- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
most nezem.
1.2250V-al nem birta load. Fel kellett tegyem 1.25V-ra.
igy prime95 max fpu stressel:
1. CPU / 1. mag 67 °C (153 °F)
1. CPU / 2. mag 62 °C (144 °F)
1. CPU / 3. mag 67 °C (153 °F)
1. CPU / 4. mag 62 °C (144 °F)nemtudom ez megfelelo-e egy ilyen ninjaval. Lehet ez a cpu jobban melegedos fajta.
-
sheepbah
csendes tag
Beletörödtem, már réges régen de amig vannak új ötletek a megoldás elérésére addig én kipróbálgatom őket, 5-10percet rá tudok szánni
Abban még segitsetek ha tudtok, hogy ki akartam próbálni alapon a provit és a biost belöttem defaultra és ugyan ugy kifagyott 1 perc után mint tunningnál, ez mitől van? -
Robi BALBOA
őstag
-
dangerzone
addikt
Szereztem egy úgy quadot. 1,225 V a VID-je. De úgy melegszik mint a disznó. Még a true-mel is. Ajjaj...Nem tudom mi lesz itt nyáron. Prime alatt 75-78 fok ,ha 3,6ghz-n járatom 1,328V-tal. Most 3,2ghz-n van 1,184V-tal. Így 65 fok prime alatt, ha maxon jár a venti.
Amúgy megy 3750-et is stabilan, de akkor már nagyon hot. -
dangerzone
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
köszönöm a váalszt és a tippet!
az tény, hogy a Corsair jobb, mint az öregedő Chief (mmint az enyém 4 éves volt és kezdett furcsaságokat csinálni), de a Vload értékek anno az FSP és a Chief esetén is fixek voltak. tehát hiába volt jobb anno az FSP feszstabilitása, mint a Chiefé, attól függetlenül a legalacsonyabb prime stabil fesz maradt ugyanannyi. 0.035V azért eléggé nagy különbség...
a Corsair egy nagyon jó táp, az tény, de azért az 500as GLN60 se rossz stabilitás tekintetében (BS2-500 gyakorlatban).
a régi lakásban a hálózat tényleg katasztrófa volt, elvileg 5 éve is már fel kellett volna újítani. a takarékos izzók pl alapból használhatatlanok voltak, mert villogtak.
a hozzászokás viszont magyarázhatja a dolgokat. van erről még valami info, hogy miért/hogyan történik ez?
a fogyasztásmérést a giga valamilyen áramköri elemmel végzi valszeg. pontosan nem tudom hogyan, de többen ellenőrizték a fórumról dugaljos méréssel is és stimmelnek a mért értékei.
fps8: szerintem is nézd meg nyugodtan kevesebb fesszel, 1.3nál többet nem nagyon szoktak kérni 9x333hoz, de inkább kevesebbet. 1.35 már 3.2-3.6hoz is elég szokott lenni.
a tape mod meg tényleg felesleges, biosból egyszerűbb és nyugodtabb átálltani. az MSI Platinium szériájával nem lehet probléma ilyen szempontból.
-
JONAS77
aktív tag
A biosban 1.4375V-ra kell állitanom, és windows alatt nem terhelve 1.3680V-ot ir ki. Ez pontosan 2950MHz eléréséhez, de levan tesztelve IBT-n és Prime-n is, betonra! Szerinted megér ennyit, vagy kár a procimért, én is attól félek nem tesz jót neki hosszu távon. Sajnos nekem egy B3-om van. Köszönöm elöre is a válaszod!
-
DigitXT
félisten
Na ja, a legutóbbi akciónál is durva mennyiségű por került elő,
de elkövettem azt a hibát, hogy csak kívülről pucoltam meg a
TRUE-t, mivel rajta volt fixen a venti (kábelkötegelő rulez). Na
most leszedtem: hogy ami még alatta maradt, sírvaröhögős...
(Azt a réteget a sűrített levegő sem vitte ki, más kérdés, hogy
nem is látszott a lapátoktól egyáltalán... Nem hiszem, hogy a
legutóbbi takarítás óta halmozódott volna fel...* Bár tény, hogy
amióta nem fejlesztem havi szinten a gépet, nem bontogatom.)*Most találtam egy fotót: augusztus 31 azért már régen volt.
-
DigitXT
félisten
A hobbi igaz, de olyan marhanagy teljesítmény nem kell.
Viszont ha egy játék mondjuk a proci miatt esik be 60 FPS
alá, az idegesítő lehet (a konfigom mutatja, hogy viszonylag
alacsony felbontásban játszom, viszont akkor már nemigen
szeretem a röccenéseket, pláne, hogy a VGA simán bírná).Mondjuk most azon gondolkodom, hogy mi is szokott így
röccenni?(Most valahogy nem ugrik be egy cím sem...)
Ez viszont arra enged következtetni, hogy jelen pillanatban
jobb, ha megfontolom a tanácsod, és kivárok a gépemmel. -
DigitXT
félisten
Ahogy elnéztem az árakat, most is kb. ennyire jönne ki
(kiskerből) a cucc, abból jönne le az, amit a mostani konfigom
megfelelő részeiért kapénk. Meg ugye vannak már olyan lapok,
amihez nem kell extra lefogató a TRUE-hoz. Egyelőre várok.Mondjuk többször váltottam alkatrészeket hirtelen felindulásból
is, de tekintve a macerásságot (utálok oprendszert telepítgetni),
ráadásul momentán még XP-t használok), van visszatartó erő. -
m3ss
veterán
hmm, nincs vmi progi ami megmeri hogy terhelve milyen teljesitmenyigenye van a gepemnek?
sandra szerint 1.45, 3.3 on 150w peak csak a cpu
es van meg dvd, 2 vinyo, par eger, huzott 4850
annyira nem szeretnek tapot venni
inditottam egy cpu cserevel e6300@3.1rol q6600
kellett vennem coolert, el kellene adnom a ramokat mert keves a 800as nem tudom jol osztani (most 740-en mennek a ramok, ugyanis 8x szorzoval nem tudok varialni, vmiert 400 fsb kornyeken elhalalalozik mobo, cpu frektol fuggetlenul)
nem artana egy jobb mobo is, na meg tap se
gepem meg alig lett gyorsabb
jobban jartam volna veszek egy 5850-et e6300 melle -
Ugh
tag
-
Ugh
tag
Ahhhh, nem ment
Vagyis nem jott be kep, igy clear cmos lett!!
Szóval most kezdhetem az elején, amivel a baj, hogy a processzor tuningját nem én állítottam be, én csak most kezdtem utána olvasgatni..
Szóval, olvastam, hogy a P5Q a DRAM Voltage-nál több feszt ad (+0,08-at) Így most 2,12-őt állítottam be 2,2 helyett, lehet hogy ez volt a baj. (a 2,28-at nem bírta)
Szóval elméletben megvan, hogy szorzó x FSB és megvan az órajel, és a ramokkal kell még picit játszani. De az lenne a kérdésem, hogy hol mennyi feszt kell emelni? A procinál tudom, de ahogy láttam máshova is kell: hova még?
Köszi!
-
Black-core
aktív tag
Esetleg ha a jövőbeli Core i7es cpu-ra is gondolnék akkor mennyit kéne még hozzá pótoljak a 15k-hez hogy annak is megfelelő legyen a hűtés? A ram vissza osztása alatt azt értetem hogy pl. amikor növelem az fsb-t akkor a ram-oknak az órajele is megy felfele és az alapon 1066 Mhz-ből lesz mondjuk 1250 Mhz és én a ramokat vissza veszem 1066ra akkor is lehetnek a ramok a hibásak a fagyásér..... ?
-
Haart
addikt
-
Mr.Csizmás
titán
AC F7Pro még mindig
most csak 69 °C, egész este prájmoltam.
A vízhűtésemről lemondtam, és szeretnék kérni javaslatot megfelelő big levegős procihűtőre.
Fesz. emelés: meddig lehet felmenni kockázat nélkül? 1.4-1.5?
Amúgy ma kíváncsiságból 8x420-at kipróbáltam, de prime95+media playernél elkezdett szaggatni a zene, meg elég gyorsan kúszott fel a hőfok, igaz csak 68-ig, de inkább restart és visszavettem.
-
Mr.Csizmás
titán
most nem vagyok otthon, nem emlékszek minden részletre
szóval +0.1, +0.2 a fesz.módosítók mindegyik, a procinak 1.35-öt adtam BIOS-ban, de ez a sutty coretemp 1.3-at jelez csak, igaz, CPU-Z szerint meg visszaesik 1.234-1.264 környékére, prime95 alatt mérve természetesen. 69-68-71-72 fok lett a teteje fél óra után magonként.
(#23345) vPhis az az én ötletem volt bleeee
-
Mr.Csizmás
titán
-
hito
nagyúr
Nem is engedi beírni...először ugye a User password-öt adtam meg neki, az a BIOS-ba való belépéshez szolgál. Ha ezt aktiválod csak jelszóval tudsz belépni a BIOS-ba. Utána adtam meg a Supervisor pw-öt, na ez tett be neki, mert innentől fogva semmit nem tudok módosítani BIOS-ba és sehol nem tudom feloldani
Azt hittem hogy ez a gép levédésére szolgál, mert ugye a sima Windows jelszót nem nehéz becsapni. Volt egy ismim rég akinek olyan jelszavas volt a gépe, hogy amikor bekapcsolta egyből kérte a jelszót amikor még a WINDOWS nem is boot-olt. Azt hittem ez lesz az, de csúnyán melléfogtam -
hito
nagyúr
Oks...most elég rendesen megszivattam magam. Le akartam védeni a gépet BIOS password-el, beállítottam User pw-t és Supervisor password-öt is. Azóta nem tudok belenyúlni a beállításokba. Mondom nem baj, kiguglizom.
Ekkor jött a rémálom. Állítólag ezt csak elem eltávolításával lehet resetelni és akkor bizony kezdhetem előlről a tuningot
Létezhet ez? -
hito
nagyúr
-
Arról nem is beszélve, hogy Intelnél pont most lesz/van foglalat váltás AMD-nél meg az AM3 marad még egy darabig tehát egyszerűbben tudsz majd fejleszteni, nem kell új lap/ram is csak proc.
Jövőre AMD is foglalatot vált
Még rosszabb a helyzete az LGA775-ös négymagosoknak, mert azokat már a jövő év elején elkezdik kivonni a forgalomból. Nem áll sokkal jobban az AMD sem. Náluk a jövő év vége felé érkeznek az első grafikus részt tartalmazó, Fusion processzorok, melyek nem illeszkednek majd az aktuális AMD foglalatba. Már most tudni lehet, hogy egy Phenom II alapú hatmagos működni fog az AM3 aljzatban, de a kisebbik processzorgyártó is váltani fog.
-
CHIPman
nagyúr
A tápból valszeg az Everest 500-as lesz, de a lapomat nem ismerem Quadok terén. Tudom, hogy egy E8500-ból léggel 565FSB-t hozott ki Lipi, és a BIOS-támogatása sem túl rózsás.
3,6GHz szerintem elég lenne, de inkább egy alapfeszes 3,33-3,42-t céloznék meg. Ez lehetséges a most boltban kaphatók többségével? A hűtőm mennyire vallana szégyent 1,45V körül? -
Mr.Csizmás
titán
fél-off: gázzal van a melegecske, szóval akkor inkább a villany legyen nagyobb, mert akkor az enerdzsit kétszer használom.
első alkalom amikor meghajtja a Q6600-ast, hogy menjen 25 fps-t a Super Mario,
második amikor hő formájában távozikokos nem??
minnyá' rakok fel CPU-Z screent, és kérnékszépen egy szakértőbb véleményt.
-
haly
őstag
hna és a ,,nem bírja'' az mit takar ?? K.O.??? mert mondom még életemben nem szedtem szét a házat és nem is akarom nagyon... (csak ha uj cumók meglesznek) de ha meg nem bírja azt hallottam akk nem lehet bekapcsolni tehát akk jön a jumper?? azt még mondjátok meg hogy műxik.... és külön a ramokat tuningoljam elsőre??? tehát most a procit akarom igazából de csak ha meglesz az uj ram!!!! mert az 800mhz-s lesz és akkor azt húzom mert végleges lesz az a ram... tehát ha lesz uj ram, akkor keressem meg a jumpert, aztán huzzam fel a procit 333-ra és a rammal mit csináljak??? -->ilyen ram lesz: kingston 800mhz CL5 DDR2 ram 4GB...
Nekem így mondjátok ne a mostani rammal !!! thx (és lehetőleg magyarul)
-
haly
őstag
de csak az a baj hogy a haverom szerint ne csináljam egyszerre az egészet hanem fokozatosan hogy tudjam mikor hal meg... de istenem nem tom visszahozni... vagyis hallottam rola hogy kell de azt sem tom hogy mi az a jumper az alaplapon vagy mi...
mondta még a haverom hogy 2,4 elég egy gtx 260-hoz .. hát...
-
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
A CPU-hoz az 1.525V a bios beállitás,vagy az már a rendes érték amiből lejött a drop.Mert ha a BIOS-ban 1,525-re állitom az kevés.többi nagyjából ugyanannyi,a különbség,hogy a memóriák +0,4-et kapnak azaz 2,2V-ot kapnak 1125MHz cl5-be!
Amúgy a prime-ba dobja el magát.Hol egy mag,hol 2! -
haly
őstag
tehát akkor tuti tuningoljak... (esőerdő összes anakondája XD haahhahaha
) Néztem egyébként ramokat de ugye csak 800mhz lehet a max mert azt kezeli a gépem ... és akkor azt lehet tuningolni ??? -->3,0ghz q6600-ra????
és milyen ramot javasoltok ami q6600 tuninghoz jo??? ocz-t ??? -
haly
őstag
És a Corsair w550 a-oem az jo?? (nem pontosan ilyen a neve...)
Mert ugye ilyen konfigom lesz nem a mostaninak kell !!!! hanem :
-gtx 260 gigabyte oc 986mb
-2x2gb 800mhz kingston ram
-q6600@2,4ghz ->esetleg 3ghz-re felhuzom majd.Lenne még 2 kérdésem:
1- A kingston 800mhz-s ramokat lehet huzni egy q6600 társaságában???
2- Q6600 GO-t lehet 3,0ghz-re húzni??, NEM TOM MILYEN HŰTŐ VAN BENN!!!Köszi a választ
-
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
Igen,azt olvastam.Azt ki is lőttem egyből!De rendesen lebutitották a BIOS-om.Amit Anal is belinkelt,ugyanolyan oldal van P35-be is.Amik ott készültek képek a BIOS-ról,azok az én BIOS-omban nincsenek benne.Bár gyanittom,hogy a P35-DS4,meg a EP35-DS4 nem ugyanazt a BIOS-t kapta!Vagy lehet csak átnevezték a dolgokat!
-
Black-core
aktív tag
Köszi!
a rendszert mint írtam,már újra raktam de semmi változás.Megpróbáltam azt is, hogy lehúztam a procit 1200 Mhz-re úgyse volt semmi utána letiltottam a windosban a magokból 3at hát hogy ha csak az egyik hibázik (lehet hogy ez hülyeség,de ez jutott csak az eszembe) de nem jártam sikerrel sehogy.Még valami ötlet??
-
DonMedve
addikt
Azt gondoltam,hogy leveszem ezt a hőcsöves passziv hűtést,és veszek rá különálló bordákat.Mindegyikre!Igazából az is eszembe jutott,hogy lassan összedobok egy vizhűtést!De az még csak foglalkoztat,nem tudom mi lesz belőle!A memóriákkal én is gondba vagyok,mert a Reaper is elég magas.De viz lenne a legjobb!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest