- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt1129
addikt
válasz
KTTech #18430 üzenetére
67 fok Prime alatt 3Ghz-n.A Primet még tudom is hibátlanul futtatni de más 3d-s alkalmazásnál kék-halál
Ja bocsi most benéztem a hozzászólást.HSM: Szerinted a régebbi BIOS-t miért nem engedi visszarakni.Pedig a lapom topikjában a régebbi hozzászólások között irták hogy a régebbi biosok jobbak.
-
-
pcmatyi
tag
-
HSM
félisten
-
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech #16125 üzenetére
az, mert nálam is pl CPUTIN-re adott 1°C-ot, bár a többi érték helyes volt. De mért másikal is(korábbi verzió), ami nálam nem kukás, vagyis jót mért mindig, pedig én azértnem keveset használom, és ezt mérte azzal is. Itt is van egy 2Vos max, pedig ez a verzió tuti hogy jó. Eseteleg még az IC produkálhat valami miatt fals eredményt, vagy lehet hogy tényleg ennyit kap maxra egy tüskében.
-
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech #16099 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a sima 120-as talpa milyen, de az tuti, hogy az enyémben még mindig van némi domborulat, pedig már annyit csiszoltam, hogy elmehetnék polírmesternek. Szal tényeleg szar az alja, de azt gondoltam, hogy a másiknak is az, mert kb u.a lehet az alja, csak a TRUE-en jóval több a hőcső. Viszont ha tudják, hogy szar, akkor odabökhették volna hogy ez kicsit csalóka, mert ez így nem tükrözi a két hűtő képességeit.
-
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech #15755 üzenetére
próbáld ki azt hogy load default settings után is ezt csinálja e. Azért mert ha ott is előfordul a probléma, akkor ez HW gond biztos, és nem BIOS beállítás miatt van így. Persze attól, ha itt a probléma nem fordul elő, még lehet károsodott HW is, de az elző módszerrel a hibás BIOS beállítás kiszűrhető.
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
KTTech #15283 üzenetére
Mindkét hsz-od szép is jó is..., de nem minden így néz ki a gyakorlatban..
Ha iskolapadban tanulod meg a számtech-et, amit a 30-40-50 éves tanár 3-4 éves könyvből írt jegyzetével mehetsz át ZH-n és nem frissíted a tudásod, akkor neked kapáltak.
Szóval a PCI-E csatiról annyit, hogy egy csúcskártya x8-os sebességű csatival is beéri..teszteltem, tesztelték single, SLI..szóval marketing ez a sávszéltöbblet.
A másik újítás? Mi is..ja a táp, hogy 150 W-ot kajolhat az alaplapról..hmm jó is szép is, de mindenki rádugja a kieg csatit a kártyára, hiába kevesebb a fogyasztása, nem megszokásból, hanem mert pl esetleg több ponton csatlakozik és jobb a kontakt (felület/áramerösség).Adatbiztonság? Hát érdekes téma mindenki tudna róla beszélni. Liksoft-tól szerintem Beowulf is elismerte volna azt a kijelentést, hogy nem annyira jártas számtech berkekben, de Tőled... (messziről jött ember..
)
Nem kritizálni akarok, de ha kötekedsz, azt stílusosan tegyed, veled nagyjából ugyanolyan tudásu embörkével.
Peace!
Üdv:
Egy papír nélküli számtechkontár -
Beowulf_78
addikt
válasz
KTTech #15282 üzenetére
Óriási tévedésben vagy, és ráadásul nem is figyelsz oda...
Említettem hogy nekem is vannak olyan adatok a gépen amiből pénzem van.Az hogy rendszergazda vagy nem jelent semmit a jelenlegi témában.Max. annyit hogy egy rendszergazdának azért tudnia kellene melyik az a vinyó amelyik esetlegesen tartósabb a többinél.Nálam az elmúlt 10 évben átlagosan 18-20 órát megy a gépem naponta, tehát majd hogy nem non-stop, de mindenképp többet mint az átlag felhasználóknál.Iszonyat sok vinyó járt nálam összességében, mert mindig 3-4-5db volt a gépeimben.Ez idő alatt (pedig a régi vinyók nem voltak még ennyire tartósak mint a mostaniak, de gondolom ezt te is tudod), 1db vinyóm nem lett fizikai sérült, szoftveresen volt 1 nagyobb problémám, elszállt a partícióm, de bár én nem vagyok rendszergazda, sőt a kezdő-amtőr kategóriát képviselem szted, de azért visszahoztam róla az adatokat.Ez a művelet 12 óránál nem volt több időmbe.10 év alatt.
Ezért vagy te a paranoiás és nem én.Azt se felejtsd el hogy minden ember másképp gondolkozik...én lexarom hogy raid 88-at használsz e vagy sem, mert neked az fekszik.Tiszteletben tartom, attól függetlenül hogy nem értek egyet vele.De az amit te csinálsz hogy majd hogy nem lefikázod azt aki nem raid01-et használ mint te...elég ciki hozzáállás egy rendszergazdától.
A másik véleményét tiszteletben kell tartani.Te raid01-et használsz és ennyi.Attól még másnak nem fog elszállni az adat mert te túlbiztosítod magad.Nagy számok törvénye alapján persze lehet gond, de erre elég kicsi az esély, nem annyi ahogy te ezt ecsetelted és túldrámáztad.Ez a lényeg.
A rendszergazdaságról meg csak annyit, hogy itt, aki kicsit is jobban beleásta magát a számtech-be, konyít a hálózathoz és hiba felderítéshez,gépépítéshez, úgy gondolom elmehetne rendszergazdának.Miért nem megy el? Azért mert nincs róla papírja.Ennyi.Ne misztifikáljuk túl a rendszergazdaságot.Igaz vannak nagyon komoly helyek is, ahova 120% kell teljesíteni, de vannak "habisztizős" helyek is.Mind a kettőből láttam már példát.
Szóval ennyit erről hogy mennyivel vagy több, és mennyivel beszélhetsz "magasabb lóról".Részemről az off befejezve.
-
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech #15252 üzenetére
Na akkor most végképp nem értem.
Az addig ok, hogy jön az ötlet, hogy tegyük a SATA eszközöket egy gyorsabb buszra, hogy nagyobb adatátviteli sebességet lehessen elérni. Node a déli hídon PCIe 1x-es portok vannak, azok meg kb 500Mb/s et bírnak, a SATA meg 3Gb/s. Akkor most mi van?
Amugy jó hogy nincs teljesítmény növekedés, a SATA eszközök gyorsak, de csak elméletben. Egy nagyon jó SATA vinyó hatalmas cache-sel talán kihasznál valamit a sávszélből, de pl egy nagyon összetöredezett NTFS már nagyon visszafogja a teljesítményét. Én is informatikus vagyok, jobban mondva csak leszek, nekem sajan nem nagyon van időm utánaolvasgatni ilyeneknek, inkább SW kérdéssekkel nyaggatnak az egyetemen, és ez eléggé kimeríti az időmet. Konkrétan hol olvastál utána?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTTech #15264 üzenetére
Ezt úgy nevezik hogy Paranoia.
Biztos sok a felesleges vinyód, sok a tárhelyed. RAID01-nek másképp nincs értelme.Bocs...de van.Ha paranoiás vagy.10 év alatt nem volt szükség arra hogy adatot mentsek, a tuningból adódóan se és másból adódóan se, holott pénzt buknék ha elveszne valami róluk.De nyugodtan megkérdezheted itt a PH-n ki használ RAID01 tömböt. A válaszokat megelőlegezném...RAID0 használók 99%, RAID01-et használók 1% az az egyedül te.
De igazad van, boldog vagyok, és lehet tudatlan is, viszont ez még mindig jobb és élvezetesebb géphasználatot eredményez mint a paranoiád.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTTech #15262 üzenetére
Az AMD Thunderbird 1,4ghz proci óta tuningolok, ami nem most volt...ill. a P1-es 233mhz korszakban is próbálkoztam már a tuninggal mint kezdő...tuningból adódóan nálam még soha 1kb adat se veszett el, vagy sérült meg, és nem hiszem hogy szerencsém volt.Nem parázok rá a dologra, és akkor nyugodtan használom a gépemet.Mert ezen kár agyalni...mert ameddig MD5-tel szarakodsz, simán megdögölhet az egyik vinyód is akár.Vagy szoftveres bad sector-os lesz pl. Vagy bármi, ami nem feltétlen a SATA vezérlők hibájából adódhat.Szóval én úgy vagyok ezzel hogy nem parázok az adatvesztéstől, és nincs is adatvesztésem.Kb. ennyi.
Jah...egyébként sok fontos cucc van a vinyóimon, de eddig csak a vinyók fizikai sérüléséből adódóan volt adatvesztésem.Maxtor, Seagate vinyókkal volt sok szoftveres gondom de amióta Samsung-ot használok semmi gondom.
-
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech #15111 üzenetére
neem? úgy tom hogy ez szabvány, vagy rosszul tom? Hogy lehet a egy 100Mhzes buszra tenni 33Mhzre szabványosított eszközvezérlőket(lehet protokollhíddal, de én csak 2 hídról tudok a PCI architektúrában NB+SB)? Ha emelem a PCIE frekit, és kékhalálozik a rendszer, nem jelenti azt, hogy egyből a SATA vezérlők hibáznak. Lehet egyszerűen csak a lap vagy a VGA nem bírja. Ha jól tom Nforce-os lapoknál alapból 110Mhz. Szal nem valszínű hogy a VGA-nak valami baja lesz tőle, különben sorra dőlnének ki a karcsik ezekben a mobokban. Egyébként emeltem 130 Mhzig, semmi problémát nem tapasztaltam. Én tudom rosszul vagy KTTech? valaki informáljon plz!
-
Zájec
veterán
válasz
KTTech #15104 üzenetére
eddig én se nyúltam hozzá, fix 100-on van...
csak olvastam ezt a h.sz-t, és gondoltam megkérdezem töletek mik a tapasztalatok... ezért lettem kiváncsi -
_Lord_B_
tag
válasz
KTTech #14951 üzenetére
Köszönöm
féltem, hogy 1066 as memokba kell beruháznomköszi, nem tudtam pontosan, hogy az intelnél, ezt hogy számoljam
Amugy megérné megvenni a 9300as intelt vagy a 9450 est, vagy egyenlöre nincs értelme és a q660 as is elég?
mindegy egyenlöre szabadulnom kell a 6000+ostol -
Brae
őstag
válasz
KTTech #14888 üzenetére
OK, kösz, sejtettem. Mindenestre visszaveszem 7x430-ra a kicsikét a fogyasztás miatt (1.168-al bírja), így a ramok is jobban meglesznek hajtva. Egyébként 8x400-on 185W-ot eszik a gép Rosetta@home alatt. Holnap majd mérek egyet 7x430-on.
-
-
chibo
csendes tag
-
slett27
addikt
válasz
KTTech #14405 üzenetére
Zalman ZM-MFC2>>> 3,8GHz@1,55V teljes rendszer teljesítménye + GeForce 8800GT 512MB terhelve 365W a teljes rendszer fogyasztása.
-
szacsee
nagyúr
válasz
KTTech #14334 üzenetére
Ehhez valami tápguru kéne, de sejtelmem szerint a kevesebb tekercsel rendelkező lapokon azért nagyobb a kondi kapacitása, mert kevésbé oszlik meg a terhelés (több áram folyik át rajta), míg a több tekercsekkel rendelkezőkön jobban eloszlik a terhelés és 1 PWM ágon kevesebb áram halad át...gondolom én.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest