- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
Bagira01 #22816 üzenetére
Ez éhesebb fajta, vagy rosszul mér a lap. Nekem is kicsit soknak tűnik, pedig csak CPU feszt+MCH-nak adtam feszt (+0,2V). Nem is tudom ki ajánlotta, hogy így csináljam.
Laraxior : kéne valami izmosabb táp, neked az nem lesz elég.
Szerintetek megérné +20k egy ASUS M3A79-T Deluxe + Phenom II 940BE a mostani rendszerem helyett ? Mondjuk jó helyen kérdezem.
addikt létemre tanácstalan vagyok mint egy kisközség.
Átnyálaztam a létező összes tesztet, bit-tech, anand, xbitlabs, lost circuit, guru3d... egyszerűen nem tudok dönteni. Q9550 majd duplája árban használtan a Q6600-nak Clock to clock 15%-al gyorsabb a York. Phenom II-ben van egy kis "izgalom".
-
Zoli1222
addikt
válasz
Bagira01 #22797 üzenetére
Bocsánat, csak 73C(AC MX-2). (79C CM pasztával)
Most már mindegy, mert itt van a Ninja is. Ha ezzel is olyan meleg, de halkabb, már megérte nekem.Nem tudom, h hol a hiba. Az easytune is és az everest is folyamatosan 830rpm-et írt, miközben hallottam, h a venti jóval gyorsabban forog terhelés közben. Ötlet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #22200 üzenetére
Teljesen egyetértek jer1cho kollégával. Ha polírozod a vevők fele egyből tovább áll.
Félnek a szerintük "agyonhajtott" políros procitól. Nyilván olyan ember políroz általában aki megis küldi. Aztán hiába magyarázza az ember, hogy nem 1,7V-al ment 24/7-ben.
Így is jól megy, hagyd így ahogy van szvsz. Mivel jó tuningban így is jó árat kaphatsz érte. -
Bagira01
veterán
válasz
Bagira01 #22194 üzenetére
Itt látszik: 8x400 1,12v a maghőkülönbség
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #22105 üzenetére
szép eredmény
ilyen hidegben is kiültél az erkélyre?
azzal próbálkoztál esetleg, hogy lapra merőlegesen berakni 3-3 12es ventit némi plussz légmozgás gyanánt, esetleg a neccesebb pontokra a szél mellé még ventiket is pakolni?
AtHoS PLLről link itt. ahogy körbenéztem fórumokon, általában a gyári értéken érdemes hagyni.1.9 fölött pedig gyakorlatilag ki lehet vele nyírni a chipsetet. valamint a növelése eléggé gyorsíthatja az elektronmigrációt, szal érdemes alapon hagyni, illetve óvatosan bánni vele
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bagira01 #22107 üzenetére
Ez a loadline mi a mákot is csinál, hogy problémát okozhat a lap élettartamának?
Most kezdtem el picit komolyabban foglalkozni a Q6600 tuningjával és találtam érdekes BIOS beállítási lehetőségeket. Ha lesz egy kis időm utánakeresek mi micsoda ezek közül. Még mielőtt tönkrevágnám a gépezetet.
Ezt a Loadline Calibration-t viszont bekapcsoltam 1.2V CPU Voltage mellett. Így 1.176V-on stabilizálódik a proccfesz. Procc alapórajelen.
Arra viszont még nem sikerült rájönnöm, hogyan tudnám "kézzel" szabályozni a procifeszt pl. RMClock vagy CrystalCPUID vagy hasonló progi segítségével.
-
WiZARD
addikt
válasz
Bagira01 #22078 üzenetére
igen, 24órás prime alapján jelentettem ki, hogy 1.36V-n 3,8 ghz 24/7 stabil...
(és 3,6 ghz 1,264v is szintén 24 órás prime volt)
ha van még képem róla, akkor majd berakom...használni szeretem a gépem, így mindig minimum 24h prime ment, ahhoz hogy valamire azt mondjam stabil. nem is volt sose gondom vele.
viszont megnéztem, nincs már meg csomó régi scrshot.
csak 4.2 ghz pi/cinebench képet találtam (1,536V) -
Bagira01
veterán
válasz
Bagira01 #22074 üzenetére
Ez nagyon dva 9x422Mhz-en 1,328v-al 140w
Mennyit ehet ez annak aki mondjuk 1,5v-on használja 3,6Ghz-en 24/7
-
válasz
Bagira01 #22071 üzenetére
Miért van a gép? h fűtsön!
Villamos energiából, hő energiát állít elő!
Kinek többet kinek kevesebbet, nekem képes annyit, hogy valamikor elzásom a radiátort mert a kett őegyütt nyári meleget varázsol a kicsi szobámba. Nyáron ez 34 vagy e feletti hőfokot jelent, de 30 alatt ritkán van.
-
Bagira01
veterán
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Bagira01 #22014 üzenetére
"Pénteken úgy néz ki hozom a gb ep45-ud3r-t úh le tudok menni vid alá is és nem kell félnem h a lap nem bírja"
Na végül találtál használtan, vagy újonnan vetted?
Én még kutatom az ud3p-t, de lehet bolti lesz belőle 40ért.
Illetve ajánlottak itt használtba egy ep45 ds3p-t, de nem tudom, hogy az biztonsággal ki tudná -é hajtani a 3,6-ot vagy neadjisten 3,8-at procból.
-
válasz
Bagira01 #22019 üzenetére
Engem valahogy már nem hoz lázba ez a mennyit megy dolog.
Lusta vagyok én ahhoz, hogy kiköltözzek teraszra vagy hogy teliaggasam ventivel azért hogy épp 1 Mhz-el magasabb órajelen menjen mint xy emberé.Ahogy nézegettem itt a régi eredményeimet, meg Wizard prockóját(elvileg az övé volt a legjobb) ez ami most nálam van úgy néz ki még azt is übereli
Azt azért ne felejtsd el hogy a westlake féle listán lévő eredménye kint történt vizzel, a minusz valahány fokban. 24/7-re neki is több kellett, és dq6-ban volt ez, amiben messze jobban ment ez a quad is ami nálam volt mint a premiumban. De HaRdCoRe kolléga is ezzel küszködött, mert 1 lapot se talált ami megközelítette volna a dq6-ot
-
Bagira01
veterán
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Bagira01 #21972 üzenetére
Huh akkor itt most ellentétes vélemények vannak... Énis a pe45 ud3-at néztem illetve p35ből még ds3-at ajánlották. A helyzetet bonyolítja, hogy nincs kizárva, hogy a tervezett hd4850 mellé -idővel és igény szerint- beköltözne egy másik is CF-ben. Ennek fényében elvileg méginkább p45 kéne gondolom... hátha egy újabb BIOS-al jobban szereti a q6600-ot.
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Bagira01 #21968 üzenetére
Az egyik kiszemeltem pont a te régi VID 1,2-esed Bagira.
Igaz kicsit áras, de majd meglátjuk. Az elvileg menne ilyen 3800-akat 1,4V körül, de most olvastam itt (ha jól olvastam), hogy P35ös lapok nemigen tudtak stabilan ennyi feszhez kraftot adni. Akkor ez alá inkább p45 ajánlott?
-
Gaben01
őstag
válasz
Bagira01 #21623 üzenetére
Mi számít magas fesznek?Én bekapcsolva használom a 8500-nél,de 1,3V alatti feszekkel,sőt többnyire 1,2V a max.Minimálfesz-tuning buzi vagyok.
Logouton volt is egy írás,miért nem jó eltüntetni a vdrop-ot ,de ha jól emlékszek,ez főleg magas(abb) feszeknél jelenthet komoly veszélyt. -
Yso
tag
válasz
Bagira01 #21596 üzenetére
Nálam az LC másik gépen bekapcsolva működik csak rendesen. (E8500 4Ghz @ 1.304V, ASUS Rampage lapon, ) Akkor sokkal kevesebb fesszel hajlandó működni, és nincs Vdrop terhelés alatt sem. Anélkül hajlandó akár 0.03V-ot is esni, és instabil lesz.
Igaz már máshol is említették, hogy nem "ajánlatos" használni, de feszültség tüskéket nem tapasztaltam eddig.
-
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #21602 üzenetére
Na, majd azért kipróbálom.
zsolt1129: már futottam pár kört, ki lett már elemezve.
Van is tápkeresős apróm fölrakva.
Csak meglepett, mert érted, mégis ki tudtam még pluszt hozni a rendszerből azáltal, hogy kiraktam a mínuszba. Pedig szobahőn a 06 cputeszt már 3700Mhz fölött lekapcsolta rendszert, azt jelezve, h kevés a táp. Hidegben meg nem. Szóval annyira nekem nem egyértelmű, h kevés a táp. Prime-hoz nyilván az, nem is vitatom. -
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #21598 üzenetére
Csak alapfesz mellett van C1+EIST.
zsolt1129: hogy mi? Pont azt írtam, h erkélyen, vagyis megfelelően hűtve simán megvolt a 4Ghz. Persze nem Prime-ra, de mark-ra igen. Szobahőmérséklet mellett kiakadt a 06 már 3750-en, most meg 4000-ren is lement. Vagyis mégsem a táp tűnik gyengusnak, hanem a TRUE tudománya fogy el.
-
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #21594 üzenetére
Ezeket már linkelted.
Lehet, h nálam nem stimmel valami a felfogatással, bár ezt kétlem. 8x400-at én is néztem, alapfeszen nem tudta, onnantól nem is érdekelt.Most 9x333, bőven elég így.
Ugye arra jól emlékszem, h ha a feszt állítom, idle-ben nem veszi vissza azt a rendszer?
-
Bivaly
tag
válasz
Bagira01 #21491 üzenetére
Hát akkor én összeteszem a két kezem, hogy az enyém 1,360V fesszel, 8x450MHz-en 1 óra után sem dob el, s a magok is 60 fok körül mozognak. Igaz, én vízzel hűtöm, bár rá van aggatva a hűtőkörre minden.
Sőt, addig huzigáltam, míg végre átléptem a számomra bűvös 20k pöttyös álomhatárt a 3dm06-ban a GTX280-al.
4050 MHz-en is feláll az oprendszer, de ott már elég neki egy trémárk'06 CPU-test, oszt megfekszik. Lehet, hogy kéne neki még egy kis fesz? -
Depression
veterán
-
Lujgi
tag
-
slett27
addikt
-
slett27
addikt
válasz
Bagira01 #20967 üzenetére
Nekem hiányzik a gépből az éltető víz, csak egy icike-picike Xigmatek Red Scorpion végzi a dolgát egy Scythe 3,8cm-es ventivel 2000-es fordulaton.
Sajnos olyan hőfokok vannak még ezzel a hűtővel is (políros a proci) hogy 2 perc után 85-90C Coretempel prime alatt, itt abba is hagytam a dolgot.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #20645 üzenetére
hát, 2000 még határeset. nem halk, de az még elviselhető ha nem zárt fülessel tolod is (mondjuk a határ mindenkinél máshol van, nálam az ultra kaze@2000rpm még terhelés alatt elviselhető... egyébként 5Vn megy, így is megvannak a 40-42fokos idle értékek).
mit csináltál a negyedik felfogatóval?;> viccen kívül, TR hűtőknél a felfogatáson akár 10 fokok is múlhatnak saját tapasztalat alapján... 3 csavarral esélytelen szvsz a rendes felfogatás.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #19960 üzenetére
p5kt én hanyagolnám q6600al, nem igazán húzott quadra lett méretezve a fesszabályzása.
a 4 vinyó meg... elvileg ha egyszerre pörögnek fel, az adhat egy löketet a tápnak, ami a vidkarival és húzott quaddal para lehet főleg, hogy a 650esnek csak egy ága van.
giga ds4el nekem nincs baj négy vinyóval (raptor36AA, samu500, wd500, seagate20@ide
), feszek nem változtak semmit, és a raptor a boot.
-
NetRolller3D
csendes tag
válasz
Bagira01 #19958 üzenetére
Táp? Esetleg a southbridge nem bírja a 4 HDDt? Én ezekre tudok tippelni... esetleg BIOS-problémára tudok még gondolni (Gigabyte-oknál előfordul sajnos... nekem utoljára GA-965P-DS3R-em volt, és ha IDE-merevlemezt kötöttem rá, akkor csak arról volt hajlandó bootolni, minden más beállítással lefagyott.)
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bagira01 #19949 üzenetére
Minek?
Eleve 50 font, tehát 15k kint... mire ideér 20-22k.
Minden helyet elfoglal. Az egész lapot beborítja. Akkor már inkább a full réz limited edition TRUE 120, de az se éri meg. 20-25k között lesz az is ha ideér. Annyival nem lesz jobb. Még 5 fok...+10-15k-ért. Nagy okosság.
Jó nekem ez a "feka" TRUE 120... -
Pubszon
veterán
válasz
Bagira01 #19937 üzenetére
Még hogy nem lenne rossz? Már a 24 perc is kurva jó.
Úgy látom a P5K-(m)nak smakkol(na) ez a proci.
Ha ezen az értéken stabilan menne, biztos elég lenne rá a Xigmatek, mert sztem úgy nem fűt mint az enyém 3.6Ghz-en 1.5V-al, és kibírta a 3DMark06-ot egy Hyper TX2-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest