Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
floxet #12114 üzenetére
nem gáz( normális olyan 3-5 fokig terhelve, idle más mert ott figyelembe kell venni az egyes magok kihasználtságát is, lehet hogy az egyiken van 4-5% terhelés, mig a másikon 0 ) nálam 10-12 fok van terheléstől függetlenül a magok közt. A baj az vele, hogy nem egyenes a hűtőm alja, és a kupak közepén kitolja maga alól a pasztát( pedig polírozva van, de ezt a púpot kézzel nem fogom eltüntetni, arra már rájöttem,szal most vmi szerkezetet próbálok eszkábálni neki polírhoz ).
-
válasz
floxet #10753 üzenetére
Amiket fent irtál az mind 8 fázisos.
Én lebeszélnélek az x38-ról. Jobban melegszik, és tuning is macerásabb mint a p35-nél, és gyorsabbnak se mondanám, viszont ott már mindkét pcie 16x CF esetén.
De természetesen ettöl még jó lapok. Én azt mondanám hogy P5K-E.
Szerintem ez egy arancs középút. (gyakorlatban ez egy deluxe kevesebb heatpipeal) -
válasz
floxet #10730 üzenetére
Nem ártana hozzá egy P35 vagy egy X38. Én inkább azt mondom P35.
P5k Deluxe, P5k-E, Blitz Formula, Giga DQ6...
Amelyikhez neked jobban húz a szíved, a lényeg hogy minimum 8fázisú legyen.
És Thermalrigt ultra 120 extre-met nyugodtan veheted. Asszem nálunk nincs venti hozzá, de kérdezd meg TTS-t itt a ph-n, ő árul ilyet, és megmondja mennyi, és hogy van e venti hozzá. -
vannak bizony. Nagyjából úgy néz ki, hogy az uj procik (L731 L733 L734 L737) alacsony VID-el vannak ellátva, ezért viszonylag elég jól mennek.
FPO a gyártási szám. ami ilyen formában van pl: L723A588
L7 ez az év azaz 2007 23 pedig a hetet jelöli a többe nemtudom mi.
A dobozon megtalálod ott ahol azt írja hogy FPO/BATCH, vagy ha tray proci akkor a proci kupakján van rajta. -
-
Achill3uS
nagyúr
az a 73 fok lof... simán mehet úgy, ezeknek 100 fok a maglassulása, szoval ahol p95 73-ra terheli, semmi más nem fogja soha annyira.. egyébként a 20 perc nudli, legalább 2 órát járasd, de sztem a 3ghz igy kb 1.28v körül stabil lehet, kicsit esetleg adhatsz még 1.37 körül bios-ban, akkor biztosan meg fogja már kapni az 1.30 valóst. egyébként ezeknek az intel 1.35v-ig határozza meg az alapfeszt, szóval ez semmi.. ne sajnáld..
-
-
Achill3uS
nagyúr
miért nem 1:1-ben járatod? 333 fsb-nél az 667, vagy ha már mindenáron 800 körül akarod felosztani mondjuk nem 1.8v-n kéne, min. 1.9-et adj neki, amugyis annyi az alapfesze asszem, egyébként meg semmi baja nem lesz ha 900-on járatod se, procidnak talán lesz baja a 3gigától?
és még egy kérdés. amíg alap feszültségen megy a proci, ameddig bírja, addig fog nőni a hőfok? vagy az csak plussz fesz emelés után jön majd?
vazze ugy fogalamazol hogy fingom sincs mi a bajodtanulj meg kérdezni
-
hehehehe
tag
abban 4 mag van, persze hogy kulonboznek...az egyik picit mashogy sikerult, nem tokeletesen egyformak, siman lehet hogy az egyik jobban melegszik ez 100%ig normalis.
ami egy magra irodott azt nemlehet szetosztani.az akkoris egy magot fog hasznalni ha kozben neked van 32 vagy akarmennyi. -
törölt tag
A háttérben fut egy rutin, amely eldönti, mikor melyik mag számolja az ablak mozgatásához kapcsolódó műveleteket.
Igazából ezen rutin általi terhelés eredménye a cca. 6% különbség - négy mag esetére nehéz optimalizálni, de a Microsoft már dolgozik egy letölthető frissítésen, amely orvosolja a problémát. -
keIdor
titán
[link]
Bekereztem, hogy mit kell nézni...
Innen meg le tudod szedni a CPU-Z-t, ha még nincs meg...[link]
#2323: Pontosabban mit löjjé' be! BIOS-ban a CPU Configurations menüpontban találod meg az EIST és az Intel SpeedStep opciót. Ott tedd mind a kettőt Enabled-ra vagy Auto-ra vagy amire engedi.
Ezt meg Windowsban lödd be: [link]
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
szedj le egy everestet és azzal is nézd meg..
kis kitérő: minden elekrotnikai eszköz melegszik, amin áram halad át, legyen ez erősítővégfok IC, kondi, tekercs, maga a vezeték is, stb.. ez maga az elektromos áram hatása! magyarul minden cucc működés mellett, hőt bocsájt ki, ez van! egy ideig nem volt ezzel semmi gond, mivel elég kis teljesítményű dolgokat gyárottak, és ehhez képest elég nagy volt a felületük, de a fejlődés pont ezek ''ellen'' kezdett el haladni, mindig kisebb, nagyobb teljesítményű cuccokat állítanak elő, valamifajta megalomán tulajdonsággal felruházva, így próbálják meg fenttartani a fogyasztói tárasdalom alapját képző kapitalizmust, vagyis mindig új igényeket generálnak, amit marketingel/imázsépítéssel az arcodba tolnak, és máris megvetted az új quadotpersze egy reklámot sem láttam még quadra, de ha beleolvasol a hírekbe, a tesztprogik referenciaértékeiben már benne van egy 4magos csoda, pár teszt is megjelenik függetlenül a gyártótól, elolvasod a hozzátartozó fórumot, gondolkodsz a jövőről, aztán meglátod hogy felére csökkent az ára és ezt már megengedheted magadnak, akkor miért ne vegyél egyet? nincs ebben semmi rossz. csakhogy! ott tartunk, hogy már szinte pontszerű atomokat hajtunk ki a végletekig, (nem a gyártóra gondolok ő mindig egy biztonságosan eladható cetlit szitáz a procira, adott feszültséggel, megfelelő hűtéssel, sosem lesz velük baj.) de az emberiség kisebb hányadának még ez sem elég! jobb hűtést eszközöl, megpróbálja közvetlenül az atomokat hűteni, mégstabilabb feszültségeket generál, ezeket is hűteni kell, esetleg megnövelni a felületet, bevonja az egész házat légáramlattal, légkondicionálja a helyet, stb.. mindezt miért? többeket az ősi kinek nagyobb a farka? ''játék'' mozgat, pár tesztprogramon keresztül, néhány ember tényleg olyan dolgon fáradozik, amihez az összes gép számításteljesítménye sem elég..
a harc alatt a hővel, sok alaplap, proci, alkatrész fog megsemmisülni, és talán majd ez elgondolkodtatja a népet arról, hogy mi az hogy elég!
visszatérve a hőfokokhoz: amig egy elektronikai elem el tudja végezni a dolgát, mindegy hány fokos! ami extrémen tud melegedni, azt extrémen kell hűteni, itt ne csodálkozzunk ha ehhez nem 24fokos ideális hőmérséklet társul! mindenki addig tuningol amieddig a hűtőkapacitása ér! -
helkis
veterán
mit mondjak: kitartó vagy!
a hsz-em precedens értékű!minden procira igaz, amig működik minden, nem kapcsol le, resetel a lap, addig nem lehet gond, akár 90fokos is lehet.. ne aggódj már ezen.. (csajok nem szóltak még ,hogy tökmindegy hány fokos a 2 magod?
annyira körbejárod a dolgot, hogy már veszítesz az élvezeti-értékéből!) az is lehet hogy rossz szenzorból olvassa ki a progi az értéket, vagy esetleg felcserélödött a két érték, nem lenne újkeletü dolog..
-
helkis
veterán
részemről megkapod a ''legparásabb quad tulaj'' címet!
a hőkülönbségekről: valszeg az oprendszer ''állítja be'' így, a magokon futó alkalmazásokat, szolgltatásokat, ezért van mindig olyan mag, ami csinál valamit és van olyan, ami csak várja hogy mit csináljon..
a sok autómatika miatt, pedig nem lehet ezen változtatni, max ha visszatérsz 1 magra!multitask óta nincs ''nyugalmi'' állapot!
mielött újra teleítunk feleslegesen pár oldalt itt a lényeg:
idle (üresjárat) - minnél kevesebb hő a jobb, de ez is személyre szabott mivel senkinek sincs egyforma gépe, ventiszabályzása stb.. átlagosan olyan 50-fok körül van alapon a proci +/- 2-3 fok magonként..
full - terhelve - itt is meglepő módon a kevesebb hőfok a jobb, mivel itt sincs két egyforma gép, beállítás minden relative! mint már többször elhangzott 85fokon belassul a mag, tehát érdemes ez alatt maradni.. terhelve tapasztalataim és az eddigi hsz-ek alapján a magok között akár +/- 5-6fok is lehet. persze ezt is hűtője válogatja, vizzel valszeg kisebb a különbség.
felület és a mag között is kb 12-15fok különbség van átlagosan..
link - ha írsz egy webcímet, képet, légyszives a hsz-alatti link gombra klikkelj és oda másold be az útvonalat, valszeg az ikreim teszik, hogy mostanában eléggé megsokszorozódott a szabadidőm értéke.. előre is köszi!
ps.: ha véletlenül 86fokra felkúszik egy mag, nehogy kihívd a tűzoltókat!
ne legyél ennyire ''szögletes'' nézd egy kicsit ruhalmasabban a dolgokat, ill a legtöbb infóértéke a saját tapasztalatodnak van! tesztelgess, tuningolj, ha ahhoz van kedved, ha elakadsz, szivesen segítünk..
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Igen egy kicsivel hidegebb lenne, de nem sokkal. Szerintem próbáld meg azzal a 9-es ventivel is! Már akkor megéri, ha 80 fok alá viszi a hőmérsékletet... a bordáktól szívja a levegőt és ''adja át'' annak, ami a ház ''seggében'' van.
A gyári venti meg a bordákra fújja a levegőt!
A hűtő tényleg nem túl jó, ha mozog.. hatásosabb lenne, ha rendesen megálna a helyén! Az a baj a Ninjával, hogy ugyanolyan pattintós rögzítője van, mint a gyári hűtőnek.
Igen 85 fok a maglassúlási küszöb és mint írtam én is, azt ne lépje át! Ha túlépi elkezd hibázni a proci nagy valószínüséggel... -
vazimódó
senior tag
A cicergés honnan jön?
Nem véletlenül az alaplapi 4 pin-es csatinál adja a hangot?
Nálam így égett le a táp csatija. Prime terhelésnél elkezdőtött a cicergés kb 15perc után,aztán abbamaradt majd megint. Így használtam hagytam a tesztet,majd amikor gépet szereltem akkor vettem észre hogy a 4pin.es csati megégett.Csak azért szólok hogy nehogy te is így járj. -
jugeen
addikt
nem mondhatjuk, hogy fontos melyik mag hány fokos. ami fontos, hogy a legmelegebb ne érje el a határt. a magok közti hőfok különbséget sajnos csak polírral lehet csökkenteni. belinkeltem a CoreTemp-et, azzal mérd a magok hőfokát. talán az a ''leghitelesebb''. ne aggódj a magok egyenetelen terheltésge miatt. az op. rendszer szépen skálázza a magokat az alkalmazások igényének függvényében. ha leterheled Prime95-tel, akkor ott fogsz látni 100%-os terheltséget minden magon.
-
jugeen
addikt
nyugodj meg, két 12-essel a ninja-n egészséges hőfokot fogsz elérni 3G-n.
85 fok környékén már képes hibázni a Quazán. természetesen ez a 85 fok teljes 4magra terhelt Prime95 blend v. large FFT mellett értendő. ha itt nem mész 85 fok fölé, akkor nem valószínű , hogy lesz olyan alkalmazásod ami a 80 fokot elérné.
-
hunnylander
őstag
Még a legtapasztaltabb fórumozók is szivesen segítenek, rendszerint. Csak ez egy nagyon kiterjed számtech fórum ezért a fórumtémák átláthatóságáért és hasznosságáért nem jó szétoffolni egy topikot és abban vitázni. Az off hozzászólásnál át kell váltani a ''off topic''-ra a hozzászólás szerkesztésénél. Mások reakcióit pedig saját nyugalmad érdekében nem szabad túlreagálni, ez csak egy internet fórum, nem küzdőtér.
És hogy valamennyire on-topic legyek. A Q6600 az méltán érdemelte ki a Qazán becenevet. Rossz szellőzésű házba ne tedd. Pl. olcsón kapsz Codegen Briza házat (az többezernyi lyuk minden oldalról remek szellőzéssel és még viszonylag jól is néz ki, persze a tápot azt dobd ki belőle). Egyébként a Hyper TX kialakítása kedvezőbb lenne az alaplapnak is, mint a Zalman.
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
biztos a lekerekített formákra buksz!
szvsz a 9700 nem sokkal jobb mint a 9500 ami nekem van, E6400-re még elég jó volt tuningal is, de ezt a B3-as quad-kendermagost már nem bírja hűteni.. tuningal 3325-ig jutottam órajelben, de iszonyat meleg több óra terhelés után.. itt általában 75-90fok közötti maghőmérsékletek voltak, jelenleg energiatündérekkel 1600-2400Mhz-között használom: (furcsálom, mióta meglett a vdrop-satír azóta nem veszi le a feszt, marad 1.28v, pedig minden auto-n van biosban
)
Hőmérsékletek
Alaplap 39 °C (102 °F)
CPU 39 °C (102 °F)
1. CPU / 1. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 2. mag 49 °C (120 °F)
1. CPU / 3. mag 45 °C (113 °F)
1. CPU / 4. mag 47 °C (117 °F)
és itt elérkeztem arra a pontra, hogy minden egyes procicserénél váltsak 10+k-s hűtést? nem! bármennyire is utálom a vizet a gépeben, most az lesz... B3 - bek@phatja!várom az A0-s 8magosokat!
bár ahhoz már lehet kompi kellene..
-
Achill3uS
nagyúr
oké, hogy a hűtéséről van szó, de te már egy teljes oldala azon szenvedsz hogy milyen hűtőt vegyél, megkérdeztem mid van, mondtad h semmit nem vettél, másik topicba meg irogatod hogy milyen jól hüti neked a 9700-as ezt és ezt.. össze vissza irogatsz, és olyan segítőkész fórumozókat ''öreg''-ezel le mint jugeen, és igen, nem tetszik, ha egy olyan topicot amit szivesen olvasunk teleszemetelsz idióta kérdésekkel.. át lehet menni a milyen hűtőt vegyek topic-ba..
-
hunnylander
őstag
Én még a grafikonokat is megnéztem. A Hyper TX símán veri a Zalman-t, de még a többit is (persze Ultra 120 eXtreme nincs a tesztben) a PH!-s tesztben. Úgyhogy azzal még spórólhatnál is, mivel csak szolidan akarsz tuningolni.
Itt [link] egészen olcsó. Plusz a PCX nagyon olcsón szállít házhoz is.
És már a venti is rajta van gyárilag, sőt még csendes is.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
tudsz, és nagyon is jó hűtő. itt a scythe topic [link], itt tedd fel a kérdéseidet róla, mert ez már nem tartozik ide. köszi
mod: ne már nekem kelljen mindent szájbarágni, a honlapon világosan leírnak mindent, 12cm-s venti megy rá, ugy rakod fel ahogy akarod.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
lol
azért a zalman vizhütöje nem a csúcs, főleg h passzív.. ha valami jó léghűtőt akarsz akkor a Scythe háza táján nézz körül, azok a legjobbak, kivétel persze az említett Thermalright Ultra120 Extreme, a gond vele, csak annyi h itthon nem kapható és legalább 15k a beszerzése.. egyébként alapfeszültségen nem kell izgulni egy olcsobb hütö is simán elbánik vele..
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest