdekel, keress rá a nicknevemre.
-
norkov84
tag
Ha valaki PP-t keres [link]
-
Zen42
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Ha gyári szelepes zacsiban fagyasztod az egészet, nekem az se jött be. Kiül rá a pára amíg kiveszed-kiméred-visszateszed: oxidálódik és tönkremegy."
A kiveszed-kiméred-beteszed mélyhűtővel valóban a kávé halála. De ha lefagyasztod a zacsiban, majd használat előtt hagyod kiengedni a hűtőben és onnan veszed ki és teszed vissza, azt úgy már büntetlenül meg lehet tenni. -
válasz
Gery0505
üzenetére
AirFreeCan szerintem zsákutca, nekem van és kár volt érte. Ha valaki egy héten belül bevedel 25 dekát a jobbikbul' akkor mindegy miben tartja (de nem), ha meg tovább áll, akkor telemegy levegővel, mivel nem tölti ki a dobozt - és megdöglik jó eséllyel.
A szétporciózva fagyasztás szerintem az egyetlen tuti tipp, nyilván egyben a legszarakodósabb is. Ami alatt szétosztod (7 perc) minimálisan érintkezik a levegővel, legközelebb a darálóban köszönhetnek egymásnak, tökmindegy mennyi idő múlva. Nagyjából ugyanolyan marad a minősége. Ha gyári szelepes zacsiban fagyasztod az egészet, nekem az se jött be. Kiül rá a pára amíg kiveszed-kiméred-visszateszed: oxidálódik és tönkremegy.
Őrlőből a Graef után elég nagy lesz az ugrás. Vannak a használt Mazzerek 100+ körül, ha szeretnél Godzillát a konyhába (nyilván megakirály gépek, plusz a baszakodás, sepregetés, ráindítás és barátai). Ha nem, mehetsz kicsit feljebb, különböző méretű kompromisszumokkal, de azért 100(200)+ rugót kiadni új gépért és kicsit jobb, meg más lesz, az nekem nem annyira bestbuy. Viszont király kézihajtányokat lehet kapni 80-130 között. Gondold át az életed

Ja, hogy on is legyek: az eureka árából használt autót, elég jó biciklit, komplett hifit lehet venni. #Haggyukmá. Persze mindenki arra költi, ami be van akadva nála
netlepi3@ romániai magyarok asszem. Rendben vannak teljesen, érdemes vásárlás előtt rákérdezni van-e raktáron.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Expolygon ad némi kedvezményt sztem.
Igen én ezt használom, ha nem hetekig van benne a kv akkor jobban kezelhető mint sima zacsiban. Tök jó fagyasztani, sokan csinálják, nekem macerás, kihagyom. Na meg inkább a steak legyen hidegen.

Nem utolsó sorban, elfoglal egy fiókot.Őrlő mindenképp kell, nagy a választék, Eureka pumpája nekem is bejön.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Hát ha összegyűlik rá, akkor majd beújítok egy R58-at.

KV tárolás ügyben erre gondoltál? [dobozok]
Egyébként miért nem érdemes kiporciózni kis mézes üvegekbe, és fagyasztani? Gondolom addig is veszít az aromájából. Otthoni pörkölés? Ahhoz még nem vagyok elég elvetemült. Még.
De eljöhet ez az idő is.Igazából azzal is gondom van, hogy nehéz két egyforma kávét készíteni. Arra gondoltam, hogy első lépésként beújítanék valami komolyabb őrlőt. Most a kis Graefet használjuk, a CM702-est de vágyom valami komolyabbra. Manapság mik az ajánlott őrlők? Múltkor láttam, hogy Dritan egy [ilyet] tesztel otthon, és az tetszett meg benne, hogy a babtartálya pumpás, és ki lehet fújatni a kupakkal a bent maradó őrleményt.
-
netlepi3
csendes tag
bartenders.hu oldalról rendelt már valaki? Megbízhatóak?
Válaszotokat köszönöm!acaia lunar mérleget szeretnék venni.
https://kavekalmar.unas.hu/
Itt kicsit drágább, de ha lehetne, valahogy ....... vevő lennék rá. -
JózsefK
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nagyon köszönöm Kristóf!

Az IMS-el összehasonlítva szemmel látható a különbség még számomra is.
Köszönöm még egyszer!
-
Crondore
tag
válasz
gszecs
üzenetére
Nekem 2személyes van 120ml-ről le tudtam menni 80ml-re és így már igazán eszpresszóhoz közelítőt főz. 2személyesként használva nekem nem volt finom, de nem is erőltettem azt az adagot. Gondolom a kv mennyiség miatt a 4snél nem pálya a vízcsökentés. Ami érdekes, hogy az olvasotakkal ellentétben eddig ha forró vízzel főztem jött kesernyés íz, hideg vízzel indítva ez nekem kisimult. Kapucziner Riói Varázs, AVX Bélapapával próbáltam... 40ml környékén volt a kifolyó kv. Egy krups örlővel van párba...
-
bier
csendes tag
Köszi WarLock07222-nek a szűrőt.
-
sz.zs.
őstag
Keresnék megvételre saját részre Quickmill 0650, 0625, vagy 0800 készüléket.
-
iatti
aktív tag
már megint kosár kérdés
nem sok infó van visszanézve a 20g-os vst-ről. délután bevetésre kerül/köszi Kristóf
/ mennyivel próbáljam a goriziana grand cru-t? -
brumi1024
veterán
válasz
norkov84
üzenetére
Nekem abszolut bevalt. Nem egy vekony darab, szoval helyszukeben nem ezt ajanlanam, de nekem elegendoen gyors es pontos. Havi egyszer kell csak tolteni. Az automatikus timeret nem hasznalom, mert eloaztatassal szoktam merni a lefolyast, filterezni meg nem szoktam (meg?).
Aminek kulon orulok, hogy abszolut igenyes a kulseje, nem latszik meg rajta a par honap hasznalat.
-
norkov84
tag
Sziasztok!
Keresőt ugyan használtam, de kíváncsi vagyok a hosszabb távú tapasztalatokra a legutóbbi "vásárlási láz" óta: aki Timemore Black Mirror mérleget használ, mennyire elégedett vele, hogy szuperál?
Köszi
-
mentic18
aktív tag
Igen, mindig leszedem, de pont hogy a gumicső pattan le a nyomás következtében. Teljesen jó érzés kiszedni a forró tejhabból a gumit, úgyhogy még kész sincs a tejhab. Meg fogom próbálni
Azért kértem efféle segítséget mert nincs se időm se flexem ehhez. Néztem alin is dolgokat de rendes portafiltert természetesen nem találtam csak naked kart. Az meg nekem nem opció. Örlőm van, teljesen jól működik, márcsak a kávégépen kellene módosításokat eszközölni. -
bbuffy
senior tag
válasz
Gery0505
üzenetére
sztem igen.
Én továbbra is a espressogear dobozát használom tárolásra, pont leveszi a levegőt a kávéról és nem gyilkolja a babot mint egy vákuumgép. Zacskónál jobb, üvegezni szabad levegőn sztem nincs értelme, ha fagyasztasz az más. De fagyasztgatni én nem fogok az tuti. DE nehéz teljesen frissen tartani. A legjobb ha te pörkölsz otthon hetente, így azért friss marad, de sokat kell küzdeni hogy elég jó legyen a produktum. Filtert én sem erőltetem annyira már, inkább rendelek.
-
vicces1
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
OK,
Értem, Tehát ez tapasztalatod.Köszönöm.
-
sz.zs.
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Igen, csináltam neki egy pid boxot.
-
sz.zs.
őstag
Nagyon jókat húztam a Bagira száraz etiópjából, kár, hogy elfogyott ...
-
stereofan
tag
-
Gery0505
aktív tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Én is láttam a Rocket hirdetést, szemezek én is egy R58-al, csak még nincs meg rá a keretem. Jelentene minőségi ugrást, egy tuningolt Gaggia Classichoz képest?
Egyébként ezzel a KV tárolással nekem is gondom van, mert egy 250g-os kávé kb 4 nap alatt fogy el. A kibontás pillanatában főzött KV nagyon finom, de a következő napokon egyre döglöttebb lesz a kávé, és eltűnik belőle az a csodálatos íz. Most úgy csinálom, hogy a saját zárható tasakjában tartom a hűtőben, és abból mérem ki a főzéskor a kávét, 3x18g-ot. Majd következő főzéskor megint kinyitom a zacsit, kimérem, bezárom. Ha kiméregetném kis üvegekbe és fagyasztanám a főzés pillanatáig, akkor megőrződne az aroma? Vagy mi a véleményetek, mit ronthatok el? Jó volna az egymást követő napokon is ugyanolyan finom kávét inni, mint a bontás pillanatában.
-
bbuffy
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Gyors volt, mondjuk nekem nem is válaszolt mikor irtam neki vmit. Én ott elengedtem.
Mivel piszok ritkán van Rocket eladó, nem is csodálom h elvitték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Df83v2 választható késekkel
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(így a harmadik hullámon szörfözve)

Júliusi/augusztusi dispatchet ígér a gyártó, szóval ez még bőven odébb van.