- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n_gy_k
aktív tag
Háát egy 450-es FSP-t tudok, de az nem sokkal nagyobb előrelépés szerintem.. Sajnos most lóvém sincs tápcserére, így annyira nem érdekes a dolog.. Márha az a ludas! Használjam így, ahogy most van: 7x333, 1333 7-7-7-20 vagy inkább 9x266, x1066 és valami jobb időzítés? Vagy esetleg 6x400 és visszaosztva a mem 1333-ra, mert ugyebár így ment a kingmax-okkal gondolom ezekkel is menne..
-
NFree
addikt
Esetleg írj egy privit mire gondolsz, meg megbeszéljük
JONAS77
Mit szeretnél figyelni a procin?
Everest ,Prime,Core temp? a prime, teszt progi meg lehet figyelni vele pl: stabilitástproci985
Előfordulhat ,hogy a te prockód se egy tuning bajnok, ha a hőfokokkal nincs baj szerintem adj még neki egy kis kakaót max 1.44 ja számold bele esetleg a vdroppot is.
Fsb fesz ről nem tudok neked mondani semmit p5b-be 1.4v, p5q -nál 1.2v is elég volt nekem.
Az én procimat sem tudom egyébként 3.6 on stabilra lőni mert, nagyon sok fesz kell neki, meg akkor már nagyon melegszik.
Most 8x400 probálom 1.38v-al de még így sem az igazi. -
Azt látom h a memómból alig marad 1x mega de ettől függetlenül minden zavartalanul megy tovább! Múltkor a kísérleti időszakban még egy 2 órás DivX film is belefért! Semmi lassulás az ég egy adta világon!Viszont everest test alatt az egér is megáll néha! Nemhogy ablak előtérbe hozás! viszont ott se mindegy mit tesztelek, ha minden be van ikxelve akkor nem lassul be ha csak az fpu van beikxelve akkor áll be de nagyon!
finish van lassan gép off, eleget szenvedett már az elmúlt egy hétben!
-
TazLeacher
nagyúr
Ha el tudom adni a lapot, akkor valószínűleg a már lentebb is ajánlott lap lesz, ami neked is van. Most még egy utolsó próbát teszek, hogy hátha megúszom olcsóbban a sztorit (közben azért árulom a lapot
) és belepróbálok egy 45-ös procit, ahhoz mit szól. Mivel neten elég sokat hallottam a Q6600+790i bajlódásról (persze csak így utólag
), addig a 45-ösökkel nem igazán hallottam, hogy gond lenne. Ennyit még megengedek magamnak, hogy egy ilyen próbával esetlegesen stabil rendszert tudjak építeni...
-
törölt tag
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, garija miatt nem mertem bevállalni egyrészt, más részt meg a polírozott procit számos esetben nehezebb eladni, mert sokan azt gondolják, hogy azt biztos halálba feszelték, és egy agyon nyúzott példány pedig nem feltétlenül van így.
Amúgy logout blogomon találsz cikket róla (ploír előtt-után).
-
#TOTTI
őstag
Igen de akkor mint irtad tudod kell h 1.5V az alap, mert ha nem tudod akkorazt sem tudod majd hogy ha 1.8ra állitod akkor mennyit emelsz.. egy darabig biztos az marad még..
Különben azt hasznalsz amit akarsz.. ami van.. és amit megszoktal.. és szeretsz.. és én is igy vagyok... te se vennél miattam Gigat és forditva se ASUSt.... -
#TOTTI
őstag
Nekem Gigabyte P35-DS3 volt 2x is vettem ilyet.. most G33M-S2 van de nekem olyan a gigabyte M.I.T menüje mintha mindig is azt használtam.. 1x viszont vettem P5Kt annyira nem volt szimpatikus hogy megsütöttem és vissza gaarba ilyenkor vettem meg a masodik P35-DS3am.. aztan kiprobaltam a 6420am a G33ba ugyanannyit ment benn.. és a drop is ugyanakkora volt századra.. igy a G33melett döntöttem.. és meg se fordul a fejembe h ASUSt vegyek.. szégyeltem mennyit dropol és hogy mennyire értelmetlen beállitások vannak ben.. de ez vélemény neked pont az ellenkezöje van a GIGA értelmetlen... kinek hogy.. de a P35-DS3 kb 2x jobb tervezés és felépitmény mint a P5K tapasztalatbol mondom...
-
Gorneck
legenda
P35ös award bios bonyolult? Emeled a proci feszt és a ram feszt...kb ebben kimerült is merült az állítgatási hókusz pókusz...wolffal máris 550 felett mehetsz...
Bocs...4*1gb ram esetén érdemes +0,1V az MCH-nak...
P45nél már kicsit más a szitu...de ott mind1 ki csinálta a bios-t...
Nincs bajom az ami-vel...dolgoztam vele eleget...csak eléggé nézőpont kérdése amit írtál...szóval erős túlzás az az átlátható bios fogalma...kinek mi...aki awardhoz vagy amihez szokott vagy és egy DFI bioshoz annak minden más szenvedés...
Átszokni sem nagy cucc másik bios-ra...utána már mind1 mit tesznek eléd...boldogulsz vele...de akkor sem lehet kijelenti vmit ami nagyon nem igaz...
-
Madtomi
tag
Ne vedd sértésnek mert nem annak szánom csak mivel látom a super pi eredményedet egy kicsivel többet vártam olyan MHz-en.
Nem mondom, hogy én tudom produkálni az eredményedet mivel nincs jelenleg Q6600-om meg olyan procim sem ami menne ennyin bár ezt nem tudom mivel valami rejtélyes okból kifolyólag 441-es FSB-n prime stabil 442-ön meg kékhalál
De ha hazamentem akkor lapcsere lesz talán azzal eltudom érni én is ezt a MHz-et -
HSM
félisten
Kizárt, hogy elég legyen. (Pedig nekem hűvösebb, 2008-as quadom van, még ahhoz se lenne jó, 1,2V-os feszen....)
A gyári hűtővel örülhet, ha gyári értékeken menni fog a quad, 70 fok alatt.... Persze akit nem zavar hogy 85 fokos a procija, az nyugodtan húzhatja gyári hűtővel is.....
Kevés hozzá és kész..... Ezt miért nem lehet elfogadni? Rajtam kívül is megmondták ezren...... -
pisti88+
senior tag
Namost azért ha kicsit utánnalesünk nem véletlen kerül annyival többe egy qx...
szabad szorzóállítással rendelkezik, és jó hűtéssel, és egy neki való lappal szerintem mehet 4ghz fölött bőven!!! Mellesleg az alapvidje annyi mint amit te itt beírtál az átlagosnál jobb q6600gyanánt, mert a hirdetésben van link adva és ott irják hogy 1,35v a vidje neki, nekem is annyi, ezért kell többek közt a jó hütés mert hajlamos kicsit melegedni!
Amúgy annyit simán megér
-
Beowulf_78
addikt
Én nem is tudom mit vitáztok ezen...
A Q9300-nál sokkal jobb egy Q6600.Ez nem is vita tárgya. SimonYana Q9450@3700mhz + DDR3 konfigja lassabban kódolt CCE 10 pass-al, mint az én Q6600@3760mhz DDR2-es konfigom. neki 15-16x sebességgel, míg nálam 23-24x sebességgel ment.Ami azért csöppet se elhanyagolható különbség.
Ezek alapján még egy Q9450-el is pariban van a Q6600.Ennyit az összehasonlítgatásokról.
Szvsz. Q9450-ig jobb a Q6600....viszont 9550-től felfelé már nem hiszem. Azok lazán menni fognak 3,8-3,9-et 24/7-be. Míg a 9650 és a QX-ek 4ghz-et...
De ár/teljesítmény alapján jó darabig a Q6600 lesz még a best buy.Idén biztosan. -
Zájec
veterán
nemtudom, olyan harapós vagy felém,, pedig korábban se adtam okot rá
hogy ez ki alakuljon... na mindegy... én nemharapok, és nem versenyzek.jelenleg a lapom hátráltat az igazi eredmény kialakitásában..
ezért nemtudok jelenleg neked ilyet linkelni.. de ami késik nem múlik igérem..
de egy 460x7.5:::3450 tudok felmutatni.. de ez nem az amit elvársz tölem.ettöl függetlenül a tapasztalataim változatlanok,, nem tudom miért kell
ennyire kritizálni.. -
Zájec
veterán
"alulmaradtam"
ez nem boksz meccs, és nem vereseny...
legalábbis nekem nem.. csupán egy fórum ahol elmondjuk a tapasztalatainkat...
csupány ennyi... én nem versenyzek senkivel hogy"kinek hosszabb a ......."..leirtam mit tapasztaltam, megosztottam a tapasztalatomat...
ne haragudj ha valamivel is megsértetelek volna,, hogy igy kell rám reagálnod. -
syckaloz
aktív tag
-
Beowulf_78
addikt
Hát jah...a QX9650 jelenleg a legjobb. De ha azt vesszük hogy a Q6600-om tudja a 3,8ghz-et 1,47v-tal és ér kb. 45k-t...akkor 3x annyit semmiképp se ér egy QX9650 ami megy 4ghz-et. De szvsz. 400mhz-ért se érdemes ekkora költségbe vernie magát senkinek. Talán majd ha lemegy 70-80k-ra...
-
Zájec
veterán
én a Q9300 olcsobban vettem mint amennyiért te a q66-t eladnád...
kevesebb a dropp, kevesebb a hötermelés ,, a benchben jobb a memoriairás értéke..
ujjabb konstrukcio.. . kevesebb a fogyasztása is ...de még mindig nem linkeltél eredményeket... pedig én hiszek neked..
ilyen FSB wallos következtetéseket meg felesleges levonni.. nincs még tapasztalat...
csak néhány ES példány,,, de mint tudjuk a retailek jobbak... várjuk meg a P45-t is...és mondom mégegyszer ,, ami neked van az kb. mindegyik 20-50 proci olyan....
azért mert te kiválogattad magadnak, az nem az jelenti hogy mindenkinek olyan van...felesleges ennyire elöre rohanni és ilyeneket mondani tapasztalatok nélkül..
-
Zájec
veterán
ilyet nem mondtam, csak azt hogy kevés az ilyen jó proci %-ban..
azok jelen is vannak a PH!-n ,, nagyjából....de szivesen látjuk az ilyen linkeket,,
elhiszem hogy kiválogattál magadnak jó quadokat, sac kb. minden 20-50-dik darab ilyen.. ami nálad van...
most linkelnék egy oldalt ami korábban már volt, szóval egy német oldal ahol
egy komoly %-os lista van a VID-es tulajokról... sajnos a kisebb VID-esek jóval
kevesebben vannak... a nagy-nagy többség magas VID-es...azt hogy te "értelmetlennek tartod" attól még nem biztos hogy az..
nem csak mhz teljesitménybe kell nézni a dolgokat.... másképp viselkedik,,
kevésbé terheli az alaplapot, hogyismondjam "nem annyira bezintemetö mint a q66""hogy a yorkie dragabb egy 15 ropival" : bocsi mennyi a piaci ára a te
ritka VID-es procidnak.. (1.2125v) 40k? vagy több?
-
Zájec
veterán
belinkelnéd azt a rengeteg tapasztalatot,, szivesen megnézném...
[I"]az átlag kenstfieldek 480-485 simán mennek"[/I]
megnézném ezt a sok átlag procit,, gondolom rengeteg 480fsb-s prime eredmény van a topikban....
de ha jól emlékszem a tied, kivételes példány, és jol megy.. linkelnél 480fsb-s képet a procidróligen alacsony a szorzója (x7.5) de a Q9450nek is csak (x8)...
az FSB számit , ugymogy "alacsony"MHZ-el nagyobb FSB-vel jobb a teljesitmény...(mint mondjuk 9x400-on) -
Zájec
veterán
úgy mondod mintha olyan sok tapasztalat lenne a q9300-al kapcsolatban...
nemtudom milyen FSB-wall -ról beszélsz amikor még alig van egy-két példány...
ha már itt tartunk, fsb-re többbett mehetnek mint az átlag kenstfieldek..
egyébként kevésbé melegednek, kisebb mértékben terhelik a a lapot...
én 41kért vettem,3év garival,, abszolut nem bántam meg, nem sirom vissza az elözö quadot...
szerintem majd a p45-ben tud kibontakozni igazán....addig csak tippelni lehet,,
konkrétumokat nem lehet felhozni..... -
Én most is azt mondom hogy a CS:Source az egyik legjobb stabilitás tesztelésére
Mikor feltettem a 0402 helyett a 0612-es biost, látszólag minden fasza volt, nem fagyott nem csinált marhaságokat, tömörítettem is meg minden, de game alatt egykettőre előjött hogy nem stabil. végülis annyi volt a probléma hogy 2.00v helyett 2.05v kellett adnom biosba. -
WiZARD
addikt
tegnap éjjel nem volt már erőm procit cserélni, meg bagira prociját tesztelgettem még. ma meg vidéken vagyok, úgyhogy holnap délután lesz időm csak berakni, természetesen majd írok róla, hogy mit tud...
kell neked maximus...
no ki is veszem az aláírásból a régi procit. :p
-
WiZARD
addikt
az az 1.26 V télen volt vízzel, amikor 5-15 fokos vízzel hűtöttem végig...
most 25-30 fokos vízzel lehet hogy nem menne nálam se 1.26V-tal. (pár hónapja 3.2-n használom, elég volt annyi mostanság nekem)örülök hogy nálad is jól megy a proci. 3.6-on mennyire tudod lehűteni?
-
Qru
MODERÁTOR
NB +0,1V FSB-nek nem adtam plusz kakaót.
mod:
Laraxior: Bátor... én nem adnék azért annyit. Valószínűleg, így marad (9x390), most a rammal szórakozok. 3-as szorzóval küldöm/tesztelem (1170MHz) CL5-ben. Bár winrarban nem jobb mint 2,5-el 970MHz-en CL4-ben. (2245 VS 2340Kb/sec)
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gumi és felni topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest