- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
API level 16-tól van erre kulcsrakész megoldás a frameworkbe építve:
network service discovery. Úgy tűnik ezt találtad fel újra házilag. -
Aethelstone
addikt
Nos, alapvetően koncepcionális kérdés, hogy a szerver szolgáltatások általában fix helyen vannak, tehát nem kell keresgélni őket. A megoldás az szokott lenni, hogy név alapján hivatkozzuk meg, a név meg valami DNS szolgáltatásból jön, változás esetén a DNS bejegyzés frissül, kliens oldalon semmi dolog nincs vele. (Esetleg hosts fájl, de kódmódosítást ez sem szokott igényelni)
-
F1rstK1nq
aktív tag
Spring-re Spring in Action.
Nagyon jó könyv, szájbarágós, angolja sem vészes, ha attól félnél.
-
MrSealRD
veterán
Örömmel látom, hogy aktívan neki is iramodtál a témának.
Én még hozzávenném a Hatékony Java-t is.
A Head First Design Pattern az jó könyv. Kezdésnek főleg.
Clean Coder-t most olvastam el félig. Szerintem kicsit még vicces is mikről ír.
Java EE és Spring témában zeroturnaround, mkyong szavakra keress rá. Van még pár, de hirtelen ez jutott eszembe.
-
Szmeby
tag
Ahogyan jólesik. Nemigazán épülnek egymásra. Javahoz itt van még néhány ha nagyon unatkoznál:
Uncle Bob - Clean Code (videók)
Unlce Bob - Clean Coder (Inkább könnyű olvasmány, mint szakkönyv... magyarul túlélőkönyv programozóknak néven fut, ha jól tudom.)
Martin Fowler - Refactoring
De pl. Kent Becktől is vannak egész jó könyvek... -
-
Oppenheimer
nagyúr
indexelve van a reláció városnév alapján, tehát elvileg log(bi) + c blokkművelettel meg lehetne valósítani a kiolvasást, ha pl minden 'bud' - dal kezdődő településnév érdekel, ahol bi az indexállomány blokkjainak száma, c pedig a bud-dal kezdődő rekordok száma. szeretném valahogy úgy megfogalmazni a lekérdezést, hogy ilyen sebességgel történjen, olyasmire gondoltam, hogy select * from hurka where city >= 'bud' and city < 'bue'.
-
sztanozs
veterán
SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.lastIndexOf("/"));
-
Lortech
addikt
Ennyi erővel ezer + 1 dolgot sem tanítanak, csak java-n belül is végtelen időt el lehet tölteni különböző területek, technológiák tanulmányozásával. És nem elvárható, hogy az oktató fél évente új tananyagot gyártson, mert épp új android verzió vagy paradigmaváltás van egy technológián belül. Még aki teljes időben ezzel foglalkozik se tud mindent lekövetni, kipróbálni.
A matek alap viszont úgymond örök. Nekem inkább azzal volt bajom a felsőoktatásban a matek kapcsán, hogy nem hozták össze jobban az informatikai alkalmazásával. Nem biztos hogy ~ugyanazt a matekot kéne tanítani egy programozónak meg egy matekosnak, és ez alatt nem azt értem, hogy infósnak gyógymatek legyen, hanem hogy megpróbálják bemutatni, hogy miért fontos elsajátítani, mihez kellhez. Ehhez persze olyan oktató kell, aki több területen is aktív, nem csak jó matekos, hanem infós is.
Talán ki lehetne dolgozni egy jobb módszert, tananyagot is, aminek következtében az infós hallgató több értelmét látná a matektanulásnak, ezáltal nem csak a túlélésre játszana belőle, mint a többség. Aztán kilép államvizsgáról és már el is felejtette az egészet.. -
-
Oppenheimer
nagyúr
BME-n nem vészes a fizika, kis készüléssel simán hozható (nekem megajánlott 5 lett mindkettő). Viszont a programozás oktatása így van felépítve:
Első félév: prog alapjai 1 a C-n keresztül bevezet a programozásba. Heti 1 előadás, 1 gyakorlat, ahol papíron kódolunk és 1 labor, ahol gépen kódolunk. Félév végén laborból le kell adni egy legalább 500 soros házit.
Második félév: ugyan ez a felépítés, csak C++, és az OOP-be vezetnek be.
Harmadik félév: itt szoftvertechnológia van, ahol az OOP-t tovább mélyítik, és a "software process"-ről van szó. Itt igazából nagy szoftverek fejlesztésénél használatos modellezési elvekről és a fejlesztés folyamatáról tanítanak. Tesznek említést a coding standardról és a verziókezelőkről is. Ennek a kurzusnak a keretében van 4 Java előadás, ahol leadnak annyi anyagot, ami egy rendes kurzust kitenne, de ezt szoftverlabor 3-mon be is gyakoroljuk. Itt is van nagyházi persze.
Negyedik félév: szoftvertechnikák. C#, tervezési minták, és nem tudok nyilatkozni, mert nem jártam előadásra, és ZH-ig nagyjábból ennyi említésre méltó volt.
Utolsó előtti előadáson Charaff Hassan nagyon érdekes témákról beszélt. Kitekintés a jövőbe, cloud, nativ kliensek vs html5 appok, internet of things. Ebben a félévben van szoftlab 4, ahol 4-5 fős csapatokra oszlik az évfolyam és mindenkinek végig kell mennie egy RUP szoftver processzen, aminek az eredménye párszáz oldal doksi és egy játék. Itt értelemszerűen rá vagyunk kényszerülve verziókezelő használatára. Mi git-eztünk. A git miatt váltottam eclipse-ről Ideára, mert eclipsen nem tudtam beállítani a gitet.
5. félévben grafika lesz, amin C++ és opengl van. 5 játékot/programot adnak ki, ebből legalább 3-mat kell elkészíteni, de megajánlott jár, ha asszem legalább 4-et leadsz és megvéded őket.
A legnagyobb probléma itt az szerintem, hogy a többi tárgy mellett nincs elég idő, hogy az ember belemélyedjen a leadandó nagyházikba, nekem eddig mindig kapkodni kellett a végén, amiből gányolás lett és szarul strukturált program.
Ősztől amúgy új tanterv lesz az elsősöknek, irigylem őket miatta. Villanyos maradvány tárgyak egymásba konvergálódnak, amit nagyon hasznosnak tartok.
(#5439) axioma: A mérnök informatika kifejezésben a mérnök nem azt jelenti, hogy asseblyben a biteket baszogatja.
BTW ma volt méréslabor ellenörző mérés, ahol oszciloszkópos barmolás mellett assemblyzni is kellett. Na az ilyen tárgyaknak nem sok keresnivalójuk a mérnök infón. szerencsére nem ez dominál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest