- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#68216320 #24630 üzenetére
Anno volt róla némi vita ,hogy mi a valódi tjmax, egyesek a 90-re voksoltak (everest defaulton ezt állítja be), de sztem nem annyi hanem az akkor felmerült 100fok (core temp default értéke). Nézd csak meg, hogy a CPU hőfok 90-es tjmax esetében melegebb mint a magok hőfoka. Sántít! Akkor mutat reálís hőfokot ha a tj max 100 fok. Ekkor a cpu hűvibb mint a magok ami már reális.
Én már régen nem nézegetem a hőfokokat, de arra emlékszem alapon 100-as tjmaxxal 4x fok a magok hőfoka idle állapotban.
A prime olyan terhelést ad a cpu-nak amit normál körülmények között nem ér el tehát az a 7x fok nem vészes. -
válasz
#68216320 #24627 üzenetére
CM Hyper212 + minden polírozva + OC = kb ezek de 7-8 óra prime95 után. Gornec23 oldal sajna halott, ott megleshetted volna képen is.
Ez így magas, ha én most erre az órajelre visszavenném sztem a 60 fokot sem érné el terhelve. Persze függ a fesztől is.
Szerk: Most látom, hogy ugyan azon a feszen megy mint nekem csak nálam picit több az fsb.Winne! Azért nem izgat mert anno 2 hét non stop kísérletezés miatt lett atom stabil, aztán vettem ezeket a ramokat és hagytam a régi ram beállításain. Nagyon nem volt kedvem még a ramot is finomítani.
-
Te hallod ugye nem mondod h elhiszed azt amit az everest kiír fogyasztásnak? Biztos az E5200-as is 4W-ot eszik meg sorolhatnám. Tápos topicban lekiabálnának.
Van erre kitalált műszer fentebb linkeltem meg sok más fizikailag megfogható dolog aminek köze nincs a szoftveres méréshez.
Nem bántás csak ne élj tévhitben.
C1E és társai: OC alatt marha hasznos tud lenni. Gondolj bele. Feszből nem tud levenni mert emelt, ha emelet, a MHz-ből már levesz. Eredmény? Egy baromira megfeszelt lassított cpu. -
THX! Only G0, nem most kezdetem vele, csak soha nem tudtam mennyit eszik tisztán a CPU.
megj: 1.5V-ot soha nem adnék neki. 1.45 is már olyan szint amire azt mondom nekem ne adja el senki. Amúgy meg ha 3.2-höz ennyi kell akkor rég rossz példány, szabadulni tőle amint lehet. -
Hello! Ennyi év után láma lehet a kérdés, de mennyit zabál egy Q6600-os? És egy E8500-as? Sehol nem találok konkrét adatokat. A húzott Q6600-os és egy alap E8500-ös érdekelne.
-
Tudjátok h ez a jószág mennyit zabál? Olvastátok a cikkem?
A tervem h csökkentem a bios feszkót, hátha 1.34375 alatt is stabil.
-
válasz
Alister71 #23577 üzenetére
A P45-öt nem 65nanos CPU-ra tervezték hanem 45-ösre, igazán jól egy alaplapban megy a Q6600, sajnos a nevét nem tudom, de P35-ös az biztos, ritkaság, Gigabyte! Ez ezer százalék! A P45-ben a tuning sokkal macerásabb dolog mint a P35-ben. Várjunk csak várjunk csak P35-DQ6 rev: 1.0? Nem biztos.
-
válasz
Alister71 #23557 üzenetére
Nekem ezeket akkor tudja ha alapon fut, kegyetlenül meleg fesz emeléskor, szinte robbanásszerűen melegszik! A polír javított rajta de nem olyan sokat. Ez ilyen, de tény h jó! Nem panaszkodom!
IBT az én időmben még nem volt!
prime volt, de amúgy IBT-n is túl vagyok már, meg sem kottyant neki! Jaja a grid kiakad ha baj van!
-
válasz
Angyom #23547 üzenetére
Ne auto feszre állítsd a cpu feszkót. a core temp kiírja a cpu VID-jét arra álltsd biosba, majd nézd meg ezen a feszen mit bír, ha tuningolni akarod. Ez az auto fesz dolog baromi veszélyes tud lenni.
Figyu, nekem egy elég laza 3.44GHz-s értéken megy a CPU-m, de ha itt én mindent autora lövök be úgy túllövi a gépet h fix h károsodik! Tudod te mennyi feszt ad a ramnak meg ilyen olyan alkatrészeknek auton? Több tized voltokat emel ami nem játék. Pl a régi ramomnak max 1.9-et lehetett adni, ő adott neki 1.92v-ot és eltelt pár nap mire kiszúrtam h auton maradt. Sztem bárkit kérdezel nem támogatja az auto feszelést. Még CPU-nál oké az nem annyira kényes de egy alaplapi csipszet az. Amúgy nekem alapból a CPU-nak a VID értékén adja, minden másnak autot, ez van ha a biost resetelem.
-
válasz
Bagira01 #22071 üzenetére
Miért van a gép? h fűtsön!
Villamos energiából, hő energiát állít elő!
Kinek többet kinek kevesebbet, nekem képes annyit, hogy valamikor elzásom a radiátort mert a kett őegyütt nyári meleget varázsol a kicsi szobámba. Nyáron ez 34 vagy e feletti hőfokot jelent, de 30 alatt ritkán van.
-
válasz
Samanbacsii #22052 üzenetére
Pontosan, a kupak hogy lehetne hűvösebb mint a magok? Csináltam egy apró kis trükköt. Vettem hőérzékelőt, egy kis vékony szenzor, odaraktam a kupakhoz, tudod van egy kis rés a kupaknak egy pontján. Oda becsúsztattam amennyire lehet. És h az ott mért hőmérséklet kb mivel volt egyenlő? A kupakéval!
-
válasz
Samanbacsii #22048 üzenetére
Nem nem! Sokáig kellene írnom mivel mi a baj és mit álítgass, inkább nézz rá erre + vedd bele a programok közötti kis mintavételi idő eltérést +, hogy nem egyforma Tj.Max-ra álltak be maguktól és rájössz h az igazság nálam van. a G0-ás q6600-nak 90 vagy 100 fok a tj max, attól függ hol nézed, everest alatt 90, ez sztem azért van mert az intel új tj max értékeket adott meg és az everest már ez szerint dolgozik, ez előtt 100 volt ez a szám, e szerint dolgozik a real temp és a core temp, én utóbbiknakk hiszek, mert ha 90-re rakom akkor tudok olyat is h szobahőfok alatt megy a cpu, ami elég érdekes. tudom h zavaros volt sorry
[link]
Még valami, vedd bele, hogy épp fűt a radiátor alig egy méterre a gépemtől! -
válasz
Samanbacsii #22036 üzenetére
Ezt én zavartam meg !
[link]
-
válasz
grabber #21981 üzenetére
15 perc alatt semmi nem derül ki! nekem 7 óra után volt hiba! Talán talán 2-3 óra után azt mondom jó megy, de akkor is lóg a levegőben h nem biztos a dolog.
Nikkel10! a hőfokkal minden oké!! ha tuning mellett kapcsolod be az energiatakarékost akkor olyan mintha be se kapcsoltad volna! max nem fogyaszt annyit, de a hőfok marad. Vagy valamit nem jól értelmezek?
-
válasz
Nikkel10 #21931 üzenetére
Sztem meg sokkkk! alapon én se sírnék a 3x fokommal, én 3.44-en "sírok" a 40-45 fokkal!
Nykamat rá h kis igazítás és javul! Hyper 212 van az enyémen, ezt csavarral kell rögzíteni, a 2 felsőt negyed-negyed fordulattal kilazítottam a max becsavaráshoz képest, ez 5 fokot hozott! Én eljátszanék vele a helyedbe! Ha már nem polírozol akkor legalább ez! De te tudod! -
Ezeket a hőfokokat h csináljátok? Nekem erős 10-20 fok a differencia felfelé! De ha fejen állok akkor is! hm
Tj.max 100 fok -
Jajjj gondoltam megnézem megye 3.6-on, megy 8x450-en töltés alatt fagy, 9*400-on betölt, win is bejön, és nem is oan meleg! DE nincs lelki erőm tesztelni finomítani, marad 3.44-en!
-
Én itt vettem az enyém! [link] De sztem figyeld a topicot, sok okos dolgot írnak! A hyper TX2 úgymond kicsi pl a 3.6hoz, bár ez proci függő! Valakinek elég valakinek nem! Nekem pl nem lenne elég tudom, nem ok nélkül megy az enyém is "Csak" 3.44-en!
Amit belinkeltem képet az épp azt a dolgot lövi ki h ha a procc nem kap terhelést akkor vegye le a szorzót! Azaz ha mindkettő disable-n van akkor alapon mindig a 2400-at fogod látni!
Figyu nagyon kezdő vagy még, olvasgass itt, de először vegyél egy jó hűtőt! Addig el se kezd a tuningot! -
95nél? Jól tetted, az túl van minden lélektani határon! 70 fölé ne nagyon engedd! Bár nekem 75 fölött járt 7 órán át!
Auto feszeket felejtsd el! Nem jó ártalmas! Tunindnál kikapcs C1E és EIST: [link]
Aztán, gyári hűtő 3GHz felett ááááá! Nekem Cm Hyper212 van, elvagyok vele! 3.6ot a levegő elvisz ha minden igaz! -
devast! Én csak egy számra voltam kíváncsi, semmiféle egyéb dolog nem érdekelt! Nem 2 napja van q6600om csak kicsit lemaradtam és kíváncsi voltam alapon mennyit mutat a többieknek! DE köszi az infot amit én már tudtam személyszerint!
-
válasz
devast #21201 üzenetére
Erre a 430w-ra büszke vagy? Én elmentem itthonról 2 napra, ami világított v akármi más azt kihúztam! Gépem se épp green, épp ezért próbálok figyelni arra h minden felesleges dolgot kilőjek! Ami felesleges azt ne üzemeltessük!
QRU Nekem több, de nem is 19 van a szobába, és a radiátor a géptől 1m-re van. Na meg a gyári hűtésen túl csak egy db 12centis venti van 5v-ra kötve az is a vga mellett van. A zaj zavar, inkább főjön meg a gép. Képletesen! -
Mondtok nekem Q6600-nál 2.4-en idle hőfokokat? Viszonyítani akarok! Köszi!
-
Olvasgattam itt és van akivel nem értek egyet! Pl a hőfokokban! Blend meg ilyen alatt tuningon 70 felett járkál simán 7 órát! Azt nincsen baja! Másik meg az h nem oly régen szereltem egy gépet aminek laza 1 éve 90 felett járt a mag hőfoka! a kupakja! blogomba ott a cikk róla, ez egy celeron d 3.2GHz és tudjátok mit? Még mindig megy! Nem kell félteni őket ebből kiindulva! Ha a proc tulmelegszik úgy jár mint a celeron, belassul, win start 5 perc, mint egy 486-os olyan lesz!
-
Szegény Quadok!
-
Én ismi itt olyat akinek Hyper tx1-es van és nagyobb vid-es quadja van és a tuningnál hőfokba ver de fölényesen!
-
válasz
zsolt1129 #19842 üzenetére
Jaja, sokáig játszottam vele mire elértem a legjobb hőfokot! Ami még mindig nem jó de nekem ár az előzö is olyan volt h megy azt csókolom! Most everest teszt alatt max 77 fokos, eddig 86 volt ott! A prime alatt még hűvösebb!
Én azt csináltam h fullra becsavartam mind majd a fenti kettőt amin függ a hűtő azokból negyed fordulatot kicsavartam! A lenti 2-ből épp annyit h ne szoruljon csontra a menet végére és így lett a tökéletes!
Az a 9 prime alatt csak 7!
-
Én hagy én hagy!
Én használom! Van jó meg rossz tapasztalatom is!
Jó tapasztalat: Halk (fix fordulatos), batár nagy állat!
Rossz: ha csontra meghúzom a rögzítőcsavarokat (amiket csak akkor lehet elérni ha az ember az alaplapot is kiveszi) tehát ekkor picit meghajlik az alaplap és a proci picit elkezd melegedni a nem tökéletes fém fém érintkezés miatt!! Nem szabad fullra becsavarni őket! Pár napja jöttem rá erre azóta -7 fokos a procim! 3.6-ot simán viszi ezzel! Nálam a hőtermelés mindig probléma volt! Alapjaiban meg vok vele elégedve!
JA, mivel óriási a hűtő ezért remélem nagy széles a házad is! Nekem kilóg a házból mert sima ATX-es! Nem szerver! -
Az ABIT mint alaplap gyártó cég lehúzta a rolót! Az IC7 szinte mindegyik tagjával taliztam és épp egy 3as prescott társaságában, ment az a maga korában!
-
válasz
HoReSz1975 #19816 üzenetére
Érdemes a szorzót csökkenteni (8) és az FSB-t nyomni az egekbe!
Tüzi! P35 + q6600 a jó választás! Abba valamivel jobban mennek mint pl az új P45-ökbe! Stabilitással nincs gond ha nem tuningolsz, nem lehet, végülis giga!
-
-
válasz
proci985 #19799 üzenetére
Szép amiket leírtál meg jó csak egy bibi van! everestbe meg real tempbe nem sorba vannak a magok! nem tom melyik mutat valósat pl: everesbe a 2. mag pl 30 fokos az realba nem 30-at mutat 2.nak! am nekem az 1. mag mindig is melegebb volt a többinél idle alatt! !!!!Real szerint!!>>> 1.-2. LOAD állapotba szinkronba melegszik és a 3.-4. ugyan így van, a párok között van 3 fok különbség azaz ha 70 az 1.-2. akkor 67 a 3.-4.! Everesben ha jól emlékszem ekkor azt mutatja h 1. 70fok, 2. 67, 3. 67, 4. 70 fok!
Nem tom így mit visz nincs türelmem meg szabad 7 órám primre! Éjjel nem szeretném járatni!ja a feszt már vissza is vettem bios 1.35-ről 1.34375-re! du óta így megy! Meglátom jó e hosszú távon!
-
-
Elég volt, minden létező dolgot kipróbáltam már! De tényleg! Kombinatorika az egész, van 4 csavar hányféleképpen lehet őket lazítani és mennyire! A vége az lett h 71 fokon megy small fft alatt 2 mag a többi 67-8! Ennél lejjebb nem mennek és e főlé sem mennek MÁR! Paszta nélkül is próbáltam hátha, de úgy se javult a dolog, viszont még úgy se értem el a 77-et! Jó lett az a polír
KÖSZI A TIPPET! vagyis h eszembe juttattad ezt! Én még ilyen példával nem taliztam de most h írtad.......! Lehetséges h most már nem kell annyi fesz 3.44-hez neki mert hűvösebb lett?
-
Szét szed összerak ezt játszom! Egyik mag 68 több 75! De már gyanítom hol kell lazítani! elvagyok.......
-
Igen már fix a dolog, sokat javultak a hőfokok! Nem megy 71 fölé egyik mag sem! Ilyenkor már beállt a megszokott 77-re!
everest stab tesztbe eddig 86 volt, most max 77! hmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
-
válasz
Kolondrum #19778 üzenetére
Lazítottam rajta! Eddig különösebben nem látok változást!
Vagyis hááááát....Sokkal lassabban melegszik fel a proci! Nagyságrendekkel lassabban! Érdekes, idle semmit nem változott, de small fft alatt eddig minusz 6 fokot mérek! azaz 71-et maxnak! Lazítottam a felső 2 csavaron meg az alsó 2-n egy pici!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest