- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
Ez mondjuk abban az esetben igaz, ha nincs családod. Mert ha van és el kell tartanod őket, marha nagy szerencse kell, hogy abból tartsd el őket, amit élvezel. Saját tapasztalat. Másrészt ha sok a feladat és változatos, Java-ban is élvezem, nem kell a joy faktort még Kotlinnal is spékelni

Eleve rossz metrikat hasznalsz. Onmagaban az allasok szama nem erdekes -- az a kerdes, hogy az allasok szama hogy viszonyul az allaskeresokhoz.
Az erdekes melot meg azert is kell csinalni, mert jobban fog menni es jobban el tudod tartani a csaladod. Persze ez kozel sem fekete-feher, es van igazsag abban, amit mondasz.
-
emvy
félisten
Nekem az a véleményem, hogy amíg az indeed.com-on a Kotlin keresésre alig 1000 találat van, a Java-ra meg 60k, nem érdemes foglalkozni vele. Főleg nem munkaidőben, éles projekten. Lehet, hogy sokkal jobb nyelv, nem kétlem, de mire a penetrációja eléri a kritikus értéket, az ide írogatók már nyugdíjasok lesznek.
Szerintem meg fejlesztokent azt csinald, amit elvezel, piac ugyis van ra.
Siman lehet Clojure, Elm, Haskell, Elixir allasokat talalni, ha valakinek ahhoz van kedve. Erdekes dolgot csinalni meg jobb, mint kevesbe erdekeset.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Állami megrendelők...
ne vicceljKomoly piaci szereplők, amikor szóba kerül, hogy állami megrendelők milyen követelményekkel állnak elő, körberöhögnek. Liferay... oracle... valami kakás MVC... eszement clusterek
Spring boot + kotlin vagy node + express, docker, mongo, react/angular, cloud, mobil app... ez a minimum, ha labdába akarsz rúgni. Az összes többi múlt idő, mint a lyukkártya
BTW amikor megemlítjük, hogy néhány fejlesztőnek windows-os gépe van, akkor is van mosolygás
De ez csak azért van, mert még kezdők az illetők a szakmában
de tényleg, mosolyogni embereken, mert Windowsos a gépük, meg azt gondolni, hogy egy 5 éves technológia már olyan, mint a lyukkártya? Ez jellemzően a kb. 7-10 év tapasztalattal rendelkező, de azért túl sokat nem látott technológusokra jellemző, akik azt gondolják, hogy a frameworkok fogják megoldani a problémáikat, meg hogy valami drámai fejlődés tud történni 5 év alatt.A bonyolult projektek nem azért dőlnek be, mert MVC-t használt valaki, vagy mert EE-re épült a projekt Spring helyett
-
emvy
félisten
Pedig itt stimmel mind a két dolog: zöld mező és java EE(7). Amúgy nekem mint kívülállónak, segítsetek megérteni miért jobb a Spring pl. a Java EE7-nél. Mi az, amit nem lehet, vagy nagyon nyakatekerten megcsinálni Java EE7-ben, de Springben nagyon simán.
Ami problémám van a Java EE-vel, hogy nem sok hozzá a jó anyag, illetve tesztelés nagyon nehézkes. Ezekben feltételezem jobban áll a Spring.
Nem hiszem, h lenyegesen jobb. Van egy csomo ember, aki szerint csak egyfele dologgal lehet mukodo programot csinalni, de valojaban tokre nem. Pl. elosztott tranzakciokat EE-vel szerintem egyszerubb.
Amiert en nem annyira allnek neki EE-nek az az, hogy a reaktiv (nem thread-centrikus) szoftverek keszitese nem egyszeru vele, mondjuk Springgel sem tulsagosan.
Meg EE-re nehezebb embert talalni, pont azert, mert a legtobb fejleszto stackekre fokuszal. Szoval osszessegeben en se kezdenek EE-vel, nem technikai okok miatt, hanem mert most epp ugy all a Java backend kultura, hogy 'Springes embert' egyszeru talalni.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Nekem az a tippem, hogy ebben a 11 is eltér, font licenc problémák miatt.
Dehat leirtam, hogy 11-ben nem lesz kulonbseg. A font renderert is atallitjak Freetype-ra T2K-rol.
-
emvy
félisten
8-ban. Linuxos változat. OpenJDK-ban kevesebb van. Végül is majdnem lényegtelen. 11-es egyelőre nem kívánom megismerni

Végig a 11-ről volt szó. A 8 még kicsit eltér, senki sem állította, hogy nem.
-
emvy
félisten
Ez mondjuk nem teljesen igaz, de tény, hogy nagyonicikepicike eltérés van csak. Nem VM szintű. Fontok pl.
11-ben eltérnek a fontok a két kiadás között?
-
emvy
félisten
"Ez nem valasz -- ha nem akar hozzajarulni, akkor miert nem rugja ki az OpenJDK-n dolgozo fejlesztoit?": ha elolvastad volna a linket, ilyeneket olvashattál volna benne:
"az Oracle valamikor 2015 második felében de facto leállította a Java EE fejlesztését és a fejlesztőket más, stratégiailag fontosabb projektekre csoportosította át": ez, openjdk szemszögből nézve, egyenértékű a kirúgással."Az a baj, bambano, hogy fogalmad sincs az open source-rol csak hasznalni szeretned, de azt nem erted, hogy mitol mukodik (es mitol nem).": na végre, vala{k,m}i feldobta a napomat. ez legalább olyan súlyos ökörség, mint mikor le-sjw-ztek engem. ha gondolod, tárgyaljuk ki, de ne itt.
Most akkor szerinted a JDK meg a Java EE az .. ugyanaz?
-
emvy
félisten
Ugyanazon verziok kozott semmi.
"Oracle announced that it would provide two binary distributions of the JDK. The Oracle JDK would continue to be delivered under the Oracle Binary Code License Agreement for Java SE. The second binary distribution is built directly from the OpenJDK source code without any modifications. This is released under the less restrictive GPLv2 license with classpath exception (CPE).
Oracle stated that their goal was to eliminate any functional differences between these two binaries. This will be complete with the release of JDK 11 in September. "A lenyeg az, hogy a kulonfele bugfixek es patchek _backportolasat_ csak az Oracle-verziora csinalja meg az Oracle, az OpenJDK-ra nem.
Tehat: kijon majd a JDK11. Aztan a 12. Kiderul valami bug. Az Oracle megpeccseli a 11-es Oracle JDK-t, a 12-es OpenJDK-t es a 12-es Oracle JDK-t. A 11-es OpenJDK-t nem. Szoval azert kell majd fizetned, ha akarsz tamogatast regi JDK-hoz.
-
emvy
félisten
Ez nem valasz -- ha nem akar hozzajarulni, akkor miert nem rugja ki az OpenJDK-n dolgozo fejlesztoit? Nagyon szeretne nem hozzajarulni, de nem sikerul neki?
Az a bajod, hogy a kozossegnek nagyobb szava lesz? Most akkor bambano OSS parti vagy nem?
" The majority of the hundreds of developers building it[1] do it as their day job, and the vast majority of those are employed by Oracle (and others by Red Hat, IBM, Intel and others). Oracle has sponsored OpenJDK for the last 8-9 years, and has now completed open sourcing all of the previously closed bits of the JDK, some dating back to Sun, and some to BEA's JRockit (JFR, now part of OpenJDK 11), not to mention all the new work on the language and JVM including new GCs like ZGC and the new compiler, Graal (I just hope you don't feel too exploited by all this). Companies like Amazon, Netflix, Google, Twitter, Apple and many, many others (some of them have even forked OpenJDK internally) have not contributed significantly, despite depending so heavily on OpenJDK.
So, like it or not, this is the reality of open source. A lot of companies are happy to use it freely but less happy to contribute the significant resources necessary to build it."
Az a baj, bambano, hogy fogalmad sincs az open source-rol
csak hasznalni szeretned, de azt nem erted, hogy mitol mukodik (es mitol nem). -
emvy
félisten
-
emvy
félisten
"Persze, az Oracle rak bele a legtobb energiat": az oracle java területen jelenleg abba rak a legtöbb energiát, hogy kirázza a nyakából az egész kócerájt.
"Vicces modon az Oracle kozutalatnak orvend az OSS kozossegben, pedig az OSS egyik legfontosabb kontributora a Java miatt.": az oracle ezerrel dolgozik azon, hogy mindent kidobjon, amit a sunnal megvett. azt az egy dolgot meg, amit nem akart kidobni, tönkrevágta. így lett mariadb, így lett a staroffice-ből balhés openoffice/libreoffice fork, így tolta a levesbe az opensolarist. komoly esély van rá, hogy a sparc architektúrát is dobják, aminek a végén semmi nem marad a sunból. csak tudnám, mi a bánatos francnak vették meg...
> az oracle java területen jelenleg abba rak a legtöbb energiát, hogy kirázza a nyakából az egész kócerájt
Szerinted az OpenJDK fejlesztesehez melyik ceg jarul hozza leginkabb?
-
emvy
félisten
Persze, az Oracle rak bele a legtobb energiat. Vicces modon az Oracle kozutalatnak orvend az OSS kozossegben, pedig az OSS egyik legfontosabb kontributora a Java miatt.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Az lenne az idealis megkozelites, ha az az image menne prodba, amit tesztelsz.
-
emvy
félisten
docker run imagename commandname
Nem tudom, h a másik kerdesedre mi a válasz, nem ismerem az use case-t pontosan. Viszont ha elmondod, szívesen segítek, elég jól értek a Dockerhez.
-
emvy
félisten
Kicsit off, de nem tudom hova írjak. Docker-rel megoldható, hogy 3 féle képpen indítsam az imaget?
Pl.: van 3 db bash scriptem,
test.sh,prod.shésdev.sh.Ha jenkinsből hívnám a gate-nél akkor a
test.shfutna le, ha kiraknám élesbe aprod.shfejlesztéshez, debughoz pedig adebug.sh.mobal,
Persze.
-
emvy
félisten
Nagyon röviden, most van egy SVN + Jekins + Sonar + Jfrog artifactory kombó, amit használunk a fejlesztés során. De ez 3rd party üzemeltetés most amivel sok a baj... Ezért az egészet lokálba hozzuk át. És ha már 0-ról építjük akkor újragondoltuk meg verziót frissítettünk. SVN kuka, helyette lesz Git. Jfrog helyett meg Nexust néztük. Így jött ki ez a kis probléma. Még erősen a pilot szakaszban vagyunk...
Ha a gitlabbal megoldható, hogy kidobjuk a Jenkinst akkor az üzemeltetés lehet örülni fog, hogy kevesebb rendszerrel kell foglalkozni.
Miert valasztanal Artifactory helyett Nexust?
-
emvy
félisten
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem Java téren.
El akarok mélyülni a programnyelvben, és hosszabb távon szeretnék pár (egyelőre hobbi) projektet megvalósítani JSP alatt.
Ez ha jól tudom, akkor a Java EE része, amit viszont épp most dob ki az Oracle, és adja oda az egészet az Eclipse-nek.
Szóval hosszabb távon megéri erre építeni? Tudom, hogy van egy rakás nyelv webfejlesztéshez, de érdekel a Java. Viszont így most vakarom egy kicsit a fejem, hogy mi legyen...Tanulj Kotlint.
-
emvy
félisten
Hat ez igy nagyon keves informacio.
En kapasbol Kotlinnal kezdenek zoldmezos projekten egyebkent.
-
emvy
félisten
Nyilván a trend tagadhatatlan. Ami vita tárgya, az a mérték.
Mivel egyenekrok van szo, ezert a kerdes az, hogy lehetne-e talalni allast, ha ragaszkodnal a Kotlinhoz. Szerintem igen.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Nyilván EE-nel kell kezdeni..könnyű leckék sorozata

Ne kezdjünk bele az idióta trollkodásba megint.
-
emvy
félisten
"ha zavarnak a meglevo bugok, akkor hasznalj mast, de ha nem egy hosszutavo projekt": hosszútávú.
ha nem használok olyan környezetet (nem csak az ide-t ideértve, hanem az összes többi cuccot is), akkor belefuthatok abba, hogy a böngészők már nem képesek megjeleníteni, amit megcsináltam. Mint például a woodstockot nem kezelik az újabb netbeansek."java -jar myApp.jar": most vagy elkerülte a figyelmed, hogy webes cucc lenne, vagy komolyan gondoltad, de akkor vadásszak web konténert, adatbázis kezelő réteget, stb. ? ezt inkább kihagynám.
Spring Bootban, Play-ben, stb mind ott van az, amire szükséged van. De ha az EE-vel már elkezdted, akkor csináld azzal. És olvass utána kicsit, mert láthatóan nem vilagos, h mi mit csinál.
-
emvy
félisten
"Netbeans nem lesz kevesbe hasznalhato attol, hogy kevesbe nepszeru.": ezt értem, csak a kérdés az, lesz-e, aki fejleszti, javítgatja a bugokat. mert a webjükön a release map szerint 2016. vége felé lenni kellett volna 8.2.1-esnek, de nincs. nem jött be az eclipse, de inkább a projekt elején váltanék, mint közben, ha muszáj.
ahhoz, amit csinálni kellene, szerintem nem kell ee.
"Spring vagy Dropwizard eseten nincs szukseg appszerverre, tehat nem kell se Glassfish, se WF.": és akkor min fogom futtatni? eddig glassfisht használtam, nem dobnám ki, ha nincs súlyos ellenérv.
Ok, ha zavarnak a meglevo bugok, akkor hasznalj mast, de ha nem egy hosszutavo projekt es nem celod Javazni kesob, akkor en nem feltetlenul allnek neki uj IDE-t megszokni. Ahogy akarod.
> és akkor min fogom futtatni
java -jar myApp.jar
-
emvy
félisten
Segítsetek pls. stratégiai döntésben, hátha ti jobban informáltak vagytok

Anno elkezdtem egy programot írni, de félbeszakadt, viszont mostanában szeretném befejezni.
netbeansben fejlesztettem, glassfishben futtatnám. Mivel nem sokat haladtam vele, ha kidobnám az egészet, ebben az állapotában még nem fájna. A kérdések:Ami nem változtatható: debianon fejlesztenék linuxra, adatbáziskezelő postgres, a cucc webes alkalmazás lenne. Amit csak végszükség esetén változtatnék, a nyelv: a java.
1. amennyire én látom, a netbeans meghalt. kérdés:
1a: a netbeans tényleg halott, meneküljek, de akkor mire?
1b: nem, a netbeanben érdemes fejleszteni, mert támogatott cucc lesz még sokáig2. az oracle által átvett projektek közül nagyjából minden fontosabbat megdöglesztett az oracle. kérdés:
2a. maradjak a glassfishnél, mert azt nem fogja megölni, lesz update hozzá
2b. váltsak, de akkor mire? tomcatre? ee cuccokat eddig nem használtam.3. milyen keretrendszert érdemes elsőre megtanulni? springs mvc-t?
Még annyit, hogy nem tervezem, hogy ebből éljek meg. Ha a melóban kell valami, azt megcsinálom, de életcélnak nem választottam.
kösz előre is.
1: Netbeans nem lesz kevesbe hasznalhato attol, hogy kevesbe nepszeru. Ha az megy, akkor semmi gond nincs azzal, ha azt hasznalod. Ha hosszutavon Java-znal, akkor mondanam, hogy IntelliJ, de az egyik legjobb fejlesztonk a mai napig Netbeanst tol, es ettol meg teljesen jol mukodik minden.
2) Wildfly vagy Wildfly Swarm, ha EE kell
3) Most azt dontsd el, hogy EE vagy sem. Ha nem akarsz EE-t, akkor Spring Boot peldaul (bar szerintem boven tul sok magic van benne), ha nem szereted a tul sok varazslatot, akkor Dropwizard. Spring vagy Dropwizard eseten nincs szukseg appszerverre, tehat nem kell se Glassfish, se WF.
-
emvy
félisten
Sziasztok!
Egy ilyen interjú lehetőségről mit gondoltok?
Vettetek már részt ilyenen? Hallottatok már valamit róla? Bármi infó?

Meglepő, hogy 100.000 USD/évi fizetést kínálnak annak, akit felvesznek.> Meglepő, hogy 100.000 USD/évi fizetést kínálnak annak, akit felvesznek.
Az olcso egy ilyen cegnek egy ilyen pozicioert, ilyen felveteli korulmenyek kozott, csak mondom.
-
emvy
félisten
Mert a Java 8-nal korabbi Date API egy rakas borzalom.
-
emvy
félisten
Én ilyet még nem láttam, csak azt hogy mánágereknek van egy büfé-ruhatár szak mellé nagy arcuk, pszichopatikus jellemzőik, félinformációkból "a szomszéd józsitól aki ismeri a testvérének a főnökének a fiát aki ért hozzá" tájékozódva, a divatos technológiákat nyomják keresztük "ha mások szeretik, nem lehet rossz"
Nem jo helyen dolgozol.
-
emvy
félisten
En ugy latom, hogy a jol meno cegeknel a menedzserek ertenek a szakmahoz is -- jo esellyel maguk is onnan indultak. Egeszen meglepo lenne, ha egy kozgazdasz dontene a JSP meg az SPA kozott.
-
emvy
félisten
Menedzserek nelkul szerinted jobban mennenek a projektek?
-
emvy
félisten
Ez nalunk igy mukodott 2 evvel ezelott, amikor letettuk a mostani projektunk alapjait.
Adott volt egy fejlesztocsapat, akik elotte egy hasonlo projekten dolgoztak a ceg egy masik reszlegenel. Volt egy jol meghatarozott technologiai stack, amiben a csapatnak nagy tapasztalata volt. A kerdes az volt hogy ezek kozul mi az amit le kellene/lehetne cserelni az uj projekt megvalositasanal, hogy a regi projekten felmerult problemak kikuszobolhetoek legyenek. Ehhez a mar vazolt modszert hasznaltuk. Mindenki megkapta a lehetoseget, hogy prezentaljon egy uj technologiat, ha ugy erezte, hogy egy adott problemat azzal jobban meg lehet oldani, mint ahogy az elozo projekten volt.Mi is csinaltunk ilyet bizonyos donteseknel (pl. milyen UI frameworkot hasznaljunk egy specifikus feladatra, Angular v Vue).
-
emvy
félisten
Persze. Gondolom lent nem GF projekt van

Greenfield projektek eseten sem igy megy, persze. A konkret technologiakat fel lehet dobni vitara, de az architekturat nem kozossegileg szokas megtervezni.
-
emvy
félisten
Adott egy feladat, amire keresem a megoldast. A feladat elemzesenel a csapat feltarja, hol lehetnek nagyobb problemak a megvalositasnal. A csapatbol minden egyes fejleszto keszit egy kutatast, esetleg egy technologiai demot, prezentalja a sajat megoldasat, es ervel, hogy szerinte az a technologia miert lenne jo valasztas a kulcsfontossagu problemak megoldasara. A csapat ezutan megvitatja a felmerult megoldasokat, es kivalasztja melyik a leghatekonyabb. Egyhangu dontes eseten ugye nincs mirol beszelni, az lesz amit mindenki akart. Ha nincs megegyezes, es sok megoldas johet szoba, akkor a legnagyobb tapasztalattal rendelkezo vezeto dont.
Ez igy tok jo, ha nyilt vegu a kerdes, azaz ha tenyleg eldontendo, hogy melyik iranyba induljon a csapat. Feltetelezem, hogy lentebb nem ez a helyzet, es van egy jo adag JSP-alapu cucc keszen, es kell valami pluszt hozzarakni (gondolom, nem valami megaprojekt, ha itt a forumon probalja osszeszedni a hozzavalokat a kollega). Ilyen esetekben tok normalis, hogy azt hasznaljak, amibol mar eleve sok van.
-
emvy
félisten
A demokracia nagyon nem mukodik jol technikai dontesek eseteben. Ha olyasmirol van szo, hogy tabs vagy spaces, akkor persze oke, de egy csapatban nagyon kulonbozo technikai tapasztalattal rendelkezo emberek vannak, miert kellene, hogy mindenkinek ugyanakkora beleszolasa legyen?
A masik, hogy ezekrol rengeteget lehet vitatkozni, es a valodi helyzet az, hogy a feladatok 99%-at 'barmiben' meg lehet csinalni, es a fejlesztok hajlamosak az alapjan valasztani, hogy 1) most mi erdekli oket 2) mi a divatos 3) ok szemely szerint mihez ertenek. Azert valasztanak valakit vezetove, hogy donteseket hozzon, amik elsosorban a ceg erdekeit veszik figyelembe.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Igen, mavent is kéne használni, de én már elfelejtettem/nem is ismerem az ilyen sallangrendszereket, bug gyűjteményeket mint a spring, maven, és a többi, multiknál épp aktuálisan "kötelező" bloatware.
Szóval a feladat egy jsf, jpa-mysql alkalmazás ami wildfly-on fut, és maven van használva benne. Eclipse-ben fejleszteném, és erre a feladatra a legminimálabb környezetet szeretném összehozni... mert nekem a sima eclipse-java SE+ innen onnan öszedett libek eddig elegendőek voltak...
Erre mik a javaslatok?Letöltöttem egy mavent, az úgy van kicsomagolva. Eclipse-ben van olyan hogy új maven project, és valami group meg artifact id-ket írtam bele, de aztán mi van? Hogy lehet válogatni a libek között amiket elvileg meg kéne találnia?
" én már elfelejtettem/nem is ismerem az ilyen sallangrendszereket, bug gyűjteményeket mint a spring, maven, és a többi, multiknál épp aktuálisan "kötelező" bloatware"
Alairasgyanus.
A kollega biztos bajtkodot ir kezzel. NEHA (!) hasznalja a javac-t, de csak ha valami enterprajsz appot kell forditani. -
emvy
félisten
Ez kell neked? Továbbá javaslom, hogy az üveghal helyett használj legalább kandúrt.
De mi a baj a Java EE-vel?
mobal,
A Tomcat az mas teszta mint a GF. A GF alternativaja a Wildfly, Websphere meg hasonlok.
De tenyleg, hasznalj Dockert, teljesen felesleges szenvedni a telepitgetessel.
-
emvy
félisten
Milyen OS alatt? En mindenhol azt javasolnam, hogy hasznalj Dockert.
-
emvy
félisten
Nem mennék bele egy vitába, de pár dolgot azért megjegyeznék.
Spring Data, Spring Boot, Spring Rest...EE?
Alkalmazás-szerver vs Servlet Container. Szerintem erről ne nyissunk vitát.
JSF vs gwt/vaadin. Ugyan már....
4 év, 10+ projekt architektként. Tehát nem kódoltál és valszeg tök részletesen bele tudtál merülni a technológiákba a boardon...nem hiszem.
Satöbbi. Igen, rühellem az EE-t. Pont. Befejeztem.
> Spring Data
DeltaSpike> Spring Boot
Wildlfly Swarm> Spring Rest
JAX-RS (RestEasy a konkret implementacio)De miert kell ruhellni? Na mindegy, fejezzuk be.

-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Én meg annak örülök tökre, hogy évek óta nem kellett EE-hez nyúlnom(max. bottal) és használhatok helyette sok, remek Spring-es technológiát. Barátom, az EE évekkel le van maradva a Spring mögött és ebben az iparágban az évek kb. az örökkévalósággal egyenértékű
Kurva szubjektív voltam 
Varjal, nem te vagy az, aki GWT-t hasznal?

Egyebkent kivancsi vagyok, mi az, amit Springgel lehet, EE-vel nem. (Szerintem kb. egy atlagos uzleti alkalmazast ugyanolyan nehez/konnyu megcsinalni barmivel - Spring, EE, Node.js, Clojure, barmi. Ha nehezseged okozna, hogy 1 honap alatt atalj EE-re Spring helyett, az nem az EE-t minositi szerintem.) (Sot, akar azt is mondhattam volna, hogy C#-ra Java-rol, de annak mondjuk adnek 2-3 honapot, nullarol.)
-
emvy
félisten
Szpring, Reduksz, Kjubernetisz. Massal nem lehet 2017-ben fejleszteni.
Ja, meg serverless, of course, igazabol az egesz backend-fejlesztes baromsag, Lambdat az AWS-re (vagy Function-t az Azure-re, aztan kesz.)
-
emvy
félisten
A EE a temető...tökmindegy, kihez kerül

Mit temet? (Ma jott ki a WF11..) Gondolom EE alatt mar nem lehet rendes webappokat irni, mert elromlottak a tranzakciok, vagy ilyesmi. Vagy 'tul heavyweight'.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Hello ,én android fejlesztésben dolgozom és egy macbook air 13"-on fejlesztek rá. Semmi problémád nem lesz vele , sőt én fejlesztésre jobban is ajánlom, mint a windows-t.( Ez lehet csak az én véleményem, de pl egy jobb teljesitményü windowsos laptopon nem fut ennyire szépen és röccenés mentesen a studio)
> pl egy jobb teljesitményü windowsos laptopon nem fut ennyire szépen és röccenés mentesen a studio
Ugyanaz a Java kod, pont ugyanugy fut. Jobb teljesitmenyu gepen meg jobban.
-
emvy
félisten
A Spring az mar nem igazan egy framework, hanem egy brand, ami alatt csomo minden van.
Java-t mindenhol hasznalnak.
-
emvy
félisten
Sziasztok!
Lehet kicsit hülye kérdéssel fogok felétek fordulni, de szeretnék elmélyedni jobban a java nyelvben, és ehhez lenne pár kérdésem. Eddig c#-ot tanultam, elég sokat megtudtam a wpf-ről és asp.net-ről, viszont mikor ugyan ezt akartam tenni a java-val, akkor nem igazán tudtam eligazodni. Az alapjait még nem is volt nehéz átnéznem, viszont nem igazán értem, hogy mi felel meg a java-nál a wpf-nek vagy asp.net-nek. Találtam sokmindent, de bennem ez még mindig nem egyértelmű. Ha valaki leírná nekem, vagy elég ha linkel bármilyen oldalt, ahol el van magyarázva mégis mire melyik "fajta" java-t kell használni, azt nagyon megköszönném. És tényleg elnézést, ha nagyon hülye kérdés.
WPF-nek nincs nagyon megfeleloje, talan a JavaFX hasonlit, de a WPF egy nagysagrendekkel szelesebb korben hasznalt technologia. Az ASP.NET helyett meg rengeteg Java-s web framework van, tehat itt meg fura lenne egy konkretat kiszurni. Talan mondhatjuk, hogy a Java EE webappok. Esetleg.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Ezzel természetesen egyetértek, de mivel még kezdő vagyok, gondoltam a sok profi majd irányt mutat kötözködés helyett és akkor gyorsabban eljutnék a megoldáshoz.
Amúgy van egy informatikus doktorandusz ismerősöm, aki kurvára nem dolgozik semmit, csak ezt a doktoranduszi képzést csinálja és még az is lusta volt segíteni, pedig csak a f@szát veri egész nap és ebben a témában utazik. (Ez a tipikus magyar, fulladjon meg a másik, csak nekem legyen jó és még "üzleti alapon" sem lehet megoldani 1-2 dolgot.)
Értelmesebb körökben szerintem simán meg lehet állapodni, hogy mi mennyit ér és nem feltétlenül a komplett feladatmegoldásra gondolok, csak pl. elakadás esetén 1-1 óra korrepetálásra. A másik négy diplomát sem "féldisznóért" kaptam teljesen különböző felsőoktatási intézményekben. Azt meg ne mondja senki, hogy beadandónál nem lehet bármilyen jellegű segítséget kérni és hogy soha senki nem csinált ilyet, mert ezt nem hiszem el.> Ez a tipikus magyar
Nem, ez nem tipikus magyar. Barmely nyugati orszagban kivagnak a egyetemrol puskazasert, itthon nem.
-
emvy
félisten
sziasztok,
tud itt valaki processing programban programozni? Beadandó dolgozathoz kellene segítség június 17-ig. Ár megegyezés szerint.
Sajnos nem csak rajzolgatni kell ezt-azt, mert az nekem is menne, hanem sok-sok megkötés van, pl. csak a point függvényt lehet használni, objektumba kell gyűjteni a pontokat és loadTable függvénnyel kell betölteni.
Használni kell az alábbi algoritmusokat:
- midpoint algoritmus,
- cohen-sutherland algoritmus,
- scan-line algoritmus.
Ha valaki tudna segíteni, akkor e-mailben elküldeném a pontos leírást. 8 feladat van, elég a felét megoldani.
Előre is köszi a segítséget!Nekem eleg furcsak ezek a 'hirdetesek'. Ha valaki nem szivessegbol csinalja meg, hanem tenyleg penzert, akkor mennyit kellene ezert fizetni? Mennyi ma egy kozepes fejlesztoi szerzodeses napidij Magyarorszagon, 50k/nap? Hajlando lennel fizetni mondjuk 200k-t egy beadandoert?
-
emvy
félisten
Meg persze lehet ugyabba a package-be rakni, akkor a classloadingtol fugg, hogy melyik lesz hasznalatban.
-
emvy
félisten
Sziasztok!
Van egy ilyen class fejlécem amely fix:
public class MyClass<T extends Comparable<T>>
Es mondjuk konstruktorban egy arraylistet szeretnek létrehozni, amely T típusú adatokat tartalmaz, amelyeke szeretnem használni compareTo metódust, akkor helyesen járok el:
public class MyClass<T extends Comparable<T>> {
private ArrayList<T> queue;
public MyClass(){
queue = new ArrayList<T>();
}
}1.Szóval nem kell meg egyszer az arraylistnel a comparable interfacet implementalni:
private ArrayList< Textends Comparable<T>>.2. A fenti class-ra miert nem eszi meg az alabbi peladanyositast:
MyClass<Integer> myqueue = new MyClass<Integer>();Köszi
> miert nem eszi meg
megeszi
-
emvy
félisten
Java 8 alatt van lehetőség metódus referenciát átadni. Akár az alábbihoz hasonlóan is elindulhatsz:
public class MethodRuntimeChecker {
public static void main(String[] args) {
QuickSorter sorter = new QuickSorter();
int[] array = getNumbers(10_000);
System.out.println(mesureRunTimeNano(sorter::sort, array) + " ns");
System.out.println(mesureRunTimeMilli(sorter::sort, array) + " ms");
}
public static long mesureRunTimeNano(Function<int[], int[]> intSorter, int[] toBeSorted) {
long start = System.nanoTime();
intSorter.apply(toBeSorted);
return System.nanoTime() - start;
}
public static long mesureRunTimeMilli(Function<int[], int[]> intSorter, int[] toBeSorted) {
long start = System.currentTimeMillis();
intSorter.apply(toBeSorted);
return System.currentTimeMillis() - start;
}
private static int[] getNumbers(int count) {
int[] numbers = new int[count];
Random random = new Random();
for (int i = 0; i < count; i++) {
numbers[i] = random.nextInt(count);
}
return numbers;
}
}Ami mondjuk nem valodi methodus referencia, csak nemi syntactic sugar a Function konstruktorok korul, de jah.
-
emvy
félisten
Sziasztok!
Néhány algoritmusnak kéne lemernem a tényleges futási idejét. Ehhez szeretnek egy olyan metódust csinálni ami paraméterként elfogad egy másik metódust(az algoritmust) es annak visszaadja a runtimet.
Tudom több megoldas is van a neten rá, de nekem kicsit zavarosak.Legegyszerűbben hogyan tudnám kivitelezni hogy működjön a counter metódusom alább?class SorterTest {
public static void main(String[] args) {
long l = counter(Sorter.quicksort(a));
}
public static long counter(Method method){
long startTime = System.currentTimeMillis();
method();
long stopTime = System.currentTimeMillis();
return stopTime - startTime;
}
}Ne metodust fogadjon, hanem pl. egy Runnable-t. Viszont ovatosan ezzel, mert a Java performance benchmarking nagyon nem trivialis dolog (foleg a JIT miatt).
-
emvy
félisten
Sziasztok!
Olyan java programot szeretnék készíteni, melyben egy blenderben készült modellt tudok tetszőleges irányban elforgatni. A programban meg lennének nyilak, amivel az elforgatást tudnám írányítani. Mit tudnátok ehhez ajánlani? Honnan érdemes elindulnom?Miert Java-ban? Kb. a legkevesbe alkalmas platform a celra.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Van egy fuggvenyed,
R fuggveny(P1,P2,P3).A fuggveny parameterei P1,P2,P3, visszateresi erteke R. Ha a fuggvenyt meghivod, es ennek eredmenyekepp a rendszerben _barmi_ mas megvaltozik, akkor van side effect. Peldaul ha kiir valamit a kepernyore, akkor az mar side effect.
-
emvy
félisten
Sziasztok
Parancssoros fájlkezelőt szeretnék írni!
konzolos megoldással.
Jó öreg linuxos parancsokkal.
pl:
cd.., cd név, ls, ls-s, mkdir, df, cp honnan hova, cat
Fő vonalakba ez lenne
ThxSzia
Sok sikert
Thx
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Ez az oracle hivatalos hitvallása. Nem olvastad? Most jöttek rá, hogy lehet h erre kéne koncentrálni, nem a SOAP-ot nyomni még ezerrel.

Amúgy kövezzetek meg, de én a REST-ből implementációból csak a service method regisztrációt, és a message convertert használom. Ez a GET/PUT/POST/DELETE annyira felesleges nekem
> GET/PUT/POST/DELETE
Ooooo, akkor az nem REST

-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Azt nem tudom mi az oka, hogy nem rakják bele a path beállítást a jdk telepítőbe, de az lenne a tippem, hogy azért, mert fölösleges. Egy átlag felhasználónak nincs rá szüksége, egy fejlesztő meg úgy alakítja a saját környezetét, ahogy neki tetszik.
A java_home környezeti változó beállítása amúgy is egy kihagyható lépés, azt azért szokás beállítani, hogy ha frissíti az ember a jdk-t, ne kelljen a Path-ben bogarászni, hanem csak a környezeti változót kelljen átírni. IDE-kben, egyéb helyeken is lehet magára a java_home-ra referálni általában, így könnyebben karbantartható.
A masik ok meg az lehet, hogy egyaltalan nem biztos, hogy egy uj kornyezeti valtozo nem kavarna be mas programoknak. Siman lehet, hogy fontos az, hogy ne legyen a JAVA_HOME alapbol beallitva.
-
emvy
félisten
Óh, jboss hangoláskor alap a gc tuning

Nem JBoss. Még a GC tuning az szokás, persze, de a G1 sokkal haklisabb, mint a CMS meg a többi volt.
-
emvy
félisten
Amikor az ember tanulja a Java-t, akkor csomo szo esik a GC-rol, de bevallom oszinten, most tortent meg velem eloszor, hogy GC tuninggal igazan durva teljesitmenykulonbseget (~3x-os gyorsulas) sikerult elerni.
A CMS azert sokkal toleransabb allatfaj, mint a G1.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Maradjunk annyiban, hogy nem rossz.
Most épp az egyik nagyobb megrendelőnket szeretnénk java6-ról upgrade-elni. Majd ha ezzel megvagyunk, és a projektet teleszórt lambdák miatt feleannyi melónk lesz, akkor aszondom h qvajó, bár akit kirakunk emiatt a projektről, az nem fog örülni
De most komolyan. A nyelvi eszköz nem sokat ér, ha nincsen hozzá ütőképes API. Ezt bebizonyította már nagyon sok eszköz a java ökoszisztémában. Sőt már minden rookie tudja, hogy az igazi értéke nem a nyelvnek van, hanem az ökoszisztémának. A 8-as API-k elég jóra sikerültek, bár ez is kissé kétélű, nem szabad mindenkinek a kezébe adni, mert ismerek olyan embereket, akik csak nagyobb bajt okoznának vele, mint nélküle. Persze képzés mindenekelőtt, de úgy látom mindenkinek vannak korlátai sajnos, de ez már csak a gyakorlati hasznosítás problémája, nem az elméleti öröm.
A nyelv meg a core libek meghatározzák a fejlesztők alapvető hozzáállását.
A lényeg szerintem, hogy 1-2 évente meg kell tanulni egy új nyelvet vagy valami új paradigmat, akkor is, ha nem használod a melóban, hogy tagitsa a latokort. Ha Springes vagy, nézd meg a Playt. Ha Javát látsz melóban, nézd meg a Clojure-t. Ha SQLt tolsz, próbálj ki egy kdb-t vagy valami graphql-es dolgot.
-
emvy
félisten
A lambda azért elég jó pl. Collection filterezéshez vagy equals-ban nem szereplő mező alapján kereséshez gyorsan

Arra jo, hogy kicsit elgondolkozzanak az emberek arrol, hogyan is menedzselnek allapotot.
-
emvy
félisten
Egy kicsit több konkrétum nem ártana

(#8984) emvy mi is lenyomtuk egy 124000+ revision-ös repo migrálását ezernyi branchel az íze kedvéért, meg megteheti bárki, hogy dupla munkát csinál verziókezelés címen, de a kérdés sosem az, hogy meg lehet-e tenni.
Azt is megtehetné bárki, hogy megosztott verziókezelő filerendszeres könyvtárakba dolgozik, de minek.Mi azért tettük meg, mert az SVN kenyelmetlenne valt, ennyi. Nem volt egy nagy ugy, megkertem mindenkit, hogy pentek estig csekkoljon be mindent (vagy rakja el sajat maga valahova), szombaton konverzio, hetfon reggel kicsekkoltak az emberek gitbol. Aztan kb. 2 honapba telt, amig az oreg motorosok megertettek, hogy mi a merge meg a rebase kozott a kulonbseg, de megerte (szerintunk).
124e revizio mondjuk nem volt.De oke, maradjunk abban, hogy preferencia kerdese. (Mint minden, olyan embert is lattam mar, aki szerint a nested for ciklusok tisztabbak, mint egy lambda
) -
emvy
félisten
Én is csak annyit tennék hozzá, hogy a lényeget megragadtad. A git jelen formában max. zöldmezős fejlesztés esetén alternatíva. SVN-ről átállni rá nem az. Persze ez visszafelé is igaz

Én simán átallitottam a csapatot egy 5 éves repoval együtt.

-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Engem csak az bosszant, hogy számtalanszor hallom puffogtatni, hogy aki SVN-t használ az inkább húzza le magát, mert a GIT istencsászár úgy általában, de értékelhető érveket nem nagyon látni. Amikor meg próbálom tisztázni, hogy mi az az aduász érv, ami ennyire nyilvánvalóvá teszi, hogy az SVN-nek vesznie kell, és GIT még a kenyérpirítóra is, akkor teljes kakukk. Az eddigi egyetlen értékelhető érv az volt most, hogy vonaton utazik és mobilnet. Gondolom nem ez teszi ki az idő nagy részét, de ok. Van már egy speciális eset, amikor esetleg van értelme a hype mellett.
Kicsit ugyanez az összes többi hasonló vita, amikor igazán érvek nem működnek, mert nem is nagyon vannak. Nem hallottam pl. a gradle mellett, hogy hierarchikus build, pedig elvileg mi el vagyunk tájolva az emlékek erdejében.
Dehat ott vannak az ervek lent, csak az a valasz, hogy 'az ugy nem jo'. Az, hogy minden szarra tudsz pillanatok alatt eldobhato branchet csinalni, az peldaul erv. Erre mondhatod, hogy szerinted nem ertelmes, de a gyakorlat meg azt mutatja, hogy igen, az.
-
emvy
félisten
Jaja.....élő ember nem ismerek, aki használt volna SVN lokál repót. Olyat sem, aki a GIT-nél nem a commit/push-t használta, hanem csak a commit-ot

> Olyat sem, aki a GIT-nél nem a commit/push-t használta, hanem csak a commit-ot
Ez nagyon fura, en folyamatosan commitolok. Aztan idonkent meg fetch -> merge -> push.
-
emvy
félisten
Ezzel vitatkoznék. A GIT-nél beletolod a lokális repódba, ami kb. ugyanaz, mintha nem tolod fel hálózati kapcsolat hiányában SVN-be. Szerintem.
> A GIT-nél beletolod a lokális repódba, ami kb. ugyanaz, mintha nem tolod fel hálózati kapcsolat hiányában SVN-be.
Hat de rohadtul nem, mert van history, van rollback, vannak branch-eid -- helyben. Kevered a biztonsagi masolatot a commit historyval kicsit.
-
emvy
félisten
Nem érzem, hogy releváns különbségek lennének a két rendszer (svn, git) között. Én dolgoztam nemzetközi projektben SVN alapokon és 4-5 fős, helyi csapatban is GIT-tel. Mindkettő használható volt, oda kellett figyelni a hülyeségeikre és minden flottul ment. Minden másra ott a Mastercard

> Nem érzem, hogy releváns különbségek lennének a két rendszer (svn, git) között.
Hat de tokre vannak, mert akar vonaton ulve, nethozzaferes nelkul is tudok commitolni giten. A nemzetkozi projekt meg a full remote work az mas

-
emvy
félisten
Egy szónak is száz a vége, mindenki azt használ, amit
1. akar
2. lehetősége van rá (céges policy pl.)
Nagyon szép világ lenne, hogy ha az lenne a legnagyobb problémánk, milyen verziókezelőt használjunk

Ugyanez igaz az Ant/Maven/Gradle/mittomén témakörre is. Ez benne a szép, hogy nem vagyunk Visual Studiohoz kötve

Nalunk eleg kritikus pont, mert ugye nincs iroda, 100% remote az egesz ceg.
-
emvy
félisten
Nekem meg nem irreleváns, mivel a GIT egy eszközt ad a kezedbe arra, hogy személyes maszatolást csinálj anélkül, hogy nyoma legyen. Local history gyakorlatilag a nullával egyenértékű, ha meg mindent betolsz két lépésben, akkor meg csak feleslegesen bontottad ketté a GIT révén a folyamatot. Mindegy, nem akartam nagyon vitába keveredni, de én csak a divatot látom ebben az egészben az esetek 90%ában.
> a GIT egy eszközt ad a kezedbe arra, hogy személyes maszatolást csinálj anélkül, hogy nyoma legyen
Arra ad eszkozt, hogy ha epp maszatolni vagy kenytelen, akkor azt ne masok szeme elott csinald. Ertsd: elkezdesz valamit, es fel nap utan rajossz, hogy total rossz irany. Vagy csak valamivel kiserletezel, bejon egy gyors bugreport, amit fixalni kell -- SVN-hasznalok altalaban ilyenkor azt csinaljak, hogy lemasoljak a kiserletuket egy masik konyvtarba :\
En ugy latom, hogy aki SVN-t hasznal uj projekt eseteben, az elsosorban azert teszi, mert nem erti vagy nem probalta meg a modern VCS-eket (tokmindegy, hogy git, hg, vagy mas). Ez eleg radikalis velemeny, tudom.
(es nem szemelyes, egyaltalan) -
emvy
félisten
Első körben tisztázzuk, hogy céges környezetben, céges fejlesztési policy-val nézem ezt az egészet. Nálam a GIT rögtön ott bukik meg, hogy localhost-on van (lehet) olyan munkád a céges projekten, aminek nincsen nyoma a céges/központi repóban. A branch létrehozása egy mozdulat, ha a céges projekteken bíbelődsz valamit, az nem saját kis mitymuty, tessék létrehozni egy branchet akár kísérleti jelleggel a központi repóban, egy hosting/rendszergazda/devops kollégának meg legyen az a dolga, hogy ennek a feltételeit megteremti.
Minden branch minőségbiztosítási okok miatt meg kell hogy legyen központilag, lefedve egy task management rendszerrel úgy, hogy bármikor bárki tudja folytatni, review-olni, vagy épp merge-ölni DEV/UAT/PROD környezetbe.
#8933) WonderCSabo a másolás egy logikai művelet. Ellentétben néhány más rendszerrel, SVN alatt nincsen olyan speciális művelet, hogy branch, mivel nincsen erős kötöttség arra vonatkozóan, hogy a repoban mit hova teszel. Branch-et úgy csinál, hogy egy másik branch (URL) adott állapotáról egy referenciát készít az új URL-en. Meg kell határoznod a saját workflow-dat, hogy milyen elnevezéseket és kötöttségeket használsz. Ez nyilván lehet az eredeti ajánlás szerinti is, bár az csak egy viszonylag egyszerű munkafolyamatra jó.
(#8937) Aethelstone rebase
> Nálam a GIT rögtön ott bukik meg, hogy localhost-on van (lehet) olyan munkád a céges projekten, aminek nincsen nyoma a céges/központi repóban.
Ez irrelevans, mert a localhoston SVN eseteben is lehet olyan munka, aminek nincs nyoma a ceges repoban. SVN eseteben sem koveted az osszes fajlrendszerbeli valtozast. Szoval egyszeruen felreerted ezt a dolgot.
-
emvy
félisten
Szerintem feature branchingre inkább való az SVN. Az kétségtelen, hogy programozó sejtekbe csoportosulva a GIT jobban skálázódhat, de finoman szólva nem ez határozta meg a felhasználási területeket egyetlen projektnél sem -- legalábbis nálunk.
(#8924) Lortech Tisztában vagyok vele, hogy a gradle irányába folyik még a Duna is, de egyelőre általános felhasználásra kicsit még kísérleti szaga van. Kell neki még egy kis idő, de hiánypótló az ANT után.
A GIT meg nyilván felhasználás kérdése, ha kell, akkor kell. Én viszont a GIT-tel vagyok úgy, hogy az utóbbi években kialakított workflow-t csak megnehezítené. Nemrég írtam egy scriptet is SVNhez, hogy még azzal se kelljen időt pocsékolni, hogy kattintgat az ember a branchek között, meg a history-ban merge előtt, nem sokból tartana GIT-re átírni, de csak a változtatás kedvéért teljesen feleslegesnek érzem a változtatást. Én inkább érzem arculati tényezőnek, mint valóban hasznos eszköznek. Kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatban, mint amikor az ember összekötött kézzel akar úszni, hogy más is láthassa, hogy tud összekötött kézzel is úszni.
> Szerintem feature branchingre inkább való az SVN.
Miert? Pont svn-ben sokkal macerasabb es lassabb a branching, git-ben meg minden aprosagra tudok branchet csinalni (raadasul anelkul, hogy a remote repot szennyeznem).
-
emvy
félisten
Nos igen. Más kérdés, hogy valóban szükség van-e ennyire
Másrészt svn-ben is kiválóan lehet branchelni.Minden feature vagy fix egy branch nalunk.
-
emvy
félisten
Jó, de nem csak zöldmezős beruházások vannak a világban. A cégek jellemzően maven/svn kombót használnak, hiába érkeznek az ifjú titánok gradle/git ismeretekkel

> A cégek jellemzően maven/svn kombót használnak
Azert az SVN nagyon nem skalazodik, ahogy en latom, a nagy cegek inkabb Perforce-rol mennek lassan git-re.

A Google-nal pl. sajat, Mercurial-ra epulo VCS van, mivel egyetlen repo van az egesz cegnel.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni, mert valami nem okés:feladatleírás:
Készíts egy Szalak nevű Java osztályt, amely parancssori argumentumában egy egész számot vár. Jelöljük most ezt a számot n-el!
A program hozzon létre és indítson el n db szálat 1,2..n sorszámokkal, a következő működéssel.Minden szál (n-sorszam+1)-szer ismétli a következő két lépést:
várakozik a sorszámának megfelelő másodpercet
kiírja a szál nevét
A várható kimenet a következő (1-2 egymás utáni sor esetleg felcserélődhet):Thread-0
Thread-1
Thread-0
Thread-2
Thread-0
Thread-3
Thread-1
Thread-0
Thread-4
Thread-0
Thread-2
Thread-1
Thread-3
Thread-1
Thread-2A kód amit készítettem:
package beadando;
import java.io.*;
import java.util.*;
import java.util.logging.Level;
import java.util.logging.Logger;
public class Szalak {
public static void main(String[] args) throws Exception {
int n = Integer.parseInt(args[0]);
for (int i=1; i<=n; i++) {
new Beadando(i,n).start();
}
}
}
class Beadando extends Thread {
private int i;
private int n;
public Beadando(int i, int n) {
this.i = i;
this.n = n;
}
public void run() {
int x = i;
int dig = n-i+1;
for(i=0; i<dig;i++){
// System.out.println(i);
try {
Thread.sleep(i*1000);
} catch (InterruptedException ex) {
Logger.getLogger(Beadando.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}
System.out.println(this.getName());
}
}}szerintetek mi lehet a hiba?
köszönöm
Nem valami beszedesek a valtozoneveid..
Thread.sleep(i*1000);<< ez pl. nem tul jo, szerintem i helyett x kene -
emvy
félisten
Nem tudom, vszeg nem. (Vedd meg -- magancelra olcso.)
-
emvy
félisten
De ehhez konkrétan "érti is" hogy az egy Spring XML, vagy csak string egyezést néz? Mert a Find Usages még a property fájlokban is megtalálja az osztályt ha le van írva a teljes neve (sőt még szerintem anélkül is) és szerintem itt is csak ez történik. De fixme.
A NetBeans-ért pedig kár. Java-s pályafutásomat azzal kezdtem és nem volt az rossz.
A Spring Tool Suite miatt elpároltam egy idő után Eclipse-re, ennyi volt a bűne. Na meg hogy Groovy támogatása nem sok volt neki akkoriban, szerintem azóta sem változott ez.Amúgy itt off, de a napokban egészen meglepődtem hogy a C++17 fordító milyen optimalizált kódot tud csinálni.
[link] Jó, biztosan gyúrt erre az arc hogy direkt ilyen kód készüljön, ahogyan a végén egy ember rá is kérdezett hogy megnézi nagy production kódban hogyan szúrja ki, hogy miért csinált több gépi utasítást mint kellene. De azért csak pislogtam mint hal a szatyorban mikor láttam. -
emvy
félisten
Nekem a kedvenc IDE-m máig a Visual C++, még valahol az 5.0-6.0 környékén. A Netbeans kezdte megközelíteni, de a felülete annak sem volt annyira gyors, pattogós. Máig nem látok ilyet a szerkesztők között. Még az IJ-t vagy PHP Storm-ot sem érzem az igazinak. Nem tudom, hogy mi lenne akkor, ha valami sokmagos Xeon munkaállomás kerülne a mostani Sandy Bridge i5 devgép helyére, de anno egyáltalán nem kellett erőmű, ahhoz, hogy gyors, reszponzív legyen a fejlesztői környezet.
Semmi, az IJ meg a tobbi ugyanolyan lassu. A VS meg mindig a leggyorsabb. (A VS Code is szuper.)
-
emvy
félisten
Teljesen jól elvagyok Spring-el a community IDEA-val. Mondjuk átálltam egy ideje a Java config-ra és az XML-ezést mellőzöm. Ott ötletem sincs mennyit tud segíteni. Szerintem mivel ott is az autocompletion leginkább az XSD-nek köszönhető (azt pedig minden valamire való XML szerkesztőnek illik támogatnia) sok mindent nem vesztesz. Én körülbelül a kevert webes/backendes projekteknél hiányolom a HTML/Javascript highlight-ot, de ott kinyitom az adott részprojektet Atom-al.
Az IJ nem csak XSD alapjan csinal autocompletiont, hanem pl. find usages eseten listazza a Spring xml-eket is, etc etc
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Sziasztok!
A problémám az alábbi kóddal, hogy a session.invalidate után nem lép ki még "érvényes" a session. Van valami ötletetek?
package com.zolee.jsfloginhome20160924a;
import java.io.IOException;
import java.io.PrintWriter;
import javax.servlet.ServletException;
import javax.servlet.annotation.WebServlet;
import javax.servlet.http.HttpServlet;
import javax.servlet.http.HttpServletRequest;
import javax.servlet.http.HttpServletResponse;
import javax.servlet.http.HttpSession;
@WebServlet (urlPatterns = {"/LogoutServlet"})
public class LogoutServlet extends HttpServlet{
protected void doPost(HttpServletRequest request,
HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException{
response.setContentType("text/html");
PrintWriter out = response.getWriter();
HttpSession session = request.getSession();
session.invalidate();
if(session!=null){
out.print("még be vagy jelentkezve");
request.getRequestDispatcher("welcome.html").include(request, response);
}
else{
out.print("kijelentkeztél!");
request.getRequestDispatcher("index.html").include(request, response);
}
}
}> session.invalidate();
A 'session' az itt ugye egy lokalis valtozo, egeszen konkretan egy referencia. Ezen hivsz egy metodust. Nincs ertekadas. Ha nincs ertekadas, akkor a valtozo hogy lehetne hirtelen null?
HttpSession session = request.getSession();
session.invalidate();
if(getSession(false)==null){
out.print("még be vagy jelentkezve");
request.getRequestDispatcher("welcome.html").include(request, response);
}
else{
out.print("kijelentkeztél!");
request.getRequestDispatcher("index.html").include(request, response);
}Probald meg inkabb igy.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 2TB-os, bontatlan SSD, 2 év garanciával eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB-os PCIe 4.0 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 2 év garanciával eladó!
- ADATA Legend 900 Pro 2TB-os PCIe Gen4 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 5 év garanciával eladó!
- AMD R7 350X és RX550 VGA kártyák
- Megvigyázott, 3,5 éves, 128 Gb, iPhone 13, 81% akku
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB piros / 12 hó jótállás
- RTX 5070 - I9-13900K 32GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5399, 100% AKKSI
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ne viccelj
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A Spring Tool Suite miatt elpároltam egy idő után Eclipse-re, ennyi volt a bűne. Na meg hogy Groovy támogatása nem sok volt neki akkoriban, szerintem azóta sem változott ez.