- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz
yossarian14 #11808 üzenetére
Agree, de jól mondod, az a lényeg, hogy mi a feladat, milyen környezet van, stb. Nincs univerzális megoldás
-
Aethelstone
addikt
válasz
Drizzt #11806 üzenetére
Jó kérdés. Nem gyakran ütközik az ember ilyesmi problémába, de tuti valami collectiont vagy sima tömböt használnék a gyakori Stringjeimhez. Hashelve esetleg. Mivel az adatok általában db-ben laknak, ezekből értelmesen keveset fetchelünk a feldolgozáshoz, ezért igazi usecase-t hirtelen nem is tudnék mondani. Max gyors szövegfeldolgozás memóriában vagy valami hasonló. Megfogtál.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #11765 üzenetére
Forget it! Solved
-
Aethelstone
addikt
Üdv!
A probléma.
Adott egy Linux alatt fordított so, amit Java-ba JNA-val húzunk be. Vamn egy kvázi kliens és egy kvázi szerver oldal, ami ugyanazt az so-t használja, két interfészt csináltunk rá. Az so mögötti C kódban van egy csomó static hivatkozás, ami azt eredményezi, hogy az so működése rendkívül hektikus, nem is mennék bele a részletekbe. Az van, hogy ha az alkalmazást két VM-ben indítjuk, kiválóan működik, de egy VM-ben meg gatya. Ezt a részét értem, hogy miért, a kérdés az lenne, hogy van-e lehetőség szerintetek JNA-ban arra, hogy az so-t izoláltan töltsük be, custom classloader vagy bármi? Mert by design a JNA singletonként húzza be az so-kat.AE
-
Aethelstone
addikt
válasz
btraven #11585 üzenetére
Annak idején egy fejlesztőnyelv/eszköz-ben csak az volt ami nagyon kellett. Minden le volt dokumentálva és minden úgy működött ahogy a doksiban volt.
Nah jah, de akkortájt még nem is kellett annyi mindenÉs hidd el, hogy akkoriban vért kellett hugyozni annak a megírásával, amit most pár, jól irányzott annotációval százszázalékos biztonsággal meg tudsz oldani. Ilyen fejlesztői napidíjak mellett nem rentábilis egy problémát napokig reszelgetni, amikor triviális megoldás is van
-
Aethelstone
addikt
-
-
Aethelstone
addikt
válasz
Drizzt #11431 üzenetére
De pont ezt mondom én is
Én egyébként cirka 2010 óta mavenezek, 3-4 éve meg van gradle projektünk is. Mindkettőt elismerem, de azt tényleg ne mondja senki (itt le lett írva), hogy a maven a vén szaroknak való és kuka és mindenre a megoldás a Groovy. Faszt, már bocsánat. Mindkettőnek kurvára megvan a helye
-
Aethelstone
addikt
Ha "Groovy / Kotlin dsl gradle file" ilyen van a listában, akkor ide tényleg nem jó a maven
A Spring Boot alkalmazásokra, yaml fájlokra, java konfigokra teljesen jóDe tényleg zárható, pro és kontra el lehet sokmindent mondani, egyéni preferencia kérdése. Azzal viszont tökre nem értek egyet, hogy a maven őskövület lenne....
-
Aethelstone
addikt
No offense, de mondjatok már egy olyan use-caset, amit csak gradle segítségével lehet megoldani....hogy kicsi visszamenjek...
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10628 üzenetére
Maven/Gradle/stb kikerülhetetlen manapság. Nem bexarni, csinálni
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10626 üzenetére
Ez egész jó.
https://deeplearning4j.org/
-
Aethelstone
addikt
Jó. Nyilvánosan megkövetem a kartársat, amiért ilyen hangnemben írtam neki. Nem fog előfordulni többet.
Ettől függetlenül ha már kér valamit valaki, amit egyébként 5 perc guglizással ki lehet túrni, ráadásul az optikája olyan volt, hogy sürgős lenne, akkor egy köszi jól esett volna. Nem kötelező, de jól esett volna. Mivel sürgősnek tűnt, ezért vélelmeztem, hogy nem kíván reagálni semmit.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #10603 üzenetére
Persze, van egy rakat más tuning lehetőség is ofkóz
CQRS design pattern, cache technikák, asszinkron feldolgozás, stb.
-
Aethelstone
addikt
válasz
walgud6 #10602 üzenetére
A 20000+ nem sok. Persze kérdés, hogy pár skalár vagy több kilóbájtos json-ok. Első körben funkcionálisan írd meg és teljesítmény teszteld. Ha jó, akkor jó. Ha nem, akkor lehet tuningolni. Első körben legyen állapotmentes az api és ha gyenge, fusson 2-3 lábon, előtte load balancer.
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10599 üzenetére
Elvileg jó az ábra, de már rég nem kötjük össze őket így explicit. Valami service discovery vagy repository mindenképpen van, amitől kevésbé lesz pókhálós a történet
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10595 üzenetére
Ez most éppen nem bullshit. Jól működő dolog. A lényeg meg ugyanaz, de a technikai megvalósítás tök más.
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10593 üzenetére
Láttál már jó ERP-t?
Nem véletlenül találták ki egyébként a microservice architektúrát. Ami nyilván nem teljeskörű megoldás, vannak kurva nagy gyengeségei, de alapvetően tiszta DB helyzetet teremt.
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10588 üzenetére
Nos, nem azt mondtam, hogy nem kell db, hanem hogy közös nem kell. Viszont tényleg, pontos igényspec nélkül nehéz technológiai döntést hozni
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10554 üzenetére
Nekem tökmindegy. Mindenki azt néz, amit akar
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10551 üzenetére
Udemy? Volt egy kollégám, fizikus végzettséggel. Fél év után feladta, hogy a programozás nem megy neki. Azóta Udemy-n oktat......programozást.
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10522 üzenetére
Hétfőn tudok majd
-
Aethelstone
addikt
válasz
E.Kaufmann #10519 üzenetére
Csinálj előbb egy template docx-et. Úgy szerintem gyorsabb lesz. Nyisd meg és abba írkálj. Vagy próbáld meg az apache poi-t, ha a stack-be belefér.
-
Aethelstone
addikt
válasz
MasterMark #10336 üzenetére
Kis forráskód is akadna?
-
Aethelstone
addikt
válasz
sztanozs #10265 üzenetére
Az a stacktrace-ből látszik, hogy a Vector firstElement() metódusa hányja el magát. Ami ugye a 0-ás indexű elemet venné ki. Ez nekem azt jelenti, hogy a Vector üres. Olyan szerintem nincs, hogy a GC kiürít egy Vector-t. Viszont a másik gondolatod sanszosabb. Lehet, hogy valaminek be kellene töltődnie, ami nem történik meg és ettől üres. Jó lenne látni a full stacket.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #10251 üzenetére
Ha meg input mező nincs, akkor az alkalmazásod úgy veszi, mintha sorban megnyomtad volna azt a tizenakárhány számot, tehát valami keypress/down listenerrel kell feldolgoznod. Ezek mindenféle api nélküli működések. Aztán ha találsz valamit, akkor abban minden lehet, callbacktól elkezdve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Metal topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest