- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Sajnos nem gondolom igazán. Ezek az alap gépek semmi olyat nem tudnak, amitől komolyak lennének.
Tehát alap presszót tudsz készíteni, akár finomat, de feljebb lépni nem. De ha sose akarsz világosabb pörkölést próbálni, nem szeretnél drága kávékkal bohóckodni a különleges ízekért, akkor jó lesz.Én nyaralok épp valami vendégházban, ahol egy borzasztó DeLonghi pod\presszó termoblokkos hibriden kell főzni. Nyomásfokozós kosár, úgy szar, ahogy van. Kinu Phoenix+Aldis fekete zacskós prémium
szemes kátrány. A daráló az overkill, de a végeredmény meg oké. Erős (ez nem pozitívum, csak tény; én nem azért iszom, hogy üssön), fekete, némi krém, nem ihatatlan, meg lehet oldani, hogy 25-30mp között jöjjön le. Ám a "rendes karos gép" alatt sajnos nem ezt értem, hanem minimum egy pidelt gaggia babyt használtan. Sz.zs. tud évjáratot mondani, mert abból is van olcsó belsejű...
-
vtechun
veterán
Ez olyan mint egy Saeco Poemia. Munkahelyen ilyet vettünk, nem főz számomra olyan jót, mint a DG.(A gaggia azért jobb volt
mint a DG - de kinek van ennyi pénze ilyesmire
)
Igazából mi kell egy jó espressohoz?
Megfelelő, megfelelően őrölt kávé.
Megfelelő hőmérséklet
Megfelelő nyomás.Mi az aminek nem felel meg a fentiek közül a Dolce Gusto?
Más.
Én ugyan nem használok bolti őrölt kávét. De van aki igen. Ezeknek az őrlési finomsága nem igazán megfelelő espresso géphez (maradjunk egyelőre DG). Túl gyorsan átfolyik rajta a víz. Az előbb unalmamban, mondom, kipróbálom a nyomást fokozva
Raktam alulra egy - a szűrőt teljesen elfedő - alufóliakorongot, melyre 2 db 1 -2 mm-es lyukat fúrtam. Kicsit túl kevés lett a lyuk, de meglepően szépen jött le. Sokkal szebben, mintha ugyanezzel a kávéval kotyogósban, szarvasiban, vagy nyomásfokozás nélkül DG géppel főztem volna le. Később lehet érdemes, 1 utántölthető kapszulát eleve megfelelően beszűkíteni, hogy ne kelljen ezzel bohóckodni és máris iható kávé van olcsón, gyorsan.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Diablo IV
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Mikrotik routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 10.03
- Honor 90 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest