Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech
    addikt

Helló!

Segítség / Vélemény kellene. Én új vagyok ebben a Java-ban, bár van C#/.NET tapasztalat, tudásom.
    A koncepció: lenne 2 java-s projekt:
    - A projekt
    - B projekt, ami egy JavaFX-es projekt, és ennek kellene használnia az A projektben lévő osztályok metódusait. Egyfajta API hívások zajlanak.

C#-ban ez nem nehéz, mert ott ugye van 2 solution és referencia alapján behúznám B-t tartalmazó solution-hez az A projektet.

No de Java-nál ez hogyan műkődne? (Én olvastam, hogy JAR import fájl, de ezt nem látom át.)

Én az A és B-nek is külön git report tartanék fel, mert A projekt a motor / engine, B projekt, az asztalis GUI alkalmazás ami hívogatja az A osztályok metódusait, illetve valószínűleg a jövőben lesz egy C projekt, ami ugyanugy az A-t használja fel, csak az nem asztali GUI, hanem egy webes alkalmazás lenne.
    Plusz, akkor már lehetne kísérletezni a Continous Integration-nel is.

Ha esetleg erről kaphatnék egy step-by-step tutorialt, vagy hogyan kell rákeresni a neten.
    Azt tudom, hogy van Java-ban a maven vagy gradle (utóbbira szavazok).

C#-nál egy saját nuget szervert hoztak létre a többiek, és oda voltak mindig feltöltve a legújabb verziók a projektekről, így a másik projektnél mindig a legfrissebb verzió jelent meg build során.
    Itt is valami ilyesmit kellene összehozni a Java-ban? (valami belső package kezelőt?)

Egy Java csapatba átdobott (egyetemen használta utoljára Java-t) fejlesztő kér segítséget :R

Van ilyen lehetőség is. De ez azért nem tetszik, mert a többi "kezdő" fejlesztő, más folder alatt dolgozhatnak (más útvonal)

Ezt olyan embernek kellene csinálnia szerintem, aki azért tudja, hogy mit csinál, projekt alapozást eléggé be lehet nézni, és megnehezíteni az egész csapat számára a későbbi munkát. Az ehhez szükséges tudást egész biztosan nem egy fórum hozzászólás alapján fogod megszerezni.

Létrehozhatsz két különálló maven (gradle) projektet.
    A-ból elkészül az artifact (pl. jar), azt instalállod a lokális és/vagy távoli repositoryba (Nexus (+nuget akár), vagy Artifactory).
    B maven projektből meghivatkozod az A-t mint függőséget.
    Az elkészült maven/gradle projektet behúzod a szimpatikus IDE-be, mint maven/gradle projekt.
    Vagy használhatsz multi module-t: létrehozol egy parent projektet, A és B modult, és B modulban definiálod A-ra a függőséget.
    Gyors kereséssel itt egy példa utóbbira: [link]
    Itt A a weather, B a webapp module.

Új hozzászólás Aktív témák