- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Ha egy entity-ben kettő v több eager OneToMany collection van, akkor nem egyszerű megoldani kézzel sem a dolgot. Az egyik módja a szűrésnek a Set használata, de lehet custom query-t és projekciót is használni.
Vagy nem eager, és kézzel inicializálod.
-
estro
csendes tag
Sziasztok, egy kérdésem lenne hogy szerintetek melyik lenne a jobb megoldás.
A probléma hogy a JPA a OneToMany esetén duplikálva adja vissza a child entityket.
Itt egy stackoverflow kérdés róla:
https://stackoverflow.com/questions/1995080/hibernate-criteria-returns-children-multiple-times-with-fetchtype-eagerNekem fontos lenne eager lekérdezés és hogy sorrend tartó legyen az adat.
1. JPA interfacet használok, szóval csak ezért érdemes lenne egy DAO-t létrehozni és hibernateval Criteria-t írni erre az egy lekérdezésre?
2. vagy szűrjem ki a duplikációkat a service layerben?
3. esetleg lehet erre írni valami queryt a JPA @Query annotációval?amúgy érthető mit szeretnék kérdezni, vagy még senki nem találkozott ilyennel?
-
Aethelstone
addikt
Ezért írtam, hogy ízlés dolga
A könyvekben található dolgokat meg nem véletlenül hívják ajánlásnak 
-
D4nte
csendes tag
"A változóknak két fajtája van: primitívek és hivatkozások.
A primitív változók olyan értékekkel vannak tele, amelyek a változó tényleges értékét ábrázolják.
Az objektum típusú változó (hivatkozó változó), azonban az objektum elérésének módját tárolják."
Agyhullám: Java könyvben ez szerepel.
Én nem értem, hogy lehet referencia egy primitív, habár még nem vagyok gyakorlott a Javaban :/.
A referencia változó az egy objektumra hivatkozik aminek vagy van beállított példány változói vagy nincs, ha nincs akkor csak egy sima tulajdonság nélküli objektum, viszont a primitív változó az int, float, double stb... és használat előtt bekell állítani valamilyen értékre.
Jelenlegi ismereteim alapján egyetlen közös tulajdonságuk van, hogy biteket ábrázolnak. De ha bonyolult az okkifejtése akkor tényleg hagyjuk
Csak egy vessző hiányzott abból a hozzászólásból szerintem, nem úgy gondolta. Az oracle java tutorial-ban amúgy teljesen érthetően le van írva ez a paraméterátadásos téma.
-
floatr
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Akarok csinálni egy bejelentkezést jsp+servletel, de ugyan azt a hibát kapom akármit csinálok.
Servlet doPost:PrintWriter out = response.getWriter();
String username = request.getParameter("user");
String password = request.getParameter("pwd");
UserSQL dao = new UserSQL();
int result = dao.loginUser(username, password);
if (result == 1) {
RequestDispatcher rd = getServletContext().getRequestDispatcher("index.jsp");
out.println("<font color=red>Adatbázis hiba.</font>");
}
if (result == 2) {
RequestDispatcher rd = request.getRequestDispatcher("error.jsp");
// RequestDispatcher rd = getServletContext().getRequestDispatcher("error.jsp");
out.println("<font color=red>Rossz felhasználónév/jelszó.</font>");
}
HttpSession s = request.getSession();
s.setAttribute("username", username);
s.setAttribute("login", true);
response.sendRedirect("success.jsp");A userSQL class aminek át kellene vennie a 2 stringet és vissza adni egy számot, de szerintem nem kapja meg az értékeket:
public int loginUser(String username, String password) {
connect();
Connection con = null;
Statement stmt = null;
ResultSet rs = null;
String sql_comm = "select * from root.users where username = ’" + username + "’ and password = ’" + password + "’";
try {
stmt = con.createStatement();
rs = stmt.executeQuery(sql_comm);
if (rs.next() == false) {
return 2;
} else {
return 0;
}
} catch (SQLException e) {
e.printStackTrace();
return 1;
} finally {
if (rs != null) {
try {
rs.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
if (stmt != null) {
try {
stmt.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
if (con != null) {
try {
con.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
}Hibaüzenet:
java.lang.NullPointerException
model.UserSQL.loginUser(UserSQL.java:47)
controller.login.doPost(login.java:53)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:644)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:725)
org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:52)Tudna valaki segíteni, ötletet adni mi baja lehet? Van sok megoldás a neten, de én ezzel akarom csinálni és érdekelne mit rontottam el. NullPointerException ez ha jól tudom azt jelenti, hogy null értékű objektummal tér vissza, de javítsatok ki ha tévedek.
Előre is köszi a segítséget.Azt vágod, hogy a felhasználótól kapott adatot egy az egyben dobálod bele a query-be, escape-elés vagy sokkal inkább prepared statement (rendkívül meglepő módon erre való a PreparedStatement és a Connection osztály prepareStatement metódusa) használata helyett, ezzel fasza kis lehetőséget adva az SQL Injectionre?
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/jdbc/basics/prepared.html
Meg amúgy a SELECT * használata nagyon nem javasolt sehol. Sorold fel szépen a mezőket, amikre szükséged van.
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
Akarok csinálni egy bejelentkezést jsp+servletel, de ugyan azt a hibát kapom akármit csinálok.
if (result == 1) {
}
if (result == 2) {
// RequestDispatcher rd = getServletContext().getRequestDispatcher("error.jsp");
}
response.sendRedirect("success.jsp");A userSQL class aminek át kellene vennie a 2 stringet és vissza adni egy számot, de szerintem nem kapja meg az értékeket:
connect();
Connection con = null;
Statement stmt = null;
ResultSet rs = null;
String sql_comm = "select * from root.users where username = ’" + username + "’ and password = ’" + password + "’";
try {
return 2;
} else {
return 0;
}
e.printStackTrace();
return 1;
} finally {
if (rs != null) {
try {
rs.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
if (stmt != null) {
try {
stmt.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
if (con != null) {
try {
con.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
}Hibaüzenet:
org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:52)Tudna valaki segíteni, ötletet adni mi baja lehet? Van sok megoldás a neten, de én ezzel akarom csinálni és érdekelne mit rontottam el. NullPointerException ez ha jól tudom azt jelenti, hogy null értékű objektummal tér vissza, de javítsatok ki ha tévedek.
Előre is köszi a segítséget.Connection con = null;
Statement stmt = null;
ResultSet rs = null;String sql_comm = "select * from root.users where username = ’" + username + "’ and password = ’" + password + "’";
try {stmt = con.createStatement();
Mintha nem lenne inicializálva....gondolom, hogy a connect(); tenné meg, de akkor azt mondjuk a deklaráció után kellene írni...vagy hogyisvanez?
-
Lortech
addikt
Sziasztok!
if (result == 1) {
}
if (result == 2) {
}
connect();
Connection con = null;
Statement stmt = null;
ResultSet rs = null;
try {
return 2;
} else {
return 0;
}
e.printStackTrace();
return 1;
} finally {
if (rs != null) {
try {
rs.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
if (stmt != null) {
try {
stmt.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
if (con != null) {
try {
con.close();
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
}Hibaüzenet:
Előre is köszi a segítséget.NullPointerException-t alapvetően akkor kapsz, ha olyan objektum mezőjére / metódusára hivatkozol, amely null.
A konkrét esetben a lényeg:
...
Connection con = null;
...
stmt = con.createStatement();Nem állítod be a con változódat, null marad, de hívod a metódusát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Spórolós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- További aktív témák...
- Teljesen ÚJ - iPhone 17 Pro 256 GB Kártyafüggetlen - Fóliás - 0 ciklus - Apple garancia
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- RYZEN 7 5700X3D (8 mag/16 szál, 96MB L3 cache)! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel Core i3-4160, 16GB DDR3 félkonfig - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- 2 darab Metalica VIP Superior 2 napos jegy csere 4 darab egynaposra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook Air 13 2022 M2 24GB/512SSD asztroszürke
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A könyvekben található dolgokat meg nem véletlenül hívják ajánlásnak