- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
válasz
Lortech #11742 üzenetére
Tényleg
Android Studio-t használom nagy ritkán hobbi projectre.
Ma úgyis elnyomoztam vagy fél napot mert memóriaszivárgásom volt.
Ahelyett hogy 15 perc alatt méltóztattam volna átnézni a szóban forgó kódot.
Persze pár napja beleírtam valami új dolgot, a takarítás meg elfelejtődött. :facepalm:
Viszont ez újdonság volt, mert nem a heap hízott, hanem a Windows folyamat memóriája. -
togvau
senior tag
válasz
Lortech #11717 üzenetére
Szűz springboot appnál a session scoped beanek tökjól működnek authentikáció nélkül. Securitys appnál nincs session, mindig elfelejtődik ugyanolyan beanekkel.
Úgyhogy deklaráltam egy mapet, aminek a kulcsa a principal.getusername, aztán abba rakosgatnak, vesznek ki a feldolgozók
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #11709 üzenetére
Na igen, ez a kérdés. Mert spring security nélkül, egy sima szűz springboot alkalmazásban, a restcontroller getmapping metódusainak httpsession id-je minden kérésnél különbözik, a session.setAttribute-ban állított dolog pedig mindegyik globális, mindegy milyen böngészőről/kliensről van a beállító kérés, mindegyiknek ugyan az lesz a getattribute valami értéke amit az egyik legutoljára settelt...
Most tényleg valami principal azonosítót kérjek le, és azokat kulcsként használva töltögessek egy adattároló map-et, ahonnan a kulcs alapján lekérdezhető az adott userhez tartozó adat?
Azt hittem hogy erre van valami belső megoldás mert azért nem hiszem hogy annyira réteg igény lenne. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Lortech #11709 üzenetére
Remek kérdés, hogy egyébként mit ért floodon? Csak annyit, hogy ne tudjon mondjuk 5 másodpernél gyakrabban post-olni valami endpoint-ra és elég ha eldobja a requestet, amennyiben az túl friss?
Mert akkor valahol simán el kell tárolni, hogy mikor jött a legutolsó sikeres request userenként és ha túl gyorsan, akkor eldobni. Erre is lehet persze csomóféle megoldás, a singleton beanben levő maptól a redisen át az adatbázisba eltárolt lastUpdateDate-ig. Függően attól, hogy mi a cél, hány instance van, etc.
Ha meg DDoS-tól kell védekezni, az nem a Spring boot alkalmazás feladata lenne ideális esetben valóban. -
togvau
senior tag
válasz
Lortech #11443 üzenetére
Ez se nyert: https://pastebin.com/X4ibhvWh
Beletákolva valami httpclient függőséget már elindul, de amikor kellene csinálnia, akkor:org.springframework.web.client.HttpClientErrorException: 400 Bad Request
at org.springframework.web.client.DefaultResponseErrorHandler.handleError(DefaultResponseErrorHandler.java:85)
at org.springframework.web.client.RestTemplate.handleResponse(RestTemplate.java:707)
at org.springframework.web.client.RestTemplate.doExecute(RestTemplate.java:660)
at org.springframework.web.client.RestTemplate.execute(RestTemplate.java:620)
at org.springframework.web.client.RestTemplate.postForEntity(RestTemplate.java:414)
Az eredeti hiba a szokásos: https://pastebin.com/2RmS1DHS
-
-
axioma
veterán
válasz
Lortech #10671 üzenetére
Na ugy tunik, hogy a gond nem is azzal van, hogy a lenti
.reduce(...)
nem tudja aSpecInterface<K>
-rol hogy az egyDoublePanel<K,String>
, hanem az, hgoy a reduce azt varna, hogy amit "visszapakolunk" elemet az az eredetivel egyezo tipus legyen. Fuggetlenul attol, hogy maga a reduce muvelete azt csak mintDoublePanel
hasznalja. -
törölt tag
válasz
Lortech #10667 üzenetére
Odáig megvagyok, hogy megvan a dinamikusan összerakott kép egy BufferedImage-ben.
Ezt eddig fájlba tároltam csak le ImageIO.write()-al.
Viszont, ahogy említettem a browsernek ezt most stream-ként adnám át. Ha jól értem akkor monjuk egy response.setContentType("image/jpeg") és a ServletOutputStream megoldja a dolgot?Valami ilyesmi ugrik be nagy vonalakban a leírtak alapján:
BufferedImage generatedImage = imageGenerator(...);
response.setContentType("image/jpeg");
ServletOutputStream streamOut = response.getOutputStream();
ImageIO.write(generatedImage, "jpg", streamOut);
out.close();
Ez így valamennyire jó irány?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Lortech #10212 üzenetére
Miért nem simán T a paraméter az első add függvényedben, az interface-ben? Ha azt csinálod, akkor azzal meg tudod akadályozni, hogy a "impl1.add(impraw);" illetve a "impl2.add(impraw);" leforduljon. Persze az impraw.add fogad mindenféle típusú interface-et. Aztán ha type mismatch van, akkor futási időben száll el a
paramEnforcerMatrix.add(paramEnforcerVector); sor.public interface ParamEnforcer<T extends ParamEnforcer<T>> {
void add(T other);
}
class MatrixType implements ParamEnforcer<MatrixType> {
@Override
public void add(MatrixType other) {
}
}
class VectorType implements ParamEnforcer<VectorType> {
@Override
public void add(VectorType other) {
}
}
class Tester {
void test() {
MatrixType matrixType = new MatrixType();
ParamEnforcer paramEnforcerMatrix = matrixType;
VectorType vectorType = new VectorType();
ParamEnforcer paramEnforcerVector = vectorType;
matrixType.add(matrixType);
vectorType.add(vectorType);
paramEnforcerMatrix.add(paramEnforcerVector);
}
} -
tam@s
tag
válasz
Lortech #10197 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod! Egyetértek veled, de elakadtam a magam fejlesztésében, és ezért jó lenne megnézni, hogy milyen vezérfonal mellett kellene haladnom, hogyan csinálják a nálam jobbak, hogyan épül fel a valóságban egy egyszerűbb játék. Túrom a netet, de gyenge példák vannak csak.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Lortech #9914 üzenetére
Hát jah. Ennek ellenére pl. a Sonar a &-et simán kifügyöli, hogy Te biztos &&-t akartál használi
Egyébként én aránylag gyakran használom...ahogy írtam is, validálásra, amikor is azt akarom, hogy lefusson mindegyik, mert nem csak le kell futnia, hanem a lefutáskor mondjuk false esetén be is kell pirosozni vmit...nyilván ezt lehet &&-el is, de ez már ízlés dolga.
-
válasz
Lortech #9901 üzenetére
Ezt úgy értem, hogy a szoksásos CRUD mellet van még pár darab sima hívás ami pl. egy előre, fixen beállított értékkel megcsinálja az updatet, vagy fix értékekkel beilleszt egy újat.
Pl.:
/api/v1/valami
GET/api/v1/valami
POST, store/api/valami/{id}
GET, show/api/valami/{id}
PUT, update/api/valami/függvényAmiUpdateliADátumot/{1}
POST (jelen esetbe adat postázása nem történik) -
Sokimm
senior tag
válasz
Lortech #9846 üzenetére
Nem kérdezek vissza, hogy mi minden ellentmondó, de így nem tudok érvelni, se indokolni, hogy mi hogy...
A 2 kérdésemet akkor egyszerűsítve tenném fel:
Hogyan lehet vizsgálni, ha egy Objektum példánya létrejött (van, létezik)?
És ha létrejött a példány, akkor még lehet null tartalmű, amire hogyan kérdeznétek rá? (azon túl, hogy kiteszed egy lokális változóba, ahogy az előbb írtad (ha nincs más, marad ez a módszer, csak elég bénácskának néz ki a kezdő szememnek))Az összes választ itt szeretném előre (és hátra) megköszönni, nem szemetelném vele a fórmumot a későbbiekben!
(de úgy érzem a végére értünk a témának)
Köszönöm mindenkinek! -
Sokimm
senior tag
válasz
Lortech #9846 üzenetére
De ahhoz, hogy átadjam a nevét, vizsgálni szeretném előbb.
A logikám először vizsgál, aztán adja át a nevet.
Egy lokális változóba kell tennem az értéket, majd csak azt tudom vizsgálni a .equals-al??
Mert ezzel sikerül a vágyam:if (info.getProductString() instanceof String) {
AskDeviceName = info.getProductString();
}
//todo... -
Sokimm
senior tag
válasz
Lortech #9844 üzenetére
Ez lesz az akkor!
"Objektum példányod viszont nincs"
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy van-e példány már, vagy sincs?
(nem az instanceof String-el)
Van erre valami uri huncut megoldás? (hivatalos, bevált, szakmai, tuti)(#9832) bambano:
Kipróbáltam, de mindig true-t ír, a te verziódra is: (tehát van benne valami?)System.out.println(info.getProductString()!=null);
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
Lortech #9702 üzenetére
Többször nekifutottam annak, amit írtál, plusz még utánaolvastam pár helyen és végre értem. A példákat - amiket felhoztál - nagyon köszönöm, így már sokkal egyszerűbb volt megértenem!
Még1x nagyon köszi!(#9703) Aethelstone: Neked is köszönöm a segítséget! Én is így gondolom.
Apropó, hogyhogy nem készült még nyitó hsz? Pár gondolatot, könyvet, ajánlást bele lehetne tenni. Persze eddig a keresővel nagyjából mindent megtaláltam, de szerintem érdemes lenne.
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9634 üzenetére
A linkelt oldalon ott van, hogy nem csak ott lehet(ett), de a másik oldalon meg az látszik, hogy wildflyon már nem úgy, de hogy hogy az sehol sincs.
standalone.xml-el meg nesze neked nagyban hangoztatott javas hordozhatóságmellesleg elég gagyi megoldás.
Akkor elengedem a JAAS-t, mert a nem JAAS megoldás pár perc alatt összejött, úgy ahogy kéne, csak az nem "szabványos". -
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9632 üzenetére
Tudom milyen a userroles, azért írtam át org...akármi...database-re... csak lehet nem abban a fájlban ahol kéne. De éppen, hogy a standalone.xml-es gányolást akarom elkerülni, és valami projectben lévő xml-es megoldást használni, ami jbosshoz le van írva, de wildflyon úgy látszik már máshogy van, csak nincs leírva hogy, mert a normális dokumentáció az luxus...
Bárcsak ejb meg jpa logint írhatnék... de jó dolog is programozni, és nem konfigurálgatni, és azt kutatni, hogy az ami volt konfiguráció az most nem az, de nincs sehol leírva hogy mi... De hát 20% programozás, 80% xml matatás(konfiguráció), és hogy hol kell elhelyezni, és hogy kéne kinéznie az xml-nek.
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9628 üzenetére
Köszi, éééés működik az egyik összefüggős táblába adás már, egy @ManyToOne hozzáadásával. Ennyi kellett. De fura, mert a jpa tools entity-tábla generátor megtalálta enélkül is az összefüggéseket (mert FK-zot), és jól generálta a táblákat ehhez.
A factoryt pedig már static singletonosítottam, és az entity manager is entitykezelő (session scoped) osztályonként singleton.
Másik (szintén kapcsolatban lévő) táblánál, mivel nincs ID-nek való egyedi adat, ezért külön int id van definiálva, simán @GeneratedValue.
De először is, egy hibernate_sequence nevű táblát keresve száll el, de a jpa tools sima sequence nevűt generál. Átneveztem, így elindítva már azon száll el, hogy ebben nincs next_val nevű oszlop IDENTITY stratégiával.
Egyik módszer sem működik. Komolyan olyan buta a perzisztenciaréteg, hogy nem tud egy üres táblában mondjuk csak simán 0-val kezdeni, és mindenféle táblák kellenek neki? -
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9624 üzenetére
És ezt a merget-t hova kell tenni?
Mert így ugyan az a hiba. (getgod() konkrétan az adatbázisból kérdezi leg a god entity-t, ami egy user.
EntityManager em= getFactory().createEntityManager();
em.getTransaction().begin();
Event evt= new Event(new Date(),em.merge(getGod()),event, success);
em.persist(evt);
em.getTransaction().commit();
em.close();#9626 az még lehet más más állapotból volt, most username van, és amiatt sír, hogy "Unknown column 'username' in 'field list'"
De érdekes, mert az events-ben nincs username, hanem username_username-t generál oda a jpa tools, ahogy az applicant osztályban is applicant van, és applicant_username-t generál az adatbázisba. A username az events-ben és az applicant entity-ben is igazából egy hivatkozás az XUser entity-re
@Entity
public class XUser implements Serializable {
private String name;
@Id
private String username;
private String password;
private UsrType type;
@Entity
@Table(name="Events")
public class Event implements Serializable {
@Id
private Date date;
private XUser username;
private String event;
private boolean success;
@Entity
@Table(name="Applications")
public class Application implements Serializable {
@Id
@GeneratedValue
private int id;
private XUser applicant;
private float amount;
private boolean approved;Lehet bugos a JPA Tools table from entities generátora?
Szerk:
kipróbáltam azt hogy stimmeljen pontosan a név, tehát@Entity
@Table(name="Events")
public class Event implements Serializable {
@Id
private Date date;
@Column(name="USERNAME_USERNAME")
private XUser username;
private String event;
private boolean success;De ez sem nyert:
"Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`ulytestdb`.`events`, CONSTRAINT `FK_Events_USERNAME_USERNAME` FOREIGN KEY (`USERNAME_USERNAME`) REFERENCES `xuser` (`USERNAME`))
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9621 üzenetére
És ez mit jelent hogy rossz az entity db mappingem? Az entitykből lettek generálva a táblák.
Egyébként most megcsináltam fordítva, a meglévő táblákból generáltam az entityket, így kiegészült pár mappedby-al, meg onetomany, meg manytone annotációval, 2 user hozzáadás ment, bár event akkor is "detached entity passed to persist", de aztán már a user hozzáadás is ugyan ez. Most már generálni sem tudok az entitykből táblát, mert az meg más exceptionnel száll el.
Szóval állítom vissza az ezelőtt mentett workspacet... -
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9615 üzenetére
Majd megpróbálkozom vele, de ez az egész JAAS konfiguráció nagyon zavaros nekem, pl azt se tudom hol kell lennie ennek a login-config.xml-nek, meg a web.xml-ben lévő dolgok is elég zavarosak.
Nade <h:selectItems>-et kéne nekem egy enummal feltölteni. Rákeresve mindenhol azt írják, hogy a JSF 2.2 már támogatja az enumokat magától, de minden enumos példában egy sima class-t használnak enumként, enum nincs sehol... És ki is írja errorként ha enumot adok meg, hogy nincs konstruktora.
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9613 üzenetére
Köszi, közben rájöttem, hogy egyszerűen a createEntityManagerFactory paramétere rossz providerre mutatott, mert 8 éve jpaztam utoljára, és a kódrészlet amiből kicopyztam ugyan azt az azonosítót használta több dologra... így meg is lett a kavarodás.
Libeket majd utólag rendezem. Meg megpróbálok minél többet annotációba tenni, ha már egyre többet lehet. Én még a 454676 darab xml-be írogatós időszakba jpa jsf-eztem
De a jaas... az még mindig sötét, ugyan abból az adatbázisból kellene dolgoznia mint a JPA... de hogy? -
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9609 üzenetére
Már megoldottam (kézzel), volt 2 perc. Most a JAAS-al küzdök, a jsf oldalak authentikációját kéne megcsinálni vele, de ahány leírás róla, annyi egymásnak ellent mondó beállítás van. Úgy tűnik az nem megy hogy honnan szedje az adatokat (jelszó, role).
Na meg wildfly-on futtatott jsf egyszerű gombja aminek futtatnia kéne egy metódust, nem csinál semmit. Belöki az oldalt, klikk rá, és semmi. Konzolon sem, debug módban sem, semmit sem ír a szerver, meg más sem.
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9594 üzenetére
Nem a maven a bloatware, hanem a többi. A maven csak felesleges faxni. Igen, hibamentesebb, és profibb a kézi, de főleg gyorsabb
Soha sem bírtam a divatos dolgokat, úgy is néhány év múlva a "maven fúj"/"spring fúj"/"akármi fúj" mert jön egy újabb divatos tool, amit kovács géza mánáger aki a fősulin dreamweawerrel összekattintott egy html oldalt, megmondja(előírja)Hát a cégeknél még arra sincs fantázia hogy saját interjúkérdést kitaláljanak, a nemzetközi divatot követi mind (hashtable keresztkérdések).
-
Aethelstone
addikt
válasz
Lortech #9549 üzenetére
Nem mennék bele egy vitába, de pár dolgot azért megjegyeznék.
Spring Data, Spring Boot, Spring Rest...EE?
Alkalmazás-szerver vs Servlet Container. Szerintem erről ne nyissunk vitát.
JSF vs gwt/vaadin. Ugyan már....
4 év, 10+ projekt architektként. Tehát nem kódoltál és valszeg tök részletesen bele tudtál merülni a technológiákba a boardon...nem hiszem.
Satöbbi. Igen, rühellem az EE-t. Pont. Befejeztem.
-
floatr
veterán
válasz
Lortech #9534 üzenetére
Így van. Én tökre örülök, hogy végre megérkezett pl a hivatalos json binding így sok-sok év után
Talán ha elég sokáig áll az ember féllábon, akkor talán valami reaktív microservice specifikáció is készül a következő 10 évben. Illetve most már talán kicsit gyorsabban, hogy az ora legalább nem lábatlankodik az érdekeltek közt.
Amúgy már rég nem az EE a mérvadó, csak kullog a trendek után.
-
disy68
aktív tag
válasz
Lortech #9486 üzenetére
És java 9-től már private metódusok is lehetnek interface-ekben a default implementáció mellett.
-
nji
aktív tag
válasz
Lortech #9359 üzenetére
Ok, hogy OFF topic, de mivel a processing java alapú és nincs külön fórumja, ezért nem találtam más helyet.
Nyilván nem pátyolgatást kértem, azért, hogy nekem jó legyen, hanem kereslet-kínálat alapon egy másik diákot keresek, ahogyan ezt korábban kifejtettem.
A prog.hu-n felraktam álláshirdetés kategóriába is, de senki nem jelentkezett. Itt is van ilyen topic? Megadod a linket?
A magyar ugarra meg azért utaltam, mert csak a magyar ilyen bunkó, hogy nem segíteni akarnak, hanem összefogva belekötnek a másikba és ítélkeznek, ha segítséget mer kérni.
Nem gondolom, hogy itt mindenki minden diplomáját segítség és konzultáció nélkül csinálta meg.
Egyébként ez lesz az ötödik diplomám: közgazdász Bsc, közgazdász Msc, EU szakközgazdász poszt. grad, Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító poszt. grad. (német és angol) és most PTI Bsc. Sajnos ezt már csak levelezőn tudom végezni, mert dolgoznom kell és nem tudok egész nap a neten kutakodni a megoldások miatt a 40 órás melom mellett. Elég sokat keresgéltem már, de eddig nem akadtam semmi tökéletesen használhatóra.
A többi tárgy ebben a félévben természetesen 4.0 átlaggal megvan. -
Chesterfield
őstag
válasz
Lortech #9199 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólást, jöhet még másoktól is
Ez a rengeteg matek tárgy, ami a Bsc-n van, elég ijesztő:
Diszkrét matematika, Matematikai logika, Kombinatorika és gráfelmélet, Lineáris algebra, Analízis, Numerikus analízis, Valószínűségszámítás és statisztikaMíg a FOKSZ-nál csak Diszkrét matematika van.
-
floatr
veterán
válasz
Lortech #9205 üzenetére
Nézd, amikor én ezt web service-nek hívtam, mindenki lehurrogott, hogy REST. Én nem akadok fenn az elnevezéseken.
Ami a strukturálását illeti, az eddigi felhasználási területeken a legkevésbé sem volt szükség CRUD-szerű mechanizmusra. Specifikáció van, ha nem lenne, akkor egy ráerőltetett REST felépítés sem segítene nekik, mert nem pet store példaalkalmazásokról van szó
-
floatr
veterán
válasz
Lortech #8970 üzenetére
Az a probléma, hogy általában nem az a kérdés hangzik el, hogy "mit kezdjünk el használni: GIT vagy SVN?", hanem az, hogy "SVN-t használunk, mi indokolja, hogy GIT-re migráljunk?"
De elmondtam már az indokaimat. Emvy említett egy use case-t, amire jó a GIT. Nekem kicsit erőltetett, de szubjektív, kivéve persze ha az a jellemző munkafolyamata, hogy napi 10 órát utazik és közben fejleszt. Szerintem a projektek túlnyomó része nem elszigetelt fejlesztők részben merge-ölt munkájára épül, sőt... Ehhez képest a GIT csak feleslegesen komplikálja a munkádat, és ez a problémám, hogy nem észérv szól mellette, hanem az, hogy kimaradsz-lemaradsz, mertmindenkiezthasználja.
Nekem a legfájóbb pontja a GIT-nek ez az állandó disconnected feeling, mintha még mindig a dial-up korszakban lennénk. Bárhová megyek a laposommal az esetek 99%-ában, mindenhol legalább 100Mb-es netem van, ami még VPN-en is több mint elég. Semmi nem indokolja, hogy ne tegyem láthatóvá, és minden érintett számára elérhetővé egyből a munkámat. És nem elég az, hogy commit/push, de minden egyes alkalommal, amikor változást sejtek másoktól, még szinkronizálnom is kell külön, mintha nem is egy csapat lennél a kollégáiddal, ahol nem csak azért kell megszenvedned, hogy a te változtatásaid bekerüljenek, hanem külön kis bunkerben élne mindenki lekapcsolt nettel, és az is külön kihívás, hogy a mások változtatásai egyáltalán lejöjjenek hiba nélkül. Nekem ez nem előrelépés, sajnálom.
Mindegy leszállok a témáról, mert értelme nem sok van vitázni róla.
-
szucstom
őstag
válasz
Lortech #8842 üzenetére
Hát, informatikai alapom van, nemrég végeztem rendszergizda képzést. Igazából ott volt C#, csak épp olyan tempóban akart haladni az oktató, hogy semmi esély nem volt arra, hogy azt megtanuljuk (tudniillik estin voltam). Ha jól tudom a Java összeköthető a PHP-val, amit azért valamilyen szinten átlátok, ezért szeretnék abba az irányba "haladni".
-
CJ19
csendes tag
válasz
Lortech #8472 üzenetére
na megvan a ludas:
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:datasources:4.0">
mi ez az concurrent management pontosan? ez volt rosszul megadva, így volt benne valamiért java:jboss/mydatasource, a fönti módon átírtam és jó lett! Köszi a helpet!
<datasources>
<datasource jta="true" jndi-name="java:jboss/datasources/mydatasource" pool-name="Amusement_Park" enabled="true" use-ccm="true">
<connection-url>jdbc:mysql://localhost:3306/amusement_park</connection-url>
<driver-class>com.mysql.jdbc.Driver</driver-class>
<driver>mysql-connector-java-5.1.9.jar</driver>
<security>
<user-name>root</user-name>
<password>rolika19</password>
</security>
<validation>
<valid-connection-checker class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLValidConnectionChecker"/>
<background-validation>true</background-validation>
<exception-sorter class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLExceptionSorter"/>
</validation>
</datasource>
</datasources>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:deployment-scanner:2.0">
<deployment-scanner path="deployments" relative-to="jboss.server.base.dir" scan-interval="5000" runtime-failure-causes-rollback="${jboss.deployment.scanner.rollback.on.failure:false}"/>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:ee:4.0">
<spec-descriptor-property-replacement>false</spec-descriptor-property-replacement>
<concurrent>
<context-services>
<context-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/context/default" use-transaction-setup-provider="true"/>
</context-services>
<managed-thread-factories>
<managed-thread-factory name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/factory/default" context-service="default"/>
</managed-thread-factories>
<managed-executor-services>
<managed-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="5000"/>
</managed-executor-services>
<managed-scheduled-executor-services>
<managed-scheduled-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="3000"/>
</managed-scheduled-executor-services>
</concurrent>
<default-bindings context-service="java:jboss/ee/concurrency/context/default" [B]datasource="java:jboss/datasources/mydatasource"[/B] managed-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" managed-scheduled-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" managed-thread-factory="java:jboss/ee/concurrency/factory/default"/>
</subsystem> -
n00n
őstag
-
-Faceless-
őstag
válasz
Lortech #8252 üzenetére
Itt a konkrét kód DiceWars.java. Még félig sincs kész, de nem tudok emiatt továbbhaladni. Bocsánat a rendetlen kódért, csak először működjön alapon, ha megoldottam a problémát kitakarítok.
#Karma Rendben addig is azokat átírom.
A link nem jött össze, de javítottam. - Karma
[ Módosította: Karma ]
-
Lacces
őstag
válasz
Lortech #8051 üzenetére
Köszi a multi module-t, utána nézek. Erről a projekt alapozásról hol/hogyan tudnék többet "tanulni"?
Tényleg olyan ez a függőség, mint ha azt mondanám, hogy A projekt = Ruby on Rails, B projekt = Webshop Ruby on Rails alapon. Egy kód csak egy helyen legyen alapon.Tudom, hogy kellene egy senior, én nem tartom annak magam, de mediornak igen
. Az a baj, hogy a csapatban mindenki "kezdő" java-s (cégen belül sincs más). Van egy egyetemi oktató, aki jól vágja az algoritmusokat, de a scrum, unit tesztelés, és minden ami a szoftver fejlesztéshez tartozó toolok (clean code, code review) irtózik. A többiek is más nyelvben van munkatapasztalatuk, de ha én nem nyomom meg, hogy na menjünk sprintet tervezni, akkor elülnek a gép előtt. Meg ha valami új dolog van, hogy JavaFX-ben hozzunk létre a GUI-t akkor mindenki mondja, hogy ő még sosem csinált, és nem vállalná be, akkor mivel én "bátor gyerek" vagyok, ezért megcsinálom én, én sem csináltam sosem, de van dokumentáció. Mindenki kezdő Java-ban (meg senki sem senior) így egy kicsit nehéz. Én meg nem félek a kihívástól de én is jeleztem már a vezetőség felé, hogy kell a senior, mert én ehhez még kevés vagyok, de nyitott. Tudom jól, hogy a jó "alapok" fontosak, de ha "magamra vagyok utalva" akkor nem sokat tehetek, a fórumon meg tőlem tapasztaltabbak vannak
.
Java-ban több választási lehetőséged van, mint a .NET-ben gondolok itt IDE-re, adatbázis, persze a .NET-ben is van, de ott elég egyértelmű, hogy mindenki ugyanazt az IDE-t és adatbázist használja.Találtam egy harmadik lehetőséget, szoktam github-ra tölteni php kódokat. Utána olvasva pedig műkődik maven és gradle-nál is. A kódokat egy gitlab-os repository-ba mennek. A maven és a gadle tud olyat, hogy a dependncy-t git-es repoból tölti be és használja fel. (Build során le is húzza) Ez mondjuk nekem azért tetszik,mert így ki tudom hagyni azt a lépést, hogy külön nexus / artifactory repository legyen, ráadásul ehhez csak a rendszergazda fér hozzá, hogy beállítsa ezt azt, telepítse a szerverre stb.
Max még egy-két esettanulmányt elolvasok ezügyben. Köszi a választ
-
Szmeby
tag
válasz
Lortech #7849 üzenetére
A szabály az szabály. Sőt, lambdát is tilos írni, hátha véletlenül classra fordul.
Amúgy nem tudom, engem szerencsére nem érint. Csak sajnálom azt, akit igen. Remélem nem megy el tőle a kedve, amíg munkát nem talál. Akkor végre tanulhat is valami hasznosat.
Bocsánat a kirohanásomért, de nehezen viselem, ha oktatás címszó alatt rossz szokásokra nevelnek.Ha az automatikus kiértékelő rendszer (teszt?) az oka, akkor az a hibás és meg kell javítani. A teszt arra való, hogy a public APIn keresztül ellenőrizze a cuccot, se több, se kevesebb. Hogy én azt belül hogyan oldom meg, hány osztályt hozok létre mögötte és azok hogyan viselkednek, ahhoz senkinek semmi köze.
szcsaba1994: Ez a Tabla osztály konkrétan micsoda? Úgy érzem, hogy ez a Node... legalábbis ahogyan használni szeretnéd. A minimax elindul egy Node-on (Tablan?) és rekurzívan egyre mélyebbre haladva bejárja a gyerekeit, akik szintén Node-ok. Vagy a Tabla csak valami payload?
Amúgy igen, a gyerekek és az érték mindenképpen kell a számításhoz. Meg az az infó, ami alaján eldöntöd, hogy az aktuális Node min vagy max. A szülőt én feleslegesnek tartom, de nem ismerem a feladatot, szóval lehet, hogy kell.
Valami ilyesmi:
class Node {
private List<Node> children;
private int heuristicValue;
private boolean isMax; // például, de más módon is el lehetne dönteni hogy min vagy max
...
} -
pinnacle
nagyúr
válasz
Lortech #7821 üzenetére
Köszi! Úgy sem ment. Viszont érdekes módon, asztali mappába telepítve sikerült.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Lortech #7565 üzenetére
Jaja, nyilván a natív exe wrapper. Mivel a service egy speciális mód, ezért ott a normál PATH beállítások sajnos nem játszanak. Ebben az egész buliban igazából csak az a vicces, hogy pl. a Windows 2008 szerveren máshogy települ fel a 32 bites és a 64 bites Java...mind1..nem is annyira lényeges, de jó nagy szopók voltak ezzel. Egy standalone jetty-re épülő alkalmazást kellett windows service-ként futtatni
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Lortech #7111 üzenetére
Már elindultam abba az irányba, hogy persistence.xml-t kitöröltem, és helyette a spring-servlet.xml-ben configolok, de ekkor egyrészt sír az IDE, hogy hiányzik a persistence.xml, másrészt meg nem tudom, hogy ez esetben hogyan férek hozzá a PersistenceContexthez, vagy azzal ekvivalens funkcióhoz. Ehhez dobna valaki egy leírást?
Most így néz ki a spring-servlet.xml.
(#7112) jetarko:
Jaja, azt benéztem, de eredetileg azért volt ott a .controller, mert azt hittem, hogy csak @Controller osztályokra van szüksége. -
Szmeby
tag
válasz
Lortech #6899 üzenetére
Hm. Nem rémlik, hogy ezt próbáltam volna. Köszi a tippet, holnap teszek egy próbát.
Én a másik irányba mozdultam el, hozzáadtam a resteasy cuccait is system classként. Sajnos akkor máshol ütötte fel a fejét a ClassCastException. Végül sikerült elérnem, hogy már el sem indult a cucc.
Vagy azt a custom classloader okozta, már nem emélkszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Synology NAS
- Futás, futópályák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gurulunk, WAZE?!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest