- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
gretzky77 #338006 üzenetére
Már biztosan nem elég. Simán cserélnek már kijelzőt. Korábban egy törött kijelző esetén új telefont adtak. Nálunk tavaly júliusban betört a gyerek telefonjának a kijelzője, csak kijelzőt cseréltek. Persze, ha a hátlap is erősen karcos/törött, akkor gondolom inkább készüléket adnak.
Az okosok azt mondják, hogy egy éjszakára be kell áztatni, biztosan beázik. És akkor cserélik a teljes készüléket. -
Zsolt,72
Topikgazda
-
gretzky77
veterán
válasz
gretzky77 #334628 üzenetére
Sziasztok, tovább fűzöm a storyt. A kolléga eddig Vodafone -os volt, ezt a 70-es számot vitte Yettelhez számhordozással. Amíg a hordozás lezajlott (3nap) kapott egy 20-as számot a Yetteltől, majd ezt a fizikai kártyát átprogramozta a Yettel a 70-es számra. Ahogy ez megtörtént a régi telefonban lévő eredeti 70-es e-sim inaktív lett. A régit telefonon ki lett kapcsolva az imessage. Az új készüléken pedig újra be. Az üzenetek beállításnál látszik az eredeti 70-es szám, az ideiglenes 20-as és az iCloud email cím. Na mármost ha a régi telefonban kilép az icloudból, (menne szervizbe, aztán eladásra) akkor az új készüléken eltűnik a 70-es szám és csak a 20-as marad meg az email cím valamint az imessage is megszűnik csak sms és mms marad! Nem értjük miért marad ott a 20-as ami elvileg csak addig ment amíg átprogramozták a régi számot!
Na erre kellene megoldás. Vajon a Yettel kutyult össze valamit vagy mi lehet a gond?
-
Noxy
veterán
-
lanszelot
addikt
válasz
gretzky77 #332208 üzenetére
Dolgozott, és máshol van az asztaluk. Nem egymás mellett ülnek.
Azt kérdezte, hogy ha le van zárva akkor mutat e engem hogy kit értesítsenek. Le rakta az asztalra, ha befejezte amit csinált majd nézzen rá. Kollega vissza ment és mutatta, hogy kinyílt mikor megnézte.Zsolt72: Ezt értettem félre: "Ha az általad írott eset gyakori volna, attól hangos lenne a net és negatív hatással volna a bizalomra; ebből adódóan pedig az eladásokra is"
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
gretzky77 #331219 üzenetére
Tippre (mivel nekem sincs Plusz): ez kizárólag az Apple-fiókos bejelentkezéshez érhető el, ott az első lépés során rákérdez, hogy szeretnéd-e elrejteni a valós címedet. A hagyományos levél küldés során lehet elrejteni minden más esetben a címet (ez csak tipp, nálam sima iCloud van és mindenütt rejtem a címemet, ahol a belépés lehetővé teszi).
Próbáld ki nyugodtan, keress egy oldalt, pl:
[link] [kép] és indítsd el az Almás belépést. Nem muszály végig vinni, csak az elejét, hogy lásd, ahol feldobja (alul) a választás ablakát. -
waszabi07
aktív tag
válasz
gretzky77 #331135 üzenetére
Én 24 u-t cseréltem 15 pro-ra.
Most úgy vagyok vele hogy hiányzik jó pár dolog, viszont tudom hogy mennyi olyan dolog volt ott ami idegesített. Kb amiket dnelb leírt.
Nekem pl face id hiányzott, de át lehet szokni az ujjlenyomatra.
Ami idegesített, hogy direkt vettem gyári tokot de még abban is elkezdett kopni az oldalán a festék, vigyázok a telefonokra és ez nagyon idegesített, de ahogy nézem ez lehet széria hibás példánynál fordult elő.
Az s-pen tényleg sokszor úgy állt mintha rosszul lenne berakva, mindig kb elállt.
Akksiban sem tudott sokkal többet mint a 15 pro, pedig agyon dícsérték emiatt.
Apple pay még az ami sztem sokkal jobb mint a google féle.
Van még a kamera… na az volt nálam a döntő ok hogy a 2 kisfiamat kb nem tudtam normálisan lefényképezni bent, elmosódott kb mindig az egész gyerek.
Kijelző biztos nálam is hibás volt de nem vettem észre amíg nem olvastam a fórumon. Ez hiányzik is nagyon, imádtam a nagy és szögletes kijelzőt, még ha néha kényelmetlen is volt zsebben.na ez hosszú lett de kb ennyi. Ha a kamera rendben lenne s25u-n akkor lehet vissza is mennék mert tetszik az spen, a kijelző meg jó a rendszer és gyors, bár a watch ultra 2 helyett nem tudom tetszene e a gw ultra.
-
válasz
gretzky77 #331148 üzenetére
Az is egy jó megoldás lehet, hogy az ember kevésbé gondolkodjon droid-on, mint amit én csináltam, hogy totálisan átköltöztem iCloud-ba, Google fiókkal már sehol se vagyok bejelentkezve telón, az adatokat max backup-ként használom a Google szolgáltatásokban.
Így ha droidra mennék, mindent vissza kéne költöztetni és erre már én pl nem szánnám rá magamat, jöjjön is ki bármilyenféle droidos teló is a jövőben. -
dnelb
veterán
válasz
gretzky77 #331135 üzenetére
Én s24u-rol váltottam 16pm-re.
- Hulladék a kamerája ha bármit akarsz fotózni ami mozog és nem maximális fény van, este, beltérben szintén pofára esik. Kutya, gyerek fotóra teljesen alkalmatlan. Sajnos ezt review-ben senki nem teszteli, kb 1-2 ember youtubeon említi, de ennyi. Full ilyen mint itt a cikkben, már akkor mosott lesz pl a kutya szőre, ha csak lélegzik. Reddit is tele van ezzel, de leszarja a samsung.
- Szemcsés, szériahibás mindegyiknek a kijelzője, ezenkívül screen banding is van, azaz minden színátmenet sávos mert srgbt használ a rendszer, és így nem kezeli rendesen.
- oleophobic réteg 3-4 hónap alatt lekopik a kijelzőről, utána lehetetlen tisztitani.
- spen összevissza áll akárhányszor visszarakod, nem pontosan középen.
- aztán olyan extrák hogy a raw fotó csak egy dng-be csomagolt jpg, bár ez nem tudom mennyire fontos neked.Nekem konkrétan akkora csalódás volt az a telefon, hogy 1x év fix android után vettem egy iphonet
A legrosszabb minőségu samsung telo a note 7 óta, quality control full kimaradt valszeg.
Az ios elképesztően buta és visszamaradott a oneuihoz képest, viszont a telo meg visszahozza a diffit.Így hát maradok én is. Jah plusz az óra is más kávéház, 4 éves szenzort használnak samsungék, egyáltalán nem pontos pl sportra, az apple watch kategóriákkal jobb tőle. A s23u is jobb telefon mint a 24u. A s25u kb ugyanaz lesz mint a 24 szóval felejtsd el azt is, de lehet legalább a kijelzőt javítják.
-
xhege
veterán
válasz
gretzky77 #330894 üzenetére
Igen emlékszem rád, régi motorosok vagyunk.
Nekem az S25 Ultra megjelenése piszkálja a fantáziám, de majd le beszélek magam róla. Felidézés mi bosszantott az S23 Ultrában.
waszabi07: én is használtam Ultrát, de az üzemidő többek között nem volt a barátom, így visszatértem megint a Garminhoz. Most egy Epix Pro 2-t használok (zafir titán 51mm). -
havri1
félisten
válasz
gretzky77 #330717 üzenetére
Itt könvytárakba vagy csoportokba vannak az appjaid. Ha törölsz, akkor mappán belül is változik. Én nem használok mappákat, csak a napi rendszerességű appjaim vannak a főképernyőn.
Nekem az kellene, hogy a kezdőképernyőt ne variálja át magától, ha törlök róla valamit. -
Zototh64
őstag
válasz
gretzky77 #329318 üzenetére
Zsolt,72 / Sys85 / greczky77
Köszönöm szépen Nektek.
Komplett számot vettem meg (600.- a kettő, nem egy ökör ára, de valahol csak jó lett volna róla olvasni, hogy kicsit hosszú csengőhangnak), egy Van Halen-t és egy Simple Minds-t.
Ezzel a 29 másodpercel van akkor a baj.Köszi a progit
, letöltöm aztán utána hátha menni fog.
Sok furcsaság van ebben a rendszerben, ez is pl, de hátha megszokom. -
Schafranek
tag
válasz
gretzky77 #328980 üzenetére
,, Én úgy fogom fel, hogy a telefon van értem és nem én érte! Használom jól bírja az akksi? Igen, akkor nem mindegy a %."
Ezzel csak egyet érteni lehet.
Kár, hogy ez benne van az ios-ben, részben azért, mert egyeseknek lelki problémát okoz, részben azért, mert a használt készülék eladását is meg tudja nehezíteni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
gretzky77 #328929 üzenetére
Hát én kb 4 évvel ezelőttig csak apple termékeket használtam teljes megelégedettséggel de a munkám miatt váltanom kellett androidra (olyan appokkal kellett dolgoznom amik nem voltak elérhetőek ios-re, a két telefont hurcibálok megoldást meg egy hónapig bírtam kb ) így repült a teló is meg a watch is, de mac-et nem adtam fel azóta se XD. Nade most kiléptem, gondoltam itt az idő iOS-e visszatérni, de ugye az összes androidos telóm felsőbb kategóriás 120hz-es modell volt, ezért is gondoltam ha visszatérek ide csakis a pro modellel a 120hz miatt. Gondoltam ugyanaz a fluid élmény lesz, mint androidon mert ott ezt imádom! Amúgy a rendszer miatt is húzom kicsit a számat, vannak amik nem tetszenek, pl a widgetek is butábbak itt mint droidon, kriptózok elég keményen és van a TradingView nevű app aminek van widgetje, hogy kirakom a figyelt árfolyamlistákat főképernyőre, androidon ezen a vidgeten is belül lehet görgetni a listát itt meg nem annyit mutat amennyi éppen kifér. Youtube premiumom is hiába van, ha háttérben szeretnék videót nézni csak feldobja a dinamikus szigetbe nem rakja ki a videót kis ablakba mint droidon.
-
kp78
addikt
válasz
gretzky77 #328310 üzenetére
iPhone topicban szentségtörés a Huawei-t emlegetni.
Egy Honor 200 Pro lett. Huawei P40 Pro volt a langyos víz nekem, amiről nem igazán sikerült továbblépni. Túl jól sikerült telefon, a kugli hiányt leszámítva.
Nekem a kamera fontos, és az iPhone 14 zoomkamera hiánya kicsit borzolta a szemöldököm, még ha a videója brutál jó is volt. Tudom-tudom, vegyek Pro-t.
Honor 200Pro kamerája remélhetőleg elég lesz. -
válasz
gretzky77 #327951 üzenetére
Néztem a 15Pro-t is, de sok a panasz a gyengébb akkura, plusz szeretnék minél újabb modellt, és árban nem nagy az ugrás..
xhege
Igen, én is így gondolom.. még kicsit utána olvasgatok, csak sokan szidják a sima modellt, mert drága és több mindenben elmarad a mai “trendektől.. -
Krethx
aktív tag
-
-
despitz
csendes tag
válasz
gretzky77 #326563 üzenetére
Itthon csináltam USA accountot. A cím és kártyadatokhoz vannak megfelelő kamu adatokat generáló oldalak. Amire figyelni kell a telefonszámnak valódinak kell lennie, mert arra érkezik visszaigazoló kód. Ez lehet már fiókhoz használt szám is bármilyen régióból. Az a lényeg tudj rajta SMS-t fogadni.
Igen, addig működik amíg a storeben a külföldi account van bent. A photos clean up olyan mint a Google Photosban a Magic Eraser vagy Photoshopban a Content-Aware Fill. Amit körberajzolj az azt körülvevő háttérből próbálja "radírozni" mintha nem lenne ott, egészen jó hatásfokkal
@ronin79, igen viszont az Apple Music és Apple TV nem fog menni amíg a külföldi account van beállítva.
-
burgatshow
Topikgazda
-
tothjozsi96
addikt
válasz
gretzky77 #326449 üzenetére
Köszi a választ!
Yettel topikban azt olvastam hogy a szolgáltatónak nincs külön csomagja ami miatt így aktiválni kellene egyáltalán az 5G-t. Tehát működnie kellene.. Jövőhéten majd megyek be a munkahelyemre, ott biztos hogy kell lennie 5G lefedettségnek. Bár ahogy írtam, nálunk is elvileg van a térkép szerint, de ahogy fentebb írták lehet megtévesztő. Természetesen ismerősi körbe meg senkinek sincs 5G képes telefonja, úgyhogy jövőhétig várat magára a dolog. -
-
kchris78
veterán
-
Speedy007
őstag
válasz
gretzky77 #325944 üzenetére
Biztosan kamu nem tagadom sőt korábban is említettem itt hogy sokat dob az AI ezekre. De IPhone esetén legalább 15 perces "kínlódás" után tudtam ezt az egy viszonylag értékelhető képet össze hozni mivel az AF hamar elveszíti a fókuszt mind eközben próbálom le venni a fényerőt a kamerának ami nehéz mivel a csúszka iszonyat nehezen mozog le és fel. Xiaomi esetén meg pár perces művelet.
-
kkp900
senior tag
válasz
gretzky77 #325264 üzenetére
Csak 1 év apple gari van mindenre. A következő 2. 3. Évben ártól függően persze, jótállás vagy szavatosság nem tudom most éppen hogy nevezik az oda szól ahol vetted. Számlával igazolva vagy hivatalos helyen pld Istyle tudják a sorozatszám alapján, hogy ők adták el. Másnál nemtudom , hogy van e ilyen , szerintem máshol kell a számla is gariztatáshoz 1 év után persze. Megkérdeztem ez nekünk nincsen. Szóval 11 hónap gari és kész azért is ennyi az ára maradjon köztünk.
-
kkp900
senior tag
válasz
gretzky77 #325261 üzenetére
Igen neked akartam !
ui: Megpróbáltam a kapott " Papír" alapján az applenél ,hosszabítani a garit de nem sikerült sajnos..kitólni okt 7-.re Látják a sorozat szám alapján hogy kinek adták el akkor az enyém szept 17.- ei eladás volt. Elkezdi a csajszi hogy küldjem vissza akitől vettem ,és rendeljem meg hivatalos helyről..
Mondom neki hogy marad a cucc köszi ..
ui: nov 17 ig majd eldöntöm ,hogy megkötöm e az applecare+ vagy nem . De most lehet kihagyom hátha elég 11 hónap gari is erre.
SharpSA neked meg köszönöm a segítséget a beállításban. És ne haragudj ,hogy neked címeztem a bejegyzést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest