- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
UX
tag
válasz
lugosi #39150 üzenetére
"Emellett én úgy látom, hogy a tervezett felhasználásra nem kap semmi pluszt az ipad pro-tól"
Ezt én épp ellenkezőleg látom, de szerencsére nem kell egyetértenünk.
Hatalmas a különbség a két készülék hangszórói között, és a promotion is figyelemre méltó: [link]Ezek épp az ő felhasználási területén nyújtanak plusz élményt.
Ez pont olyan hogy egy full extrás suzukival is el lehet jutni a-ból b-be, de ha mercedessel is mehet, miért ne tenné meg? (Ne kérdezd miért ezeket a márkákat írtam, írhattam volna fordot és ferrarit is, hiszen az a hangzás tényleg gagyi a pro-hoz képest.)Annyit kell tennie hogy alternatív megoldást keres néhány gigabajtra. Na bumm..
-
UX
tag
válasz
lugosi #39146 üzenetére
Szerintem mindenki levágta hogy a saját véleményed. Nyilván nem tartott pisztolyt senki a fejedhez.
Csak kérdeztem hogy miért ésszerű inkább a nagyobb tárhelyet és a középkategóriát választani, a felsőkategória helyett. Megkaptam a választ, neked lehet hogy kevés lesz idővel a 128GB.
Én is magamból indultam ki, a 256-ból 200 szabad. -
consono
nagyúr
válasz
lugosi #39108 üzenetére
Simán lehet az is, hogy valamelyik OS update-ben varázsolt valamit az Apple és kevésbé látványos már és azért nem tűnt fel, de nem néztem utána a dolognak. Bevallom, nekem nagyon megtetszett a kis gép, még ha egyedül is voltam ezzel a családból
Simán bevállalnám, ha nem lenne még iPad-em. Jól jönne az USB C is, meg a zsebbarát méret is.
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi #39106 üzenetére
Ebből is látszik, hogy mennyire szubjektív ez a jelly scroll. Én egy hete játszottam el ugyan ezt a Minivel, nekem fel sem tűnt, hogy létezik az effektus, pedig én már tudok róla, többek között ezért is nyomogattam meg. Ezért jó, ha vásárlás előtt valamelyik Apple boltban, vagy Media Marktban megnyomkodja az ember
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi #38708 üzenetére
Igen, ez a hozzáállás
Nekem sajnos nagyon régi a Mac-em, nekem meg azért nem megy, bár bevallom még nem is próbáltam... Mostanában a lányom mindig lenyúlja tőlem rajzolni az iPad-et, én elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha megkapná én meg eladnám a régi Mac-et és beújítanék egy új Macbook Air-t, de már nagyon rászoktam az iPad használatára
-
-
Dreadloord
senior tag
válasz
lugosi #38353 üzenetére
Sorry, androidos topikba akartam
Az IPAD Air 5 vs Galaxy Tab S8 közt vacilálok, IPAD-re semmi előrendelői akciót nem látok, a TAB S8-ra meg repkednek a dupla akciók, így lesz a 249e vs 295e- ből 249e vs. 210e körüli meccs, és úgy meg már inkább a samsung felé hajlanék, főleg, hogy ott kapom a ceruzát is, IPAD-nél meg az utángyárottakból is 20e, ami normális minőség, szóval kb. 60e-rel drágábbra jön ki az IPAD air 5 a valóságban.
-
Semin
őstag
válasz
lugosi #38294 üzenetére
Air vs. Pro
64GB vs 128GB (direkt nincs 128GB)
Face ID vs Touch ID
60Hz vs.120Hz
2 hangszóró vs. 4 hangszóró
USB-C vs. USB-C+Thunderbolt
500nit vs 600 nit fényerőA kamera dolgok (nincs LiDAR-szkenner stb), de ami talán számít az air nem tud sztereóban felvenni hangot.
szerk:
A külső méreteik ugyanakkorák, de a kijelző kisebb 0.1"-al.
Tehát a káva vastagabb.
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi #38213 üzenetére
Brown kapcsolók vannak benne, kevésbé "kattan", mint a blue (azzal tudom összehasonlítani, olyanból van két különböző is itthon), de halkabb is. Nem annyira határozott a nyomáspont, mint azokon. Nekem ez kényelmesebb, mert leginkább notebook billentyűzetet pufoltem az elmúlt 10-15 évben
Ja, a keycap-eket ezen is lehet cserélni, a kölök Redragonján lévők teljesen jól passzolnak, később, ha megunom lehet játszani veleA kapcsolót nem néztem, hogy kivehető e...
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi #38211 üzenetére
Igen, megvan minden gomb, nemzetközi angol kiosztassal rendeltem, direktben a Logitechtől (vasárnap este rendeltem, szerda del körül volt itt). Nem olcsó, de csak ha az iPadhez veszek billentyűzetet a Logitechtől, az sem az
De így legalább mindenhez van BT-s billentyűzetem
Ja, adnak hozzá dongle-t is, ha nem lenne BT a gépben, amivel használni szeretnéd. Még szokom, mert a billentyűk alakja miatt jobban kell figyelni kicsit, de jó lesz! Ja, erről van szó, itt az ár is látszik: [link]
-
Multibit
nagyúr
válasz
lugosi #38074 üzenetére
Nem a fizikai méret határozza meg azt, hogy mobil eszközről van szó, vagy sem. Sokkal fontosabb, hogy milyen rendszer kerül a vasra. Ha Win, vagy Linux van egy zsebkütyün, az még nem lesz mobil eszköz. Az iPad mobil oprendszert (iOS, iPadOS) kap, mindegy, hogy mekkora. Érted? iOS, iPadOS
-
-
Amilo02
aktív tag
válasz
lugosi #37667 üzenetére
Igen, tölti. Minden része működik.
A HDMI része is teljesen rendben van, pl. ha filmet, videót stb. szeretnéd a tv-re kirakni, simán teljes képernyőben áttolja a megjelenítést (ez az AXAGON HUB-bál nem így volt).
USB is gyors, Sandisk Extreme Pro pendrive sebességét simán tudja. -
HardRic
addikt
válasz
lugosi #37472 üzenetére
Nem vicc. Végtelen Reddit poston keresztül olvastam ezt, nagyon sokan beleszaladtak. Apple szerint egy senki vagy ha elemeset használsz. Az nem hoz nekik pénzt, vedd meg az újat. Imádom, hogy a sima, nem Apple egerekkel már van görgetés, de olyan ocsmány szarul néz ki, hogy én is megvettem a magic mouse 2-t. A stratégia sajnos működik.
-
-
zoli62
addikt
válasz
lugosi #37339 üzenetére
Én is ezt pártolom, és az Apple-nél is ez az irány látszik. Persze a MacBookoknak is megvan a létjogosultsága, de ma már az igény, hogy valaki csak tabletet használ, és ezt az Apple is észrevette. Én például még egy éve sem tudtam volna elképzelni, hogy tabletet használjak, de azóta változtak a felhasználói szokásaim. Az Androidos tabletekhez képest viszont aziPadek sokkal gyorsabbak, és kényelmesebben kezelhetők, ráadásul az iPadOS megjelenése után, ha még nem is mindenre kiterjedően, de kezelnek külső meghajtót is. Azért azt veszem észre, hogy az almás eszközök használhatósága, funkcionalitása már fokozatosan közelít a többi platforméhoz (Windows ,Linux), ebben már fokozatosan nyit az Apple is, és lassan megszűnnek a külö9nbségek.
-
zoli62
addikt
válasz
lugosi #37333 üzenetére
Na szóval a tapasztalatot szerint egy iPaden több mindent meg lehet tenni, mint iPhone-on, azaz az iPadOS inkább a macOS-hez van közelebb? Mire gondolok: fáljkezelés, azaz az iPad Fájlok alkalmazás tudásban inkább a Finderhez van közelebb. Külső adattárolók használatának engedélyezése. Rádugtam egy Kingston pendrive-öt az Air-RE, és bár nem jelezte a csatolását, mint Windowson és Linuxon, de a Fájlokban egyből megjelent az új eszköz, persze tudom, nem minden külső eszközt támogat az iPad, és nem is olyan régen engedélyezte ezt a külső eszközhasználatot az Apple. Vannak azért különbségek is: Mac-en látom a teljes fálj- és könyvtárszerkezetet, iPaden csak a saját könyvtárat, és nem tudok egynél több felhasználót létrehozni. Legalábbis én ezt vettem észre közel két hét iPad Air “nyúzás” után, úgy, hogy MacBook Airt már négy és fél éve használok, de azóta az iPadOS különvált az iOS-től. Azaz iPad-hez talán kicsit több tudás kell, mint egy “egyszerű” iPhone-hoz. Kíváncsi vagyok, mivel értesz egyet, és mivel nem.
-
válasz
lugosi #37185 üzenetére
A terv az hogy csak a két tokot adom oda első körben,mert a mostani tabon már kopottak a tokok is. Ha majd ha nézik hogy nem is jó a régi tabjaikra, akkor mondom hogy véletlen nem is jót rendeltem🤷😁 De amugy tudom hogy egy szavuk sem lenne, ritka jól neveltek ( szerintem nem nekem köszönhetően)
Ezért is veszek meg nekik amit csak tudok.Mert soha nem kérnek semmit, és halisten mind a két lányom kitűnő tanuló🙏 Osztályelsők, minden évben szóval meg érdemlik. De azért megszívatom őket
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi #36801 üzenetére
Én pont ezektől félek mindig
Cimborám rendelt nemzetközi angol kiosztással Logitech k380-at és MX Keys Mini-t, ott minden ott volt ahol a Mac-en is (persze nem a magyar karakterek vannak a billentyűkön...), az í helyén az í, 0 helyén a 0 és nem kellet Alt a hosszú í-hez, mint pár általános megoldásnál...
-
Drenadar
veterán
válasz
lugosi #36692 üzenetére
Az hogy kinek mire van pénze... A tesztekben elmondják általában az árát mindenki nagyfiú vagy Nagylány eldönti hogy neki azért az árért az elhangzottak alapján kell e vagy sem. Akinek eleve nem teszik nem fontos hogy kicsi legyen a iPad az nyilván nem ezt veszi.
És mások a fontossági szempontok szerintem túl van lihegve a jelly. De jah én is örülnék ha 360 hzes kijelző lenne benne és akkor mindegy lenne.
más : a mini nem tudja a pencillel hogy billentyűzet helyett amit leírom azt leírja rendesen gépelt betűkkel ? 😢 A beállításoknál hiányzik a menüpont... Vagy máshova tették ?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
lugosi #36565 üzenetére
Nekem is vannak fenntartásaim a telefonok/tabletek tekintetében a magas frissítés forradalmiságával kapcsolatban.
Egyrészt amikor tartalmat fogyaszt az ember az az üdítő kivétel, ha egy videó 50/60 fps-el készült és nem a "mozi" érzetű 24, ne adj isten másik népszerű 30 fps-el. Na erre aztán sok értelme van a 120Hz-nek. Én sokkal jobban örülnék, ha egyre többen átállnának az 50/60 fps-es tartalom gyártásra a szaggatott képű megjelenítés helyett. A mobilok úgysem tudnak szögsebesség alapján záridőt állítani, mint egy mozi kamerán vagy egy slr/milc gép esetében, így garantáltan darabos lesz a kép.
A 144+ Hz-eknek a kompetitív gamer vonalon látom értelmét viszont nem egérmozi méretben, hanem monitoron 27"+ és 55"+ tv-k esetén. Azoknak akik kompetitív jelleggel is játszanak nekik az input lag talán mág fontosabb és persze a magas frissítéssel lesz teljes a szett.
Telefonon meg tableten meg max a gyerekek játszanak, akiknek a szüleik nem vettek egy rendes konzolt vagy gamer pc-t. -
sebgutkopf
őstag
válasz
lugosi #36562 üzenetére
Igen sejtettem, hogy icloud miatt működik.
Még az előző ipad-emben volt külön hívószámos adat sim, amikor még nem volt multi mint lehetőség, annak a hívószámát se tudtam (nem is érdekelt) meg se adtam senkinek így esélytelen volt, hogy sms-st kaptam volna rá.Valószínű, hogy ez az alap tudásbeli különbség, hogy normál telefonhívást nem lehet ipad-ről indítani kimondottan egy szándékos differenciálás az iphone és ipad között. Ha ettől a különbségtől eltekintünk és az ipone-ok árát nézzük, akkor azokhoz képest szerintem már egyáltalán nem drága egy ipad pro, sőt ha az erejüket, akksi időt, a kijelző méretet nézzük egy ipad pro sokkal jobb ár érték aránnyal rendelkezik mint egy iphone pro akármi. A legjobb iphone valójában az ipad (a simára is igaz).
Úgyis mindenki a nagyobb kijelzőre vágyik, amiben egy tablet verhetetlen. Lassan a telefonnak értelme se lesz, amikor már 7" kijelzőjű telefonoknál tartuk, amik már közel se mobilok hordozhatóság szempontjából. -
bostone
addikt
válasz
lugosi #36512 üzenetére
Ez azért durván durva egy ekkora értéket képviselő eszköztől.
Elvileg hamarosan érkezik a teszt, mondjuk engem teljes mértékben eltántorítottak a vásárlástól, az itt elhangzottak.Az ötven gigámat a felhőben teljesen beterítené egy harmadik apple termék biztonsági mentése.
-
válasz
lugosi #36464 üzenetére
Tegnap este utánajártam ennek. Elkezdtem töltögetni nagy méretű appokkal, mikor már csak 4-5 giga szabad hely volt akkor elkezdett üríteni a különböző cache-eken pl az iCloud drive helyben tárolt tartalmain. Ez azzal a furcsa hatással járt, hogy a Fotók egy pillanatra úgy érezte hogy szabadul fel hely (vagy nem tudom) és megugrott a fotók foglaltsága 79-ről 86 gigára. Utána még igyekeztem teletölteni a gépet és akkor lecsökkentette a Fotók foglaltságát 69-re, úgyhogy úgy látom a Fotók által foglalt hely nem statikus.
-
válasz
lugosi #36450 üzenetére
Viszont ezzel kapcsolatban egy érdekes kérdés. Van egy 128 gb-os iPhone és egy 128 gb-os iPad pro. Mind a kettőre ugyanaz az iCloud fotókönyvtár van szinkronizálva, ami 341 giga. Mindkét eszközön be van kapcsolva a tárhely optimalizálása.
Ez az iPhone-on jelent 11 giga tárhelyhasználatot, az iPad-en 71 gigát.
Ez mitől lehet? Visszaveszi vajon az iPad-en ha fogytán lesz a hely? -
tboldi
nagyúr
válasz
lugosi #36333 üzenetére
DualShock 4 (PS4) vagy DualSense (PS5), illetve Xbox One és Xbox Series S/X, amelyik szimpatikusabb.
Részemről a Nintendo Switch Pro Controller lenne a legkényelmesebb, de az nem támogatott. 🤷♂️
Illetve még az 8bitdo kontrollerei tetszenek, de szintén nem kompatibilis i(Pad)OS-szel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciókamerák
- Elektromos autók - motorok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Hobby rádiós topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest