- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
Drizzt #11829 üzenetére
Ezzel csak egy baj van. Semmi köze nincs a szakmához... Fogadni mernék rá, hogy az eddigiekben fejlesztőként dolgozó feketék, totál nem foglalkoztak ezzel. Max 1-2 hiperézékeny viráglelkű... Csak most az a divat, hogy az feleljünk meg minden jogi aktivista csoportnak... Alig várom, hogy véget érjen ez a korszak... és végre a lényegre fókuszáljon a világ. És ha valakit ez zavar, akkor 3mp alatt kapja a különböző bélyegeket...de úgy hogy utána már életében nem fog tudni dolgozni... Ez abszurd.
-
MrSealRD
veterán
Nem kifejezetten Java kérdés....de nincs spec topik és lazán kapcsolódik...előre is elnézést. De minden komoly észrevétel jól jön.
Zöldmezős alkalmazás. DB tervezés. Van egy csomó kis szótár tábla. Ez tipikusan arra van, hogy a legördülőket majd innen töltjük fel. De lenne karbantartó is ezekre a táblákra... Én ezeket a táblákat külön vettem fel... Viszont nemrég jött egy másik ötlet egy kollégától.
Ő 1 táblát javasol lényegében az összes szótártáblában tárolt adatra.
TYPE - ID - NAME - SPEC1 - SPEC2 ...stb mezőkkel.
DOG - 1 - kutyi - szánhúz- null
CAT - 1 - cica - null - alszikItt lényegében a TYPE tartalmazná a típust és az ID-val együtt alkotná az elsődleges kulcsot...
Állítólag azért jó, mert nincs sok kis tábla... Én még annyit gondolok mögé, hogy kevesebb JOIN miatt gyors tud maradni a lekérdezés. De nekem zavarja a szemem, hogy eltérő típusú adatokat gyúrunk egybe. Az eltérő típusú objektumok miatt sok a kitöltetlen mező.
Ráadásul nagy kérdés, hogy amikor mondjuk egy Hibernate-et teszek fölé, akkor mennyire kavarja meg a domaint, hogy minden objektumnál lesz getSpec1() metódus miközben nincs is értelmezve az adott objektumon, mert azt a Spec2 tulajdonságával értelmezzük, és így azért lehetnek fura dolgok a kódban... -
MrSealRD
veterán
Köszi a tippeket. Végül a forrás összehasonlítása után megszüntettem a származtatást, mert úgy tűnt gyakorlatilag felülírtak metódusokat...(Override nem volt...)
Tiszta katyvasz az egész néha fárasztó sok éves legacy kódokban turkálni...Aethelstone: Az oké, de a kérdés az volt, hogyan, úgy hogy ne vágjak szét még több kódot ami esetlegesen erre alapoz... Ezen délelőtt átlendültem...volt még utána már csoda amire nincsenek szavak.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #10564 üzenetére
Konkretizálom a dolgot.
Ez itt az új verzió aminek már private ctor van. A 6.2-es verzióban még nem volt private. Van egy saját ComponentUtils osztályunk amit vagy 5 éve írtak és ebből a fent linkelt osztályból került származtatásra. Mivel akkori verzióban még nem volt private a ctor így ebből nem volt gond... Most, hogy új verziót húztam be...szembesültem a változással... Tehát valamikor régen kiterjesztésre került ennek az osztálynak a funkcionalitása és azért kapott azonos nevet, hogy ez legyen használva mindenhol. Ugyanúgy static metódusok vannak benne... Viszont a fenti változás miatt ez a helyzet már nem tartható, de a korábbi funkcionalitásra is szükség lenne, meg a mostanira is. De ezt öröklődéssel már nem lehet biztosítani... -
MrSealRD
veterán
Van egy 3rd party lib. Aminek az egyik osztályából származtatva volt egy saját osztályunk. A nevük megegyezik. Ez bővítve lett még néhány plusz funkcióval.
A lib-ből kijött egy új verzió és az ős osztályt módosították. Privát lett a konstruktora. Így a származtatott osztály innentől kezdve eltört. Kompozíció nem jöhet szóba. Singleton-ba se lehet átforgatni. Annyira nem meglepő, mert statikus metódusokat biztosít mindkét osztály...
Az a kérdés, hogy milyen lehetőségeim vannak a helyzet feloldására? -
MrSealRD
veterán
Érdekelne mit gondoltok az alábbi helyzetről.
Adott egy cégen belül írt viszonylag egyszerű komponens. Ami áll egy view.xhml-ből és egy viewData.java model osztályból. Van még egy viewControllerünk az esetleges helyi logikákhoz.
SOAP-on keresztül jönnek az adtok ami kérdések.. A webszolgáltatás definiálja a kérdés típusát, válaszlehetőségeket és ez alapján rajzolódik ki a komponens. Most úgy néz ki, hogy alapvetően eldöntendő kérdések vannak, de ha valaki "Igen" választ jelöl meg akkor megjelenik egy beviteli mező, ahol további adatot kell megadni. Ez lehet, hogy egy mondat, de lehet csak egy szám.A modelben úgy vannak letárolva a kérdések és a válaszok, hogy függetlenül a kérdés típusától és az esetleg hosszabb válasz típusától egy getValue()-val szedjük ki a választ. Amikor ezt visszafelé küldjük a webszolgáltatásnak.
Előadódott egy olyan probléma, hogy amikor valaki az igen válasz után egy egész számot adott meg, az küldéskor már tizedes törtként ment tovább. (Pl 5 => 5.0)
Mikor belenéztem gyorsan a komponensbe azt láttam, hogy ott String-ként tárolódik ezért lehet, hogy az InputNumber mezőbe beírt számot történt tárolja le...
Mivel az adatok beküldése egy másik controller feladata ezért ott kerül összeállításra a request.
A fenti problémára 2 megközelítés merült fel.
1. Abban a controllerben amiben összeáll a beküldés, ott próbálom parseolni float-ra. Ha sikerül, akkor számról van szó, így round-al kerekítem egészre, és String-re konvertálva megy be a requestre. Ha elszáll NumberFormatException-el akkor azt jelenti, hogy ez egy vegyes tartalmú mező. Simán mehet ahogy van és nem kell kerekíteni.
2. A komponensbe kerül egy módosítás a modelbe. Nem a korábbi String value-ban tárolom hanem lesz egy int numberValue és a value-hoz írt getterben vizsgálom meg, hogy melyiket kell visszaadni és igazából így a modelbe kerül a logika...
Sok dolgot kihagytam és kicsit zavarosnak tűnhet, de szerettem volna kicsit kontextusba helyezni a problémát, nem csak úgy szárazan tálalni.
A kérdés igazából az, hogy a model osztályt meghagyni egyszerű POJO-ként a jobb ötlet és a controlllerben konvertálni a jobb ötlet, vagy mellőzni a konverziót, és a modelt módosítani "okosítani" kisebb logikákkal a jó irány? -
MrSealRD
veterán
válasz
MasterMark #10339 üzenetére
-
MrSealRD
veterán
válasz
MasterMark #10336 üzenetére
Az exception szöveg és a pókösztönöm alapján, szerintem: [link]
-
MrSealRD
veterán
Helló!
Nem teljesen Java téma, de mivel Java-s projekt így gondoltam elférhet ide, de ha van jobb helye akkor átmegyek...Szóval adott egy projekt aminek a forrása Git verziókezelőben van tárolva. A buildre Jenkins haszálunk. Az elkészült build/release pedig nexusban tároljuk...
Az eredeti elképzelés szerint van a M(master) branch amit tisztán akarunk tartani. Ezért amikor van egy-egy nagyobb projekt ami több feladatot fog össze, arra a célra létrejön mindig egy xxxPM nevű branch. Ebből nyit a továbbiakban mindenki új branchet a saját feladatára. Amikor kész akkor szintén az xxxPM-be megy vissza a merge.
Van még egy U és egy UAT környezet tesztelésre. Alapvetően az az irány, hogy U-ra snapshot míg UAT-ra release verzió kerül ki.Több probléma is kialakult.
1. Jenkinsben 1 job egy adott branchre buildel. Alapból ez a master. De valamiért kitalálták, hogy az xxxPM branchből készülő buildeket ezentúl ne lokálisan készítsük, hanem Jenkinsben... Ezért létrehoztak neki egy külön jobot. Ilyen projektekből több is van, időnként párhuzamosan is, ezért a dedikált jenkins job szerintem nem jó ötlet. A gányolás melegágya az én meglátásom szerint. Nem lehet dinamikusan kezelni. Újabb projektél újabb job?! De meddig?! Ha vége akkor meg átállítjuk egy újra?!
2. Az előbbi problémából következett egy másik. Az M branch közben haladt előre, de az xxxPM nem lett frissítve a változásokkal... Ez már egy nagy hiba volt, tudom. De ettől függetlenül, most megjelent az igény, hogy az xxxPM-ből is legyen release. Nem azért mert ez valaha is élesedhet, hanem azért, hogy UAT-ra tudjanak tenni verziót a laikusoknak, hogy teszteljenek... Tudják, hogy ez nem fog élesedni mert még nincs kész, nincs olyan állapotban. Csak kizárólag a teszt miatt. Ráadásul még két tagot hozzá kell csapni a verziószámhoz, hogy az állapotot jelöljük, így létrejön egy kvázi párhuzamos valóság... Valahogy ezt sem érzem egy kifinomult megoldásnak.
Érdekelne, hogy mi a meglátásotok, illetve, hogyan történnek az ilyen folyamatok nálatok?
-
MrSealRD
veterán
Én arra lennék kíváncsi, hogy a fizetős történeten kívül mi a különbség az Oracle JDK 11 és az OpenJDK 11 között?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9870 üzenetére
Nagyon röviden, most van egy SVN + Jekins + Sonar + Jfrog artifactory kombó, amit használunk a fejlesztés során. De ez 3rd party üzemeltetés most amivel sok a baj... Ezért az egészet lokálba hozzuk át. És ha már 0-ról építjük akkor újragondoltuk meg verziót frissítettünk. SVN kuka, helyette lesz Git. Jfrog helyett meg Nexust néztük. Így jött ki ez a kis probléma. Még erősen a pilot szakaszban vagyunk...
Ha a gitlabbal megoldható, hogy kidobjuk a Jenkinst akkor az üzemeltetés lehet örülni fog, hogy kevesebb rendszerrel kell foglalkozni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9868 üzenetére
Hm. Ez nem jutott eszünkbe. Most nem vagyok még képben teljesen mennyire használjuk ki a Jenkinst, de amit én tudok az a klasszikus SNAPSHOT és RELEASE build készítés, ami utána artifactoryba pakol... Ettől függetlenül lehet olyan képessége a Jenkinsnek amiben a Gitlab le van maradva?
-
MrSealRD
veterán
Használ valaki Gitlab + Jenkins + Nexus kombinációt? Mindenből az aktuális legfrissebb verzióval próbálunk egy zöldmezős projektet összerakni. A probléma abból adódik, hogy Jenkins 2 nem működik együtt Nexus 3-al, Maven projektek esetén. Ezt leírják a plugin mellé is, de már hónapok óta jelentették Jenkins és Nexus felé. Nincs valami trükk erre, hogy életre kelljen?
-
MrSealRD
veterán
Hát ha van public része a exceptionnek, akkor azt az 1-2 sort bedobhatod... Nekem legutóbb attól volt unmarshalling exception, hogy jött egy adatstruktúra amiben az egyik elem típusa date volt, és sima záró tag-et, küldtek érték nélkül. Na ezen totál eldobta magát... Először elkezdtem keresgélni, hogy hol tér el a séma, aztán végül ott volt benne, hogy nem tudta parseolni...nyilván mivel nem volt benne semmi.
-
-
MrSealRD
veterán
Kotlin tudás annyira még nem fejlett. (De most szervezünk kis önképzőkört, hogy felhúzzuk.)
Egyébként semmi különösre nem gondoltam, csak most nem a feladathoz keresek eszközt, hanem szeretném leltárba venni a létező eszközöket. Ezek közül is azokat ami folyamtosa fejlesztés alatt van és várható, hogy túlél pár évet...
-
MrSealRD
veterán
Van egy jelenleg PHP backend amit Java-ra kellene átírni. (Ha most a konkrét feladatot nem ismerjük) Milyen megoldásokat lehet számításba venni? Frameworkök közül mivel érdemes foglalkozni. Springen kívül mi van amit érdemes megfontolni? (Ami biztos, hogy szerver oldalt kell írni.)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9602 üzenetére
Nem az összes vitát tiltotta le, csak ezt. Ez meg teljesen jogos volt. Akinek ilyen extrém véleménye van az nem hajlik arra, hogy vevő legyen más felvetésekre...Ebből egy parttalan vita lenne csak. Érdemi eredmény nélkül a végén személyeskedésbe fordulna.
-
MrSealRD
veterán
Ugyanaz az analógia... A puskázás csalás a dolgozatnál, ugyanígy a beadandót mással megcsináltatni szintén csalás... Te pedig ezt szeretnéd. Elég egyértelműen leírtad. Tisztességtelenül próbálsz játszani... Ez így nem oké. Tessék és küzdj meg a feladattal.
Egyébként egyértelmű, hogy itt segítséget nem fogsz kapni...Szóval egyszerűbb ha szépen továbbmész...és nem offolod tovább a topikot.
-
MrSealRD
veterán
Köszi a válaszokat.
Az a helyzet, hogy én is kb erre jutottam, csak valahogy nem hittem el, hogy ennyire nincs választék...
Apache POI-val volt egy nagyon kis tapasztalat évekkel ezelőtt... Az nem volt túl jó, de azóta biztos változott egy-két dolog.
-
MrSealRD
veterán
Ha manapság xlsx és docx generálás a szándék, akkor milyen lehetőségek vannak az Apache POI-t leszámítva? Lehet ingyenes és fizetős is.
Ehhez még hozzá tenném a másik irányt, az ilyen fájlok feldolgozását akkor mi az ami jól használható?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9161 üzenetére
Vaadin tapasztalat engem is érdekelne.
-
MrSealRD
veterán
Van lehetőség arra, hogy úgy parameterezzunk egy programot hogy a jvm azt másik mappába cachelje le?
-
MrSealRD
veterán
Beleakadtam egy problémába, de már lassan felgyújtom az egészet...
Primefaces (5.3.17) adja a <p:captca ... /> tagot. Szépen bedobom az xhtml-be, majd lerendereli a V2-es captchát. Bepipálom, hogy nem vagyok robot. Elfogadja. Eddig okés. Ezután egy commandButton-el lépnék tovább egy tabView-n de a captcha hibát dob, hogy a beírt szöveg nem egyezik meg a képen szereplővel....vagy valami hasonló. A lényeg, hogy nem működik helyesen a captcha.
Ezzel két probléma van.
1. Képeket dobál fel útjelző táblával...meg egyebekkel.
2. Elvileg semmi exrta nem kell csak a public/private key és a többit tudja magától. Gyakorlatilag a verifyValue résznél eldobja magát.Találkozott már valaki ilyen problémával? Esetleg használt már valaki V2-es kapcsát JSF-es projektben?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #8761 üzenetére
Legalább 10 féle módot próbáltam, már nincs meg csak max egy fél... A lényeg, hogy ezzel a (commandButton) gombbal szeretnék linket nyitni. Ehhez nem kell a forrás. Hanem egy kipróbált módszer...
Ha nulláról kéne feldobnod az Xhtml-be, akkor hogy csinálnád? -
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #8759 üzenetére
Forráskódot nem tudok adni. A problémákat nem tudom már pontosan leírni. Változatosak voltak. Kattintásra nem történt semmi....kb minden esetben.
Igazából egy commandButton-os workaroundra van szükségem...Azt nem dobhatom el. -
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #8756 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
MrSealRD
veterán
Primefaces-es problémám van. Remélem elfér itt. Adott egy CommandButton, aminek a lenyomására egy linket kell megnyitni ami egy pdf fájlra mutat. A CommandButton fix, a lényeg, hogy "mit pakolok bele".
Próbáltam már sima hagyományos linket, commandlinket, buttont, meg a jó ég tudja még, hogy mit, de mindegyiknek volt valami tikkje, és a google is nagyon bevitt az erdőbe.Tud valaki bevált működő módszert?
-
MrSealRD
veterán
Adott az alábbi kód részlet:
<p:commandButton value="GOMB" ajax="false"
onclick="PrimeFaces.monitorDownload(function(){$('.formMessages .ui-messages').empty()})">
<p:fileDownload value="#{myController.getPdf()}" />
</p:commandButton>(Liferay, primefaces, a fenti rész egy portletből van.)
Az a probléma, hogy miközben egy másik portletben tökéletesen működik, a jelenlegiben kizárólag IE10 alatt a gombra nyomva nem történik semmi. Ezt úgy értem, hogy a myController.getPdf() legelső sorába sem fut bele. Mintha egy üres gombot nyomogatnék. Firefox alatt jó. Más portletekben is van használva, detto ugyanez. Ott is jó IE10 alatt és firefox alatt is. A poén, hogy a commandButton helyett commandLink-et teszek akkor az működik. De ide mindenképpen button kellene...
Van valami tippetek mi lehet a gond?
Már betűként átnéztem az xhtml oldal kódját, de semmi...Firebug-al próbáltam nézni hátha van valami amit a firefox benyel, IE meg nem. De semmi.
-
MrSealRD
veterán
Én alapvetően nem sajnálom/sajnálnám a pénzt ilyen eszközökre, de elég kis %-ban tudok hatni erre a részre.
Egyébként ha már itt tartunk akkor JRebel és XRebel is van. Utóbbi nem túl régóta, de egyiktől sem vágom magam hanyatt. JRebel hektikus, néha nem csinálja a dolgát... Amúgy hasznos cucc. XRebel meg lassulást okoz, néha nem indul el tőle a saját gépemen futó tomcat...
-
MrSealRD
veterán
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, ötleteket.
floatr: Ezt most meglepve olvasom... Ha már mások is ezt workaroundot tolják...akkor nem számítok sok jóra.
bambano : DB kapcsolatot még nem néztem, ez még hátravan.
-
MrSealRD
veterán
válasz
bambano #8435 üzenetére
Egy Vmware-es VM-ben MS Server 2008R2-n fut tomcat alkalmazásszerveren. Java 7.
Jelenleg úgy van, hogy a VM-nek van 1x GB RAM-ja. Ezen fut három tomcat...ebből az egyiket kellene vizsgálni. A tomcat úgy van paraméterezve, hogy max 4GB memóriával tud gazdálkodni. (-Xmx)
De elég magas a kihasználtság. Ha jól emlékszem átlagban >80%. Ráadásul ha nem kap restartot egy hétig akkor úgy belassul, hogy 1 usert nem kiszolgálni...nem, hogy több százat.
-
MrSealRD
veterán
Liferay üzemeltetés témában kérdeztem be a másik topikbanezt.
Esetleg van itt olyan aki hozzá tudna tenni valamit?Jconsole, JvisualVM és Java Mission Control-on kívül van valami jó elemező eszköz amit érdemes használni performancia vizsgálatra?
-
MrSealRD
veterán
válasz
fordfairlane #8401 üzenetére
Így van ez a megoldás.Mégsem. Így sem lesz jó. -
MrSealRD
veterán
válasz
sirszevenap #8398 üzenetére
Akkor nézzük a forrást, az hogy néz ki?
-
MrSealRD
veterán
válasz
sirszevenap #8396 üzenetére
Biztosan jó könyvtárban vagy? (Ott ahol a class fájl van.)
-
MrSealRD
veterán
Van az alábbi kódrészlet:
if( myVariable.equalsIgnoreCase(CONSTANT1) && checked) {
myObject.setOnePropertyValue(Boolean.TRUE);
} else {
myObject.setOnePropertyValue(Boolean.FALSE);
}Amit az alábbi módon szeretnék rövidíteni:
myObject.setOnePropertyValue(myVariable.equalsIgnoreCase(CONSTANT1) && checked);
Azért gondolkodok ilyesmiben mert mostanában olvasgatok Clean Code témában és próbálom megérteni ebben hol van a határ az ésszerűség és a hülyeség között.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a második egysoros verzió oké, vagy nem oké? Indoklást is kérnék. -
MrSealRD
veterán
Java EE probléma & Liferay probléma.
Nagyon zanzásítva: Oldal xhtml-be összerakva primfaces komponensekből... A commandButton rendered attribútumába meghívtam egy olyan osztály metódusát, ami amin van egy request annotáció. Nevezzük ezt mycontroller.giveMeBoolean(myParam1)-nek. A war fájlt kitelepítem tomcat-ra és oké. De ha a portletet amibe tartozik kinyomom liferaybe akkor ott NullPointerException-t dob a mycontroller osztályra...
A poén, hogy egy viszonylag egyszerű logika van a metódusba, ezért be lehetett tenni a rendered attribútumba. Így viszont működött. Elvileg valami életciklus beállítás más a Liferayben. Valaki képben van ezzel kapcsolatban? -
MrSealRD
veterán
Primefaces-ben egy lenyíló menü változása esetén az alatta lévő text mezőt kell frissítenem. Találtam pár megoldást, de nem vagyok teljesen rutinos a témában. Tudtok olyan egyszerű példát ami minőségre is megállja a helyét és nem mondják rá, hogy tákolás?
-
MrSealRD
veterán
Össze kell dobnom egy futtatható JAR-t aminek a fele azonos könyvtárban lévő fájlokkal kell foglalkoznia.
Az aktuális könyvtár lekérdezését megtaláltam. Viszont két okból problémás ez nekem. 1. Nincs szükségem a teljes útvonalra. Igazából elég lenne ha valami relatív módon tudnék hivatkozni ezekre a fájlokra.
2. Windows és Unix környezetben egyaránt esélyes lehet a futtatás. Ilyenkor a / illetve a \ jeleket, hogyan tudom normálisan kezelni? -
MrSealRD
veterán
Örömmel látom, hogy aktívan neki is iramodtál a témának.
Én még hozzávenném a Hatékony Java-t is.
A Head First Design Pattern az jó könyv. Kezdésnek főleg.
Clean Coder-t most olvastam el félig. Szerintem kicsit még vicces is mikről ír.
Java EE és Spring témában zeroturnaround, mkyong szavakra keress rá. Van még pár, de hirtelen ez jutott eszembe.
-
MrSealRD
veterán
Igen ez a másik lehetőség. Az exception. Most nem tudtam öszedobni egy DB-t meg entitásokat, meg valid kódot, hogy kipróbáljam. De az exception-re lennék kíváncsi. Elszáll, vagy simán lefut és detached?
Wá, köszi. Ez eszembe sem jutott.
Vannak élethelyzetek amikor fura nem életszerű kérdésekkel zaklatják az ember lelki békéjét. De mivel ilyen helyzet nem megy ki a kezem közül, ezért nem tudom rá a választ.
-
MrSealRD
veterán
Hibernate esetén, ha zárom a session-t, de maradt unsaved objektumom, akkor mi történik?
nem találom a doksiban ezt a résztElvileg simán detached lesz, nem...?
-
MrSealRD
veterán
Persze, van version control... Inkább elméleti jellegű a kérdés. Én úgy gondolom, hogy ha már újraírtam, teszteltem, és okés, akkor nem kell otthagyni kommentbe....én törölném. Pont azért, mert ha mégis kellene akkor visszaállok egy korábbi verzióra az adott osztályból és megnézem. Csak arra lennék kíváncsi, hogy esetleg van-e valamilyen más szempont ami miatt ez jó lehet...
-
MrSealRD
veterán
Ha van egy összetett összetett metódusotok, ami tipikusan régről maradt meg. (Lehet, hogy eredetileg nem is ti írtátok.) Sikerült újraírni, optimalizálni...minden szép és jó.
A régi kódot van aki kommentben otthagyja, vagy inkább kitörlitek? -
MrSealRD
veterán
Még mielőtt nekiszaladnék a google-nek, két témában keresek amolyan quick guide jellegű irodalmat. Az egyik a Liferay a másik pedig a webMethods.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Oppenheimer #7929 üzenetére
Így már világos, az érvelés érthetővé teszi a dolgot, de a kérdőjelekből ez nem kitalálható... érted...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Oppenheimer #7924 üzenetére
Miért a sok kérdőjel?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Mukorka #7677 üzenetére
A betöltött fájl feldolgozás utáni állapota érdekes számomra. Erre az állapotra nem biztos, hogy gyakran van szükség. Lehet, csak hetente 1-szer, de lehet, hogy csak havonta... Ráadásul én ezt nem is fogom tudni mert ez már a user hatásköre lesz. Nekem azt kell megoldani, hogy az objektum állapota (ami leképzi a fájlt) a lehető leggyorsabban betöltődjön és utána indulhasson a következő fázis...
Köszi az ötleteket, mindenkinek. Sok kérdést vetett fel az amiket írtatok. Ezekre ki kell derítenem a választ a továbblépéshez.
-
MrSealRD
veterán
(#7674) emvy :
A deszerializáció során mindig tudom mit olvasok be. Fixen ugyanolyan objektum jönne befelé... a kérdés, hogy mennyire képes ez a folyamat gyors lenni. De úgy veszem ki a leírtakból, hogy nem lesz gond vele...(#7675) gygabor88:
A fájlméret önmagában nem lenne gond. Néhány száz Kbyte-tól néhány Mbyte-ig mennek. A fájl több különálló XML fájlból áll. Ezeket az XML-eket kell bejárni és ebből nem kell minden. Amire szükség van azt kiszedjük és egy objektum tárolja ezeket. De ez nem kell állandóan a memóriába. Viszont az XML fájlokat minden alkalommal benyalni elég erőforrás pazarlás lenne és lassú is. Sokkal gyorsabb ha előkapom egy táblából és deszarializálom aztán mehet is a további feldolgozása az objektumnak... -
MrSealRD
veterán
Napi fura kérdés.
Ha van egy objektumom...és én azt szerializálom. Majd ezt letárolom DB-ben. Később onnan beolvasom, deszerializálom, akkor ennek a két műveletnek a sebességét, hogy tudom megítélni gyorsaság szempontjából.
Ha másképp akarom megfogalmazni, akkor: Honnan tudom, hogy gyorsítható-e a folyamat?Bónusz kérdés: Nagyjából milyen futási idők jellemzőek a fenti folyamatokra? (Aki tud mondani példát adott méretre mi jött ki, annak nagyon örülnék)
Nem azért kérdezem, mert van kódom, vagy működő alkalmazás. Tervezési fázisban van egy projekt és éppen a felhasználható módszerek eszközök összgyűjtése folyik.
A lényeg, hogy van egy fájl inputon, aminek a feldolgozása után keletkezik egy objektum ami tartalmazza a fájlból szükséges dolgokat. De ezt a folyamatot nem akarom mindig futtatni, mert a fájl nem változik csak ritkán. Ezen kívül a performanciát is rontaná. Ezért arra gondoltam, hogy a szerializált formáját letárolom és amikor kell akkor beolvasom, deszerializálom és már a rendelkezésemre is áll az objektum, amit felhasználva mehet tovább a folyamat.
Ötletek észrevételek?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Sk8erPeter #7534 üzenetére
Azóta nem is tudtam foglalkozni a kis projekttel...
meg más irányt kezdtem el kidolgozni. Javafx-ben használható patterneket kerestem... Bár ne tettem volna...
Bele se gondoltam a 100-ba így hirtelen. Lehet akkor valami zöld lámpa jel lenne ott lent...az tetszik is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Sk8erPeter #7527 üzenetére
A második találat megvolt. A többit meg azért nem találtam meg mert nem "java tray icon" kifejezéssel kerestem.
Nagyon a toolbar felé mentem... A tray icon nem valami nagy...legjobb esetben is egy kétjegyű szám fér bele... Így állapotjelzésre nem a legjobb. Köszi ezen irányú véleményed. Még átgondolom a koncepciót. -
MrSealRD
veterán
Nem rossz. Az külön tetszik, hogy javafx. Egy másik funkcióra pont alkalmas is lesz.
A fenti témához viszont egy fixen a taskbarra ülő "valami"-t szeretnék használni. Két szerepe lenne. Az egyik, hogy mutatja a %-ot, a másik, hogy innen elérhető az alkalmazás fő ablaka.
-
MrSealRD
veterán
Szeretnék 2 dolgot megoldani Java-ban. Az eddigi kereséseim nem voltak túl eredményesek.
1. Lekérdezném az aktuális töltöttségi szintjét az akkumulátornak egy laptopon, ehhez kapcsolódóan még azt is, hogy csatlakoztatva van-e töltő vagy sem.
Ilyet találtam:
Kernel32.SYSTEM_POWER_STATUS batteryStatus = new Kernel32.SYSTEM_POWER_STATUS();
Kernel32.INSTANCE.GetSystemPowerStatus(batteryStatus);Létezik más módszer? (csak érdekelnek a lehetőségek)
2.
A startmenü jobb szélére lehet különböző toolbarokat pakolni. A lenovonak vannak hasonló wifi, meg akkufigyelő toolbarjai, illetve a batterybar-t tudom példának hozni.Java-ból megoldható ilyen windows-os toolbar készítése? Vagy ha nem is toolbar de annak a területnek a felhasználása állapotjelzés céljából?
-
MrSealRD
veterán
Ja..az mondjuk félig jogos...Csak hát indításonként ellenőrizni...
Ha éppen nincs netem akkor nincs fejlesztés...
Ezt addig nem fogom megérteni amíg nem lesz olyan szintű infrastruktúra mint az áram, vagy a víz. Addig inkább időszakos bosszúság mint szükséges feltétel.
-------------
De egy témába vágó kérdésem is lenne. Windows Registry-t szeretnék írni olvasni.
A WinRegistry osztályt találtam eddig a leghasználhatóbbnak az eddigiek közül. Nem akarok JNI, 3rd party, windows api hívásos módszereket használni.Van esetleg valami ami még szóba jöhet?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #7508 üzenetére
Ezt nem igazán értem.
Az IDEA nem hajlandó buildelni egy projektet, ha nem engedem ki a tűzfalon...
-
MrSealRD
veterán
IntelliJ Idea 14 alatt próbálok egy dummy JavaFx projektet összekalapálni, de nem akar menni és a google sem volt a barátom.
Itt azt mondják, mindent jól csinálok... Mégis az alábbi hibaüzenetet kapom ha futtatni szeretném:
Error:failed to create a child event loop -
MrSealRD
veterán
Hasonló jellegű élményem már volt. Akkor AWS-ben műkő oracle-be írtam pl/sql-t és viszonylag sok variálás volt... és a sok kis másodpercből akkora késleltetés lett, hogy inkább lehoztam local-ba mert elfogyott a türelmem.
150-200 mag...az szép...gondolom ott aztán kétszer meggondoltátok mielőtt rányomtatok a fordításra...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #6091 üzenetére
Szerintem félreérted. Bár nem szerencsés a szóhasználat, de nem arra gondolt amire te gondolsz...
-
MrSealRD
veterán
Használtam Redmine-t majd később JIRA lett belőle... Mindkettőben voltak logikátlanságok, már alap funkcióknál...de alapvetően használható volt mindkettő. A JIRA nekem kényelmesebb volt, bár néha azt éreztem űrhajó a Redmine-hoz képest.
Most ActiveCollab van éppen...érdekes. Egyszerű, gyorsan használható, de egyértelműen vannak hiányosságai a JIRA-hoz képest...
Azt a 10$-t mindenképpen megéri. -
MrSealRD
veterán
válasz
Lortech #5812 üzenetére
Ez igaz, de később ha logika kell vagy bármilyen módosítás a get/set műveletbe, akkor melyiket könnyebb módosítani? A kész getter/setter-ekbe beleírni vagy minden public-ot private-ra, majd getter/setter-ek ráadásul ha használtad már valahol akkor azokat is át kell írni... ?!
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dave-11 #5766 üzenetére
A kérdés ennél kicsit bonyolultabb.
Itt érdemes megnézni a Private Members in a Superclass című részt.
Tehát az alosztály nem örökli az ősosztály privát tagjait. Azonban ha ezekhez a tagokhoz az ősosztályban írsz public vagy protected metódusokat akkor az alosztály ezáltal hozzáférést kap az ősosztály privát adattagjához...
Ezt egyébként gyakorlati úton is lehet bizonyítani.:
Ha a ClassA-t átírod az alábbi kódban a saját osztályaid nevére, akkor ez kiírja az adott osztály adattagjait. Ez a kód amúgy a stackoverflow-ról van. Van ott pár érdekes kérdés erről a témáról.
Szóval ha lefuttatod akkor látni fogod, hogy az ősosztályodra listázni fogja az adattagokat, de a belőle származó alosztály esetében nem fog megjelenni a listában az ősosztály private adattagjai.public static void main(String[] args) {
inspect(ClassA.class);
}
static <T> void inspect(Class<T> klazz) {
Field[] fields = klazz.getDeclaredFields();
System.out.printf("%d fields:%n", fields.length);
for (Field field : fields) {
System.out.printf("%s %s %s%n",
Modifier.toString(field.getModifiers()),
field.getType().getSimpleName(),
field.getName()
);
}
}De olvastam olyat is ahol azt írták, hogy inkább azt modjuk örökli, de nincs hozzáférése...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dave-11 #5764 üzenetére
Az A osztályodban az adattag private, de a hozzá tartozó getter & setter public. Ezért azok bárhonnan láthatóak. Ez így van jól.
Ha csinálsz egy public adattagot az A osztályban akkor látni fogod, hogy B osztályban el tudod érni getter & setter nélkül... Ez mondjuk nem túl egészséges...de ha tovább olvasol majd meglátod.
A getter & setter lényege pont az, hogy ellenőrzött módon tudj az adattagokhoz hozzáférni...
-
MrSealRD
veterán
Ez egyre jobb...srácok... Mindenki tud olyat mondani ami neki jó, de van valaki akinek fel áll tőle a hátán a szőr...
-
MrSealRD
veterán
Való igaz ez egy hiányosságom amit majd rövid úton szeretnék pótolni...
Elmondom vázlatosan, hogy volt anno. Kell egy ERP. Használjuk a Netbeans Platformot mert az jó. Használjunk Maven-t mert az jó...Menet közben kellett (volna) mindkét témát megtanulni 0-ról... Éppen ezért ki lett osztva mindenkinek egy-egy téma... Maven-t pont nem én kaptam, akinek meg kellett volna az nem csinálta meg...
-
MrSealRD
veterán
(#5631) raggg :
1. Maven most nem indokolt...csak félig van rálátásom a projektre egyelőre...
2. Korábbi projektben érintett, de mondjuk úgy több hátránya volt mint előnye akkor.(#5632) xTc Semmit... Két sima Java Application, amihez valakinek teszteket kellene írni. Amolyan bemelegítő feladat. Csak koncepcionális problémák akadtak arról, hol és hogyan legyen a JUnit benne...én meg mondtam, hogy ott a helyén. De közbe jött a dolog, hogy hát külön projektbe kellene, mert aki a tesztet írja...lehet elront valamit...és lehet vissza is commit-ol...
Szóval érted.
Én csak arra voltam kíváncsi mi a best practise.
-
MrSealRD
veterán
Belefutottam ma egy kis JUnit használati kérdésbe.
Van 'A' project (netbeans) amit tesztelni kellene. DE nem a project Test Packages-be menne a dolog, hanem egy önállóan létrehozott 'B' projectbe. Ez egyébként tök üres. Csak a unit testek elhelyezésére és futtatására szolgálna.
A kérdés, hogy van ebben az elméletben valami hiba?
Az is felmerült, hogy amikor Netbeans-ben a New Test for Existing Class-al hozzá akarok adni egy újat a Test packages-be akkor Browse esetén nem látom 'A' project struktúráját, csak a 'B'-t amiben vagyok. Ez mondjuk annyira nem meglepő, de 'A' hozzá van adva a 'B'-hez mint Library... Ez is normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest