- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Pubszon #23650 üzenetére
Szvsz is megéri ma már Quadra átlépni. Más kérdés, mennyiért. Ennyi belefér, bár Q6600 van már 25 körül is piacon, E8400 meg eladható annyiért, ha jóféle.
Multitasking során gördülékenyebb a Quad, nincs megtorpanás sehol.
Persze van negatívum is, fogyasztás/melegedés. Főleg 3.2GHz felett. -
-
Speed®
titán
válasz
Pubszon #23443 üzenetére
Nem lehet tudni..a tüske amit idle->load váltásnál megkap a proci, lehet végzetes is akár..szerintem jobb félni mint nézni a fekete képernyőőt
Ettől függetlenül nem igazán hallunk deglett procikról, max eszetlen feszek mellett..szóval akár igazad is lehet. Én is bekapcsolt VDumperel nyomom ;p -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #21725 üzenetére
Na ja, én feszből adtam túl sokat és feleslegesen fűtött. Visszább vettem egy tizeddel és máris stabil volt a gép.
Múltkor ki lett szedve a proci hűtő, ki lett mosva a csapban, aztán hajszárítóval megszárítottam () úgy ment vissza a gépbe. Jól megégette a kezem a talpa, a heatpipe oda-vissza működik ugye..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #21709 üzenetére
Azért irigylem akinél 3,6-ot szalad 1,296V-al, nekünk meg ehhez már 1,5V kell kb.
Az enyém csak 6 fázisos, akkor lehet a lapodban jobban menne az enyém. Vhol fsb limitem van 400 körül az a sanda gyanúm. Na majd megnézem alacsony szorzóval. 7x450-et csak vinnie kéne... Ha nem akkor fsb wall-om is van a lap terén. -
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #21680 üzenetére
Jah, kapott 50 perce Small FFT-t, nekem ez elég egyenlőre.
1,525V BIOS -> 1,504V idle -> 1,488V load. 9x400-hoz, érted...de már nem mérgelődök rajta.
ScreenShot, meg részletes tesztem: itten.
Lehet megnézem én is azt a 3,8GHz-et... 3,6 fölé máég nem küldtem egyáltalán, már ennek is nagyon örültem.
mod:
devast: Nálam is az a lélektani határ, 1,5V fölé nem megyek, még ha le is tudom hűteni (mert letudom, TRU jófajtás hűtő) akkor is az elektronmigráció már érzésem szerint nagyn meggyorsul. Persze így is évekig elmenne, de... Arról nem is beszélve, hogy ha hozzá veszem a fesz kilengéseket amiket a terhelt és terheletlen fesz ingadozás okoz...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #21569 üzenetére
az egy dolog... de két maggal egyszerűbb validolni, mint néggyel... ahol a prime eldobja magát, ott az orthos két magon még lazán elvan.
meg ez szép és jó, de alapvetően Soaknál mintha kompresszoros hűtés lett volna, a validek jórésze pedig ln2vel megy. egyik sem az az egyszerű hűtés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #21214 üzenetére
Kíváncsi vok mire jutsz. Az enyém elég szär, de mindig ilyen porcikat fogok ki.
3,2-t meg azért nem próbáltam, mert csak a maxra voltam kíváncsi amúgy alapon hajtom. Lehet még kicsit bazgurgálnám, menne feljebb de feszben nem mennék feljebb. 1,3V 3.2-vel sztem bőven jó.
mod: G0 a tiéd is? VID? Végre mennyit megy? FSB wall vagy az igénylet fesz miatt nem tudsz/mersz feljebb menni?
americanidiot: Akkor C1E és EIST (esetleg DES ha van) off és úgy a "rendes" VID-et fogja írni. Azért ír ennyit most, mert a procinak két VID-je van. Az egyik az enrgiatakarékos VID (6-os szorzó 1.1V) a másik meg a 9-es szorzós "rendes" VID.
Prime-ból meg a legújabbat érdemes használni, nekem 25.6 van az rendesen terheli mind a 4 magot 100%-ra small fft esetén. De ahogy nézem van már 25.8 is. -
Boxer001
veterán
válasz
Pubszon #20670 üzenetére
Hát igen, picit erősebb.
Igaz integrált a vga, de már nem játszom. Mondjuk a vétel után azért megmozdult a fejemben egy bika vga gondolata is...de jó ez így egyelőre. Emlékszem a régi szép időkre...barton 2500+ felkúrva 2410 Mhz-re, de szép is volt.
Manapság már ezt se mívelem.
Lehet elfojtom...
-
válasz
Pubszon #20655 üzenetére
Most már biztos.A Q6600 annyira nem bírja a tuningot.A 3ghz hez is 1,35 V kell biosból,ami cpuz szerint már csak 1,29.Így már minden teszten stabil és nem fagy le.
3,4 ghz-hez 1,42V adtam,de nem stabil.Amúgy G0-ás,a vid 1,325.A feszt nem próbáltam lentebb venni,mert tökéletesen működik és így megfelel.
A ramok alapból 800 mhz és Cl5.Most 900 Mhz és CL4 és stabilnak tűnik. -
válasz
Pubszon #20522 üzenetére
ennyit simán megy a ballistixem is, és még csak szétfeszelnem se kell
(a kép még az ezelötti quadommal készült.) -
slett27
addikt
válasz
Pubszon #13910 üzenetére
Hogy monitoroztad játék alatt a procit ? Milyen progival ?
Keldor papa : Eddig 6 db-al volt dolgom, amit szereltem gépeket, mind 1,3V feletti VID-el rendelkezett.
Persze, nme mérvadó a VID, de gyakoribb az alacsonyabb VID-es proci ami megy 3600 felett.Mennyi a fogyasztása idle a gépednek ? Mert az enyém sem egy "green" pc így a HD4870-el+Q6600-al.
-
pisti88+
senior tag
-
válasz
Pubszon #15726 üzenetére
Hát azért ha van használ olyan progit ami kihasználja az sse4-et akkor 25% kb a Q9450 javára.
#everybody
Meg látom megint apad kezdőődik szindróma van.
Ezt a kaknuub-olást fejezzük már be ha kérhetem.
Az utolsó pár hsz már megint arról szó hogy egyessével kérditek hogy xy fpo-s quadotok milyennek számít. Esküszöm agyfaszt kapok már hogy naponta 2-3x megkérdi valaki, annak ellenére hogy már 100x ki lett tárgyalva hogy hiába mondod meg az FPO-t meg a VID-et az még nem jelent semmit. Meg amúgy is két azonos FPO között is lehetnek különbségek.
Szóval a késöbbiekben ne kérdezgessük már meg állandóan, "hogy az enyém mijennek számííít" hanem inkább mindeki tesztelje ki mit tud, mert csak akkor derűl ki úgyis hogy mit tud, és nem attól függ hogy milyen FPO-t, és VID-et kapott a procija gyárilag. -
VinoRosso
veterán
válasz
Pubszon #15574 üzenetére
Azért nem egészen [link][link] Ha valaki látott már egy pár tuninglistát az tudja, hogy ilyen cpu+órajelen+hűtéssel akármilyen gyenge de hiteles fft akárhány magon is wr procit sejtet, szal tök mind h orhrtos v prime vagy wprime vagy cpu-stabttest akármi más. Ennek ellenére voltak akik 4 magos fft-t követeltek,Én nem követeltem volna semmit, csak láthassam élőbe a procit ahogy akármi fut rajta hiba nélkül. Másrészt ha lett volna cpu-z valid ja, meg hitelesnek tűnő képe, akkor se vettem vna meg úgy, hogy előtte nem látom, hogy annyit megy. Max egy olyan hszt megért vna, hogy lehet e élőbe látni a proct, aztán abból egyből kiderül minden, de lehet még ennyit se ért vna. Amugy nem ez a legkissebb négymagos.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Pubszon #15543 üzenetére
Én nem tudok hozzászólni....várom én is a screenshot-okat.
Nem feltételezem senkiről hogy hazudozik össze-vissza. Ez meg ha nem úgy lenne ahogy állítja nygma, nagy beégés lenne neki, és lejáratná magát mindenki előtt. Nem hiszem hogy ez megérné neki.
Bár tény, hogy az amit állít, elég nagy szám lenne, világ viszonylatban is.
Kíváncsi vagyok, remélem mielőbb elkészül a screenshot.ui: csak azt nem értem miért vette le az adatlapjáról a konfigot, és a csúcs procit...
-
-
fuzik
aktív tag
válasz
Pubszon #14390 üzenetére
A biztosíték sorba van kötve a védendő áramkörrel. Az ellenállása nagyon pici. Arra találták ki, hogy megakadályozza, hogy túl nagy áram haladjon keresztül egy áramkörön. Ha a biztosítékon nagyobb áram folyik, mint amekkora áram értékre "kalibrálták", azaz gyártották, akkor a benne lévő vezeték felmelegszik és megszakad (elég a vezeték, vagy elolvad egy forrpont). Így ha megszakad az áramkör, az áram már nem folyik tovább.
-
Seikai
aktív tag
válasz
Pubszon #14212 üzenetére
lenne egy fura kérdésem
Az aláírásomban szereplő konfigot egy Chieftec 450W-os táppal hajtom és a következő problémám adódig procituningal: a quad 3.4 ghz-re van húzva 1.4V mellett és stabilan viszi a prájmot akár napokig is de!!!!! ha újraindítom a gépet esetleg lekapcsolom majd újra be akkor lefagy bootolásnál újraindul majd visszaállítja az eredti 2.4 GHZ-et!! ezt mindaddig teszi amíg le nem húzom a külső vinyót mert akkor nem indul újra kisebb frekivel !
Ez mit jelent? nem kap elég áramot és nem megy a boot vagy csak a külső vinyó a ludas plz segítsetek mert elég kényelmetlen mindug újra a iosban állítgatni
-
KTTech
veterán
válasz
Pubszon #14099 üzenetére
Hát, kb. úgy mint egy 1.3125V-os VID-ű 2.625V-on
(erős túlzással). Nem biztos, hogy túlélné a dolgot... Az alacsonyabb VID semmire nem garancia...lehet alacsony VID-ű proci is antituningos, és nem biztos, hogy jobban megy, mint egy magasabb VID-ű (talán csak annyi, ahogy korábban is írtam, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy egy adott frekvenciát kisebb feszültséggel ér el. De ez sem garantált
)
-
KTompi
aktív tag
válasz
Pubszon #13910 üzenetére
Amit észrevettem a Crysisnél: 4 magon más a fizika, mint 2-n... E6300-on játszottam még az elején, most ismét elővettem a Q6600-al, és teljesen más (pl. máshogy esnek össze a fák ha szétlövöm őket stb)... másmilyen az AI is, valamivel intelligensebb (de itt nincs nagy változás).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest