- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Szmeby #10741 üzenetére
"Hmm. Azt hiszem, te többet láttál bele a kérésbe, mint én."
Ez igaz....én csak a vaskalapos, merev és felesleges kérdéseket nem szeretem...
"Ha neked tennék fel a kérdést egy interjún, hogy szerinted milyen egy jó, minőségi java osztály implementációja, akkor mit válaszolnál?"
Megkérdezném a kérdést feltevőt, hogy valóban, ezt az interjúra szánt 10 percet akarja arra felhasználni, hogy megtárgyaljuk, mitől lesz szép egy java kód? Vagy inkább ténylegesen ki akarja deríteni fogok-e tudni hatékonyan együtt dolgozni abban a csapatban, vagy annak az élén ahova épp embert keresnek. Mert pl én azért vagyok épp ott, hogy megtudjam ezt (a java kódkonferenciára ki se öltöztem volna).
Hála égnek, ilyen interjún nem voltam soha, és nem is voltam kényszerhelyzetben, hogy bele kellet volna mennem ilyenbe...Eddig mindig egy kötetlen, informális beszélgetésbe csöppentem, ahol a szűk szakmai dolgokról nem volt szó. Alapértelmezett volt, hogy ha kovácsnak jelentkezem és ők kovácsot keresnek, akkor nem kérdés, hogy mindketten tudjuk, milyen a felpattanó szikrába belenézni (ha ez nem így volna, úgyis kiderülne, egy héten belül)
20 éves tapasztalattal a hátam mögött pedig az a véleményem, hogy egy IT projekt legutolsó, szinte lényegtelen része, hogy mennyire szépen, mennyire jó minőségben (sic) vannak implementálva a java osztályok. (nyilván számít a kód milyensége, de nem ezen fogunk elbukni... mielőtt valaki visszadobná a labdát)
"A felhozott példákat én egy lehelletnyit túlzónak tartom"
A példák, mindig valami túloznak... -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Szmeby #10736 üzenetére
"Konkrétan a hozzászólás melyik részét tartod bullshitnek és miért"
Azt, amit kérnek, hogy felmondjon a jelentkező a hr-esnek, mint a leckét az iskolában. Ez számomra a tudás hibás és teljesen felesleges visszakérdezése: fejből tudni és visszamondani az elméleti anyagot, még "ha álmodból keltenek is fel. " Az ilyen tudás megszerzése jön a "magolásból", és nem a gyakorlatból, vagy a rátermettségből. Ez alapján tuti nem a megfelelő és alkalmas embert fogják felvenni.
A tapasztalatom (20 aktív IT, + 10 év egyéb terület) az, hogy az elméleteket halmozó emberek aszok, akik a megbeszéléséken a szót viszik, az elveket hangoztatják és az időt rabolják, de a tényleges munkát már képtelenek elvégezni.
Az ilyen szintű elméleti alaptéziseket nem kell hangoztatni, hanem azoknak megfelelően kell dolgozni. Egy kovács se tudja fejből elsorolni, hogy mi a helyes kalapálás alapelmélete és hogy milyen rácsszerkezetű a vas...egy kovács alkalmazásakor se kell ilyeneket kérdezni ... Vagy egy anesztes orvosnál se kérdeznek az állásinterjún olyat, hogy miből, mennyit adagol a lumbális érzéstelenítésnél és azt milyen szempontok alapján dönti el. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
E.Kaufmann #10476 üzenetére
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
E.Kaufmann #10466 üzenetére
Az informatikus az, aki 10 órát dolgozik azon, hogy megkönnyítse a 10 perces munkáját, hogy azt ezentúl fél perc alatt el tudja végezni (ez az én első fő tételem)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
E.Kaufmann #10401 üzenetére
Persze, feladata váltogatja a megoldást. Amúgy, meg nincs az a memóriaméret, ami ne lehetne hipp-hopp elfogyasztani
-
M_AND_Ms
veterán
Ha javaból, vagy mysqlből eléred, akkor elsőnek nyers adatként áthúzod a dbf tartalmát az adatbázisodba, aztán ott már könnyedén tudsz belőle dolgozni.
Anno 10 éve én is így dolgoztam be dbf-t, de az eszközre már nem emlékszem (azt hiszem, mivel Ms-sql volt az adatbázis, annak a pont ilyen feladatokra való Dts eszközével dolgoztam) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #10266 üzenetére
Olyasmi lehet, hogy működik, használják, miközben a kód kiüríti a Vector-t, ami utána a kód másik része olvasna belőle és hibát dob - tehát, én azt mondom, ez programozói hiba: vagy nem kéne üríteni a Vectort, vagy az olvasáskor kéne figyelni, mert lehet jogosan üres, csak éppen kezelni kéne azt.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
szbalogh #10258 üzenetére
Én a program fejlesztőjével, forgalmazójával venném fel a kapcsolatot: a mellékelt hiba annyi, hogy a program egy Vectorból (laikusan mondjuk listának) akarja elővenni az első elemet, de az a Vector (lista) üres, ezért mondja a hibaüzenet: NoSuchElementException.
Oka lehet hibás működés (valószínű előzőleg valami, valahol rakna elemeket ebbe a listába, de az nem történik meg), ami nincs rendesen kezelve, vagy egyszerűen programozó hiba. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
sarkanyolo2 #10044 üzenetére
Az "ezt" nem látni.
Alapból jdbc kell hozzá, utána meg se szeri, se száma az eszközöknek amik az adatbázis objektumok kezelésére szolgálnak.
Így elindulhatsz: [link] -
M_AND_Ms
veterán
Komoly, nagyméretű projekteket egyszer kialakítanak egy akkori technológiával, majd utána azt karbantartják és funkciószinten tovább fejlesztik ill hibát javítanak. De semmiképp nem állnak neki csak azért újraírni, mert bejött valami újabb technológia. Azonban sokszor van, hogy egyszer csak találnak büdzsét, elkölteni való pénzt é akkor kitalálják, írjuk újra "korszerűre" - az ilyennek legtöbbször az a vége, hogy egy funkcióban szegényebb, kezelhetőségben rosszabb, de csillivillibb és papíron korszerűbb terméket alakítanak ki, amit a felhasználók a pokolba kívánnak, mert a régivel semmi baj nem volt.
Személy szerint több példát láttam kórházi, egészségügyi rendszerek ilyetén való átalakításra. Volt egy karakteres, de gyorsan használható letisztult felület, amit átraktak egy grafikus guira. 10-szer akkora hardver 10-ed akkora felhasználói sebesség, rengeteg hibázási lehetőséggel. Mindez rengeteg pénzbe, időbe és energiába került, az a eredmény, az előrelépés pedig 0. De..., új technológiákat használtak. Hurrá!Szerintem ez az új és újabb technológia kergetés egy rossz gyakorlat.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
smallmer #9726 üzenetére
Ott kezdeném, ahol a Google kereső is ajánlja : Client Libraries for Google Maps Web Services, illetve ahol a hasonló kérdéseken rágódók felteszik a kérdéseiket stackoverflow.com: How use Java with google maps api?
-
M_AND_Ms
veterán
Jók ezek a kulcsszavak.
Gondoljátok a működő, évek alatt rengeteg tudást magukba építő alkalmazásokat lecserélik, csak mert új eszmék, új hangzatos nevek tűnnek fel?
Ugyan már!
Az egyik rendszer, amin dolgozok 2003-ban kezdte az életét. Vannak részek, amit újraírnánk, de nem a használatos technológia miatt. Egyszerűen okosabbak lettünk a kiszolgált üzleti területen és már jobb megoldásokat tudnánk kitalálni. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #9519 üzenetére
Pusztán LDAP-ot akarok olvasni, nem LDAP-os autentikicóra, autorizációra van szükségem. Lehet arra innét az Spring LDAP elég? Ha igen, akkor az eredeti kérdésemet kiegészítem ezzel?
Melyik eszköz?
A neten olvasgatott információk szerint, bármelyik. -
M_AND_Ms
veterán
Egy kissé specifikus a kérdésem.
Kinek mi a tapasztalata LDAP kezelés Java alatt témában: UnboundID LDAP SDK vagy Apache LDAP ? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
sztanozs #9452 üzenetére
Persze, hogy nem ül le. Specifikációkból (én arról írtam és nem az igényről) dolgozik. (A gyakorlat azt mutatja, hogy ezek a specifikációk a kérdések egy részét figyelmen kívül hagyja vagy elnagyolja - szoktuk mondani a Word mindent elbír, a programkód már nem. De sokszor már az igények sincsenek összegyűjtve - ennyit a programozók előtt álló BA és egyéb szereplők jó működéséről).
Amúgy, ha programozót keresnek , akkor pont ne Fibonaccival dobálózzanak, hanem vegyék a fáradságot és dobjanak össze egy kis specifikációt. Egy olyan jellegűt, amilyen az adott cégnél szokás és azt adják oda a jelentkezőknek. Ja ehhez már gondolkodni kellene a tisztelt felvételi bizottságnak.
Persze, nem én fogok majd szenvedni a Fibonaccit-értő, de tisztes munkát kezéből kiadni nem tudó programozóval, aki ezen a felvételi teszten átment.
-
M_AND_Ms
veterán
Hűha. Ott elakadnék, hogy hirtelen nem tudnám mik is azok a Fibonacci-számok.
Komolyan, ez a lényeg a programozásban? Értem én, hogy maga a rekurzió fontos dolog, magam is használom, ha a feladat megoldása megkívánja. Azt is értem, Fibonacci-számoknak nagy a jelentősége, de mégis miért kell eldugni az egészet, egy teljesen életidegen kierőszakolt feladat mögé eldugni - Magyarországon hány valós üzleti problémát oldottak meg a Fibonacci-számok segítségével? Tehát, rekurzióra is vannak egyéb és az üzleti világhoz közelebbi példák.
De lehet, én vagyok ilyen furcsa (?)Én azt vizsgálnám, hogy mennyire tudja összekötni az üzleti igényt az adott eszközzel, programnyelvvel. Mennyire képes egy üzleti specifikációból valós és jól működő kódot alkotni. Olyat, amit később is könnyű továbbfejleszteni, alakítani. Nem azt keresném, hogy tudja-e a Fibonacci-mibenlétét. (hacsak nem valami tudományos projektre keresek fejlesztőt)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MrSealRD #9223 üzenetére
Eddig én mindig a POI-nál kötöttem ki. Többek között azért, mert nálunk a riportok is összetettek, tele saját okossággal, programozottan állnak össze, és bejövő fáljok feldolgozása is a feladat.
Ott tartunk, hogy a kollégáiamnak már mondom, nem fogom az üzleti igények miatt az egész Officet leprogramozni és megvalósítani. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Chesterfield #8788 üzenetére
Persze, hogy megváltozik, hiszen ugyanarról az objektum példányról van szó. Olvasgasd át az OOP alapjait!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
ToMmY_hun #8741 üzenetére
Nem tudom milyen az a feladatsor, de ha az van benne, hogy készítsen ilyen-olyan láncolt listát, akkor az hülyeség.
Én még egyik üzleti partnerünktől se kaptam ilyen igényt az elmúlt húsz évben.
Szóval, valami egyszerű, de életszagú dolog kell, esetleg egy már előfordult üzleti igény fejlesztői specifikációja. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Chesterfield #8740 üzenetére
Pl alma_szilva esetén, melyikbe tegye a szeparátort a két elem közül?
Tehát a split függvény értelemszerűen nem teszi el magát a szeparátort egyikbe sem. Ha neked más működés kell, akkor az nem a split. Meg kell írnod magadnak. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
MasterMark #8691 üzenetére
Igen. A tömb mérete a létrehozáskor fix
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MasterMark #8689 üzenetére
Ez egy olyan tömb, amibe String tömböket raksz. Tehát a tömb minden eleme egy String[]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Chesterfield #8495 üzenetére
template = sablon
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
fordfairlane #8401 üzenetére
És a kis projekted gyökeréből - ahonnét a csomagkönyvtárak is kezdődnek
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
ToMmY_hun #8344 üzenetére
Falra másznék az ilyen "szintetikus" felvételi teszttől.
Ez kb annyit mond el delikvensről, mint egy Antutu teszt egy mobiltelóról.Én elbuknék a magam 15 éves aktív kódolási és 25 éves informatikai előéletével együtt a Fibonacci és a palindrom fogalmaknál. Fibonaccival utoljára talán 20 éve találkoztam, ha jól emlékszem...
(mondjuk egy javas for ciklus írását is csak a codeassist segítségével tudom elkezdeni
)
-
M_AND_Ms
veterán
Jó, hogy mindenre van valami elnevezés, ami miatt az a valami marha különleges dolognak tűnik.
Fésüs lista. Dinamikus mátrix. Első hallásra már megijedek, pedig 10 éve Javazom.
Én egyszerűen egy listát látok, amibe listákat tárolnak. Ezen meg nem csodálkozom, hiszen tudom, hogy listába bármit belerakhatok, ahogy a működés megkívánja. És eszembe se jut mindegyikhez külön nevet keresni. Pl ennek mi a neve List<Map<String>> ? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
bairyhalls #8219 üzenetére
Ha több ugyanolyan nevű osztályt talál, akkor mindig rákérdez. Lehet, véletlenül kiválasztottad a rosszat. Előfordul.
Ezért ajánlatos az ilyen nevek használatának kerülése. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
bairyhalls #8217 üzenetére
Alapvetően annyi, hogy a Game osztályod import részéből kitörlöd a hibás hivatkozást: import java.awt.Window;
(ebből látszik, hogy rossz Window osztályt használ)
Mivel a saját Window osztályod azonos csomagban van az őt használó Game osztállyal, ezért nem is kell külön importálnod. Érdemes a jövőben egyedibb nevekkel illetni a saját osztályaidat . A Window név nagyon általános emiatt, könnyen félrecsúszhat az import és így egy egész más Window osztály kerülhet bele. Bár az Eclipse segít, mert a codeassist már a kód írásakor mutatja, hogy melyik Window-ról lesz szó és fel is ajánlja az összes ugyanolyan nevű osztályt, amiből ki lehet választani azt, amire valóban gondolsz.Nálad, az Eclipse-ben amúgy valahogy nincs minden korrekten összerakva, mert ezt a hibát megint, már a kód írásakor tudná jelezni neked - aláhúzná pirossal
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
bairyhalls #8215 üzenetére
A game-ben, nem a saját Window osztályod konstruktorát hívod, hanem a java.awt.Window osztályét, emiatt kapsz hibát, mert olyan konstruktor abban nem létezik.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #8131 üzenetére
"A tranzakció a commit-tel lesz sikeres, ergó ebben az esetben kell visszaírni a változásokat."
Általános adatbázis működést feltételezve nem a COMMIT-nál kell kiírni a változásokat, hanem az utasítás végrehajtásakor egyből. A COMMIT-nál érvényre jutnak a már kiírt változások, vagyis a többi db session számára is elérhetők lesznek. Pl tudni kell olyat is, hogy vannak bizonyos adatbázis-kezelőkben olyan típusú objektumok, amik csak a COMMIT-ig tartalmazzák a beléjük írt adatot, és pont a COMMIT után tűnnek el onnét (pl Oracle-ben a global temporary táblák ). Ezeknél kifejezetten rosszul jönne, ha egy perzisztenciakezelő csak a COMMIT-nál írná ki a változásokat a DB-be.
"Mert egy close a commit nélkül eredménytelen elvileg"
Hogy egy close a COMMITnélkül mire megy? Ez JDBC függő, ill., ennek viselkedése szabályozható. Pl: Connection-ben az autoCommit : true / false -
M_AND_Ms
veterán
válasz
caindwan #8100 üzenetére
Így, elsőre
Verziókezelés -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #8005 üzenetére
Nevetni fogsz! Én beszéltem (évek) óta programozóval, aki teljes természetességgel mondta, nem szokott debugolni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sk8erPeter #7954 üzenetére
Egyetértek. A kód valamelyest az emberi gondolkodást is reprezentálja.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7931 üzenetére
"Sajnos azonban a mai senior Java fejlesztő brigád 1.6-1.7(1.5??) környékén leragadt."
Mert ezek fejlesztők általában elő, működő és aktívan használt projekteken dolgoznak, amikbe hosszú évek üzleti tudása van berakva. És erre nagyon vigyáznak. Nem fognak Java verziót váltogatni, mert az megjelent.
A kísérletező kedvű ifjú titánok persze megtehetik, hogy mindenfélét kipróbálgassanak, de majd bekerülnek az "életbe" és örülnek, ha nem kell meglévő funkciókat vagy, projekteket piszkálgatni. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
szcsaba1994 #7841 üzenetére
Object tömböket raksz a List-be és önkényesen tárolod az attribútumokat az egyes tömbökbe. Nem elegáns.
Mi az, hogy nem hozhatsz létre osztályokat? A Java, mint objektumorientált nyelv egyik lényege pont ez. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #7698 üzenetére
Nem én kezdtem! 😯😉
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Oppenheimer #7690 üzenetére
Ja persze. Azért annyira nem, hogy, azt mondjam tényleg őrült vagyok, ha manapság Eclipse-t használok. Ráadásul szabadon.
-
M_AND_Ms
veterán
Pont erről beszélek. Lexikális tudásuk van, a kézikönyveket, tankönyveket bevágták a belőlük készült kvízkérdéseket tudják, de értelmesen megírni egy kódot nem tudnak.
A lexikai tudást, a pontos szintaktika ismereterét bármikor kiegészíthetem a lokális help, kézikönyv vagy a gugli segítségével. Ha az adott ismeretere sokszor van szükségem, akkor a harmadik eset után már készség szinten tudni fogom. Amúgy meg nem érdekel, mert nincs rá szükségem. Az én fejem nem káptalan.A hiányzó gondolkodást viszont nem lehet beszerezni semmilyen forrásból sem.
Ez alapján egy interjún adjanak egy frappáns kis feladatot, amit előre okosan kitaláltak. Ne szopatóst, hanem egy ésszerűen 30 perc alatt megoldhatót. Ja, hogy ezt az interjúztatónak előre ki kéne találni, ahhoz meg neki is gondolkodni kellene... Így tényleg egyszerűbb egy Java alapú "Legyen ön is milliomosból" összeollózni 20 kérdést.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #7620 üzenetére
Persze, hogy tudja az ember, de az, hogy egy ilyen kvízkérdésnél épp mit sorol fel, még nem alkalmas arra, hogy messzemenő következtetést vonjon le bárki is. Ez így pusztán lexikai tudás, én meg inkább a gyakorlati oldalról vizsgálnám a jelentkező tudását.
-
M_AND_Ms
veterán
Szomorú, hogy ilyen kvízkérdésekkel interjúztatnak.
Én több, mint 10 éve programozok (többnyire java, plsql). Ma sem tudnom fejből egy ciklus szintaktikáját. Ott a codeassist az megírja. Én meg megtöltöm tartalommal.
A láthatóságok listáját se magoltam be mégis ismerem, értem és használom őket, de ha kérdeznének biztos kihagynám valamelyiket. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7372 üzenetére
Köszönöm példát, bár ott az egyik egy primitív, amelynél ugye alapból nincs értelme semmilyen függvény meghívásáról beszélni. A példádban amúgy outboxing történik, vagyis a Longból veszi ki automatikusan a longot és így már primitívek között persze, hogy csak a == működik.
Más. Látom csak nekiálltál alpári stílusban írni. Jelzem amiről beszélünk az nem offtopic, még akkor sem, ha te mindenképp azt hajtogatod, hogy én "kurvára szétoffolom". Sajnálom, ha egy szakmai topikban nem vagy képes megmaradni a szakmaiságon belül, sőt kifejezetten zavar téged.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7368 üzenetére
Azért, hogy okosodjunk, mutass egy példát - de most komolyan, hisz ez itt ontopic
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7363 üzenetére
"Az autoboxingos osztályoknál pl. szükségtelen az equals, mivel gyárilag meg van írva, hogy pl. a Long i-nél az i.longValue()-t hasonlítja a megadott longhoz....."
Ezt nem értem.Ha két Long-ot == jellel akarsz összehasonlítani, akkor megint csak a két referenciát vizsgálod. Amúgy persze, hogy a Long equals függvénye úgy gondolkodik, hogy a longValue()-t veti össze a a saját value mezőjével De ez nem az autoboxingból jön, hanem ez is ugyanaz a logika, mint amit már leírtam (ahogy a String-nél meg a saját value[]-ból dolgozik)."Persze, saját osztályoknál nyilván az equals a célszerű és a követendő, de itt konkrétan a String-ről volt szó és itt mindenképpen az equals kell."
Mindig equals kell, fogadd el!(#7362) Ursache
Mivel osztályokról beszélünk, ezért nem kell egyértelműsíteni, hogy csak a nem primitíveknél van így. Az osztály eleve NEM primitív. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7357 üzenetére
"Java-ban a Stringeket equals-sal hasonlítunk össze, nem ==."
Ez kicsit sántít ill. félrevezető.
Java-ban a == -nal nem a két objektumot hasonlítjuk össze, hanem a két referenciát. Vagyis akkor kapunk igazat ha mindkettő ugyanarra az objektumpéldányra mutat.
Az equals-nél pedig meghívjuk az adott objektumpéldány equals függvényét, ami az objektumra jellemző összehasonlítást végzi és megmondja, hogy a paraméterként megadott másik objektumpéldányt azonosnak tekintjük-e, vagy sem. Ebben az equals-ben lehet megírni az objektumra jellemző logikát, ami az azonosságot kimondja. String-nél természetesen ezt már megírták és akkor mondja azonosnak, ha pontosan ugyanaz a a karakterliterál van mindkét String példányban.
De pl. írhatok az Alma osztályomba egy saját equals függvényt, ami az én logikám szerint akkor ad igazat ha a méret, a szín és a súly tulajdonságai megegyeznek a két összehasonlítandó Alma osztályból létrehozott példánynálTehát, NEM CSAK Stringnél kell az equals a == helyett az azonosság eldöntésére, hanem minden osztály példányánál.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7220 üzenetére
"pagert"? Mármint egy lapozós listát? Laponként 4-5K rekorddal?
Mert ugye a lapozósnak pont az a lényege, hogy a 4-5K rekordból mindig csak mondjuk 50-et jelenít meg. Az meg nem egy mennyiség -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7218 üzenetére
Máris megkérdem, mi értelme van 4-5K rekordot kirakni a képernyőre. Ki az aki azzal bármit is kezd? Görgeti fel-s-alá, mást nem nagyon tud vele kezdeni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7164 üzenetére
Nem is ellenvetésként írtam.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #7161 üzenetére
Az épitőipari iskolában a diákok két méter hosszú és egy méter magas téglafalakat építgetnek, majd elbontják azokat. Tök értelmetlen!
Mégis, milyen példákon tanuljanak a diákok? Egy mintapélda mégse lehet, egy nagyvállalati ügyviteli rendszer. Ezek a példák a gondolkodást és annak adott nyelven történő megvalósítását tanítjak, ez a konkrét példa is pont ilyen. Szépen látszik, hogy egy ciklus az egész, melynek magjában változók értékadása, majd azok következő ciklusbeli felhasználása történik. Szép, frappáns feladat.
-
M_AND_Ms
veterán
Egy tankönyvet ritkán kell úgy olvasni, mint egy regényt. Ki lehet hagyni részeket, hiszen mindenkinek más szinten van a tudása és az is más, és más részekből tevődik össze.
Viszont, ha csak az elmúlt hónap ide beérkező kérdéseit elolvasod észre kell vedd mennyien, már a programozás alapjait sem értik, nem beszélve az Oop-ről. Nekik nagyon is kell ez a leegyszerüsített magyar nyelvezet, ami elmond mindent az elejéről.
Ez a könyv nem egy Java könyv, hanem egy programozás tankönyv a Javan keresztül. Ennek az elődja Turbo Pascal volt. No arra írhatnád, hogy elavult, bár abból is meg lehet tanulni programozni.
Az általad ajánlott könyv feltételezi az alap programozási dolgok ismeretét (cikkus, elágazás, stb, stb), ez nem. És még egy, az angolul van, ez meg magyar. Ettől függetlenűl jó könyv, magam is olvasgattam, anno. -
M_AND_Ms
veterán
Olyan természeti jelenség nincs
-
M_AND_Ms
veterán
Napfogyatkozás volt. Most egy ideig megint csak ez marad:
-
M_AND_Ms
veterán
A karikírozás, mint fogalom ismert?
Amúgy ezt a "kubikos" megfogalmazást egy számomra igen nagyra értékelt ember mondta, aki egy igencsak jól prosperáló, nemzetközi szinten is sikeres több, száz főt foglalkoztató szoftverfejlesztő céget alapított, alkotott, vezetett és vitt sikerre, egészen a haláláig. Ő tudta, hogy mit jellemez a kubikos hasonlattal.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #6873 üzenetére
Már csak azért is, mert az a = null csak a referenciát nullozza, attól még az a Car példány létezik és még más referencia is hivatkozhat rá. Tehát totális hiba a számláló csökkentése azért, mert az a-t nullozzák.
Csókoltatom a könyv íróját!
-
M_AND_Ms
veterán
Nem elegáns, de velős
public static void main(String[] args) {
Integer parseInt = null;
try {
parseInt = Integer.parseInt(args[0]);
} catch (NumberFormatException e) {
System.out.println("Hiba! Nem szám");
return;
}
System.out.println("Ok! Ez szám: " + parseInt);
}Szerk: ahogy Aethelstone is javasolta
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #6729 üzenetére
Arról volt szó, hogy legalább az alap kell.
Azért, egy általános api doksi nem túl bonyolult nyelvtanilag: egyszerű jelen, múlt, jövő. A függő beszéd elég ritka. Mindez egy kis szótárazással (Google) szépen megérthető. No meg egy adag akarás is szükséges.Sohasem tanultam németet. Anno, 12 évesen első lépéseimet a basic-ben a Texas Intsruments 99/4A géphez adott német doksi és egy német szótár alapján tettem meg. Csak akarni kellett, nem pedig megadni magam és segítségért kiáltani.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
kornyiktamas #6716 üzenetére
Az api dokumentáció egyértelműen leírja:
http://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/lang/Math.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Mini PC
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Energiaital topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest