- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
polaroi8d
csendes tag
válasz
szcsaba1994 #7841 üzenetére
Jó kis mestint kötprog?
Hogy sikerült?
-
Szmeby
tag
válasz
szcsaba1994 #7861 üzenetére
Aha, akkor mégsem az a Node. Viszont a heurisztikai értéket gondolom majd ez alapján fogod számolni.
-
Szmeby
tag
válasz
szcsaba1994 #7845 üzenetére
Azt értem, hogy nem szabad, de azt nem, hogy miért nem?
Mi az oka annak, hogy a fejlesztő nem struktúrálhatja a kódját úgy, ahogy az szerinte használható és átlátható?
Remélem nem az, hogy a prof könnyebben kinyomtathassa az 1 db fájl tartalmát.Egy normális világban / OO nyelvben egy kicsit is komplexebb megoldást nem egy osztály valósít meg. És akkor csodálkozunk, hogy az egyetemről érkezők olyan minőségű kódot produkálnak, amilyet. (Én is ilyet produkáltam, és utólag visszanézve nem vagyok rá büszke.)
Szerencsétlenek nem hogy nem látnak mást, még a kreatívabb kisebbséget is megkötik az idióta szabályaikkal.Lortech: A nested class is egy újabb osztály. Bár nem erről szólt a feladat, de ha úgy tartja kedvem, 826 osztályt is tehetek egy fájlba, csak éppen rettentő gusztustalan lesz.
Persze ebben az esetben én is inner classra szavazok, nagyon ide kívánkozik. Inkább, mint az egymásba ágyazott konténerek végeláthatatlan sora. Vagy akkor szívassuk meg a tanárt, és az olvashatatlanságig bonyolítsuk túl, legyen neki is pár kellemes órája, amíg kitalálja, mit csinál. -
Lortech
addikt
válasz
szcsaba1994 #7845 üzenetére
Ez nekem úgy hangzik, hogy nincs kimondva hogy nem használhatsz nested classokat, pl. egy inner classt itt. A node osztály tipikusan illik erre a patternre.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Map<I,Map<K,J>> mymap;
Pl.
Lehet List is. As you wish. Viszont a 3 attributumos Object az igazán korrekt megoldás.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Object tömböket raksz a List-be és önkényesen tárolod az attribútumokat az egyes tömbökbe. Nem elegáns.
Mi az, hogy nem hozhatsz létre osztályokat? A Java, mint objektumorientált nyelv egyik lényege pont ez. -
válasz
"de külön osztályt nem hozhatok létre?"
Ezt hogy érted? Meg mi az, hogy lista, aminek három attribútuma van?
Ezek nem a node attribútumai akarnak lenni? -
WonderCSabo
félisten
válasz
szcsaba1994 #7255 üzenetére
Oké, de akkor mit vársz tőlünk? Mert a kód alapján többet nem tudunk mondani.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
szcsaba1994 #7253 üzenetére
Mivel nem osztottad meg az egész kódot, ezért a kövi lehet:
maga a tömb eleme null VAGY
a rand változó nullEzt egy másodperc alatt ki lehet deríteni debuggerrel.
-
szcsaba1994
tag
válasz
szcsaba1994 #7252 üzenetére
Ez lemaradt, még előtte van:
Karakter[] elsoJatekos = new Karakter[karakterSzam * 2];
Karakter[] masodikJatekos = new Karakter[karakterSzam * 2];
int karakterSzam = 0, karValEgy = 0, karValKetto = 0; -
Ursache
senior tag
válasz
szcsaba1994 #7250 üzenetére
Ott nincs inicializálva a tömb. Bár mondjuk ez elég kevés kód, pastebinre töltsd fel.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
szcsaba1994 #7184 üzenetére
újabb verzióval fordítottad, mint amilyen JRE van a gépeden. szedd le a JRE 1.8-at és állítsd át a java HOME-ot arra.
-
Szmeby
tag
válasz
szcsaba1994 #7030 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
public class Main {
static abstract class A {
private final int f1;
private int f2;
A() {
this.f1 = 100;
}
A(int f1) {
this.f1 = f1;
}
void setF2(int f2) { this.f2 = f2; }
int getF1() { return this.f1; }
int getF2() { return this.f2; }
}
static abstract class B extends A {
private final int f3;
private int f4;
B(int f3) {
super();
this.f3 = f3;
}
B(int f1, int f3) {
super(f1);
this.f3 = f3;
}
void setF4(int f4) { this.f4 = f4; }
int getF3() { return this.f3; }
int getF4() { return this.f4; }
}
static final class C extends B {
C() {
super(300);
}
C(int f1) {
super(f1, 3000);
}
C(int f1, int f3) {
super(f1, f3);
}
C(int f1, int f2, int f3) {
super(f1, f3);
setF2(f2);
}
}
public static void main(String[] args) {
A a = new C(1, 3);
a.setF2(2);
System.out.println(a.getF1() + ", " + a.getF2());
B b = new C(10, 30);
b.setF2(20);
b.setF4(40);
System.out.println(b.getF1() + ", " + b.getF2() + ", " + b.getF3() + ", " + b.getF4());
C c = new C();
c.setF2(200);
c.setF4(400);
System.out.println(c.getF1() + ", " + c.getF2() + ", " + c.getF3() + ", " + c.getF4());
c = new C(1000);
System.out.println(c.getF1() + ", " + c.getF2() + ", " + c.getF3() + ", " + c.getF4());
c = new C(10000, 30000);
c = new C(100000, 200000, 300000);
}
}A super kulcsszó a barátod. Ezzel hívhatod meg az ős konstruktorát, itt adhatod át a konstruktor argumentumokat is. Ezeket vagy kívülről kapja a konstruktor, vagy akár egy konstanst is átadhatsz, attól függ, mi a cél. A fieldeket beállíthatja konstruktor, vagy ha példányosításkor még nem tudod, akkor setter. Most vegyesen vannak.
Lehet több konstruktor is egy osztályon belül, természetesen eltérő paraméterezéssel. Lehet default konstruktor. Ha default konstruktort hívsz, a super(); lényegében elhagyható, mivel a compiler mindig belefordítja. Mindig az első sorba... tehát az ős mindig készen fog állni arra, hogy az adattagjait piszkálhasd.
Ha nem tetszik a konstruktoron belüli setter hívogatás, a fieldeket teheted protecteddé, így közvetlenül is értéket adhatsz nekik. De ilyenkor a csomagon belül minden más osztály is írhatja ezeket az adattagokat. -
jetarko
csendes tag
válasz
szcsaba1994 #6737 üzenetére
Sziasztok.
Csinálgatok egy weboldalt Spring mvc-vel még mindig
Ma gondoltam rá, hogy tudnám ezt rendesen optimalizálni mobil-ra. Az opciók:
- Spring mobile: elég jónak tűnik, mert mivel kevesebb adat jelenik meg úgyis, ezért kevesebb adatot is kellene átadni, ezért létrehozhatnék új template-t is mobilnézethez és nem kéne annyit css-sel szórakozni.
- Spring Android: elkezdtem az androidos appokról olvasni, mert nem fejlesztettem még android-ra. Néztem lehet native meg webapp-ot is csinálni, de a webapphoz url-ket kell hívogatni ami json/xml adatokat ad majd vissza, de mivel a meglévő controllereim nézeteket adnak vissza, ezért nem lenne túl optimális ez. Ekkor ráakadtam a spring webservice-re és ez tetszett a legjobban.
- Spring restful webservice: Ahogy olvastam a webservice-s dolognak az lenne a lényege, hogy egyszer megírom a szerveroldalam és innentől kezdve mind1, hogy ezt weboldal, android,ios vagy különböző weboldalak hívogatnák. Azonban mivel ezek restful, soa-s dolgok ezeknél a template engine rész teljesen kieshet és ez még tetszik is, mert mondjuk webhez átírhatnám angular js-re, továbbá azt írják neten, hogy igazán jól kinéző ui-t csak kliens oldalon lehet összehozni és a serveren való renderelés meg overkill,de ezt se igazán értem. Ha átírom az egészet webservice-re, akkor pl a html-s nézetek kerüljenek ugyanabba a war-ba vagy szervezzem ki új war/jar-ba vagy nem tudom mibe. Ekkor továbbgondolkodtam és rájöttem, ha külön tudnám ezeket bontani akkor kitudnám rakni őket külön szerverekre is(nem tudom ennek van-e értelme). Ahogy olvasgattam tovább, láttam, hogy ez a módszer viszont rontja a seo szempontokat(nagyon nem értek hozzá). Na meg mintha ezt jobban is lehetne tesztelni, mint a sima template engine-s megoldást.
Melyik megközelítést szokták alkalmazni általában valós projekteknél? Nekem ez a webservice tetszik a legjobban, de biztos van több hátránya is.
Eddig még csak spring-el szórakoztam és tetszik is, ezért nézegettem csak spring-es témákba.
2 hét múlva kezdem el szakdogám és nem tudom melyik úton induljak el. Nem a könnyű út érdekel, hanem az optimális, ami persze alkalmazásfüggő, de mivel egyszer majd nagy projekteken akarok dolgozni, azt az utat járnám inkábbVki tisztába tudná rakni ezeket a gondolataimat? Ha vki végigolvasta és válaszol, köszi. Ha sok ökörséget írtam bocsi
Amúgy lassacskán lehetne csinálni vmi haladó java forumot is. -
tick
aktív tag
válasz
Agyhullám Java, én ezt javaslom
-
caindwan
aktív tag
válasz
A legjobb amit ajánlottak nekem és most éppen azzal foglalkozok, az a Thinking on Java angolul
-
floatr
veterán
válasz
szcsaba1994 #5645 üzenetére
Bedobod egy beágyazott adatbázisba, és kiolvasod ID szerint
-
WonderCSabo
félisten
válasz
szcsaba1994 #5645 üzenetére
Dobsz egy véletlen számot a Random osztállyal, aztán ciklusban addig olvasod be a sorokat mondjuk BufferedReader-be, amíg a számhoz nem érsz.
-
Aethelstone
addikt
válasz
szcsaba1994 #5357 üzenetére
Milyen alakúnak kell lennie a táblának? Négyzet? Téglalap?
Azt nem értem, pontosan, hogy játékosszám*6. Ez minimum 2 játékost feltételezve 2x(2x3) mező? Vagy hogy? 1x12, 2x6, 3x4? -
Aethelstone
addikt
válasz
szcsaba1994 #5355 üzenetére
Akkor értelemszerűen:
public class Jatekos {
int sorszam=20;
List<Mezo> mezok;
public int getSorszam() {
return this.sorszam;
}
public List<Mezo> getMezok() {
return this.mezok;
}
}
new Jatekos().getMezok().get(0).getSorszam();
} -
Aethelstone
addikt
válasz
szcsaba1994 #5353 üzenetére
Látatlanban:
public class Mezo {
int sorszam=10;
Jatekos jatekos;
return this.sorszam;
}
public Jatekos getJatekos() {
return this.jatekos;
}
}
public class Jatekos {
int sorszam=20;
Mezo mezo;
return this.sorszam;
}
public Mezo getMezo() {
return this.mezo;
}
}
new Jatekos().getMezo().getSorszam();
new Mezo().getJatekos().getSorszam()
}A megoldás nagyon pucér, setterek hiányoznak, stb, de kb. iránynak jó. Ez a felállás 1:1 Mező/Játékos kapcsolatot tételez fel. Ha 1 : N, N : 1, N : N kell, akkor valami List vagy Map implementációt kellene használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest