- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
Black-core #22434 üzenetére
A feszt sajnos nem veszi vissza... ezért keresek más megoldást (a C1E be van kapcsolva)
-
KTTech
veterán
Lehet, hogy volt róla szó (ha igen, akkor sorry...)
Nincs valami jó program, amivel Vista alatt (lehetőleg x64-en) a Windows alól automatikusan a terhelés függvényében szabályozni lehet a CPU FSB-jét, szorzóját és feszültségét?
Jó lenne, ha böngészés alatt vissza tudna állni a gyári értékekre (1600MHz, 1,1625V) vagy ha ezt nem is tudja, akkor is 2400-on a gyári feszt használná, nem azt, amit a tuning 3600MHz-es órajelhez beállítottam.
AMD PhenomII-höz már találtam ilyen programot, úgyhogy gondoltam megkérdezem, hátha van ilyen Intelhez is... a google kivételesen nem segített (vagy rossz keresőszavakat alkalmaztam).
-
KTTech
veterán
válasz
TazLeacher #18697 üzenetére
Alaplapcsere nVidia-ról Intelre... (tudom, bukik az SLI-d)? Elég nagy valószínűsége van a dolognak, hogy nem a CPU a hibás.
-
KTTech
veterán
válasz
Kolondrum #18195 üzenetére
CPU-ra lebontani csak akkor tudod, ha az alaplapod tudja mérni a CPU tápellátásán a leadott áramot. Erre pl. minden Gigabyte E* alaplap képes (pl. GA-EX38-DQ6), persze ez nem tökéletesen pontos, de azért közelítésnek egész jó. Én pl. a CPU-m teljesítményfelvételét egy programmal számoltam ki, és csak közelítést ad (mert nem tudok SW mérést sem csinálni)...
-
KTTech
veterán
válasz
WiZARD #18190 üzenetére
Pedig az RE2-t a WD szerver HDD-ként tartja nyilván... nem véletlen az 5 év gari sem rájuk (a megnövelt MTBF-en kívül, de tény, a hivatalos adat max. 9.5W, idle: 8.75W. Én többre emlékeztem). Mivel mérted? (én csak egy RMS képes digit multimétert használtam erre a célra. De elég egyértelmű volt a kapott áramérték és a feszültség ismeretében, mennyi az annyi).
-
KTTech
veterán
válasz
Brumi˘ #18173 üzenetére
Nem a GTS eszik sokat... ha jobban megnézed, terheléskor a CPU hirtelen 100W-al ugrik meg. Egyébként kb. stimmel is, mert a számításaim szerint 195W körül kell lennie ezen az órajelen és feszültségen a CPU-nak magában, teljes terhelésnél. Ha a Te CPU-d 3GHz-n megy 1.36V-al, akkor beéri 136W-al. Van egy pici különbség
-
KTTech
veterán
Volt róla szó korábban, hogy mennyit is fogyaszthat a gép... Tegnap végre megmértem (műszerrel), az eredmények (felvett teljesítmény, komplett gép, ami az aláírásban van, monitor nélkül) a következők lettek:
Q6600 1.5V-ot kap BIOS-ból (1.488V terhelve)
Idle (böngésző, torrent): 232-250W
Filmnézés (DVD): 255W
Prime95 4 mag, smallFFT terhelve: 353W
GPU Caps Viewer Fur Rendering (GPU Burner): 378W
Prime95 4 mag, smallFFT +GPUCapsViewer: 491W
Lightroom 2.0 beta 64 konvertálás alatt: kb. 330W -
KTTech
veterán
válasz
TazLeacher #17698 üzenetére
Nekem bevált a TR Ultra120Ex
Bár, 1.5V-on ebben a meleg időben az idle 58°C körül van... (de a szobában csak éjszaka van 30°C alatt a hőmérséklet
)
-
KTTech
veterán
válasz
C.Brigante #17541 üzenetére
Nyugati fekvésű 4. emeleti lakás BP-n. 12-20 óráig ide tűz a nap és nincs légkondi...
-
KTTech
veterán
válasz
C.Brigante #17537 üzenetére
Nálam a szobában 37°C van éppen, és 56°C az idle hőmérséklet... igaz 1.5V 3600MHz-en.
-
KTTech
veterán
válasz
Vistaboy #17212 üzenetére
Ha a CPU FSB = 1066MHz, akkor a memóriák kemény 533MHz-en ketyegnek alapbeállításon
Szóval ez nem limitáló tényező. Amint látom nem húzod az E6600-at. A Q6600 pontosan olyan gyors mint az E6600, ha 2 vagy kevesebb programszálú alkalmazást futtatsz (mivel a Q6600= 2xE6600). Az alaplapod alapórajelen elboldogul a Q6600-al is, de túlhajtásra nem sok tartalékot ad (3200MHz már elég nehezen jön össze).
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #17185 üzenetére
Gyári órajelen 105°C-ig hibátlanul kell működniük... overclockolva nekem 93°C-n még stabilak voltak (a hyperTX-el próbálkoztam annó).
-
KTTech
veterán
válasz
keszegduda #16414 üzenetére
Nekem még 3GHz-t sem vitt ennek a lapnak a testvére... A GA-X38-DQ6-om meg stabilan a 3.6-ot, ugyanazzal a procival.
-
KTTech
veterán
válasz
keszegduda #16413 üzenetére
Számításom szerint ez 3 fázisú táp...
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #16318 üzenetére
XP az 32 bites? ha igen, ott van a kutyuska elásva 4 GB RAM-nál...
-
KTTech
veterán
Ha nem állítanék +0,3-at, el sem indulna CL4-ben
(a szabvány 1.8V lenne). de próbáltam már +0,35-el is (elvileg itt van az OVP határa a memóriának).
Volt előtte egy Geil 2x1GB kit, szintén CL4, 8800-as, azzal is ez volt a probléma. Érdekes, mert annó a Kingston DDR667-esekkel nem volt gondom (igaz azok 2.1V-on mentek 800-at, CL5-ben, ráadásul még nem is voltak válogatva)... -
KTTech
veterán
Tudom, itt félig off, de hátha valakinek van ötlete...:
Van valami ami egyre jobban idegesít...: CPU prime stabil 3600-on, 1.475V-on. Memória 800MHz-en van, gyári beállítások szerint (4-4-4-12, 2.1V). 9x400MHz az órajel. A memória szorzója 2.0D, BIOS a legfrissebb F9a (de ez volt a problémám az előzőekkel is).
Indításkor néha (bizonytalan mikor, általában ha "hideg" indítás van) nem hajlandó elindulni a gép, felismeri, hogy a CPU 3600-on van, majd kezdené leszámolni a memóriát, és a kiírása közben megáll: Memory tes (itt fagy le), majd kikapcsol, alaphelyzetbe áll. Ha visszaállítom az értékeket, akkor általában (nagyon ritka, ha nem) a következő bootnál gond nélkül elindul... mi lehet a gond? Persze, ha elindult, ismét teljesen stabil... -
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15676 üzenetére
Dehogy nem
az én régi példányom is ennyin ment, léghűtéssel, de a maghők 80°C alatt maradtak
-
KTTech
veterán
Jól néz ki a radi...
hiába, a Quazánnak kell a radiátor
(bár, nekem egy jó ideig még nem lesz víz a gépemben
de majd kompresszor az igen
- a hűtőből sikerült kimenteni egyet, most alakítja át az ismerősöm megfelelőre... aztán vagy kuka project, vagy működőképes... de nem közvetlenül a CPU-t fogja hűteni, csak a TR120UEx-et, biztonsági okokból, valamint szállítási okok folytán: egyszerűen nem mozgatható akkora a súlya...)
-
KTTech
veterán
válasz
VinoRosso #15433 üzenetére
Kérdezd az Intel mérnökeit... de tudtommal nem kell számolni ahhoz, hogy felmelegedjen, elég minden létező tranzisztort kinyitni (persze azok a részek, amik az oprendszert és a programokat futtatják nem vesznek részt az "akcióban"). A Prime nem használ ki minden egységet, csak az FPU és a cache dolgozik, az ALU szinte malmozik üresjáratban, akárcsak az SIMD végrehajtók. Ráadásul, ha próbáltad a programot, akkor látszódik, hogy gyakorlatilag azonnali a hatás, nem szép folyamatos, mint a Prime esetében.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
Először maglassulással próbálkozik a proci, aztán kapcsolja le magát, hacsak az alaplapon a BIOS-ban felül nem bírálod a lekapcsolási hőfokot. Nálam 90°C van beállítva, de ha jól emlékszem 80°C felett már elkezdi az órajelkapuzást a proci. A leégéstől azért általában megvédi magát. Persze még mindig ott van a jó öreg Murphy...
Egyébként a Quad tényleg lényegesen jobban melegszik
alaphangon kb. 30%-al több hőt termel, mint egy 2 magos - ha már 2 db 2 magosból van összeállítva, de a gyakorlat szerint nem nagyon terhelődik egyszerre minden mag. Persze normál üzem közben tudja tartani a 95W TDP-t (szemben a 2 magosok 65W-jával), de amikor OC-re kerül sor... akkor könnyen elérhető a 200-210W is vele. Főleg Prime alatt
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15268 üzenetére
Erre csak annyit válaszolok, ha majd meglincselnek mert éppen elveszett egy esküvőd anyaga, akkor másképp látod a dolgokat... meg amint látom az "kezdő" amatőr kategóriát képviseled a számtech berkeiben. Aki esetleg egy cégnél rendszergazda (mint pl. én), az "kicsit" másképp látja a dolgokat mint az átlag user... Főleg, amikor hetente szállnak el a HDD-k.
Mellesleg a RAID1 csak arra kell, hogyha bármelyik HDD elszáll, akkor tudjam folytatni a munkát (egy felugró üzenet OK-zása után) és ne vakarjam a fejem, mint ahogy Te tennéd. A RAID0 meg arra, hogy gyors legyen a gépem, és ne a HDD fogja teljesen vissza (180-200MB/s-es olvasást 1 HDD-vel elég nehéz megoldani...) Viszont RAID0-nál ugyebár bármelyik HDD meghal, oda minden adat, szóval marad a RAID01 a legolcsóbb és legbiztosabb otthoni megoldásnak. Persze a RAID01 sem véd minden ellen (pl. véletlen NTFS összeomlás, vírus gondok), szóval mentés, mentés és mentés is van ezen kívül.
-
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15263 üzenetére
Azért az adatbiztonságomnak jót tesz az a RAID01 tömb... ráadásul egy szerverrel folyamatosan szinkronizáltatom a fontos adataimat
Egyébként boldogok a tudatlanok...
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15261 üzenetére
És amikor szépen összeomlik a rendszer egy félresikerült dll miatt, az milyen szép
(ugyanis a telepítés nem végez integritásellenőrzést a legtöbb esetben). Nálam egyébként fényképek sérültek (azokat mozgattam legtöbbet), szép csíkosak lettek a végére... Értelemszerűen: ha valamit nem mozgatsz, az nem is fog sérülni. Ha 100%-ra akarsz menni, akkor vagy ellenőrizni kell visszaolvasással, vagy az eredetiről még minden OC előtt csinálni egy MD5 ellenőrzést és azt használni.
Persze aki overclockol, az készüljön fel rá, hogy nála vannak legkevésbé biztonságban az adatok...
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15259 üzenetére
MD5Sum nevű program tudja létrehozni, md5 file-t készít az adott file(ok) mellé, erre kattintva a TC már tudja ellenőrizni a file integritását.
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15255 üzenetére
Én inkább arra szavaznék, hogy +10% fölé ne menj... egyébként mennyit gyorsult a VGA-d? mert nálam a nem kimutatható eredmények közé ment ez a módosítás (egyébként csak játszottam, hogy mit és meddig lehet elvinni).
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15254 üzenetére
Minden file mellett ott az MD5 ellenőrzőösszeg?
-
KTTech
veterán
válasz
VinoRosso #15250 üzenetére
Pontosabban: a déli híd egyik PCIe x1 portján szépen rajta ül a Jmicron vezérlő (megjegyzendő: nem feltétlenül a vezérlő térdel le, hanem sokszor a rá kapcsolt eszköz, bár újabb HDD-knél elég ritka, régebbieknél előfordult). Nekem 132MHz-nél adta fel a küzdelmet, egyedi HDD-vel próbáltam. Hogy honnan tudtam? Informatikusként érdekel a hardverek belsőbb lelki világa is, szóval olvasgattam picit
A legcsúnyább: semmilyen teljesítménynövekedés sem volt a megnövelt PCIe frekivel (pedig ugyebár növelte volna a sávszélt, de az valahogy úgy tűnik, baromira nincs kihasználva)... vagy legalábbis a mérhetőségi határ alatt maradt a hatása. A leggyengébb láncszem egyébként nem a PCIe busz, ezért nem fog a VGA-tól bármit is elvenni, ugyanis a leggyengébb láncszem a CPU sávszéle.
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #15117 üzenetére
Azt az alaplapot már dobnám is ki az ablakon, ami a beállított 115MHz helyett 123MHz-et dobna... ez leginkább a gyári selejt kategória lenne
Itt nem fesz-szabályzókról van szó, hanem órajelgenerátorokról. Itt 1MHz tévedés is soknak számít 0,1MHz tévedés inkább hihető, és valószínű (pont a PLL-ek miatt: igen pontosan tudják ám tartani a beállított órajelet... akár 1Hz pontossággal is, ha az adott alkalmazás megkívánja).
-
KTTech
veterán
A 9600GT szereti (gyorsul tőle rendesen), a többi nem annyira... bár, VGA halálról eddig még nem nagyon hallottam, de akár fagyhatnak tőle (inkább a PCIe Overvoltage ami veszélyes, az tudja nyírni a VGA-t könnyen)... Lásd 9600 GT itt
-
KTTech
veterán
válasz
VinoRosso #15106 üzenetére
Próbáld ki... nyomd fel és figyeld, hogy mikor omlik össze a SATA port, vagy inkább mikor lesznek érdekes adathibáid a merevlemezek felé/felől
Ugyanis a SATA csatik is a PCI-E-n ülnek (akárcsak a hálózati vezérlők, PCI busz, integrált audió, USB, Firewire port)... ha emeled a PCI-E frekit, akkor ezeket a vezérlőket szépen túlhajtod, ami nem feltétlenül jó.
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #14944 üzenetére
Nem a PWM volt a gond, hanem az új CPU védelem... Azt írják, ha lentebb vették egy picit a feszkót, akkor magához tért a proci, azonos frekin.
-
KTTech
veterán
válasz
donsergiooo #14819 üzenetére
Nálad az alaplap a korlátozó tényező...
-
KTTech
veterán
Mi 2db-ot vettünk a nagykerből egyszerre, 2 egymás melletti doboz volt, azonos FPO-val. Mégis az egyik 1,3125V-os VID-ű, ami a 3.6-ot 1.55V mellett vitte, a másik meg 1,275V-os, ami 1,475V-on viszi a 3.6-ot. Persze ezek nem olyan jók, mint itt némelyek, de ekkora lehet a szórás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest