- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
B-L-A-C-K #54324 üzenetére
Egyik ismerősöm szeretne venni Vodánál, és mondom megnézem hogy ott milyen áron van a T-hez képest. Nem kicsit lepődtem meg.. Én még kitartok az 5S mellett, remélem már nem sokáig kell
.
T-nél egy 12k-s tarifacsomagba, új előfizetőknek 130k az i5. Ehhez képest Vodánál 14k-s tarifacsomaggal 2 évre 220k. Vicc
-
DanielK
addikt
válasz
B-L-A-C-K #54236 üzenetére
Ja és ehhez az átalakítóhoz meg kell plusz hdmi is. Ami megint 2-3 ezer ft. Majdnem 20-nál vagyunk. Ennyiért szerintem egy atv2 már lehet kapni (az új atv3 33e ft, használtan lehet olcsóbb). Szóval ez azért nem olyan vészes, ha a kábelt nézzük.
Viszont 100x kényelmesebb mint kábelen ide-oda dugdosni bármit is. Higgyétek el 100x végiggondoltam mielőtt atv3-at vettem volna. És ez a legjob, legkényelmesebb megoldás. Pl a képek megnézéséhez még rá sem kell dugni.Abban igazatok van, hogy nem csak ez létezik, de valamiért a vezeték mentes megoldásra koncentráltam.
-
erdoke
titán
válasz
B-L-A-C-K #54084 üzenetére
Tökéletesen áttetsző fólia nyilván nincs, és az anyaga se ugyanaz, mint a kijelzőé, tehát vitán felül áll, hogy eltér mind a kép megjelenítése, mind a kezelés. Az más kérdés, hogy mennyire, ill. hogy kit zavar és kit nem.
Aki azt reklámozza, hogy nincs eltérés, az biztosan nem mond igazat...
A telefon mindig a bal zsebemben van, mert onnan tudom könnyebben kivenni jobb kézzel. Értelemszerűen se kulcsot, se aprópénzt nem teszek abba a zsebbe. Ehhez 4 nap is elég volt az említett 4 évből, de mondhatok akár 15-öt is mert azóta van zsebre vágható méretű telefonom. Erre mondtam, hogy minimális odafigyelés nyilván kell. Aki erre nem képes, vegyen bunker tokot, vagy filléres telefont. -
erdoke
titán
válasz
B-L-A-C-K #54077 üzenetére
Vigyázni kell rá. Földhöz b@..za részegen, a fólia se véd, akkor fél kilós, rajta ugrálós tok kell mindenkinek. Nem vigyázok a telefonokra, mint az őrült, mégis sikerült elkerülnöm a durva karcokat 4 évig. Elbénázhatom bármikor úgy, hogy balszerencsésen esik, és lesz rajta 1-2 karc, de nem reped, nem törik? Van némi esély, de ha 270e Ft-os telefonom van, talán 4-5 évente belefér egy kijelző csere is... Szerintem a fólia látszik, és kicsit gagyi. A feleségem 4S-ének hátulján van egy márkás, profin felrakott fólia, és addig is jól látszott, amíg nem volt karcos.
(#54078) buci30
Az ujjlenyomat olvasót talán könnyebb kikerülni, mint egy közepes erősségű jelszót... Az olvasó arra jó, hogy ne azonnal, vagy 1 perc múlva, hanem 5 perc múlva kérjen csak jelszót.
Másrészt a scanner hibája, vagy éppen több ujj sérülése esetén a jelszóval még hozzáférhető a telefon. -
StLui
veterán
válasz
B-L-A-C-K #54064 üzenetére
Én telefont csak 40-60-ig veszek, előfizetést hosszabítva, mert így nem is sajnálom, 14 év alatt 7db telefonom volt, mind el is lett használva az tény, de i4 70-ért elkelt 2 évesen, karcosan. Tehát én az i4-et ami volt, olcsó telefonnak tartottam a szemszögemből nézve.
Továbbra is azt tartom ezek a műszaki cikkek nagyon záros határidőn belül eldobandó tárgyak sajnos, azzá teszik őket, pl gyors fejlesztés, iOS7 stb miatt. Nem lesz belőlük, se műtárgy, sem oldtimer sem mint egy autónál. most a feleségem i4-én összetört a kijelző, nem nagyon zavarta, én szóltam neki, hogy 12-t csak megér, hogy ne cellux-szal legyen "összerakva", (kicsit vágta a kezét anélkül) -
skylinelaca
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #53716 üzenetére
Én felraktam sima i4-re, hiányzik az iOS 6 , de tetszik az új is csak szokni kell, de érezni hogy nem i4-re van kitalálva. Fagyasztani még nem sikerült, de remélem később jön valami frissítés ami kicsit optimalizálttá teszi sima i4-re is ha már ráerőltették (tudom senki nem kényszerített, de kellett egy full restore és már csak 7-et engedte visszarakni) de pl tetszene ha el lehetne tüntetni zárolt képernyőről a "csúsztassa el a feloldáshoz" szöveget...
-
ZooLee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #53563 üzenetére
IOS7 az utánagyártott dolgokat nem nagyon szereti, azaz elvileg nem működik vele, viszont még nem próbáltam hogy valóban így van e, pedig nekem is kellene hozzá egy 2-3 méteres kábel...
Így van, nekem működik a töltés rendben az utángyártott mUSB->Lightning adapterterekkel, de mindig kiír egy figyelmeztetést. Kérdés, hogy meddig marad ez így, és mikor tiltja le az Apple a teljes működést...
(Mondjuk adatkapcsolatra ezeket még nem is próbáltam, lehet, hogy az egyáltalán nem működik)
Másrészről az utángyártott kábelekkel (töltőkkel) már itt is sok embernek volt gondja, melegedett, füstölt, olvadt, tehát necces lehet, nehogy magával rántsa az egész drága kütyüt... (nekem csak simán nem működött egy idő után)
Lehet, hogy érdemes megnézni a licenszelt gyártók kábeleit? (Belkin, Griffin) Bár, az meg nem lesz olcsóbb...
-
DanielK
addikt
válasz
B-L-A-C-K #53525 üzenetére
na mosd csináld meg azt a resetet. elég, ha reggel home+power kombó, mielőtt lehúzod.
ne törődj az online dologgal. ha szolgáltatós, akkor a papír számít. én most cseréltettem az i5-t nyáron, és újraindult a gari. az apple online elületén még mindig az eredeti 1 éves dátum van, ami szeptember vége, de nekem újraindult, amit a szolgáltató jegyez. -
agabe
addikt
válasz
B-L-A-C-K #53535 üzenetére
fuggetlen itt, de elvileg ha a vasarlaskor lett aktivalva (miert ne lett volna), akkor a szolgaltatos is megegyezik ezzel.
(#53536) Newyorker:
ugyanugy karcmentes lesz (ahogy Ragnar95 is irta).
Ha barmit latnal (a legkisebb serulesre utalo nyomot) az atvetelkor, akkor rogton masikat kerhetnel. Ezzel nem szokott problema lenni kulonben. -
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #52659 üzenetére
T-mobile nem csinál vele semmit, saját hibából lett.
fagyalllo egész korrekt áron megcsinálja, de sajnos most nem tudom megjavíttatni. A tetején lévő folt egyáltalán nem zavaró, viszont már egyre többször csinálja azt, hogy az érintést lila folttal párosítja, ami utána eltűnik.. Remélem húzza még. Csak eddig ez nem volt, nemrég jött elő. -
-
Hikvision
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #52579 üzenetére
Wifiwel nekem sincs bajom, 3G vel van az, h nem lehet kikapcsolni, és ahol lakom gyenge a 3G lefedettség, ez miatt állandóan erőlködik a cellaváltással, amitől merül, 1es 2es térerőt ír állandóan és időnként nem lehet elérni. Kocsiba meg dobálja a hívást. Amivel nem is lenne baj, mert Edge-n tökéletes minden, maximum a térerő és nekem bőven elég a sebessége. Más telefon is ugyan ilyen itt a környéken, csak azokba ki lehet kapcsolni a 3G-t.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #52397 üzenetére
Még annyival kiegészíteném:
"ráadásul ami alaplap a lopott készülékből jött ki, az meg kuka, mert azt nem tudják becseréltetni."
Ezt már régen kérdeztem egy illetékestől, és azt mondta nem nézik, nem ellenőrzik, beadod és cserélik egyszerűen.
Zjunior: Nekem a kártyám regisztrálva sincs még, egyszerűen mindent megkaptam eddig ingyen amit akartam, Navit akartam venni, de ugye mondták vodásoknak ingyenes van az is, így azt se kellett megvennem...
-
ZooLee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #52392 üzenetére
Szerintem nem én vagyok, aki nem látja át...
Egyrészről, ha lop mondjuk egy S4-et, akkor azt eladja gyorsban 90-ért, és nyer rajta 90-et. Na, mivel éri meg jobban foglalkozni?
Másrészt én is írtam, hogy meg lehet csinálni az alaplapcserét, de nem tömegesen. Lehet, hogy pár darabot így megcsinálnak, de az lesz az alap, hogy nem éri meg vele vacakolni, mert idő, amíg pénz lesz belőle, kiadás és munka. Nem hiszem, hogy akármilyen telefonbolt tudna közvetlenül cseréltetni az Apple-lel, ráadásul ami alaplap a lopott készülékből jött ki, az meg kuka, mert azt nem tudják becseréltetni.
-
ZooLee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #52219 üzenetére
Ugyan úgy fogják lopni, mivel az ujjlenyomat mellett ugyan úgy számkóddal is fel tudod oldani, illetve csak egy alaplapcsere kell az egészek, és már is használható a készülék.
Ezt azért gondold végig, mert a "csak egy alaplapcsere" azt jelenti, hogy a telefon legdrágább részét kell kicserélni, vagyis a haszonkulcs máris óriásit esett, arról nem is beszélve, hogy az Apple garancia-politikája miatt nem hevernek szanaszét az alaplapok, max. egy-egy törött és meg nem javított példányból lehet jól működő alaplapot szerezni (vagy ilyen célra eladni a házat és a kijelzőt)
Ellophatatlan telefont nem lehet csinálni, de ezzel gyakorlatilag kihozták a legtöbbet, amit egy ilyen védelemből lehet. (Az autók védelménél is ugyanez megy, nem lehet olyan autót csinálni, amit nem tudnak ellopni, csak olyat kell, hogy ne érje meg vele foglalkozni, hanem inkább vigyék a mellette állót, amivel nincs annyi vesződség...) -
agabe
addikt
válasz
B-L-A-C-K #52326 üzenetére
valoban ket hasznos feature van benne (szerintem)
Az ujjlenyomat olvaso, meg a 120 fps. A kamera picit jobb sotetben (tenyleg nem hatalmas a kulonbepseg), es a szinek vakunal szinten jobbak tudnak lenni...de tenyleg ennyi.
64 bites architektura, nagyobb (dupla) L1 cache meg baromira nem jon ki hasznalatban (jo...tenyleg gyorsabban toltodnek be a nagyobb progik / jatekok, de azutan semmi kulonseg)...en elvartam volna, hogy bizony legyen a mindennapi hasznalat kozben is sebessegkulonbseg, de igazabol nincs (sajat szemelyes tapasztalat nem csak a videokbol szurtem le)
Megeri-e vagy sem...megeri annak aki orul a legfrissebb hardvernek, es valoszimnuleg kesobb azert erezheto lesz a hardverben rejlo potencialkulonbseg (kerdes mikor), es ha valaki szeret videozgatni slow mo-zni akkor annak is , mert szep a kep (foto burst sem utolso ha tenyleg a kepi szolgaltatasokra megyunkra...es van akinek ez tenyleg sokat szamit), szoval ez egyeni preferencia kerdese, es semmi koze a jozan megfontoltsaghoz. En ma majdnem hozattam egyet angliabol, de mivel nem volt ezert nem...es nem vagyok letorve, de ha lett volna akkor sem azon toprengtem volna mennyivel tobbe kerul mint I5 (hasznltan). Van aki nem is vesz hasznalt keszuleket. Ha megteheti miert ne tegye? Es ez esetben most mar azert jobb valasztas lesz az 5S(#52334) bigdady:
nekem volt gondom tegnap a skype-val, de csak benaztam(#52337) B-L-A-C-K:
abszolut ertem amit mondasz, de masok helyett nem lehetunk okosabbak. Neked nem eri meg (es ez teljesen logikus), masnak meg igen (es nem erdekli a logika)
-
-
sanyi0627
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #52219 üzenetére
Hát igen,szerintem i5az már pasisabb,hiába vékonyabb... Szerintem pár év múlva a nők nagy bajban lesznek,mert egyre csak nagyobbak a telefonok
Hát ezt sajnálattal olvasom
akkor sok értelme nincs,csak az árat nyomja fel...Pedig annyira jó lenne,ha valamelyik gyártó kifejlesztené azt a védelmi rendszert,hogy ha ellopják,akkor semmire se menjenek vele a tolvajok...
-
sanyi0627
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #52169 üzenetére
Akkor te viszonylag olcsón megúsztad...(én a Sanyi barátnője vagyok,így igazából nőként mondom,hogy a dizájn a legjobb a 4nél.) Mivel azért egy kis női kézben egy nagyobb telefon már nem mutat annyira jól
És persze kinézetre én a i4et mondanám a legjobbnak.(mint nő,nekem a kinézet számít)Persze egy kettő tudási dolog is,de inkább elsőre a külső fog meg egy telefonba,utána nézem mit is tud...
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest