- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
válasz
KTompi #13969 üzenetére
átállok
A Deszka a következő dilemma, DDR2 ram melé felesleges X38 ölég a P35 szvsz
Abit Ip35E 17K ért 8!!!! tűs cpu tápcsatival oszt megvan a 3,6 GHz a Q6600 tól, jó kis kombó lesz ez alaplapom becserélem egy Cpura mostani cpu.-t coolert egy alaplapra,
mivel hűtsük a húzott Q 6600 -at??? -
Maotun
őstag
válasz
KTompi #13955 üzenetére
Jóvan én nem angolt hanem oroszt tanultam
Q9300 2mag vagy 4? szerintem 4 akkor magonként 1,5 caheshce ???
Ipon websop Q9300 4 mag 6MB? gyártói oldalon Q 9450 et ír 12MB ???? akkó most mi van?
ez a Q 9300 ez nem a E8500 akar lenni mivel ilyet kishazánkba elvétve találni a listákon
mindegy ha váltok intelre az Q 6600 lesz -
Hypo
csendes tag
válasz
KTompi #13719 üzenetére
Igaz
En most lettem boldog tulaja egy q6600 konfignak, ki is probaltam eloszor 3.0 en siman vette az akadalyt nem kellett vcore hoz nyulni se a memoriakhoz, aztan kiprobaltam hogy szorzo 8 on es 400 igy 3.2 n is siman megy szinten nem kellett emelni a feszt, biztos tudna sokkal tobbet fesz emelesel de nekem ez is boven eleg es abszolut nem melegszik igy a gep maradt halk, persze meg egy kicsit megmernek kockaztatni de a fesz emeles es memoria emeles nekem mar magas
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13719 üzenetére
Munkára felesleges E8400,E8500...
Arra ott a Quad feltéve ha olyan jellegű munkát végez ami kihasználja a 4 magot, vagy az E8200.
Szvsz. kis hazánkban kellene körülnézni.Sokan azért veszik a wolfokat mert jó (volt) a tuningpotenciál.Világviszonylatban viszont biztos többen vannak akik lefossák a tuningot.Ország és anyagi helyzet függő, és ebben hazánk nem igazán jeleskedik.Ergo minnél olcsóbbat és minnél nagyobb teljesítményt kihozni belőle.Kis pénzű embereknél ez evidens.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13575 üzenetére
GX2 sosem kellene.Nem azért mert Ati fan vagyok, csak mert egyszerű lerántás.Mindenhol kihozták hogy 30% jobb mint az X2. Érdekesség képpen viszont itt a fórumon letesztelte egy fórumtag...X2,GX2,8800 Ultra-t. Mit mondjak..a játékok hol egyiken hol a másikon mentek jobban kb. 50-50%-ban. Ahol az Ati volt jobb nagy volt a különbség és fordítva is.Jó ha max. 10% a nyers különbség közöttük.Persze +40k-ért.
Ennyit a VGA-król, meg a különböző tesztoldalak hiteles méréseiről.
Lost Planet szvsz. nagyon bénára sikeredett.Abszolút nem jött be, nem is játszottam végig, tehát az nem mérvadó.Viszont az új játékok nagy kérdés merre fognak mozdulni.Mondom, lehet hogy maradni fog a Quad, mert lassan 2 hete vívódok. -
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13570 üzenetére
Lehet a Far Cry 2-nél sokat fog számítani a wolfi 15% többletteljesítménye.Aztán az is lehet hogy optimalizálva lesz 4 magra, és szárnyalni fog a quaddal...tényleg nem tudom.Még mindig vívódok, közel a jövő hét közepe amikor is visszacserélem, és közel sem biztos hogy sikerül jó FPO-s E8400-et 8500-öt találnom.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13566 üzenetére
Kétlem hogy a Office-ban látható lenne a 4 mag és a 2 mag közötti különbség.
Az más kérdés hogy a cégvezetőknek szimpibb valamiért a 4 mag és azt veszik...de ilyen a világon nincs hogy a munkahelyen 500 géphasználó elégedettebb az office-t használva....mihez képest? Persze, a P4 celeronokhoz képest igen, elégedettebbek lehetnek ha éppen azokat cserélték le.De itt most tök másról folyik az eszmecsere nem arról hogy mennyire rossz vagy jó a Q6600.
Hanem hogy viszonyul a 2 magosok teljesítményéhez.Nem kell ide wolf se, elég lett volna egy E6850-et odaállítani mellé 4ghz-en...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13563 üzenetére
Ez oké...de akkor a wolfira miért reagáltak ilyen jól a játékok? Kb. minden játék megtáltosodott. Nem akarom leszűkteni játékokra, de ezt írtam is.Nem értem miért emeled ki.
Egyértelmű hogy az a jó proci ami mindenhol jól teljesít.Nem csak azoknál akik videót konvertálnak, és 3d-ben dolgoznak, hanem azoknál is akik a hétköznapokban használják a gépüket.Mert evidens hogy a konvertálgatós réteg jóval kevesebb mint a desktop-hétköznapi felhasználók.Tehát ahhoz hogy igazán nagy üzlet legyen a 4 magos, mindenképp több irányban kellene szorgalmazni a 4 magos kihasználtságot...mert ha csak a videó vágók,grafikusok fogják venni akkor az az Intel-nek nem lesz túl jó biznisz.
-
törölt tag
válasz
KTompi #13563 üzenetére
Hali!
Annyi kiegészítést tennék, - nem azért mert védeni akarom a játékírókat, - hogy pl. a CAD rendszernél a sebességet igazából csak egy-két rutin igényli, ráadásul olyanok amelyeket többé-kevésbé könnyű részadatokra, feladatokra bontani, így az ilyen szoftvereket könnyebb többszálusítani. A játékoknál ahol meg van egy agyba-főbe optimalizált, rendkívül összetett programkód nehéz legyűrni egy új programkóddal, mégha az többszálú is. Azt is előbb agyba-főbe optimalizálni kell...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13519 üzenetére
Ezzel meg is válaszoltad a probléma gyökerét.
Elég lenne a quad és a 3,7ghz ha kihasználnák a 4 magot a játékok.De optimalizálatlanság miatt ez felejtő ugye.Ezért is van hogy erősebb a játékok alatt egy 4,2ghz járó 2 magos mint egy 3,7ghz-en járó 4 magos.Mert ha ki lenne használva a 4 mag akkor nem lenne kérdés hogy a Q6600 jóval jobban teljesítene.Így viszont olyan mintha összehasonlítanánk egy 2 magos 3,7ghz és egy 2 magos 4,2 ghz procit.És ott is van a 15% különbség amit mértem játékok alatt.Persze nem csak játékokból áll a világ, de a progik 90% ez a helyzet ami elég szomorúságos.
Jövő héten megnézek majd egy E8400-et, aztán ha kaki lesz megnézek egy E8500-öt is.De a mostani FPO-k elég trágyák, és full a szerencsén múlik milyet fogsz ki.Veszteni valóm megint csak nem lenne mert 4ghz-en is jobban megy a wolf (sajnos) jelenleg mint a 3,6-3,7ghz-es quad.Ezért felesleges a Yorkfield is.Nem is kell nekem.Odébb van az még mire a Quad előnye meg fog mutatkozni a progik 90%-ban..majd akkor veszek. -
twine
veterán
válasz
KTompi #13446 üzenetére
Érdekes módon most hogy igazán nekifeküdtem "tesztelgetni" melyik progi mennyire küldi meg a procit, az Adobe Encore programja, +-80% kihasználtság körül mozgatta a procit
Erre már azt mondom hogy kezd OK lenni.....Ettől függetlenül a TmpegEnc valóban megközeliti a +-95% proci-kihasználtságot,,,,ami azért jobban tetszene,csak a nagy bajom vele az hogy nem tudom a munkámhoz használni (kódolgatni oda-vissza jópofa, de amint egy Normális DVD-t ki kell adni a kezeim közül elfexik a program mert nem erre találták ki
Néztem ugyan a gyártó honlapját, de......nekem a programjaik olyan "home kategóriának" tünnek! Sajnos ezt a végtermék minőségére is értem...)
-
twine
veterán
válasz
KTompi #13441 üzenetére
MIlyen codec gond lehet? Pillanatnyilag zsir uj a Vista, és csak aZ Adobe, illetve a Canopus álltal telepitett codec-ek vannak a gépen.....semmi egyéb "codecpackot" nem használok (elvből)......És nem extra tömöritgetésekről beszélek,,pusztán nyers DV-ből..Mpeg2 DVD Formátumra történő kódolásról....
-
twine
veterán
válasz
KTompi #13438 üzenetére
Igen....Raid0......De ennek pont hogy gyorsitani kellene....
Sőt most jut eszembe legutóbb ami kiverte a biztositékot az nem is tömbön belüli meló volt... egy Samsung SataII 320Gb-os 16Mb cache-es Hdd-n volt a "nyers anyag", és a Raid0-tömbre irta a kész anyagot......
De ugyanez a procc kihasználtság Raid0-tömbön is......tehát ezért nem gondolom hogy egyéb szűk keresztmetszet lenne.....
De nyitott vagyok mindenre,,csak legyenek ötleteitek.,.....
Thx -
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13363 üzenetére
Kíváncsi lennék romlanának e az fps értékek a játékot 1 magra kapcsolva.
Szvsz. igen. Még ha nem is 100% használják ki a 2 magot a mostani játékok, de azért kell nekik a 2 mag szvsz.Persze biztos megy 1 maggal is...de kérdés hogy hogy.
Lehet este feldobok egy szűz OP rendszert...ennyi esélyt még adok a quadnak, megnézem úgy hogy muzsikál. -
Zájec
veterán
válasz
KTompi #13353 üzenetére
én letöltöttem és fel is raktam.. kérdésem az lenne hogy mit kell csinálni vele..
mire és mit kell beállitani..jelenlegi alapállapot
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13262 üzenetére
Elég szomorú hogy miután megvetted nem kevés pénzért, rohangálni kell egy csúcshűtővel felpolíroztatni. Nem fér bele a TR-nak hogy már eleve tökéletes felülettel adja a csúcs hűtőit??
Ez bosszantó!
mod: 4 venti lenne rajta, csak a 4. már nem fér oda.
Lentebb elírtam, mert ott csak 2 ventit említettem. 1 venti kevés az Infinity-nek mert sűrű a bordázata, nehezebben megy át rajta a levegő.2 ventitől már sokat javul...viszont onnantól már nincs nagy hőmérséklet csökkenés a 3. ill a 4. ventillátorral.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13203 üzenetére
Köszi, megnéztem.
Egész jó ára van, 4k-val olcsóbb az Infinitynél. Ez tényleg jobb? Mert azért lényegesen keskenyebb, kissebb mint a TR Ultra120 Extreme,Infinity és hihetetlen hogy mégis jobban hűt.
Ennyit számitana hogy a kupak érintkezik a hőcsövekkel? Mert másban nem vélem felfedezni a jobb technológiát.
Ez a pcgear tényleg jó hely, a TR Ultra 120 Extreme csak 13k!
Egyébként milyen 4 magot is használó progikat használsz ha nem titok?subaruwrc: Grat!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13188 üzenetére
Gyengus??
Infinity 3db Noiseblocker SX2-vel...ez gyengus lenne? Továbbá most cseréltem le a ház ventijeimet is 5db fordultaszámszabályzós Thermaltake X-blower-re ami 35m3/h-124m3/h tolják a levegőt.Ha ez nem elég jó akkor nem jó semmi.
Csak hogy szemléltessem milyen szél van a házban...a vinyóim 25 fokosak, az Ati X2-esem pedig Idle 33 fok load 55fok.Eddig aki vett X2-öt senkinek se voltak ilyen alacsony értékek, persze mind ezt egy zárt Chieftec Dragon toronyházban.Szóval ha magas a hőfok az max. a procimnak köszönhető.
Neked milyen melegek a magok milyen fesszel és mekkora mhz-en? -
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13175 üzenetére
Sajnos nem ez van...megnéztem kissebb fesszel is.Úgy sem hibáznak a magok hanem fagy a windows.Tehát ezek szerint nem egy tuning bajnok quad.
3700 ghz-en stabil...de sokallom a 1,44V feszt hozzá. Veszteni valóm nincs, mert jövő héten ha kell helyette tunyingos E8400 amik állitólag viszik a 4500mhz-et lazán, akkor kapok belőle. Ez a Quad határeset. 3800mhz 1,41V nem gondolkodnék.Az jó lenne. -
csokisbugyi
tag
válasz
KTompi #12984 üzenetére
koszonom !
kozben nezegettem kepeket rolaelvileg akkor ha leveszem az aljarol azt a rézlapot akkor barmilyen hutot ra tudok rakni?! a tegnap ajanlott Thermalright 120 extreme vagy pedig a Scythe ninja coppert szeretnem, csak nem tudom melyiket lehet (tudom) majd beszerezni.
-
Speed®
titán
válasz
KTompi #12569 üzenetére
3850es a G92 GTnél idle/load 30/25Wal harap kevesebbet. GTSnél 35/60Wal.
A teljesítménye nekem bőven elég, 1152x864ben játszok általában 4xAA/8xAF.
9600GT gyík felépítésű, hamarosan csúnya elvérzés lesz megérzésem szerint.Q66ot nem fogom menet közben babrálni
Ha bírni fogja az C1E által 1.6Gre (6x266 ugye terheletlenül gyárilag) tolt feszt 2Gn (6x3339), akkor simán bekapcsolt C1E mellett használom. Terheletlenül 2G, terhelésre felugrik 3Gre. Ha nem vinné a 3Gt alapfeszen, kap RMClock profilt, nem ragaszkodok a C1Ehez.
E8200 meg hiába fogyasztana kevesebbet, multitaskingban/kódolásban 4Gn is csak kullog az alap Quad után. Szóval ilyen szempontból számomra nem nyerő. -
válasz
KTompi #12569 üzenetére
mennyire függ a fogyasztás a voltol ,hogy mennyit eszik a proci mert? Az alapfesze egy 45nm quadnak ~1,24 kb amiekt láttam teszteket, nálam meg 1,15 szoval? akkor most mi van? elvileg az alacsonyabb csikszélességű procinak kevesebbet kéne ennie nem? mármint voltban....
-
-
válasz
KTompi #12519 üzenetére
egy 0 lemaradt
upps
1,55 nem akarok addni neki szerintem ugy megsül még a sytech ninja mellett is
amugy a procim 1,200 vid es és nem akarom elhinni hogy ilyen sok fesz kell a 3,6ghz hez mikor 3.4 en megy 1,23 voltal és 3200 meg 1,18 v alapfeszen (1,15v) meg 3000 et....
ha ilyen sok kell 3600 inkább hagyom a picsába nem huzom szénné szerencsétlen procit 200mhz ide vagy oda....
Core temp szerint max terhelésen 3400 en 58-60 fok ez nekem elég nyáron lessz 70 igy viszonylag elfogaható és a tápom sem atom forro a gépben uralkodó hőtenger miatt
-
válasz
KTompi #12494 üzenetére
mennyi fesszel megy neked 3600t?
nálam 1,23 al megy 3400 et ,1,3 v al meg 3600 nál prime mellett igy nem hibát ír ki vagy ilyesmi hanem újra indul 10 perc után a gép...
Viszonylag azért nem akarok több feszt adni neki mert nehogymár 0,7 v nál több kelljen 200mhz ért:S tök abszurd
igy is magonként 60 fok max terhelésen 3400 en és még sehol a nyár
-
nfsu17
veterán
válasz
KTompi #12092 üzenetére
Az anyag, amit tömörítek az dvd recorderrel felvett mpeg2 (tévéből).
De bármi, ami mpeg2 és netről való tévé adás, tökéletes erre a célre (klipek főleg, zene).
A végeredmény 128kbps-os mp3 hang, xvid, 768x576-os felbontás, a vdub beépített deinterlace szűrője blend állásban, a resize meg lanczos3.
Az xvid mondjuk 1500kbps, 2pass, high quality (wide search a motion precision).
Divx lehet gyorsabb, de én nem azt szoktam meg.-----
Geller
Az ám a sebesség.
-
nfsu17
veterán
válasz
KTompi #12089 üzenetére
Lennél olyan kedves és megtudnád mondani, hogy most milyen gyors a tömörítés?
Én virtual dub-al tömörítek most, 2pass xvid, 6 High quality, 4 Wide search (tehát a legjobb minőség elérése minden szempontból), de elég szerény az eredmény.
Végülis ha 25fps fölé tudnék az új géppel menni, akkor elégedett lennék. -
redraven85
tag
válasz
KTompi #10874 üzenetére
Nekem egy Scythe Infinity -m van.Kicsit feljebb mész ugyanitt van linkelve róla kép.Nagyából ott látni mér hűthet ilyen hatásfokkal
Nálam 1.42 voltal megy 3,4Ghz-n és úgy alapjáraton 35 fok a proci..terhelve Prime95 tel meg 72
És zárt házban ám !
Mondjuk ahogy a képen látod az én házamra lehet ventit pakolni.
nahmind1..beszúrom ide is neked,csakhogy nekeljen cikázni :
-
KTompi
aktív tag
Meg vannak a tesztek: az én antituning G0-s Q6600-am léggel stabil 3.3-on az X38-DQ6-ban, igaz 1.4125V-on... Se újraindulás, se vacakolás nincs, OCCT és 3DMark2K6 már lefutott. Maghő max. 73°C volt, amit még elvisel a lelkem
A célomat elértem, most már örülök
(és még újratelepítenem sem kellett a Windowst... ez a legszebb az egészben
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest