- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
czgh
tag
Az 5C-vel -ha az nem is hozta a várt eredményeket- biztos nagyon nagyot kaszáltak. Egy az egyben belegyógyították a műanyag zacsiba az i5-öt és kész. Leszállhattak a marókról, mehettek azokon az i5s házak. Nem érdemes utánaszámolni, de ilyen darabszám mellett a műanyag fröccsöntött házikó előállítási költsége szinte 0 a mart alu házhoz képest. Jöhetnek itt a hájkóted policarbonate hülyeségekkel.. az összes mobil PC-ből van, ha szép marketingszöveggel, vagy ha anélkül mondják, akkor is. (régi nokia 3310, meg előtte és végig utána az összes ...tiszta PC, vagy PC/ABS .. aztán senki sem reklámozta, hogy szuper műanyagból gyártottunk.)
Én inkább az iPodokat sajnálom, ott kéne valami frappánsat alakítani
(féltapis classic, 100GB+ flash háttértárral és bluetooth-szal, esetleg külső hangszóróval megérné az árát
sokkal nagyobb vagányság, mint a táccs..
-
kispecek
aktív tag
-
manchester85
veterán
Talán azert, mert nekem az volt az optimális, ha az egy évvel korábbi csúcsmodellt vettem meg. Mikor kijött a 4S, akkor vettem 4-et, mikor kijött az 5S, akkor vettem (alternatív forrásból) 5-öt, de az Apple politikája szerint csak 5C-t tudtam volna venni. Nem értem, mit nem értetek ezen. Arra nincs alternatíva jelenleg, hogy a tavalyi modellt vedd meg picit olcsóbban. Ha ugyanazt a dizájnt akarom, a legújabbat kell vennem. Ugyanígy, aki nem iPad Airt akar, az vehet iPad 2-t (magyarul nincs Air-en kívül mas 10"-os retina). Mesterségesen tágítják a szakadékot, ami ugye azt feltételezi, hogy szerintük még evi 100 dollárt se értéktelenedik el egy iPhone vagy egy iPad, inkabb nem árulják tovább, es árulnak egy régebbit olcsóbban. A másik verzió, hogy nem éreznek elég fejlődést a két modell kozott, így félnek, hogy a tavalyi kannibalizálja az ideit.
Mi lett volna, ha a 4S mellett a 3GS-t árulták volna, nem a 4-et? Na, pont ugyanennyire felháborító az 5C. Nekem meg ne mondja mar meg senki, hogy ugyanúgy megvan mindenre a lehetőségem. Nem, egyáltalán nincsen. Vagy a legujabbat veszem, vagy elbúcsúzhatok a prémium háztól.
-
fazr
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tudom mit kap meg de karcolódik, és mondom nem is nehezen, haverom 2. nap olyan karcot vert az 5S-re rossz volt nézni, és csak annyi volt hogy kulcs mellé berakta a zsebébe.....
(#66972) nord_: Onnan hogy családi és ismerősi körbe nem 1x láttam már hogy mi könnyen megkarcolódik, de szerintem itt is lehet olvasni ezekről...Szóval kb úgy írtad ezt a hozzászólást mintha csak úgy hasra ütés szerűen írtam volna, miközben jól tudod Te is hogy így van.
-
Bogyooka
tag
A 4S-em után nekem is volt egy kitérőm S3-ra. Nem kellett több 2 hétnél, és vissza tértem egy 5-el. Hiába van benne 4mag meg ez az, nekem az 5 kényelmesebb használatott nyújt. Semmibe nem lassabb, kezelhetőbb. Pedig az S3-mon mindent gyárin hagytam, pont ezért, hogy ha eladóm ne legyen gond de számomra akkor se volt az igazi..a "tácsviz" meg számomra maga volt az átláthatatlanság és a kavalkád..
-
Blyan
félisten
Nem tudja, mivel a gyári appon a 1/15 a leghosszabb záridő.
A FOC, WB, EXP-re mit jelent , ha ráteszem a kis lakatott ? Nightcap alatt?
FOC fókusz rögzítése (AF)
WB fehéregyensúly rögzítése
EXP Exposure rögzítése (AE)Ezek ugyebár alapvetően automatikusan kerülnek kiválasztásra, a gyári app csak a AE és a AF tudja rögzíteni.
camera+-szal is lehet ezekkel játszani, ha így állítgatod, csak sajnos az 1/15-ös záridőt nem tudod jobban elnyújtani.
-
nord_
veterán
-
Tibee86
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
Tudom, volt már, meg tényleg annyiért veszem hogy ennyiért senki se hagyná ott, de hogy őszinte legyek már az i5-be bele éltem magam...
Viszont az 5S szerintem nagyon komoly lesz, viszont értelmes áron megjelenés után fél évvel sem nagyon lesz.
kenny123: Most is az van, csak töröld a kukikat az otthoni gépedről...
4S-hez ajánljatok már valami kulturált szolid slim tokot (gumi vagy műanyag lenne a jó, fém kizárva)....
kenny123: Melóból hazaérve én is csak néztem már megint mit keres a régi itt...
-
matyi19
őstag
Igen a feltoltokartya euroban van
, nehogy mar jobban tudd mint en
Amugy csak viszonyitas keppen, en havi 5€-val toltom fel a kartyam, amiert cserebe kapok:
1500perc, halozaton belul
+vegtelen SMS halozaton belul
+650 MB internet
+30perc/ sms barmilyen halozatra Romaniaban, illetve vezetekes telefonra az EU, ban vagy USA-ban
+ ingyenes, mobile Fb
Amugy ez valtoztathato, aki pl. nem internetezik telefonrol az tesz kevesebb MB-t es mondjuk tobb percet halozaton kivul, vagy belul....
Mindez az orange-nal.... -
Egy ideig.... aztán a bumper és a telefon közé bejutó por majd szépen elkezdi csiszolni a telefon oldalát. Kérdezz meg itt pár embert, hogy hányan vannak, akiknek a bumper kifényesítette a telefon oldalát. Ha az SGP-d belső része gumis, az valamennyire elodázza a dolgokat egy műanyag belsejű bumperrel szemben, de nem sokáig. Szóval nem árt vigyázni, csak azért írom, nehogy idővel meglepetés érjen majd, mikor leveszed.
-
FefeeX
veterán
Nem, a rendőrségnél azért mondjuk van 50% hogy megtalálják egy ilyen razzia után, mert hogy magát a telefont valóban nem nagyon fogják keresni...
Kicsit színezed a történetet, ismeretlen tettes ellen lopás feljelentés, a táskádban volt és kivették belőle. Bumm, még ha csak a szarnak adtál is egy pofont, de legalább megpróbáltad... -
skidrowkill
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Kb esélytelen megtalálni egy plázában. Mert azon belül bárhol lehet a mélygarázstól a padlásig. Vagy az is lehet, hogy a valóságban nincs is már ott ahol jelzi. Eég ha flight módba rakja vagy kiveszi a kártyát, ha nincs gsm hálózat nem tudja elküldeni a teló pozícióját, ilyenkor az utolsó ismert helyet mutatja.
Szvsz veszett fejsze nyele.mod:
Nekem az SGS-em lopták el a C-k a körúton. Gyorsan letiltattam a kártyám és megváltoztattam a FB és gmail jelszavam. Ennyit tudsz tenni kb. A többi felesleges, mert kijátszható (tiltás, gps tracking, jelkódzár, stb)
-
Blaise
veterán
-
-Ben-
veterán
Szerintem is ez lesz, de már előre látom, hogy miért nem fogják kicserélni ... " nem egyértelmű a hiba oka, lehet szoftveres problémáról beszélünk " - persze én tudom jól, hogy nem SW, de azért mindenhol szeretik "bevizsgáltatni", azaz ülnek rajta egy darabig. APR-Ben milyen gyors a csere?
-
-Ben-
veterán
Tudom, én is 189-ért vettem, de a neXtelnél is 190 már a fehér. Ettől függetlenül még az is 20K ami spec. nekem nem kis összeg ..
Végülis ugyanarról a telefonról beszélünk gyári garanciával, miért dobnék ki 21k-T az ablakon ...
@Blaise: Ez igaz, de tudtommal a neXtelnél és az Aquanál is gyári EU gar van.
-
Blaise
veterán
Igen, de a sufni GSM boltos árak nem mérvadók.
Előfordult itt már olyan, hogy valaki ilyen boltban vette, abban a hiszemben, hogy ha elromlik beviszi valamelyik szervizbe...ahol kiderült, hogy a távol keletről származik a telefon, és mivel iPhone-ra nincs világgarancia, így csak a sufni boltra lehet hagyatkozni, ami nem túl nagy életbiztosítás.
Ami meg megint lehet hogy csak nekem fura, de 200 ezres telefonnál kb. 10 ezer forinton tépelődni, elég gáz. Persz nem azt mondom, hogy az ember ne legyen élelmes, és keresse meg a legolcsóbb ajánlatot, de lehetőleg ne a garancia kárára
-
-
Tibee86
nagyúr
Van pár okosság: hordj magaddal töltőt, ne használd, kapcsold ki, ezek nagyban meghosszabítják az üzemidőt.
Komolyra fordítva sokat számít, hogy milyen fényerőn használod, milyen az adott helyen a lefedettség, 3G nagyon tudja szívni az akkut, de ugye i5-nél azt nem tudod kilőni. -
vadászcsiga
félisten
Mert eddig nem hozott lázba, de a minibe szerelmes lettem, viszont jelenleg nem ér meg nekem 100 ruppót. Megvarom a mini 2-t, aztán elgondolkozom.
Másrészről meg szeretem megismerni a másik oldalt, amúgy is hirtelen ötlet volt a tab vásárlás, és nem bánom hogy megismertem a Jellybeant mert ez már igazán használható OS.
-
Vasinger!
nagyúr
Hát szó-szó.
Ami szerintem az Play mellett szól az AppStore-ral szemben az az, hogy sokkal de sokkal több ingyenes alkalmazás van rá és azok közül sem rendelkezik szinte mindegyik fél oldalas reklámmal mint IOS-en.
Ami viszont ellene szól, az pedig az, hogy boldog-boldogtalan fejleszthet rá, gyakorlatilag ellenőrzés nélkül és annyi szemét van fent rajta, hogy az hihetetlen. Tesómhoz került a korábbi mobilom (SGS) és telerakta minden hülye játékkal meg mindennel aztán csodálkozik ha letörlés után is küld spam-et a játék, meg fagynak az appok stb.
-
ezzel semmi probléma, írják is, hogy 12 hónap gyári, apple garancia!
kapsz egy számlát, és kész!
gariztatáshoz még a számla sem feltétlenül kell, csak problémás esetben.
nem akarok üzletet linkelni, de sok olyan van, ahol külön ár szerepel a gyári és bolti garis adott telefonra, utóbbi olcsóbb, de azt nem is viheted csak abban az üzletbe, annak szervizébe, és ez nem mindig jelent jót... -
akkor ismét; bolti garival csak adott üzletbe viheted, ami a legtöbb üzlet esetében nem szerencsés, gyakran gányolnak, különböző indokokkal magtagadják a garit...stb.
nem viccből létezik a sufnikban több típusú garancia, eltérő árakkal!
van néhány aránylag korrekt üzlet, ahol van gyári gari, illetve a saját szervizelésük is tűrhetőnek mondható, de ne általánosítsunk, több a problémás, mint a korrekt!
ahol az szerepel, hogy gyártói garancia, az az is, de az nem bolti! -
Ragnar95
félisten
-
-Ben-
veterán
Lehet, hogy némileg félre lettem informálva akkor. Én úgy tudtam, hogy a GSM boltokban azért olcsóbb ennyivel, mert nincs hozzá rendes garancia. (Bár nem értem, hogy működik ez, de ezt olvastam).. Ha bárhová bevihetem, akkor viszont nem értem miért olcsóbb ennyivel a storenál...
@Gazsi00(b): T-s kártyám van, szóval a T-s mobil is jó, de nem tudom mit hoz a jövő, ezért gondoltam, hogy egy független jobb lenne.
Egyébként azért szeretnék inkább PH-ról venni i5 -öt, mert itt azért akad néhány ember, aki csere+kp-val is belemegy a dologba, és az jobb, mert az i4-re már nincs szükségem..
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- További aktív témák...
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest