Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteelCowboy
csendes tag
Feltettem a szabályoknak megfelelő módon a Strietman-t Hardverapróra.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
Akkor itt egy másik videó ahol Gwilym Davies mutatja be a tamperelést. Ő is forgat rajta.
-
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
A forgatás miért rontaná el? negyedet szoktam rajta pörgetni, de eddig nem volt ilyen gondom.
-
SoundON
tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
...azért ez elég vagány! bár a lefolyást én sem értem
-
WarLock07222
tag
Jó esetben nem igazán csinálsz semmit a pogácsával. Rossz esetben sikerül egy amúgy jó tömörítést elrontani vele.
@JackFeryll: Én is nagyon meglepődnék, ha ez a Robottal egy árban menne, mert akkor egy ilyen is kellene itthonra, aztán a Robotnak a jövője itthon megkérdőjeleződne picit. De onnantól, hogy ez már egy melegítéssel is rendelkező gép, én is inkább a Strietman vonalon keresném az ellenfeleket, ott pedig nem nehéz jó árazást találni. Ehhez hasonló fejet melegítő cucc, 58-as karral amúgy már a kínaiaknál egy jó pár éve van, csak ratyi összeszerelési minőséggel.
-
-
JackFeryll
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Még nincs, azt hiszem a csoportban 500$ alatti árról volt szó. (vajon ez mennyi lesz Európában) A cél szerintem az is hogy a Robotnak lehessen Flair vonalról versenytársa mert gondolom érezték hogy maga a folyamat elég macerás főleg több egymás utáni kávé húzásakor.
Meglepődnék ha nagyjából egy árkategóriában lenne a Robottal, de az tetszene. -
Bazsee71
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Ezt a pörgetést nagyon nem tudják elengedni.
Engem kíváncsivá tett, a beépített előmelegítés nagyon tetszik, kérdés hogy milyen gyors.
Ha úgy tekintünk rá, mint egy (remélhetőleg) vállalható árú CT1-re, akkor érdekes lehet.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
JackFeryll
üzenetére
Kíváncsi leszek az árra. Mert lassan elveszik az egész lényege és kapunk egy klasszikus espresso gépet.
-
Toobee
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy mitől nem éget meg a szája. Biztos szőrös neki belülről. Árról még mindig semmi hír?
-
JackFeryll
őstag
Napi flair content spam-em posztolnám:
új Flair 58 videó: LINK
Azért ez a tamperelés meg az oldalt lefolyás picit szomorú a videóban. -
-
-
SoundON
tag
válasz
Parci
üzenetére
Szerintem eleve tobb volt valamivel, ha mar igy leirtad, de mar nem emlekszem pontosan a szamokra, de ha neked megvan orulok
A lenyeg hogy ilyen allapotban, eredeti keses (azaz SSP altal felujithato) nincs a piacon, lagalabb is en nem talalkoztam vele. Pontosabban ahol meg van messze a nagy vizen tul ott meg a duplajaert merik
es szerintem kb annyi az igazi erteke, amennyire penzben ki lehet fejezni a minoseget, hasznalhatosagot es orok eletet.
Irom ezt egy olyan "ekezeteket csak nehezen tudo" okostelefonrol aminek az alaktresz bekerulesi ara szerintem nincs 8000Ft megis 50X ennyiert aruljak, es rajtam kivul is boven van olyan hulye aki megveszi
...ok mondjuk en ajeszba kaptam de mindegy is...
Ebben legalabb van 32kilonyi vas!
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
belógatás, és jobb, ha a víztérben van, nem pedig a fémen
de megoldható a rögzítés is, mert van ezeken egy takarólemez a beöntőnyílásnál, amolyan vízszintjelző, meg párolgáscsökkentő, amit én azonnal elforgattam 90 fokkal, hogy inkább belássak a víztérbe. azt, ha a helyén hagyod és fúrsz rá egy pici lyukat, azon átvezetve eléggé rögzül a szonda
-
SoundON
tag
Gondoltam ide is bedobom, hátha rámegy valaki aki kiábrándult a Niche-ből és nagy síktárcsás ipari őrlőt keres, 90mm új SSP késekkel

ELADÓ Ditting [link] fórumtársaknak némi kedvezménnyel.
-
Toobee
veterán
Nálam egyébként így néz ki egy fagyasztva tárolós zacsi. Ha elkezdem inni, akkor már csak 1 rétegben pihen. Ez az IKEA sárga/fehér szett.
-
-
-
válasz
SoundON
üzenetére
sajnos nem lehet fellinizni ezzel a géppel, pedig biztos lehetne belőle 45-50 grammot is kifacsarni, ha először eltelítenénk a pogit és aztán újratöltenénk a vízteret (én szeretem az 1:3 presszókat is). számomra ez az egyetlen hibája, amúgy sok-sok év, gép és kanyar után nincs hiányérzetem semmi.
-
sz.zs.
őstag
válasz
SoundON
üzenetére
Ez e61 felsőszűrő , ez Parci érdeme , ő találta ki , hogy jó rá!
A gyári egyébként ilyen:
Rézből van, De hogy pontosan milyen bevonatok vannak rajta azt szerintem Parci jobban tudhatja.
Én az alu, réz stb. bojleres Gaggiánál sem érzem ki a fémes ízt,
Így ebben nem vagyok kompetens
Viszont szerintem ezt is lehet ezüstöztetni, már én is elgondolkodtam rajta… -
SoundON
tag
válasz
SoundON
üzenetére
...ahogy nézegetem a képeidet azon agyalok hogy ha a rugós dugattyú alja ott van a felsőszűrő rész feletti "munkahenger" felsőp peremén a csapolás elején, akkor az kb mekkora vízoszlopot jelent? Mert vagy csal a kép ( és azért az egy magasabb henger )vagy így ahogy látom kb "csak" 50ml vízet tud egyszerre kinyomni... ami kb azt jelentheti hogy ha bent tart a pogi egy max 20g vizet akkor max 30ml vagy ha jobban tetszik 30 gramm csapolás a max amit ki lehet belőle préselni. Ami persze egy 15grammos kosárral hibátlan! Sőt egy sűrű csöpögőshöz nekem annyi sem kellene

Szóval mi a valóság? -
válasz
SoundON
üzenetére
már nem emlékszem, hogy anno beraktam-e képeket róla, de úgy látszik, azok alapján még nem hittétek el. mindegy, szerencse, hogy évek alatt már megvan a rutin, tudtam, hogy ennek a cuccnak működnie kell, így beleugrottam...
...és ugyanígy működik mellé a qm 0650 is, ott is megvan a végcél.
-
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ez már majdnem patika kategória

A 100% feelingben eddig is biztos voltam, de a 100% vízterítés felől sincs már semmi kétségem
Nagyon vagány, de a legjobban a felsőszűrő rész tetszik.
A belső felületen azért látszik az elmúlt néhány évtized nyoma, de ha nem szed össze semmi fémes ízt akkor tényleg így jó ahogy van!
Amúgy a dobozbojler az 1db öntvény rézből vagy aluból, amit krómoztak? És ez egybe van öntve a fejegységgel amibe a szűrőtartó kart tudod beleforgatni? -
sz.zs.
őstag
válasz
SoundON
üzenetére
Kb. 2 hónap használat után most hétvégén szedtem szét a kazánt. Soha nem szoktam vizet kiengedni, tisztítani, stb...., viszont Aeropress filterpapírt használok. Így nézett ki:

ugyebár ebben nincs három járatú, kvázi nem tud vissza dolgozni, fellínizni pedig “nem szabad”.Toobee: Valóban, egyszerű mint a faék

-
-
kisati748
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
-
-
kisati748
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Igen.
Múlt hét szerdán vettem. Egyből szétkaptam és láttam a hibákat a késen, azóta 5-6 duplát daráltam és a csorbulásnál már le is jött a bevonat.
Attika99 - A bevonat nem zavarna, hogy kopik csak a kés éle bosszant. -
Attika99
újonc
válasz
kisati748
üzenetére
Amennyire látom csak a bevonat sérült ami szerintem PVD. Óratokon gyakran használják . De lehet tévedek és CVD technológia .Idővel ez elkerülhetetlenül megkopik.Magam is ilyen őrlőt használok és maximálisan meg vagyok elégedve nem csak a kivitelével, hanem a szemcse eloszlással is .
-
-
stereofan
tag
március 15 alkalmából:
Tejföllel itta kávéját a korabeli celeb, Petőfi -
Warloo93
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Aztaquva

Három éves lányom nincs ekkora
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Áááá! Klassz! Kösz ez tényleg hasznos. Ja, ez nem érdemel gratulációt. Csak vettem. Lógott a Hemro/Mahlkönig nekünk egy szívességgel és ellenállhatatlanul jó árat adtak. Aztán lehet, hogy megbánták, mert utána találtam ki, hogy a karácsonyi Ruby Red színnel kérem, ami időközben beszáradt. És ez nem vicc.
@koxx ez pünkt Cremina-piros amúgy. Szerintem is vadállat. Rusnya egy őrlő, de ebben a színben minden porcikáját imádom. De kétszer is meggondolja az ember, hogy át kell-e tényleg helyezze a színazonosság megállapítása miatt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Így utólag az a konklúzióm, hogy amikor a futár hozta (épp a nagyon fagyos napok voltak, -4-8 reggel errefelé) gyakorlatilag fagypont közeli lehetett a csomag. Kettő ment a fagyasztóba ahogy szoktam (Seashell meg Siren), egyiket (Starfish) pedig rögtön kibontottam, mert pont kávéidőben jött meg. Valószínűleg ez volt a hiba, gyanús is volt hogy fogásra meglepően hideg a zacskó, de akkor nem tulajdonítottam ennek jelentőséget. Szóval gyakorlatilag kibontottam és elől hagytam egy (majdnem) fagyasztott kávét, amitől nem csoda hogy ledöglött.
Ennek némileg ellentmond, hogy már az első főzet is lapos volt, de nincs jobb ötletem ennél, mivel mind a Siren, mint a Seashell teljesen jó volt.Egyébként Seashell-el kipróbáltam Toobee fagyasztóból őrlőbe módszerét, igazából bejött abban az értelemben, hogy ízvilágban nem változott semmit amíg el nem fogyott (nagyjából 1 hét, napi 2-3 nyitás). Viszont figyelembe véve hogy nálunk úgyis elfogy egy hét alatt 250g, nagy jelentősége nincs és picit macerás állandóan a fagyasztóba nyúlkálni, szóval maradok az elől marad bontás után módszernél.
-
SoundON
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kozsy18
üzenetére
Ha jól láttam 1Z Q2 őrlőd van? Az relatív sok fine-t produkál még, elképzelhető az okozza ezt az ízt. Hasonló okokból tervezem cserélni a Timemore C2-t
Bár én nem "mogyorós"-nak fogalmaznám meg, hogy ha elég finomra megyek, hogy ne legyen gyenge, akkor van benne egy kis sötét karcosság. De szerintem végeredményben ugyanarról beszélünk. -
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Bazi jól néz ki ez a Ferrari piros EK.
-
JózsefK
csendes tag
Sziasztok
Próbálta valaki már ezt?BWT Bestsave
Olyasmi mint az Oscar párna, de lehet h ez működne nálam is?
-
kozsy18
tag
Bar kerdesem alapvetoen filteres vonatkozasu, mivel a tagsag egy reszenek van vizpancsolasi tapasztalata, fel merem tenni.

Januar kozepen kezdtem keverni a kavehoz valot DM-es alappal keseruso (70-100 ppm/l) es szodabikarbona (30-50 ppm/l) hozzaadasaval. Az eltelt ido soran eltero porkolok kavein tul vagyok es a bennem kialakult kep az, hogy:
Edes, lagy, es tele van tomve az osszes pohar mogyoroval.
Ezzel sok gondom nem is lenne, de a gyumolcsokre emlekezteto savakat nagyon kezdem hianyolni, a mogyorovajas kavebol meg kezd elegem lenni, piritost sem szeretnek tunkolni, mint ahogy egy kaveskanalnyi jelly-t belekavarni, mert az meg milyenman´?!
Ezert eresztettem a csapbol vizet (TDS 190) es abbol csorgattam egyet ma: kicsit mar "karcosabb" de meg ott a foldimogyi...
- (hogy sapadna meg)Es vegul a kerdes:
Tapasztalt-e mar valaki hasonlo, el nem tuno, kavekon ativelo izt (pancsolt vizzel vagy anelkul), hogy szabadult meg tole? (orlom tiszta, vizho 92-95 kozott, csorgatasi eljarasokat varialtam Osmotictol Hoffmanig)
Vagy meg mindig post-covid stresszel az izlelesem? -
Kávé Kálmán
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
""...össze szeretném ereszteni az Apex-szel és az EK43-mal."
Ennek az összehasonlításnak a tapasztalatairól később olvashatunk tőled néhány sort valahol?"Összeállt a trió az összehasonlításhoz. Egyelőre csak annyi, hogy az EK a képen látható állásnál hibátalan eszpresszót produkált a Pro800-zal (58-as). A kések 0 állásnál éppen, hogy ciccennek. Saját súlyához képest :-) elhanyagolható pangót produkál, ami a csőrázójával és gumilasztival jól üríthető. De én egész jól tűröm az efféle fájdalmakat.

kimért bab:
őrlés után (16,4 és 17,5 között általában):
csőrrázást követően:
Labdázás (befújás után):
A krúvézáshoz majd meg kell találni az időt, mindenesetre izgalmas lesz, hogy 3 ennyire különböző unimodal késes őrlő, hogy muzsikál majd.
-
gtr313
csendes tag
Eladó 1Z Presso K-Plus titán késes verzió. 2020.06.20-i vásárlás, tökéletes állapot. HG One, Malwani Livi és 2 Comandante után vásároltam. Szerintem fantasztikusan jó konstrukció. 1 cm vastag acél tengely 3 helyen csapágyazva, könnyen állítható, tisztítható, kalibrálható. Rendkívül konzisztens őrlemény, tiszta és ízletes kávék, presszóképes. Minden tartozékával, amik újak, dobozában. Személyes átvétellel, az ára 68.000 Ft csomag. Pest megyében Tökölön található.
-
zolnagy
őstag
Mennyit érhet most egy rézbojleres űrgaggia?
Fontolgatom, hogy eladom (megint) -
kisati748
csendes tag
Megválnék a darálómtól, ha valaki kézit keres. Aki a közepes és sötét pörköléseket kedveli inkább nekik ajánlom, a világos pörit nehéz tekerni vele. Nagyon sok finom kávét adott nekem.
[link] -
Ballasch
újonc
-
sz.zs.
őstag
Szerintem ez egy jó szett lehet jó áron, ha valaki ilyesmit keres: [link]
-
ha valakit érdekel egy kék robot (használatlan), szerintem én elengedem a kezét. a mini gaggia elég jól lefedi, amit szeretnék, nincs kedvem fűtés nélküli alternatív géppel játszani. talán az egyetlen kék az országban.
-
Toobee
veterán
válasz
gtr313
üzenetére
Köszönöm! Bomba de Fruta már futott is egy kört eszpresszónak. Bitang jó, nem is értem ez mitől filter pöri
CasMo filterből rossz presszót még nem húztam. Cseresznye, szilva, utóízben pedig nagyon kellemes kakaópor. 16,5 gramm ment be. Délután lehet rámegyek még 1 körre, picit durvábbra állítottam a Sette-t, meg lehet kap fél fokot még.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
Közben egyik fórumtárs szintén felajánlott egy renekát

Még csak 2 napja van nálam, de egyelőre tetszik a gép. Nagyon halk, baromi jó a vízterítése és ami nekem nagy álmom volt, hogy végre a gőz is azonnal rendelkezésre áll mintha egy db-s gépet használnék. Ugye csak 3 állású hőfok állító kapcsoló van, ezzel még kísérletezek kicsit, hogy melyik kofihoz melyik lenne jó. A szűrőkosarak minősége úgy ahogy elmegy, de biztos kell vmi jobb. (ezért is szeretném a renekát kipróbálni).
A tekerők minősége sztem nem méltó azért egy 400k-s géphez, értem én, hogy nagy biznisz 30ezerért utólag fa szettet venni rá, de azért na. Majd esztergáltatok rá magamnak.
Ascaso steel pid unom volt, ami jelenleg alig olcsóbb mint a mara x.Igen F64 Evo még mindig megvan.
-
-
Reneka kosara nincs vkinek kölcsön pár napra (Bp)? szeretnék majd venni egy 16grammosat, de előtte jó lenne kipróbálni. A marax gyári kosarai nem tűnnek annyira high end cuccnak.
Eladó Tadamm maroktamperem
update: Köszi a sok érdeklődést, jegeltem a hirdetést
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sorozatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iOS alkalmazások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kezd egyre jobban tetszeni a Mini Gaggia.

Ha esetleg mégse vinnék el, vinném