- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
Sziasztok!
Hibernates kérdés következik...
Egy findAll query lekéri az entitás összes propertyét, annak ellenére, hogy lazy fetch van beállítva. Íme a Query:List<T> entityList = Collections.emptyList();
try {
startCustomOperation();
org.hibernate.query.Query query = session.createQuery("SELECT e FROM "+clazz.getName()+" AS e");
entityList = query.getResultList();
tx.commit();
} catch (HibernateException ex) {
handleException(ex);
} finally {
session.close();
}
return entityList;
}
A sima "FROM "+clazz.getName()-mel is lekérdezi az összeset. Mi lehet a hiba?
Az entity-d hogy néz ki? Miből látszik a probléma, hogyan vizsgálod, hogy betölti a nem kívánt kapcsolatokat is?
-
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
A jmetert non-gui módban futtatom az alábbi paraméterekkel:
String[] arguments = {"-n", "-t", jmxFolder + file, "-p",
jmeterProperties, "-d", root, "-l", outputFileJtl,
"-j", logFile};
Hogy tudom még azt paramétreként megadni, hogy a jtl fájlt mindig felülírja? Jmeter.propertiesben is néztem és nem sok mindent találtam eddig.
Előre is köszi!
Mint utóbb kiderült, ilyen opció nincs, bármennyire is keres(t)em. Így megoldottam egy sima fájltörléssel.
-
Lortech
addikt
na megvan a ludas:
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:datasources:4.0">mi ez az concurrent management pontosan? ez volt rosszul megadva, így volt benne valamiért java:jboss/mydatasource, a fönti módon átírtam és jó lett! Köszi a helpet!
<datasources>
<datasource jta="true" jndi-name="java:jboss/datasources/mydatasource" pool-name="Amusement_Park" enabled="true" use-ccm="true">
<connection-url>jdbc:mysql://localhost:3306/amusement_park</connection-url>
<driver-class>com.mysql.jdbc.Driver</driver-class>
<driver>mysql-connector-java-5.1.9.jar</driver>
<security>
<user-name>root</user-name>
<password>rolika19</password>
</security>
<validation>
<valid-connection-checker class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLValidConnectionChecker"/>
<background-validation>true</background-validation>
<exception-sorter class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLExceptionSorter"/>
</validation>
</datasource>
</datasources>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:deployment-scanner:2.0">
<deployment-scanner path="deployments" relative-to="jboss.server.base.dir" scan-interval="5000" runtime-failure-causes-rollback="${jboss.deployment.scanner.rollback.on.failure:false}"/>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:ee:4.0">
<spec-descriptor-property-replacement>false</spec-descriptor-property-replacement>
<concurrent>
<context-services>
<context-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/context/default" use-transaction-setup-provider="true"/>
</context-services>
<managed-thread-factories>
<managed-thread-factory name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/factory/default" context-service="default"/>
</managed-thread-factories>
<managed-executor-services>
<managed-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="5000"/>
</managed-executor-services>
<managed-scheduled-executor-services>
<managed-scheduled-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="3000"/>
</managed-scheduled-executor-services>
</concurrent>
<default-bindings context-service="java:jboss/ee/concurrency/context/default" [B]datasource="java:jboss/datasources/mydatasource"[/B] managed-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" managed-scheduled-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" managed-thread-factory="java:jboss/ee/concurrency/factory/default"/>
</subsystem>
A concurrent-xy már nem a datasource-hoz tartozik, hanem az EE alrendszer JSR 236-hoz kapcsolódó beállításai.
Amibe pedig belefuttottál az az, hogy Java EE 7-ben meg kell adni default datasource-ot (wildflynál ee alrendszer default-bindings-nál), aminek validnak kell lennie, ez wildflynál az alap disztibúcióban az ExampleDS, ami egy dummy h2 db, amit wildfy alapból tartalmaz.harylmu: még nem látok ki a fejemből rendesen, de nem az van, hogy resource filteringet eresztesz rá a libre, ami ha tényleg elvégzi a resource filteringet, akkor jól elrontja azt? Kivételt kéne felvenni a binárisokra, vagy a resourceokat két részre osztani (include/exclude halmaz).
-
Lortech
addikt
"WFLYCTL0180: Services with missing/unavailable dependencies" => ["jboss.naming.context.java.module.\"sql-2-homework-ear-1.0-SNAPSHOT\".\"sql-2-homework-web-1.0-SNAPSHOT\".DefaultDataSource is missing [jboss.naming.context.java.whatever]"]}van egy java ee applicationöm három modullal(ejb,web,ear és az utóbbi megy deployra),és van egy datasource a wildflyban ami szépen bele van rakva a persistance xmlbe, létre is jönnek a táblák viszont a deploy megakad a fenti hibakóddal és az istenért se tudok rájönni, hogy mi okozza.. ugyanaz az a név az entity managerben mint a unitnak stb..
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<persistence version="2.1" xmlns="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence/persistence_2_1.xsd">
<persistence-unit name="***">
<jta-data-source>java:jboss/datasources/vidampark</jta-data-source>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.********</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*******</class>
<exclude-unlisted-classes>false</exclude-unlisted-classes>
<properties>
<property name="javax.persistence.schema-generation.database.action" value="create"/>
</properties>
</persistence-unit>
</persistence>ötletek?
standalone_xy.xml-ben vagy domain.xml-ben (attól függ hogyan fut a wildflyod) nézd meg, hogy nincs-e ott feleslegesen hivatkozás egy nem létező datasource-ra.
A <subsystem xmlns="urn:jboss:domain:ee:4.0"> alrendszeren belül a <default-bindings \ datasource-t kell nézni, valamint
valamint a <subsystem xmlns="urn:jboss:domain:datasources:4.0"> alrendszeren belül a datasource definíciókat. -
floatr
veterán
Én próbáltam, de vállalati rendszert nem építenék rá, már csak a karbantarthatóság miatt is. Meg túl nagy a java ökoszisztéma ahhoz, hogy bármivel is kiváltsad. Specializált dolgokra jó lehet ettől függetlenül.
Amúgy csak megjegyzem, hogy a java EE nem irányadó, csak irány követő. Az ökoszisztéma szereplői húzzák maguk után már nagyon régóta. Az EE-t én inkább egy szabványosítási folyamatnak mondanám, ami mondjuk nem rossz dolog, de nem egy oracle-höz kötelezően kötődő must have valami. Mindenki jobban járt volna, ha anno a google vette volna pártfogásba.
-
floatr
veterán
Amúgy épp most néztem, hogy a MS nagyon belecsapott a lecsóba, és FLOSS témában kezdeményez .NET-tel. Egész trendi technológiákat támogatnak, amivel csak az a probléma, hogy az oracle-t a mostani MS könnyedén lelépi.
Csak akkor lehetne érdemben lépni, ha mindenki kilépne a JCP-ből, otthagynák az OJDK-t, és kiperelnék az oracle-ből az általuk beinvesztált szellemi tulajdont. Bár az gyakorlatilag a java halálát jelentené, mivel az oracle foggal-körömmel ragaszkodik hozzá. Szép világ ez, hogy a java lesz a vendor lock-in.
-
floatr
veterán
azt hogy tudom beállítani, hogy egy végpontra kapott json ne minden paraméterét legyen szükséges megadni?
ez egy request ami object típus és azon belül vannak mezők és azt szeretném, hogy ezekben lévő paramétereket ne mindent kelljen megadni. Annotation? Melyik?
Ugye, elvileg a RequestBody requiredet falsera állítom az megoldja, de ez elég necces megoldásnak tűnik nekem...
Namost megint az van, hogy a felét sem írod le annak, ami kéne információ, hogy jól lehessen válaszolni. Sokféle módon lehet web service endpoint esetében opcionálissá tenni a paramétert. Ha egy @RequestBody paraméter van, ami becsomagol több kisebb értéket, akkor azok lehetnek opcionálisak automatikusan; én az utóbbi időben ezt használtam. Maga a body is lehet opcionális, ahogy írtad. Post paramétereket is használhatsz json-ben formázva, vagy egyszerű értékként küldve; azok a paraméterek is lehetnek opcionálisak. Egyikkel sincsen gyakorlati probléma, leszámítva a null ellenőrzését, bár el tudom képzelni, hogy valaki már erre is faragott egy anti-pattern cikket.
-
Lortech
addikt
azt hogy tudom beállítani, hogy egy végpontra kapott json ne minden paraméterét legyen szükséges megadni?
ez egy request ami object típus és azon belül vannak mezők és azt szeretném, hogy ezekben lévő paramétereket ne mindent kelljen megadni. Annotation? Melyik?
Ugye, elvileg a RequestBody requiredet falsera állítom az megoldja, de ez elég necces megoldásnak tűnik nekem...
Resteasy + Jacksonnál pl.
@JsonIgnoreProperties(ignoreUnknown = true)
Class szintre. -
F1rstK1nq
aktív tag
Nem tudom Karma, hogy csinálja, mert lehet máshogy is, de nekem ez tűnik a legegyszerűbbnek, én így szoktam.
A pom-ba berakod a dependency-t, verzió nem kell ugye, mert Spring Boot a parent, azt ő intézi.
<dependency>
<groupId>com.zaxxer</groupId>
<artifactId>HikariCP</artifactId>
</dependency>Majd az application.properties-be ezt a sort:
spring.datasource.type=com.zaxxer.hikari.HikariDataSource
Mivel a default, a tomcat-jdbc datasource.Majd a megfelelő értékekből létrehozza a datasource-ot a Spring Boot.
pl.:spring.datasource.driver-class-name=org.hsqldb.jdbc.JDBCDriver
spring.datasource.url=jdbc:hsqldb:mem:test
spring.datasource.username=sa
spring.datasource.password= -
disy68
aktív tag
-
floatr
veterán
-
CJ19
csendes tag
-
M_AND_Ms
veterán
Persze, az egyetem/főiskola az más.
Sose felejtem el mikor az első programozás ZH-ra mentem (ahol, ugye papíron kellett programozni) egy átmulatott éjszaka után: beköszöntem, majd hazamentem...
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
Nem akarnám megkérdőjelezni mások ajánlásait, de nem vesztesz vele semmit, ha a repo támogatja a kereséseket is. A legtöbb specifikáció mindig oda lyukad ki, hogy kell ilyen.
Persze simán el tudom képzelni, hogy egyedi implmentációba teszik sokan ezeket a funkciókat, bár ha a JPA implementáció normálisan támogatja, akkor miért ne használja azt az ember.
-
floatr
veterán
Hamár a "repo" a kérdés, akkor általában a PagingAndSortingRepository a válasz, ha az interface az, ami beszúr/update-el
-
Ennyi információval nagyon nehéz bármit kezdeni, de a Spring Data JPA ennyit azonnal tud nyújtani neked.
-
törölt tag
az akkor is logikailag hibás. 1. if kifejezésből az && utáni részt töröld ki, és a második ifben day_of_weeket hasonlíts az ellenkező relációjellel. utána pedig kizárásos alapon maradnak az == day_of_week-ű esetek, amin belül kell komparálni a másik dolgot.
-
WonderCSabo
félisten
Igen, csak ez így teljességgel helytelen. Csak azonosok tulajdonságot kell és lehet egymással összehasonlítani. Valami ilyesmi:
if first.key1 == second.key1
return first.key2 < second.key2;
return first.key1 < second.key1Persze ez azt jelenti, hogy az azonos napokon belül növekvő a ride, remélem erre gondoltál, mert máshogy nincs értelme.
-
törölt tag
Hi again..!

Van egy arraylistem ami ilyen adatokat tartalmaz:
[futar{day_of_week=1, ride_number=11, distance=6}, futar{day_of_week=1, ride_number=10, distance=5}, futar{day_of_week=1, ride_number=9, distance=8}, futar{day_of_week=1, ride_number=8, distance=9},
futar{day_of_week=3, ride_number=15, distance=2}, futar{day_of_week=3, ride_number=14, distance=5},
futar{day_of_week=3, ride_number=13, distance=3}, futar{day_of_week=3, ride_number=12, distance=2},
stb...
Ez így day_of_week szerint növekvő sorrendben van... hogy tudnám úgy megcsinálni, hogy ride_number szerint is növekvő legyen?a kód amivel ezt elértem eddig:
private static class MyComparator implements Comparator<futar> {
@Override
public int compare(futar o1, futar o2) {
if (o1.day_of_week > o2.day_of_week && o1.day_of_week<o2.ride_number) return 1;
if (o1.day_of_week == o2.day_of_week && o1.ride_number == o2.ride_number) return 0;
return -1;
}
}miért hasonlítasz day_of_weeket ride_numberhez?
-
WonderCSabo
félisten
Egy javaslat: ne használj ékezetes neveket, meg úgy általában magyar neveket se.
-
Egy abszolút naiv és egyszerű megoldás: ha a címet előtte nagybetűssé konvertálod (toUpperCase), illetve a "karakter" elnevezésű stringjeidnek is a nagybetűs változatát vizsgálod, akkor meg is van oldva a probléma.
-
WonderCSabo
félisten
egy random változóval(ami egy szám), a lényeg az hogy hogy tudom ezeket a szorzásokat könnyen elvégezni.
így:
Gly
G
2 ezt megkéne szorozni t-vel
5 ezt x-el
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 ezt zs-vel
Ala
A
3 ezt megkéne szorozni t-vel
7 ezt xel
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 zsMég most sem értem teljesen a logikát. Tehát ha betűk vanak, akkor újrakezdi a szorozgatást megadott sorrendű számokkal?
mondhatni igen.
Még most sem értem teljesen a logikát. Tehát ha betűk vanak, akkor újrakezdi a szorozgatást megadott sorrendű számokkal?
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Újabb 5 milliós kérdés:
Van egy txt fájlom amiben ilyen szöveg van:
Gly
G
2
5
2
1
0
Ala
A
3
7
2
1
0
...és így tovább
minden szöveg új sorban van. Én ezt a txt fájlt beolvasom egy ArrayList-be.. a feladat az lenne, hogy :
Gly
G
2 ezt megkéne szorozni t-vel
5 ezt x-el
2 ez y-al
1 ezt z-vel
0 ezt zs-vel
Ala
A
3 ezt szintén t-vel
7 ezt x-el
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 zs-vel
. és így tovább
Legkönnyebben hogy tudnám megoldani anélkül, hogy egy regényt gépeljek le?
Köszi a helpet előre is!2 ezt megkéne szorozni t-vel
ezt nem értem
-
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni scannerrel és egy while ciklussal, hogy addig olvasson konzolról míg a user nem ír be semmit csak egy entert üt( és amit beolvasok azt egy fájlba írom).
A probléma az, hogy txt file több gigás lesz vagy nem ír bele semmit és ha entert ütök ugyanúgy folytatódik a beolvasás.
hasnext() , equalsIgnoreCase() mindent próbáltam.. Ötletek?csak sikerült megoldani egy hányadék kód segítségével... de ez nem igazán szép
[link]
(nyilván az ifben ha exitet ír akkor lép ki és nem üres bevitelkor, de a feltétel kezdetekben nem az volt hanem más és a sout nem lett megváltoztatva, szóval az ne zavarjon meg senkit!
az ötleteket még mindig szívesen fogadom, köszönöm!
-
bucsupeti
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni scannerrel és egy while ciklussal, hogy addig olvasson konzolról míg a user nem ír be semmit csak egy entert üt( és amit beolvasok azt egy fájlba írom).
A probléma az, hogy txt file több gigás lesz vagy nem ír bele semmit és ha entert ütök ugyanúgy folytatódik a beolvasás.
hasnext() , equalsIgnoreCase() mindent próbáltam.. Ötletek?kód?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5610, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy findAll query lekéri az entitás összes propertyét, annak ellenére, hogy lazy fetch van beállítva. Íme a Query: