- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
Hibernates kérdés következik...
Egy findAll query lekéri az entitás összes propertyét, annak ellenére, hogy lazy fetch van beállítva. Íme a Query:
List<T> entityList = Collections.emptyList();
try {
startCustomOperation();
org.hibernate.query.Query query = session.createQuery("SELECT e FROM "+clazz.getName()+" AS e");
entityList = query.getResultList();
tx.commit();
} catch (HibernateException ex) {
handleException(ex);
} finally {
session.close();
}
return entityList;
}
A sima "FROM "+clazz.getName()-mel is lekérdezi az összeset. Mi lehet a hiba? -
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
A jmetert non-gui módban futtatom az alábbi paraméterekkel:
String[] arguments = {"-n", "-t", jmxFolder + file, "-p",
jmeterProperties, "-d", root, "-l", outputFileJtl,
"-j", logFile};
Hogy tudom még azt paramétreként megadni, hogy a jtl fájlt mindig felülírja? Jmeter.propertiesben is néztem és nem sok mindent találtam eddig.
Előre is köszi! -
CJ19
csendes tag
Wildflyn JMS source és JAAS beállításokhoz valaki tudna ajánlani tutorialt? Nem sok mindent találni neten... Köszi
-
CJ19
csendes tag
válasz
Lortech #8472 üzenetére
na megvan a ludas:
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:datasources:4.0">
mi ez az concurrent management pontosan? ez volt rosszul megadva, így volt benne valamiért java:jboss/mydatasource, a fönti módon átírtam és jó lett! Köszi a helpet!
<datasources>
<datasource jta="true" jndi-name="java:jboss/datasources/mydatasource" pool-name="Amusement_Park" enabled="true" use-ccm="true">
<connection-url>jdbc:mysql://localhost:3306/amusement_park</connection-url>
<driver-class>com.mysql.jdbc.Driver</driver-class>
<driver>mysql-connector-java-5.1.9.jar</driver>
<security>
<user-name>root</user-name>
<password>rolika19</password>
</security>
<validation>
<valid-connection-checker class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLValidConnectionChecker"/>
<background-validation>true</background-validation>
<exception-sorter class-name="org.jboss.jca.adapters.jdbc.extensions.mysql.MySQLExceptionSorter"/>
</validation>
</datasource>
</datasources>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:deployment-scanner:2.0">
<deployment-scanner path="deployments" relative-to="jboss.server.base.dir" scan-interval="5000" runtime-failure-causes-rollback="${jboss.deployment.scanner.rollback.on.failure:false}"/>
</subsystem>
<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:ee:4.0">
<spec-descriptor-property-replacement>false</spec-descriptor-property-replacement>
<concurrent>
<context-services>
<context-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/context/default" use-transaction-setup-provider="true"/>
</context-services>
<managed-thread-factories>
<managed-thread-factory name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/factory/default" context-service="default"/>
</managed-thread-factories>
<managed-executor-services>
<managed-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="5000"/>
</managed-executor-services>
<managed-scheduled-executor-services>
<managed-scheduled-executor-service name="default" jndi-name="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" context-service="default" hung-task-threshold="60000" keepalive-time="3000"/>
</managed-scheduled-executor-services>
</concurrent>
<default-bindings context-service="java:jboss/ee/concurrency/context/default" [B]datasource="java:jboss/datasources/mydatasource"[/B] managed-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/executor/default" managed-scheduled-executor-service="java:jboss/ee/concurrency/scheduler/default" managed-thread-factory="java:jboss/ee/concurrency/factory/default"/>
</subsystem> -
CJ19
csendes tag
"WFLYCTL0180: Services with missing/unavailable dependencies" => ["jboss.naming.context.java.module.\"sql-2-homework-ear-1.0-SNAPSHOT\".\"sql-2-homework-web-1.0-SNAPSHOT\".DefaultDataSource is missing [jboss.naming.context.java.whatever]"]}
van egy java ee applicationöm három modullal(ejb,web,ear és az utóbbi megy deployra),és van egy datasource a wildflyban ami szépen bele van rakva a persistance xmlbe, létre is jönnek a táblák viszont a deploy megakad a fenti hibakóddal és az istenért se tudok rájönni, hogy mi okozza.. ugyanaz az a név az entity managerben mint a unitnak stb..
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<persistence version="2.1" xmlns="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence http://xmlns.jcp.org/xml/ns/persistence/persistence_2_1.xsd">
<persistence-unit name="***">
<jta-data-source>java:jboss/datasources/vidampark</jta-data-source>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*****</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.********</class>
<class>com.company.rolanddarvas.entity.*******</class>
<exclude-unlisted-classes>false</exclude-unlisted-classes>
<properties>
<property name="javax.persistence.schema-generation.database.action" value="create"/>
</properties>
</persistence-unit>
</persistence>ötletek?
-
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani könyvet JavaScript tanuláshoz(szinte nulláról kezdeném), célom hogy a szükséges frontendet majd Angularban tudjam összerakni és ne kelljen JSF-ben fejleszteni.. tudom, hogy kicsit off de hátha valaki járt hasonló cipőben...
Köszi!
-
CJ19
csendes tag
-
CJ19
csendes tag
-
CJ19
csendes tag
azt hogy tudom beállítani, hogy egy végpontra kapott json ne minden paraméterét legyen szükséges megadni?
ez egy request ami object típus és azon belül vannak mezők és azt szeretném, hogy ezekben lévő paramétereket ne mindent kelljen megadni. Annotation? Melyik?Ugye, elvileg a RequestBody requiredet falsera állítom az megoldja, de ez elég necces megoldásnak tűnik nekem...
-
CJ19
csendes tag
Data Source helyett mit érdemes használni, ami kezeli is a connection poolokat?
-
CJ19
csendes tag
Hátahol most én vagyok, ott volt egy sima HR-s interjú utána meg egy java teszt amire adtak x határidőt, hogy csináljam meg (ami szintén egy teszt volt, hogy mégis mennyi idő alatt vagyok "hajlandó" megírni) és én még hétvégén megírtam(az interjú pénteken volt)... el voltak ájulva.
Aztán a legutóbbin pedig elbeszélgetés, netes szakmai teszt, logikai teszt és fejlesztőkkel való meeting volt... szóval igen változó, ahogy a többiek is mondják cégtől függ...
Java SE-t viszont kenni vágni kell szerintem.. -
CJ19
csendes tag
oh shit waddupSziasztok!
Springes kérdésem lenne hozzátok! A feladatom az lenne, hogy írnom kéne egy interfacet ami egy táblába beszúr adatokat/updatel stb. A kérdésem pedig az, hogy milyen repóval érdemes ezt megvalósítani, hogy álljak neki(bármilyen tippet szívesen fogadok)?
-
CJ19
csendes tag
Köszi a helpet, sikerült megoldani!
-
CJ19
csendes tag
válasz
Oppenheimer #7178 üzenetére
A két érték szerint kéne rendezni. A napnak is növekvőnek kell lennie és a ridenak is.
-
CJ19
csendes tag
Hi again..!
Van egy arraylistem ami ilyen adatokat tartalmaz:
[futar{day_of_week=1, ride_number=11, distance=6}, futar{day_of_week=1, ride_number=10, distance=5}, futar{day_of_week=1, ride_number=9, distance=8}, futar{day_of_week=1, ride_number=8, distance=9},
futar{day_of_week=3, ride_number=15, distance=2}, futar{day_of_week=3, ride_number=14, distance=5},
futar{day_of_week=3, ride_number=13, distance=3}, futar{day_of_week=3, ride_number=12, distance=2},
stb...
Ez így day_of_week szerint növekvő sorrendben van... hogy tudnám úgy megcsinálni, hogy ride_number szerint is növekvő legyen?a kód amivel ezt elértem eddig:
private static class MyComparator implements Comparator<futar> {
@Override
public int compare(futar o1, futar o2) {
if (o1.day_of_week > o2.day_of_week && o1.day_of_week<o2.ride_number) return 1;
if (o1.day_of_week == o2.day_of_week && o1.ride_number == o2.ride_number) return 0;
return -1;
}
} -
CJ19
csendes tag
válasz
WonderCSabo #7099 üzenetére
Igen, tudom.
A kodot magamnak írtam ezert ilyen furcsa nevű változók/metódusok vannak benne..
de tény, ideje lenne átszokni az angol elnevezésekre! Köszi a tanácsot !
-
CJ19
csendes tag
Hogy tudom a "benneVan" metódusba még beleilleszteni, hogy ne csak azt vizsgálja, hogy tartalmazza-e a cím az adott karaktert hanem azt is, hogy ne vegye figyelembe a kis és nagy betűket ? (regexp nélkül ha lehet)
[link] -
CJ19
csendes tag
Na sikerült segítséggel összetákolni..
Nagyjából erre gondoltam(kicsit több dolgot csinál már):
-
CJ19
csendes tag
válasz
WonderCSabo #7087 üzenetére
egy random változóval(ami egy szám), a lényeg az hogy hogy tudom ezeket a szorzásokat könnyen elvégezni.
így:
Gly
G
2 ezt megkéne szorozni t-vel
5 ezt x-el
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 ezt zs-vel
Ala
A
3 ezt megkéne szorozni t-vel
7 ezt xel
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 zsMég most sem értem teljesen a logikát. Tehát ha betűk vanak, akkor újrakezdi a szorozgatást megadott sorrendű számokkal?
mondhatni igen.
-
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
Újabb 5 milliós kérdés:
Van egy txt fájlom amiben ilyen szöveg van:
Gly
G
2
5
2
1
0
Ala
A
3
7
2
1
0
...és így tovább
minden szöveg új sorban van. Én ezt a txt fájlt beolvasom egy ArrayList-be.. a feladat az lenne, hogy :
Gly
G
2 ezt megkéne szorozni t-vel
5 ezt x-el
2 ez y-al
1 ezt z-vel
0 ezt zs-vel
Ala
A
3 ezt szintén t-vel
7 ezt x-el
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 zs-vel
. és így tovább
Legkönnyebben hogy tudnám megoldani anélkül, hogy egy regényt gépeljek le?
Köszi a helpet előre is! -
CJ19
csendes tag
csak sikerült megoldani egy hányadék kód segítségével... de ez nem igazán szép
[link]
(nyilván az ifben ha exitet ír akkor lép ki és nem üres bevitelkor, de a feltétel kezdetekben nem az volt hanem más és a sout nem lett megváltoztatva, szóval az ne zavarjon meg senkit!
az ötleteket még mindig szívesen fogadom, köszönöm! -
CJ19
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni scannerrel és egy while ciklussal, hogy addig olvasson konzolról míg a user nem ír be semmit csak egy entert üt( és amit beolvasok azt egy fájlba írom).
A probléma az, hogy txt file több gigás lesz vagy nem ír bele semmit és ha entert ütök ugyanúgy folytatódik a beolvasás.
hasnext() , equalsIgnoreCase() mindent próbáltam.. Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- OTP Bank topic
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Goddess of Victory:Nikke
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest