- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #5106 üzenetére
"Kinyitott kv sajna szobában 2 hét alatt kuka"
Most ez komoly? Most vettem kilós kiszerelésű kávét... -
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5095 üzenetére
Rendben, csinálok.
Ez a lefolyásos balhé nekem sosem jött össze. Ha 30 ml-t akarok lefőzni, akkor az 10 mp alatt lejön, de ha meg akarom tartani a rendes időt, akkor az kb 60 ml lesz... Itt jönne az, hogy oké, finomabb őrlemény kell, de attól meg teljesen béna lett az egész, keserű lett és alig lett valami crema-ja. Én itt arra gondoltam mindig, hogy ezeket az adatokat nem biztos, hogy nyomásfokozós és/vagy 15 bar-os gépre számolták... Bár inkább a nyomás lehet itt a mérvadóbb, lehet 9 bar-on kiadná a matek?! Nem tudom...Dallmayr Prodomo volt szerintem, aminél először feltűnt ez a dolog, azt kb 3 hónapja vásároltam. Szekrény tetején van tárolva eredeti csomagolásban zacskózáró csipesszel... Vannak ennél régebbi kávéim is (még keressük az ízvilágunkat
), azokkal nem jött elő ilyen gond. De kipróbálom akkor a legfrissebbel, hogy kizárjuk a döglött kávét
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5098 üzenetére
Ügyfélszolgálat!
Egy espressot vettem, meglássuk.
-
viktorhu
veterán
válasz
Főleg, hogy folyamatosan vannak 100% arabica kávéik, csak nem tudod megismételni, ami beválik, mert minden alkalommal mást árulnak (az alaptípusokon felül), sokszor nem is a kávék közé teszik, hanem a különlegességek közé.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Inkább úgy kellett volna írni, hogy nyomokban arabica-t tartalmazhat.
-
válasz
RetepNyaraB #5088 üzenetére
"(Kapucziner hajlamos mindent kissé sötétre gyártani)."
nekem is volt egy ilyen érzésem, csak ennyire direkt módon nem mertem megítélni, mivel szinte csak onnan rendeltemPallyotz-ot már láttam többször, a getUp-ra emlékszem is
lehet, hogy akkor ez lesz a következő kör, köszi.
A 10k/kg csak irány, ha épp 12 az sem gond - főleg ha egy jó blend-del az átlag árat lejjebb lehet vinni
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5079 üzenetére
Ez a vakszűrő pontosan mire jó?
-
válasz
RetepNyaraB #5079 üzenetére
A háromjáratú az nem azonos az opv-vel
Az opv az a biztonsági szelep, a solenoid a háromjáratú
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #5047 üzenetére
3000 Ft/kg, illetve van egy extra nagy kiszerelés, az 6000 Ft/2,5kg. Az A/R arányt tényleg jó lenne tudni. Egy próbát megér, el fog fogyni :-)
-
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5035 üzenetére
Eh, ha tudtam volna, hogy jobb mint a mini mill, azt veszem. En pl szeretem az orlest, sot vendegek is imadjak, mindenki boldogan orli a sajat adagjat
. Teljes melora en se ajanlom, napi egy kave folott zen pillanatok helyett konnyen atmehet melo erzesbe. Nalunk csak a koffeinmentes kaveval es a valtozatossag miatti +1 fajta kaveval etetjuk.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5035 üzenetére
Ja nézegettem én is őket egy fél órát, de azt hiszem inkább zsebbe nyúlok.
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4961 üzenetére
meglepoen jo lett a primavera.
vaci uti tescoban este nem volt mar akcios kave 1db sem -
válasz
RetepNyaraB #4986 üzenetére
Akkor lépjünk tovább.
-
Melorin
addikt
válasz
RetepNyaraB #4918 üzenetére
Csak azért gondoltam az avx-re mert az őrlőt is onnan veszem és így nincs szállítási költség.
De ha tudsz sokkal jobb helyet ahol nem vészes a száll.ktsg azt is szívesen meghallgatom -
hyperspace
őstag
válasz
RetepNyaraB #4862 üzenetére
Ha őrölten veszed, és átszalad rajta a víz, akkor akár tömörítheted is, a kérdés, mivel, hogy egyenletes legyen. De jobb, ha örlemény finomításával mész utána. Szerintem.
Az biztos, hogy nem kapott ugyanannyi vizet. Lehet az is ok, hogy nem zárt rendesen? -
Osynho
addikt
válasz
RetepNyaraB #4855 üzenetére
Most akciós, elvileg 25600 lengyel raktárból. Korábban tesztelte egy úriember "Olasz kávézó a konyhádban? BlitzWolf kávéfőző teszt" címmel. Meg van győződve, hogy nagyon jó és kb felesleges komolyabb gépet venni. Voltak kommentek, melyek ezt firtatták, de persze ezeket kár is volt leírni. :) "Volt sok vészmadár, akik szerint nem lesz jó, jelentem jó lett, ma is pont olyan kávékat főzök vele, mint a megérkezése után."
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4836 üzenetére
Nincsen hozzá semmi más,sajnos a nyomàsmérőt sem lehet állítani. De mindig 9 bar-on tartja a nyomást.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4831 üzenetére
Igazából van rajta egy PID vezérlő,amin lehet állítani a hőfokot,illetve egy nyomás mérő óra. Hát én azthittem,ha meg van a megfelelő lefolyás,akkor minden rendben lesz,csak a kávékat kell cserélgetnem 😅 Kis naiv. Na még pár nap és bontom a velencei gondolàsok kàvét, bízom benne az már másabb lesz. Cukorral ez sem volt rossz,de hát nem ez a cél..
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4793 üzenetére
Sajnos vakszűrőm nincs,viszont még csak bolti kàvéval kóstolok, akkor lehet ez a gyenge làncszem. Ma érkeztek meg a rendelt friss pörkölésű kávék, pihentetés után írok 😊 Sajnos ezeken nincs kifujó szelep,akkor csak egyszerűen hagyjam úgy,ahogy vannak?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4785 üzenetére
Még ezt meg kell ,hogy kérdezzem, magát a kifolyó kávét,ti hogy szoktàtok mérni,hogy lesz helyes az 1:2,1:3 arány,bele kell ilyenkor számolni a krema réteget is, vagy nélküle értendő a mennyiség?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4785 üzenetére
Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4783 üzenetére
Egy videóban láttam,hogy szőke lefolyàsnak hívják a csersavat, és igazából nekem is krémes, szökés sokszor,de nem tudom,hogy ez a csersav miatt vagy maga a krema ilyen..
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4780 üzenetére
Ajándékba kaptam :) elég különleges, nem is napi fogyasztásra ajánlottak.
Nem rossz de kell valami reggeli kavenak is.
Most sokkal durvabbra oroltem. Így lejön szépen. A dallmayr finomabbon jó volt .
Na de tanulok
[kép]Elotte elfoztem 1kg dallmayr crema d'orot. Igazibol az is bejött. Boltibol van valami ajánlott egyébként ?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4780 üzenetére
Srácok,a világos lefolyàs mindenképpen a csersavassàgot jelöli? Vagy az lehet a kávé lefozes közepe körül a krema réteg is?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4762 üzenetére
Egyenlőre mezei ,bolti kávébabból csináltam,akkor valószínű,hogy dupla a szűrőkosaram, ezért volt kevés bele a 7 gr kávé. Illetve az normális,ha a Graef 702-es őrlőből még egy csomó őrlemény kiesik,ha elkezdem pofozgatni az oldalát..?!
-
válasz
RetepNyaraB #4759 üzenetére
és ki bírja ezt kivárni?
megöl a kíváncsiság..
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4753 üzenetére
Összefeszíted, úgy hogy van közötte kávéőrlemény.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4750 üzenetére
Semelyik őrlőt nem szabad kikapcsolt állapotban állítani, főleg a finomabb irányba.
-
kory24
őstag
válasz
RetepNyaraB #4643 üzenetére
Ha 3 személyesben 14gramm, akkor 2 személyesben miért kevés a 10? (14/3 *2 =9,3)
Egyébként 4 személyes mokka expressben meg 20gramm ideális nekünk.
Persze, mint írtam kinek hogy ízlik, próbálgatni kell :)
-
válasz
RetepNyaraB #4530 üzenetére
Sziasztok!
Rendeltem egy szarvasi cm 4677 gépet, h támogassam az ipart. Remélem nem lőttem nagyon mellé
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB #4505 üzenetére
Na próbából rendeltem egyet még szerda este, péntek délben már átvehető volt.
(Kávék még mindig friss pörkölések.
)
Érdemes méretre vágni a szűrőt, hogy pontosan a pogácsa tetejére tudjon ülni, vagy elég, ha a tartó peremén ül fel? -
kory24
őstag
válasz
RetepNyaraB #4496 üzenetére
A lidl-ben pont akciós a kávé főző.
Vett már vki innen olyat?
Ha igen, mi a vélemény róla?
-
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4496 üzenetére
Várjál. Nem mondtam/írtam, hogy ezt venném meg. Tudom, hogy nincs olcsó és jó, egyébként semmiben sem. Csak rákérdeztem, hogy "hol tart ma a tudomány", hogy mennyi lenne az annyi - ennyi.
Alapvetően kerülöm a használt dolgokat, ezen nagyon nem fogok változtatni, főleg a kávézás miatt. (Kivéve antikvitás, műtárgyak - azokat nagyon szeretem.)
Szóval végeredmény, maradok a kotyogósnál egyelőre, illetve nézek alternatívát (talán Aeropress eddig), ugyanis az olasz kávék eleve nem a kedvenceim. Az sem tetszik, hogy ki kell képeznem magam, kísérleteznem kell egy csomót, hogy jó kávét csinálhassak egy full manuálissal, meg bemelegíteni, előfőzés, átmosás stb. ez nem az én világom. Van nekem bőven hobbim, nem akarok többet, nincs is rá időm, csak finom, jó minőségű kávét akarok inni.
Kérdéseket teszek fel egyfajta tapogatózásként. Köszönöm az eddigi válaszokat! -
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4487 üzenetére
Az újak közül mit ajánlanál? (Ódzkodom a használt cuccoktól.)
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4487 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Meg egyelőre várom a brikkat + orlot. Ilyen 50k-60k körül nem fájna a dolog... használt gépet venni probalamas lehet azért ?
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4484 üzenetére
Köszi
Már nézem a karos gépeket....
Gaggia classic/delonghi dedica ha beugró a jól olvasom vissza a topicot. -
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4482 üzenetére
Használtan igen. Köszönöm
Mire érdemes figyelni vásárlásnál? -
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4469 üzenetére
Mi a vélemény a Zassenhaus Brasiliáról?
..71. hsz.
Nem a Miniről, hanem a Skertonról (nálam meg a Próról) van szó. A Mini otthonra sz@r, ez evidens, kirándulásra meg tökmindegy szerintem. Jobban örül, majd ha újra otthon lesz.
Érdekes, hogy a jobb örlőket a Hario legolcsóbb variánsához méregetik, pedig a kérdés a Skerton Pro lenne. Ha a Hario azzal is rossz, akkor ennyit a Harióról, de addig az emberben marad egy kétely, főleg a kezdőkben, mert nincs elég infó. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4464 üzenetére
Már megérkeztünk a cm800-nál a 4-es finomsághoz
Kettőt csavartam a késen amikor szétszedtem a gépet a finom felé, mert a csodavideóban valami olyasmi volt, hogy max 2-t egyszerre.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4446 üzenetére
Ezek a tuningok egyébként kb. milyen árban futnak és ki csinál ilyesmit? Jó lenne tudni a jövőre nézve.
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB #4424 üzenetére
Ez a fajta nyitott kar, amit linkeltél, jó lehet esetleg gaggia gran style-hoz is?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4439 üzenetére
2018 utáni van hálistennek. Ehhez több helyen is láttam, hogy PID kit-et mindenképpen kéne majd beszereznem, de egyelőre még elvagyok ezzel, plusz nem is mondanám, hogy 100%-ban értem mire való, úgyhogy nem hiszem, hogy egyelőre kell nekem
Holnap jön a naked kar, kíváncsi leszek nagyon...
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4425 üzenetére
Köszi neked is a hozzászólásokat.
Megrendeltem a nyitott kart + a szűrőt amit ajánlottál.
Ma reggel kettővel lejjebb vett csapolás. 30mp alatt ennyi jött le. Mérnem kéne, hogy pontosan mennyi is ez. Ízre egyébként nagyon jól sikerült. Viszont ezt nem értem, hogy miért nem folyik a két karon egyenletesen.
Plusz a pogácsa így néz ki a végén, vizes, iszapos marad kicsit, ez normális?
-
Hoplitész
junior tag
válasz
RetepNyaraB #4424 üzenetére
Nem használnám a Nespresso podokat/kapszulákat, hanem utántölteném saját friss őrölt kávéval és magam tömöríteném. (Ahogy a linkelt hozzászólásban le van írva.)
A gépre írták, hogy jó minőségű és az inkább bukta a gyártónak, ami a podok eladásából profitál, na én ez utóbbit hagynám ki, már csak a gyenge minőség miatt is.
Idevonatkozó hsz-ok: #102 #4398 A neten találtam cserélhető fém podokat, meg kapszulákat szinte minden masinához.
De úgy látom, ez itt annyira nem népszerű. Félmillióm nincs kávégépre és full manuálisat sem akarok, akkor talán nézek egy Aeropresst. Az a kotyogóstól azért feljebb van, nem? -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4401 üzenetére
Köszi a kommenteket
Az őrlési finomság a képek alapján nagyjából jónak tűnik?
Nemsokára csapolok párat kicsit kevesebbel.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4403 üzenetére
Felépítetted szépen csak a lényeg maradt le.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4401 üzenetére
Csak a lényeget hagytad ki a friss kávé nak a fontosságát.
Döglött kávéval csak saját magát szopatja be a feneketlen szűrővel szerintem a Lidls döglött lehet. -
Deer76
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4384 üzenetére
Kotyogós az pl ilyen
-
válasz
RetepNyaraB #4384 üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB #4354 üzenetére
Azért ezek a bolti etiópok nem úgy vannak pörkölve, hogy annyira háklisak legyenek ( szerintem ).
-
No.01
addikt
válasz
RetepNyaraB #4344 üzenetére
Ezzel azert (gondolom/remelem) tisztaban van... Ideiglenesen ennel jobb laternativat nemigen tudok neki ajanlani en sem. (foleg, h a kis konyha vegett egy orlo mar tutira nem ferne el sehol sem)
-
válasz
RetepNyaraB #4302 üzenetére
Érdekes fűszeres jegyek, kissé emlékeztet húsra engem. Lehet hogy kicsit éhes is voltam, mikor ittam. A nyár mindig jöhet ennyiért!
-
válasz
RetepNyaraB #4270 üzenetére
Sziasztok!
Na ma megérkezett a CM702. Első körben sikerült átzubogtatni a kávét a szűrőn (1 alátét gyárilag és hetes állás), aztán bekerült második alátét, ott meg már beffulladt..
Mára már sok lesz a kávéból, hosszú tesztelés következikMindez naked karral, ha jól gondolom nyomás fokozós karral durvább őrlés kellene, mert a "tömítést" már nem a kávépogácsa adja, hanem a kar.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4272 üzenetére
Robusztát én nem iszom, nem ízlik.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4266 üzenetére
Akkor lehet allergiás vagy a koffeinre.
Tolok reggel egy duplát, 10 órakor még egy dupla, ebéd után még egyy dupla.
Semmi hatása. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4259 üzenetére
Koffein dúsnak érzed, az milyen?
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #4223 üzenetére
Oké, nálad állítható a nyomás, akkor itt meg is van a válasz, nálam nincs ilyen lehetőség
Az "érzésre" az e nélkül szerelt főzőknél lép fel, de akkor ha figyelem a szűrő alját (nyitott kar) és megjelenik az előnedv
akkor hagyni kell. A sav a fenti spec kávéknál jelentkezett, de ahogy olvasom, ezt is tanulni kell. Szerintem ha sokadszorra sem jön be, nem érdemes vele foglalkozni, az nem a te stílusod. Szóval az olaszt próbáltam előáztatni, de nem éreztem különbséget, de nem szoktam, csak próba volt. Tökéletesek így is, az egyszerű Aldis kávékból
Most hozok a Coolcaffe-ból pár zacsival, decaf és sima, tesztelgetek kicsit :-)
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #4217 üzenetére
Az előáztatással kapcsolatban, ezt érzésre csinálod? Őszintén szólva próbálkoztam (tuning Baby) de nem vettem észre különbséget. Olasz vonalon iszogatok, a spec nekem drága és elég sokat kóstoltam kávézókban (Budapest Baristas, Fekete, Bean Busters (20g-os dupla!!!)) de sajnos nem ízlenek különösebben. Az illatuk beájulós, fantasztikusan jó, de az ízben csak kalmopirin és citromlé jön. Szóval ennek inkább spec vonalon van jelentősége?
-
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4217 üzenetére
Koszi, akkor igy jartam, maradok a bevalt dolgoknal. Az ujan probalt dolgokbol az indonez gayo izlett legjobban, a repetazasra erdemesekbol a velencei gondolasok jott es a felsobb polcos kolumbiai szureti gyumolcskave, nem tudok betelni az illataval
.
-
Bandus99
őstag
válasz
RetepNyaraB #4162 üzenetére
Köszönöm a tejhabbal kapcsolatos infokat.
Előkerült a szekrényből egy felso szűrő plussz tömités forever miss combi duo kavefozohoz.
A fekete gumi tomites nincs benne, csak a tobbi.
Szivesen odaadom barkinek aki hasznositani tudja. Hatrany, hogy Pécsen van. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4181 üzenetére
Jó mi 3-4 duplát iszunk naponta az 12-15 deka .🤭
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4177 üzenetére
Csak kilós. Két hét alatt elfogy.
-
Bandus99
őstag
válasz
RetepNyaraB #4151 üzenetére
-
sali24
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #4149 üzenetére
hyperspacenek és neked is köszönöm a választ. Kifogom próbálni őket.
A fekete szemes aldis grande seletione (500 gr) kellemes meglepetés volt.
Lavazza Oro illetve az Omnia Barista Mezzo is ízlett, de a Pascucci messze viszi a pálmát nálam. -
válasz
RetepNyaraB #4086 üzenetére
Ezt nem ide akartam persze, hanem a hardkórba. Sebaj, itt is maradhat mosmá'
-
Deer76
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4068 üzenetére
Hát automata kávéfőzőjük van (azt hiszem, 100k fölötti amúgy), de láttam már tégla sárga Tshibot venni kollégától, szóval ha nekik az jó, akkor legyen.
A másik kolléganőm párja, aki meg szereti a Kapuczínert, mondta, hogy ezekből a kávékból a párja is szokott inni, pedig előtte nem igazán kávézott.AVX-nél nekem nincs postaköltség, mert ott a MediaMarkt, de ott azért drágább, mint a webshopban és nem akkor a választék. Nekem múltkor az AVX Silver Blend jött be és olyat vettem 2x, gond nem volt vele, a régi kedvencem tőlük (is) a Brasil Santos viszont veszett keserű és rossz szagú volt, azóta sem értem, hogy mi romolhatott el, most nem is merek venni.
-
törölt tag
válasz
De ha drága volt, akkor először azt kell használni, ha szar is.
-
Erdei88
veterán
válasz
Lehet, hogy pont ez volt a probléma. A hardcore-ban a napokban kérdeztem, hogy érdemes-e szellőztetni a kávét mielőtt felhasználom. Friss pörkölés miatt lehetett egy kicsit nyers az íze.
Ebbe a hibába én beleestem amikor elkezdtem a karossal a kávéfőzést.
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #4037 üzenetére
Én sem igazán szeretem (Brikka) de csak egy dolog miatt, akármilyen varázslat, tisztítás, megfelelőre darált kávé, tökéletes vízszint, alacsony láng (lassú főzés) egy kis adag "előnedv" (ehhe
) mindig kijön és ráég az aljára, ami totál elviszi (elrontja) a kávé ízét.
Ebben nincs egy kis tégla alakú kiemelkedés H2O felirattal, amelynek tetejéig kell (illik, szabad) tölteni a vizet? Ha igen, azt a mennyiséget mérd le a kérdezőnek és kiderül :-)(#4027) Bazsi1987: jó ideje már csak egy kis vibrátoros
cuccot használok, mivel gőzzel sohasem sikerült megfelelő habot készítenem. Egy rakat videót megnéztem, Dritan Alsela nagy kedvenc, de egyszerűen nem tudom összehozni. Ez a kis rezgő izé meg lazán megoldja. Ezeket a habosító edényeket meg nem tudom, ki tervezi, de akárhányat próbáltam, a fogantyú mindegyiknél egy éles szélű fém, amit elég kellemetlen fogni.
-
törölt tag
válasz
A Mokina nekem bevált, a Moka Express annyira nem. A Brikka bevált Mokaként, gondolom ugyanolyan a geometriája mint a Moka 3-nak, sok minden a tölcsér átmérő/magasság arányon múlik, minél magasabb, annál jobb, a Mokina is azért jobb, kevésbé keserű, van egy rozsdamentesem is, az is kicsit laposabb mint kéne, nem túl kerek a produktum.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Pedig még nagyanyáink is kotyogóssal főztek. Szerintem amivel szopás van az az automata kávéfőző, hiába fasza dolog, hogy egy gombnyomás és frissen őrli a kávét, takarítani egy rémálom, a tartályát lehetetlen normálisan kitakarítani, van vízszűrő amit meg 2 havonta cserélni kell és újabban az elektronikája se stimmel mert hibakódót dob ami kézikönyv szerint azt jelenti, hogy kosz van a gépben pedig nincs mert rendesen kitakarítom a belsejét is, áramtalanítás kell neki és akkor egy darabig működik. Delonghi Magnifica S ECAM nemtomhány, 4 éve vettük 100 ezerért.
-
Narxis
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4034 üzenetére
Elég ha leméred, hogy szelepig mennyi víz megy bele. Kösz. Amúgy 2 adagosod van vagy 3?
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4034 üzenetére
De elvileg annyival optimális amennyi a szelep alá pont befér.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4012 üzenetére
Egyáltalán nem jó.
-
sesshou
senior tag
válasz
RetepNyaraB #3992 üzenetére
Akkor ezel szerint gépe válogatja. Nekem 1 el (az alappal) a leg finomabb fokozaton atszalad rajta a víz. Pedig ez még ráadásul a nyomás fokozott filter. Várom hogy alirol megojjon a nem nyomas fokozott.
Itt kérdezném meg hogy van e valakinek dedicahoz valo felesleges filtre 51mm es mert mire az megjön alirol megoszulok. Az alátétet a darálóba megoldom de ezt nem találtam meg weben.
-
sesshou
senior tag
válasz
RetepNyaraB #3944 üzenetére
Hát én most raprobalok egy gaggia kg89 re.
Tele van a net hogy kis hekkepessel át lehet alakítani presszó finomsagura. Vettem egy hasznaptat apropenzert és megátom -
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #3847 üzenetére
Az ioncserélt vízben semmilyen egyéb ion nincs a vízmolekulák kivételével. Oldott só és szennyeződés mentes, közel 0 uS-es vezetőképességgel és gyakorlatilag 0db CFU
A teljesen tiszta vizet akarod sózni? Akkor tehet bele literenként 9 g NaCl -t és akkor fiziológiás lesz az osmolaritása - erre gondoltál?
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #3800 üzenetére
Attól még ott van a függés mögött a koffein is, még ha nincs is már olyan hatása, mint amikor elkezdtünk kávézni. A dohányosok is mindig azt mondták annak idején, hogy nem is a nikotin, hanem a mozdulat, ami hiányzik, de ott is a valóság az volt, hogy a mozdulat hiányát a nikotin hiánya triggerelte a szervezetükben
Szóval igen, az élvezetért isszuk a kávét, de az élvezet jelentős része a pszichoaktív összetevő agyi jutalmazó hatása, amivel már az ízélmény is összekapcsolódik
Ezt nem tudod szétválasztani sehogyan sem.
-
Audison
senior tag
válasz
RetepNyaraB #3800 üzenetére
Köszi!
Igen, én mondjuk legtöbbször csak az íze miatt vagy akkor, ha valami miatt fent kell maradnom sokáig, de az ritka.
-
válasz
RetepNyaraB #3748 üzenetére
Már most szerelmes vagyok!
-
válasz
RetepNyaraB #3712 üzenetére
"Hoffmann egy ratyi sznob" hát azért ez így nekem kicsit erős
leratyizni valakit ismeretlenül aki ennyire elismert a szakmában, hát nemtom...
-
CptAdamica
veterán
válasz
RetepNyaraB #3686 üzenetére
Köszi, akkor maradok a kisüzemben előállított kávéknál, mostanában a Black Sheep-es fekete bárány a kedvencem.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #3686 üzenetére
itt már erősen beértünk a kispörkölők világába.
ezért már kap két kiló gondolásokat. vagy a csésze utcából a "kincseket"
pont most megy a héten a locavore.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #3683 üzenetére
Én nem voltam képes így végignézni, csak beletekergettem, de azt láttam, hogy fél vödör vízzel engedte fel, úgy meg én is kiköptem volna - meg az a savanyúság is megvolt, de nem is értem, hogy annyi víz mellett mit tesztel a kávén. Aztán ahogy az a tejszínhab megjelent a színen, tényleg minden a helyére került, szóval a koreográfia tökéletes.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #3650 üzenetére
Igen, köszönöm. A piros Pellini volt eddig a legjobb kávé ezzel a géppel. Még kipróbálok párat, aztán azt hiszem maradni fog az, pedig szeretem váltogatni az ízeket.
-
soldier2
őstag
válasz
RetepNyaraB #3587 üzenetére
A Baby minden generációja OK, a Classic 2015-18 kerülendő, ha tuningolni szeretnél. Alapesetben egy OPV-vel bőven vállalható kezdőgép, inkább az a baj vele, hogy a klasszikus "Classic"-nak csak a fémházát kapta meg.
-
lorcsi
veterán
válasz
RetepNyaraB #3554 üzenetére
Mondjuk ez a karos főző es a kollega cm702 orlojevel parositva ?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
sőt egy négygombos random átlag automatával is kevesebb lenne a cíg, fent víz, kávé, alul ganézás, közte on-off, egycsésze kétcsésze.
-
válasz
Bezonyám! A kapszula töltögetés egyenlő az önszivatással! Én is űztem egy időben, amikor még fogalmam sem volt arról, hogy ha ezt az időt másra fordítom, fényévekkel jobb kávét ihatok!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #3474 üzenetére
A Mantaro is annyi perpill (de lehet 4eFt) és azok nem rosszak... valaki próbálta már?
-
tobias40
veterán
válasz
RetepNyaraB #3380 üzenetére
De csészét teszünk a csapoló alá,agy az a víz nem ott folyik el?
-
válasz
RetepNyaraB #3375 üzenetére
Köszi!
Ahogy néztem a rendelt szettben lesz szűrő is. Jobb ha több van, legyen tartalék?
A magasítót köszi, rendelem is, jó ötlet. -
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3371 üzenetére
Ez mostanában volt?
-
korpicschess
veterán
válasz
RetepNyaraB #3369 üzenetére
Igen, ezt olvastam, de az 2x annyiba kerül. Szóval most vettem egyet végül, 3 évig garis, úgyhogy... Eléggé finomra kell állítani valóban, de még majd próbálkozom vele.
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3369 üzenetére
Melyik műanyag bizbasz tört le neki?
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB #3342 üzenetére
Tunkeré is érdekel.
De ha Neked is komolyabb szetted van, az is jöhet -
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #3317 üzenetére
De azért "elórelépés" pl egy szarvasi cafe lux-hoz képest?
Vagy ahhoz képest még ez is előrelépés?
VVackot nem akarok venni, akkor inkább valami mást mint kávéfőzőt.. 🙄 -
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #3297 üzenetére
"sok kompromisszummal, ha most kell."
Ezt kifejthetnéd bővebben -
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3300 üzenetére
Gondolom a kávégépben lévő fémszűrő alatt kell majd keresni azt a műanyag lapot meg a szilikon alátétet, holnap ránézek.
A szűrő méretét hol kellene megmérni? Mert a kar belső átmérője olyan 53mm körül van és van benne nehezítésképpen egy plusz horony, a szűrőt csak úgy tudom beletenni, hogy beleforgatom a megfelelő helyen csúszik csak bele aztán elforgatva benne is marad, igaz lötyög kicsit nem túl passzos.
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3286 üzenetére
Nyomásfokozóról azt olvastam, hogy sem az őrlésre, sem pedig a tömörítésre nem érzékeny, de játszok majd vele. A hozzá adott "tömörítő" sajna kicsit kotyog benne, azt tutira lecserélem, de ha a szűrő ilyen drága, akkor maradok a nyomásfokozósnál, jelenleg Aldis Amaroy espressoval van etetve, kezdésnek elmegy, de többet ilyet nem veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged