- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gazfickooo
tag
válasz
VinoRosso #18658 üzenetére
ez egy ilyen komplett rendszer volt amihez adtak szivattyút,dupla radit és blokkot is,ilyet ilyet arra gondoltam lecserélem egy d-tek fusion v2-re a blokkot mert szerintem az a gyenge pontja a rendszernek,a viz 34-35 fok szokott lenni ha meghúzom a procit most a 30fokos szobában is.Szerinted is blokk lehet a gyenge?,ez az első vizes rendszerem nincs tapasztalatom hogy mennyi az a hőfok amit egy vizhűtéstől el lehet várni tunningolt quad esetén
-
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #16301 üzenetére
Nem követted az irományomat....ki beszélt itt a prociról?
Mert én nem...fsb szinten lett megemlítve de csak is RAM vonatkozásban.
A rammal volt a gond...és igen, Vista alatt azonos beállíás mellett csak 467fsb megy az az 1120mhz-en mennek a ramok.Ha már 1fsb-t növelek hibázik a ram 1123mhz-en.
Tehát ugyanezekkel a fesz beálltásokkal annyi különbséggel hogy csak az FSB-t állítom XP SP2 alatt 1133mhz-en is full meta stabilak a ramok. Még a programok is ugyanazok mint XP alatt. Minden u.a. De valamiért tényleg érzékenyebb a memókra a Vista. Ez most be is bizonyosodott.Bőven elég a 467fsb is, -40mhz a prociból és -13mhz a ramból nem fog földhöz verni, úgyse benchmarkolok túl sokat.
Max. a BIOS-ban 2 mentésem lesz...egy Xp-s beállíás és egy Vista-s beállíás is.
De azért köszönöm a segíséget mindenkinek!WiZARD: Jogos az észrevétel, de nagyon komoly a léghűtésem, a procin kívül is...kb. 4 fokot melegedett a procim.Van 5db 1200-4500rpm közötti házhűtőm.Ez a melegedés értelem szerűen Silence üzemmódban történt 1200rpm mellett. 2000-2500rpm-től aztán beindul a huzat...
Szóval a nyári melegedés minimálisan járhat kockázattal, egyébként első dolgom az volt hogy leellenőríztem everest-be a hőfokokat. Nem láttam nagy változást úgy hogy ezt ki is zártam.
De azért köszi neked is az észrevételt. -
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #16259 üzenetére
Ezt remélem csak hsz gyüjtésnek szántad.
Igen jól le volt tesztelve XP-n, több linket is beszúrtam ide a Prime stabilitásról.
Win memtest,Prime95 Small FFT, és persze Blend is 1,5-2 óráig. Atom meta stabil volt 472x8-on, 1133mhz ramokkal. Vista alatt 470-et se megy (blend 5p belül kék halál), dobálja a win-es memtest a memo hibákat.
DOS-os mem tesztet is futtattam 4-5 órán keresztül 1133mhz-en de nem jelzett hibát.Tehát nem az történt hogy a 2 OP rendszer váltás között valami történt a ramokkal. Valamiért nem megy annyit Vista alatt...sztem a szuper qurva jó SP1 miatt, mert nem emlékszem hasonlóra amíg nem volt SP1.
De majd le fogom csekkolni.Felteszem az Xp SP3-at megnézem azzal is.Ha azzal is ez lesz akkor Sp2-vel és Vista-val SP nélkül. Ki fog derülni hol a hiba.
-
Gorneck
legenda
válasz
VinoRosso #16063 üzenetére
Majdnem azonos ventikkel voltak tesztelve...ezt is meg kell nézni...ami szerint mértek ott meg lehet jobb a sima...sőőt...lehet jobb példányt kaptam simából...sokan panaszkodtak a true talpára...elég lehet ennyi is...a két borda között amúgy is kevés a tudásbeli különbség...De ez nem ide tartozik...
-
Gorneck
legenda
válasz
VinoRosso #16052 üzenetére
*Heatsinks are ranked according to the lowest rise in ambient temperature on Frostytech thermal test platform, with fan at maximum speed. More detailed results reside in each specific heatsink review. Ezt is? Mert akkor nem csodálkoznál, hogy miért nem TRUE a best of...mondjuk egy ideje nem az...
-
válasz
VinoRosso #16024 üzenetére
Hát ment kb 20percig utána pont mikor kint voltam cigizni újra indult a gép
Ezért ujra inditottam a tesztet hogy lssam mit csinált,és ment megint egy jó darabig mire láttam hogy a prime valami hibát ír ki ezért lefényképeztem,,remélem jól csináltam mindent,(mármint a tesztet) ,mert igy elsőre igen nehéznek tünt
a biosba tuti mindent jol löttem be.
-
Gorneck
legenda
válasz
VinoRosso #16044 üzenetére
Olvasd már el mi alapján rangsorolnak...egyik legjobb tesztoldal...ahol vannak pl oly kedvesek, hogy a hűtő hangját is meghallgathatod...ami azé nem rossz dolog...
Laraxior: Nem ártani hiszti előtt olvasni...Jahh a Big Typhoon nem hiába nincs sehol...sajna, ahogy a régebbi Scythe termékek se...
-
válasz
VinoRosso #16004 üzenetére
,,, megint én vagyok csak több okbol is elakkadtam
A biosban volt pár dolog ami nem ugy volt min t irtad le írom mi a CR ott nem tudtam 2N állitani ,csak 2 T gondoltam azt kell arra raktam,a DRAM-nál nem volt 8000lehetöség ezek voltak,711,853,890,946,1068,1136,1184,1423,én 711 re raktam ugy voltam vele majd irod hova tegyem
3 ik a DRAM-nál 2.0v írtál arra raktam de ott pont sárgára váltott az nem gond?1.98 még fehér volt,ja amugy leírom 2x2gb geil vaule 800mhz kit van a gépbe (mert ezt nem is mondtam)hátha számit.Hát igy elsöre ennyi amit kérdeznék meg kellenne a link mert nem tom tesztelni
Ja és viszem felvelé,és ha hibázik akkor irjak ide képpel?vagy a cpu feszt emeljem? Várom a válaszod mit tegyek
-
válasz
VinoRosso #16001 üzenetére
a lábamon
Amugy most nézem ezek a pprogik nincsenek meg megtudnád adni a linket honna szedjem le?mert sehol nem találtam
HW monitor, Prime 95 ja és jól látom 2x2 órát kell tesztelnem,utána ha nem hibázik 5 mhz és megint 2x2 óra??Igy holnap estig elleszek a tuningal
Am azért vagyok még itt írom ki papirrra amit irtál
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #15882 üzenetére
Végül BIOS 1,55V (load: 1,508V) úgy tűnik stabil, viszont ez a kis V emelés és kb +90MHz +10 fokokt dobott, pedig csak 10-percig nyúztam small FFT-vel. Egyenlőre hagyom a dolgot, majd ha lesz időm még nyúzogatom.
Winrar-ban ez mennyire számít jónak mostanság? 2340Kb/sec
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #15856 üzenetére
6 fázisos a DS4. Nem a hőfokkal van gondom. 9x390-nél is éppen, hogy belekóstol a 60 fokba. Egyszerűen Prime95 Small FFT-nél reboot van pár percen belül. Loadline calib. Enabled-en van... (G)MCH kap +0,1V-ot.
Dead: Prime95 small FFT (ver: 25.6) alatti CPU-Z (ver: 1.45) fesz 1,424V, most ez BIOS-ban 1,45V.
Akkor 1,5V valósig (full load) tekerhetem bátran?
-
szacsee
nagyúr
válasz
VinoRosso #15856 üzenetére
Vino max frekinél minek adsz még feszt? Prájmolni kéne..de kicsit sokallom a 75°C-ot.
Ja és load alatt 3890 körül 9-es szorzóval...kb 1,52V-on ..azért kb, mert már alapon hajtom.
Kéne valami durva cuccos mán..mostani quadok nem mennek ennyire?
Amik jelenleg a boltban vannak azonknak mi lehet az FPO-ja, mert elfelejtettem hogy van a jelölés. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #15814 üzenetére
Egyenlőre nem igazán jutottam sokkal tovább.
Load 1,424V 9x400 nem megy. Bootol, win bejön, de Small FFT-nél 2 percen belül reboot van. Viszont 9x390-en stabilnak tűnik... Ram nem ludas, mert 1:1-ben megy by SPD-n. Tehát 800 5-5-5-15-ön, holott 930-on 4-4-3-8-ig tesztelve a ramom. Feszben nem nagyon mernék feljebb menni, de lehet az kéne...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #15768 üzenetére
Az szép... Akkor az enyém valószínűleg szépen felül van feszelve (bár nincs két egyforma proci, ugye). Majd neki esek a finomhangolásnak, meglátjuk EP35 DS4-ben mire jutok a dologgal. Köszi a támpontokat, sokat segítettél ezzel!
Mostani állás szerint BIOS 1,4V, 9x370, Prime95 small FFT alatt Cortemp-el mérve 61-57-57-61 1h után, 20 fokos szobában mérve (ez se most volt.
), azért ez egész barátinak mondanám... Igaz 2db 120-as csinál erős huzatot (olyan hangos, hogy aludni nem tudok mellette, de nem is letöltésre van a gépem
) + TR Ultra 120 + egy 126 m3/h-s venti van rajta...
Remélem a Chif 550W elég lesz neki. Bár az osztott 12V-ág miatt... Majd kiderül.
-
szacsee
nagyúr
válasz
VinoRosso #15802 üzenetére
Szerintem lenne értelme, de valami alapnak kellene lenni, hogy akinek nincs erős hűtése az is tudjon böfögni valamit.
PL 1,3V -on mit megy (mint West-nél), prájmal alátámasztva.
Max freki cpu validdal, és max freki ami még stabil prájmal (nyilván ezt csak az lépi meg, akinek van hozzá hűtése.Képen CPU-Z cpu és memó fül
Prájm eredménynél prájm és az elöbbiek..
Valamint Core Temp mellékelve minden esetben.
Némi infó a beállításról:
Hw-ek tipusa, mobo, memó, cpu: fpo, VID (core tempen pl látszik), biosban mennnyire lett beleturkálva? pl only vcore, ha más is volt, akkor mch, és pll, és a többi..Nyitsz topikot, vagy nyissak?
-
válasz
VinoRosso #15802 üzenetére
de ha egyszer lusták az emberek, akkor nincs mit tenni.
Ottvan westlake listája is. emléxem majdhogynem könyörögni kellett az embereknek hogy ha már tudnak linkelni prime stabil eredményt, akkor csinálják meg hivatalosra is (cpuz coretemp meg ami még kell ) és nagyon szívesen felteszi, hisz annak is az lenne a szerepe hogy egy képet kapjunk arról hogy melyik szériát érdemes venni.
De akármennyire is szeretnénk egy ilyen listát, más helyett nem tudunk prájmolni. -
válasz
VinoRosso #15766 üzenetére
Ha viszont van egy olyan trend, hogy mindenki leírja ide mit megy a procija FPO+VID szerint, akkor ha valaki beírja a bal felső sarok keresőbe a sajátját, egy idő után elég sokat ki fog dobni, és meg lehet tudni, hogy az idehaza forgalomban lévő procik esélyei milyenek.
Pont erről beszéltem hogy ez így nagyon jól hangzik, és jó ötlet is, csak eddig azt tapasztaltam hogy 10ből max 4 ember ha visszajön eredményekkel akkor az már nagyon jó.
-
VinoRosso
veterán
válasz
VinoRosso #15766 üzenetére
közben meg gondolkotam ezen is. Véginéztem egy csomó külföldi fórumot, és ott vagy van egy ilyen topic is külön erre, vagy az első hszbe össze vannak gyűjtve ezek az infok. Én mondjuk vállalnám is nyáron, amikor lesz időm, hogy összegyűjtök egy csomo fpo-t videt meg tuning eredményt, csak nem tudom hogyan lehetne, ill hova lenne érdemes ezt kitenni a phra( talán logout? ) Közbe találtam itt egy elég jó német topicot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #15738 üzenetére
Azaz, VID: 1,2875V.
Még nem sokat foglalkoztam a tuninggal. 1,4V 3,3GHz-re belőttem (9x370) egyből és kész. De majd finomhangolom ha lesz rá időm. Megtudnád mondani mik voltak a pontos beállítások (fesz, szorzó, fsb)? Lehet neki esnék kicsit finomhangolni. Jah, és P5K-ban hajtottad?
-
Benhill
senior tag
válasz
VinoRosso #15732 üzenetére
Nekem L740A991 ez milyen?
Más: valakinek van tapasztala a gépi polírról? subaruwrc fórumtársunk csak a kéziről van...
ez a gép hasonló a flexhez csak rongykorong van a végén. fater ezzel polírozta ki a kawasakiját, mint a tükör. az érdekelne hogy a procihőmérékletre lenne a polír valamilyen hatással?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Fujifilm X
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest