- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Cathfaern #9654 üzenetére
"A sales a következő eszközöket egyeztette a klienssel..."
"A projekt alapjait lerakó indiai fejlesztők már nem dolgoznak a cégnél"
"A kickoff meetingre meghívott PM, CEO és az ügyfelet képviselő közeli ismerős a következő stacket kéri..."Én eddig még nem láttam azt a sokat emlegetett mesebeli projektkezdést, bár én a sötét oldalon vagyok már jóideje. Az inkább működött, hogy addig fényeztem egy technológiát, amíg megjött az étvágya a kliensnek is hozzá - menetközben.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Cathfaern #9650 üzenetére
Ez nalunk igy mukodott 2 evvel ezelott, amikor letettuk a mostani projektunk alapjait.
Adott volt egy fejlesztocsapat, akik elotte egy hasonlo projekten dolgoztak a ceg egy masik reszlegenel. Volt egy jol meghatarozott technologiai stack, amiben a csapatnak nagy tapasztalata volt. A kerdes az volt hogy ezek kozul mi az amit le kellene/lehetne cserelni az uj projekt megvalositasanal, hogy a regi projekten felmerult problemak kikuszobolhetoek legyenek. Ehhez a mar vazolt modszert hasznaltuk. Mindenki megkapta a lehetoseget, hogy prezentaljon egy uj technologiat, ha ugy erezte, hogy egy adott problemat azzal jobban meg lehet oldani, mint ahogy az elozo projekten volt. -
Orionk
senior tag
válasz
Cathfaern #9453 üzenetére
Egyébként ez csak egy előteszt volt. (20 perc)
A HR-es és szakmai interjú majd csak 3-4 hét múlva lesz azoknak, akik ezen az előteszten átmentek.
Ezt az előtesztet a cég 1 hete találta ki és a mostani felvételnél alkalmazzák először. Legalább is a HR-es csaj ezt mondta. Azért van erre szükség, mert most a néhány junior pozícióra nagyon sokan jelentkeztek, mert ez a cég a városban most újonnan nyitott irodát Budapest után.
Azt nem mondták, de szerintem 35-45 jelentkező lehet a néhány pozícióra. Abból gondolom, hogy azt mondták ma, hogy 2-3 hét múlva tudnak válaszolni. Addig meg ha csak napi 4 embert hallgatnak meg, akkor már ott vagyunk ezeknél a számolnál. -
Lortech
addikt
válasz
Cathfaern #9407 üzenetére
Már linkelték a nem pollozós, eseményalapú megoldást. Ez ha lehetséges, akkor az OS funkcióját veszi igénybe, amely értesíti a változásról, amikor az történik.
A pollozás általában kerülendő, ha van más megoldás, és itt van. Nem is biztos, hogy bármennyire is megoldás a pollozás, az eredeti igényben szerepelt az azonnaliság. Továbbá nem biztos, hogy értesülsz egyáltalán egy változásról, pl. létrehozás és rögtön utána törlés esetén, ha az két poll közé esik. Ez vagy releváns az adott probléma szempontjából, vagy nem. De egy nagyobbacska (több ezer elemet tartalmazó) mappa is meg tudja nehezíteni az ilyen naiv megoldások működését, ha folyamatosan pollozni kell. -
nji
aktív tag
válasz
Cathfaern #9361 üzenetére
Ezzel természetesen egyetértek, de mivel még kezdő vagyok, gondoltam a sok profi majd irányt mutat kötözködés helyett és akkor gyorsabban eljutnék a megoldáshoz.
Amúgy van egy informatikus doktorandusz ismerősöm, aki kurvára nem dolgozik semmit, csak ezt a doktoranduszi képzést csinálja és még az is lusta volt segíteni, pedig csak a f@szát veri egész nap és ebben a témában utazik. (Ez a tipikus magyar, fulladjon meg a másik, csak nekem legyen jó és még "üzleti alapon" sem lehet megoldani 1-2 dolgot.)
Értelmesebb körökben szerintem simán meg lehet állapodni, hogy mi mennyit ér és nem feltétlenül a komplett feladatmegoldásra gondolok, csak pl. elakadás esetén 1-1 óra korrepetálásra. A másik négy diplomát sem "féldisznóért" kaptam teljesen különböző felsőoktatási intézményekben. Azt meg ne mondja senki, hogy beadandónál nem lehet bármilyen jellegű segítséget kérni és hogy soha senki nem csinált ilyet, mert ezt nem hiszem el. -
floatr
veterán
válasz
Cathfaern #9165 üzenetére
Nekem nagyon régóta etalon az ExtJS, és a kapcsolódó technológiák. Sokan nem szeretik, mert a frontendes szemében szálka az, hogy bonyolult markupot használ, és nagyon ésszel lehet csak beletúrni, a backendes szemében meg azért, mert javascript, amit elvből utálni kell.
-
floatr
veterán
válasz
Cathfaern #9111 üzenetére
Mock használatával ebben az esetben nem tudom, hogy igazán mit tesztelsz. Leginkább a mock konfigurálási képességeidet, bár az sem megvetendő.
Én értem, hogy ha test driven és CI/CD alapú az egész projekt, akkor nagy a késztetés a teljes kód lefedésére ordas mennyiségű unit tesztekkel, de ezen a ponton több hibát lehet véteni a kamuadatok összegereblyézésével, mint anélkül.
-
disy68
aktív tag
válasz
Cathfaern #9042 üzenetére
Persze, mindenképpen. Nem tudom ki illetékes itt ez ügyben.
(#9043) emvy, (#9044) Aethelstone
A környezeti változók állítgatása nem éppen átlagfelhasználói tevékenység, hanem inkább üzemeltetési. Aki ilyen műveleteket akar csinálni, az szerintem nem árt, ha tisztában van a hogyanokkal, különben hamar pórul járhat. Ilyen szinten meg ne akarjon egy telepítő megcsinálni mindent. Vonatkozva jdk-ra és szerintem. -
Aethelstone
addikt
válasz
Cathfaern #8953 üzenetére
Nos, az ilyeneknek meg sültkolbásszal verném a kezét addig, amíg rá nem szokik a gyakoribb commitra
Ugyanis ahogy írod is, a commit(push) nem csak azért van, hogy mindenki lássa, amit műveltél, hanem egyfajta biztonsági másolat is. Ha pedig csak a lokális repóba tolod bele, akkor olyan, mintha semmit nem csináltál volna biztonsági másolatilag.
-
-
skoda12
aktív tag
válasz
Cathfaern #8621 üzenetére
Habár láttam az elmúlt években egy-két álláshirdetést, ahol előnyként meg volt jelölve az oracle vizsga megléte, szerintem nem érdemes foglalkozni a letételével. A hozzá szükséges tudás viszont legyen meg, mert állásinterjún tesztelni fogják a nyelvi elemek ismeretét.
Én ugyan letettem a 6-os vizsgát, de akkor még teljesen kezdő voltam és jól jött a CV-be, neked viszont már van fejlesztési tapasztalatod. Egyébként is lejár, azt hiszem 2 évente frissíteni kell.bundli: Két lehetőség van. Nem töltesz adatot a DB-be (create-table.sql gondolom csak táblát hoz létre) vagy nem commitolsz.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Cathfaern #8616 üzenetére
A nyelv áttekintésére az oracle java vizsga könyve megfelelő. Nem foglalkozik az alapokkal, így nem kell oldalakon át rácsodálkozni a ciklusokra, meg az alapműveletek operátoraira és feltételezi, hogy már elboldogulsz valamelyik java IDE-ben. Viszont elég jó kis összefoglalót tartalmaz classokkal, lambdaval és néhány beépített alap könyvtárral kapcsolatban. Sok példakód van benne, ami kiemeli azokat a részleteket, amiken könnyű átsiklani egyébként. Van benne rengeteg "mit ír ki ez a kód" típusú trükkös kérdés megoldásokkal, amikkel állásinterjún is lehet találkozni.
Keretrendszerekkel kapcsolatban az adott technológia oldalán levő dokumentációt érdemes olvasni. Például a spring referencia tele van példákkal. Innen minimum a III. szekciót érdemes elolvasni, utána pedig azt a részt, amivel foglalkoznod kell a munkád miatt, mert amúgy nagyon nagy az anyag. A guides résznél pedig találsz futtatható githubos spring projekteket.
Hasonlóan, bármilyen más java frameworkot nézel ki magadnak (hibernate, guice, etc), a hivatalos oldalán jó eséllyel lesz olyan guide/tutorial/reference, ami alapján bele lehet tanulni. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Cathfaern #6788 üzenetére
igen, 2 indexstruktúra fel van építve az első és második szavak alapján, és minden begépelt betű után indít egy új lekérdezést mindkét indexstruktúrát kihasználva. arra voltam kíváncsi, hogy ilyen sebességgel ez csak in memory database-el valósítható meg, vagy hagyományos diszkrezidens adatbázis is lehet ilyen gyors? de ez csak egy mellékvágány volt, csapongtak a gondolataim, nem emiatt írtam ide eredetileg.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Cathfaern #5970 üzenetére
Azt írtam, hogy kvázi vastagkliens. Tehát funkciógazdag, mint egy vastagkliens, mégis böngészőben fut, tehát működik a központi menedzsment.
A JS-t manapság meg egészen egyszerűen nem tudod kikerülni, ha böngésző közelébe kerülsz. GWT-vel annyival jobb a helyzet, hogy nem kell a JS hülyeségeivel xopnod. Gyengén típusosság és társai
Plusz használhatod az összes Java design patternt, tesztelést(junit), refaktort, ami JS-ben egészen egyszerűen nem működik normálisan.
-
-
Aethelstone
addikt
válasz
Cathfaern #5967 üzenetére
Az lenne a cáfolat, hogy a GWT nem általános honlapra való.
A GWT böngészőben futó kvázi vastagkliens alkalmazások fejlesztésére való. Ahol is alapvetően nincs napi többezres látogatottság, nem weboldal, nem portál, viszont fontos, hogy a prezentációs réteg kódja könnyen refaktorálható, tesztelhető, karbantartható legyen. Egy Java fejlesztő számára is. Admin alkalmazások főleg.
Ráadásul a GWT egy eléggé kiforrott technológia, ergó több, mint valószínű, hogy jobb lesz a generált kód minősége, sebessége, mint amit egy mezei fejlesztő valaha képes lesz megalkotni.
Belenyúlni? Nem kell belenyúlni. Ha meg bele kell, akkor szabvány, GWT-s eszközökkel nyúl bele az ember és nem a generált JS kódon gányol
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #5967 üzenetére
Ehhez képest egy java kódból js kódra fordítás nagyon meredeknek hangzik számomra...
Nem olyan rossz az, ehhez is érteni kell. A Prezinél egy C++ alapú text-render enginet fordítottak cross-compilerrel javascriptbe, ez a js megjelenítő egyik komponense, és egész jó lett. (már amennyit én próbáltam)
-
axioma
veterán
válasz
Cathfaern #5869 üzenetére
Elozo m.helyemen az integracios teszt az adott szoftvert vizsgalta, de kivul me'g lehetett (volt) mesterseges kornyezet. A systemtest meg mar a tobbi (nem mind feltetlen szoftver) rendszerelem tekinteteben is valos volt, adott esetben peldaul itt eresztettek ossze olyan kornyezettel, ahol egyszerre tobb kulonbozo verzioju is jelen volt az adott szoftverbol, ha ugy volt a speckoban akkor egyszerre is. [Na meg a stessz-teszt is a systemtest szintjen volt igazan erdekes.]
-
-
g4dg3t
senior tag
válasz
Cathfaern #1439 üzenetére
CardPlayer c1 = new CardPlayer();
Peldanyositas, tehat az oroklesi hierarchian vegighivja a konstruktorokat. Igy System.out-ra kiirodik: pc
CardPlayer c2 = (CardPlayer) is.readObject();
Itt ujra peldanyositas tortenik, de az ObjectInputStream mukodese miatt csak a nem-szerializalhato osztalyok konstruktora hivodik meg. (a szerializalhato osztaly peldanyszintu valtozoit, barmifele inicializalas nelkul egyszeruen visszaallitja a streambol)
Igy csak a Player osztaly konstruktora fog hivodni, es System.out-ra vegul csak pcp kerul kiirasra. -
Lortech
addikt
válasz
Cathfaern #1430 üzenetére
Gondolom nem "java" tárgy, hanem algoritmusok és adatszerkezetek vagy valami hasonló, ahol nem a feladat megoldása a lényeg, hanem az adatszerkezet megvalósítása. Arról persze lehet vitatkozni, hogy erre a java lenne a legalkalmasabb-e, mivel sokkal egyszerűbb pár dolog miatt (pl gc), mint c-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MacSzerez.com - iPhone 13 Mini / 128GB / Kék / Új gyári Apple akkumulátor! / Garancia!
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MacSzerez.com - iPhone XR / Asztro / Kártyafüggetlen / 64GB / Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest