- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
CHIPman #22312 üzenetére
Szted ezt ki fogja tudni neked megmondani hogy mennyivel rosszabb?
A tuning mindig is szerencse kérdése volt. A régiek közül jónak számított ami tudta a 3,6Ghz-et 1,3-1,36V között, és voltak rosszabbak amik 1,4V se tudták a 3,6Ghz-et. Most is így lehet, csak most kissebb az esélye hogy jót fogsz ki.
-
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20307 üzenetére
Ez is lehet. Lehet Catalyst hiba is. Kint van már a 8.10-es driver, azt kellene feltennie. Lehet hw hiba is hogy szar a kártya. Sok minden lehet. Elsősorban új Win telepítés, Catalyst 8.10 feltesz és csekkolni hogy jó e, és persze rivával monitorozni hogy nem melegszik e túl..
Meg azért az adatlapot se ártana ha kitöltené...ha már segítséget kér.ui: A héten viszek neked píízt, egyelőre úgy néz ki.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20286 üzenetére
Nem kell benchmarkolni.
Minek? Írtam hogy érzésre nő a különbség.
Gondolom a játékok alatt is számít, de felesleges benchelni, de ha sok időd van benchelheted. Ha csak 2fps-el jobb, akkor is megéri a magasabb fsb. 3d06, Vantage biztos méri a különbséget. Nézd meg. Ha nem érzel különbséget viszarakod 400-ra. Persze nem fogod visszarakni...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20284 üzenetére
Jóval dinamikusabb lesz a géped, mivel nő a sávszélesség. Én néztem 9x425-ön de csiga lassúságú volt az előtte használt 8x475-höz képest. Az FSB tuning épp ezért mert mindenre hatással van, a leglátványosabb gyorsulást produkálja.
Szóval az előny mindenhol megmutatkozik. Játékokban, film konvertálásban, WinRAR-nál....mindenhol.
Én is inkább 9x490fsb használom a 9,5x469 helyett az E8600-ot. Bukok pár mhz-et, de az fsb növelés jóval gyorsabbá teszi. Az Everest cache&memory végig 10k felett dobálja a memo értékeket (olvasás, írás, másolás) a késleltetés is drasztikusan javult. Persze a proci is nagyobb sávszélen dolgozik, tehát elsősorban ezért fogod gyorsabbnak érezni. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #20224 üzenetére
Nem mindegy hogy egy új hardver (processzor,VGA) csak "működik", vagy egy újratelepítés által gyorsabban fog működni.
Ramoknál tényleg felesleges. Alaplapnál volt hogy nem cseréltem win-t, és működött. Persze nem dinamikusan, de működött. Szóval a legoptimálisabb az újrahúzás, majd ghost.
.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Nekem pedig ilyen lett az E8600:
[4ghz@1,2V]
[smallFFT 4455mhz 1,392V]
[blend 4455mhz 4x1gb 1173mhz]Sztem ez se rossz!
-
Beowulf_78
addikt
VCORE Prime load max. 1,5V, de annyit úgysem fog bírni a léghűtésed. Úgy csináld, hogy 80-85 foknál ne legyenek melegebbek. De inkább 80 fok környéke legyen!
PLL Max 1,65V
FSB TERM Max 1,5V
DRAM Max 2,2-2,25V aktív hűtéssel 2,3V, 2gb modul esetében max. 2,2V.
NORTH BRIDGE Max. 1,6V de 1,5-1,55V is elég kell hogy legyen.
SOUTH BRIDGE Hát ez nehéz ügy.Valamelyik konfig kéri valamelyik nem. SATA, E-SATA eszközök számától, PCI és PCI-E karik számától függ. Nekem mindenből sok van, szóval én adtam neki, de sokat nem szabad.Azt hiszem 1,150V kap nálam.Remélem kielégítő volt a válasz.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20146 üzenetére
Nah! Ennek örülök hogy sikerült stabilizálnod!
Mondhatom hogy elég gyorsan ment.
30p prime a hétköznapokban elég...de ha 10p belül kivág akkor az alkalmazásokban is nagy valószínűséggel ki fog vágmi.
1h-2,5h között szoktam futtatni és eddig ami ennyi ideig bírta sosem volt instabil egyik procim sem. Még WCG alatt sem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20135 üzenetére
3,6V-nél mindenképp adj neki 1,5-1,55V-t az NB-nek...de csak akkor ha nem melegszik túl.
PLL-nek te is adhatsz 1,6-1,65V-t, FSB VTT 1,5V. Ramot hagyd 1:1-ben hogy az ne legyen hiba forrás. Ha prime stabil a proc. utána ráérsz foglalkozni a rammal és a Prime blend futtatásával.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Seikai #20134 üzenetére
Giga lapok beállításaiban nem vagyok otthon.
NB-nek adhatsz 1,5V-t, FSB VTT 1,5V, PLL 1,6V. SB-nek is adhatsz de ne túl sokat. Lehet így kicsit túl lesz feszelve, de nézd meg így. Ha müxik, akkor kezd csökkenteni a feszeket.
Egyébként minimális apróság lehet a gond, mert 1,5h ha megy hiba nélkül ott sak apróság lehet! Lehet csak az NB-t kellene emelni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20131 üzenetére
Nálam is nagy volt a drop sajnos. Próbáld meg úgy hogy Load Line Calibration-t bekapcsolod, úgy nem lesz drop, ill. minimális. Én BIOS 1,575V nél a Win 1,51V idle, load 1,45V kapott. Szóval jó az. Nincs gond a nagy droppal, és egyenlőre még az se derült ki hogy a lapod szűk keresztmetszet lenne.
Mivel nálam a maximus-ban is közel ekkorát droppolt ami az egyik legjobb lap.
Oszit meg megkérem hogy ne rémísztgessen alaptalanul....
3,6ghz simán tudnia kell szvsz., még ha csúcsot nem is fogsz dönteni vele 3,8ghz környékén.
-
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DigitXT #20091 üzenetére
Sorry...tényleg nem írtam.
Nem azért mert nem aktuális, hanem mert elolvastam kapkodva, nyugtáztam hogy majd válaszolok, de elfelejtkeztem a dologról, pedig Keldorral még beszéltem is evvel kapcsolatban.
Nah..ha már ide írtam, akkor itt válaszolok. A proci eladása aktuális, de proci nélkül nem akarok maradni. Jelenleg csak és kizárólag Q9550-re cserélném amire 27k-t kellene ráfizetnem. A gond ott van, hogy nincs meg a 27k csak egy töredéke. Igazából nem várom el hogy megvárd amíg összeáll a lé, de ha összeáll és érdekel még, akkor viheted a procit. De valószínű addig találsz másikat, mert nem 1 hét lesz. Keldor adna kölcsön procit, de nem akarom +2x szétszedni a gépet, mivel a TRUE Black miatt alaplap kiszed megoldás játszik csak.
Azonkívül meg joshua7 lazán "le noobozott" téged, meg mindenki mást, mert reális áron akarsz procit venni? A különbség ott van, hogy neked ennyiért lesz jó kis procid ami megy 3,7-3,8ghz-et, de neki amennyiért ő szeretne max. egy B3 lesz belőle. Ha rajta kívül mindenki "hülye", akkor el kellene gondolkodnia hogy lehet hogy csak egyedül ő a "hülye".
Szóval a kérdésem az mennyire ér rá neked a procicsere? -
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #20083 üzenetére
Nem hinném hogy itt van olyan közöttünk a PH-n akinek kevés lenne a Prime stabilitás.
Mivel azon kevés programok amik 100% terhelik a 4 magot, nem képesek azt a terhelést adni mint a Prime. Tehát egy Cinemacraft DVD9->DVD5 encode 100% terheltségen más fogyasztást és terheltséget fog generálni, mint egy Prime smallFFT teszt. Ezért teszt progi a Prime. Mert ha hiba nélkül fut, akkor valósan nem tudja semmi megakasztani.
Ezért kérdőjeleztem meg egy Prime95-nél durvább tesztprogi futtatását.Nem csak számomra, más számára is.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7 #20081 üzenetére
Hőbörgés?
Ez nem hőbörgés volt. De tudod mit. Én is szeretnék egy Ferrari F430-at lehetőleg 10M alatt, és 2 évesnél ne legyen öregebb. Persze gyárilag tuningolva, "alap" modell nem érdekel.
Kb. így hangzott az irományod. Keresgélhetsz, de én csak annyit mondtam a világon nincs az a hülye aki el fogja neked adni azokkal a paraméterekkel amiket írtál 30k alatt. Talán majd jövő év elején-közepén. De persze keresgélhetsz. Esélyed akkora mint egy mezőn 4 levelű lóhere csokrot szedni.
Mielőtt megvádolsz mennyire rosszindulatú vagyok, csak azért közöltem veled a tényeket mert nagyon nem vagy tisztában az árakkal. Szóval nem nagy szájat kellene akasztani hogy hőbörgök, ha nem vagy tisztában az árakkal akkor köszönd meg hogy leírtam és tájékoztattalak.Ha tisztában vagy az árakkal az más...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7 #20073 üzenetére
Ha nem hát nem.Használom akkor én, mert 36k-nál egy petákkal se fogom olcsóbban adni.
Minden tiszteletem, a tied, de ezt a 30k alatti Q6600-ot hogy találtad ki?
Ráadásul extrém tuninggal... Az új 30k. Az enyém polírozott és kitesztelt tuti darab amiből nincs sok. Mint ahogy Shkiz0-é is. Nem is értem hogy gondoltad hogy olcsóbban hozzá fogsz jutni mint amennyiba egy új kerül, ami persze "zsákbamacska" hogy milyen tuninggal rendelkezik. Az újabb FPO-s Q6600-ok meg már nem is mennek úgy ahogy te azt elvárod (1,3V@3,6ghz).
Szóval egyszerűbb lenne ha azt mondanád nincs rá 36k, mert 26k környékén talán 1,4V@3,5ghz példányokat fogsz találni.
Tudod..."sokat akar a szarka de nem bírja a farka". -
Beowulf_78
addikt
válasz
Shkiz0 #20004 üzenetére
Nekem meg TRUE Black van 2db 126m3/h Noiseblocker ventivel...ez se túl gyenge, bár nem víz.
Nekem Prime alatt 78-80 fokosak a magok 1,45v magasságában, ami több mint jó léghűtéshez képest.Ráadásul 1200rpm-en mennek ilyenkor a házventik. Ha feltekerem lemegy 73-74 fokra. Na most ennél a proginál hiába tekertem fel. Nem számított. Egy lúzer progi ez, nem tuningra való. Lehet az Intel ezekkel teszteli az alapfeszen alap mhz-en futó procikat.Oda elképzelhető hogy jó...de nem nekünk.
Ilyen nincs hogy smallFFT 2,5h stabilitás, Blend 2h stabilitás után kivágjon bármi is 2 perc után kék halállal.
Valami nem jó ezzel a progival.
Kíváncsi leszek kinek fut le innen a topikból a 10 perc...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DemonDani #20001 üzenetére
Ezt a progit jó lenne ha nem reklámoznád....
Persze reklámozhatod, de majd inkább akkor ha kipróbáltad 4 magos procival tuningolva, és ezt a 8-10 percet linkkel bizonyítod.
20-25 fokot tesz rá a Prime95-re terhelés alatt, ami veszélyes és bajba is sodorhatod a Q6600 tulajokat a tudatlanságoddal!!!!Tehát akinek eddig 80 fok volt terhelés alatt ezzel 100-105 fok lenne!
Persze 90 foknál azért nálam egy laza kék halál is bejátszott, ráadásul feltekertem a házventiket is 4000rpm-re.Hozzáteszem...2,5h futott előtte a Prime hiba nélkül 465x8-on hiba nélkül. Tehát nem az a gond hogy nem stabil a rendszerem.
De ha ekkora zseni vagy...áruld már el ez miért jobb mint a Prime95? Tehát mit nyerek stabilitásban a Prime-hoz képest? Mert már 1h prime95 stabil gép esetében nincs az a valós alkalmazás ami megakasztaná a 4 hengerest. Talán a WCG...de szvsz. az se nagyon, mert már próbáltam.
Szóval ez a program amit linkeltél egy faszság, feleslegesen izzítja az egekbe a Q6600-ot!Úgy látom 2 magos E4300 van... akkor biztos van tapasztalatod mennyire jó ez a progi egy Q6600-nak.
Bravó!
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bagira01 #19949 üzenetére
Minek?
Eleve 50 font, tehát 15k kint... mire ideér 20-22k.
Minden helyet elfoglal. Az egész lapot beborítja. Akkor már inkább a full réz limited edition TRUE 120, de az se éri meg. 20-25k között lesz az is ha ideér. Annyival nem lesz jobb. Még 5 fok...+10-15k-ért. Nagy okosság.
Jó nekem ez a "feka" TRUE 120... -
Beowulf_78
addikt
Itt egy kép az újdonsult hűtőmről...[link]
Polírról nem csináltam képeket...ultra sokat szívtam vele. 4x több ideig tartott mint az Infinity, valószínű azért mert más ötvözet lehet. Tele lettem sérüléssel is a polír alatt. Cserébe viszont több a helyem a házban, 3 venti helyett csak 2db, stabilabb rögzítés és kb. 4 fokkal jobb hőmérsékletek.
Szóval 1 szó mint 100...megérte! -
Beowulf_78
addikt
Nah...ma megvettem az új hűtőt.
TRUE Black Limited Edition-re esett a választásom(nikkelezett, ami állítólag jobban vezeti a hőt). Beszerelve még nincs, mert a polírt holnap tudom csak befejezni, 1000,1500 papír híjján. Nagyon kíváncsi leszek mit fog tudni a gyakorlatban az Infinity-hez képest.
Az Infinity-t pedig baráti áron 7,5k-ért adom az apróban.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bagira01 #19889 üzenetére
Köszi
, de a TRUE-val az a bajom hogy annyiba kerül kb. mint a SCYTHE OROCHI, ami keresztbe hosszába lenyeli teljesítményben, ráadásul az Infinity +3 venti megoldásnál minimálisan jobb, ha egyáltalán jobb, és nem érné meg a csere.
Bár ha lenne olcsóbban TRUE elgondolkodnék rajta.
-
Beowulf_78
addikt
Kellene nekem új léghűtés a quadomra. Eddig Infinity+3db 12cm venti hűtötte. Ennél szeretnék valami jobbat.
Valakinek valami ötlet?
-
Beowulf_78
addikt
Ez vicces lesz...
Lehet kihagyom ezt a szériát...
[Nahelem info]
-
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Egy Políozott Q6600 1,2375 VID-del 3824mhz@1,464v Prime stabil eredménnyel, léghűtve,[3824mhz] mennyiért lehetne eladni? -
Beowulf_78
addikt
válasz
Powerer #18763 üzenetére
DDR 1333mhz ramokkal ne várj csodát...jóval lassabb lesz a rendszered mint egy jobb DDR2-es rendszer. Ha DDR3 akkor minimum 1600-1800mhz. Most lett tesztelve pl. Winrar bench alatt (ami erősen memória függő), azonos proci sebesség mellett, egy DDR3 1600@1700mhz az én DDR2 1130mhz ramjaimmal kb. 1 szintet hoz, az az nem gyorsabb. Xp Sp2 alatt 2450 környékét dobja mind a 2 rendszer. Ezzel nem azt mondom hogy nem jobb egy DDR3 1600mhz rendszer de annál kissebbet ökörség venni DDR3-ból, mert az időzítései miatt elmarad a DDR2 teljesítményétől.
Én személy szerint DDR3 1800-2000mhz váltanék a helyedben, még ha jóval drágább is.
Vagy vegyél DDR2-es rendszert 2x2gb jófajta tuningosabb rammal.
Én Maximus Extreme vagy Maximus Formula közül választanék attól függően melyik memória tipus lesz a nyerő.
A Q9450 3,5-3,6ghz alap procihűtővel?Erre azért ne vegyél mérget. Ha mákod van a proci választás illetően, és van egy JÓ hűtőd, amik 10-14k között mozognak, akkor elképzelhető hogy 24/7-be 1,37V alatt tudni fogja megfelelő hőfokok mellett a 3,6ghz-et.
Ez így helyesebb megfogalmazás. -
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #18759 üzenetére
Sztem a wolf ugyanúgy szopás lesz...mert az fsb-t az se fogja bírni a 790i-ben.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #18750 üzenetére
QX6700 "cseberből vederbe" lenne.
LAPCSERE!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #18746 üzenetére
Én is azt mondom...add el olcsóbban a lapot, és korrekten mondd meg a vevőnek hogy a magas fsb-t nem szereti. Add el 5-10k olcsóbban, és tuti rá fognak harapni és nem vertél át senkit. Nagy bukások benne vannak a számtech.-be. Én nem is egyszer csúsztam bele hasonló szituba.Sajnos be kell nyelni, és messze kerülni az nforce lapokat. Ilyen volt a Giga X48 DQ6 is. Nem egy tuning lap...3 napig próbáltam kiszedni belőle a maxot. Ami Prime stabilan 450fsb lett! 3 nap múlva beszámíttattam 13k olcsóbban a mostani Maximus lapomba. A pech az volt ráadásul hogy pont abban a 3 napban csökkent a DQ6 ára. Egyébként 8-10k bukóval megúsztam volna.
Lexartam, túl akartam lenni rajta. Nagyot buktam, de a Maximus kárpótolt.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Viperator #18745 üzenetére
Hát...kicsi az esélye hogy jól menjen. Soknak 1,3V VID-je van. Az új szériás quadok nem mennek már úgy ahogy kellene. L726-L739 nézelődj... az L734-ből valószínűsíthető nagyon sok a jó darab! Ha a VID 1,25-1,27V alatt van azt nevezhetjük jobb darabnak.
De mindenképp zsákbamacska! Ha van ismerősöd aki tray-es procikat árul és meg tudod beszélni vele hogy rádobsz 4-5k az árra de kipróbálnál cserébe néhány darabot... így van NAGYOBB esélyed hogy jobb darabot vegyél. Az én 1,2375 Quadomat pl. újként kifogni nagy mázli.Ha tuningos darabot szeretnél ne az újak közül válassz. -
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #18721 üzenetére
Nehogy Giga X48-at vegyél!
Volt olyanom és az én példányom kaki volt.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #18718 üzenetére
Nekem itt állt meg...[link]igaz akkor még nem volt ennyire meleg. Ez valamikor tavasszal készült. Nálam is valószínű hő gond szabhat határt, egy esetleges 3,9ghz eléréséhez prime stabilan.
Nekem nem lesz másik megoldás, mert annyit úgysem javulna, hogy megérje költeni vízre.
SzlobiG: WIZARD azt mondta hogy a kép nem fake, ő csinálta. De nekem ez már se füle se farka sztori.
Egyszerűbb olyan embertől megvenni aki 1 személyben a tulaj és a tesztelő is!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #18714 üzenetére
Rampage Extreme + 4870 CF akkor a te kombód!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #18711 üzenetére
Nekem Prime alatt (1,45V@3760mhz 80-82 fok) a 30nm nagyszobát 1h alatt befűti, főleg ha a ventiknek is adok "kakaót".
jer1cho
Ebben a melegben az idle 50-60 fok egy húzott Quadnál tök normális léggel. Nekem extrém léghűtésem van, toronyház, 10 venti a gépben, ráadásul polírozva is van a procim, és ezzel alapon (2,4ghz) így nyáron 37-40 fok. Szóval nálad egy kevésbé extrém hűtéssel, kissebb házban simán lehet 50 fokos a proci úgy hogy ráadásul nincs is polírozva.
Azt pedig nem várhatod hogy megmondja bárki is hogy nálad a te gépedben hány fokos lesz. Lehet hogy nála hűvösebb mert jobban szellőzik a ház, több ventije van stb. Ha nincsenek meg a körülmények a Quad léggel való hajtásához, akkor 2 magos procit kell nyüstölni, az nem melegszik annyira. -
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #18707 üzenetére
Ez biztos hogy hardveres gond! Már láttatlanba múltkor is mondtam neked, de a képek alapján továbbra is fenntartom. Elhiszem hogy mérges vagy, én is az lennék, de amikor mondtam neked hogy hardveres a gubanc, az legalább 1 hete volt, és még mindig azon nyanyarogsz miért nem látja rendesen a magokat.
Rég tovább kellett volna lépned, és megnézni egy P35,X38,X48 lapban. Ha ott jó akkor inkompatibilitási gond van. Arra nincs gari, viszont fémjelzi az nV 790i csipszettet.
Ha abban se megy, akkor lehet anyázni, mert Intel lapokban mennie kell, ilyen anomáliák nélkül. De az hogy azóta nem csináltál semmit de elkönyveled hogy Bagira átqúrt...nem szép dolog, főleg ha tényleg csak inkompatibilitás van. Szóval hiába várod a választ 25x is tőlünk, mi lehet a gond a prociddal, nem fogjuk tudni megmondani, mert már rég ki kellett volna másik lapban próbálnod és pikk-pakk ki is derült volna hogy mi van.
De legalább annyit megtehettél volna MÁR hogy kiveszed, és megnézed a CPU foglalatot a lapban. Hátha valamelyik tüske kicsit elhajlott és nem megfelelően érintkezik a procival.
Lehet nem csinálsz semmit csak visszarakod, és minden tök jó lesz, mert nem illeszkedett rendesen.
Viszont ha abban se megy, akkor mehetsz oda hozzá verni az asztalt, hogy átqúrt, és ha fontos a jóhíre, adjon másik procit vagy adja vissza a pénzt. Az hogy nem mondott igazat, ez utóbbi verziót támasztja alá inkább sajnos. Egy régebbi tagról nem feltételezek ilyet, de ha ez beigazolódik hogy átqúrt, az azért kemény lenne! -
Beowulf_78
addikt
Létezhet hogy Vista X64 alatt 10 fsb-vel kevesebbet érek el Prime stabil eredményben mint XP SP2 alatt?
Céloznék itt a Vista teljesen más felépítésére, ami lehetséges hogy érzékenyebb az XP-nél.
Valakinek van már hasonló tapasztalata?
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #18584 üzenetére
A procinak mind a 4 magjának működnie kell!
Bármit csinálsz. Olyat még nem láttam hogy 2 mag nem megy. Elvileg beteszed....és müxik. Default-ba látja mind a 4 magot? Mert ha úgy se akkor valami kaki van a procival.
A kép meg amit linkeltél...lehet fake is.Se egy asztal, nem lehet látni semmit, egy egyszerű kivágott kép. Ez alapján én nem hittem volna el hogy ennyit megy.
Az 1,32v 3,6ghz-nél...csak a legjobb procik tudják. Attól függetlenül még tudhatja. Csak mind a 4 magnak mennie kellene!! -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #18511 üzenetére
Mert jóval gyengébb a Vista valamiért RAR tömörítésben.
Sajnos ennyivel.
Bár a 16xx nagyon kevéske...1800-2000p környékét kellene kapnotok.Mindenki!
Nem tudjátok véletlenül hogy az Everest-be beépített Stress Test mennyire jó?
Csak mert vagy nem pontos adatokat ír ki, vagy keményebb mint a Prime95. Míg Prime smallFFT alatt 80 foknál nem melegebbek a magok, addig az Everest stress test-ben 90 fokra is felment a progi hőmérője szerint. Amíg a CPU-Z max 1,496V mért terhelve addig az Everest volt hogy 1,53V-t is mért a teszt közben.
Most ennyire kakin mér vagy ennyire brutális ez a stress test?
-
Beowulf_78
addikt
Nekiugrok én is az újabb tuningnak, hátha ki tudok sajtolni még többet a Rampage bios-ból!
-
Beowulf_78
addikt
De értsd már meg hogy a 45nm nem u.a. mint a 65nm.
A 65nm jóval strapabíróbb. Hallottál már 65nm prociról ami a túl sok fesztől degraddálódott? Mert én még nem... Pedig volt amelyik 1,8V is kapott. Én személy szerint az összeset (kb. 5db volt, 6550,6750,6850,2xQ6600) 1,5V használtam tartósan 24/7-re és nem 1-2 hónapig...kutya bajuk se lett. Sokan használják 1,5V környékén. Szóval senkit se érdekel ha nem megy 8 évet csak 4-et fog menni...
Szted elavult lesz 4 év után? Fogja bárki is használni? Nem...
A York meg a Wolf egész más tészta...nekem is degradálódott E8400 procim 1,5-2h prime alatt 1,4V-tól 1 naposan.Szóval hagyjuk ezt a "ki tudja meddig bírja" dumát a Kentsfield kapcsán. Majd ha tudsz mondani olyan procit ami bizonyítottan degradálódott akkor majd festheted az ördögöt a falra.
-
-
Beowulf_78
addikt
Mekkora lehet a különbség Q6600 esetében a 3,6ghz-es teljesímény és a 3,76ghz között? Gondolok itt a valós különbségre, nem az elméleti különbségre vagyok kíváncsi, mert azt én is ki tudom számolni, hanem hogy észre fogom e venni bármilyen alkalmazás alatt a 160mhz minuszt.... ill. az is érdekelne hogy mekkora hatással van a fogyasztásra ha pl. nem 1,45v-n megy a proci hanem 1,36v-n 24/7...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #17462 üzenetére
Most hogy átköltöztem a XV.ker-ből (panel), XIII.ker.-i téglaházba, jó 4-5 fokkal alapban hűvösebb van.
Ami azt jelenti hogy a gépem is jobban fog hülni ebben a nagy melegben is.Tehát nem kell visszavennem kánikulában sem.
WiZARD:
Nekem 3760mhz@1,45v Prime load 230w fogyaszt kb. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Hurkaleves #17307 üzenetére
Szvsz. max. 1,4-1,42V-ig 24/7...
-
Beowulf_78
addikt
Hát ezt rosszul gondolod....kevered a 65nm-t a 45nm-rel.
45nm-nél számít az 1,37v feletti fesz 24/7. 65nm-nél az semmi.Nézd meg az Intel specifikációját...1,55v-t ír 65nm-re.Míg 45nm-re 1,3625v-t.
Az összes procimat 1,5V környékén használtam, és egyiknek se volt kutya baja.Pedig volt 6550,6750,6850 is. Nekem 8 fázisú van, és stabil. Pedig 1,45v-n használom...tehát annyira nem szükséges a 12 fázis de 8 azért jó ha van.
Én is 24/7-es eredményekre gondoltam... -
Beowulf_78
addikt
Jó de nem értem hogy mit vársz? Hogy mondjam azt hogy elég a Quad tuninghoz ez a hűtő? Kétlem. 1,28V-n még jó hogy elég. Ilyen feszhez egy Freezer7Pro is elég.
Esetleg nézhetnél egy 3,6-3,7ghz közötti eredményt is 1,4V körül vagy felette. Ott derül ki mennyire is jó a Hyper...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen videókártyát?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest