- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- A Legion Y70 (2026)-tal tért vissza a Lenovo
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Feltalálta a Google a keresőmotort
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Sziasztok,
többféle notification küldésére miért ajánlják a decorator patternt? Ha csak az a cél, hogy bővíthető legyen a kód az eredeti módosítása nélkül, majd a hívó kódban kiválasztható legyen, milyen notification kell, nem lenne elég lecopyzni az eredeti pl email notif osztályt és pl sms-es változatot csinálni belőle? Ez csak plusz egy class, és nem látom mivel tud kevesebbet, mint a decoratoros megoldás. Pizza topping use case az vili, ott a wrappelésnek van hozzáadott funkcionalitása, de notif küldést nem értem miért visszatérő példa tutorialokban.Amikor megirod a fuggvenyt nem kell tudnod, hogy milyen es hany notifikaciot szeretnel kuldeni, es nem is erdemes belehegeszteni a fuggveny argumentumok koze.
A fuggveny hivasa es a hivasrol kuldott notifikacio teljesen szetvalaszthato ilyen modon. -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
téma: kivételkezelés
Nem értem, hogy miért csak az utolsó except. jelenik meg a konzolon. Hova lesz a resource manager close és a try IOException üzenet?import java.io.Closeable;
import java.io.IOException;public class Animals {
class Lamb implements Closeable {@Override
public void close() throws IOException {
throw new RuntimeException("a");
}
}
public static void main(String[] args) {
new Animals().run();
}
public void run() {
try (Lamb l = new Lamb()) {
throw new IOException();
} catch (Exception e) {
throw new RuntimeException("c");
}
}
}Remelem nem gond az angol:
Catch Block
You can add a catch block to a try-with-resources block just like you can to a standard try block. If an exception is thrown from within the try block of a try-with-resources block, the catch block will catch it, just like it would when used with a standard try construct.Before the catch block is entered, the try-with-resources construct will attempt to close the resources opened inside the try block. In case an exception is thrown when attempting to close one of the resources, these exceptions will be available from the exception's getSuppressed() method inside the catch block. Here is an example of a Java try-with-resources block with a catch block attached:
try(AutoClosableResource resourceOne = new AutoClosableResource("One", true)) {
resourceOne.doOp(true);
} catch(Exception e) {
Throwable[] suppressed = e.getSuppressed();
throw e;
} -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Lehet én vagyok oldschool, de lognak márpedig lennie kell
attól függ, mit fejlesztesz... egy Match-3 játékhoz nem feltétlenül kell logot generálni

-
sztanozs
veterán
Uh. Ha cmd-ben indítod, akkor a konzolon megjelenik. Ha nem, akkor ha az exe kimenetét egy fájlba irányítod, mint > log.txt akkor ott. Viszont ez vérgagyi megoldás.
mondjuk ha nem kell neki, akkor jólvanazúgy
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Nem tudok Android appot készíteni sajnos. Szóval valami free megoldás volna jó erre. A rest már rendben lenne spring-ben, még tokenezgetni sem kellene, mert teljesen lokális hálón lenne a dolog. Szóval nem volna bonyesz.
Viszont az android oldal teljesen off nekem.
Esetleg az olvasóra volna ötleted?Ennél olcsóbban nem programozza neked le senki: [link]
-
sztanozs
veterán
gondolom eddig nem volt összecsomagolva JAR-ba, csak úgy ott álltak az osztályok, és most, hogy JAR-ba van pakolva nem tudja elérni a becsomagolt resource-okat (vagy nem rakta be őket a csomagba).
-
sztanozs
veterán
Szerintem dB lesz az és akár minusz érték is lehet.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Mit jelet a túl komplex megoldás?
Amire szükségem lenne:
Regisztráció
Bejelentkezés, akár közösségi szolgáltatással egybe vonva
Belső email értesítés
SQL adatbázis
jogosultság kezelés
képkezelés
fórum vagy hasonló hirdetéses tevékenység
És az ezekkel járó sallang. Ez weboldal esetén alap, mobil tekintetében nem tudom mennyire alap.Ez framework-ök nélkül szvsz 10.000+ sornyi HTML, CSS, JS kód...
-
sztanozs
veterán
Ha működik, hát működik - avagy, ahogy egy jóbarátom fogalmazott, mindig a naív implementáció kerül bevezetésre, ha egyszer már működik.
-
sztanozs
veterán
Mobil app abból lenne jó, hogy vannak idősebbek is, nekik könnyebb technikailag. A fiatalok meg ugyan úgy nem értenek hozzá, vagy lusták, nekik meg azért könnyebb
és találkozott a két generáció 
A cél az lenne, hogy a fórumon folyjon a társalgás, ne Facebook-on, a többségnek az átláthatatlan, vagy nincs fiókja. Bár a fórumok haldokolnak egy ideje. Meg annyi infót Facebook-on nem tárolsz el átláthatóan.Ezeket az end-eket nem nagyon értem. Frontend a kinézet, backend meg a szerver oldali kód? Miért van külön?
Nekem valahogy mindig a teljesítmény a fontosabb. 4-5kb az index.php meg a css és már néz ki valahogy, amit valamivel összeraknak, többszöröse
Nem tudom hogy van, de korlátozva van az adatbázis valahogy.
Akkor igazából találnom kellene egy keretrendszert.
Én úgy gondoltam, hogy nem telepítek semmit a szerverre, .html-be vagy .PHP-be írom bele a kódokat, amiket a szerver feldolgoz, mint egy sima PHP kódot. Ilyen nincs? Javascript ilyen azt tudom, lehet akkor inkább script nyelvet kellene elkezdenem?Baszki, fórummotort akarsz írni nulláról, éles használatra?
-
sztanozs
veterán
Java azért lenne jobb, mert elvileg könnyen lehet vele asztali vagy mobil appot készíteni.
Elvileg elfogytak az adatbázisok a honlapon, nem lehet újat létrehozni. Vagy elég lenne neki, ha egy meglévő adatbázisban létrehozok pár táblát? A másikba elvileg nem zavar bele...
Ha biztos lehetne mysql-t használni, maradnék a php-mysql párosnál. Viszont így elkezdhetném a Java-t is
Van egy tárhely, egy régebbi phpbb fórummal, egy aloldalra szeretném, ha többen adatokat tudnának felvinni, amit egy sablonnal, pl. xml fájlokkal lehetne rendezni és megjeleníteni. Ez így elsőre alap feladatnak tűnik, a webes rész kivételével. Végül is megoldható az is, hogy asztali appot küldök annak aki kéri, és visszaküldi az eredményt e-mail-en. Csak egyből a szerverre jobban hangzik. Aztán ha Java kód, akkor elvileg akár később Android app is készíthető vele.
Én pont arra tippeltem, hogy a fájlba írás a könnyebb
És biztos, hogy szerver oldalon támogatják a Javát?
-
sztanozs
veterán
Szerver oldalra minden sz.pás - nem is értem, miért a Java lett a választás...
Milyen környezetben fog futni a szerver, te hosztolod, vagy valahol kapsz tárhelyet, futtatókörnyezetet? Weboldalt is a programodnak kell kiszolgálni, vagy csak az adatbevitelt kell megvalósítani? Mennyire szeretnéd, ha fancy lenne az eredmény? Őszintén vsz JS/TS-tel és valami frameworkkel jobban járnál, mint Javaval, vagy Pythonnal.
A fájlba írogatást meg felejtsd el, szerintem egy lokál adatbázis (akár egy SQLite) sokkal jobban kezelhető, mint egy XML fájl (és kevesebb vele a hibalehetőség). -
sztanozs
veterán
Még jó hogy nem írtad be ezt harmadiknak a "Programozás topic"-ba is (vagy esetleg nyitottál negyediknek még egy blogot is róla a Blogouton...)
-
sztanozs
veterán
Azt hiszem itt mindenre kitérnek: rewriting history
sajna sokat nem segített, de extenzív gúgölözés után ráakadtam erre:
https://stackoverflow.com/questions/3042437/how-to-change-the-commit-author-for-one-specific-commit/55694507#55694507Köszi mindenkinek a belefektetett időt!
-
sztanozs
veterán
Ha még nem pusholtad be akkor lehet (utána is, csak force push kell és ha valakinél már lent van a commitod akkor össze-vissza fog mergelgetni). Ha a legutolsó commit, akkor változtatás nélkül az "üres" staget tudod amendelni és átírni a commit messaget. Ha régebbi commit akkor interactive rebase.
btw ha már git: lehet commitot/logot purgálni? két külön accountról committáltam az egyik repómba, de szeretném eltünteti a másikról származókat.
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan program amit pendrive tudnék tenni és még x86 os rendszeren is működik?
A cél a java programozás. De inkább csak az alapok. Egyelőre.
A munkahelyen sok a szabadidőm és kiakarom ezt használni.
A gond hogy nem fix helyen ülök ezért egy gépre sem telepítenék.Pendrivra raktam már egy Eclipset Javaval de lassú.
Ráadásul xp-n kellene működnie.Létezik erre valamilyen megoldás?
notepad++ - működik x86 és pendrive is tudod tenni.
-
sztanozs
veterán
Az a baj hogy elhatároztam hogy hallgatok az Android Studio warning-jaira commit előtt.
Ha iteratort használsz akkor lehet közben törölni.
Most a másik warning:
GameDB.armies.remove(Integer.valueOf(army.getId()));
mapban Integer van, de a getId() int-et ad vissza.
szerinte felesleges a valueOf
Így bízza az ember magát egy programra.
Állandóan figyelni kell.Nem tudod megoldani, hogy egyezzen a típus?
Egyébként az IDE se mindentudó - a gond nálad ott van, hogy nem az iterált objektumból törlöd az army objektumot, hanem konkrétan magát az objektumot törlöd. Az IDE nem jött rá, hogy ezzel módosul maga az iterátor is. Amúgy ez szvsz inkább tervezési hiba lesz.
-
sztanozs
veterán
In for-each loop, we can’t modify collection, it will throw a ConcurrentModificationException on the other hand with iterator we can modify collection.
Ez semmilyen for ciklussal nem tudod megoldani. Az
iterátortiterált objektumot nem változtathatod meg. -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Hello,
Androidon valaki tudja, hogy Storage Access Framework esetén hogyan lehet megkapni a sdcard (azaz a belső flash tároló) adat partíció gyökerét? Oda pakoltam le a program előző verziójában azt az egy szerencsétlen txt file-t, amibe ment, és úgy kéne megoldani, hogy ha frissít a user, akkor ugyanazt a tartalmat kapja meg.
(Vagy azt el kéne mozgatnom valahova, de előbb kéne tudni olvasni, lekérni az útvonalat stb.
)Inkább itt: [link]
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
hogy lehet megaszondani, hogy a fájlt (string-ben van megadva a path majd Paths.get() ) az alkalmazás mellől olvassa? Tehát aprojektem mellé rakott fájlt akkor is ha IDE-ből indítom run-al, meg akkor is ha jar-ba van exportálva, és java -jar-al indítom.
Mert ugye ha simán fájl.txt akkor ide-ből indítva a projekt mappában keresi, jar-ba exportálva a jar mellett keresi, de mindenképpen relatív path maradjon, és kíndózon, linuxon ugyan az legyen a végeredmény. -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Sajnos szerintem ez csak akkor fut le, amikor tényleg kihúzták a számokat - viszont találtam a pythonhoz time-machine modult is - azzal biztos működnie kéne

-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Rosszul kérdeztem, rossz példával

Egy osztályban van 1 int x koordináta. Ennek bármilyen értéke lehet Integer.MAX_VALUE és Integer.MIN_VALUE között.
Én csak azt látom eddig csak a getter/setter előnyének hogy ha 100 helyen olvassák és 1 helyen írják akkor könnyű megtalálni azt az 1 módosítási helyet.
Hátránya hogy lassabb mert van közben egy metódus hívás.Ez a rossz, példa, mert általában nem ez a tipikus. Persze ebben a példában tök felesleges őrizni a paramétert.
-
sztanozs
veterán
Ráadásul, ha nagyopn kell vigyázni a belső konzisztenciára, akkor egy objektum getter esetében lehet copy/clone objektumot is visszaadni, hogy az azt megkapó kód ne tudjon az eredetin módosítani.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Sziasztok! [hibakeresés]
error: [Invalid byte 2 of 4-byte UTF-8 sequence.]
Ezt mi okozhatja srácok? Ezt egy XML valiadation failed követi ami az előbbi okán jön. :(
Az okozhatja, hogy érvénytelen unicode van az xml-ben.
(illetve hogy bináris/byte/ascii8 adatot unicode szövegként próbálsz tárolni vagy értelmezni) -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Nem muszáj, csak javasolt. Olyan ez, mintha a Google-nél nem Google eszközöket használnának

PHP-ban is gondolkodtam, de vannak bizonyos policy-k, amik nem teszik lehetővé a webszerver futtatását a szervereken. Nem vagyok benne biztos, hogy Python környezet van-e. Java tutira van, így emiatt választottam azt.
PHP-nak sem kell webszerver, futtathatod script módban is, közvetlenül parancssorból.
-
sztanozs
veterán
Üdv! Kényszerűségből ugyan, de ismerkednem kell a Java nyelvvel. Készítenem kell egy kis toolt, ami szervereken futna.
Kronológia:
- Java-t tanultam a suliban, kb. 15 évvel ezelőtt
- PHP-t és C#-ot használok viszonylag rendszeresen (nem vagyok programozó, de időnként szükség van rá, munkahelyen különböző toolokat készítek)
- alap programozási tudás megvan, de a Java-t nem ismerem nagyon
- miért kell nekem most mégis Java? Vannak Win és Linux alapú szervereink is, és a toolnak futnia kéne mindegyiken anélkül, hogy rendszerenként kellene fejleszteni a toolt.A készülő mini tool adatait ini fájlban tárolnám, ehhez a ini4j library lesz a segítségemre. Nem biztos, hogy jó ötlet, de indításkor betöltöm a tárolt adatokat, futás közben dolgozom velük. A program futásának végén pedig diszkre írnám az ini adatait.
Kérdés:
- milyen metódus fut le mindenképpen a program terminálása előtt, amit felhasználhatnék azini.store(configfile)futtatására?
- van-e jobb megoldás arra, hogy a konfigurációs adatokat másképp mentsem, az előző kérdésben foglalt helyett?Előre is köszi!
Ha csak egy kis tool, akkor muszáj javába lennie? Nem lenne jó python vagy valami univerzális szkriptnyelv?
-
sztanozs
veterán
Lehet a táblában sorszintű ismétlődés (és fontos ezt megtartani)?
Mert ha nem, akkor csinálsz egy view-t, ami generál soronként egy egyedi ID-t. -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Már rég nem a sebességről szól a dolog

De ha már fun, akkor egy kis kihívás
Adott egy film (vagy bármilyen műalkotás), írjátok meg egy jellegzetes részletét Java-ban
DeathStar.getInstance()
.getGarbageMashers()
.stream()
.filter(gm -> gm.getLevel().equals(Level.DETENTION))
.forEach(GarbageMasher::shutdown);public class Dream implements Consciousness {protected List<MindState> inceptors;protected Object thought2Inject;protected Stack<MindState> dreamStates;/* */public String observe(Object o){if (o instanceof Spinner && !dreamStates.empty())return "Spins forever";elsereturn super.observe(o);}} -
sztanozs
veterán
Alakul...
A végén szét lehet szerelni komponensekre, és lehet hozzá majd YAML konfigot írniA reduce a legegyszerűbb, de akkor hadd húzzak lapot 19-re

Arrays.sort(arrayOfStrings, Comparator.comparing(String::length));
String shortest = arrayOfStrings[0];
String longest = arrayOfStrings[arrayOfStrings.length - 1];Mondjuk egy teljes sorbarakás szvsz majdnem mindig lassabb, mint egy külön max és min keresés.
-
sztanozs
veterán
Ultimate Edition: professional and fully-featured commercial IDE provided by JetBrains. The Ultimate Edition is built on top of the Community Edition with many extra features for web and enterprise development. You can download IntelliJ IDEA Ultimate from http://www.jetbrains.com/idea. You can evaluate it for free for 30 days, purchase a license, or get a free license if you're a contributor to an established open-source project.
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Ne haragudjatok, biztosan nem ez a legmegfelelőbb topik erre a problémára, de minél hamarabb megoldást kellene találjak rá, amit egyelőre sehol nem találtam, hátha most ti tudtok segíteni!Adott programok a JAVA, ANYK (általános nyomtatvány kitöltő [ez kell az adóbevalláshoz is]) valamint egy nyomtatvány .jar kiterjesztésben. Na az adott gép, ahol szeretném telepíteni ezt a jar fájlt az ANYK-hoz, egyszerűen nem futtatja azt. Felvillan egy commander ablak, lefut valami villámgyorsan, de be is zár (ez kb fél mp.) Közben meg kellene nyisson egy telepítő részt. Otthon a saját gépemen működik.
Próbáltam vírusirtót (tűzfalat) kikapcsolni, a programokat újratelepíteni, de ugyan úgy semmi. Erre valami ötlet? Mi foghatja meg, miért nem fut le? Lett valami telepítve, ami megfogja?FIGYELEM!
Jelzések alapján a Windows7 és Vista operációs rendszerek 64 bites változatánál előfordulhat,hogy az ÁNYK-AbevJava program nem indul el, abban az esetben, ha nem az operációs rendszernek megfelelő Java változat van a számítógépen.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a www.java.com nyitólapon megjelenő Free Java Download választásakor alapértelmezett módon a Java 32 bites változata települ a 64 bites környezetben is, de nem fog elindulni az ÁNYK-AbevJava keretprogram. Ezért ajánlott a Java 64 bites változatát telepíteni.
64 bites operációs rendszer esetén a www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html oldalon a JRE linkre kattintva kiválaszthatja és letöltheti a 64 bites operációs rendszernek megfelelő Java programot. -
sztanozs
veterán
Hogy lehetne megoldani, hogy if-else szerkezeten belül a megfelelő return hajtódjon végre?
(A feladat szerint a String szam telefonszám bekérése után a megfelelő osztályba kerülünk, ahol további számítások vannak, de azt már megírtam.)private static PhoneNumber PhoneNumber; //gyanítom erre is szükség leszpublic static PhoneNumber create(String szam) {String regex = "\\d+";String firstLetter = String.valueOf(szam.charAt(0));if (szam.matches(regex) == false) {System.out.println("nem jó");System.exit(0);} else if (szam.matches(regex) == true) {System.out.println("tartalmazza");if (firstLetter == "1") {PhoneNumber = new KwakPhoneNumber();return PhoneNumber;} else if (firstLetter == "8") {PhoneNumber = new IkiPhoneNumber();return PhoneNumber;} else if (firstLetter == "9") {PhoneNumber = new McChipPhoneNumber();return PhoneNumber;}}return PhoneNumber; //ez itt a fő kérdés, hogyan adjam vissza a megfelelő returnt}Ugyanaz a változónév mint az osztály neve? Nem sivít emiatt a fordító? Btw, ha nem megfelelő a formátum, akkor én simán dobnék egy exception-t.
-
sztanozs
veterán
Írsz worker osztályt, amibe bele lehet dobálni a pending taskokat és azokon szépen egyesével végigvárja.
-
sztanozs
veterán
Relációs is lehet optimalizálva beszúrásra. Sőt, optimalizálás nélkül is.20k adatnál asszem tökmindegy.
Mondjuk nem mindegy, hogy a 20000+ az összesen 20k+, vagy pl óránként/naponta 20k+... és ebből mennyit meddig kell megtartani. Persze ha összesen ennyi, akkor mindegy. Ennyit file alapon vagy memcache-elve is el lehet kezelni. Viszont ha tényleg ennyi, egy sql adatbázis erre azért nem kicsit overkill...
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Van egy API, amin keresztül rengeteg adat(20000+) érkezik, ezt eltárolom egy relációs adatbázisban. Az API-t naponta többször hívom meg és az adatokon történt változást frissíteni szeretném az adatbázisban. Milyen módszerrel lenne érdemes ezt gyorsaság szempontjából megoldani?Muszáj a relációs? Ha nem kell korrelálni vagy tényleges relációs dolgokat használni benne (csak keresni), akkor jobb lenne valami nem relációs (nosql, pl mongo, dynamo, elastic), ami gyorsabb ilyen adatokra.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
A NoSuchElement exception nem éppen memory leak. Legalábbis én olyat nem láttam, hogy memory leak ilyen problémához vezet.
Valóban - viszont ha hosszabb idő után jön elő, akkor valamelyik függvényben van valahol egy rész, ami eldob valami erőforrást (vagy valamiért a kukába kerül és előbb-utóbb a GC kiüríti). Illetve az is lehet, hogy valami rosszul mentett/betöltött vagy inkompatibilis resource fájl a gond (bár az alapján amit a kolléga leírt, nem tűnik konzekvensen reprodukálhatónak a probléma).
-
sztanozs
veterán
Ez inkább memory leak (vagy nem megfelelően kezelt erőforrás-probléma), szvsz semmi eredménye nem lesz a memeóriabővítésnek.
-
sztanozs
veterán
Úgy, hogy az
fis.read(buffer)visszaadja, hogy ténylegesen mennyit tudott olvasni (nem csak -1 et, ha nincs már adat).
Így, ehelyett:while (fis.read(buffer) > 0) {
dos.write(buffer);
System.out.println("ír");
}Ez kell:
int count;
while ((count = fis.read(buffer)) > 0)
{
dos.write(buffer, 0, count); //*buffer*-ből a *0* elemtől elküld *count* számú elemet
}Ezzel az utolsó (maradvány részt) is helyes mérettel küldi át.
-
sztanozs
veterán
Hát elméletileg - a fedő lehajátásával - automatikusan üríteni kéne az edényt, de ezt csak a modern cuccok csinálják... Igazából fogalmam sincs, hogy itt konkrétan van-e értelme kézzel lehúzni, vagy a lezárás automatikusan ürít is.

-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Mi lehet a gond a programmal?
Serverrel szeretnék küldeni kliensnek mp3 fájlt. Az a gondom, hogy 0 a mérete a fájlnak ami megérkezik.Bővebben: Elküldöm a Serverrel az mp3 fájlt. A kliens kap valamit el is menti a néven amit megadok de 0 a mérete és le se tudom játszani.
Server:
String file = "/Users/E/Music/Zene/1.mp3";
DataOutputStream dos = new DataOutputStream(beerkezoKliens.getOutputStream());
FileInputStream fis = new FileInputStream(file);
byte[] buffer = new byte[8192];
while (fis.read(buffer) > 0) {
dos.write(buffer);
}
fis.close();
dos.close();Kliens:
DataInputStream dis = new DataInputStream(s.getInputStream());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("F:/testfile3.mp3");
byte[] buffer = new byte[4096];
int filesize = 15123; // Send file size in separate msg
int read = 0;
int totalRead = 0;
int remaining = filesize;
while((read = dis.read(buffer, 0, Math.min(buffer.length, remaining))) > 0) {
totalRead += read;
remaining -= read;
System.out.println("read " + totalRead + " bytes.");
fos.write(buffer, 0, read);
}
fos.close();
dis.close();köszi

1) az utolsó csomagot nem jól küldi el (maradvány méret helyett az egész buffert)
2) filesize-ra nincs szükség a fogadó oldalon, ha megbízható a kapcsolat, és az 1-es pontot javítottad
3)fos.close();előtt kell egyfos.flush(); -
sztanozs
veterán
Azért kérdeztem csak, mert ha xml megy át, akkor az valójában nem binary, csak egy (bazi nagy) szöveg. Amúgy meg mindegy is, hogy melyik, ha egy-az-egyben ki is tolja egy WS response-ban...
String xmlString = new String(rs.getBytes("xml_blob_field")); -
sztanozs
veterán
leszkriptelt
Amúgy az iróniát félretéve nagyon fontos, hogy a kiírásnak pontosan megfelelő megoldást szállítson a fejlesztő. Egy éles rendszerben egy plusz vagy hiányzó sortörés is komoly problémákat tud okozni.
-
sztanozs
veterán
Sziasztok, egy kis segítségre volna szükségem egy probléma megoldását illetően.
Szükséges volna egy WEB-es felületen egy SQL tábla adatait táblázatosan megjelenítenem.
A problémát az okozza, hogy amolyan "observer"-es megoldással, ha az SQL tábla adatait egy másik felhasználó megváltoztatja akkor automatikusan ennek az én webfelületemen is frissülnie kellene.
Milyen megoldással/technológiával lehetne megoldanom, hogy az observer-em ilyenkor request nélkül egy response-t csináljon a servlet-es webfelületen?Update: A dolog még csak tervezési fázisban van, teljes szabadság van az adott technológia kiválasztásában. Egyetlen megközés, hogy Tomcat alatt fusson.
Nincs response request nélkül. Ezt valami aktív technológiával lehet megoldani (vagy valami frameworkkel, vagy sima webservice + időzített ajax lekérés)
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Adott ez a kód:
package diakteszt;
import java.util.Scanner;
public class Diakteszt {
String nev;
int szuletesiEv;
double atlag;
public void beker() {
Scanner sc = new Scanner(System.in);
Diakteszt bekert = new Diakteszt();
System.out.println("Kérem a diák nevét!");
bekert.nev = sc.nextLine();
System.out.println("Kérem a diák születési évét!");
bekert.szuletesiEv = sc.nextInt();
System.out.println("Kérem a diák átlagát!");
bekert.atlag = sc.nextDouble();
}
public void kiir() {
System.out.println(nev + " (" + szuletesiEv + "; " + atlag + ")");
}
public static void main(String[] args) {
Diakteszt bekert = new Diakteszt();
bekert.beker();
bekert.kiir();
}
}Lefuttatva viszont nem jeleníti meg a bevitt adatokat:
Kérem a diák nevét!
Szabó István
Kérem a diák születési évét!
1996
Kérem a diák átlagát!
3,4
null (0; 0.0)
BUILD SUCCESSFUL (total time: 15 seconds)Tuti valami kis apróságon csúszok el, de fogalmam sincs, mi lehet vele a probléma. Tudnátok segíteni?
3,4 (tizedes vesszővel) nem megfelelő double reprezentáció. Ha 3.4-et (tizedes ponttal) adtál volna meg, akkor megjelenítette volna.Ja és a nagyobb probléma, hogy beker-ben nem kell új instance, mert nem a jelen instance-ra állítod be a változókat, hanem az újonnan létrehozottra:
public void beker() {
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.println("Kérem a diák nevét!");
nev = sc.nextLine();
System.out.println("Kérem a diák születési évét!");
szuletesiEv = sc.nextInt();
System.out.println("Kérem a diák átlagát!");
atlag = sc.nextDouble();
} -
sztanozs
veterán
Ahogy nézem van.
Az első négy karakter (uint32) megmondja meyik az utolsó entry: 0x77 - azaz 119. az utolsó (zero-indexinggel pont 120 entry van).
1) beteszed egy tömbbe a következő 78 entry-t (pozició és hossz)
2) Levágod a fájl elejéről az első 119+2*4 karaktert
3) Szétvágod a maradékot a fenti tömb alapján és azt is berakod egy tömbbe
4) Megszerkeszted a szövegeket
5) A megváltozott szöveghosszok alapján újraszámolod az első (pozíció) tömböt
6) "összeömleszed" a szöveg tömböt
7) átszámolod a pozíciókat hexába és a szöveg elé csapod
8) a headert az egész elé csapod (00 00 00 77)
És kész is vagy. -
sztanozs
veterán
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem egy számomra bonyolult dologgal kapcsolatban. Adott egy autó navi rendszere,amin kis módosítást kéne végrehajtani. Kinyertem a lényeges fájlt ,ez nem kérdés,amit szerkesztés után visszatöltök. A gond az hogy számomra ismeretlen kódolást tartalmaz,egy része olvasható,de valahogy ki kéne találni hogy milyen programmal lehet értelmezhetővé tenni,szerkeszteni aztán visszakódolni.
Sajnos én nem jutottam előbbre,tudtok javasolni valakit/valamit ?
Az alap fájl a texts.jar,amit ha kibontok,akkor benne vannak a nyelvi fájlok .data kiterjesztéssel.
Van megoldás hogy rájjöjjünk,milyen program "eszi"meg ?
Köszönöm előre is.Ahogy a fájlt elnézem a fájl eleje bináris pointereket tartalmaz (int32-nek nézem) - gyakorlatilag azt mondja, hogy hova kell ugrani a fájlban a következő string kezdetére -, a stringek vsz. le vannak zárva valami speciális karakterrel (pl \0, ami nem látszik a notepad-ben) - de lehet, hogy még ez sem, mert a következő stingre mutató pointer megmondja, hogy hol van az előző vége.
-
sztanozs
veterán
Hűha. Ott elakadnék, hogy hirtelen nem tudnám mik is azok a Fibonacci-számok.
Komolyan, ez a lényeg a programozásban? Értem én, hogy maga a rekurzió fontos dolog, magam is használom, ha a feladat megoldása megkívánja. Azt is értem, Fibonacci-számoknak nagy a jelentősége, de mégis miért kell eldugni az egészet, egy teljesen életidegen kierőszakolt feladat mögé eldugni - Magyarországon hány valós üzleti problémát oldottak meg a Fibonacci-számok segítségével? Tehát, rekurzióra is vannak egyéb és az üzleti világhoz közelebbi példák.
De lehet, én vagyok ilyen furcsa (?)
Én azt vizsgálnám, hogy mennyire tudja összekötni az üzleti igényt az adott eszközzel, programnyelvvel. Mennyire képes egy üzleti specifikációból valós és jól működő kódot alkotni. Olyat, amit később is könnyű továbbfejleszteni, alakítani. Nem azt keresném, hogy tudja-e a Fibonacci-mibenlétét. (hacsak nem valami tudományos projektre keresek fejlesztőt)mennyire tudja összekötni az üzleti igényt az adott eszközzel, programnyelvvel. Mennyire képes egy üzleti specifikációból valós és jól működő kódot alkotni.
Ez egy nagyobb cégben azért két szerepkör:
- egy technology designer vagy business analyst - aki az üzleti igényből technikai specifikációt csinál
- egy fejlesztő - aki a technikai specifikációból kódot csinálEgy normális helyen egy fejlessztő sosem ül le (egyedül) az üzlettel megbeszélni, hogy mi az igény. Az ilyenekből lesznek azok a fejlesztések, amitől a tech kontrol vagy az infosec osztályon mindenki évekig a haját tépi (már ha van ilyen).
-
sztanozs
veterán
A metódusok legyenek rövidek és legyen nekik minél beszédesebb nevük.
Ez a legritkább esetben szokott sikerülni

Kivéve, ha vizsgafeladat

-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Jáva programozót keresünk aki egy játék klienshez írna scripteket.
Követelmények:
-Haladó szintű nyelvismeret a Jávában
-Runescape középszintű ismerete (Ha hajlandó vagy megismerni a játékot akkor nem követelmény)
-Angol nyelvismeretFizetésről és egyéb infókért email-ben vagy privátban!
Email: xalgold@gmail.com
Állásajánlatot ide pls: [link]
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Lehet altalanosabb topikban kellene feltennem a kerdesem, passz. Projekt otletre varnek javaslatokat csupan, hogy mit keszitenetek abban az esetben, ha a munek tartalmaznia kell
- oroklodest
- stat es peldanytagokat
- private, protected, public lathatosagot
- alapertelmezett konstruktort, super(), this()
- tombot
- Kollekciot (List, Set) es Map-et
- Kivetelkezelest
- Pufferen keresztuli irast vagy olvasast
- Billlentyuzetrol valo olvasast / kepernyore irast
- fajlbol olvasast/fajlba irastKulon-kulon mindre tudok peldat hozni, illetve ertem a mukodesuket, am most egy egyseges feladat nem igazan jut eszembe.

Illetve ha grafikusan szeretnem megvalositani a programom, akkor milyen egyszeruen es gyorsan tanulhato frameworkot ajanlanatok?
Koszi!
Udv. core2
Legyegyszerűbb szerintem egy Game of life, amiben van kézi bevitel (billentyűzet) és load/save (IO) is.
A szimuláció futtatást meg másik szálon, hogy legyen benne pufferbe írás/olvasást. -
sztanozs
veterán
Miért lenne plágium az, ha valakit megkérsz, hogy segítsen és a segítséget behivatkozod?De itt van két példa - ha megérted melyik mit csinál, az alapján simán össze tudsz hozni egy saját algoritmust.
Sőt a dolgozat kiérhet arra, hogy több neten talált algoritmust összehasonlítasz teljesímény alapján.
http://www.lalena.com/AI/Tsp/
http://www.codeproject.com/Articles/1403/Genetic-Algorithms-and-the-Traveling-Salesman-Prob
http://stackoverflow.com/questions/25905107/java-genetic-algorithm-traveling-salesman-issue
http://nifty.stanford.edu/2008/sooriamurthi-ga-tsp/Persze ha az kell, hogy valaki megcsinálja helyetted, akkor tényleg privátban...
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
10 éve dolgozom System Admin/DevOps szerepkörben több nemzetközi cégnél. Viszont mostanában az infrastruktúra területéről kacsingatok a fejlesztés felé, leginkább a java érdekel. Nem vagyok benne totál kezdő, MSc-s diplomám van, ahol volt jó pár programozói kurzusom is, amiket könnyedén vettem. Volt köztük több Java-s is. A szakdolgozatomnál például egy monitorozó rendszert készítettem, aminek a felülete Springes volt. Viszont azóta eltelt már pár év. Szerintetek mennyi idő alatt lehet annyira átképezni magam, hogy már való életbeli projekteken dolgozhassak? A cégnél van képzés, heti 3x 1,5 óra, amit igénybe vehetek. Szerintetek reális lehet az egy év erre?
Biztos, hogy fejleszeteni akarsz, nem érdekel más (pl it security?)

-
sztanozs
veterán
Sziasztok !
Egy multi céghez szeretnék kezdő Junior Java fejlesztő ként elhelyezkedni. Mostanság kezdenek majd behívni állásinterjúkra.
Tőletek, mint pár dolgozó, tapasztalt fejlesztőktől szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e Hint-et adni, hogy milyen feladatokra számíthatok?Nem a logikai feladatokra, vagy a Java tesztre gondolok, hanem arra, amikor már gépnél, vagy táblánál kell leprogramozni egy - egy feladatot.
köszönöm szépen.
Amibe én belefutottam még anno, az fa bejárás volt, láncolt lista, meg algoritmus elmélet (az utóbbiról csak halvány emlékeim vannak - mert akkoriban elég jól ment).
-
sztanozs
veterán
OK, viszont az es -re is ugyanez a kérdésem.
Mindenesetre ilyesmi:\w+((ves)|(ies)|(ys))
Igazából valami ilyesmi:
\b(\w+(?:ves|ies|ys))\b -
sztanozs
veterán
Találtam egy base64-bug-os hibát is - meg egy rosszul használt finalization-t is. Ezek sem lehetnek? Tudnál kódot mutatni?
-
sztanozs
veterán
AlgorithmParameterSpec paramSpec = new IvParameterSpec(iv);
try
{
PBEKey key = (PBEKey) SecretKeyFactory.getInstance("PBKDF2WithHmacSHA1").generateSecret(new PBEKeySpec(new String(stml).toCharArray(), salt, 7, 128));
SecretKey encKey = new SecretKeySpec(key.getEncoded(), "AES");
dcipher = Cipher.getInstance("AES/CBC/PKCS5Padding");
dcipher.init(Cipher.DECRYPT_MODE, encKey, paramSpec);
}Nekem úgy tűnik meg van adva.
Encrypt oldalon is?
-
sztanozs
veterán
Na ennyit a java híres visszafelé kompatibilitásáról...
java 7-en működik a program, java 8-on java.io.IOException: javax.crypto.BadPaddingException: Given final block not properly padded
Ráadásul ez egy kódolt fájl olvasásának close()-olásakor jön elő, előtte simán kiolvas belőle minden adatot.
Ez mi?
A probléma az, hogy nincs a padding egyértelműen meghatározva a cypher generálásakor. Felteszem, hogy a 8-asban már egy nem biztonságosnak ítélt default paddinget egy másikra cseréltek (feltételezem le is van írva valamelyik cangelogban). A kódban csak cserélni/pontosítani kell a használt padding módot.
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Most kezdtem a java-t tanulgatni, és nem értem a logikai sorrendet a két for ciklussal kapcsolatban, ami alapján kijön ez az eredmény:for (byte i=1; i<=10; i++)
System.out.print (++i +" ");
for (byte n=1; n<=10; n++)
System.out.print (n++ +" ");i értékre 2 4 6 8 10-et kapok
n értékre 1 3 5 7 9 -et. Mi különbség a ++i és i++ közt? Netet túrva (nem elég huzamos ideig, lehet az a baj) nem találtam rá választ. :\A segítségeteket előre is köszönöm!

++n kiértékelés (inkrementálás) után i++ pedig azelőtt adja át az értéket.
[link] -
sztanozs
veterán
(#6171) szgergely:
köszi!
megnézem ezeket az oldalakat. az "alapok" fejezetekben lévők jellemzően már mennek, de nem gond, szerintem végigmegyek a feladatokon.
(#6172) milangfx:
megnéztem az első videót (a munkahelyemen
), nagyon tetszik, köszönöm!(#6173) M_AND_Ms,
(#6174) Skroll:az Angster-féle könyvekről már hallottam, de még nem néztem bele. pótolni fogom. magyar nyelvű könyvek közül egyébként most az Agyhullám, Java címűt olvasom.
a Lynda.com-os címet is köszi! szerintem amíg tudok, első körben eljutok az ingyenes tutorialokkal, könyvekkel.amúgy, a programozók (illetve Ti) jellemzően mind főiskolán/egyetemen végeznek? esetleg tanfolyamon, vagy magántanárral (vagy akár autodidakta módon is) el lehet jutni olyan szintre, hogy programozókén elhelyezkedjen az ember?
Én főiskolán tanultam meg programozni, bár a tanulásnak és a programozásnak vajmi kevés köze volt az iskolához.
-
sztanozs
veterán
Tőlem azért menne vissza,mert rühellem, ha nincsenek kirakva a {} jelek az if then else kifejezésnél

Tőlem azért menne vissza,mert rühellem...

-
sztanozs
veterán
Sziasztok! Van egy elérési utam, amiből hátulról szeretnék az első / jelig törölni karaktereket.
sdcard/Mappa/Almappa/Masodikalmappa/fajl.txt => sdcard/Mappa/Almappa/Masodikalmappa/
Erre írtam ezt a ciklust:
while(SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.length() - 1)!="/"){
SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.length()-1), "");
}Ez valamiért ezt eredményezi: sdcard/Mappa/Almappa/ (nem az első / jelig töröl)
Miért csinálja ezt?

SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.lastIndexOf("/"));
-
sztanozs
veterán
Ez milyen algoritmus?
Első pillantásra valami dupla xor, ami a magát a password-öt is felhasználja a kódolásra.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Röviden rólam, bme mérnökinfós vagyok, egy évet csúsztattam a szakirányválasztást, hogy jobban ki tudjam találni hogy mivel szeretnék foglalkozni, és így legalább a lemaradásaimat be tudom pótolni. Eddig nagyon érdekelt a hálózatépítés, de amint mélyebben elkezdtem foglalkozni a témával, elment tőle a kedvem, a security rész viszont még mindig érdekel. Programozással eddig hadilábon álltam, de amint a Java-t megismertem nagyon megjött hozzá a kedvem, és most kezdem mélyen beleásni magamat.Szóval a kérdés, hogy mivel lenne érdemes foglalkozni, specializálódni? Gondolkoztam az androidfejlesztésen (J2ME) illetve a (J2EE), talán az utóbbiban több lehetőséget látok. Csak igazán nem tudom hogy miket lenne érdemes tanulnom, hogy jó legyek. Illetve hogy melyikkel hogyan lehet elhelyezkedni, mennyit lehet keresni.
-
sztanozs
veterán
Végül is megoldható így is... Csak létre kell hoznod a csapatokat, végigzongorázni rajtuk és kiszámítani a csapatra a védekező és támadóértékeket, majd a csapatokat össze kell hasonlítani. Erre esetleg létre lehet hozni meccs osztályt is és így tovább.
Bajnokság -> Meccsek (List<Meccs>)
Meccs -> Csapatok (Csapat1, Csapat2)
Csapat -> Játékosok (List<Jatekos>) -
sztanozs
veterán
na akkor leírom durván az egészet
ugye vannak a védő és támadó játékosok minden játékosnak van 3 tulajdonsága a formával megszorozva. ezután a 3 tulajdonságból készítenék egy átlagot ami a játékos össz értékelés lenne
na most ha meg van az össz értékelés akkor úgy csinálnám, hogy ha a támadó játékosok összes értékelése mondjuk 10 % jobb mint a védőké akkor 1 gólt rúgnak, ha 20 al akkor 20-tőt, de ha 19 akkor is csak egyet
és akkor ha a védők szintje jobb akkor nem rúgnak gólt, valahogyan így képzeltem el és akkor meglenne a végeredmény és az lenne a nyertes minden esetben aki így több gólt "rúg"
érthetően magyaráztam vagy nem ?
Amit itt leítál, az már konkrétan letrehozott modell (működhet is akár), de ha kicsit távolabbról nézzük, akkormi az egész játék menete, számok nélkül csak egyszerű szavakkal?
-
sztanozs
veterán
Írd le először ide, hogyan folyik le egy meccs egy erősen leegyszerűsített modellben (3 lépésben).
Majd azon belül írd le, hogy melyik részben történik a gólszerzés, és annak mi a menete (mondjuk ezt is 3 lépésben). Ha ez megvan, abból már tudok tovább magyarázni. Csak próbálj meg te elgondolkodni egy kicsit rajta
-
sztanozs
veterán
igen a focisat, na most ezt már ki is gondoltam. tehát lennének tulajdonságok és egy forma, a formával szoroznám a a tulajdonságokat és akkor így kapna minden játékos egy értéket. és akkor ugye létre jönne a két csapat és az értékek alapján dönteném el, hogy melyik csapat nyert, a több pontos játékosok csapata nyerne

Szóval próbáld meg szavakkal (vagy folymatábrával) leírni a játék menetét (ciklikusság, idő telése, támadás menete) gyűjtsd ki az ehhez szükséges folymatokat, mérőszámokat és ezek alapján már fel tudod építeni az osztályodat. Olyan tulajdnságokkal, amit meg nem használsz fel a játék során (név, testtömeg, magasság, stb) nem kell törödni.
-
sztanozs
veterán
Pics... írtam egy egész balladát és eldobta a fenébe lejárt időlimittel (és nem is lehetett visszamenni szerkesztési módba). Rühellem az új motort.

-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
van az a nagyon jó kis Lengyel Zsolt labdarúgás feladat. Amit itt lejjebb tárgyaltatok.
nem tudom bemásoljam a feladatleírást?ehhez szeretnék segítséget kérni.
Megterveztem magamnak és el is kezdtem a kivitelezést csak több helyen is megakadtam.Csináltam 3 class-t aminek a neve sorra jatekos, tamadojatekos, vedojatekos,
mindegyikben hoztam létre tulajdonságokat.
jatekosban:
private String nev;
private int kor;
private int suly;
private int magassag;
protected double forma;tamadoban:
private int golszerzes;
private int gyorsasag;
private int robbanekonysag;vedoben:
private int stabilitas;
private int terhelhetoseg;
private int koncentracio;a jatekos osztályból származtatom a másik kettőt és írtam gettereket hozzá, de itt megakadtam. valaki tudna ebben segíteni?
Hol akadtál el? Ja és szerintem - ha már gyakorlás - érdemes a Támadó és Védő-t inkább interfészben megvalósítani.
-
sztanozs
veterán
Tudom, hogy nem programozás, de esetleg van valakinek hozzá ötlete.
Már (korábban) feltelpített java jre hogy hackelhető be Chrome alá? Java vezérlőpultban csak IE és Mozilla browser látszik az integration alatt. Admin jog sajna nincs, csak HKCU alapú registry hackelés, vagy összeklickelős (chrome extension ablakba valamit behúzós) megoldás jöhet szóba...
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
google: java decompiler
-
sztanozs
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Eladó - Samsung Galaxy A7 64GB, 4GB RAM, Kártyafüggetlen, DualSim, Fekete
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- Eladó - Samsung Galaxy A7 64GB, 4GB RAM, Kártyafüggetlen, DualSim, Fekete
- iPhone 16 Pro Max 256Gb
- Eladó - Samsung Galaxy S21 5G, 128GB, 8GB RAM, Kártyafüggetlen, DualSim, Phantom Gray
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5457, 100% AKKSI
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszi a segítséget

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)